Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
De ce femeile gravide nu pot fi bolnavi de frig?
2 Clinici
Temperatura 37.2 fără simptome la femei. Cauzele febrei și ce trebuie să facă
3 Bronșită
Care este numele de antibiotic trei pastile într-un pachet rece? Lista de instrumente populare
Image
Principal // Profilaxie

Oscilează cu gripa? Revizuirea obiectivă


În ultimii ani Oscilococcinul a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai bune suplimente utilizate pentru tratarea și ameliorarea simptomelor de gripă. Cu toate acestea, eficacitatea sa a fost pusă la îndoială de către cercetători și profesioniști în domeniul sănătății. Acest articol vă spune dacă oscilococcinul poate vindeca într-adevăr gripa.

Oscilococcinul pentru gripă: dovada științifică a eficacității sale

Ce este oscilococcinul?

Oscilococcinul (oscilococcinul lat) este un medicament homeopat utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea simptomelor de gripă și frig.

A fost creat în anii 1920 de către un doctor francez, Joseph Roy, care credea că a descoperit un tip de bacterii "înviate" la persoanele cu gripa spaniolă.

De asemenea, el a susținut că observase aceeași tulpină de bacterii în sângele persoanelor cu alte boli, inclusiv cancer, herpes, varicelă și tuberculoză.

Rețeta Oscilococcinul a fost creat folosind ingredientul activ, care este extras din inima și ficatul unui anumit tip de rață și crescut de mai multe ori.

Se presupune că medicamentul conține anumiți compuși care pot ajuta la combaterea simptomelor de gripă. Cu toate acestea, modul în care funcționează este neclar.

Deși eficacitatea Ocillococcinului rămâne controversată, este folosită pe scară largă la nivel mondial ca remediu natural pentru tratarea simptomelor asemănătoare gripei, cum ar fi dureri de cap, dureri de cap, frisoane, febră și oboseală (1).

Rezumat:

Oscilococcinul este un medicament homeopat, produs dintr-un ingredient extras din inima și ficatul unui anumit tip de rață. Se crede că ajută la tratarea simptomelor gripei.

Este foarte divorțat

Una dintre principalele probleme asociate cu oscilococcinul este modul în care este produs.

Medicamentul are o potență de 200C, care este o măsură frecvent utilizată în homeopatie.

Aceasta înseamnă că o parte din organul rață este diluată cu 100 de părți de apă.

Apoi, procesul de diluare se repetă de 200 de ori până când o urmă a ingredientului activ rămâne în produsul final.

Se crede că diluția în homeopatie crește eficacitatea medicamentului (2).

Din păcate, cercetarea este încă limitată în ceea ce privește eficacitatea acestor substanțe ultra-diluate și nu este clar dacă acestea produc beneficii pentru sănătate (3, 4).

Rezumat:

Oscilococcinul este foarte diluat până când o urmă de ingredient activ rămâne în produsul final.

Bacteriile nu provoacă gripă.

O altă problemă cu Oscilococcinul este aceea că a fost creată pe baza convingerii că o anumită tulpină de bacterii cauzează gripa.

Această tulpină a fost, de asemenea, probabil identificată în interiorul inimii și ficatului unui anumit tip de rață, astfel încât este utilizată în producția de Otsillococcinum.

Medicul, care este creditat cu crearea Oscillococcinum, a crezut, de asemenea, că acest tip de bacterii pot fi utile în tratarea multor alte boli, inclusiv ARVI, cancer, herpes, pojar și varicelă.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta acum stiu ca gripa este cauzata de un virus, nu de bacterii (5).

În plus, niciuna dintre celelalte afecțiuni despre care se crede că nu tratează Ocillococcinul nu este, de asemenea, provocată de bacterii.

Din acest motiv, nu este clar cât de eficient este Oscillococcinum, dat fiind faptul că eficacitatea sa se bazează pe teorii care s-au dovedit a fi false.

Rezumat:

Oscilococcinul a fost creat pe baza ideii că o anumită tulpină de bacterii cauzează gripa. Cu toate acestea, astăzi se știe că infecțiile virale, și nu bacteriile, cauzează gripa.

Sunt necesare mai multe cercetări privind eficacitatea acesteia.

Studiile privind eficacitatea oscilococcinului au arătat rezultate mixte.

De exemplu, un studiu care a implicat 455 de persoane a arătat că oscilococcinul a fost capabil să reducă incidența infecțiilor tractului respirator (6).

Cu toate acestea, alte studii au arătat că este posibil să nu fie deosebit de eficace, mai ales când vine vorba de tratarea gripei.

Într-o analiză a șase studii, nu sa constatat o diferență semnificativă între oscilococcin și placebo în prevenirea gripei (7).

O altă analiză a șapte studii a arătat rezultate similare și a arătat că Oscilococcinul nu este eficient în prevenirea gripei.

Rezultatele au arătat că oscilococcinul a reușit să reducă durata gripei, dar numai în medie cu mai puțin de 7 ore (8).

Studiile privind efectele acestui medicament homeopat sunt încă limitate, iar majoritatea studiilor sunt considerate substandard cu un risc ridicat de părtinire.

Sunt necesare studii de înaltă calitate pentru a determina modul în care oscilococcinul poate influența simptomele gripei.

Rezumat:

Un studiu a constatat că oscilococcinul a fost capabil să reducă incidența infecțiilor tractului respirator, dar revizuirile cuprinzătoare arată un beneficiu minim în tratarea gripei.

Oscilococcinul poate avea un efect placebo.

Cu toate că studiul de eficacitate al Oscillococcinului a arătat rezultate mixte, unele studii arată că poate provoca un efect placebo.

De exemplu, într-o revizuire a șapte studii, nu sa constatat nici o dovadă că Oscillococcinul poate preveni sau trata în mod eficient gripa.

Cu toate acestea, cercetatorii au observat ca persoanele care iau acest medicament homeopatic au mai multe sanse de a afla eficacitatea tratamentului (8).

Alte studii arată că multe dintre efectele benefice asociate cu medicamentele homeopatice, cum ar fi Oscilococcinul, pot fi atribuite efectului placebo și nu acțiunii medicamentului în sine (9).

Dar din cauza rezultatelor contradictorii ale eficacității Oscillococcinum, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă poate avea un efect placebo.

Rezumat:

Unele studii sugerează că Oscilococcinul și alte medicamente homeopatice pot avea un efect placebo.

Este sigur, cu un risc minim de efecte secundare.

Deși nu este încă clar dacă Oscillococcinul ajută la atenuarea simptomelor gripei, studiile au confirmat faptul că acesta este în general sigur și poate fi utilizat cu un risc minim de reacții adverse.

De fapt, conform unei revizuiri, Oscillococcinul se află pe piață de peste 80 de ani și are un profil de siguranță excelent din cauza lipsei de rapoarte de efecte adverse asupra sănătății (10).

Au fost raportate cazuri la care sa observat angioedem după administrarea de Ocillococcinum, un tip de edem sever. Cu toate acestea, nu este clar dacă medicamentul a cauzat acest lucru sau dacă pot fi implicați alți factori (11).

De asemenea, rețineți că Oscillococcinum este vândut ca un supliment alimentar, nu ca un medicament în multe regiuni ale lumii.

Prin urmare, nu este reglementată de FDA și nu aderă la aceleași standarde ca medicamentele convenționale din punct de vedere al siguranței, calității și eficacității.

Rezumat:

Oscilococcinul este în general considerat sigur și este asociat cu foarte puține efecte secundare. Cu toate acestea, este vândut ca un supliment alimentar în majoritatea țărilor și nu este la fel de reglementat ca alte medicamente.

Oscilococcin în prevenirea și tratamentul gripei. Instrucțiuni și recenzii, analogi, utilizarea în timpul sarcinii și alăptării, indicații și contraindicații ale preparatului homeopat

Am fost întrebat despre acest medicament sau mai bine să spun magie și voi da un răspuns detaliat în acest articol și va arăta ce medicamente Otsillococcinum (unele din anumite motive îl numesc Oscilococcinum) și cum ajută la prevenirea și tratamentul gripei.

Deci, drogul companiei franceze "Laboratory Boiron" Otsillokoktinum. Este vorba de granule albe cu un gust dulce. Conține extract de mosc sau rață "barbară", precum și excipienți: zaharoză și lactoză. În centrul său, este un remediu homeopat și, din punct de vedere medical, este o manifestare a sălbaticii medievale și a obscurantismului.

A fost inventat sau chiar a spus doctorul profetit Joseph Rua din Franța. Acest medic în timpul pandemiei "Spaniard" din 1917 a dezvăluit în sângele morților un fel de bacterii sferice, pe care le-a numit Oscillococcus (otsillocokki), pe care el îl considera agenți cauzali ai gripei. Acum știm cu toții că virusul este agentul cauzator al gripei, dar unii continuă să fie tratați pentru "gripă bacteriană". Merită remarcat faptul că Rua a continuat să caute aceste bacterii și le-a găsit în multe corpuri moarte, inclusiv în țesuturile animalelor, așa cum au fost găsite în rața de mosc din genul Cairina. Pot să îndrept imediat această afirmație, deoarece oscilococul pe care Roy l-ar fi găsit nu există în natură și în cursul antrenamentului său nu a fost prezentat la noi, așa cum orice patolog vă va spune că este un nonsens complet pe care nu la întâlnit în munca sa.

Roy sa dovedit a fi un tip groovy și, pe fondul unui virus violent, a crezut în victoria sa și a apărut în lume, în 1925, descendența sa - medicamentul homeopat Ocillococcinum. Mai mult, el a mers mai departe și sa oferit să-i trateze cu cancer, sifilis, tuberculoză și alte boli, de vreme ce ocilllococcusul i se părea deja în țesuturile bolnavilor și cu aceste boli. Este de remarcat faptul că pacienții lui au murit foarte repede după cancer, după o perioadă de exacerbare și progresie a bolii.

mărturie

 • tratamentul și prevenirea gripei și a răcelilor (ARVI)

Contraindicații
 • hipersensibilitate la componentele medicamentului

Efecte secundare
 • reacții alergice

Instrucțiuni de utilizare

Nu există nici o pilulă ca atare în acest preparat, există așa-numitele doze - un număr mare de bile de zahăr într-un ambalaj sau blister. Acestea trebuie ținute în gură până când se dizolvă complet, cu 15 minute înainte de masă sau după o oră după. Aceasta înseamnă că întreaga doză este turnată sub limbă și se rezolvă până la dizolvarea completă.

Pentru prevenție este necesar să se ia o doză de 1 dată pe săptămână în timpul epidemiei de gripă și ARVI.

Pentru tratament se utilizează în următoarea doză: 1 doză dimineața și seara pentru 1-3 zile.

În timpul sarcinii și a alăptării, Oscilococcinul trebuie luat pe sfatul unui medic. Deși nu am găsit date despre studiile privind acest medicament în aceste condiții, cel mai probabil nu au fost efectuate.

Nu există analogi de Oscilococcin în natură, pe baza compoziției sale (care este discutată mai jos), este unică.

Acum voi spune cum pregătește acest preparat. Pentru a face acest lucru, luați bucăți de ficat și inima unei rațe de mosc (sau așa cum a fost numit în mod greșit de către acest medic - rață barbar) și plasat într-o soluție de suc de pancreas și glucoză. De ceva timp, acest cocktail este infuzat, ca urmare a faptului că țesuturile sunt topite complet și se obține o suspensie, care este filtrată și se crede că această soluție conține un ocillococ care provoacă gripa. Apoi începe cel mai interesant - soluția este supusă unor diluții multiple și în cantități imense (10 până la minus 400 de grade), ceea ce exclude complet prezența a cel puțin unei molecule de substanță activă. Adică nu există substanță activă în această substanță - doar apă. Totuși, luați soluția de sare și începeți să o diluați până la proporții în care apa va conține numai apă și nu o singură moleculă de sare.

Homeopatii tratează astfel. Aceasta este, dacă ei cred că otsilokokkk provoacă gripa, atunci este necesar să se trateze și să prevină, dar în diluții mari, și în cazul Otsillokoktsinom în doar dincolo. Nu este surprinzător faptul că un reprezentant al "Lab Boiron", Gina Casey, când a fost întrebată despre siguranța medicamentului din extractul ficatului și al inimii rață, a răspuns că este sigur că nu există nimic în el. Ce putem vorbi mai departe.

Vorbind despre studiile clinice, în special corecte: prin metoda studiilor dublu-orb, randomizate, stratificate, controlate cu placebo, pe un grup mare de subiecți pentru acest medicament nu este necesară. Au fost efectuate două studii efectuate, dintre care unul a evidențiat accelerarea recuperării pacienților cu gripă timp de 6 ore în timp ce iau Ocillococcinum, ceea ce poate fi o eroare statistică. În al doilea rând, capacitatea medicamentului de a proteja împotriva infecției cu virusul gripal a fost investigată, a arătat într-adevăr capacitatea subiecților de a suporta infecția cu gripa cu 16% comparativ cu grupul placebo, dar eșantionul a fost mic, ceea ce reprezintă din nou o încălcare a protocolului.

În baza de date internațională MEDLINE am găsit 3 studii ale medicamentului Ocillococcinum. Prima a fost efectuată de cercetători din Marea Britanie, care s-au angajat să evalueze nivelul cercetărilor privind o varietate de medicamente naturale și homeopatice în prevenirea și tratamentul gripei. Preparatele de oscilococcin, ceaiul din plante Kan Chan (probabil, ceva din medicina chineză), preparatele din bumbac negru (se crede că ajută și împotriva gripei) au fost studiate. Așadar, o compilație de date despre aceste grupuri de medicamente împotriva gripei a arătat fie absența unei baze normale de dovezi, fie absența unui efect clinic semnificativ statistic din utilizarea acestor medicamente. Celelalte două studii din Țările de Jos și Statele Unite menționează doar pe scurt Oscillococcinul și că din categoria "nu este dovedită clinic, utilizarea este îndoielnică", iar acestea nu erau studii, ci sintetizarea datelor din diferite surse. Se poate considera că nu au fost efectuate studii la nivel internațional cu privire la medicamentul Otsillococcinum.

Astfel, se poate spune că acest medicament nu conține nimic mai mult sau mai puțin capabil să ajute corpul în lupta împotriva virusului gripal sau face posibilă îndoiala de capacitatea de a rezista infecției virusului cu corpul unei persoane care ia acest medicament. Întreaga popularitate a medicamentului se bazează pe publicitatea activă și activitatea companiei farmaceutice "Laboratorul Boiron" cu publicul țintă medical, deși nu am văzut răspunsuri la acest medicament de la experți și profesioniști care sunt reali și nu falsi. Este ca nanotehnologia rusă: banii sunt alocați și stăpâniți, dar în cele din urmă nu există niciun efect sau este imperceptibil de invizibil :)

Oscilococcinul este un placebo obișnuit care nu poate ajuta, dar, de asemenea, nu dăunează. Pentru a vă mulțumi și a crește tonul corpului, pur și simplu nu spuneți pacientului că este vorba de fuflomicină, ci mai degrabă vânt bilele de zahăr și dă pacientului același efect, dar economisiți bani.

Fiți sănătoși și rezonabili și nu vă lăsați păcăliți de mulțimea nebună de adepți!

Medicamente moderne în tratamentul gripei și SARS. Oscillococcinum

Publicat în jurnal:
"JOURNALUL MEDICAL AL ​​RUSIEI" 2008, volumul 16, nr. 22 p. 1516-1520

Profesorul E.P. Selkova, Ph.D. RO Aleshina, I.P. Shtunder, J. Laroussi, Ph.D. A. Lapitskaya
Instituția federală de stat NIIEM le. GN Gabrievskogo Rospotrebnadzor, Moscova

introducere

Cel mai adesea, "răcelile" - infecțiile respiratorii acute (ARI) la om sunt cauzate de un grup mare de virusuri respiratorii. Aceste boli sunt cele mai frecvente în rândul persoanelor de toate vârstele și sunt cauzate de peste 200 de tipuri de agenți patogeni. În special, bolile tractului respirator provoacă viruși și reprezintă un grup mare de infecții virale respiratorii acute (ARVI). În funcție de semnificația lor socială, ARVI (și mai ales gripa) sunt în primul rând printre toate bolile.

În fiecare an în întreaga lume și în Rusia se înregistrează o creștere a incidenței ARVI, iar gripa provoacă epidemii, afectând doar 10-15% din populația în vârstă de muncă în fiecare sezon epidemic din țara noastră. Conform OMS, în fiecare an, fiecare adult are 2-4 ori infecții respiratorii acute, un elev școlar de 4-5 ori, copiii din primul an de viață suferă de 2 până la 12 episoade de boli ale tractului respirator [1].

Societatea rămâne în mod tradițional atitudine superficială față de problema SRAS și chiar a gripei. Majoritatea populației consideră că aceste infecții sunt boli non-periculoase și suferă febră mare și intoxicație la nivelul picioarelor. Această atitudine conduce la o creștere a numărului de complicații, mai ales după gripa și bolile asociate ale sistemelor cardiovasculare și bronhopulmonare, suferă și alte funcții vitale ale corpului [1].

În ultimii ani, epidemiile cauzate de virusurile respiratorii au fost caracterizate de un curs sever de boli și de o mortalitate crescută a acestor infecții în întreaga lume. Cele mai periculoase sunt virușii gripali. Gripa este a doua cauză de deces din cauza bolilor infecțioase după infecția pneumococică. Epidemiile de gripă în ultimii ani se caracterizează prin faptul că virusii cu serotipuri diferite pot circula simultan în rândul populației (A (H3N2), A (H1N1) și B) și tulpini diferite ale aceluiași serotip (noile tulpini nu înlocuiesc cele anterioare din circulație). Aceasta complică desfășurarea imunizării gripale și alegerea medicamentelor eficace pentru tratament.

Există o tendință atunci când mai multe virusuri respiratorii diferite circulă în aceeași populație. O persoană poate avea o combinație diferită de agenți patogeni SARS: mai mulți viruși în același timp, combinații de virus și bacterii sau alte asociații microbiene. Astfel de cazuri, conform unor date, se găsesc în cazurile de SRAS până la 70% din cazuri [4].

epidemiologie

Cea mai obișnuită sursă de infecție sunt pacienții cu forme de ARVI și gripa vizibile, șterse sau asimptomatice. Infecțiile pot fi transmise prin picături din aer. O persoană devine infectată prin inhalarea cu aer a celor mai mici picături de saliva și spută secretate de pacienți când tuse și strănută. Virușii gripali pot fi transmiși chiar și în timpul unei conversații, deoarece picăturile secretate se pot răspândi pe o distanță de 2-3 metri de pacient.

Corpul uman este extrem de sensibil la virusurile respiratorii, în special la virusurile gripale. Prin urmare, gripa se răspândește foarte repede, în special în rândul grupurilor organizate într-un spațiu închis (școli, grădinițe, spitale, birouri, bănci, instituții comerciale, cinematografe, teatre). Persoanele cu gripa devin periculoase pentru altii in cateva zile sau ore de boala si cand apar primele simptome ale bolii. Ca surse de infecție, pacienții cu o formă ușoară a bolii sunt deosebit de periculoși deoarece nu sunt izolați și sunt în comunitate pentru întreaga perioadă a bolii.

În ultimii ani au fost stabilite alte căi de transmitere a virusurilor respiratorii. Deci, pentru virusul gripal A (H5N1) a fost instalată transmisie pe cale aeriană, în aer, alimentară (prin mâncare) și în contact cu gospodăria (prin mâini murdare). Infecția poate apărea atunci când cineva intră în contact direct cu secretele unei persoane bolnave, în timp ce igiena personală nu este urmată, când articolele sunt împărtășite cu o persoană cu gripă și chiar cu strângere de mână. Există o mare posibilitate de a obține gripa atunci când mâncați alimente care sunt infectate cu virusuri gripale (carne de pasăre, ouă), și atunci când taie păsări infectate cu gripa aviară.

Dintre întregul grup de virusuri respiratorii, virusurile gripale au cea mai mare virulență, contagioasă și variabilitate. Virusurile gripale de tip A și B sunt cele mai semnificative din punct de vedere epidemic pentru oameni. Acești virusi gripali provoacă epidemii anuale în rândul tuturor grupurilor de vârstă și sociale ale populației și, cel mai adesea, joacă un rol major în dezvoltarea epidemiilor în țări sau pandemii. De regulă, copiii încep să se îmbolnăvească în primul rând cu gripa, atunci membrii familiei și, cel mai adesea, persoanele în vârstă, bunicile și bunicii, care se îngrijesc de copii, se alătură procesului epidemic.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prezice apariția în anii următori a unei noi variante antigenice a virusului gripal, care poate duce la apariția unei pandemii majore cu o creștere de 4-5 ori a morbidității și o creștere de 5 până la 10 ori a mortalității. Acest lucru se datorează faptului că până în 1997 sa crezut că virusurile gripei aviare, atunci când oamenii vin în contact cu păsările, nu sunt periculoase pentru oameni. Cazuri rare de boli umane au fost înregistrate prin contact direct cu o pasăre infectată. Cu toate acestea, în timpul episoadelor epizootice din Hong Kong în 1997, Thailanda și Vietnam în 2003-2004, în 2005, în Vietnam, au murit persoane cu forme severe de pneumonie cauzate de virușii gripei aviare.

Potrivit OMS, țara noastră se află în a doua fază a perioadei interpandemice, când nu sunt înregistrate cazuri de boală în rândul populației cauzate de un nou subtip de virus gripal, totuși subtipul care circulă în rândul animalelor este foarte probabil să provoace boli umane [1].

Principalele simptome diferențiale ale gripei și SARS

Pentru toate virusurile respiratorii, porțile de intrare sunt comune - membranele mucoase ale tractului respirator superior, în celulele epiteliale ale căror virusuri se înmulțesc. În acest sens, infecțiile respiratorii (virale, bacteriene), în special în primele zile ale bolii, au multe simptome clinice similare.

Medicii experimentați cunosc principalele semne diferențiale prin care este posibilă distingerea infecțiilor virale respiratorii acute și prescrie un tratament adecvat și eficient al acestor infecții.

Din întregul grup de infecții virale respiratorii acute, virusurile gripale au cel mai mare efect toxic asupra celulelor umane. Celulele mucoase infectate ale tractului respirator superior, în care virusul gripal se multiplică, sunt supuse în principal degenerării, necrozei și respingerii. Severitatea cursului clinic este determinată de severitatea și durata efectului toxic al virusurilor asupra sistemului nervos, vascular și a altor organe ale corpului uman. În aproape toate cazurile de boală, gripa este însoțită de grade diferite de afectare a sistemului imunitar și este însoțită de stări imunodeficiente tranzitorii. Gripa se caracterizează printr-o apariție bruscă a simptomelor clinice, deși majoritatea celor care se îmbolnăvesc de gripa prezintă o indispoziție și o anxietate, tulburări de somn, lipsa apetitului, răceală. Principalul semn de conducere al intoxicației este durerea de cap, în principal în partea frontală. În plus, pacienții se simt rău, slăbiciune generală, slăbiciune, precum și dureri musculare și articulare. Este caracteristic gripei faptul că sindromul catarrhal este întârziat: poate să nu apară sau să înceapă în ziua 2-4 a bolii de la debutul unui nas curbat, până la secreția de sânge excretată. Pacienții cu experiența gripei întâmpină dificultăți în respirație prin nas, bărbie și durere toracică, tuse uscată dureroasă. Apariția pacienților cu gripă este caracteristică - hiperemia și umflarea feței, injectarea pronunțată a vaselor sclerei și conjunctivei, transpirația excesivă, deteriorarea vaselor mici, cianoza buzelor și a membranelor mucoase, manifestări hemoragice.

Cu intoxicație cu parainfluenza este mai puțin pronunțată decât cu gripa, și este scurtă. Primele simptome ale bolii încep (în fundalul temperaturii subfebrile sau febrile) cu rinită sau faringită. Cel mai tipic parainfluenza este leziunea laringiană: laringita sau laringotraheita cu răgușeala și tusea brută și uscată. În parainfluenza severă, se poate dezvolta laringospasmul și stenoza laringelui. Dacă un pacient are răgușeală, până la pierderea vocii, o tuse uscată, uneori "lătrând", se poate suspecta parainfluenza și se prescrie un tratament care este eficient în timpul acestei infecții. Potrivit unor date, în 30-40% boala poate fi însoțită de complicații (bronșită, pneumonie).

Cele mai frecvente agenți patogeni ai SRAS sunt adenovirusurile. Acestea se pot multiplica pe membranele mucoase ale tractului respirator superior și ale conjunctivei, în intestine și ganglioni limfatici și, prin urmare, se caracterizează printr-o gamă largă de manifestări clinice. La pacienții cu infecție cu adenovirus, se observă umflarea feței, pleoapele, umflarea peretelui faringian posterior, amigdale (inclusiv nazofaringiene) și o creștere a tuturor grupurilor de ganglioni limfatici. O caracteristică a bolilor adenovirale este că leziunile oculare sunt adesea observate, de obicei sub formă de conjunctivită (catarală, foliculară, membranoasă). Conjunctivita începe, de obicei, cu afectarea unuia dintre ochi, după câteva zile când inflamația celuilalt ochi se unește, există o posibilitate de fotofobie și un sentiment de "nisip" în ochi. Infecția cu adenovirus poate fi însoțită de sindrom de diaree ("gripă intestinală"). De regulă, boala adenovirală la persoanele cu imunitate redusă este lungă și dificilă. În mod deosebit greu pentru această infecție sunt copiii bolnavi, care au o complicație frecventă a pneumoniei, de asemenea au adesea diaree.

Boala cauzată de virusul sincițial respirator se caracterizează prin dezvoltarea timpurie a semnelor clinice de bronșită și bronșiolită. Simptomele caracteristice sunt senzația de dificultăți de respirație, uneori chiar "sufocare", de obicei non-durabilă (de la câteva ore la 1-2 zile), asemănătoare unui sindrom astmatic. Cel mai adesea, virusul PC-ului trăiește mult timp în organism fără a se prezenta. Cu toate acestea, în condiții de imunodeficiență cauzate de diverse cauze și slăbirea proprietăților protectoare ale corpului (în special în timpul creșterii epidemiei altor infecții virale respiratorii acute sau a unei epidemii de gripă), acest virus poate deveni mai activ și poate provoca infecții severe.

Virusul PC este periculos prin faptul că adesea se alătură altor boli infecțioase cauzate de viruși sau bacterii și se dezvoltă pe fundalul bolilor cronice, ducând la o exacerbare sau complicație a cursului bolii.

Infecția cu rinovirus din grupul de infecții virale respiratorii acute este mult mai ușoară și începe cu simptome de leziuni ale mucoasei nazale și nazofaringe, însoțite de o descărcare seroasă abundentă. Rinoreea este principalul simptom al acestei boli.

Infecția cu coronavirus este însoțită de intoxicații ușoare și simptome catarrale minore. Uneori, o infecție cu coronavirus începe cu manifestări dispeptice sau vărsături. Conform manifestărilor clinice, infecția cu coronavirus seamănă cu infecția cu rinovirus, dar este mai puțin frecventă și pacienții trebuie să schimbe o mulțime de batiste pe zi (de 2-3 ori mai mult decât în ​​cazul infecției cu rinovirus) [3,4].

Prevenirea și tratamentul

Tactica moderna de tratament si prevenire a infectiilor respiratorii acute includ terapia etiotropica, de baza si simptomatica. Se pune un accent deosebit pe utilizarea specifică a medicamentelor etiotrope cu efect antiviral și pe întărirea sistemului de apărare a organismului.

În fiecare an, arsenalul de medicamente pentru prevenirea și tratamentul SRAS și al gripei devine din ce în ce mai amplu. Cu toate acestea, încă nu există vaccinuri (cu excepția gripei) și medicamente radicale pentru prevenirea și tratarea acestor infecții. Lucrările privind dezvoltarea vaccinurilor împotriva virusurilor respiratorii și a medicamentelor pentru eradicarea lor din organism sunt în desfășurare. Situația este complicată de rezistența multor virusuri respiratorii și a bacteriilor la medicamentele de chimioterapie observate în ultimii ani. Unul dintre motive este farmacoterapia irațională, efectuată fără a lua în considerare farmacodinamica și farmacocinetica medicamentelor [4-6].

Având în vedere importanța socioeconomică și consecințele bolilor masive ale infecțiilor respiratorii acute, în special epidemiile de gripă, dezvoltarea, studiul și introducerea în practica clinică a unor mijloace eficiente împotriva acestor boli continuă să fie o problemă stringentă.

Din anii 70 ai secolului trecut, popularitatea tratamentului homeopatic a crescut rapid în rândul pacienților și medicilor. Experiența acumulată pe termen lung de încorporare a medicamentelor homeopate în schemele de terapie complexă și prevenirea unui număr de boli indică eficiența lor ridicată. Neîncrederea față de homeopatie a fost eliminată în secolul al XX-lea, când a fost studiat unul dintre principalele mecanisme de preparare a medicamentelor homeopate, potențare. Acest proces, constând în etape succesive repetate de diluare și amestecare prin agitare, are un înțeles profund și o explicație științifică. Atunci când tubul este agitat, moleculele de apă se aliniază în câmpul moleculelor dizolvate într-o anumită ordine (cluster), "amintesc" de informația despre structura moleculară a medicamentului solubil. Cu fiecare diluție ulterioară a moleculelor substanței originale nu rămâne, dar grupurile își păstrează structura și informația ("memoria") despre medicament [2]. La sfârșitul secolului al XX-lea sa dovedit că efectul unui remediu homeopat asupra unui organism nu are loc la nivel biochimic, ca atunci când se administrează medicamente pentru chimioterapie, dar la nivel structural-molecular și electromagnetic, "individual" pentru fiecare substanță homeopatică.

Interesul medicilor este atras de lipsa unui efect dăunător asupra organismului uman de remedii homeopate. Prin urmare, avantajul tratamentului homeopatic este și absența contraindicațiilor, ceea ce permite utilizarea medicamentelor homeopatice în aproape toate grupurile populației. Primirea medicamentelor homeopate nu este dependentă de utilizarea lor pe termen lung. Această proprietate a remediilor homeopate este deosebit de importantă la pacienții care suferă de boli comorbide severe și sunt prin urmare obligați să ia o cantitate semnificativă de medicamente chimioterapice zilnic pentru a le trata. Avantajul remediilor homeopate este posibilitatea de a le admite pe fondul terapiei concomitente pe termen lung și al absenței efectelor secundare [3].

Proprietățile pozitive ale remediilor homeopatice includ posibilitatea utilizării lor în bolile infecțioase de masă, care includ gripa. Pregătirile pentru tratamentul și prevenirea bolilor în masă trebuie în primul rând să fie sigure și eficiente. În perioada creșterii epidemice a infecțiilor virale respiratorii acute, în special a gripei, medicamentele pentru tratamentul și prevenirea acestora ar trebui să fie în cantitate suficientă în rețeaua de farmacie pentru utilizare în ambulatoriu. Publicul ar trebui să poată achiziționa aceste produse fără medicamente OTC. De asemenea, este important să aveți un pachet convenabil de produse pentru utilizare în masă (tablete, unguente, picături, etc.).

Timp de 200 de ani de existență, metoda homeopatică a rămas neschimbată. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit și studiat diferite metode de selecție a medicamentelor homeopatice, au creat diverse forme de medicamente homeopatice (tablete, fiole, unguente, picături etc.). A apărut un număr mare de medicamente homeopatice complexe care pot fi utilizate de medicii generaliști fără pregătire specială. Lista medicamentelor homeopatice complexe destinate distribuției fără prescripție medicală a populației a fost extinsă. De asemenea, a contribuit la extinderea domeniului de aplicare a tratamentului homeopatic în practica medicilor.

Medicamentul homeopat Ocillococcinum este printre medicamentele pentru "terapia în masă" a gripei și ARVI. Eficacitatea Oscillococcinului în tratamentul gripei a fost cunoscută de 50 de ani. În Franța, 300 de pacienți și Germania într-un studiu orb, controlat cu placebo (188 pacienți - grup experimental, 184 pacienți - grup de control) au studiat Ocillococcinum, care și-a demonstrat eficacitatea ridicată în tratamentul gripei și a condițiilor asemănătoare gripei [3,4]. Cercetatorii noteaza ca utilizarea Oscillococcinum contribuie la o dispariție mai rapidă a simptomelor și scurtează durata bolii.

Dovada bunei tolerabilități și a eficacității ridicate a Oscillococcinului împotriva gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute sunt rezultatele studiilor privind eficacitatea clinică, siguranța și tolerabilitatea medicamentului Otsillokokcinum efectuat în Rusia. Studiile au fost efectuate în condiții de observații epidemiologice controlate în rândul populației din Moscova și Kaluga în perioadele de creștere epidemică din 2005-2008. în conformitate cu toate cerințele medicamentelor bazate pe dovezi.

Primul studiu privind eficacitatea și tolerabilitatea preparatului Oscillococcinum a fost efectuat sub supraveghere epidemiologică controlată placebo, randomizat, dublu-orb. Studiul a implicat 100 de lucrători medicali la Moscova - 50 de persoane în loturile experimentale (vârsta medie de 49,3 ± 11,3) și grupurile de control (52,4 ± 10,9) care nu au fost vaccinate împotriva gripei. Criteriile de selecție pentru grupul de cercetare au fost prezența simptomelor de boală respiratorie acută în ultimele 1-2 zile de subiecți, precum și prezența acestor simptome în unul sau mai mulți membri ai familiei sau în permanență în familie cu pacientul. În grupul experimental care primea medicamentul Otsillokoktsinum, SARS a fost bolnav în 2% din persoane, în grupul de control numărul de cazuri a fost de 12%. Eficacitatea medicamentului Otsillokoktsinum în ceea ce privește gripa și ARVI este confirmată de rate ridicate de eficacitate epidemiologică: IE (indicele de eficacitate) a fost de 6,0, în timp ce PZ (indicele de protecție) a fost de 83,1%.

Un alt studiu a fost efectuat între 227 de studenți ai Școlii Medicale din Kaluga: 110 de persoane în grupul experimental (vârsta medie 18,6 ± 1,4 ani) și 117 de persoane în grupul de control (grupuri medii de vârstă 17,9 ± 0,9 ani) care nu au fost vaccinate împotriva gripă [7]. Persoanele din grupul experimental au primit Otsillococcinum, la fel ca și în primul studiu, oral 1 doză (1 tub) 1 dată pe săptămână timp de patru săptămâni, în grupul de control - placebo conform aceleiași scheme.

Datele comparative privind incidența studenților cu studii medii sunt prezentate în tabelul 1.

Oscillococcinum - instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii

Informații generale

Infecția și infecțiile respiratorii acute sunt infecții masive. Infecția și progresia acestor boli apar în cel mai scurt timp posibil. Medicamentele pentru tratamentul și prevenirea gripei și a infecțiilor respiratorii acute trebuie să îndeplinească anumite cerințe. În primul rând, acestea nu ar trebui să aibă efecte secundare. Acestea trebuie să fie eficiente și sigure, precum și să aibă o formă de dozare practică și să fie distribuite în farmacii fără prescripție medicală. În plus, aceste medicamente ar trebui să fie accesibile.

Laboratoarele Boiron Oscillococcinum este un drage alb cu un gust de zahăr. Preparatul include extract de ficat de mosc, zahăr și lactoză. Se referă la medicamentele homeopate.

În cursul profilactic al Oscillococcinum, un ambalaj este utilizat timp de 16 săptămâni (o doză la fiecare 7 zile). Ambalajul conține 3 tuburi din plastic, fiecare conținând o doză (1 gram de picături). Acest lucru vă permite să distribuiți cu ușurință medicamentul.

Istoria creației

În 1919, în timpul izbucnirii epidemiei de gripă spaniolă, medicul Joseph Rua a descoperit bacterii speciale în plasma sanguină a persoanelor infectate cu gripa (denumită mai târziu oscilocul). Roy a concluzionat că ei erau agenții cauzali ai spaniolului. A văzut bacterii similare în sângele pacienților cu herpes, boli oncologice, tuberculoză și reumatism. Până în prezent, sa stabilit că agentul cauzal al gripei este un virus care nu poate fi observat printr-un microscop optic, prin urmare, prin definiție, Rua nu a putut să o vadă. Și, în special, reumatismul nu are deloc legătură cu patologiile infecțioase. Mai mult, niciun om de știință după Rua nu a observat bacteriile de mai sus. Cu toate acestea, pentru prepararea medicamentelor, a scos un extract de oscilococi și a încercat să-l folosească în tratamentul cancerului, dar medicamentul sa dovedit a fi complet ineficient.

Refuzând să pregătească un extract de oscilococi din sângele pacienților, cercetătorul a început să-i caute la animale. Ulterior, Rua a atras atenția asupra unei tendințe ciudate: fermierii care reproduc rațe de mosc au fost cumva protejați de gripa spaniolă. După ce a examinat ficatul acestei rațe, Rua a găsit în ea toți aceiași oscilococi. Admițând principiile homeopatice, Rua a pregătit un preparat pe baza ficatului și a inimii unei rațe de mosc. Vaccinul rezultat a fost numit Oscilococcin.

Ulterior, oamenii de stiinta au descoperit ca agentul cauzator de gripa sunt virusi, nu bacterii. În plus, sa demonstrat că sursa principalului spectru al tulpinilor de virus gripal sunt păsările de curte (rațe și pui).

Numeroase studii clinice au permis înregistrarea ocilococcinului ca medicament homeopat, iar eficacitatea sa a făcut una dintre cele mai populare medicamente pentru gripa și frigul comun.

Proprietăți farmacologice

mărturie

Dozare și administrare

Oscilococcinul este utilizat în toate stadiile bolii. Se recomandă cu fermitate respectarea dozei recomandate. Doza de medicament este determinată de începutul tratamentului și nu depinde de vârsta pacientului.

În stadiul acut al bolii, când se observă toate semnele de gripă sau boala respiratorie acută, se indică o doză de ocilococcin dimineața și seara. Durata cursului - 1-3 zile.

Efectul maxim al medicamentului este atins atunci când este utilizat în faza inițială a bolii. Prin urmare, se recomandă să luați imediat prima doză de ocilococcin, apoi să luați medicamentul încă 2-3 ori cu un interval de 6 ore.

Oscilococcinul este eficient ca măsură preventivă în timpul unei epidemii de gripă. Pentru profilaxie, o doză de medicament este administrată în 7-8 zile. Dacă urmați această schemă, riscul de infecție cu virusul gripal sau boala respiratorie acută este semnificativ redus. Dacă, în ciuda acestui lucru, apar simptome de gripă sau infecții respiratorii acute, trebuie să începeți imediat tratamentul.

Pentru copii: dizolvați doza de ocilococcin în 50-100 ml apă purificată, dați-o cu o lingură sau turnați-o într-o sticlă cu o țarcină.

Contraindicații

Efecte secundare

Instrucțiuni speciale

Condiții de depozitare

Studii clinice

Acțiunea Oscillococcinum a fost studiată de oameni de știință din multe țări, inclusiv Federația Rusă. Experții confirmă faptul că oscilococcinul este un mijloc extrem de eficient de prevenire și tratare a gripei și a afecțiunilor respiratorii acute la pacienții de toate vârstele. Îmbunătățirea rapidă a stării pacienților, ameliorarea cursului bolii la utilizarea medicamentelor au fost confirmate de rezultatele studiilor clinice.

Studiile clinice randomizate au fost efectuate în mai multe clinici din Franța. Studiul a implicat 300 de pacienți infectați cu virusul gripal.

Subiecții din grupa A, atunci când au detectat primele semne de boală (frisoane, dureri corporale, hipertermie), au primit Ocillococcinul timp de 3-4 zile înainte de eliminarea lor. Grupurile de test B au primit placebo. Temperatura a scăzut rapid la subiecții care au luat medicamentul activ și a revenit la normal până în a patra zi de tratament. Frisoanele, în timp ce pacienții din ambele grupuri au fost eliminate cu ziua a 4-a la 56% dintre subiecții tratați cu Oscillococcinum, și numai 27% dintre cei care au luat placebo.

Într-un alt test efectuat în Germania în timpul epidemiei ORZ 1990-91, a fost studiată și eficacitatea tratamentului gripei cu Ocillococcinum. Grupul A, în care au fost incluse 188 infectate cu virusul gripal, a luat drogul activ. Grupa B, alcătuită din 184 pacienți cu gripă, a primit un placebo. Starea pacienților a fost evaluată înainte de terapie, după 2 zile și în cea de-a 7-a zi. Temperatura corpului a fost verificată de 2 ori pe zi, s-au observat modificări ale numărului de simptome: tuse, descărcare nazală, dureri musculare, dureri în gât etc. De menționat, de asemenea, posibila utilizare a altor medicamente.

Datele finale de testare au arătat eficacitatea medicamentului în tratamentul gripei. În primele 48 de ore de tratament, 19% dintre pacienții care au primit Oscilococcin, simptomele bolii au fost complet eliminate și starea acestora a fost aproape normalizată. La a 5-a zi a anumitor simptome onbaruzhilis la 27% dintre subiecții lotului A și 33% - grupa B în 7-10 a zi de tratament la 80% dintre subiectii care au primit medicament activ, simptome asemănătoare gripei au fost complet eliminate. În același timp, 76% dintre pacienți au recuperat grupul B.

Cercetătorii din domeniul cercetării acordă o atenție deosebită efectului benefic al Ocillococcinului asupra evoluției bolii. La 48 de ore de la începerea tratamentului, o îmbunătățire semnificativă a stării a fost înregistrată la 44% dintre subiecții care au primit medicamentul activ și la 33% dintre pacienții cărora li sa administrat placebo. În același timp, în lotul B, 5,5% dintre subiecți au prezentat o creștere a simptomelor de gripă, datorată, aparent, infecției secundare, în legătură cu care a existat necesitatea de a lua medicamente suplimentare.

Cei care au primit un placebo, de 1,5 ori mai multe sanse de a lua medicamente suplimentare (analgezice, expectorant, medicamente antitusive, etc). Autorii au observat că numărul de subiecți apți de muncă din grupul care a primit medicamentul, a fost mai mare decât în ​​grupul B: 16 și, respectiv, 9% - 48 ore după începerea studiului și 49% și 47% - după 4 ore.

La 5 persoane care au participat la teste, au existat unele abateri. Conform concluziilor cercetătorilor, în 4 dintre acestea nu s-au datorat efectului oscilococcinului. Un subiect a simțit o durere de cap, probabil din cauza efectului medicamentului.

Astfel, tratamentul cu Oscilococcinul contribuie la o eliminare mai rapidă a manifestărilor de gripă și reduce durata bolii.

critică

Concluziile privind eficacitatea Oscillococcinului în tratamentul gripei sunt ambigue. O serie de studii clinice au arătat doar două fapte - o ușoară scădere a duratei bolii, precum și probabilitatea de a vindeca pacientul în stadiile sale cele mai timpurii. Cu toate acestea, în primul caz, reducerea duratei bolii cu 6-8 ore nu joacă un rol semnificativ pentru pacient, iar în al doilea caz, nu sunt luați în considerare o serie de alți factori, inclusiv activitatea sistemului imunitar, care este capabilă să prevină dezvoltarea infecțiilor respiratorii acute în stadiile incipiente. Afirmațiile potrivit cărora este Oscillococcinul, care joacă un rol major în vindecarea bolii, nu sunt fundamentate.

În același timp, rețeaua globală are sute de mii de feedback de la oameni care mărturisesc eficiența medicamentului. În Franța, oscilococcinul este cel mai popular medicament anti-flu de la medicamente. Medicamentul a fost produs de mai mult de 70 de ani. În acest sens, este dificil de presupus că medicamentul inactiv, numai datorită efectului placebo, ar putea obține o astfel de popularitate pentru o perioadă atât de lungă de timp. Discuțiile dintre oamenii de știință despre dacă este posibilă recunoașterea homeopatiei ca știință au avut loc de mai mulți ani, dar în prezent nici una dintre părți nu a câștigat un avantaj. Reprezentanții medicamentelor bazate pe dovezi vă recomandă ca, dacă găsiți semne de gripă, consultați medicul, chiar dacă utilizați ocilococcinul ca profilactic. Medicul va prescrie acele medicamente a căror eficacitate a fost dovedită și dovedită în practică.

Producătorul nu furnizează informații privind farmacodinamica și farmacocinetica Oscillococcinului. De asemenea, nu există date care să descrie mecanismul distrugerii extractului de ficat al virusului gripal. În plus, atunci când se prepară extractul este supus la diluții multiple (10 până la minus 400 de grade), ceea ce indică imposibilitatea prezenței chiar a unei particule a ingredientului activ. Homeopatii explică acest lucru prin faptul că componenta activă acționează asupra apei, structurând-o într-un mod special, care, la rândul său, asigură efectul medicamentului - așa-numitul. efect de informare a apei. Cu toate acestea, acest efect nu a fost dovedit experimental și nu este recunoscut în cercurile științifice. În plus, medicamentul nu include apă, este compus în întregime din zaharoză. Opiniile că sucroza poate stoca informații despre substanța activă nu au fost, de asemenea, dovedite nici în experimente, nici în teorie.

Un angajat al Laboratoarelor Boiron, producător, Gina Casey, în ceea ce privește siguranța utilizării extractului din interiorul unei rațe de mosc, a declarat că medicamentul este, fără îndoială, complet sigur, deoarece nu conține substanțe active.

Întrucât medicamentele homeopatice au început să fie utilizate pentru patologii infecțioase periculoase, personalul OMS a adresat publicului o declarație conform căreia folosirea remediilor homeopatice ar trebui interzisă în tratamentul unor astfel de infecții periculoase cum ar fi tuberculoza, malaria și virusul imunodeficienței umane.

opinii

Tatyana, 34 de ani, Tomsk
Întotdeauna avem un pachet de ocillococcin în pieptul medicinii de familie. El ne salvează. Principalul lucru - de a începe să luați primele simptome ale bolii. De îndată ce un fiu sau o fiică începe să strănută, imediat dau o doză. Dacă frigul nu progresează mai departe, atunci nu dau mai mult. Dacă după 5-6 ore nu există nici o îmbunătățire, atunci am dat a doua doză. De regulă, boala se reduce după 1-2 doze, dar câteodată bem 2-3 zile cu un interval de 6 ore. Câți utilizatori de ocilococcin nu au ajuns niciodată la simptome grave, adică la febră mare, slăbiciune. Antibioticele au fost mult timp abandonate. Anul trecut, fiica mea a mers la grădiniță. M-am îmbolnăvit doar de două ori, iar tusea nu a mers mai departe. Și în ultimii trei ani, fiica mea a fost bolnavă doar de patru ori. Îi sfătuiesc pe toți prietenii. Sora mea are un copil în grădiniță timp de doi ani. El sa îmbolnăvit de 4 ori, în timp ce alți copii se îmbolnăvesc în mod constant. Este important să o luați cât mai curând posibil, când boala nu sa dezvoltat încă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de timp pentru a observa primele simptome. Nu vă sfătuiesc să risipiți bani - costă maximum 300 de ruble pe pachet. Având în vedere că o folosim numai, nu avem nevoie de alte medicamente. Prin urmare, economiile nete. Toate sanatatea!

Alla, 31 de ani, Kaliningrad
Pentru răceli, folosesc întotdeauna numai ocilococcin. La primele semne ale bolii (temperatura subfebrilă, dureri în gât), ea a luat doza specificată în instrucțiuni - pentru următoarele 1-2 zile, simptomele au dispărut. Mi-am spălat gâtul cu eucalipt, gălbenele etc. De-a lungul drumului, nu am folosit alte medicamente anti-frig și anti-flu. Prin urmare, este evident că ocillococcinul ajută cu adevărat. M-am îmbolnăvit de mai multe ori, dar fără febră; a început să ia primele simptome - sa recuperat foarte repede.
Nu am decis încă să-i dau fiului meu. Da, și nu vreau să experimentez copilul. Otsillococcinul nu dobândim în Rusia, ci în țările UE. Acolo este mult mai ieftin. Materiile prime pentru producția de medicamente în Europa sunt diferite de cele din Rusia.
După ce am citit comentarii despre acest medicament pe Internet, am fost surprins - prea multe negative. Este încurajator faptul că nici nu poate face rău.
În opinia mea, auto-tratamentul este o ocupație periculoasă, mai ales dacă copilul este bolnav. Dacă există un medic calificat și onest, trebuie să fiți în mod cert examinat.

Irina, 29 de ani, Sankt Petersburg
Când am testat pentru prima oară Oscillococcinum, pentru a fi sincer, nu am crezut cu adevărat în homeopatie și, în special, în acest remediu. Am fost doar sfătuit de o persoană de încredere. Apoi fiul a fost foarte fierbinte, a început să-i dea - în prima zi temperatura a scăzut de la 39 la 36.6. În concluzie, temperatura a fost menținută pentru două nopți și o zi, iar apoi toate simptomele au dispărut. Există doar câteva slăbiciuni. Apoi, de mai multe ori mi-am salvat copiii cu Oscillococcinum. Efectul nu a fost atât de pronunțat, dar destul de pozitiv. Principalul lucru - fără efecte secundare, și puteți face fără antibiotice. Numai tratamentul simptomatic (tuse, rinită) și antipiretic, cu hipertermie.
Mi-am dat seama că medicamentele homeopatice destinate activării sistemului de apărare a organismului sunt ineficiente atunci când aceste rezerve nu sunt acolo.
În cazul meu: după un curs de antibiotice, fiica mea sa îmbolnăvit după 3 săptămâni. I-am dat-o să bea un curs Oscillococcinum - temperatura a rămas scăzută timp de încă 8 zile. Medicul a prescris antibioticele. Apoi am ajuns la concluzia că antibioticele ucid întreaga microflură intestinală, care produce anticorpi. Prin urmare, oscilococcinul nu a acționat atât de mult timp. Dar, în principiu, medicamentul este foarte bun. Vă recomand tuturor. Dar cred că nu este potrivit pentru profilaxie.

Homeopatia Laboratorul BUARON Oscillococcinum - recenzie

Există copii care nu se îmbolnăvesc? Da, dacă beau ocilococcin! Mulți ani de experiență în tratarea răcelii și a gripei. Și da, nu mă tem de epidemiile de gripă atunci când există acest medicament miraculos. Oponenții homeopatiei trec prin.

Toate bun venit la revizuire!

Mulți se întreabă - ajuta ocilococcinul? Este un medicament eficace sau un placebo? Există îndoieli atunci când cumpărați.

Voi încerca să răspund la aceste întrebări.

Mulți consideră ocillococcinul doar zahăr. Este dreptul lor, să fie tratate cu substanțe chimice. Îmi dedicăm feedbackul celor care se apropie cu grijă de sănătatea lor și protejează sănătatea copiilor lor, nu îi hrănesc pe toți la rând și apoi se întreabă de ce copilul este bolnav tot timpul.

Pot să spun cu exemplul meu și cu exemplul familiei mele și al familiilor prietenilor mei că da, există un efect, dar există și anumite caracteristici speciale.

Povestea iubirii mele pentru el este destul de adâncă, de circa 9 ani, cu siguranță, acest lucru nu înseamnă niciodată (!) Dă-mă jos și în toți acești ani reacționez calm la oamenii care strănută și tusesc în jur, știind că dacă se întâmplă ceva, este Oscillococcinum.

Să-l cunoaștem mai bine:

Medicina homeopatică, compusă dintr-un extract din ficat și inima unei rațe barbare (această componentă a fost folosită în homeopatie pentru a trata gripa și frigul pentru mai mult de 70 de ani). Producător - firma Boiron, Franța.

Chiar am încredere în europenii în ceea ce privește atitudinea lor față de sănătatea lor și iubesc foarte mult homeopatia. Și când nu trăiți în cea mai prosperă stare de ecologie, nu în cea mai curată regiune ecologică și chiar în centrul orașului, este logic să vă asigurați că chimia care vine în mod voluntar în organism este mai mică.

Aspect, ambalare, descriere:

O cutie cu sigla Boiron are 6, 12 și 30 de doze.

În interiorul ambalajului conturat cu șase borcane din plastic.

INSTRUCTIUNI:

Deci, cum a început totul:

Fiica mea, grădinița - toată lumea știe ce înseamnă. Foaia de spital la fiecare două săptămâni. Mi sa părut că starea de sănătate completă a copilului meu era in principiu inaccesibilă - dacă nu există tuse, există un nas curbat, dacă nu este el, apoi temperatura, atunci totul pare să fi fost vindecat, din nou nu este bine. Și așa într-un cerc. Bineînțeles, copiii ar trebui să fie bolnavi (în sensul bun al cuvântului) cu răceală, pentru că intră într-o nouă echipă, cu viruși și bacterii care nu sunt familiarizați cu ea, este necesar ca sistemul imunitar să învețe cum să lucreze și să facă față cu ele. Și se îmbolnăvesc și se îmbolnăvesc, aduc un copil relativ sănătos în grădină, iar altcineva se îmbolnăvește, iar părinții speră că îl pot transporta și, din nou, salut SARS sau Gripa. Vaccinările împotriva gripei nu sunt nici măcar un panaceu, rareori le pun pe copii, pentru că Pe fondul vaccinului, eram bolnav în timpul meu, așa că încă mai amintesc și, în plus, protejează împotriva unei anumite tulpini de virus gripal, nu este adevărat că în cazul tău, această tulpină specială se va dovedi a fi agentul cauzator și, în general, pentru că, în afară de gripa, există sute de alții.

De ce este exact OZILLOKOCINUM

Sunt profund convins că intervențiile constante în activitatea sistemului imunitar la copii pot duce la faptul că pur și simplu nu se maturizează la vârsta școlară. Și acei oameni care iau în mod regulat acest grup de medicamente, mai mult de 1-2 ori pe an (și aproape toate medicamentele antivirale prezentate în farmacie, cu excepția ocilococinei, sunt doar astfel de medicamente, adică imunostimulante sau imunocorrectori sau imunomodulatoare) provoacă, de asemenea, o deteriorare ireparabilă a imunității proprii.

Există indicații și restricții stricte în ceea ce privește administrarea acestor medicamente, acestea ar trebui să fie prescrise doar de un imunolog, după o serie de teste și ținând seama în mod strict de raportul risc / beneficiu, deși în țara noastră oamenii prescriu ei înșiși analizând anunțurile sau recomandările prietenilor. Dar eu sunt o mamă, nu un fel de hienă, pentru a monitoriza copilul suferind și, ca mamă disciplinată, am efectuat toate numirile medicului nostru (apropo, medicul nostru nu a fost interesat să prescrie acest grup de medicamente, preferând tratamentul simptomatic), dând copilului ceva unul, apoi celălalt, până când am dat peste acest minunat medicament (nu mă tem de acest cuvânt). Există într-adevăr un miracol, pentru că nimeni nu știe exact cum funcționează și se pare că nu ar trebui să funcționeze, practic nu există nici o substanță, dar funcționează și acest lucru este cel mai important, fără a mai fi târât în ​​sistemul imunitar.

De multe ori se pune problema femeilor în situație - este posibil să se ia ocillococcin în timpul sarcinii? De mai bine de 70 de ani, nu sa știut despre efectul negativ al medicamentului asupra fătului, spre deosebire de heapul altor medicamente. Google despre talidamidă, care îi pasă. Este foarte înfricoșător atunci când nu este testat de momentul în care medicamentele sunt prescrise fiecăruia, pentru că vom vedea consecințe pe termen lung abia după decenii. Acest fapt singur mă convinge de siguranța acestui medicament, deoarece ocillococcinul a trecut un test lung de timp, de fapt, este mai vechi decât penicilina!

REZULTATELE TRATAMENTULUI ÎN EXPERIENȚA PERSONALĂ A MEA:

Acum, fiica este deja în clasa a șaptea, în acest timp nu am ratat o singură clasă la școală din cauza bolii. Pentru prevenție, este suficient să se ia o doză pe săptămână, adică caseta este suficientă pentru șase săptămâni.

Mulți prieteni au apreciat experiența mea utilă, l-au adoptat cu succes și au folosit acest medicament în familiile lor.

Am scris despre fiecare femeie însărcinată și mamă care alăptează, am luat de asemenea pentru prevenire în primăvară și toamnă, iar a doua mea sarcină nu a fost tulbure nici de teama de a se îmbolnăvi, nici de bolile în sine, nu m-am apucat de strănut.

Apropo, trebuie să spun că nimeni nu garantează 100% prevenire, medicamentul reduce riscul de îmbolnăvire de 2 - 2,5 ori, dar din fericire pentru mine se dovedește așa.

La sotul ei, "testele" au avut succes, deși este foarte inconsecvent în tratamente, când este bolnav, este gata să mănânce ceva, dă drumul puțin și, bine, nu se vindecă în general, tot ceea ce trebuie să fie băut mai mult decât o dată pe zi nu este despre el. Aici Otsillo, de asemenea, mulțumit, pot controla procesul de tratament, dimineața-seara, trei zile și omul meu chiar a uitat că el este bolnav.

La primele simptome, dau și o doză mică unei doze mici, după alte 6 ore și dacă avem timp să dormim, apoi o altă zi, o altă zi dimineața și seara și ultima dimineață. Și asta este! Suntem sănătoși!

Înainte de vârsta de două ani, am dizolvat doza în apă înainte de ao lua, astfel încât fiul meu nu sa sufocat pe granule și, de îndată ce au stăpânit mâncarea solidă, au trecut la granule întregi. Aș dori să notez mai ales gustul pe care-l adoră copiii mei și îmi place foarte mult. Din august, cel mai tânăr fiu meu a mers la grădină, îi dau o doză de profilaxie în fiecare săptămână și nu am fost încă în concediu medical! Nu este aceasta o realizare? Acum este noiembrie, iar în grupul său toți copiii s-au îmbolnăvit și nu o dată. De asemenea, servește ca un motivator pentru fiul său să se ridice luni, când spun că acum voi da un otsillocokkokum, se trezesc într-o stare bună și așteaptă "dulciurile" lui.

În legătură cu o astfel de acțiune explicită, eu creez această ode laudatory.

Unul dintre prietenii ei călătorește adesea în Europa și, într-un fel, nu mi-a prezentat "parfum din Paris", ci un otsillococcin într-un pachet uriaș, 30 de doze, pentru care i-am fost foarte recunoscător și ne-am plâns există doar 6 și 12, iar burghezii pot cumpăra mai multe ambalaje economice. Mai puțin de un an, când acest pachet frumos a apărut în farmaciile noastre, soțul meu a sărit din nou în supermarketul de farmacie pentru dvenashka preventivă, a fost puțin mai atractiv la prețuri decât două mici și i sa oferit 30. Prețul pentru această plăcere a fost 1320 (prețul numărul 6 - 387 ruble, № 12 - 714 ruble). De exemplu, dacă vom lua 5 pachete numărul 6 - acesta va costa 1935 ruble, beneficiul este de până la 615 de ruble. Luând în considerare instabilitatea cursului de schimb, este în general o descoperire decât să plătiți din ce în ce mai mult de fiecare dată, ați luat un pachet mare pentru întreaga familie și nu vă puteți deranja.

Apropo, a fost dovedit clinic faptul că oscilococcinul acționează împotriva diferitelor virusuri care cauzează răceli și gripă și sunt, pentru un minut, mai mult de 250, fără a număra infecții mixte (dar nu uitați că numai infecțiile virale, deoarece nu există efect antibacterian) faptul că nu ajută la angina. Cu angină și medicamente antivirale nu sunt prescrise și aproape întotdeauna au nevoie de antibiotice. Prin urmare, este important să se monitorizeze dinamica bolii - dacă se înrăutățește și se agravează în termen de două zile de la internare, aceasta este o scuză pentru a alerga la medic pentru un medicament antibacterian cu prescripție, deoarece cel mai probabil infecția nu este deloc virală. La fel ca și în cazul opusului, când în timpul primului strănut încep să iau antibiotice - nu există nici un sens în acest caz, dar există rău, sub formă de efecte secundare și rezistență.

Ok, așa însumând

plusuri:

 1. Funcționează foarte repede (maxim 2 zile, dar de obicei este mai ușor de seară), mai ales dacă este luat imediat după ce ați început să simțiți simptomele;
 2. Absolut sigur, poate fi combinat și cu orice alte droguri!
 3. Potrivit pentru întreaga familie (.) - de la nou-născuți până la granni;
 4. Pot fi luate de copii. Chiar piept;
 5. Copiii le place foarte mult - arată atrăgător și neobișnuit, dulce în gust;
 6. Nu este nevoie să beți apă;
 7. Este convenabil de transportat (nu necesită condiții speciale de păstrare), caz în care puteți lua imediat;
 8. Poți să-ți iei o vacanță pentru profilaxie (ieși foarte economic și o poți combina și cu alcoolul, adesea important în vacanță);
 9. Regimul este foarte simplu și același pentru toată lumea, indiferent de vârstă;
 10. Absenta totala a efectelor secundare;
 11. Eficace cu severitate ușoară până la moderată a frigului și a gripei.

CONS:

 • preț (minus destul de condiționat, dacă comparam cursul tratamentului);
 • nu va ajuta cu alte infecții virale (rotavirus, enterovirus, virus herpes);
 • ajută la începerea tratamentului la momentul potrivit, încă de la început (nu va ajuta prea mult în a doua și a treia zi de frig);

Îl iubesc în general, și îl recomand foarte mult tuturor.

Deci este posibil să scapi de teama de a se îmbolnăvi în timpul răcelii și al sezonului de gripă? Da, dacă există un drog francez dovedit în cabinetul tău de medicamente!

Oricine caută în revizuire Vă doresc o sănătate bună!

P.S. Puteți citi, de asemenea, despre alte medicamente și nu numai pe pagina mea:

- de la gravitatea în stomac Panzinorm 10.000

- de la orice daune minore și de la mâncărime

- pentru a ajuta cu Aqualore Forte rece

- pastile de gât cu salvie

Top