Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Cum să scadă temperatura oțetului la un copil?
2 Profilaxie
Cum să te îmbolnăvești în 5 minute pe săptămână?
3 Rinită
Cum să înțelegem că gripa bolnavă
Image
Principal // Rinită

Când trebuie să-i răsuciți temperatura copilului și când nu este necesar


Medicii spun că antipireticul cu ARVI este un "dezavantaj" pentru formarea imunității la un copil. De aceea este atât de important să aflăm în ce situație sunt necesare curele de căldură și când este posibil să le faci fără ele.

Ce temperatură ar trebui să fie distrusă la un copil? Cel care este periculos pentru viață și sănătate. Intervalul de febră pyretic (de la 39 la 41 ° C) poate provoca deja răni organismului dacă febra durează mult timp. Rinichii, sistemele nervoase și cardiovasculare suferă cel mai mult. În căldură, procesele metabolice cresc și acest lucru duce rapid la epuizarea energiei, la întreruperea echilibrului apă-sare și deshidratare severă. pe termen lung la temperaturi ridicate chiar și fără complicații ale inimii și a sistemului nervos poate duce la umflarea creierului, creșterea vâscozității sângelui, o scădere bruscă a tensiunii arteriale, hipoxie. Febra hiperpiretică pentru orice durată (creșteri de peste 41 ° C) în copilărie este fatală.

Contra antipiretice

 • În cererea lor, interferonul nu este produs, ceea ce este necesar pentru combaterea virușilor.
 • Reacții adverse: complicații ale rinichilor, inimii, ficatului, stomacului.
 • Reacție alergică: urticarie, prurit, umflare.
 • Reluarea falsă a unei afecțiuni dincolo de care nu puteți vedea o complicație a SARS - pneumonie.

Condiții de refacere a căldurii

Care este temperatura de care trebuie să tragi un copil?

 • Temperatură peste 39 ° C Bolile de natură bacteriană, virale, fungice o pot provoca. Altitudine peste 39 ° C poate fi la SARS, otite, sinuzite, faringite, stomatite, bronșită, pneumonie, varicela, pojar, dureri în gât, scarlatina, meningita, pielonefrită, infecția sistemului genitourinar, apendicita, gastroenterite si alte boli. Dacă există o îndoială de a trage în jos sau de a nu trage în jos, trebuie să observați starea copilului și să urmați trendul ascendent. Dacă febra nu crește peste 39 ° C, copilul bea mult și reacționează normal la febră, puteți aștepta cu medicamente. Cu o creștere rapidă, puteți să pierdeți momentul și să faceți o reducere a febrei cu o întârziere. Citiți mai multe despre temperatura ridicată la un copil în celălalt articol.
 • Temperaturi peste 38 ° C la sugari. Copiii sub un an sunt o categorie specială de vârstă. Procesele metabolice în timpul febrei sunt mai active, deshidratarea apare foarte rapid, iar complicațiile din sistemul nervos și miocard sunt destul de reale. Prin urmare, se recomandă să bateți căldura, care depășește 38-38,5 ° C. Și, desigur, trebuie să luați în considerare un caz specific, care poate fi efectuat în mod adecvat de către un medic în timpul unui examen vizual. Citiți mai multe despre temperatura copilului în celălalt articol.
 • Temperaturi peste 38 ° C la copiii predispuși la convulsii febrile. Dacă a existat cel puțin un caz de convulsii la temperaturi ridicate, este necesară aplicarea febrei antipiretice înainte de salt. Ce este important să știți? Convulsiile epileptice nu sunt epilepsie, nu o boală, ci o intoleranță individuală la febră mare. De obicei, există convulsii la copii sub 6 ani. După această vârstă, sistemul nervos devine mai matur, convulsiile încetează. După primul atac de convulsii febrile, copilul este de obicei trimis pentru examinare unui neuropatolog pentru a exclude patologiile SNC.
 • Dificilă respirație nazală. Când nasul este înfundat, copilul respiră prin gură, membrana mucoasă se usucă, virusul se răspândește, se poate localiza în tractul respirator inferior. În timpul febrei, toate aceste procese sunt intensificate. De asemenea, este important să știți că rezultatele hipoxiei nazale obstrucționate. O lipsă generală de oxigen poate fi periculoasă pentru sănătate, în special la copii mici.
 • Afecțiuni cardiace, neurologice, boli pulmonare. În acest caz, medicii recomanda pentru a trage în jos temperatura după marcarea 38,5 ° C, pentru a evita complicații în inima și sistemul nervos central, sistemul respirator.

Vaccinarea

Temperatura după vaccinare este una dintre cele mai frecvente reacții. Subliniem că aceasta este o reacție normală, nu o complicație. Febra sugerează că organismul produce anticorpii necesari, sistemul imunitar a răspuns la antigenul vaccinului și a început să-l neutralizeze. Unii copii ar putea să nu aibă hipertermie după vaccinare, alții ar putea să fie slabi, în timp ce alții ar putea avea febră până la 39 ° C. Reactogenitatea unui vaccin depinde nu numai de componentele sale, ci și de gradul de purificare. Dacă copilul a avut o reacție acută la vaccinare, data viitoare cu revaccinare este mai bine să obțineți un vaccin mai bun și mai scump.

După ce vaccinări se poate aștepta hipertermia cel mai adesea?

 • DTP.
 • BCG.
 • PDA-uri.

Temperatura după vaccinare poate apărea în ziua următoare sau după 2 zile. Cu vaccinuri vii, temperatura crește după 7-10 zile. O astfel de reacție târzie este norma.

Când este necesar să se utilizeze antipiretice în hipertermia post-vaccinare și când nu?

 • De obicei după vaccinare timp de 2 sau 3 zile, starea de subfebril durează. Această căldură nu este necesară pentru a reduce. Este mai bine să permiteți corpului să dezvolte o imunitate puternică față de antigen.
 • La temperaturi ridicate de până la 39 ° C și sănătate precară a copilului, trebuie să apelați imediat la un medic. Înainte de sosirea pediatrului, este necesar să se acorde o febrrifugă: paracetamol sau ibuprofen. Citiți mai multe despre antipiretice pentru copii de orice vârstă în celălalt articol.
 • Hipertermia excesivă poate fi cauzată de DTP datorită componentei pertussis. După aceasta, căldura se poate ridica la 40 ° C. Problema este că o astfel de febră post-vaccinare poate dura 3 zile și se poate foarte rău. Următoarea vaccinare se recomandă pentru a elimina componenta pertussis și a aplica ADS-ul vaccinului.

Dacă un copil are hipertermie crescută și afecțiuni neurologice progresive după vaccinare, el va primi un medicament. Vaccinarea este amânată până la o dată ulterioară sau anulată cu totul.

Când ar trebui să revin temperatura copilului? Atunci când este posibil efecte negative reale și riscurile asupra sănătății - o notă peste 39 ° C, la orice boli, reacție acută la vaccin, iar perioada lungă de febră continuă ridicată, convulsii febrile, intoxicație severă, dificultăți de respirație nazală. În alte cazuri, temperatura poate fi redusă în mod natural: beți mult, nu supraîncălziți, respirați aerul umed și rece.

Ce temperatură ar trebui să fie distrusă la un copil

Căldura copilului este coșmarul fiecărei mame. Ce temperatură ar trebui să fie distrusă într-un copil și ce nu este? Ce antipiretice de utilizat? Cât de des? Aceste întrebări nu părăsesc o femeie din spital până în momentul în care copilul devine independent și ridică din umilință îngrijirea părintească.

De ce crește temperatura?

Există o creștere pentru 2 motive:

 • lupta sistemului imun împotriva bolilor - viruși, infecții, bacterii, inflamații;
 • ca urmare a acțiunilor fizice - după plâns, plâns, alergat, baie caldă, supraîncălzirea la soare.

În primul caz, febra este bătută cu droguri, în al doilea - copilului i se dă timp să se răcească independent.

Înainte de a alimenta copilul cu paracetamol, este necesar să înțelegem diferența, care este temperatura periculoasă pentru copil și care este utilă.

Căldura este normală. Reacția naturală a organismului față de boală este activarea sistemului imunitar și încălzirea sângelui. Cu cât este mai fierbinte sângele, cu atât mai multe tipuri de agenți patogeni se vor autodistruge - unii își pierd capacitatea de a se multiplica, unii mor.

Acesta este un proces fiziologic stabilit la nivel genetic. Lupta împotriva bacteriilor și a virușilor prin febră produce anticorpi în organism, care în viitor vor reacționa instantaneu la re-infectare și boala nu va începe.

Intervenția fără intervenție și scăderea constantă a temperaturii corporale nu atenuează starea, ci se înrăutățesc, permițând intensificării bolii. În paralel, imunitatea este lipsită de capacitatea de a produce anticorpi, iar cu boală repetată, boala se va dezvolta rapid.

Întrebare - răspuns

Ce temperatură este periculoasă pentru un copil? răspundă:

 • peste 38.5 - celulele creierului încep să moară, ficatul este supraîncărcat;
 • cauzate de boală - garantate să dureze mult timp;
 • însoțite de convulsii și / sau vărsături - convulsiile pot provoca arestări cardiace sau respiratorii, vărsăturile se deshidratează;
 • însoțită de diaree - se produce deshidratarea.

Ce temperatură ar trebui să fie distrusă la un copil? Indiferent de sursa originală, căldura de peste 38,5 grade este periculoasă și necesită o scădere.

Care este temperatura de care aveți nevoie pentru a împușca un copil la un an? La sugari, căldura cauzată de plânsul puternic nu se pierde. Febra provocată de boli este redusă după atingerea marcajului de 38,5 grade cu antipiretic, împreună cu terapia principală.

Atunci când dentiția, febra la sugari nu se datorează producției de anticorpi și a procesului inflamator al gingiilor. În cazul în care căldura copilului leneș și obraz - poți da o febră la bar în 38 de grade. Dacă un copil este torturat de durere, acesta dă un medicament pe bază de ibuprofen (Nurofen), care are un efect analgezic, indiferent de prezența sau absența febrei.

Când trebuie să bați temperatura copilului? răspundă:

 • când atinge un nivel critic de 38,5 grade și mai mult;
 • când se ridică brusc;
 • dacă este noaptea înainte, iar termometrul este deja 38.

Ar trebui să-mi împing temperatura la 38 la copii? 38 nu este o limită extremă. În cazul în care rata de creștere nu a fost ascuțită, puteți întârzia tratamentul antipiretic. În cazuri individuale, sensibilitatea organismului la căldură este indicată - crampe, greață și vărsături încep de la 38 de grade. În acest caz, căldură bate înainte.

Câte zile puteți bate temperatura? Limita recomandată este de 4 zile. Admiterea de antipiretice de 5 sau mai multe zile dă sarcina pe ficat, dar nu puteți permite copilului să "ardă". Dacă febra nu dispare mai mult de 5 zile, antibioticele sunt prescrise sau sunt plasate în departament pentru monitorizarea constantă a evoluției bolii.

Cât de des puteți bate temperatura? Diferența dintre administrarea antipiretică este de cel puțin 4 ore.

Este necesar să bateți temperatura unui copil în intervalul de la 37 la 38 de grade? Nu, pentru că:

 • Până la 38 de grade, organismul se ocupă în mod activ și independent de boală. Cu acest indicator, bebelușul va rămâne acasă timp de 3 zile, iar pe al 4-lea se va îmbunătăți brusc - anticorpii s-au dezvoltat, boala a fost eradicată. Dacă interveni - sistemul imunitar va eșua, microbii vor ataca și boala va fi amânată timp de săptămâni.
 • Când bara este de până la 37,5 grade, efectul antipiretic este aproape nici unul.

În cazuri excepționale, medicul poate prescrie antipiretice la 37,5-37,7 grade.

Atragem corect

Metode de a scăpa de febră în timpul bolii:

 • o mulțime de apă;
 • arestarea factorilor care cauzează căldură;
 • da antipiretic;
 • deschideți / înlocuiți pătratul de pe foaie;
 • ștergeți membrele cu apă caldă.

Neapărat alimentarea copilului anti-febră este o greșeală. Abordarea corectă pentru rezolvarea problemei este de a opri factorii care determină căldură.

În procesele inflamatorii, temperatura copilului este bătută din cauza scăderii sursei de infecție. Inflamațiile la nivelul gâtului sunt eliminate prin clătire, înghițirea gâtului și ingerarea medicamentelor antiinflamatoare.

În bolile virale, activitatea virală este redusă prin medicamente antivirale și prin consumul de alcool. La o răceală cu mușchi verde gros, spălați-vă nasul cu soluție salină. Înțelesul general este că, dacă sistemul imunitar nu are nimic de luptat, activitatea lui scade.

O metodă riscantă, dar eficientă este de a transpira. Dacă copilul, fiind adăpostit, a început să transpire, puteți să-l ascundeți mai mult și să permiteți corpului să transpire în mod activ. Riscul este că este foarte dificil să capturați momentul transpirației active și este imposibil să provocați transpirația prin înfășurare - aceasta este o reacție chimică în organism. Încercarea va duce la febră. Dar șansa de a profita de moment și de a elimina în mod natural căldura există.

Temperatură ridicată

Ce se întâmplă dacă febra atinge 39 de grade sau mai mult? Acțiunile părintești:

 1. Nu măriți doza admisă de antipiretică.
 2. Descoperiți și eliberați copilul.
 3. Pentru a șterge mâinile, picioarele și picioarele cu o cârpă umezită cu apă caldă.
 4. Bea. Dacă refuză - să ofere paie. Cel mai simplu mod de a da apa copiilor sub 5 ani, contrar capriciilor lor, este printr-o seringă de la Nurofen.
 5. Nu se recomandă utilizarea oțetului sau a vodcăi pe fețe de până la 11 ani - pielea este foarte delicată, se va produce iritație și se pot forma arsuri chimice.
 6. Dacă au apărut convulsii, tulburări ale conștiinței, febra continuă să crească, în ciuda faptului că ați luat medicamente, trebuie să apelați imediat o ambulanță.

Compresa nu este aplicată capului nou-născuților - este posibil să provoace o creștere a căldurii. Nu aplicați o cârpă umedă și rece la capul unui nou-născut - meningita poate începe. Fața și fruntea pot fi șterse.

Ce utilizare antipiretică?

Este recomandată reducerea temperaturii la un copil cu două preparate, cu diferite substanțe active principale diferite.

Prima bază este ibuprofenul, al doilea este paracetamolul. Luarea medicamentelor unul câte unul va reduce mai eficient febra.

Lumânările sunt lente, dar lungi. Ei au pus:

 • pentru noapte - timpul de expunere la medicament crește, iar mama poate dormi;
 • dacă este imposibil să luați oral antipiretic.

Cum se administrează antipiretice? Recepția antipiretică nu este asociată cu aportul alimentar. Doza nu depinde de vârstă, ci de greutate. Instrucțiunile sunt atașate la tabelul de droguri cu greutatea / vârsta și doza corespunzătoare.

Nu se recomandă depășirea unei singure doze zilnice sau a reacțiilor alergice.

Ce se întâmplă dacă temperatura este puternic lovită? Indicatorii sub 36,6 grade, până la 34 sunt considerați reacția naturală a organismului. După un salt înalt și o luptă activă cu boala, organismul slăbește și este nevoie de timp să se recupereze. Dacă nu se observă alte simptome suspecte (lipsa poftei de mâncare, letargie, greață, vărsături, convulsii etc.) - este suficient să furnizăm organismului vitamine și să oferim timp pentru recuperare.

vaccinări

Copiii sub 3 ani sunt vaccinați în mod regulat. Căldura sau febra după vaccinare este o reacție naturală a corpului. În acest moment, anticorpii sunt produși pe tulpini de virus, creând imunitate.

Tusea convulsivă provoacă febră, până la reacții alergice severe. Când să-i distrugi temperatura după vaccinări? După vaccinarea cu timbre de virus al febrei, pediatrii recomandă mamei să ofere medicamente care să reducă febra imediat după sosire acasă, în loc să aștepte un salt. În unele cazuri, prescrieți medicamente antihistaminice, pentru a evita apariția reacției sub formă de febră.

Video utile: ce temperatură ar trebui să fie împușcată?

Este necesară reducerea indicatorilor de temperatură, în funcție de cauze și simptome. Ar trebui să luați în considerare reacția individuală a organismului și să evitați supradozele medicamentelor antipiretice.

Care este temperatura unui copil este considerată normală și ce ar trebui să fie împușcat?

Multe boli ale copilariei sunt însoțite de febră. Ce ar trebui să facă părinții în acest caz?

Ce temperatură ar trebui să fie distrusă la un copil? Când este mai bine să nu intervină?

Informații generale

Febra este un simptom neplăcut, dar pozitiv.

Aceasta sugerează că organismul rezistă bolii.

Specificul copilăriei este că imunitatea copilului este dezvoltată.

Pentru ca răspunsul imun să fie puternic, pentru ca organismul să se obișnuiască să combată energic efectele adverse, este necesar să nu interfereze cu procesele naturale caracteristice corpului copilului. Lupta împotriva bolii, se "supraîncălzește". Acest lucru este natural.

Dacă, totuși, scăderea temperaturii, de îndată ce a sărit, eforturile organismului de a combate boala nu vor fi necesare. Acum luptăm, nu corpul însuși. Imunitatea nu este dezvoltată.

Prin urmare, dacă un copil tolerează o temperatură ridicată relativ calm, nu depășește valorile critice (39 de grade și mai sus) și nu se menține prea mult timp, nu ar trebui să fie bătut.

Excepțiile la această regulă de bază sunt următoarele:

 1. Copilul este foarte mic (copil).
 2. Pacientul nu tolerează temperatura, suferă de ea, nu poate dormi.
 3. Există o amenințare la adresa inimii, a rinichilor, a ficatului, a creierului, tocmai datorită temperaturii foarte ridicate.
 4. Creșterea temperaturii provoacă crampe, durează prea mult.

În aceste cazuri, intervenția noastră este necesară.

Care sunt valorile normale?

Un copil cu vârsta cuprinsă între 5 și 6 ani are în mod normal aceeași temperatură cu adultul - 36 și 6 ani.

La copiii mai mici, este mai puțin stabil.

Fluctuațiile de temperatură în decurs de câteva zeci de grade și chiar și un grad întreg pentru copii sunt naturale.

Prin ele însele, astfel de picături nu ar trebui să fie deranjate. Copilul runaway poate fi fierbinte, dar nu este bolnav.

Temperatura este un simptom al bolii numai împreună cu alte simptome (slăbiciune, tuse, strănut, durere, greață, vărsături, nas gastric sever, dificultăți de respirație, roșeață a nazofaringiului, erupții cutanate).

În unele cazuri, copiii sub 5 ani au o temperatură de aproximativ 37 de grade, cu fluctuații de până la 3-4 zecimi în ambele direcții. Acest lucru este normal.

La sugari sunt posibile deviații individuale (pentru un anumit copil, norma de temperatură este diferită de norma pentru ceilalți copii de aceeași vârstă): dacă există o astfel de abatere, poate decide doar un pediatru.

Este mai bine să se navigheze în funcție de bunăstarea generală a copilului: în sine, o temperatură ușor crescută la copiii mici nu este periculoasă. Cu toate acestea, o abatere semnificativă față de normă, chiar și în absența altor simptome tulburatoare, necesită un răspuns imediat din partea adulților.

Motive pentru ridicare

Motive principale:

 • copilul a fost supraîncălzit (el a alergat mult timp și a jucat repede);
 • dinții sunt tăiați;
 • vaccinate recent (un simptom poate fi observat într-o săptămână după);
 • o reacție alergică (la alimente, mirosuri, păr de animale sau altceva);
 • copilul era foarte îngrijorat;
 • viral, infecție bacteriană;
 • alte boli (varicelă, amigdalită, pojar, scarlat, meningită, bronșită, faringită, pneumonie, stomatită, sinuzită, gastroenterită);
 • apendicita;
 • obstrucție intestinală;
 • otrăvire;
 • insuficiență renală;
 • probleme cardiace.

Uneori părinții pot determina cauza. Dar dacă aveți îndoieli, este mai bine să vă apelați la un doctor în curând.

Cum să înțelegeți că un copil are otrăvire? Aflați mai multe despre acest lucru din articolul nostru.

Cum să înțelegeți fără un termometru?

Fără un termometru sigur că nu se poate spune asta.

Dacă un copil are o frunte caldă, pielea devine roșie și roșeața durează cel puțin o oră, bebelușul este emoționat sau, dimpotrivă, neobișnuit de lent, dorește să bea tot timpul, merită să-i puneți un termometru.

Un mod mai fiabil de a măsura temperatura la sugari este un termometru în anus (dar în acest fel puteți măsura temperatura cu un termometru electronic mai degrabă decât un mercur din sticlă) sau trebuie să păstrați un termometru sub brațul unui copil.

Ce temperatură ar trebui redusă?

Pentru sugari (până la un an), punctul critic este de 38 de grade. Când căldura este deasupra acestui semn, pot exista complicații în inimă, în sistemul nervos, în creier, în rinichi și în deshidratare.

Toate aceste consecințe neplăcute sunt posibile numai cu căldură de lungă durată, dar trebuie să-l împușcați imediat.

Pentru copiii mai mari de un an, marcajul critic este de 39 de grade. Aceleași complicații sunt probabile, de asemenea, dacă febra durează mult timp.

Există copii pentru care caracterul individual de intoleranță la căldură este caracteristic. Ei suferă foarte mult, nu sunt capabili să adoarmă, pot să se rătăcească, să se plângă, să plângă, să devină foarte nervoși, chiar și în panică. Unii oameni au crampe. Alții au dificultăți de respirație.

În caz de disconfort evident, stare severă a copilului, adulții sunt obligați să intervină și să elimine cauzele acestei afecțiuni.

Cum de a reduce rapid căldura?

Medicamente antipiretice

Acum căldură la copii acasă este lovit în exclusivitate de paracetamol sau preparate ibuprofen.

Paracetamolul poate fi numit Efferalgan, Tsefekon-D, Calpol, Panadol și pur și simplu Paracetamol. Nu există diferențe semnificative între aceste medicamente.

Ibuprofenul este Nurofen, Monrin, Ibufen și Ibuprofen.

Utilizarea aspirinei și analginului nu este permisă datorită efectelor secundare periculoase.

Atât paracetamolul cât și ibuprofenul sunt la fel de sigure dacă se respectă doza și intervalele dintre doze.

dozare:

 • paracetamol: 10-15 mg pe 1 kg de greutate corporală într-o singură doză, nu mai mult de 60 mg pe zi;
 • Ibuprofen: 5-10 mg pe 1 kg de greutate corporală într-o singură doză, nu mai mult de 20 mg pe zi.

Intervale de recepție:

 • pentru paracetamol: cel puțin 4 ore (mai bine - 6 ore);
 • pentru ibuprofen: cel puțin 6 ore (mai bine - 8 ore).

Paracetamolul este considerat antipiretic mai ușor. Ibuprofenul este mai puternic și mai eficient.

Acestea pot fi alternate: dați paracetamol, după 4-6 ore de ibuprofen, apoi după 6-8 ore de paracetamol din nou.

Aceleași medicamente sunt disponibile sub formă de suspensii și supozitoare rectale.

Acestea acționează mai repede (20 de minute după aplicare) decât comprimatele (30-40 de minute după aplicare).

Cu doza și intervalele potrivite între doze, vârsta copilului nu contează.

Remedii populare

 1. Băutură caldă abundentă. Dacă transpirăm, corpul nostru se răcește. Copilul, a cărui febră cere să bea. Nu trebuie administrat băutură caldă sau rece: ar trebui să fie caldă. Puteți face apă fiartă sau minerală (fără gaz), suc de afine, decoct de trandafir (este insistat în termos timp de cel puțin 24 de ore), zmeură, coacăz negru sau compot uscat, ceai de var, decoct de musetel, ceai verde cu gem de zmeură.
 2. Îndepărtarea apei. Puteți șterge copilul cu apă caldă și apoi ștergeți cu un prosop. Apa se evaporă ca sudoarea și căldura coboară. Folosiți oțet, alcool, vodcă, apă rece este imposibilă. Utilizarea apei reci poate duce la spasme vasculare.

Vodca, alcoolul și oțetul pot fi absorbite prin piele și otrăvirea corpului copilului.

 • Curățarea clismelor. Este recomandat în special pentru otrăvire pentru a elimina toxinele din intestine, dar poate fi, de asemenea, utilizat pentru SRAS obișnuit. Volumul de apă - 10 ml pe 1 kg de greutate, apă la temperatura camerei, este posibil cu o cantitate mică de sodă. Această metodă nu este ideală, deoarece apa spală nu numai substanțe nocive, ci și bacterii benefice, datorită cărora alimentele sunt digerate în intestinele noastre.
 • Comprese din decocții pe bază de plante. Se utilizează, de obicei, șarpe. Supa se răcește, apoi se pune pe tifon pe tifon.
 • Crearea unui mediu confortabil în cameră. Schița nu trebuie să fie, dar temperatura ideală este de 17-18 grade, copilul nu trebuie confundat, deși dacă este rece, îl puteți acoperi mai cald, dar dacă este fierbinte, este mai bine să-l acoperiți mai degrabă cu o foaie decât cu o pătură. Nu aruncați pacientul cu un ventilator din cauza pericolului de pneumonie.
 • la conținutul ↑

  Ce să nu faci?

  • aranjați o pescaj sau activați un ventilator, deși este posibil și necesar să ventilați încăperea, chiar și în vreme rece;
  • dați copilului o băutură rece, deoarece duce la o îngustare a vaselor de sânge și poate provoca convulsii; nu puteți da băuturi calde, deoarece căldura din ea va crește;
  • să scadă temperatura sub semnul critic (38 de grade pentru copii sub un an, 39 de grade pentru copii mai mari de un an), în cazul în care copilul nu suferă de creșterea acestuia, deoarece aceasta împiedică dezvoltarea imunității;
  • scăldați copilul în apă fierbinte sau rece, aplicați comprimate de gheață pe frunte;
  • pentru a forța un copil să mănânce dacă nu dorește, pentru că, în timpul unei boli, corpul se concentrează asupra îndeplinirii sarcinii sale: luptă cu amenințarea - în plus, atunci când mâncăm, temperatura corpului crește într-o oarecare măsură;
  • ștergeți copilul cu oțet, alcool, vodcă;
  • împiedicați copilul să facă lucruri obișnuite care sunt interesante pentru el dacă el este capabil să o facă: recuperarea poate fi încetinită din cauza plictisitorului culcat în pat, depresia copilului.

  Copilul rămâne în pat doar dacă medicul îi recomandă să se odihnească patul.

  Este posibil să mergeți cu copilul și să îl scăldați?

  Atât mersul pe jos și scăldatul cu multe boli reprezintă un risc. Dar dacă vremea este bună, medicul nu-i deranjează, poți și ar trebui să mergi să-l distrezi pe copil. Starea deprimată a copilului nu contribuie la recuperare. Dacă este posibil, ar trebui să trăiască o viață completă în timpul bolii.

  Este posibil să se spele un copil în apă caldă și, uneori, este util. Dar pentru a întârzia scăldatul este nedorită.

  Copilul poate fi scufundat, apoi șters cu un prosop și luat în pat. Uneori, scăldatul ajută la reducerea febrei.

  Dacă temperatura copilului a crescut brusc, în mod neașteptat și rapid, imediat ce ați observat-o, sunați la ambulanță. Nu faceți nimic înainte de sosirea medicului.

  Dr. Komarovsky privind îngrijirea de urgență cu creșterea temperaturii corpului la un copil:

  Vă rugăm să nu faceți o auto-medicație. Înscrieți-vă la un medic!

  Copilul are febră

  Un partener constant al oricărei boli infecțioase este o creștere a temperaturii corpului. Și în ciuda faptului că aceasta este o reacție standard a corpului, mulți părinți nu știu cum să acționeze în acest caz. Ei se întreabă când să distrugă temperatura unui copil și dacă merită deloc. În acest articol vom discuta această problemă de îngrijorare pentru mulți părinți, precum și motivele pentru care se întâmplă acest lucru, principalele simptome, cum să trageți în jos corect și alte informații utile.

  Informații generale

  Temperatura corpului este un indicator al stării termice a corpului, care reflectă relația dintre producerea de căldură de către întregul corp și schimbul de căldură cu mediul extern. Temperatura normală a corpului variază între 36,5 ° și 37,2 °. Orice peste sau sub acești indicatori este considerat o abatere de la starea normală. Creșterea temperaturii corpului este un semnal pentru organism că ceva nu este în regulă cu acesta. Cel mai adesea acest lucru înseamnă că sistemul imunitar a lansat procesul de combatere a unei boli. Aceasta este o reacție naturală de apărare, care, prin conectarea diferitelor reacții biochimice, distruge microorganismele străine. Este împărțită în mai multe subspecii datorită gradului de creștere a acesteia:

  • grad scăzut - 37-38 grade;
  • febră - 38-39 de grade.
  Tot ceea ce este deasupra punctului de 39 de grade se numește temperatură înaltă și are și clasificarea proprie:

  • piretic - 39-41 grade;
  • hiperpiretic - mai mult de 41 de grade.
  Există o altă gradare a temperaturii corporale:

  • Rata normală este de la 35 la 37 de grade (poate varia în limitele respective, în funcție de sex, vârstă, moment de măsurare, caracteristici individuale etc.).
  • Hipertermia - temperatura corpului de peste 37 de grade.
  • Febră - temperatură ridicată a corpului, care păstrează procesele de reglare a căldurii de către corp, spre deosebire de temperatura scăzută a corpului.

  O creștere a temperaturii corporale este întotdeauna însoțită de anumite simptome și cu cât este mai mare, cu atât vor apărea mai mult aceste simptome:

  • maladii generale;
  • dureri ale corpului;
  • dureri musculare;
  • dureri de cap;
  • frisoane;
  • durere la nivelul ochilor;
  • transpirație crescută;
  • convulsii;
  • amețeli;
  • insuficiență cardiacă și dificultăți de respirație;
  • iluzii și halucinații.
  Atunci când temperatura corpului este foarte mare, activitatea sistemului nervos central este inhibată, apare o deshidratare severă, circulația sângelui este perturbată și tensiunea arterială scade.

  Cauzele temperaturii la copii

  Să vedem de ce crește temperatura copilului. În primul rând, bacteriile străine și virușii intră în organism prin tractul respirator sau prin alte surse. De îndată ce lovitura lor este fixată, creierul nostru trimite un semnal către toate organele interne pentru a produce proteine ​​speciale - pirogeni. Prezența acestor substanțe în organism începe procesul de creștere a temperaturii.

  De îndată ce se întâmplă acest lucru, alte substanțe sunt trimise pentru a combate oaspeții neinvitați - proteine ​​interferon și anticorpi. Interferonul - principalul luptător împotriva microorganismelor nedorite. Și aici există o relație directă: temperatura corpului devine mai mare, iar proteina necesară va fi produsă și mai mult.

  Atunci când îl reducem în mod artificial, producția de interferon scade, iar anticorpii încep să joace rolul principal. Ei, de asemenea, depășesc cu succes infecția, dar nu o faceți cât mai repede decât interferonul, astfel încât procesul de vindecare este întârziat în mod semnificativ.

  Dar organismul poate eșua, mai ales la copii, în care sistemul imunitar nu este la fel de stabil ca la adulți. Și în acest caz, temperatura poate fi apropiată de indicatorii periculoși pentru copil - de la 39,5 ° la 41 °.

  Când trebuie să bateți căldura copilului

  Luați în considerare ce temperatură ar trebui să fie bătută de un copil. Dacă analizăm toate cele de mai sus și ne întoarcem la opinia majorității medicilor, putem concluziona că temperaturile de până la 38,5 grade sunt normele unei boli infecțioase și nu trebuie bătute.

  La urma urmei, o astfel de reacție a corpului înseamnă doar că sistemul imunitar funcționează bine. Dacă reduceți performanța crescută a termometrului cu medicamente speciale, acesta va slăbi protecția și poate afecta cursul de recuperare ulterioară.

  Excepțiile sunt copii cu orice patologie neurologică, convulsii și sensibilitate la schimbările meteorologice. În astfel de cazuri, se recomandă aplicarea măsurilor la o temperatură de 37,5 grade. De asemenea, dacă copilul se simte foarte rău, suferă de o durere musculară puternică sau de durere de cap, atunci, în asemenea cazuri, este mai bine să recurgeți la o scădere a performanței, dar înainte de aceasta este mai bine să se consulte mai întâi cu un specialist.

  Dacă nu știți ce indicator să bată temperatura, atunci rețineți că nu există o normă clară a temperaturii, variază de la 36 la 37 de grade pentru fiecare copil, în funcție de vârstă. De exemplu, la sugari, acest indicator este, de obicei, mai aproape de 37 de grade, iar la copiii mai mari este deja mai mic. Dar toate acestea sunt individuale, iar standardul 36.6 ° nu este de obicei implementat în practică.

  Cum să reduceți corect termometrul dacă nu puteți folosi droguri

  Dacă observați că temperatura la copilul dumneavoastră bolnav atinge 39 de grade, iar medicamentele sunt contraindicate din orice motiv, puteți încerca să le aduceți fără ele.

  În primul rând, vom explica procesele care apar în țara noastră și vor afecta indicatorii de temperatură corporală.

  Corpul uman produce caldura, astfel incat daca bebelusul are o temperatura ridicata, este necesara reducerea productiei. Pentru a face acest lucru, nu lăsați copilul să se miște foarte mult, să mănânce bine și să bea băuturi calde. Este mai bine să îi oferiți un mod de minciună, o mâncare ușoară și o băutură rece.

  Un alt proces important este eliberarea căldurii. Aici este invers, trebuie să fie sporită. Acesta va ajuta în acest aer rece în cameră, aproximativ 18 de grade. În acest caz, copilul nu trebuie să înghețe, este suficient dacă el va inhala un astfel de aer. Și încă nevoie de transpirație activă, ajutați cu această băutură abundentă.

  Astfel, prin reducerea producției de căldură și creșterea impactului, puteți reduce în mod natural citirile termometrului.

  În ceea ce privește primul ajutor medical în cazul în care nu există antipiretic în casă sau nu doriți să recurgeți la medicamente încă, puteți aplica o ștergere cu apă. Cu toate acestea, nu utilizați apă rece pentru acest lucru și nici nu trebuie să aplicați gheață sau alte obiecte reci. Dar cu această metodă veți obține doar răcirea pielii însăși, dar în interiorul corpului temperatura nu numai că nu va scădea, ci va crește și ea! Acest lucru se datorează unui spasm al vaselor de piele, care se închid și de ceva timp nu dau căldură. Firește, din cauza unor astfel de evenimente, bunăstarea copilului se va înrăutăți.

  Există o altă metodă de frecare, care este folosită numai pentru adulți, dar nu este recomandată copiilor - frecarea cu alcool sau oțet. Din punct de vedere fizic, această metodă este destul de eficientă, deoarece transpirația cu vapori de alcool sau oțet se evaporă mai repede și, prin urmare, îndepărtează o parte din căldură. Dar prin pielea delicată și subțire a copilului există o penetrare rapidă a acestor substanțe în sânge, otrăvind corpul. Aici, cu cât este copilul mai tânăr, cu atât mai repede se acumulează substanțele nocive în sângele lui. Prin urmare, ca o ștergere, folosiți numai apă.

  Ce poate schimba temperatura și ce ar trebui să fie aruncat

  Dacă metodele de mai sus nu ajută și temperatura copilului nu scade, atunci părinții trebuie să știe ce să trateze în astfel de cazuri.

  Până în prezent, există două substanțe a căror utilizare este aprobată de medici din întreaga lume ca tratament independent de febră mare la un copil. Aceste substanțe fac parte dintr-o varietate de medicamente, dar au nume internaționale - acesta este paracetamolul și ibuprofenul. În farmacie, întrebați substanța activă, care vă va spune dacă să luați acest agent antipiretic. Drogurile bazate pe aceste două substanțe sunt eficiente și sigure și merg bine între ele. Dar, firește, toate aceste proprietăți pozitive vor avea loc în timp ce se respectă doza prescrisă și regulile de administrare.

  Adesea, în căutarea unor medicamente antipiretice eficiente, se pot cumpăra medicamente greșite și se pot folosi fără a se cunoaște pericolul. Acestea includ aspirina și analginul. Primul este periculos pentru copii în cazul SARS. Se confirmă faptul că aspirina poate provoca sindromul Ray într-o copilă - distrofie hepatică acută grasă. Acest lucru duce uneori la deteriorarea ireparabilă a celulelor hepatice și, în multe cazuri, la moarte. Apropo, vârsta în care nu este sigur să luați aspirină se extinde până la 18 ani.

  Un alt medicament, analgin, este adesea folosit de medici de urgență în condiții critice. Medicii nu recomandă utilizarea în mod independent. La urma urmei, acest medicament are o grămadă de efecte nedorite care sunt în mod special periculoase pentru un copil. Analgin poate provoca cele mai multe leziuni ale sistemului circulator.

  Opinia dr. Komarovsky

  Faimosul doctor Evgeny Olegovich Komarovsky sa stabilit ca pediatru competent, care oferă sfaturi practice și îi ajută pe mulți părinți să primească răspunsuri la întrebări presante pentru ei. Aflăm ce gândește Komarovsky despre temperatura ridicată a unui copil.

  Evgheni Olegovici crede că fiecare copil este individual în felul său și este imposibil să se determine pentru toți copiii indicatorul de termometru la care să se ia măsurile necesare. Cineva chiar la 39 grade se simte bine, iar cineva deja la 37,5 ° este rău. Prin urmare, el recomandă monitorizarea stării copilului și, dacă nu este deloc bine, este necesară scăderea temperaturii înainte de sosirea medicului. În aceste scopuri, Komarovsky aderă la aceleași puncte de vedere pe care le-am menționat mai sus, și anume:

  • Furnizați aer rece în cameră (în timp ce copilul însuși trebuie îmbrăcat în haine calde și uscate).
  • Dați-i să bea o mulțime de fluide pentru o transpirație mai bună. În aceste scopuri, Komarovski recomandă să se decoreze stafidele sau compoturile de fructe uscate. Adesea folosit de către oamenii ceai de zmeură, el nu recomandă de a oferi copiilor de până la un an, iar copiii mai mari doar ca o băutură suplimentară. Faptul este că zmeura provoacă prea mult transpirație și apoi deshidratare.
  • Komarovsky nu consideră eficiente ventil, oțet, alcool, apă rece, gheață și alte metode populare și, în unele cazuri, chiar periculoase.

  El consideră că agentul de reducere a febrei este de dorit să accepte în astfel de cazuri:

  • copilul are o stare de sănătate foarte proastă;
  • prezența oricăror patologii ale sistemului nervos care pot provoca convulsii;
  • indicatoare termometrice de peste 39 de grade.
  Komarovsky consideră că paracetamolul este cel mai potrivit antipiretic pentru copii, deoarece este sigur, eficient și vine în mai multe forme.

  Acestea sunt punctele principale, cum să scadă în mod adecvat temperatura copilului la domiciliu și ce activități pot face mai rău. Întotdeauna cereți ajutor de la specialiști și nu tratați singur copilul. Vă dorim sănătate familiilor voastre!

  Temperatură ridicată la un copil. Ce temperatură coboară?

  Dacă un copil are o temperatură de 38, 39, 40: agenți antipiretici și metode fizice de răcire

  În timpul verii, o mamă cu un copil mic este mult mai probabil să fie departe de clinici, farmacii și medici - în țară, în sat cu bunica ei, într-o excursie la mare. Desigur, un kit de prim-ajutor pentru sărbători ar fi util într-o situație acută, dar dacă tocmai ați chemat imediat medicul la cea mai mică creștere a temperaturii unui copil, veți avea nevoie de niște cunoștințe. Iată o instrucțiune detaliată asupra modului în care trebuie să se răcească temperatura copilului, care unul și cum să o facă - de la pediatru și mama lui Anna Levadnaya.

  Ce temperatură coboară?

  De regulă, efectul dăunător al temperaturii înalte (în special leziuni termice la nivelul creierului) este observat la temperaturi de peste 39,5 ° C, dar la copiii cu leziuni cerebrale este posibil și la temperaturi scăzute ale corpului. În același timp, pot fi marcate depresia presiunii, scăderea presiunii, apariția insuficienței cardiace și respiratorii etc. atunci când este sensibilă scăderea temperaturii.

  Când este logic să distrugeți temperatura:

  • t> 38 ° C - la un copil de până la 3 luni;
  • t> 39 ° С - la un copil mai vechi de 3 luni;
  • t> 38,5 ° C - la un copil cu leziuni cerebrale, boli cardiace sau alte patologii cardiace sau pulmonare, anomalii metabolice, precum și în încălcarea conștienței de la o temperatură ridicată sau dacă au existat convulsii în trecut.

  Convulsiile la temperaturi ridicate vorbesc despre înfometarea creierului în oxigen și se dezvoltă în aproximativ 3-7% dintre copii, de obicei între vârsta de 6 luni și 5 ani (cel mai adesea în al doilea an de viață). De regulă, acestea sunt observate la copiii care au suferit leziuni cerebrale perinatale, infecții intrauterine, traumatisme la naștere, precum și la cei ale căror rude suferă de epilepsie și tulburări vasculare. La majoritatea copiilor, convulsiile apar doar o singură dată, dar convulsiile repetate sunt posibile. Convulsiile se dezvoltă de obicei în prezența unei infecții virale.

  Este, de asemenea, în valoare de scăderea temperaturii la un copil, dacă este foarte bolnav la tolerarea febrei, plânge, nu poate dormi.

  Când nu este necesar să strângeți temperatura

  Mulți părinți sunt panicați de febră și o bat în jos, chiar dacă termometrul a arătat doar o jumătate de grad peste normă. De ce nu este necesară reducerea temperaturii în astfel de cazuri? Există o serie de motive bune pentru acest lucru.

  • Uneori, febra este singurul semn al bolii în stadiul inițial și o scădere a temperaturii poate distorsiona imaginea reală a bolii și face dificilă diagnosticarea acesteia.
  • O creștere a temperaturii serveste, în esență, ca o reacție defensivă a organismului, deci este necesar să nu luptăm cu temperatura (cum părinții doresc deseori), ci cu boala. Iar temperatura, după cum am aflat deja, este asistentul tău credincios în lupta împotriva ei.
  • Luarea oricărui medicament, inclusiv antipiretice, prezintă un anumit risc, adică efectele secundare: reacții alergice, sângerări, deteriorări ale căptușelii stomacale, congestie nazală etc.
  • Scăderea temperaturii nu reduce durata totală a febrei în boală.

  Ce este o temperatură normală pentru copii?

  Ce trebuie să faceți dacă copilul are febră

  • La temperaturi ridicate, există o agravare a apetitului, o scădere a funcțiilor motorii și enzimatice, o încetinire a digestiei și a absorbției, prin urmare, este imposibil să forțați un copil să-i hrănească în orice caz!
  • Asigurați-vă că ați dat copilului dumneavoastră suficient pentru a bea: transpirația excesivă și respirația rapidă conduc la pierderea apei și îngroșarea sângelui.
  • Scoateți copilul pentru a nu se supraîncălzească și deschideți fereastra pentru a furniza oxigen.

  Cum de a distruge temperatura copilului

  Metode de răcire fizică. De regulă, astfel de metode sunt utilizate la o temperatură a corpului mai mare de 39 ° C.

  • Cel mai bine este să ștergeți copilul cu un burete înmuiat în apă la o temperatură de 30-32 ° C timp de 5 minute la fiecare jumătate de oră.
  • Nu ștergeți copilul cu alcool, oțet, vodcă etc.: acest lucru nu ajută și, în plus, poate fi periculos, deoarece alcoolul și oțetul sunt absorbite în organism prin piele.
  • În cazul în care copilul are o temperatură mai mare de 40,5-41 ° C, nu puteți apela o ambulanță, iar ștergerea nu a dat efect, se arată băi de răcire. Împingeți copilul în apă, a cărei temperatură este cu 1 ° C mai mică decât temperatura corpului copilului, apoi răciți treptat apa la 37 ° C. Durata înotului este de aproximativ 10 minute.

  Antipiretice. Permis de la 3 ani, mai devreme - numai pe prescripția medicului.

  Copiii sunt sfătuiți să administreze medicamente pe bază de substanțe active: ibuprofen ("Nurofen pentru copii" sau "Ibuprofen pentru copii") sau paracetamol ("Panadol pentru copii", "Kalpol", "Efferalgan", "Cefecon"). Analgin și aspirina sunt periculoase - nu ar trebui să fie administrate copiilor!

  După ce temperatura corpului scade sub valorile critice, nu trebuie să vă depuneți eforturi pentru a vă asigura că scade la o valoare normală (adică nu ajungem la temperatura "normală", ci la "bunăstarea normală"). Este mai bine să-l lăsați oarecum ridicat: permiteți-i să continue lupta împotriva infecției.

  Ce temperatură ar trebui să fie împușcată la un copil și când: caracteristicile căldurii la sugari și copii mai mari de 1 an

  Infecția virală este, de obicei, însoțită de febră - primul semn al bolii este creșterea temperaturii corpului. Acest lucru indică faptul că imunitatea dvs. a apărat corpul, iar temperatura ridicată contribuie la o luptă și mai bună împotriva virusului.

  Dacă aveți febră în timpul bolii, aveți imunitate excelentă. Nu este de dorit ca temperatura să fie scăzută la 38,5 ° C, deoarece aceasta poate reduce funcția de protecție a corpului.

  Temperatura ridicată indică faptul că corpul copilului combate cu succes infecția.

  Care sunt gradele febrei?

  În funcție de temperatura corpului, se disting următoarele grade de febră:

  1. subferal -37,2 - 38 de grade (vă recomandăm să citiți: ce să faceți dacă copilul are vârsta de 2 luni și temperatura este de 37 de ani?);
  2. febră - 38-39,1 grade;
  3. hipertermice - de la 39.1 și mai mult.

  Pentru sugari, temperatura corpului de 37-37,1 ° C este în limitele normale (a se vedea și: cât de corect se măsoară temperatura copilului cu un termometru cu mercur?). Pentru copiii sub 3 ani, nu prezintă niciun pericol. Hipertermia poate apărea din mai multe motive:

  • copilul strigă și strigă;
  • supraalimentarea copiilor;
  • din cauza colici;
  • bebelusul este fierbinte;
  • crumbs baie în apă fierbinte;
  • copilul are tăiat dinți;
  • din cauza vaccinării.

  În același timp, rinichii, sistemele nervoase și cardiovasculare se confruntă cu o sarcină foarte mare. Febra contribuie la întărirea proceselor metabolice, datorită cărora echilibrul apă-sare este perturbat, corpul este epuizat energetic și deshidratat rapid. Dacă febra persistă o perioadă lungă de timp, poate declanșa umflarea creierului, creșterea vâscozității sângelui, scăderea tensiunii arteriale sau hipoxia.

  Trebuie doar să aducem o temperatură foarte ridicată, care a trecut semnul de 38-39 de grade

  Pentru a reduce căldura trebuie să porniți dacă este în intervalul hipertermic. Copiii mici, chiar și la temperaturi de peste 38,5 grade, se pot simți normal și pot fi activi. În acest caz, nu este necesar să o reduceți, ci doar să urmăriți starea copilului. Dacă copilul nu se simte bine, atunci febra trebuie redusă cu orice posibilitate.

  Dezavantaje ale medicamentelor antipiretice

  Atunci când se iau medicamente antipiretice, există o serie de dezavantaje:

  1. producția de interferon, care contracarează virușii, se oprește;
  2. există un impact negativ asupra stării rinichilor, inimii, ficatului și stomacului, pot apărea complicații;
  3. poate provoca alergii sub formă de urticarie, mâncărime și umflături;
  4. există riscul de a nu detecta pneumonia în timp, care se poate datora infecției virale respiratorii acute.

  Când este necesară reducerea temperaturii la un copil?

  Cazuri în care temperatura este periculoasă pentru copil și trebuie să fie împușcată:

  • Temperatură peste 39 ° C. Acest lucru poate apărea atunci când o boală bacteriană, virală sau fungică: SARS, otită medie, faringită, stomatită, rujeolă, varicela, durere în gât, meningită și altele. Dacă sunteți îndoielnic dacă temperatura ar trebui redusă, acordați atenție bunăstării copilului și vedeți dacă acesta va crește în continuare. Când copilul se simte confortabil și folosește o mulțime de fluide până la 39 ° C, este posibilă amânarea medicamentelor până la sfârșit. Cu o creștere accentuată a temperaturii, administrați imediat medicamentul.
  Dacă copilul este suficient de vigilent și nu refuză să bea mult, puteți să așteptați un pic cu medicamente.
  • Temperaturile peste 38 ° C la sugari, deoarece copiii sub un an sunt expuși riscului. În timpul căldurii, procesele metabolice din ele sunt activate și corpul este deshidratat rapid, ceea ce poate provoca o complicație a inimii și a sistemului nervos. Atunci când temperatura crește peste 38,5 ° C în timpul febrei la copiii mici, este de dorit să se reducă, dar în fiecare caz, decizia corectă poate fi luată de către un medic doar după o inspecție vizuală.
  • Temperaturi peste 38 ° C la copiii predispuși la convulsii febrile - hipersensibilitate la temperatura individuală. Acest lucru este tipic copiilor sub vârsta de 6 ani. La varsta inaintata, sistemul nervos devine mai format si convulsiile nu mai apar. În cazul convulsiilor febrile, copilul trebuie prezentat unui neurolog. Dacă apare chiar o singură convulsie la o temperatură ridicată, este necesar să îi dați copilului un medicament antipiretic (vă recomandăm să citiți: medicamente antipiretice asupra temperaturii copilului).
  • Este dificil pentru copil să respire prin nas. Respirația prin gură duce la uscarea membranei mucoase și la răspândirea rapidă a virusului, care poate penetra tractul respirator inferior. În timpul căldurii, aceste procese au loc mai intens. În plus, dificultatea respirației nazale poate duce la hipoxie. Lipsa oxigenului este foarte periculoasă pentru sănătatea nou-născuților.
  • Cu boli cardiologice, neurologice și pulmonare. Pentru a preveni apariția complicațiilor în inimă, în sistemul nervos central și în organele respiratorii, este necesară scăderea temperaturii peste 38,5 ° C.

  Temperatura 38 ° C la un copil: pentru a reduce sau nu?

  Dacă un copil are o temperatură de 38 ° C, este meritat să scadă? Totul depinde direct de bunăstarea sa. Cu unele infecții bacteriene grave, precum și virusuri gripale dăunătoare, apare intoxicația corpului pacientului. În acest caz, chiar și la o temperatură de 38 de grade, starea bebelușului se deteriorează în mod semnificativ: apar slăbiciune, frisoane, dureri de cap și dureri musculare. Pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a scuti febra, este necesar să îi dați copilului o febră. Cu toate acestea, cu o bună stare de sănătate a sugarilor în timpul febrei, este mai bine să faci fără medicamente.

  Când ar trebui să se sune alarma?

  Apariția obișnuită a febrei nu trebuie să alarmeze, dar, în unele cazuri, trebuie să apelați imediat la un medic. Acest lucru trebuie făcut în următoarele situații:

  1. în timpul febrei unei extremități infantile reci, care este unul din semnele de stare preconvulsivă;
  2. copilul nu a atins vârsta de un an, căldura în creștere rapidă poate duce la apariția crizelor;
  3. copilul a devenit palid și foarte lent, are o răceală sau chiar o pierdere a conștiinței;
  4. temperatura a depășit 40 de grade;
  5. organismul și-a pierdut cea mai mare parte din fluidul său cu diaree persistentă sau vărsături;
  6. anxietatea copilului cu febră, plânsul neîncetat;
  7. febră febră nu mai scade pentru mai mult de 3 zile.

  Temperatura după vaccinare

  Adesea, reacția la vaccinare se manifestă sub formă de febră. Din teamă de asta nu merită. În timpul febrei, organismul începe să producă anticorpii necesari - ceea ce înseamnă că sistemul imunitar sa ridicat la apărare și a început să lupte împotriva virusului.

  Destul de des, se observă hipertermie după astfel de vaccinări:

  O reacție de vaccinare apare de obicei în decurs de două zile. Odată cu introducerea unui vaccin viu, hipertermia se observă timp de 7-10 zile - această reacție este considerată normală.

  Unele vaccinuri de rutină pot provoca febră.

  Ce temperatură nu este periculoasă și ce trebuie să tragi în jos:

  • De regulă, în primele 2-3 zile după vaccinare, febra cu grad scăzut persistă. Reduceți că nu merită. Lăsați corpul să producă anticorpii necesari pentru protecție.
  • Hipertermia ridicată la 39 de grade și starea precară a bebelușului reprezintă un pericol pentru corpul copilului, deci trebuie să apelați imediat la un medic. Între timp, este necesar să-i dați un medicament antipiretic: paracetamol sau ibuprofen.
  • Cea mai mare febră poate apărea după vaccinarea cu DTP. Această reacție provoacă tuse convulsivă, care face parte din vaccin. În căldură, marca poate ajunge la 40 de grade. Situația este complicată de faptul că această febră nu trece în 3 zile și este dificil de scăzut. Cu această reacție, următorul vaccin este de dorit pentru a face ADS fără pertussis.

  În cazul reacțiilor severe la vaccinare (hipertermie ridicată și stare de agravare a afecțiunii neurologice), copilul beneficiază de retragere din motive medicale. Vaccinarea este transferată de ceva timp sau nu este făcută deloc.

  Metode de reducere a temperaturii

  Există metode de reducere a căldurii fără folosirea medicamentelor:

  1. Este necesar să înlăturați toate hainele de la bebeluș (o ușoară temperatură se poate menține, deoarece copilul este îmbrăcat prea călduros). Copilul trebuie să fie fără scutec, altfel prezența unui scutec va agrava situația.
  2. Ștergeți corpul bebelușului cu un tampon înmuiat în apă caldă.
  3. Încearcă să baiezi bebelușul timp de 10 minute, scufundându-l cu capul. Apoi, fără al șterge, puneți-l într-un prosop și duceți-l în camera ventilată. Trebuie avut în vedere faptul că în timpul scăldării și al ștergării, temperatura apei și a corpului copilului ar trebui să difere nu mai mult de un grad, altfel va exista riscul de vasospasm. Atunci când începe frigul în timpul febrei, scăldatul și frecarea sunt interzise!
  4. Oferă mai mult fluid. Sugarii trebuie să dea mai multă sân. Copiilor mai în vârstă li se permite să dea apă puțin acidificată, precum și decoct de var și zmeură cu miere. Cand transpiratia va disparea febra. După ce copilul se transpiră fără a șterge, puneți lenjerie uscată pe el.
  5. Când este necesară administrarea unui medicament, este permisă utilizarea paracetamolului și a ibuprofenului. Pe lângă aceste medicamente, nu li se permite copiilor să ofere nimic, în special aspirina, interzis de Organizația Mondială a Sănătății.
  6. Uneori, chiar și medicamentele nu aduc scutire, atunci trebuie să apelați o ambulanță. În cazuri extreme, medicii vor da copilului o șansă pentru a ușura febra.
  7. În timpul nopții, încercați să schimbați copilul și, dacă este posibil, să schimbați așternutul. În mod obișnuit, temperatura ridicată, care nu se desprinde timp de 6 zile, scade pe timp de noapte, ca urmare a transpirației abundente. Pentru a preveni supraîncălzirea corpului copilului și apariția eventualelor complicații, este necesar să îl puneți la timp în haine uscate și curate.

  Să rezumăm

  Ce temperatură este capabilă să dăuneze corpului copilului și care nu ar trebui să fie împușcată? Este necesar să se recurgă la scădere în următoarele situații:

  • cu hipertermie de peste 39 de grade, indiferent de tipul bolii;
  • în cazul reacțiilor severe la vaccin;
  • conservarea hipertermiei pentru o perioadă lungă de timp, temperatură slab temperată;
  • în prezența convulsiilor febrile;
  • intoxicație severă;
  • cu respirație dificilă prin nas.

  În toate celelalte cazuri, este posibil să scapi de febră fără a utiliza medicamente antipiretice. Pentru a face acest lucru, se recomandă să dați o mulțime de băuturi, să nu vă îmbraciți copilul prea cald, să fiți într-o cameră ventilată și să curățați în mod regulat curățenia umedă.

  Top