Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Vick-uri Vick (picături de gât) (mentol 72g)
2 Clinici
Care este temperatura in pneumonie si cat de mult are aceasta?
3 Profilaxie
Cum să luați paracetamol la adulți la o temperatură
Image
Principal // Clinici

Cauze de temperatură scăzută a corpului


Probabil, fiecare dintre noi știe că temperatura normală a corpului unei persoane sănătoase este de 36,6 grade. Dacă crește, aceasta indică o stare patologică a corpului sau dezvoltarea unei anumite boli în el.

Ce se poate face atunci când temperatura crește, cu toții știm - să încercăm să înțelegem cauzele sale principale și apoi să le aducem la lecturi normale cu medicamente antipiretice sau metode tradiționale.

Dar există situații în care temperatura corpului unei persoane este redusă. Ce să facem în acest caz și care ar putea fi cauzele acestui fenomen? Să vorbim despre asta în acest articol.

Boli care pot provoca hipotermie

Temperatura scăzută a corpului la om (35,5 și mai jos) poate provoca anumite boli:

 • Infectarea cu HIV;
 • rece, gripa;
 • depresie, apatie;
 • anorexie, bulimie;
 • supraoplasmele adrenal;
 • distonie vasculară vegetativă;
 • boli oncologice;
 • boala tiroidiană;
 • dezechilibru hormonal;
 • patologia din creier;
 • bronșită în forme acute sau cronice;
 • anemie cu diferite baze și hemoglobină scăzută;
 • diabet zaharat într-o situație de o scădere bruscă a zahărului din sânge;
 • inflamatorii, boli infecțioase de origini diferite;
 • diferite opțiuni pentru bolile cronice interne în momentul exacerbarilor lor.

Pe lângă bolile de mai sus, temperatura scade cu:

 • stare de șoc;
 • suprarăcire;
 • deprivarea cronică de somn;
 • post alimentar și diete dure;
 • epuizarea forțelor interne ale corpului;
 • o cantitate mare de băutură alcoolică;
 • stres prelungit și suprasolicitare nervoasă.

Pentru a ști cum să eliminați o temperatură scăzută, este necesar să aflați motivul scăderii acesteia. Dacă în timpul zilei temperatura variază de la 35,8 ° C la 37,1 ° C - acest lucru este considerat normal. De exemplu, dimineața, tarifele sunt mai mici decât seara.

Cauze de temperatură scăzută a corpului

Dacă atingeți cauzele unei astfel de stări de sănătate neplăcute, în care există o temperatură redusă a corpului uman, acestea sunt prezentate mai jos:

 1. O situație destul de frecventă este o temperatură scăzută în timpul sarcinii, dar de obicei această condiție trece destul de repede, corpul se adaptează la un alt tip de somn și completează substanțele care au fost cheltuite pentru hrănirea fătului.
 2. Dieta. Lipsa grăsimilor și a carbohidraților slăbește corpul nostru. Temperatura începe să scadă când rezervele corpului se epuizează și nu mai sunt suficiente pentru o viață normală. Pentru temperatura normală a corpului trebuie să mănânci pe deplin.
 3. Consumul necontrolat de medicamente diverse, inclusiv cele care deprimă activitatea sistemului nervos central (sedative, tranchilizante, antidepresive, medicamente pe bază de barbiturate);
 4. Oboseală, lipsă de fier în organism, anemie. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să faceți imediat un număr întreg de sânge și să clarificați nivelul hemoglobinei.
  Adesea, scăderea temperaturii corporale este însoțită de o boală, cum ar fi hipotiroidismul, care se caracterizează prin tulburări funcționale ale glandei tiroide, precum și prin producerea insuficientă de hormoni tiroidieni.
 5. Hipotermia severă a corpului. Cel mai periculos pentru organism este temperatura ambientală variind de la +10 la -12 grade. Dacă rămâneți în astfel de condiții pentru o perioadă lungă de timp, este posibilă supracolirea, ceea ce va duce la scăderea temperaturii corpului.
 6. O scădere a temperaturii este caracteristică persoanelor care suferă de boli ale glandelor suprarenale. Acest simptom este deosebit de obișnuit în boala Addison, numită și insuficiență suprarenală.
 7. Deshidratarea este un alt motiv posibil pentru scăderea temperaturii corpului. Toată lumea știe despre importanța apei pentru viața umană, dar nu toate pentru a se asigura că apa intră în organism în cantitățile necesare pentru o activitate de viață de înaltă calitate.
 8. Cauzele acestui fenomen pot fi bolile cronice, și anume momentul în care acestea progresează. Aceasta include distonie vegetativ-vasculară.
 9. Frecvente la rece (ARI sau ARVI), gripa. În mod ciudat, aceste boli pot provoca o creștere și o scădere a temperaturii.
 10. O tumoare pe creier care apare în hipotalamus, care este responsabilă pentru schimbul de căldură în organism, cauzează, de asemenea, frisoane și, ca rezultat, o scădere a temperaturii.

Recent, indicatorii sunt considerați normali de la 36,4 ° C la 36,7 ° C, cu toate acestea, indicatorii normali pentru fiecare persoană fizică pot fi diferiți, iar diferiții medici au diferite puncte de vedere. Este foarte important ca definiția "normalității temperaturii" să nu țină cont de cifrele statistice medii, ci de indicatorii specifici fiecărei persoane.

simptome

Simptomele care pot indica o temperatură scăzută includ:

 • pierderea apetitului;
 • iritabilitate.
 • somnolență crescută;
 • starea apatică, stare generală de rău;
 • inhibarea proceselor de gândire;

Într-un procent mic de persoane, scăderea temperaturii corporale este norma, în timp ce o persoană se simte bine și este complet sănătoasă. Dar, în cele mai multe cazuri, temperatura scăzută a corpului indică posibile probleme sau boli.

profilaxie

Pentru ca temperatura corpului să nu scadă sub normal, este necesar să vă exersați mai des, să luați mai multe vitamine și, de asemenea, să vă monitorizați corpul.

Un efect foarte benefic asupra nutriției corpului dumneavoastră, precum și a modului de funcționare a zilei. Încercați în timpul zilei de lucru să vă aranjați un minut de odihnă și nu exagerați prea mult.

Dacă simți că corpul tău e pe punctul de a se apropia, atunci experții sfătuiesc să amâne toate afacerile și să se relaxeze, să bea ceai fierbinte și să doarmă, în timpul somnului organismul își normalizează activitatea și temperatura corpului va crește la valori normale.

Ce se poate face la temperatura scăzută a corpului la om?

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegeți dacă reducerea temperaturii unei persoane este norma sau abaterea de la ea. Din imaginea care rezultă, va fi mai clar ce să facem în fiecare caz, precum și ce tratament este necesar.

 1. Dacă tocmai ați măsurat temperatura corpului și ați găsit o picătură în el, fără a suferi alte simptome, atunci luați-o ușor. Rețineți dacă ați avut recent ARVI sau o altă infecție. Poate că acestea sunt efecte reziduale.
 2. Ceaiul fierbinte, cu adaos de miere sau frunze de coacăz, ajută. Dacă nu, puteți înlocui gemul de zmeură.
 3. Poate motivul este aerisirea abundentă a apartamentului într-o zi înghețată. În acest caz, trebuie să închideți ferestrele, hainele calde și să beți o băutură fierbinte.
 4. Siguranța înseamnă că vă permite să normalizați starea la o temperatură scăzută a corpului de 35,5 (și sub) grade, decocții și tincturi de ginseng, sunătoare, echinacee.
 5. Dacă, în plus față de o temperatură scăzută, vă simțiți slab, deprimat, găsiți multe alte simptome, atunci este mai bine să consultați un specialist.

Cel mai probabil, după teste suplimentare, se va găsi anemie sau reducerea funcției tiroidiene. Numirea unui tratament adecvat va ajuta la creșterea temperaturii.

Dacă, la o temperatură scăzută a corpului, o persoană nu prezintă simptome neplăcute, este alertă și sănătoasă, în timpul examinărilor nu a fost detectată nici o patologie și temperatura pe toată durata vieții rămâne mai mică decât cea normală la o persoană sănătoasă, aceasta poate fi considerată o variantă a normei.

12 motive pentru temperatură scăzută a corpului

Toată lumea știe că o creștere a temperaturii corporale este un semn de sănătate precară. Cu toate acestea, prezența bolii poate indica o temperatură prea scăzută (hipotermie), mai ales atunci când se observă o perioadă lungă de timp. O astfel de afecțiune este periculoasă deoarece, spre deosebire de febră, nu provoacă neplăceri grave: de obicei, pacienții se plâng numai de slăbiciune, somnolență, apatie. Uneori se admit frisoane și senzație de frig în membre. Multe persoane cu aceste simptome nu merg deloc la medic, considerându-le ca fiind un rezultat al oboselii acumulate. Cu toate acestea, intervenția medicală este necesară aici.

Temperatura scăzută a corpului este mai mică de 35,8 ° C. Este dificil să stabiliți factorii care au cauzat-o fără o examinare amănunțită, dar cel mai adesea această condiție este cauzată de cauzele pe care vi le vom spune.

Hemoglobină scăzută

Deficitul de hemoglobină, care sa dezvoltat din cauza deficitului de fier în organism, cauzează adesea o scădere a temperaturii corpului și apariția simptomelor asociate (oboseală, pierderea vitalității și apetitului, scăderea activității mentale etc.). Dacă aceste fenomene apar în mod regulat, trebuie să contactați terapeutul și să cereți un test de sânge.

Sângerări interne

Motivul pentru dezvoltarea sângerării interne poate fi deteriorarea sau creșterea permeabilității pereților vasculare datorită leziunilor, creșterii tumorale, tulburărilor metabolice etc. Procesul cronic nu are manifestări externe active, iar pierderea de sânge afectează numai bunăstarea generală. Unul dintre simptome este o scădere a temperaturii corpului. Aceasta este o condiție periculoasă care necesită asistență medicală imediată.

sarcină

Fluctuațiile cutanate clare pot provoca dezvoltarea hipotermiei. În timpul sarcinii, procedând fără patologii, temperatura revine la nivele normale, pe măsură ce corpul femeii se adaptează la noua stare.

Problemele vaselor

Uneori, o scădere a temperaturii corporale se produce periodic și este însoțită de fenomene precum dureri de cap, amețeli, greață, intoleranță la lumină puternică sau sunete puternice. Acest complex de simptome este caracteristic distoniei vasculare. Simptomele neplăcute apar pe fundalul unei dilatări bruște de scurtă durată a vaselor de sânge.

diabet

La persoanele cu diabet zaharat, mecanismul de oxidare a glucozei, sursa principală de energie, este perturbat. La începutul procesului patologic, se confruntă cu sete constante, urinare crescută, senzație de amorțeală a extremităților, o creștere a greutății corporale și a fluctuațiilor de temperatură (inclusiv scăderea frecventă sau persistentă).

PATOLOGIA suprarenală

Scăderea temperaturii corporale este asociată cu funcționarea defectuoasă a cortexului suprarenale, în care există o deficiență de cortizol, aldosteron și hormoni androgeni. Condiția se manifestă și prin hipotonie, tahicardie, aritmie, pierderea poftei de mâncare, înghițirea deprimată și schimbări frecvente ale dispoziției (irascibilitate, iritabilitate).

Brain tumorile

Centrul responsabil pentru menținerea unei temperaturi constante în organism este în hipotalamus. Creșterea nouă (malignă sau benignă), care apare în acest domeniu, încalcă reglementarea proceselor de transfer termic. Pacienții care suferă de astfel de tumori, împreună cu dureri de cap și amețeli, se plâng adesea de frisoane și de un sentiment de răceală în membre.

Sindromul astenic

Cauza imediată a asteniei este deficiența de oxigen în țesuturile corpului uman. În același timp, procesele de oxidare și de producere a energiei de către organism sunt încetinite. Persoanele cu sindromul astenic au dificultăți de respirație, senzația de albăstruie a pielii, dezechilibrul și vederea ("muste" înaintea ochilor), apatie.

Leziuni cutanate

Hipotermia se găsește adesea la pacienții cu dermatită, psoriazis sau leziuni severe ale pielii (cum ar fi ihtioza).

Infecțiile virale sezoniere sunt de obicei asociate cu febră, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Febra de obicei rămâne în primele zile ale bolii, dar în perioada de recuperare mulți pacienți sunt chinuiți de slăbiciune și hipotermie (dimineața, temperatura crește nu mai mult de 36 ° C), asociată cu stresul recent și scăderea temporară în apărarea organismului.

Ești bolnavă? Nu vă faceți griji! Oscilococcinul vă va ajuta sistemul imunitar să facă față SARS și gripei.

Dacă luați Oscillococcinum de îndată ce observați o deteriorare a sănătății, atunci medicamentul va putea să oprească dezvoltarea bolii. Nu vor fi zile obositoare cu temperaturi ridicate, nopți nedormite din cauza unui nas înfundat și a unei alimentații forțate din cauza unei dureri în gât!

intoxicație

Temperatura corporală scade uneori din cauza otrăvirii prin substanțe chimice, alimente (de exemplu, ciuperci) sau droguri. Aceasta se datorează inhibării funcțiilor vitale (respirație, activitate cardiacă etc.) cauzate de intoxicare. În mod similar, organismul poate reacționa la o supradoză de alcool.

suprarăcire

Starea de lungă durată în frig sau în ploaie determină o scădere puternică a temperaturii corpului, însoțită de frisoane obsesive și paloare a pielii. Dacă victima reușește să se încălzească rapid, simptomele neplăcute dispar. Aceasta nu înseamnă totuși că o persoană nu are nevoie de îngrijire medicală: hipotermia poate avea consecințe foarte neplăcute asupra sănătății, inclusiv asupra celor pe termen lung.

Hipotermia este un semn de avertizare care necesită o examinare completă. Acest simptom trebuie tratat cu toată seriozitatea, în nici un caz nu trebuie să fie auto-medicat și în timp să se adreseze specialiștilor.

Clipuri YouTube legate de articol:

Educație: Prima universitate medicală de stat din Moscova numită după I.M. Sechenov, specialitatea "Medicină generală".

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter.

Majoritatea femeilor sunt în stare să obțină mai multă plăcere de a-și contempla corpul frumos în oglindă decât de la sex. Deci, femeile, se străduiesc pentru armonie.

De obicei, căscarea îmbogățește corpul cu oxigen. Totuși, această opinie a fost respinsă. Oamenii de știință au demonstrat că, cu un căscat, o persoană răcește creierul și îmbunătățește performanțele sale.

Multe medicamente au fost comercializate inițial ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost inițial comercializată ca un remediu pentru tusea copilului. Și cocaina a fost recomandată de medici ca anestezie și ca un mijloc de a crește rezistența.

Oamenii de știință americani au efectuat experimente pe șoareci și au ajuns la concluzia că sucul pepene verde împiedică dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci au băut apă curată, iar al doilea - pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost lipsite de plăci de colesterol.

Milioane de bacterii se nasc, trăiesc și mor în intestinele noastre. Ele pot fi văzute doar cu o creștere puternică, dar dacă se vor întâlni, se vor potrivi într-o ceașcă de cafea obișnuită.

Speranța medie de viață a stăpânilor de stânga este mai mică decât dreptacii.

Când iubitorii se sărute, fiecare pierde 6.4 calorii pe minut, dar în același timp schimbă aproape 300 de tipuri de bacterii diferite.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au efectuat o serie de studii în care au ajuns la concluzia că vegetarianismul poate fi dăunător creierului uman, deoarece duce la o scădere a masei sale. Prin urmare, oamenii de știință recomandă să nu exclude peștele și carnea din dieta lor.

Dacă zâmbiți numai de două ori pe zi, puteți scădea tensiunea arterială și puteți reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

O persoană care ia antidepresive va suferi, în majoritatea cazurilor, de depresie. Dacă o persoană se descurcă cu depresia prin puterea proprie, are toate șansele să uite pentru totdeauna acest stat.

În timpul strănutului, corpul nostru se oprește complet. Chiar și inima se oprește.

Greutatea creierului uman este de aproximativ 2% din întreaga masă corporală, dar consumă aproximativ 20% din oxigenul care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman să fie extrem de susceptibil la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Conform unui studiu al OMS, o conversație zilnică de jumătate de oră pe un telefon mobil crește probabilitatea unei tumori cerebrale cu 40%.

Cea mai mare temperatură a corpului a fost înregistrată în Willie Jones (SUA), care a fost internat la spital cu o temperatură de 46,5 ° C

Patru felii de ciocolată neagră conțin aproximativ două sute de calorii. Deci, dacă nu doriți să vă îmbunătățiți, este mai bine să nu mâncați mai mult de două felii pe zi.

Termenul "boli profesionale" combină bolile pe care o persoană este probabil să le primească la locul de muncă. Și dacă cu industrii dăunătoare și servicii.

Temperatură scăzută la un adult

Temperatura scăzută a corpului adult apare adesea din cauza caracteristicilor individuale ale corpului și nu reprezintă nici un pericol pentru sănătate. Dar, de cele mai multe ori, hipotermia este o dovadă a dezvoltării proceselor patologice. Pentru a reveni la normal, este important să identificăm cauza principală care a provocat o scădere bruscă a valorii.

Temperatura scăzută a corpului prelungită indică dezvoltarea bolii.

Ce temperatură corporală este considerată a fi redusă la adulți

Indicatorul se schimbă în timpul zilei, atât la bărbați, cât și la femei - dimineața este puțin mai scăzut decât valoarea extraordinară, iar dimineața, dimpotrivă, începe să crească. Pentru un adult sănătos, temperatura sub 36 de grade pentru o perioadă lungă de timp este scăzută.

Ce este temperatura scăzută periculoasă?

Temperatura scăzută este periculoasă pentru organism și duce la deteriorarea muncii:

 • creier;
 • aparat vestibular;
 • procese metabolice;
 • sistemul nervos;
 • inima.

Cu o scădere critică a temperaturii corporale sub 32 de grade, o persoană poate cădea într-o comă. Lipsa asistenței medicale la timp crește riscul de deces.

De ce este scăzută temperatura corpului

Temperatura instabilă apare din cauza factorilor externi și interni.

Răceală obișnuită

O scădere a temperaturii este observată în timpul răceliilor datorită hipotermiei severe. Este necesar să se încălzească camera, să se culce și să se pună un suport de încălzire sub picioare. Pentru a nu provoca mai multe daune sănătății, este interzisă frecarea cu alcool sau oțet. Cu infecții virale respiratorii acute ca urmare a depleției severe a corpului pacientului, există o scădere a temperaturii corporale și a tahicardiei.

Când aveți o răceală, încălziți întotdeauna picioarele, cum ar fi o sticlă cu apă fierbinte.

Distonie vegetativă

Pe lângă scăderea temperaturii, se caracterizează prin slăbiciune generală, migrenă, creșteri bruște de presiune, greață și amețeli. Ar trebui să fie examinată de un terapeut, de endocrinolog și neurolog.

În cazul distoniei vegetative-vasculare, se observă frecvente atacuri de migrenă.

deshidratare

În caz de otrăvire, apare intoxicația corpului, ceea ce duce la deshidratare severă, slăbiciune și scădere a temperaturii corpului. Deteriorarea stării cauzează convulsii, reducerea presiunii și pierderea conștienței. Este necesar, cât mai curând posibil, să sunați la un medic care, în funcție de gravitatea afecțiunii, ia tratamentul necesar sau îl duce pe pacient la spital. Înainte de sosirea medicului se recomandă utilizarea apei necarbonatate, a ceaiului verde și a compotului de fructe uscate.

Atunci când se recomandă deshidratarea să bea ceai verde

anemie

O scădere a nivelului de hemoglobină în sânge și o scădere a numărului de eritrocite duce la înfometarea la oxigen și, ca o consecință, o scădere a indicelui de temperatură, o deteriorare a capacității de lucru și o paloare severă a pielii.

Anemia scade temperatura corpului.

PATOLOGIA suprarenală

Simptome precum dureri abdominale, amețeli frecvente, insuficiență cardiacă, vărsături și pierderea conștienței sunt inerente condiției - tratamentul este necesar sub supravegherea unui specialist calificat.

Durerile abdominale frecvente vorbesc despre patologia suprarenalelor

Insuficiență hepatică

Aceasta duce la o încălcare a termoregulării și a lipsei de glicogen. Principalele simptome sunt pierderea poftei de mâncare, scăderea bruscă a greutății, greața, pierderea memoriei, apariția unei nuanțe galbene la nivelul pielii. Diagnosticul se efectuează utilizând analiza biochimică a sângelui și ultrasunetele cavității abdominale.

Dacă aveți probleme cu ficatul, pielea devine galbenă.

Boala endocrină

Cu diabet zaharat, urinare frecventă, sete severă și uscăciune în gură, amorțeală a membrelor, scădere în greutate, creșterea poftei de mâncare. Tulburările în glanda tiroidă sunt însoțite de o eșec al echilibrului apă-sare, care duce la salturi în valoare - după o temperatură ridicată, după un timp, se observă o cifră mică. Simptome precum pielea uscata, cresterea in greutate, constipatia si pufarea severa sunt de asemenea evidentiate.

Ar trebui să fie testat pentru zahăr din sânge și pentru determinarea fondului hormonal al glandei tiroide.

Când bolile sistemului endocrin umflă membrele

Infecții virale și bacteriene

După o boală, sistemul imunitar se normalizează treptat, pe măsură ce recuperăm, există o defalcare și hipotermie. Caracteristica principală este că în timpul zilei indicatorul rămâne la nivelul de 37 grade și mai sus, iar seara scade la 35, ceea ce este însoțit de transpirații severe și somnolență. În medie, această afecțiune durează până la 2 săptămâni.

Patologiile virale sunt caracterizate de transpirație severă.

tumorile

Prezența neoplasmelor benigne sau maligne conduce la o coordonare insuficientă a mișcărilor, o scădere a temperaturii, apariția durerilor de cap și o senzație constantă de răceală la nivelul membrelor. Trebuie să faceți o scanare CT.

copil de incubare

La femeile în timpul sarcinii, rata este mai mică decât normal - o condiție similară, în absența durerii și a deteriorării sănătății, nu înseamnă prezența patologiilor și nu necesită ajutorul unui medic.

O scădere a temperaturii corporale în timpul sarcinii este normală.

Există o scădere a ratei înainte de menstruație sau în timpul menopauzei.

Unii oameni se caracterizează prin hipotermie congenitală - aceasta înseamnă că pentru ei temperatura scăzută este considerată normală și nu provoacă senzație de disconfort.

Ce trebuie să faceți atunci când temperatura este scăzută

Pentru a combate temperatura instabilă, modificați modul de viață obișnuit:

 1. Exercitați zilnic și faceți un duș de contrast. Du-te în pat într-o cameră pre-ventilată.
 2. Monitorizați echilibrul alimentației zilnice și folosiți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Există ciocolată neagră, beți cafea tare, ceai cu zmeură sau lapte cald cu miere.
 3. Luați vitamine pentru a întări sistemul imunitar. Renunță la alcool și la țigări.
 4. Acordați mai multă atenție odihnei, evitați să dormiți suficient, exercițiu și stres sever.
 5. Mențineți regulat o temperatură normală a corpului. Alegeți hainele potrivite, astfel încât să nu se simtă calde sau prea reci.
 6. Refuzați să luați medicamente fără un medic.

Abordarea integrată descrisă va ajuta la curățarea corpului de toxine, dilatarea vaselor de sânge, normalizarea proceselor metabolice și stimularea circulației sanguine. După proceduri, este necesară efectuarea din nou a măsurătorilor de temperatură - dacă indicatorul a atins o valoare acceptabilă, se recomandă monitorizarea stării în câteva zile. Dacă temperatura crește, scade, trebuie să fiți examinat de un medic.

Când să sunați la o ambulanță

Trebuie să sunați la medic dacă:

 • pacientul are o temperatură periculoasă scăzută, ceea ce a dus la pierderea conștiinței;
 • după ce a luat măsurile necesare, indicatorul continuă să scadă;
 • o valoare scăzută se găsește într-un bărbat de vârstă înaintată, în timp ce bunăstarea sa se deteriorează;
 • o scădere a temperaturii este însoțită de vărsături frecvente, transpirație excesivă, sufocare, durere severă, sângerare, prea mare sau presiune scăzută, afectare a funcției vizuale și auditive.

Trebuie să fii atent la sănătatea ta, există multe motive pentru apariția hipotermiei - un diagnostic incorect și tratamentul ales incorect va provoca vătămări corporale semnificative.

Evaluați acest articol
(9 evaluări, medie 4.67 din 5)

Temperatură scăzută a corpului

De regulă, oamenii sunt îngrijorați de creșterea temperaturii corporale, deși scăderea nu este mai puțin alarmantă. Va fi util ca toată lumea să știe de ce apare hipotermia, ce măsuri trebuie luate pentru acest fenomen. Temperaturile scăzute pot cauza multe boli periculoase.

Cauzele hipotermiei

Temperatura scăzută a corpului este considerată a fi mai mică de 35 de grade. Cu un fenomen similar, organismul nu poate funcționa pe deplin. Dacă sa întâmplat deoarece o persoană se află într-o frigă pentru o lungă perioadă de timp, atunci tratamentul nu este necesar, trebuie doar să vă încălziți. Dacă sunteți prea frig, veți avea nevoie de ajutor. Merită explicat în detaliu despre motivele pentru care apare hipotermia la o anumită vârstă.

Temperatură scăzută pentru adulți

Starea unei femei sau a unui bărbat poate apărea atunci când:

 • boli cronice (temperatura scăzută a corpului în această situație înseamnă că exacerbarea a început);
 • hipotiroidism;
 • glandele suprarenale;
 • luând anumite medicamente (de regulă, temperatura încetează să scadă după întreruperea tratamentului);
 • oboseala constanta, privarea cronica de somn;
 • gripă, infecții virale respiratorii acute (febră mică cu frig este posibilă, deși este mult mai rar ridicată);
 • diabet;
 • tulburări hormonale;
 • boli ale creierului;
 • fertilitate (temperatura scăzută în timpul sarcinii este foarte periculoasă, se recomandă reparația rapidă);
 • Infectarea cu HIV;
 • boli oncologice;
 • distonie vegetativă;
 • vârsta înaintată (în unele cazuri hipotermia este cauzată de îmbătrânirea corpului);
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • hrănire în greutate redusă;
 • stres, șoc;
 • anemie;
 • imunitate slăbită, avitaminoză;
 • postoperator.

La o temperatură scăzută a corpului, dacă este cauzată de o boală, o persoană observă mai întâi simptomele acesteia din urmă. O altă hipotermie se manifestă prin stare generală de rău, slăbiciune, somnolență, transpirație. Oamenii cu ea devin iritabili, nu se pot concentra asupra acestei sau a materiei, sunt foarte amețitori. Uneori o persoană simte că e pe cale să cadă. Pielea lui, de asemenea, devine palidă, este rece și membrele sale pot deveni amorțite.

Copil mic

La copii, se observă datorită:

 • fenomen congenital pentru sugari (temperatura scăzută la un copil poate fi un semn normal dacă nu provoacă neplăceri);
 • administrarea de pilule antipiretice, folosind picături nazale vasoconstrictoare;
 • viroză;
 • oboseală;
 • procesul inflamator în organism;
 • beriberi;
 • bronșită;
 • imunitate scăzută;
 • otrăvire;
 • niveluri scăzute de hemoglobină;
 • boli ale glandelor suprarenale, glandei tiroide, creierului;
 • anemie;
 • hipotermie.

Un copil cu o temperatură scăzută are aproape aceleași simptome ca și un adult. Dacă este mic, atunci poate fi prea curat și capricios, este rău să mănânci. Copilul are somnolență, slăbiciune. La copiii de vârstă școlară există o încălcare a concentrării. Îi este greu să învețe și pot refuza să joace deloc. Dacă există cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, atunci trebuie să solicitați ajutor de la un specialist.

Cum de a crește temperatura corpului

Există mai multe modalități eficiente. Vă rugăm să rețineți că mai jos sunt opțiunile folosite, mai degrabă nu pentru scopuri medicinale, ci pentru a simula boala. Cu toate acestea, în caz de urgență, acestea pot fi potrivite:

 1. Câteva picături de picături de iod obișnuit se scurge pe o felie de pâine, o lingură de zahăr sau doar apă și se iau. Aceasta va ajuta la creșterea temperaturii corpului timp de mai multe ore.
 2. Unge nările cu un lipici simplu de papetărie, mai bun la domiciliu.
 3. Mananca 2-3 linguri de cafea instant.
 4. Îndepărtați ardezia dintr-un creion simplu și mâncați-o, nu trebuie să o ștergeți. Spălați-l cu apă, dar nu prea mult.
 5. Tăiați axile cu ceapă sau usturoi, sare, piper.
 6. Dacă vă simțiți bine, faceți un exercițiu fizic. Datorită activității, circulația sângelui se va îmbunătăți.

Fiecare persoană ar trebui să înțeleagă că toate metodele de mai sus pentru creșterea temperaturii corporale sunt considerate riscante și pot provoca probleme de sănătate. Nu trebuie să recurgeți la ele decât dacă este absolut necesar. Recepția oricăreia dintre substanțele de mai sus poate provoca otrăvire, o reacție alergică. Mai bine cu hipotermia, consultați un medic care va recomanda cum să rezolvați problema.

Ce trebuie să faceți atunci când temperatura este scăzută

Trebuie luate următoarele măsuri:

 1. Asigurați-vă că vizitați un medic și asigurați-vă că hipotermia nu este un simptom al unei boli. Doar după ce este permisă utilizarea următoarelor metode.
 2. Dacă aveți o defalcare, trebuie să luați câteva zile libere și să le dedicați să se odihnească. Acest lucru este deosebit de important dacă temperatura scăzută a corpului este cauzată de o muncă excesivă și prea strânsă.
 3. Discutați cu medicul dumneavoastră, el poate prescrie medicamente pentru hipotermie. În unele cazuri, imunostimulatoarele Normoxan, Pantocrin ajută la reducerea temperaturii. Copiilor li se prescrie adesea vitamina E sau Apilac.
 4. Creșterea temperaturii corporale contribuie la consumul regulat al unui număr de produse. Mancati ficat, carne rosie, rodii, beti sucuri proaspete, adaugati scortisoara, catei, piper de cayenne la feluri de mancare. Ciocolată bună de ajutor, bulion de pui gras, arahide, orez brun.
 5. Dacă sunteți doar rece, beți cantități mari de ceai fierbinte, faceți o baie, acoperiți-vă cu o pătură caldă, abur în picioare, apoi puneți pe șosete din lână.
 6. Nu înfometați, încercați să respectați dieta.
 7. Gatiti si luati tincturi sau decoctii de Hypericum, ginseng, echinacea, menta, balsam de lamaie.

De ce are o persoană o temperatură scăzută a corpului?


Hipotermia poate fi un semn de anomalii grave ale organismului. Nu este mai puțin periculos decât febra. Și de multe ori o persoană pur și simplu nu acordă atenție unei astfel de defecțiuni în organism, în timp ce este necesar să se audă alarma imediat ce se simte rău. Deci, ce înseamnă temperatura scăzută a corpului? De ce se întâmplă? Cum se explică? Ce determină corpul să se "răcească"? Și dacă ai observa brusc acest simptom?

Cum să înțelegeți că temperatura corpului este redusă? simptome

Când hipotermia dezvoltă anumite semne care indică apariția acesteia. Acestea includ:

 • amețeli severe, uneori însoțite de pierderea conștienței;
 • stare aproape de inconștient pentru o lungă perioadă de timp;
 • frisoane, senzație de lipsă de căldură, dorință constantă de a se menține cald;
 • albirea pielii. Descoperirea transpirației reci;
 • amorțirea membrelor cu o tendință de progresie, apariția de buze de piele pe piele;
 • dificultate în a încerca să se concentreze asupra lucrurilor;
 • senzație de slăbiciune, stare de rău;
 • senzația de somnolență;
 • gânduri confuze;
 • gândire lentă, vorbire;
 • bruscă anxietate și anxietate;
 • spasmul muscular al membrelor, tremurând în degete și mâini.

De ce scade temperatura?

Desigur, toată lumea a observat odată că temperatura corpului este scăzută. Cauzele acestui proces în organism pot fi foarte diferite, cel mai adesea apare sub influența proceselor care apar în mediul înconjurător sau din cauza tulburărilor în organism. Acesta este un simptom nespecific, cauzele dezvoltării sale sunt multe. Să analizăm în detaliu cele mai frecvente dintre ele.

sarcină

Cu o lungime prelungită de temperatură scăzută a corpului, o femeie ar trebui să fie suspectată de sarcină. Cel mai adesea, valorile sale nu depășesc 36 de grade Celsius. La femeile gravide, poate apărea hipotermie din cauza unei defecțiuni a corpului. Cele mai frecvente cauze ale temperaturii scăzute a corpului la femei "în poziție":

 • malnutriție: organismul suferă de o lipsă de resurse, inclusiv de vitamine;
 • imunitate scăzută: o femeie "dă" tot materialul de construcție pentru dezvoltarea unui copil, care se confruntă cu o lipsă de nutrienți;
 • prezența bolilor cronice: tulburările endocrine pot provoca hipotermie;
 • anemie: o boală destul de frecventă la femeile gravide care poate provoca o scădere a temperaturii;
 • stresul, suprasolicitarea generală și suprasolicitarea;
 • prezența bolilor infecțioase în stadiul de recuperare;
 • consumul de droguri;
 • măsurarea incorectă a temperaturii sau neglijarea regulilor pentru determinarea acesteia;
 • scăderea nivelului de glucoză din sânge: apare dacă o femeie este subnutriată sau a dezvoltat diabet.

Este de dorit să se măsoare temperatura bazală, în stadiile incipiente ale sarcinii, valorile sale scăzute pot indica pericolul de încetare. Mai ales este necesar să fii atent la persoanele care au avorturi anterioare sau au ratat avortul. Dacă o femeie nu simte deteriorarea stării generale, nu vă faceți griji. În acest caz, se recomandă să vă urmăriți timp de 2-3 zile. Dacă temperatura este, de asemenea, scăzută, este necesar să se consulte un medic.

Dieta pe termen lung, epuizare

Cu o lipsă de nutrienți, corpul începe să slăbească, ducând la o temperatură scăzută a corpului. Motivele pentru aceasta sunt triviale: nu este suficientă rezerva de căldură proprie. Dacă o persoană de mult timp este pe o dietă rigidă sau foamete forțată, el pierde o cantitate imensă de rezerve de grăsime. Această substanță împreună cu glicogenul reglează echilibrul termic - producția de căldură și transferul de căldură. Prin urmare, o persoană subțire sau emaciată îngheață în mod constant fără niciun motiv aparent.

suprarăcire

Sub influența factorilor de mediu agresivi (temperatură scăzută a aerului, umiditate ridicată, vânt), se poate dezvolta hipotermia. Cele mai frecvente cauze ale temperaturii scăzute în această stare pot fi:

 • imersie lungă în apă rece;
 • prelungirea șederii în condiții reci cu echipament cald insuficient;
 • purtând lucruri ude și ude.

Inițial, organismul produce încălzirea datorită frisoanelor, dar hipotermia se dezvoltă în timp. Aceasta duce la o încetare a metabolismului, moarte periculoasă. Hipotermia are 3 grade:

 1. adynamic: există o stare letargică, somnolentă la om. Se mișcă, iar pielea este palidă și acoperită cu buzunare. Respirația nu se schimbă și pulsul devine lent. Temperatura corpului în acest stadiu este de 34,0-35,0 grade;
 2. stupoare: activitatea motrică a omului este redusă semnificativ, conștiența este deranjată, pielea devine albăstrui și rece la atingere. Impulsul este lent, presiunea este scăzută, respirația este rară. Cu acest grad, temperatura este de 31.0-32 grade;
 3. convulsiv: pacientul este inconștient, pulsul este filiform, respirația este intermitentă, iar presiunea este scăzută. În acest stadiu există convulsii, care de multe ori persistă o perioadă lungă de timp. Valorile temperaturii corporale nu depășesc 30 de grade.

SARS, gripa, infectii virale

Agenții cauzatori ai răcelii emit toxine care acționează asupra hipotalamusului. Acest lucru implică o întrerupere a funcționării sistemului nervos, o eșec în termoreglarea și, ca rezultat, apare o temperatură scăzută a corpului. Cu o răceală la adult sau copil, în prezența unei infecții care nu este complet tratată, există o slăbire semnificativă a forțelor protectoare. Prin urmare, în cazul unei boli a unei alte afecțiuni respiratorii, un organism imatur, epuizat reacționează la acesta cu o temperatură scăzută a corpului. El nu este capabil să lupte împotriva atacurilor agentului patogen.

anemie

Anemia de deficit de fier se dezvoltă cel mai adesea. Poate fi însoțită nu numai de hipotermie, ci și de slăbiciune generală, amețeli. Datorită faptului că hemoglobina nu poate fi formată într-o cantitate normală pe fondul deficienței de fier, apare hipotermia.

Eșecul hormonal

Cea mai obișnuită patologie a bolilor endocrine, atunci când temperatura corpului este scăzută la o femeie sau la un bărbat, este hipotiroidismul. Această boală slăbește funcția glandei tiroide, care este responsabilă pentru producerea hormonilor tiroidieni. Ele reglementează procesele metabolice din organism. Fără participarea lor, fluxul de reacții biochimice apare prea încet, determinând corpul să nu aibă suficientă energie și să se dezvolte hipotermia.

Dacă apar următoarele semne, este necesar să se consulte un doctor-endocrinolog:

 • senzație de răceală;
 • cresterea in greutate fara nici un motiv aparent;
 • încălcarea scaunului - constipație;
 • slăbiciune generală, stare apatică, somnolență;
 • prezența de piele uscată, păr plictisitor;
 • dezvoltarea tulburărilor de memorie.

Intervenție medicală

Când medicii prescriu anumite medicamente, apare hipotermie. Acestea includ:

 • hipnoticele;
 • relaxante musculare;
 • preparate vasoconstrictoare pentru nas;
 • antidepresive.

În caz de supradozaj cu medicamente, poate apărea și o scădere a temperaturii corpului.

Probleme dermatologice

Anumite boli ale pielii pot afecta fluctuațiile temperaturii corporale la o "partea inferioară". Acestea includ:

 • psoriazis;
 • arde boala;
 • eczeme cu curs sever.

Totul se explică printr-un flux de sânge mare în zona afectată, ceea ce duce la dezvoltarea hipotermiei.

Otrăvire, toxicoză

Când este intoxicat cu alcool etilic și anumite substanțe narcotice, poate apărea o temperatură scăzută a corpului uman. Motivele pentru aceasta sunt că atunci când se iau astfel de substanțe într-un volum mare, vasele încep să se extindă, nivelul de glucoză se schimbă și tremurul este suprimat. O persoană pierde intens căldură, cauzând corpul și organele interne să înceapă să se răcească. Adesea, persoanele cu otrăvire cu alcool pot dormi pe stradă, deoarece sub influența lor, nu simt frigul. Aceasta agravează situația. Dacă hipotermia dobândește valori critice, are loc stoparea cardiacă și respiratorie.

Infecții bacteriene

Când apare o boală infecțioasă, organismul trebuie să utilizeze toate forțele sistemului imunitar. După ce o boală poate fi depășită, un anumit timp trebuie să treacă înainte ca persoana să se recupereze, de aceea temperatura corpului este scăzută. Adesea, această condiție este combinată cu slăbiciune și stare generală de rău.

Contaminarea de sânge este un răspuns inflamator sistemic la dezvoltarea unui proces local de infectare. În această stare patologică, bacteriile încep să se prolifereze activ în sânge și otrăvesc persoana cu toxinele lor. Cel mai adesea cu sepsis, se dezvoltă febră, dar un pacient slăbit sau vârstnic are reacția opusă, o scădere a temperaturii corporale. Există o leziune a centrelor nervoase ale creierului responsabilă de reglementarea generării de căldură. Medicii consideră hipotermia un simptom prognostic nefavorabil. Este adesea însoțită de conștiența deprimată, de tulburările multiorganice și de starea gravă a pacientului.

Bolile grave

Există boli în care temperatura corpului adultului este redusă. Cauzele acestei afecțiuni, ca regulă, se află în patologiile inerente fiecăruia.

diabet

Odată cu apariția diabetului zaharat, pot apărea fluctuații de temperatură, în special scăderea acestuia. Acest lucru se datorează înfometării celulelor: nivelurile de zahăr din sânge depășesc în mod semnificativ nivelurile normale. Glucoza nu se poate oxida corect, iar țesuturile nu primesc energie. Hipoglicemia este o afecțiune patologică a diabetului zaharat, care apare datorită unei scăderi a nivelului glicemiei sub 3,3 mmol / l. Corpul se confruntă cu o lipsă de energie. Există transpirații grele și o scădere semnificativă a temperaturii.

PATOLOGIA suprarenală

Cel mai adesea acest lucru se aplică insuficienței suprarenale sau bolii Addison. Boala este insidioasă prin aceea că, de mult timp, simptomele sunt absente și apar doar atunci când intră în stadiul cronic.

distonie

Diferitele tulburări ale sistemului cardiovascular, precum VVD (distonie vegetală), NDC (distonie neurodiscirculatorie) pot determina o scădere a temperaturii. Această condiție se formează datorită fluctuațiilor constante ale tensiunii arteriale, ca rezultat al pierderilor de căldură.

Dezvoltarea unui curs cronic de boală prin radiații, cauzată de expunerea prelungită la radiațiile ionizante, este însoțită de apariția hipotermiei. Forma acută este caracterizată de o temperatură ridicată a corpului.

La apariția neoplasmelor maligne, indicatorii de temperatură pot scădea. Cel mai adesea fenomenul este observat în dezvoltarea cancerului cerebral. Tumora creste si incepe sa stoarce vasele cerebrale. În etapele inițiale, nu scade sub 35 de grade, dar în timp, nivelul temperaturii poate scădea la 29 de grade. În plus față de acest simptom, o persoană suferă de dureri de cap frecvente, care nu pot fi eliberate de medicamente.

La infecția cu HIV, unul dintre simptomele caracteristice este apariția hipotermiei. Aceasta se datorează lipsei aproape totale a forțelor imune. O infecție bacteriană, parazitară, vială și fungică se alătură, iar corpul este la limitele sale.

Overwork, șoc

Lipsa de odihnă normală, stresul și stresul mental și fizic intens pot duce în cele din urmă la afectarea funcției organismului. La început se manifestă în hipotermie, iar apoi există o schimbare în activitatea sistemelor imunitare și endocrine umane. Având în vedere natura, severitatea și localizarea emit diferite tipuri de stare de șoc:

 • neurogen;
 • cardiogen;
 • infecțios-toxic;
 • septic;
 • traumatice;
 • anafilactice;
 • combinate.

Absolut toate tipurile de șoc sunt însoțite de o scădere a temperaturii corpului.

De ce depinde fluctuația de temperatură?

Valorile temperaturii corporale nu se referă la o valoare constantă. Ele se pot schimba sub influența unor factori:

 1. Timpul zilei Dimineața, temperatura este minimă, iar seara - maximul. Cu toate acestea, diferența lor nu trebuie să depășească 1 grad;
 2. Activitatea motoarelor. Într-o stare de odihnă sau de somn, valorile unei persoane scad, iar după consumul de alimente, acestea cresc ușor. În condiții de stres fizic crescut, se observă o creștere a temperaturii. În mușchi se formează cea mai intensă generație de căldură: cu muncă grea, crește de 4-5 ori. Chiar și cu frisoane, corpul uman sporește formarea căldurii de 2 ori.
 3. Etapa ciclului menstruației. O temperatură scăzută a corpului la o femeie poate indica faptul că nu este însărcinată pentru o anumită perioadă de timp. Pentru aceasta, trebuie să cunoașteți ciclul "de la" și "la". În absența unor nereguli în ciclu, "curba temperaturii vaginale" dimineața are o formă în două faze. În prima fază, temperatura este scăzută, nu depășește 36,6 grade și durează timp de 14 zile sub acțiunea estrogenului. Al doilea este ovulația cu o creștere a valorilor temperaturii de până la 37,5 grade și este prezentă timp de 12-14 zile sub influența progesteronului. Înainte de debutul menstruației, lecturile cad. Dacă nu se întâmplă acest lucru, este foarte probabil ca fertilizarea să fi avut loc.

Cât de periculoasă este deloc?

Destul de des, oamenii determină în mod incorect temperatura lor sau în astfel de condiții încât valorile sale să fie sub normal. Se crede că o temperatură corporală redusă de 35,5 la un adult este normală. Hipotermia periculoasă poate fi dacă valoarea acesteia este mai mică decât acest indicator. Atunci când termometrul marchează 29,5 persoane pierzându-și conștiința, iar cu scăderea ulterioară a temperaturii la 27, apare comă.

Ce înseamnă temperatura scăzută a corpului copilului?

Cauzele hipotermiei în unele cazuri sunt inofensive pentru corpul copilului, dar în altele acesta poate reprezenta o amenințare pentru sănătatea sa. Cele mai frecvente cauze ale temperaturii reduse la copii sunt:

 • prezența hipotermiei congenitale la copil, dar acest lucru este extrem de rar;
 • luând medicamente antipiretice: cu recenta utilizare a medicamentelor în acest grup poate fi hipotermie;
 • o boală infecțioasă amânată este adesea motivul pentru care temperatura corpului copilului este redusă. Această pneumonie, gripa și infecțiile respiratorii acute slăbesc foarte mult corpul copilului, iar mecanismul de termoreglare este imperfect. În acest caz, este necesar să așteptați câteva zile pentru ca temperatura să se normalizeze;
 • visul recent. Când vă treziți, indicatorii pot fi mai mici decât normali, dar acest lucru nu afectează starea miezurilor;
 • utilizarea medicamentelor vasoconstrictoare. În caz de supradozaj, acestea determină îngustarea capilarelor în nas, care pot provoca nu numai hipotermie, ci și leșin;
 • dezvoltarea infecției virale;
 • prezența bolilor interne. În cazul funcționării defectuoase a sistemelor endocrine, cardiovasculare, temperatura poate scădea;
 • surmenaj. Dacă copilul se confruntă, suferă stres fizic sau mental excesiv, lipsă de somn, corpul poate semnala o astfel de reacție.

Simptomele hipotermiei sunt:

 1. stare indiferentă lentă;
 2. frecvente și bruscă schimbări de dispoziție;
 3. dureri de cap;
 4. apetit redus.

Dacă părinții observă aceste simptome pe fundalul temperaturii scăzute a corpului, trebuie să consultați imediat un medic pediatru local pentru recomandări. Medicul vă va ajuta să înțelegeți de ce copilul are o temperatură scăzută a corpului, va efectua un examen și, dacă este necesar, îl va îndruma către specialiștii corespunzători.

Cum se măsoară temperatura?

Pentru ca valorile să fie corecte, trebuie respectate anumite reguli. Termometria se realizează în mai multe moduri:

 1. în axilă. Destul de populară metodă pentru Rusia. Diferă simplitatea, dar inexactitatea măsurării. Pentru această metodă, nivelul normal al temperaturii este cuprins între 35-37 grade Celsius;
 2. în cavitatea bucală. Cele mai des utilizate în țările europene și în SUA. Copiilor nu li se recomandă să le folosească, deoarece își pot deschide adesea gura, iar termometria va fi inexactă;
 3. la ureche. Este popular în unele țări, însă această metodă este considerată inexactă datorită erorilor mari;
 4. metoda rectală (în anus) este considerată cea mai corectă, este utilizată pentru determinarea temperaturii copiilor. Cu toate acestea, în primele luni de viață, această metodă nu este utilizată, deoarece există o șansă de a distruge intestinele cu un termometru. Trebuie avut în vedere faptul că temperatura medie a rectului este cu 0,5 grade mai mare decât cea din axilă.

Atenție! Atunci când măsurați temperatura corpului rectal, nu utilizați în nici un caz un termometru cu mercur!

Pentru măsurarea folosind termometre diferite:

 • mercurul este utilizat pentru a determina temperatura axinei timp de cel puțin 5 minute;
 • Termometrul electronic este ținut mai întâi până când apare semnalul sonor și apoi încă un minut. Dacă valorile nu s-au schimbat, procedura este finalizată. Dacă ați urcat, mențineți încă 2-3 minute.

Nu este recomandabil să se efectueze termometria la persoanele sănătoase, deoarece acest lucru poate duce la anxietate fără o cauză.

Când să mergem la doctor?

Deci, temperatura corpului este redusă - ce să faceți? Dacă această condiție este observată în timpul zilei, nu vă faceți panică. Dar dacă o persoană are hipotermie persistentă timp de 3 zile și este încă îngrijorată de slăbiciune, letargie, leșin, ar trebui să contactați imediat un specialist care va efectua o examinare și va identifica cauza.

Diagnosticul medical - cum se face?

În plus față de termometrie, se efectuează următoarele metode suplimentare de examinare:

 • Ecografia glandei tiroide, organe interne;
 • ECG;
 • raze X ale pieptului;
 • analiza generală a sângelui și a urinei;
 • determinarea zahărului din sânge și a hemoglobinei glicate;
 • măsurarea tensiunii arteriale;
 • fluorografie.

Pe baza acestor date, medicul va putea să facă un diagnostic mai precis.

Cum de a ridica singura temperatura corpului?

Există metode de tratament conservator și medicină tradițională, permițând unei persoane să își ridice temperatura fără ajutorul unui medic. Desigur, dacă sunteți sigur că nu există o boală gravă în spatele ei. Deci, dacă ați scăzut constant temperatura corpului - ce să faceți? Mai întâi trebuie să te referi la "metodele bunicii".

Medicina tradițională

Dacă cauza hipotermiei este o încălcare a imunității, puteți aplica tinctura de Echinacea sau infuzia de Hypericum. Sub oboseală și stres, Valerian și mama lucrează bine. Un medicament care mărește direct temperatura corpului este pirogenic. Este disponibil sub formă de fiole și este folosit ca injecție. Înainte de a utiliza medicamente, se recomandă să se consulte cu un specialist care va prescrie medicamente în doza corectă. Mai multe rețete pentru creșterea temperaturii:

Rădăcină de rădăcină

Peel o bucată de rădăcină de plante și grătar printr-o răzătoare. Se prepară masa rezultată de 200 ml apă fiartă și se insistă sub capacul închis timp de 5 minute. Strângeți băutura și adăugați miere la ea. Beți în gume mici. Acest instrument este cel mai des folosit pentru hipotermie cauzată de boli infecțioase sau hipotermie.

Frunze de ceai de salcie și urzică dioică, cu vârful de hrișcă înflorit

Luați ingredientele în proporții egale, pentru a obține 3 lingurițe. l. materii prime zdrobite. Se fierbe 500 ml apă fiartă, apoi insistă timp de 3 ore. Strângeți băutura, beți toată ziua. Luați nu mai târziu de 20 de minute înainte de a lua o masă. Acest remediu este foarte potrivit pentru hipotermie, care se formează din cauza anemiei.

Luați 3 lingurițe. cafea măcinată, mâncați fără apă potabilă. Produsul într-un timp scurt poate ridica temperatura.

Scorțișoară și Cayenne Pepper

Aceste condimente se adaugă la feluri de mâncare în jumătate de linguriță. Ei au capacitatea de a accelera metabolismul datorită conținutului ridicat de uleiuri esențiale.

Videoclip util

Destul de des, oamenii nu sunt chiar interesați de ce temperatura corpului lor este în mod constant scăzută și nu încercați să faceți față acestui simptom. Cu toate acestea, o astfel de stare nu necesită mai puțină atenție decât ridicarea ei. Hipotermia poate fi un simptom al unei tulburări destul de grave în organism, prin urmare, cu o scădere persistentă a indicelui, trebuie să solicitați ajutor medical de la un specialist care va efectua o serie de examinări și va ajuta la identificarea cauzei patologiei.

Top