Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Cefalee și ochi cu temperatură
2 Bronșită
Cum de a reduce rapid și eficient temperatura oțetului?
3 Bronșită
6 expectoranți foliari pentru tuse uscată
Image
Principal // Profilaxie

Nimesil - instrucțiuni oficiale de utilizare


INSTRUCȚIUNI
cu privire la utilizarea medicală a medicamentului

Denumirea comercială a medicamentului: Nimes®

Denumire internațională non-proprietate (MIN): Nimesulidă

Forma de dozare: granule pentru prepararea suspensiilor pentru administrare orală.

ingrediente:

Pachetul 1 conține:
Ingredient activ: nimesulid 100 mg;
Excipienți: ketomacrogol 1000, zaharoză, maltodextrină, acid citric anhidru, aromă de portocală.

Descriere: Pulbere granulară de culoare galben deschis cu miros portocaliu.

Grupa farmacoterapeutică:

Cod ATX: M01AH17

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica Nimesulida este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) din clasa sulfonamide. Are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice. Nimesulidul acționează ca un inhibitor al enzimei ciclooxigenazei, care este responsabilă pentru sinteza prostaglandinelor și inhibă în principal ciclooxigenaza 2.

Farmacocinetica După administrarea orală, medicamentul este bine absorbit din tractul gastro-intestinal, atingând concentrația maximă în plasma sanguină în 2-3 ore; comunicarea cu proteinele plasmatice - 97,5%; timpul de înjumătățire este de 3,2-6 ore. Pătrunde cu ușurință barierele histohematogene.
Acesta este metabolizat în ficat de izoenzima citocromului P450 (CYP) 2C9. Principalul metabolit este un derivat parahidroxic din punct de vedere farmacologic al nimesulidei - hidroximesulidei. Hidroximnimesulida se excretă în bilă într-o formă metabolizată (se găsește numai sub formă de glucuronat - aproximativ 29%). Nimesulidul este eliminat din organism, în principal prin rinichi (aproximativ 50% din doza administrată). Profilul farmacocinetic al nimesulidei la vârstnici nu se modifică prin numirea doze unice și multiple / repetate.
Conform unui studiu experimental efectuat cu participarea pacienților cu insuficiență renală ușoară și moderată (clearance-ul creatininei 30-80 ml / min) și a voluntarilor sănătoși, concentrația maximă de nimesulidă și metabolitul său în plasma pacienților nu a depășit concentrația de nimesulidă la voluntarii sănătoși. Aria de sub curba concentrație-timp (ASC) și timpul de înjumătățire la pacienții cu insuficiență renală au fost cu 50% mai mari, dar în cadrul valorilor farmacocinetice. La reluarea tratamentului, nu se observă cumulul de droguri.

Indicații pentru utilizare

 • Tratamentul durerii acute (dureri la nivelul spatelui, spatelui inferior, dureri ale sistemului musculo-scheletal, inclusiv leziuni, entorse și dislocări ale articulațiilor, tendenită, bursită, durere de dinți);
 • Tratamentul simptomatic al osteoartritei cu durere;
 • Algomenorrhea.
Medicamentul este destinat terapiei simptomatice, reducând durerea și inflamația la momentul utilizării.

Contraindicații

 • Hipersensibilitate la nimesulid sau la una dintre componentele medicamentului.
 • Reacțiile hiperargice (în istorie), de exemplu, bronhospasmul, rinita, urticaria, asociate cu aportul de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, inclusiv nimesulid. Reacții hepatotoxice la nimesulid (în istorie).
 • Medicament concomitent (simultan) cu hepatotoxicitate potențială, de exemplu, paracetamol sau alte medicamente analgezice sau nesteroidiene antiinflamatoare.
 • Boala intestinului inflamator (boala Crohn, colita ulceroasă) în faza acută. Perioada după intervenția chirurgicală by-pass arterei coronare.
 • Sindromul feveric pentru răceli și infecții virale respiratorii acute.
 • O combinație completă sau incompletă de astm bronșic, polipoză nazală recurentă sau sinusuri paranasale cu intoleranță la acid acetilsalicilic și alte AINS (inclusiv în istorie);
 • Ulcerul ulcer sau ulcerul duodenal în faza acută, istoricul ulcerelor, perforarea sau sângerarea în tractul gastrointestinal.
 • Un istoric de sângerare cerebrovasculară sau alte sângerări, precum și boli care implică sângerare.
 • Tulburări severe ale coagulării sângelui.
 • Insuficiență cardiacă gravă.
 • Insuficiența renală severă (clearance-ul creatininei trebuie să se bazeze pe evaluarea individuală a riscului-beneficiu la administrarea medicamentului.

Dozare și administrare

Nimesil este acceptat în interior, pe 1 pungă (100 mg de Nimesulidă) de două ori pe zi. Se recomandă administrarea medicamentului după masă. Conținutul pungii se toarnă într-un pahar și se dizolvă în aproximativ 100 ml de apă. Soluția pregătită nu este supusă depozitării.

Nimesil este utilizat numai pentru tratamentul pacienților cu vârsta peste 12 ani.

Adolescenți (cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani): pe baza profilului farmacocinetic și a caracteristicilor farmacodinamice ale nimesulidei, nu este necesară ajustarea dozei adolescentului.

Pacienții cu insuficiență renală: pe baza datelor farmacocinetice, nu este necesară ajustarea dozei la pacienții cu insuficiență renală ușoară sau moderată (clearance-ul creatininei 30-80 ml / min).

Pacienți vârstnici: în tratamentul pacienților vârstnici, necesitatea ajustării dozei zilnice este determinată de medic pe baza posibilității de interacțiune cu alte medicamente.

Durata maximă a tratamentului cu nimesulid este de 15 zile.

Pentru a reduce riscul de efecte secundare nedorite, utilizați doza minimă efectivă a cursului minim scurt.

Efecte secundare

Frecvența este clasificată în funcție de categorie, în funcție de caz: foarte des (> 10), adesea (® trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu afecțiuni gastro-intestinale din istorie (colită ulcerativă, boala Crohn), deoarece este posibilă exacerbarea acestor boli.

Riscul de hemoragie gastro-intestinală, ulcerație sau perforație a creste ulcer cu doza de AINS la pacienții cu prezența antecedente de ulcer, în special complicate cu hemoragii sau perforații, precum și la pacienții vârstnici, astfel încât tratamentul trebuie început cu cea mai mică doză posibilă. Pacienții care primesc medicamente care reduc coagularea sângelui sau suprimă agregarea plachetară cresc, de asemenea, riscul de sângerare gastrointestinală. În cazul hemoragiilor gastro-intestinale sau ulcerului la pacienții care iau Nimesil, tratamentul cu acest medicament trebuie anulat.

Deoarece Nimesil este excretat parțial prin rinichi, doza sa pentru pacienții cu insuficiență renală trebuie redusă, în funcție de nivelul de urinare. Există dovezi privind apariția unor cazuri rare de reacții la nivelul ficatului. Dacă există semne de afectare a ficatului (mâncărime, îngălbenirea pielii, greață, vărsături, dureri abdominale, urină întunecată, creșterea activității transaminazelor hepatice), trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și contactați medicul. În ciuda apariției rare a afectării vizuale la pacienții care utilizează nimesulid simultan cu alte AINS, tratamentul trebuie întrerupt imediat. Dacă apare o insuficiență vizuală, pacientul trebuie examinat de un optometrist. Medicamentul poate determina retenție de lichide în țesuturi, astfel încât Nimesil® trebuie utilizat cu precauție extremă la pacienții cu tensiune arterială crescută și cu afectare a activității cardiace.

La pacienții cu insuficiență renală sau cardiacă, Nimesil trebuie utilizat cu precauție, deoarece funcția renală se poate deteriora. În caz de deteriorare, tratamentul cu Nimesil trebuie oprit. Studiile clinice și datele epidemiologice sugerează că AINS, în special în doze mari și cu utilizare prelungită, pot conduce la un risc mic de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Pentru a elimina riscul unor astfel de evenimente atunci când utilizați datele de nimesulid nu este suficient. Preparatul conține zaharoză, trebuie luată în considerare la pacienții cu diabet zaharat (0,15-0,18 XE la 100 mg de droguri) și persoanele care au o dietă cu conținut scăzut de calorii. Nimesil nu este recomandat pacienților cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză, malabsorbție la glucoză-galactoză sau deficiență de sucroză-izomaltoză.

Dacă în timpul tratamentului cu Nimesil® apar semne de "frig" sau de infecție virală respiratorie acută, medicamentul trebuie întrerupt. Nu utilizați Nimesil simultan cu alte AINS.

Nimesulidul poate schimba proprietățile trombocitelor, astfel încât trebuie acordată atenție utilizării medicamentului la persoanele cu diateză hemoragică, dar medicamentul nu înlocuiește efectul profilactic al acidului acetilsalicilic în bolile cardiovasculare.

Pacienții vârstnici sunt deosebit de sensibili la reacțiile adverse la AINS, incluzând riscul de sângerare gastrointestinală și perforații care amenință viața pacientului, deteriorarea funcției renale, hepatice și cardiace. La administrarea medicamentului Nimesil® pentru această categorie de pacienți este necesară o monitorizare clinică adecvată.

Ca și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) care inhibă sinteza prostaglandinelor, nimesulida poate afecta negativ sarcina și / sau dezvoltarea embrionului și poate duce la închiderea prematură a ductus arteriosus, hipertensiunea arterială pulmonară, afectarea funcției renale, care poate duce la insuficiență renală cu oligohidramnios, la un risc crescut de sângerare, scăderea contractilității uterine, apariția edemelor periferice. În acest sens, nimesulida este contraindicată în timpul sarcinii și alăptării. Utilizarea medicamentului Nimesil® poate afecta negativ fertilitatea feminină și nu este recomandată femeilor care planifică sarcina. Când planificați o sarcină, este necesară consultarea medicului dumneavoastră.

Există dovezi ale apariției, în cazuri rare, a reacțiilor cutanate (cum ar fi dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică) asupra nimesulidei, precum și asupra altor AINS. La primele semne de erupție cutanată, leziuni ale mucoaselor sau alte semne de reacție alergică, Nimesil trebuie oprit.

Influența medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule și a mecanismelor de control

Efectele Nimesil ® asupra capacității de a conduce vehicule și a mecanismelor de control nu au fost studiate, prin urmare, în timpul tratamentului cu Nimesil ®, trebuie să se acorde atenție conducerii vehiculelor și practicării unor activități potențial periculoase care necesită concentrație crescută și viteză psihomotorie.

Formularul de eliberare

Granule pentru suspensie pentru administrare orală, 100 mg.

Pe 2 g de granule în ambalaje din trei straturi (hârtie / aluminiu / polietilenă).

Pe 9,15 sau 30 de pachete cu instrucțiuni de aplicare într-un pachet din carton.

Condiții de depozitare

A se păstra într-un loc uscat, întunecos, la o temperatură care nu depășește 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Perioada de valabilitate

Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Sărbătorile de farmacie

Prin prescripție.

Solicitant / producător:

"Laboratory Guidotti S.P.A.", Italia, produs de "Laborator Menarini S.A.", Spania
Distribuitor: Berlin - Hemi / Menarini Pharma GmbH Glinicker Veg 125, 12489, Berlin, Germania
Adresa pentru revendicări: 115162, Moscova, st. Shabolovka, casa 31, p. B

Nimesil - instrucțiuni de utilizare

Este un agent antiinflamator nesteroidic care are un efect pronunțat antipiretic, analgezic. Principala substanță activă este nimesulidul. Conform consumatorilor, acest medicament are un efect terapeutic rapid, care durează 6 ore. Mai jos va fi luată în considerare cum să diluați Nimesil și să-l luați.

Nimesil - indicații de utilizare

Medicul poate prescrie analgezicele Nimesil, dacă este necesar să se trateze pacientul cu o boală infecțioasă (ARVI), este necesară terapia patologiilor degenerative inflamatorii ale sistemului musculo-scheletal, care includ:

Medicamentul va ajuta la scăderea căldurii de diferite origini, boli urologice, ginecologice, vasculare. Utilizarea Nimesil în pulbere sau tablete este, de asemenea, justificată pentru ameliorarea durerii de dinți, a durerilor de cap, în timpul menstruației sau după o intervenție chirurgicală sau un prejudiciu. Recepția trebuie să respecte instrucțiunile pentru a evita efectele secundare și supradozajul.

praf

Medicamentul este disponibil în două forme farmacologice - pulbere pentru reconstituire în apă sau tablete. O persoană ar trebui să știe în ce apă să dilueze Nimesil și doza corectă pentru a obține efectul maxim. În funcție de vârstă, va fi prescrisă o cantitate diferită de medicament. Instrucțiuni de utilizare Pulbere de Nimesil:

 1. Adulții au nevoie de 2 ori pe zi pentru a bea 1 plic de medicamente. În 100 ml de apă la temperatura camerei, se agită 1 sac. Beți imediat suspensia, deoarece medicamentul nu poate fi stocat.
 2. Pentru copii și adolescenți, doza nu necesită ajustare, astfel încât metoda de aplicare este aceeași. Durata maximă de admitere - 15 zile.
 3. Copiii sub 12 ani nu trebuie să primească acest medicament.
 4. Pentru persoanele în vârstă, rata zilnică trebuie ajustată de medicul curant. Este recomandabil să se efectueze o terapie cu o doză minimă de medicamente pentru un curs scurt.

tablete

Aceasta este a doua formă de medicament care este disponibilă pentru cumpărare la farmacie. Ca și în cazul oricăror medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, acest medicament nu se poate bea pe stomacul gol, prin urmare, medicamentul trebuie utilizat în conformitate cu instrucțiunile după o masă de 2 ori pe zi. Pastilele Nimesil - instrucțiuni de utilizare sunt foarte simple, dar trebuie avut în vedere faptul că medicamentul are un efect advers asupra mucoasei gastrice, care, dacă nu este administrat corect, poate duce la ulcer sau gastrită.

Intervalul dintre dozele de medicament trebuie să fie de cel puțin 12 ore. Pentru un copil de peste 12 ani, metoda de administrare nu diferă de adulți. Pentru copiii sub 12 ani, medicamentul este contraindicat. Medicul poate ajusta numărul de comprimate în funcție de gravitatea bolii, de starea generală a pacientului. Regimul de tratament trebuie prescris de un specialist.

Metodă de utilizare

Medicul, după consultare, ar trebui să explice pacientului cum să ia Nimesil în pliculețe. Granulele de suspensie nu se dizolvă complet în apă, dau o culoare și o aromă plăcută (lamaie). Nu este nimic greu de împărțit Nimesil în pulbere din pungi:

 1. Se prepară 100 ml de apă caldă.
 2. Deschideți un pachet de medicamente.
 3. Goliți conținutul (aproximativ 100 mg) în lichid și amestecați bine.
 4. Așteptați 2-3 minute și beți medicamentul. Nu depozitați soluția.
 5. Pentru a reduce riscul apariției ulcerelor sau a gastritei, utilizarea medicamentului trebuie să fie strict după mese.
 6. Doza zilnică a medicamentului nu trebuie să depășească 200 mg. Doza poate fi crescută la 300 mg în primele zile ale bolii, dacă medicamentul este baza tratamentului.

Cu frig

Acest tip de medicamente este utilizat pentru a trata bolile de natură infecțioasă, inflamatorie. Nimesles pentru raceli, gripa este o alegere buna, pentru ca are un efect complex asupra corpului:

 • durere ucigaș;
 • anti-inflamator;
 • antipiretice.

Acest lucru face Nimesil potrivit pentru tratamentul gripei, ARVI, care sunt însoțite de febră, durere severă. Substanțele analgezice din compoziție suprimă efectiv mușchiul, cefaleea. Medicamentul va ajuta pacientul să scape de slăbiciunea generală, febră, să reducă temperatura, să scadă condiția cu o tuse umedă și dureroasă.

Acceptate în conformitate cu instrucțiunile din tablete sau plicuri (pulbere). Doza este prescrisă de un medic, de regulă este un plic (100 mg) la fiecare 12 ore. Este important să beți medicamentul doar după o masă, cursul terapiei nu trebuie să depășească 15 zile. Dacă în acest timp nu a fost posibilă aducerea temperaturii la valori normale, înseamnă că tratamentul este ineficient. Cu ARVI, administrația lui Nimesil nu depășește 4 zile conform instrucțiunilor.

Pentru copii

Un copil poate bea acest medicament dacă are mai mult de 12 ani. Nimesil copii sub 12 ani sunt interzise conform instrucțiunilor producătorului. Medicamentul are un efect puternic și medicii recomandă să-l luați dacă analogii și alte medicamente nu dau îmbunătățirea dorită. Pentru a reduce la minim apariția efectelor secundare, se recomandă cea mai mică doză și durata administrării. În toate celelalte privințe, metoda de administrare nu diferă de schema pentru adulți.

Cu cistita

Medicii pot prescrie acest medicament antiinflamator nesteroidian în caz de boală a vezicii urinare, deoarece utilizarea lui rapid ajută la rezolvarea procesului inflamator. În cazul cistitei, Nimesil trebuie prescris pentru bărbați și fete numai după o examinare aprofundată de către un specialist de anamneză, deoarece medicamentul are o serie de contraindicații grave, de exemplu, încălcând funcția tractului gastro-intestinal, ficat.

Nimesil - instrucțiunea specifică o doză pe 100 mg (1 sac) pe zi. Pentru a reduce efectul substanței active pe pereții stomacului, trebuie să luați medicamentul după mese. În timpul tratamentului, pacientul trebuie să-și monitorizeze cu atenție starea de sănătate, în cazul în care urmează o reacție atipică a corpului la medicament, tratamentul trebuie oprit. Cursul de tratament al cistitei nu trebuie să depășească 2 săptămâni.

Cu dureri de menstruație

La unele fete, menstruația este însoțită de febră, senzații grave neplăcute. Cu dureri de menstruație, Nimesil ajută la tratarea acestor simptome. Medicamentul este disponibil în tablete, granule sau pulbere. Pentru confortul recepției este mai bine să utilizați plicuri, conținutul cărora este dizolvat în apă caldă. 100 mg de substanță ar trebui să fie turnată în 100 ml de substanță și Nimesil trebuie băut imediat - instrucțiunile de utilizare indică posibilele efecte secundare asociate cu tractul gastro-intestinal, prin urmare utilizarea medicamentelor trebuie să fie imediat după consum.

Când sinuzita

Această boală este adesea însoțită de dureri de cap severe datorită procesului inflamator care apare în sinusuri. Nimesil cu sinuzită este prescris pentru a ușura disconfortul. Orice medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt potrivite pentru acest lucru. Acestea afectează locul bolii, reduc severitatea inflamației, umflături. De droguri reduce tensiunea în sinusuri, care ajută la reducerea durerii.

Nimesil și analogii săi mai buni decât alte medicamente se descurcă cu ușurarea durerii. Nu utilizați medicamentul în prezența unor leziuni ulceroase, erozive ale tractului gastro-intestinal. Utilizarea alcoolului este strict interzisă în timpul tratamentului, deoarece nu există compatibilitate cu Nimesil. Unul dintre efectele secundare ale unei astfel de încălcări este apariția unor modificări erozive, deteriorarea lor.

analogi

Acest medicament are un efect puternic și, în unele cazuri, medicii sugerează înlocuirea acestuia cu medicamente mai benigne. Uneori au un preț mai mic, iar efectul este același. Nimesil și analogii au același efect, astfel încât aceștia să se poată schimba între ei. Următoarele analogi pot fi comandate din catalog:

Contraindicații

Fiecare substanță puternică are o serie de interdicții, a căror încălcare poate duce la complicații și efecte secundare. De exemplu, administrarea Nimesila în timpul sarcinii și alăptării este interzisă. Conform instrucțiunilor, utilizarea medicamentului nu este permisă:

 • în perioada postoperatorie după intervenția by-pass coronariană;
 • cu bronhospasme, rinită, urticarie;
 • când Nimesil este combinat cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, analgezice (de exemplu, cu paracetamol);
 • cu un răspuns negativ din ficat la medicament;
 • în prezența inflamației intestinale (stadiul acut de colită ulcerativă);
 • dacă a apărut o febră din cauza unei boli infecțioase;
 • copil sub 12 ani;
 • dacă există sângerări în tractul gastro-intestinal sau antecedente de ulcer;
 • hiperkaliemia;
 • pentru încălcări ale coagulării sângelui;
 • în timpul sarcinii, alăptării;
 • combinați cu alcool;
 • în prezența sângerării cerebro-vasculare;
 • cu insuficiență cardiacă renală, hepatică;
 • dacă se constată intoleranță individuală la substanțe în compoziția Nimesil;
 • dacă există un ulcer duodenal, stomac în stadiul de exacerbare.

Prețul Nimesil

Cât costă Nimesil este afectat de locul de cumpărare, de forma eliberării sau de cantitatea de medicament. De exemplu, poți lua o pungă ieftină sau 30 de ori. Este imposibil să cumperi acest medicament în magazinul online, cu excepția reprezentanțelor virtuale ale farmaciilor. Nimesle se eliberează fără prescripție medicală, adesea oamenii primesc opțiunea în pulbere, deoarece este ușor să se dilueze în apă. Prețul medicamentului poate varia în funcție de producător, regiunea de vânzare. Costul pentru Nimesil este de aproximativ:

 • granule 1 buc. (sac) 100 mg - prețul de 23 de ruble;
 • pulbere, 30 buc., 100 mg - preț 700 p.

Nimesil: instrucțiuni, descrierea tabletelor și eficacitatea acestora

Nimesil este un medicament care aparține grupului de agenți antiinflamatori non-hormonali. Ingredientul activ este nimesulidul - o substanță care ameliorează durerea, scade temperatura, luptă împotriva procesului inflamator.

Prin efectul său, Nimesil poate fi comparat cu astfel de medicamente ca, de exemplu, Ibuprofen, Diclofenac. Toate medicamentele din acest grup au un efect sistemic puternic, dar aceste pastile au un efect mult mai mic asupra stării tractului gastro-intestinal. Nimesilom tratează adulții și copiii cu dureri cauzate de leziuni, leziuni reumatice și infecțioase, afecțiuni febrile.

Acțiune farmacologică

Farmacodinamica. Nimesulidul este un medicament antiinflamator nonsteroid (AINS) din grupul sulfonamidic. Creează efect antipiretic, analgezic și antiinflamator. Tabletele acționează ca un inhibitor al extractelor de ciclooxigenază, care este responsabil pentru formarea de prostaglandine și inhibă în principal ciclooxigenaza-2.

 • După ingerare, medicamentul este bine absorbit în tractul digestiv, atingând cea mai mare concentrație în sistemul circulator după câteva ore.
 • Interacțiunea cu proteinele plasmatice - 97,6%.
 • Timpul de înjumătățire de 3,3-5,5 ore.

Trece ușor prin protecția histohematoză. Acesta este metabolizat în ficat din cauza izoenzimei citocromului. Principalul metabolit este hidroximesulida, care se eliberează cu bilă într-o formă metabolizată (găsită numai sub formă de glucuronat).

Nimesulidul părăsește corpul, de regulă, numai rinichii (aproximativ 52% din doza utilizată). Profilul farmacocinetic al pilulei la vârstnici nu se modifică în timpul administrării oricărei doze.

Indicații pentru utilizare

Tabletele Nimesil sunt indicate pentru următoarele afecțiuni:

 • tratamentul simptomelor osteoartritei;
 • tratamentul senzațiilor dure dureroase (dureri de spate, dureri de spate, dureri ale sistemului muscular și osos, durere de dinți, bursită, tendințe);
 • reduce inflamația și durerea la momentul admiterii;
 • algomenorrhea.

Dozaj și metodă de utilizare

Nimesil este indicat pentru ingestie, 1 comprimat de două ori pe zi. Medicamentul este recomandat să se utilizeze după masă. Medicamentul este agitat cu apă, aproximativ 100 ml. Nimesil este utilizat numai pentru a trata persoanele de peste 12 ani.

 1. Adolescenți (12-18 ani): luând în considerare caracteristicile farmacodinamice și profilul farmacocinetic al nimesulidei, adolescenții nu trebuie să ajusteze doza.
 2. Persoanele cu funcție renală afectată: luând în considerare profilul farmacocinetic, nu este necesară ajustarea dozei la persoanele cu insuficiență renală moderată și ușoară.
 3. Oamenii de vârstă înaintată: nevoia de ajustare a dozei zilnice este determinată de medic, luând în considerare interacțiunea cu alte medicamente. Durata maximă a cursului este de 2 săptămâni. Pentru a reduce riscul de reacții adverse, trebuie să luați doza minimă eficientă de medicamente.

Caracteristici de utilizare

Medicamentul trebuie utilizat cu prudență la persoanele cu afecțiuni ale tractului gastro-intestinal (boala Crohn, colită ulcerativă), deoarece este posibilă exacerbarea acestor boli. Riscul de sângerare în stomac, ulcere crește odată cu creșterea dozei de AINS la persoanele cu ulcer în istorie, în special complicate prin perforare sau sângerare, precum și la vârstnici, deoarece tratamentul trebuie să înceapă cu doza minimă eficientă.

Persoanele care iau medicamente care inhibă agregarea plachetară sau reduc coagularea sângelui, precum și un risc crescut de sângerare în stomac. Dacă apar ulcere sau sângerări, tratamentul cu Nimesilom trebuie oprit. Deoarece comprimatele par a ieși parțial cu ajutorul rinichilor, dozele pentru persoanele cu insuficiență renală trebuie reduse, luând în considerare gradul de urinare.

Există dovezi ale unei reacții negative a ficatului la medicament. Dacă apar simptome de disfuncție hepatică (îngălbenirea pielii, mâncărimi ale pielii, vărsături, greață, urină întunecată, dureri de stomac), este necesar să luați pilulele și să consultați un medic.

În ciuda apariției neobișnuite a afectării vizuale la persoanele care utilizează Nimesulid împreună cu alte medicamente, tratamentul trebuie oprit imediat. Tabletele pot reține fluidul în țesuturi, deoarece persoanele cu tensiune arterială ridicată și cu insuficiență cardiacă Nimesil trebuie utilizate foarte atent.

Datele epidemiologice și studiile clinice au arătat că AINS, cu doze crescute și utilizare prelungită, duc la un risc mic de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Nimesil conține zaharoză, care ar trebui luată în considerare de persoanele care suferă de diabet și de pacienții cu dietă cu conținut scăzut de calorii. Nu este de dorit să se prescrie medicamentul persoanelor cu boli rare cum ar fi lipsa de zaharoză-isomaltoză, malabsorbția de galactoză-glucoză sau intoleranța la fructoză.

Medicamentul poate schimba proprietățile trombocitelor, astfel încât trebuie acordată atenție pacienților cu diateză hemoragică, iar medicamentul nu înlocuiește efectele preventive ale acidului acetilsalicilic în bolile cardiovasculare.

Ca toate medicamentele AINS care inhibă formarea de prostaglandine, Nimesulide poate afecta negativ cursul sarcinii și poate duce la următoarele consecințe:

 • hipertensiunea arterelor pulmonare;
 • închiderea ductus arteriosus;
 • risc crescut de sângerare;
 • insuficiență renală;
 • apariția umflării periferice;
 • contractilitatea uterină inferioară.

Prin urmare, Nimesulidul este interzis în timpul sarcinii și în timpul alăptării. Utilizarea Nimesil afectează negativ fertilitatea femeilor și nu este de dorit pentru pacienții care planifică o sarcină.

Efecte secundare Nimesila

Efecte secundare din diverse sisteme:

 • Reacții alergice: erupții cutanate, mâncărime, reacții de hipersensibilitate, transpirație abundentă, dermatită, eritem, urticarie, reacții anafilactice, poliformnaya eritem, edem angioneurotic, sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson.
 • Sistemul limfatic și circulator: eozinofilie, anemie, trombocitopenie, hemoragie, purpură trombocitopenică, pancitopenie.
 • Organe senzitive: vedere încețoșată.
 • CNT: frică, amețeli, coșmaruri, nervozitate, somnolență, cefalee, encefalopatie.
 • Sistemul respirator: bronhospasm, exacerbarea astmului, scurtarea respirației.
 • Sistemul cardiovascular: tahicardie, hipertensiune arterială, bufeuri, labilitate la presiune.
 • Sistemul biliar și ficatul: hepatită fulminantă, hepatită, colestază, icter.
 • GI: greață, diaree, constipație, vărsături, gastrită, flatulență, dureri de stomac, stomatită, dispepsie, hemoragie gastrică, scaune zăbovi, ulcer.
 • Sistemul urinar și rinichii: hematurie, disurie, insuficiență renală, retenție urinară, nefrită interstițială, oligurie.

interacțiunea cu alte medicamente

Atunci când interacționează cu alte medicamente, Nimesulide poate provoca:

 1. Inhibitorii selectivi ai serotoninei și medicamentele antiplachetare, de exemplu, fluoxetina: cresc riscul de sângerare în stomac.
 2. Glucocorticosteroizi: cresc riscul de sângerare și ulcere gastrice.
 3. Diuretice: medicamentul poate reduce efectele diuretinelor.
 4. Anticoagulante: medicamentul poate crește efectele anticoagulantelor, de exemplu, warfarina. Datorită riscului crescut de sângerare, administrarea concomitentă a acestor medicamente este nedorită și este contraindicată persoanelor cu funcție de coagulare inadecvată. Dacă combinația complexă este încă imposibil de evitat, trebuie să controlați nivelul de coagulare a sângelui.

Contraindicații privind utilizarea medicamentului

Contraindicațiile includ următoarele stări:

 • Simptomele hiperargice (de istorie), de exemplu, urticarie, rinită, bronhospasm asociate cu utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor AINS, inclusiv Nimesulide. Hipersensibilitate la nimesulid sau la oricare dintre substanțele care se află în preparat.
 • Utilizarea concomitentă a medicamentelor cu hepatotoxicitate severă, de exemplu, paracetamol sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau analgezice.
 • Simptome hepatotoxice (istoric) asupra Nimesulidei. Timpul în timpul operației de bypass a arterelor coronare. Procesele de inflamație sau boală intestinală, colită ulcerativă, boala Crohn în timpul stadiului acut.
 • Combinație totală sau parțială de polipoză recurentă a sinusurilor sau nasului paranazal, astmul bronșic cu imunitate la acid acetilsalicilic și alte AINS.
 • Sindromul febrei la infecțiile respiratorii acute și frigul comun. Prezența sângerărilor cerebrovasculare sau a altor sângerări, boli care sunt însoțite de sângerări.
 • Ulcer duodenal sau ulcer gastric în stadiul de exacerbare, antecedente de sângerare în tractul gastrointestinal, perforare sau ulcer.
 • Insuficiență cardiacă cronică. Scăderea coagulării sângelui. Insuficiență hepatică sau un tip de boală hepatică activă. Insuficiență renală cronică, hiperkaliemie.
 • Sarcina și timpul de alăptare. Copiii au vârsta mai mică de 12 ani. Dependența de droguri și alcoolismul.

Atenție trebuie luată dacă se observă:

 • diabet zaharat sever;
 • hipertensiune arterială, boală coronariană, insuficiență cardiacă;
 • clearance-ul creatininei mai mic de 60 ml / min, hiperlipidemia / dislipidemia, bolile cerebrovasculare;
 • fumatul, boala arterială periferică, infecțiile cauzate de Helicobacter pylori, bolile somatice severe, istoricul ulcerului gastro-intestinal;
 • prelungirea utilizării anterioare a AINS, vârstă înaintată.

Tratamentul concomitent este permis de astfel de medicamente: agenți antiagregativi (de exemplu, clopidogrel, acid acetilsalicilic), anticoagulante (de exemplu, warfarină); inhibitori ai reabsorbției (de exemplu, fluoxetină, citalopram, sertralină, paroxetină).

Decizia de a utiliza Nimesil trebuie să se bazeze pe evaluarea personală "risc-beneficii" a pacientului în timpul utilizării acestui remediu.

Supradozaj de droguri

Simptome: durere în regiunea epigastrică, somnolență, apatie, vărsături, greață. În timpul tratamentului de susținere a gastropatiei, aceste simptome sunt de obicei reversibile. S-ar putea sângera în stomac. Uneori este posibilă depresia respiratorie, insuficiența renală severă, tensiunea arterială crescută, reacțiile anafilactice, coma.

Tratament: Nu există un antidot specific. În cazul în care a apărut o supradoză pe o perioadă de 5 ore, ar trebui să se inducă vărsăturile artificiale și să se ia laxativul osmotic sau carbonul activ (70-120 g pentru un adult). Hemodializa, diureza forțată sunt ineficiente datorită legăturii crescute de Nimesil cu proteine ​​(până la 97,6%). Necesită monitorizarea ficatului și a rinichilor.

Tratamentul cu medicamentul Nimesil necesită control și o atitudine serioasă din partea medicului dacă se utilizează simultan cu medicamente diuretice și antiinflamatoare, precum și cu medicamente care prestează corect presiunea.

Nimesil poate avea un efect eficient antiinflamator și analgezic. Cu toate acestea, este necesar să nu-l folosească pe sfatul prietenilor și al rudelor, dar numai după recomandarea medicului. Numai în acest fel nu veți permite consecințe negative, trebuie să controlați în mod clar doza acestui medicament.

Nimesil: cum să luați, mărturii și contraindicații

Pentru a elimina procesele inflamatorii din organism, precum și pentru a scăpa de căldură și durere, utilizați medicamentul Nimesil. Acest medicament nu are aproape nici un efect secundar și este, de asemenea, destul de ușor de tolerat de organism. Din această adnotare, veți învăța cum să luați în mod corespunzător Nimesil, precum și să vă familiarizați cu recenziile persoanelor care au luat-o.

Va va clarifica ce efecte secundare apar atunci când utilizați Nimesil și cum interacționează cu alte medicamente. Veți afla, de asemenea, sub ce boli acest medicament ajută.

Indicații pentru utilizare

Experții prescriu Nimes atunci când:

 1. inflamații acute;
 2. vătămări grave, leziuni și dureri de spate;
 3. reumatism cu durere severă;
 4. dureri menstruale;
 5. patologii urologice;
 6. durere de cap severă;
 7. leziuni de severitate variabilă;
 8. gută însoțită de durere acută.

Compoziția medicamentului

Substanțele care sunt o componentă a medicamentului Nimesil:

 • elementul principal este nimesulidul;
 • extract de acid citric;
 • aromă specială de portocale;
 • Ketomakrogol.

Formul de eliberare a medicamentului

În prezent, Nimesil este vândut sub formă de pelete în saci de folie densă. De obicei, într-un singur ambalaj conține mai multe pungi de medicamente care trebuie diluate în apă.

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentelor

Este important să ne amintim că tratamentul cu Nimesil este posibil numai după numirea acestuia de către medicul curant. Se recomandă să beți pulbere diluată după masă. Pentru prima dată trebuie să luați o doză în cantitate de 180-200 mg pe zi. Este preferabil să se împartă medicamentul de 2 ori, în fiecare dintre care se utilizează 100 mg de medicament.

Instrucțiunile de utilizare a pudrei spun că este necesar să se dizolve conținutul sacului într-un pahar de apă caldă. Dacă medicamentul nu creează efectul dorit, puteți crește doza, dar numai după rețetă. Acest lucru se face, de obicei, cu un sindrom de durere puternică. Este greu de spus cât timp trebuie să fie luați Nimes. Decizia privind această problemă depinde de diagnosticul inițial, precum și de bolile asociate.

Efecte secundare Nimesila

Studiile și monitorizarea pacienților demonstrează că și utilizarea pe termen lung a Nimesil nu provoacă efecte secundare. În ciuda acestui fapt, etapele inițiale ale tratamentului pot determina în continuare simptomele descrise în tabel.

 • durere la nivelul gâtului;
 • amețeli;
 • somnolență toată ziua;
 • apariția de frică și atacuri de panică;
 • coșmaruri.
 • tahicardie;
 • tusea puternică de sânge;
 • hipertensiune;
 • manifestarea hemoragiei.
 • greață, vărsături;
 • diaree;
 • tarabe;
 • sângerare în stomac;
 • flatulență și constipație;
 • gastrită;
 • perforarea în stomac;
 • dispersie.
 • reacții hiperegice;
 • erupții cutanate;
 • mâncărime severă;
 • transpirație excesivă;
 • roșeață;
 • dermatită;
 • eritem, edem.
 • icter;
 • manifestarea colestazei;
 • hepatita;
 • creșterea performanței enzimelor hepatice.
 • anemie;
 • eozinofilie;
 • pancitopenie;
 • trombocitopenie;
 • purpură.
 • întârziere în urinare;
 • disurie;
 • hematurie;
 • insuficiență renală;
 • inofatie interstițială.
 • bronhospasm;
 • dificultăți de respirație;
 • vedere încețoșată.

Contraindicații

Lista contraindicațiilor de utilizat constă în:

 • ulcer de stomac;
 • patologiile asociate cu duodenul;
 • hemoragie severă;
 • sarcinii;
 • alăptării;
 • insuficiență renală severă;
 • frecvente reacții alergice la diferite medicamente;
 • greață însoțită de vărsături;
 • diabetul de tip 2;
 • diaree și arsuri la stomac;
 • insuficiență cardiacă;
 • hipertensiune arterială.

Utilizați în timpul sarcinii

Nu este strict permis să utilizeze femeile Nimesil în timpul sarcinii în orice moment. De asemenea, nu utilizați medicamentul în timpul alăptării. Singura excepție este o nevoie urgentă de medicație. Cu toate acestea, dacă o femeie însărcinată are nevoie de ea, este imperativ să întrerupeți alăptarea. În caz contrar, copilul va suferi foarte mult, deoarece medicamentul poate intra în laptele matern.

Nimesil pentru copii

Deci, medicamentul este adesea prescris pentru pacienții adulți. Cu toate acestea, mulți părinți sunt interesați dacă Nimesil poate fi administrat copiilor. Instrucțiunile arată că medicamentul poate fi utilizat pentru copiii care au împlinit vârsta de 12 ani. Motivul pentru această restricție - doza de nimesulidă într-o pungă. Acesta este destinat numai pacienților cu vârste mai mari de 12 ani.

Supradozaj de droguri

În cazul utilizării dozei de Nimesil, care depășește norma, pot să apară efecte secundare. Experții identifică următoarele simptome de supradozaj:

 1. greață și vărsături;
 2. somnolență;
 3. letargie;
 4. sângerare în stomac.

Cum se păstrează medicamentul

Suspensie Nimesil trebuie depozitat la o temperatură de 15 până la 18 grade. Este necesar să evitați lumina directă a soarelui asupra medicamentului. Medicamentul este potrivit pentru cel mult 2 ani. Nu uitați să depozitați Nimesil în locuri unde copiii nu au acces.

Analogi ai medicamentului

În unele cazuri, analogul este atribuit în locul lui Nimesil. Deși Nimesil și analogul său nu sunt același lucru, efectul utilizării lor este identic. Se recomandă administrarea analogică dacă pacientul este alergic la cel puțin una din componentele compoziției de Nimesil. Un alt remediu nu trebuie să provoace reacții adverse. Lista analogilor din Nimesil include:

Este important să nu uitați că orice medicament are propriile contraindicații și efecte secundare. Trebuie să examinați cu atenție aceste informații din instrucțiunile de utilizare înainte de a începe tratamentul cu orice medicament. Va fi mai bine dacă medicul dumneavoastră vă va spune despre asta. Mai mult, el trebuie să prescrie dozajul special pentru boala dumneavoastră.

Compatibilitatea cu alcoolul

Unii oameni cred că dacă Nimesil se dizolvă în apă, acesta va acționa ca un anestezic obișnuit. Din acest motiv, mulți se întreabă: este acest remediu compatibil cu alcoolul? Experții într-o singură voce susțin că în timpul utilizării lui Nimesil nu poate bea alcool. În plus, băuturile alcoolice sunt interzise pentru încă 7 ore după aplicarea medicamentelor. Interesant, în instrucțiunile din Nimes această informație lipsește.

De ce există o astfel de interdicție? Nu este un secret că alcoolul are un efect semnificativ asupra ficatului. În același timp, atât alcoolul, cât și medicamentul Nimesil conțin o substanță toxică periculoasă numită acetaldehidă. Într-o situație în care acetaldehida este eliberată din două surse simultan (din alcool și medicamente), aceasta înseamnă că presiunea și încărcătura pe ficat cresc în mod semnificativ, ceea ce poate duce la consecințe foarte grave. Din acest motiv, trebuie să abordați conștient și cu atenție utilizarea Nimesil, în ciuda faptului că instrucțiunea nu interzice utilizarea simultană a alcoolului.

Costul mediu: cât de mult este drogul

În prezent, medicamentul Nimesil este disponibil în farmacii fără prescripție medicală. Costul a 10 pungi de medicamente variază de la 780 la 870 de ruble. Fiecare pungă conține 100 mg de ingredient activ. Pachetul conține, de asemenea, instrucțiuni pentru utilizarea pulberei Nimesil.

Interacțiunea medicamentului cu medicamentul

Înainte de a începe tratamentul, este necesar să aflați cum reacționează Nimes la utilizarea în paralel a altor medicamente. Acțiunea lor de drog poate slăbi și întări atât. Din acest motiv, este imperativ să informați medicul despre medicamentele pe care le luați în plus față de tratamentul principal. Într-o astfel de situație, medicii ajustează, de regulă, doza, astfel încât tratamentul să nu dăuneze pacientului.

Principalele consecințe ale administrării Nimesil cu alte medicamente:

 • Nimesil îmbunătățește efectul ciclosporinei asupra rinichilor;
 • Se observă reacții adverse puternice atunci când Nimesil interacționează cu metotrexat;
 • Nimesil crește efectele furosemidei;
 • Efectul medicamentelor vizând reducerea coagulării sângelui este îmbunătățit de Nimesil;
 • Utilizarea Nimesil cu litiu va crește concentrația acestuia din urmă în plasma sanguină;
 • Administrarea paralelă de Nimesil cu sulfonamide și hidantoine poate provoca leziuni semnificative organismului.

Recenzii pentru pacienți

Acest medicament este adesea prescris pentru a elimina durerea în mai multe boli. Datorită domeniului impresionant, este ușor să găsiți recenzii despre acest medicament. Mai jos puteți vedea unele dintre ele.

nimesil

Nume: Nimesil (Nimesil)

Indicatii pentru utilizare:
Nimesil este prescris pentru:

• sindroame dureroase de origine diferită (dureri de cap, dureri de dinți, dureri menstruale, ca rezultat al leziunilor, dureri după perioada chirurgicală, dureri cauzate de reumatism etc.);
• boli infecțioase și inflamatorii (inflamație traumatică și ulterioară chirurgicală)
• boli degenerative și inflamatorii ale sistemului musculoscheletal (artrită, osteoartrită, osteocondroză, bursită, radiculită, reumatism etc.);
• boli urologice, ginecologice și vasculare;
• boli asociate cu o creștere a temperaturii corporale.

Acest remediu este adecvat atât pentru tratamentul terapeutic pe termen lung, cât și pentru sindroamele dureroase severe.

Acțiune farmacologică:
Nimesil asigură un efect pronunțat analgezic, antipiretic și antiinflamator. Principiul de funcționare al acestui produs este de a inhiba sinteza prostaglandinelor. Nimesil inhibă sinteza prostaglandinelor la locul inflamației mai eficient decât în ​​mucoasa gastrică sau în rinichi. Cu un tratament lung, produsul este destul de bine tolerat. Acțiunea sa se dezvoltă relativ rapid, ajutată de proprietățile formei de dozare. Durata efectului este de aproximativ 6 ore.

Nimesil și dozarea și administrarea:
Nimesil este prescris exclusiv pentru adulți. Medicamentul se administrează pe cale orală, după o masă. Rata medie zilnică este de 200 mg: două doze de 100 mg. Pentru a pregăti suspensia, turnați conținutul pungii într-un pahar și turnați-o cu apă caldă. Doza poate fi crescută dacă este necesar. Acest lucru este necesar pentru simptomele severe. De asemenea, doza poate fi ajustată în funcție de susceptibilitatea pacientului. Persoanele în vârstă trebuie să ajusteze doza de medicamente.

Nimesil contraindicații:
Medicamentul nu poate fi utilizat când:
• ulcer gastric sau duodenal;
• sângerare severă din tractul gastro-intestinal;
• sarcina și alăptarea;
• disfuncție renală evidentă și severă;
• hipersensibilitate la orice componentă a acestui instrument;
• arsuri la stomac, greață, diaree, vărsături, dureri abdominale;
• diabetul de tip 2;
• insuficiență cardiacă congestivă;
• hipertensiune arterială.

Nimesil este contraindicat la copii.

Nimesil efecte secundare:
De obicei, medicamentul este bine tolerat pe termen lung, dar la începutul administrării, de asemenea la doze mari, nu sunt excluse diferite efecte secundare.

Tulburările pot apărea din partea următoarelor sisteme:
• Sistemul nervos central. Aceasta este o durere de cap, amețeli, encefalopatie, somnolență, nervozitate, frică, coșmaruri. Dacă reduceți în mod drastic doza produsului și creșteți-l mai mult cu mai multă atenție și cu atenție, atunci aceste tulburări vor trece.
• Sistemul cardiovascular. Acestea sunt hipertensiune arterială, tahicardie, hemoragie, bufeuri. Aceste fenomene sunt destul de rare.
• Organe ale tractului gastro-intestinal. Greața, vărsăturile și diareea nu apar deseori. Dispersia, ulcerele, scaunele de țărână, sângerarea gastrointestinală și perforația gastrică nu sunt foarte frecvente. Uneori pot fi flatulență, constipație sau gastrită.
• Organe sensibile. Nu este adesea afectare vizuală.
• Organe respiratorii. De asemenea, bronhospasmul și dificultățile de respirație pot să nu se întâmple adesea.
• Piele. Uneori pot apărea hiperemii, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime și roșeață, transpirație excesivă este posibilă. Rare poate să apară dermatită, eritem și foarte rar - o varietate de edeme.
• Sistemul biliar și ficatul. Poate o creștere a enzimelor hepatice, nu de multe ori icter, hepatită și colestază.
• Sistemul urinar și rinichii. Dysuria, retenția urinară și hematuria nu sunt frecvente, iar oliguria, insuficiența renală și nefrita interstițială nu sunt foarte frecvente.
• Sistemul sanguin. Rar este eozinofilia și anemia. Astfel de fenomene precum pancitopenia, trombocitopenia și purpura sunt foarte rare.

sarcinii:
Utilizarea acestui instrument este incompatibilă cu sarcina. Dacă trebuie să luați Nimesil, alăptarea trebuie să se oprească.

supradozaj:
Cu o supradoză a produsului, efectele secundare devin mai pronunțate. Simptome evidente: greață, apatie, somnolență, vărsături, sângerări gastrointestinale mai puțin frecvente. Nu există un antidot special pentru acest caz. Pentru a elimina rezultatele supradozajului, efectuați lavaj gastric și primirea de carbon activ. Dacă este necesar, se efectuează o terapie de susținere și simptomatică.

Utilizare cu alte medicamente:
Medicamentul sporește efectul medicamentelor utilizate pentru a reduce coagularea sângelui. Nimesil poate crește, de asemenea, efectul furosemidului. În timpul tratamentului cu Nimesil și metotrexat în același timp, efectele secundare pot fi exacerbate. Nimesulidul se leagă rapid la proteinele plasmatice, prin urmare persoanele tratate cu sulfonamide și hidantoină trebuie să fie supravegheate cu atenție medicală. Medicamentul sporește efectele ciclosporinei asupra rinichilor. Dacă Nimesil se utilizează simultan cu produse de litiu, concentrația în plasma de litiu va crește.

Tratamentul cu Nimesil necesită prudență dacă se utilizează în combinație cu acestea produse de presiune, diuretice sau alte medicamente antiinflamatorii și anestezice.

Formular de eliberare:
Răspândiți Nimesil în cutii de carton care conțin 30 de plicuri din folie de aluminiu laminat. Punga conține granule pentru prepararea unei suspensii terapeutice.

Condiții de depozitare:
Păstrați produsul într-un loc uscat și uscat la temperatura camerei.
Perioada de depozitare este de 2 ani.

Sinonime:
Nimesulidă, aponil, mesulidă, aktasulid, kokstral, nimegasic, nyz, nimika, nimulide, flolid, prolid

Compoziția Nimesil:
Principalul ingredient activ al produsului este nimesulidul. Sunt de asemenea incluse excipienți: acid citric, aromă de portocală, ketomacrogol 1000 și maltodextrină.

În plus:
Trebuie acordată atenție tratamentului persoanelor vârstnice cu acest produs. Dacă în timpul ciclului de tratament viziunea începe să se deterioreze, atunci Nimesil trebuie oprit imediat și să se adreseze unui optometrist pentru ajutor. Persoanele care suferă de diabet trebuie să raporteze că acest produs conține zaharoză. De asemenea, precauția în utilizarea Nimesil este necesară pentru acei oameni a căror activitate este asociată cu un răspuns rapid și o atenție sporită.

Producător: Laboratori GUIDOTTI S.p.A./Menarini (Italia).

Atenție!
Înainte de a utiliza medicamentul "Nimesil" trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Instrucțiunea este furnizată exclusiv pentru familiarizarea cu Nimesil.

Top