Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Temperatura minimă la om
2 Rinită
Prevenirea rece a buzelor
3 Rinită
Capsule de amoxicilină - instrucțiuni și prețuri
Image
Principal // Profilaxie

Tratamentul tuberculozei pulmonare prin remedieri populare - Cum se tratează tuberculoza la adulți și copii


În Rusia, tuberculoza este cunoscută drept "consumatoare", de la cuvântul "se îndepărtează". Într-adevăr, o persoană care suferă de tuberculoză se află în fața ochilor: el își pierde greutatea, devine palid, își pierde pofta de mâncare și suferă de tuse. Vinovatul tuturor - un micobacterium special, bastoane Koch, care și-a primit numele de la numele descoperitorului. Medicina moderna are antibiotice puternice in arsenalul sau, dar oamenii nu au reusit sa eradica complet tuberculoza. De ce?

Schimbările climatice globale, precum și mutațiile patogene în sine, permit tuberculozei să supraviețuiască, în ciuda eforturilor medicilor, și amenință sănătatea umană. S-a folosit că bagheta lui Koch poate fi preluată numai în locuri care nu sunt atât de îndepărtate, dar practica arată că este mai ușor să te infectezi cu tuberculoză. Astăzi, nu vom discuta despre terapia medicamentoasă clasică, ci vom dedica conversația noastră metodelor tradiționale și alternative de tratament. Desigur, îngrijirea medicală calificată este vitală pentru tuberculoza pulmonară, însă, cu ajutorul unor fonduri sigure și testate în timp, recuperarea poate fi semnificativ accelerată și bunăstarea pacientului poate fi îmbunătățită.

Pole de polen din tuberculoză

În orice instituție publică mare (la stație, la școală, în supermarket), conținutul de bacterii din aerul înconjurător nu scade sub cinci mii pe 1 metru cub și, mai des, depășește limita a trei sute de mii. Acesta este răspunsul la întrebarea de ce frigul sezonier crește în fiecare an la scara epidemiei. Tuberculoza este, de asemenea, transmisă prin picături de aer și, deși acest agent patogen este mai puțin comun, există încă un pericol.

Pentru comparație, în aerul de pădure de pin conține doar aproximativ trei sute de bacterii pe 1 metru cub! Putem spune că atmosfera este aproape sterilă și, de asemenea, vindecare pentru sănătate. Vă mulțumim pentru această nevoie spun phytoncides, antibiotice naturale, exudat de pini. Iar uleiurile esențiale conținute în rășina de pin, în aerul proaspăt, sunt oxidate și se umple cu ozon pur. De aceea, plimbările prin pădurea de pin din cele mai vechi timpuri au inclus healers în tratamentul tuberculozei pulmonare.

Dacă trăiți departe de natură și nu aveți ocazia să respirați în mod regulat aerul unei păduri de pin cu piept plin, nu vă supărați - puteți aduna și pune la dispoziție polen de pin pentru a trata tuberculoza acasă pe tot parcursul anului. În acest material natural unic, toată puterea de vindecare a pinului este concentrată, iar rețetele pentru prepararea medicamentelor bazate pe polen sunt foarte simple și accesibile pentru toată lumea.

Compoziția și proprietățile benefice ale polenului de pin

Polenul de polen este în mod inerent o celulă de germeni, deci nu este surprinzător faptul că natura a pus un întreg bagaj de nutrienți și nutrienți în ea:

Mai mult de o duzină de vitamine, inclusiv colina (250 mg / 100 g). Această substanță accelerează procesele de regenerare celulară, protejează ficatul, îmbunătățește calitatea sângelui - ceea ce ar putea fi mai important în cazul tuberculozei? Dozele de șoc de vitamine vor sprijini sănătatea pacientului și îl vor ajuta să facă față bolilor cronice severe;

Microelemente și macroelemente valoroase: fosfor (220 mg / 100 g), magneziu (110 mg / 100 g), calciu (80 mg / 100 g). Nici un alt produs natural nu se poate lauda cu o compozitie minerala bogata si echilibrata. Elementele utile în polenul de pin sunt în proporții care sunt optime pentru absorbția lor profundă;

Aminoacizii, în primul rând, acizi nucleici (48 mg / 100 g), indispensabili în tratamentul infecțiilor bacteriene prelungite. Testele clinice au arătat că, după două luni de utilizare regulată a polenului de porumb, compoziția sângelui pacienților cu tuberculoză este semnificativ îmbunătățită: nivelul eritrocitelor crește cu o treime, iar hemoglobina - cu 15%, toate datorate acizilor nucleici;

Carbohidrații, polizaharidele și fibrele fac polenul de pin un produs extrem de nutritiv și ajută la susținerea corpului pacientului, slăbit de o boală pe termen lung. Pentru tuberculoză, se recomandă să consumați 300-500 g de carbohidrați pe zi pentru a oferi creierului, inimii și plămânilor cu energie în întregime. Și polenul de pin este energia naturală concentrată;

Substanțele biologic active - enzime, enzime, flavonoide, fitonicide - ajută la combaterea tuberculozei, întăresc sistemul imunitar, sporesc efectele medicamentelor și acționează ca un supliment eficient al terapiei principale.

Cum se colectează polen de pin?

Este timpul să vă gândiți la colectarea polenului de pin dacă meriții au înflorit deja în grădină. Este mijlocul lunii mai în centrul Rusiei momentul potrivit pentru colectarea și recoltarea acestei materii prime cele mai valoroase. Este mai bine să vă întoarceți cu o pădure de pin de câteva ori cu un interval de câteva zile, pentru a nu pierde momentul înfloririi. Inflorescențele, gata pentru recoltare, se aseamănă cu găinile mici de porumb acoperite cu polen mirosos galben strălucitor. Așa-i, se numesc "antere".

Dacă reusiți să colectați cel puțin o găleată plină de anteuri, puteți presupune că v-ați furnizat două litri de polen de pin. După ce ați adus acasă "prada", acoperiți podeaua cu hârtie goală și așezați anterele într-un singur strat. Locul de amplasare alege uscat, cald, fără curenți. După câteva zile, polenul va cădea, apoi poate fi colectat cu grijă, cernut și pliat pentru a fi depozitat într-un recipient din sticlă sau din lemn, cu un capac.

Related: Pole de pin - un dar al naturii (cum să colectezi, cum să gătești, sub ce boli îi ajută)

Rețete pentru tratarea tuberculozei cu polen de pin

Se amestecă într-un borcan de sticlă 150 de grame de miere de tei și o lingură de polen de pin. Păstrați medicamentul în frigider. Luați 1 lingură de desert timp de 60 de zile înainte de mese de trei ori pe zi, apoi faceți o pauză de 2 săptămâni.

În cazul alergiilor la miere, polenul de pin este luat în formă pură, fără aditivi. Pentru un efect terapeutic pronunțat, o linguriță de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de mese este de ajuns. Polenul este recomandat să bea cel puțin un pahar plin cu apă curată. Cursul standard de tratament este de două luni, veți avea nevoie de aproximativ două sute de grame de polen de pin pentru aceasta.

O modalitate excelentă de păstrare a proprietăților de prospețime și vindecare ale polenului pentru o lungă perioadă de timp este de a pregăti o tinctură de alcool. Pentru o bucată de vodcă, veți avea nevoie de 5 linguri de polen de pin. Medicamentul trebuie ținut într-un loc întunecos și rece timp de cel puțin două săptămâni și apoi luați 1 lingură timp de 30 de minute înainte de mese de trei ori pe zi timp de două luni. Dacă nu sunteți alergic la produsele apicole, asigurați-vă că adăugați 2-3 linguri de miere la tinctură.

Vindecarea ceaiului de polen de pin contribuie la ameliorarea atacurilor de tuse în caz de tuberculoză, facilitează expectorarea și îmbunătățește imunitatea. Pentru un ceainic de 500 ml veți avea nevoie de 2 linguri de polen, aceeași cantitate de floare de lime uscată, musetel farmaceutic și rădăcină Althea. Se toarnă 100 ml de ceai de la cazan de patru ori pe zi, se adaugă acest volum cu apă clocotită până la un pahar întreg și se bea înainte de mese.

Metoda chineză de tratament a tuberculozei uscate Medvedka

Este considerat cel mai eficient tratament popular pentru tuberculoză.

Medvedka este o insectă mare. Locuiește în pământ, în luncile râurilor. De la cele mai vechi timpuri până în prezent, popoarele din Africa și Asia o mănâncă cu bunătate în forma sa prăjită. Ei consideră că Medvedka este o delicatesă și susține că delicatețea gustoasă și sănătoasă tratează tuberculoza, consolidează sistemul imunitar și previne dezvoltarea oncologiei.

Medicii chinezi cred că în timpul tratamentului termic, ursul își pierde unele dintre proprietățile sale vindecătoare. Prin urmare, pentru prepararea medicamentelor care utilizează Medvedka uscată.

Medvedok prins, spălat și uscat la umbră. Un curs de tratament durează 30-40 de grame și se sfărâmă într-un mortar. Pulberea rezultată este amestecată cu miere, sirop dulce sau turtă refrigerată.

Luați scula pentru 2-3 linguri de trei ori pe zi înainte de mese.

Rezultatele tratamentului apar de obicei chiar a doua zi: pacientul are un apetit, începe să crească în greutate, se simte mai bine, are putere. Boala se retrage.

De ce este eficace Medvedka împotriva tuberculozei?

Se pare că leucocitele sângelui ursului sunt capabile să dizolve membrana ceară a bacililor lui Koch - agentul cauzator de tuberculoză - indiferent de localizarea în organism. În stadiile inițiale ale bolii, este suficient un curs de tratament cu un medvedka.

Și puteți comanda întreaga uscată Medvedka în orice moment al anului pe site-ul asia-medvedka.ru.

Tratamentul tuberculozei cu usturoi

Tratamentul cu usturoi este un remediu eficient pentru tuberculoză, deși este unul de lungă durată. Faptul este că sucul și extractul apos de usturoi au un efect antibacterian pronunțat asupra bacililor tuberculari, opresc dezvoltarea lor. Usturoiul trebuie să fie în dieta pacienților cu tuberculoză. Se recomandă pentru 1-2 cuișoare la fiecare 2 ore.

Iată câteva rețete care utilizează usturoi:

Cale usoara. În fiecare dimineață, curățați 2 căței de usturoi, tăiați-le fin și turnați un pahar de apă. Infuzată o astfel de infuzie de usturoi în timpul zilei. Dimineața, perfuzia este beată și din nou 2 cuișoare de usturoi noi sunt curățate și tăiate și turnate cu apă. Așa că continuați 2-3 luni.

Medicina populară chineză în tratamentul tuberculozei recomandă includerea în dieta usturoiului în cantități foarte mari. În 1 zi trebuie să mănânci 30 g de usturoi (2 linguri). Și treptat, într-o perioadă de 1,5 luni, creșteți doza de carne la 90-120 g (aproximativ o jumătate de cești de usturoi). După atingerea acestei doze maxime, este necesar să se înceapă reducerea treptată a dozei, în următoarele 1,5 luni doza de usturoi se reduce treptat la 30 g pe zi.

Rețetă cu miere și hrean. Se amestecă 400 g de hrean și usturoi, se toarnă în focă, 1 kg de unt și 5 kg de miere și se insistă pe o baie de apă fierbinte timp de 5-10 minute, amestecând ocazional. Luați cu tuberculoză pulmonară 50 g înainte de mese.

Soluție dovedită eficientă

Luați în părți egale: suc de aloe, untură de masaj (încălzită), suc de morcovi, suc de sfeclă de zahăr, suc de radacini negri. Puneți în vas, acoperiți capacul cu aluat proaspăt și coaceți în cuptor sau în cuptorul rus timp de cel puțin 6 ore. Se toarnă într-o sticlă sau borcan, trecând prin mai multe straturi de tifon. Luați o lingură. l. De 3-4 ori pe zi sub formă de căldură. Mijloace de depozitare în frigider.

Islanda musculară din tuberculoză

Islanda mușchi, sau științific "tsetrariya", crește nu numai pe teritoriul aceluiași stat insulă. Puteți întâlni acest lichen în tundră, în mlaștini și în pădurile de pin din Eurasia, Africa și chiar din Australia. Se cultivă fie pe pământ, fie pe bombe vechi, putrezite. Tsetrariya are un aspect modest: înălțime de 12-15 cm, verde-maronie în spele albe, cu petale sub formă de lame pliate sau deschise și cu corpuri de fructe la capete.

Moss-ul Islanda și-a luat numele datorită faptului că în medicina populară celtică s-au descoperit proprietățile sale vindecătoare. Tuberculoza a apărut în Europa de Nord medievală de foarte mult timp, iar vindecătorii au căutat mântuirea din acest flagel în natură. Rețetele bazate pe mușchiul islandez pot fi găsite în cărțile vechi monahale, iar în herbalistii moderni și în naturopați, tsetrariya este încă în valoare.

Beneficii și compoziția chimică a centrării

Până la începutul secolului al XX-lea, când alcaloizii și glicozidele i-au ocupat mintea medicală, mușchiul islandez a fost considerat unul dintre principalele instrumente pentru tratamentul infecțiilor bacteriene persistente, inclusiv pneumonia și tuberculoza. Ei și-au amintit tsetrarii după cel de-al doilea război mondial, când sa constatat că acesta conține acid usnic - un antibiotic puternic. În plus față de acidul util, o substanță numită cetrarin este prezentă în compoziția muschiului islandez. Stimulează secreția de suc gastric și stimulează apetitul la pacienții cu tuberculoză.

Foarte interesantă compoziție de carbohidrați tsetrarii. Este aproape în întregime reprezentată de lichenin, care este foarte bine absorbit de corpul uman. Astfel, mușchiul din Islanda aduce beneficii triple în tratarea tuberculozei: ucide bagheta lui Koch, îi ajută pe pacienți să-și trezească pofta de mâncare și să se întrețină cu substanțe nutritive.

Rețete pentru tratarea tuberculozei cu mușchi Islanda

Pentru a pregăti decoctul medicinal, trebuie să luați 2 linguri de mușchi uscat zdrobit, să puneți într-o cratiță de smalț, să turnați jumătate de litru de apă rece cu apă rece, să fierbeți și să gătiți la căldură scăzută timp de 5-10 minute, cu capacul bine închis. Refaceți tulpina de bulion prin tifon steril, turnați într-un borcan de sticlă și lăsați-l deoparte pe pervazul ferestrei. Pentru ziua în care un pacient cu tuberculoză trebuie să bea acest bulion întreg în 3-4 doze înainte de fiecare masă. Cursul de tratament este de o lună. Dacă medicamentul este insuportabil amar, puteți adăuga miere sau lapte.

Tinctura de citrină alcoolică este frumos stocată și utilizată economic. Pentru prepararea sa, luați 250 ml de alcool medicamentos de 60% și 50 g de mușchi uscat din Islanda. Tocați totul într-o sticlă de sticlă și înmuiați-vă într-un loc întunecos și rece pentru o săptămână, apoi începeți să luați 10-20 de picături de trei ori pe zi și continuați tratamentul timp de 20-30 de zile.

Cu forme avansate de tuberculoză pulmonară, tratamentul cu decocție sau tinctură de cetraria poate fi continuat până la șase luni, totuși, se recomandă să se ia pauze între cursuri timp de 2-3 săptămâni. Islanda mușchi este perfect combinată cu polen de pin: împreună, ele sunt mult mai eficiente în uciderea baghetei lui Koch, sporind apărarea organismului și accelerarea recuperării.

Aloe pentru tuberculoza pulmonară

Agarum, sau aloe - planta de interior favorită pentru toată lumea, pentru ajutorul la care oamenii recurg la o varietate de afecțiuni. Sucul de Aloe este instilat în pasajele nazale cu un nas curbat, arsuri și răni cu pulpa. Deși acizii vegetali, microbi și bacterii inhibitori sunt prezenți în compoziția acestei plante, aloe nu are un efect distructiv pronunțat asupra baghetei lui Koch, de aceea nu poate fi numit panaceu pentru tuberculoză.

Dar recuperarea pacientului depinde nu numai de distrugerea cu succes a agentului patogen. Consolidarea imunității umane și va face față bolii însăși. Aloe permite nu numai activarea proprietăților protectoare ale corpului nostru, ci și saturarea acestuia cu vitamine esențiale, minerale, aminoacizi și polizaharide. Cu alte cuvinte, agave protejează pacienții de tuberculoză de emanații.

Efectul de vindecare și compoziția frunzelor de aloe

Sucul și pulpa de frunze de aloe au pronunțate proprietăți antiinflamatorii, analgezice, regeneratoare, nutritive și antibacteriene, care se datorează conținutului de:

Glicozidele antracinon (emodin, nataloin, aloină);

Styrene și rășină.

În tuberculoză, aloe oferă suport pentru corpul epuizat al bolii, sporește eficacitatea medicamentelor de terapie de bază și promovează vindecarea cavităților în plămâni. Disponibilitatea acestei plante medicinale este un alt argument în favoarea includerii aloe în tratamentul tuberculozei.

Aloe Tuberculosis Tratamente Rețete

Puneți o frunză de aloe fin tăiată, carne într-o cratiță de smalț, adăugați 300 g de miere lichidă (de preferință var), amestecați, puneți-l în frigider. Luați o lingură de trei ori pe zi înainte de mese timp de două luni.

Luați 400 g de melasă de zahăr galben, o bucată de colofoniu și 200 g de aloe. Tăiați frunzele în bucăți mici (3-5 cm), sfărâmați colofoniul într-un mortar, amestecați toate ingredientele într-o oală de lut pentru a găti prăjiturile, acoperiți cu un capac și trimiteți-le la cuptor la temperatura minimă peste noapte. Veți primi o masă lipicioasă, ca mierea. Îndepărtați-l, turnați-l într-un borcan, puneți-l în frigider și luați o linguriță de trei ori pe zi până când medicamentul se scurge.

Puneți 100 g de miere, un pachet de unt (200 g) și 50 g de pudră de cacao într-o cratiță de smalț. Strângeți sucul unei frunze mari de aloe pe partea de sus. În timpul amestecării, topiți totul la căldură scăzută, dar nu fierbeți. În mod ideal, temperatura apei nu trebuie să crească peste 46 de grade pentru a păstra toate proprietățile utile. Amestecul trebuie turnat într-un recipient din sticlă și depozitat în frigider și luat dimineața și seara, amestecând 1 lingură într-un pahar de lapte cald. Acest medicament poate fi luat pentru tuberculoză tot timpul, pentru luni lungi - este sigur și foarte util pentru un organism slăbit.

Într-o cratiță mică, se toarnă 200 de grame de miere de flori și se adaugă 1 ceașcă de frunze de aloe tocate fin. Se amestecă și lăsați să insiste sub capacul închis. Între timp, într-o altă cratiță, adăugați 3 linguri de muguri de mesteacăn și flori de tei, turnați apă fiartă peste două pahare, fierbeți în sobă timp de 3 minute, înfășurați într-o pătură și lăsați timp de 20 de minute. Apoi, trebuie doar să strângeți și amestecați miere cu extract de plante, adăugați 100 ml de ulei de măsline acolo, se toarnă într-un borcan de sticlă și se pune în frigider. Înainte de utilizare, medicamentul trebuie agitat și luați o lingură de trei ori pe zi timp de cel puțin două luni.

Puneți 50 g de propolis, 250 ml de miere, 25 g de mumie, 25 g de sfeclă de pin, 100 ml de suc de aloe și 0,5 kg de unt într-o tigaie mare de smalț. Se topește amestecul la căldură scăzută și se amestecă bine, evitând fierberea. Atunci când medicamentul sa răcit complet, puneți-l într-o cramă sau pe raftul inferior al frigiderului timp de o săptămână, lăsați-l să se infuzeze. Apoi puteți începe să luați o lingură de trei ori pe zi, cursul tratamentului este de 2-3 luni.

Tăiați bușonul de aloe de cel puțin cinci ani, înfășurați-l în bumbac negru și puneți-l în frigider timp de o săptămână. Acest lucru vă va permite să executați reacția chimică dorită în frunze și să activați proprietățile bactericide ale plantei. Apoi scoateți frunzele, stoarceți tot sucul și măsurați volumul. Luați exact aceeași cantitate de miere de flori lichide și de cognac, amestecați totul și trimiteți-l înapoi la frigider pentru depozitare. Este necesar să fii tratat după cum urmează: de trei ori pe zi pentru a lua o lingură de desert din acest medicament și ao prinde cu o lingură de grăsime de badger (uleiul de bursuc poate fi amestecat cu untură de porc sau unt de vacă). Un bun ajutor în tratamentul tuberculozei prin această metodă este un decoct de viburnum, lichen, licorice și Althea, 1 lingură per litru de apă. Supa se fierbe timp de 10 minute și insistă timp de cel puțin o jumătate de oră, apoi bea în sâni mici de o jumătate de cană înainte de mese de trei ori pe zi. Trei luni de tratament cu această tehnică poate conduce la o remisiune profundă a tuberculozei.

Oțetul poate distruge tuberculoza

Acidul acetic se comportă bine cu Mycobacterium tuberculosis - un grup de oameni de știință din Statele Unite, Venezuela și Franța au ajuns la această concluzie. La începutul studiului, a fost testat efectul oțetului de 6% asupra tulpinii clasice de bastoane Koch și sa constatat că după 30 de minute agentul patogen a fost complet neutralizat.

Medicii și-au dedicat cercetările ulterioare luptei împotriva tulpinilor cele mai rezistente ale tuberculozei mycobacterium. Și aici rezultatele sunt uimitoare - folosind oțetul obișnuit de 10% în 30 de minute puteți distruge chiar și cel mai periculos tip de patogen de tuberculoză. În plus, oțetul este o substanță ieftină, netoxică și relativ sigură pentru sănătate. Prin urmare, este în curs de dezvoltare dezvoltarea activă a formelor de dozare pe bază de oțet pentru tratamentul tuberculozei pulmonare.

În medicina populară, proprietățile bactericide ale oțetului sunt cunoscute de mult timp și acest instrument este folosit pentru leziunile cutanate fungice, dermatită, transpirații excesive și multe alte afecțiuni. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că aportul de oțet trebuie abordat foarte atent - un astfel de tratament este contraindicat în cazul ulcerului peptic și acidității crescute a stomacului!

Tratamentul tuberculozei cu oțet

Luați 100 g de hrean proaspăt ras, 1 lingură de miere și 2 linguri de oțet de cidru de mere de 9%, amestecați totul bine și depozitați medicamentul într-un frigider, într-un recipient din sticlă. Luați-l la o linguriță de trei ori pe zi timp de 15-20 de minute înainte de mese până când stocul este epuizat. După două săptămâni, tratamentul tuberculozei poate fi repetat.

Inhalările acetice sunt excelente pentru a face atacuri obraznice de tuse uscată. Adăugați oțet de masă obișnuit la apă clocotită la o viteză de 2 linguri pe 1 sticlă și respirați peste această compoziție timp de 10-15 minute. Procedura se face cel mai bine la culcare.

Pacienții cu tuberculoză se plâng adesea de transpirații nocturne. Oțetul va ajuta, de asemenea, cu această problemă. Se amestecă cu apă în proporții egale, se udă o coală de bumbac curată, se înfășoară pacientul sub gât și se lasă timp de 5-10 minute, fără a se acoperi. Apoi scoateți foaia și acoperiți pacientul cu o pătură uscată.

Badger și Bear Fat pentru tuberculoza pulmonară

Greutatea de ghimbir este un depozit unic de nutrienți și componente biologic active:

Vitamine (A, E, R, K, PP, B2, B5, B6);

Carotenoide și acizi grași organici;

Elemente micro și macro (magneziu, fier, fosfor, zinc și multe altele).

Aplicarea regulată a grăsimii badger îmbogățește sângele, reduce riscul de ateroscleroză vasculară, accelerează regenerarea celulelor, promovează procesele de cicatrizare și vindecare, ceea ce este foarte important în tuberculoza pulmonară. Din cele mai vechi timpuri, grăsimea badger a fost recomandată de vindecătorii folk ca fiind unul dintre principalele medicamente pentru tusea prelungită. Medicii moderni îl sfătuiesc pe fumători cu experiență, deoarece grăsimea de bursă îndepărtează într-adevăr atacurile dureroase de tuse uscată și elimină întreruperile în plămâni.

Ursul de grăsime în ceea ce privește proprietățile sale medicinale este similar cu bursucul. Acest produs a fost supus unui studiu aprofundat la Institutul de bioreglare și gerontologie de la St. Petersburg. Compoziția grăsimilor urs a găsit substanțe biologic active valoroase:

Citaminuri (caramină, bronhalizină, cerebramină, hepatamină, accidentin, timusamin, pancamin, ventramină);

Glicozide triterpan (paktin, salomin, panoxozid);

Vitaminele B, tocoferolul, acidul folic;

Mai mult de o duzină de minerale utile.

Tratamentul tuberculozei Badger și Bear Fat

Pentru tratamentul tuberculozei pulmonare, este important să găsiți un bursuc de înaltă calitate sau o grăsime de urs. În farmacii, se vinde deseori sub formă diluată sau cu adaos de impurități. Acest lucru se datorează rarității și costului ridicat al materiilor prime. Cel mai bine este să cumpărați grăsimi direct de la vânători, în stare proaspătă. Dar, înainte de aceasta, asigurați-vă că au fost prezentate pentru analiză mostre de carcasă ale unui animal mort, conform regulilor.

Uleiul de urs și de bursuc este luat în formă pură sau amestecat cu miere și 1 lingură dimineața și seara, iar în timpul nopții freacă pieptul și spatele unui pacient cu tuberculoză. Cursul de tratament poate dura atâta timp cât doriți, deoarece bursucul și grăsimea de urs nu au contraindicații.

Moară de ceară pentru tuberculoză

Din punctul de vedere al oricărui apicultor, molia de ceară este un dăunător care se stabilește în familiile slabe de albine. Ea locuieste oua acolo, de unde se nasc apoi osoase care coboara stup. Dar această molie din familia vrăjitoarelor nu este o creatură atât de groaznică cum pare. Numai larvele sale pot să mănânce ceară - nimeni altcineva nu produce enzime digestive necesare. Și chiar în Egiptul antic, oamenii au reușit să stabilească faptul că larvele de molii de ceară pot prelungi tinerii. Medicii japonezi sunt de acord cu vindecătorii egipteni - sunt, de asemenea, familiarizați cu proprietățile unice ale acestei insecte.

Faima celebrului doctor rus și om de știință I.I. Metchnikov a încercat mult timp să inventeze un vaccin fiabil împotriva tuberculozei. În 1899, el a atras atenția asupra moliei de ceară și a crezut: ce se întâmplă dacă enzimele unice care digeră ceara pot distruge peretele celular al mycobacterium tuberculosis? La urma urmei, aceste substanțe sunt foarte similare - moleculele de ceară sunt la fel de puternice și rezistente la atacul chimic ca și bastoanele Koch. Experimentele au arătat că cerraza și lipaza - acele enzime foarte speciale - penetrează cu succes membrana celulară a micobacteriilor de tuberculoză și le distrug.

Studiile despre molii de ceară după moartea lui Mechnikov au fost continuate de studenții săi, I.S. Zolotarev și S.I. Metalnikov. Medicii au abordat problema din cealaltă parte - au studiat imunitatea moliei de ceară și au fost surprinși să afle că larvele sale sunt 100% rezistente la tuberculoză, ciumă, holeră și difterie.

Mai multe cercetări științifice moderne datează de la mijlocul secolului al XX-lea. A fost atunci medicul și microbiologul SA Mukhin a ajuns la crearea primei forme de dozare pe baza larvelor de molie de ceară. Un om de știință în tinerețe însuși sa îmbolnăvit de tuberculoză și, prin urmare, a tratat căutarea unui leac ca și cum ar fi salvat viața sa și nu sa îndepărtat de teoriile îndrăznețe sau de metodele populare.

Mukhin a studiat efectul extractului de molii de ceară asupra pacienților cu tuberculoză și infarct miocardic timp de 30 de ani și în acest timp a obținut rezultate bune: medicamentul a promovat cicatrizarea țesutului cardiac și vindecarea cavităților tuberculoase. În medicina modernă, extractul de molie de ceară nu și-a pierdut relevanța, deși tratamentul este împiedicat de raritatea materialului și de infrastructura insuficient dezvoltată pentru producerea acestuia.

Rețetă de tinctură de molie de ceară

Din larvele de molie de ceară se prepară o tinctură specială de alcool, deoarece nici o altă metodă de prelucrare nu garantează conservarea proprietăților sale biologice. Încălziți molia de ceară în mod categoric imposibil. Și nu larvele sunt potrivite pentru a face medicamente. Trebuie să alegeți cele mai tinere, deoarece au mai multe substanțe vindecătoare. Dacă decideți să încercați această metodă de tratare a tuberculozei, este mai bine să obțineți sprijinul unui apicultor experimentat sau al unui biolog.

Imediat după colectarea larvelor de molie de ceară, acestea vor fi plasate într-un recipient curat de sticlă groasă întunecată și vor fi turnate cu alcool medicinal în proporție de 1 până la 10 sau 4 ml de alcool per 1 larvă. Containerul este etanșat bine și timp de 10 zile insistă medicamentul într-un loc răcoros, departe de lumina soarelui. Apoi perfuzia este filtrată și presată prin tifon steril. Este păstrat în frigider timp de cel mult trei ani.

Tratamentul tuberculozei cu extract de molie de ceară se face după cum urmează: 15-20 picături sunt picurată într-un sfert de ceașcă de apă sau alt lichid neîncălzit, amestecat și băut de trei ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Extractul poate fi utilizat ca profilactic, apoi este administrat o dată pe zi. În timp, cursul nu este limitat, tratamentul nu dă efecte secundare. Medicamentul poate fi administrat chiar copiilor la o rată de 3 picături la 10 kg de greutate corporală.

Marar pentru a ajuta la tuberculoza

Semințele de mărar sunt un remediu popular care poate fi utilizat nu numai pentru tulburări de somn și digestie, dar și pentru tratamentul tuberculozei. Compoziția de semințe de mărar multe componente utile:

Vitaminele A, B și C;

Calciu, mangan, seleniu, zinc, fier, cupru, potasiu, sodiu, fosfor;

Acizi de plante palmitic, linolenic și oleic;

Flavonoidele, carotenoizii și alți compuși ai azotului.

Înainte de a începe tratarea tuberculozei cu mărar, ar trebui să faceți o inventariere a materiilor prime. Cumpărați o duzină de pachete de semințe de mărar imediat, deci nu trebuie să alergi după el la magazin sau la farmacie. Cursul este lung, dar rezultatul vă va surprinde plăcut.

Tratamentul tuberculozei cu marar

Infuzia este pregătită seara pentru a fi folosită în ziua următoare. Ia în acest scop o mică cană de email. Se toarnă o lingură de semințe de mărar cu un deal, se acoperă cu o jumătate de litru de apă curată rece, se fierbe și se fierbe la foc mic, capacul fiind închis timp de 5 minute. Lăsați cratița pe pervazul ferestrei peste noapte, astfel încât mararul să decoreze bine.

Dimineața, presați medicamentul prin tifon steril, se toarnă într-un borcan de sticlă și beți 5 doze de jumătate de ceașcă pe parcursul zilei, indiferent de ora de mâncare sau după aceea. Tratamentul tuberculozei cu marar se recomandă să continue timp de cel puțin șase luni până la dispariția tuturor simptomelor. În decurs de o lună, atacurile de tuse se vor repeta mult mai rar, apetitul și somnul se vor îmbunătăți și va apărea un sentiment de confort în plămâni și intestine. Infuzia de marar poate fi administrată chiar și copiilor mici și pacienților în vârstă, nu are contraindicații și nu provoacă reacții adverse.

Autorul articolului: Sokolova Nina Vladimirovna | phytotherapeutist medical

Educație: O diplomă în medicină și tratament a fost obținută la Universitatea NI Pirogov (2005 și 2006). Instruire avansată la Catedra de Fitoterapie la Universitatea de Prietenie a Popoarelor din Moscova (2008).

Top