Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Supradozaj cu antibiotice: amoxicilină, omeprazol, azitromicină, sumamed
2 Laringită
Cum să tratați mucoasa în gât
3 Clinici
Temperatura sarcinii este periculoasă?
Image
Principal // Profilaxie

Ce ajută lumanari Viferon?


Unele antivirale nu au practic contraindicații, potrivite pentru copii și chiar femei gravide. Un exemplu sunt lumanarile Viferon, produse in doze diferite.

Descrierea medicamentului

Viferon este un medicament din grupul de imunomodulatori, care este disponibil în mai multe forme de dozare (supozitoare, pulbere liofilizată, soluție, unguent, picături). Cele mai populare lumânări rectale producător Viferon "Feron", produse în pachete de 10 bucăți. Prețul depinde de doza, de exemplu, un pachet de lumânări 150 mii UI - costă 220 ruble, 3 milioane UI - 880 ruble. De asemenea, în vânzare sunt doze de 250 și 500 mii UI, 1 milion UI.

Supozitoarele sunt albe sau gălbui, au forma unui "torpilă", un vârf rotunjit îngust. Textura lumanarilor este uniforma, dar marmura nu este un semn de scadere a calitatii. Pe tăietură există un gol în formă de pâlnie. Este convenabil să introduceți lumânări datorită mărimii lor mici (diametrul nu depășește 1 cm).

În plus față de componenta principală, supozitoarele conțin excipienți - ascorbat de sodiu, edetat disodic, vitamina E, precum și grăsimi de cofetărie, unt de cacao.

Lucrarea lui Viferon

Interferonul are capacitatea de a inhiba replicarea unui număr de virusuri care conțin ADN, ARN. Substanța are, de asemenea, proprietăți anti-proliferative, imunostimulatoare. Creșterea răspunsului imun datorită unor astfel de acțiuni:

 • cytotoxicitatea crescută a unor leucocite în ceea ce privește "țintele" - agenți virali;
 • acțiune antibacteriană mediată;
 • optimizarea activității macrofage;
 • niveluri crescute de imunoglobuline A.

Vitamina C într-o formă ușor digerabilă, precum și vitamina E sunt substanțe care sporesc acțiunea interferonului alfa, prezentând sinergismul. Pe măsură ce sunt absorbiți, efectul imunomodulator al interferonului și eficacității antivirale cresc. Ca urmare, când organismul intră în contact cu virușii, se reproșează propriul său răspuns imunitar, concentrația de imunoglobulină E crește în sânge, iar producerea propriilor interferoni este restabilită atunci când este încălcată.

Suppressorii supozitoarelor au și efectul separat de interferon:

  Vitaminele C, E. Antioxidanții puternici, elimină efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Îndepărtează deficiența substanțelor relevante din organism, au capacitatea de a stabiliza membrana celulară, de a reduce inflamația, de a accelera regenerarea țesuturilor.

Se demonstrează că utilizarea medicamentului la copii și adulți poate reduce doza și poate reduce cursul terapiei cu medicamente hormonale și antibiotice, în special cu începutul timpului de administrare. Viferon este, de asemenea, utilizat pentru a preveni deteriorarea toxică a organismului în timpul proceselor infecțioase.

Indicații medicamente

Cel mai adesea, medicamentul este prescris pentru infecții virale respiratorii acute și gripă - infecții virale cu un debut și un curs acut. Aceste boli acoperă membrana mucoasă a tractului respirator și sunt însoțite de laringită, faringită, rinită și leziuni ale bronhiilor și plămânilor. Indicatiile pentru utilizarea lumanarilor Viferon in tratament complex sunt, de asemenea, complicate de infectii ale sistemului respirator, inclusiv pneumonie:

 • bacteriene;
 • drojdie de bere;
 • Chlamydia.

Medicamentul este utilizat la nou-născuți, sugari, copii prematuri pentru tratamentul infecțiilor grave din copilărie, cum ar fi meningita septică și virală, diferite infecții cu care copilul a devenit infectat intrauterin - herpes și chlamydia, CMV, candidoză și inflamație enterovirus, micoplasmoză. Împreună cu antibioticele, Viferon este prescris la copiii cu sepsis pentru a spori eficacitatea terapiei.

Medicamentul are indicatii in ginecologie - este prescris pentru vaginita bacteriana, infectia cu chlamydia.

De asemenea, medicamentul este utilizat la femeile cu infecție Ureaplasma, Trichomonas, CMV. Se recomandă folosirea instrumentului pentru exacerbări frecvente ale aftoasei, recidivă de micoplasmoză urogenitală. De asemenea, lumânările sunt prezentate cu HPV - papilomavirus uman, care afectează zona genitală.

La copii, împreună cu alte medicamente, Viferon este utilizat pentru ciroză, hepatită de toate formele, în paralel, hemosorbție sau schimb de plasmă este necesară.

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul este permis în timpul sarcinii (din săptămâna 14), nu este contraindicat femeilor care alăptează și este utilizat și la orice vârstă, începând cu perioada neonatală. În primele săptămâni de gestație, utilizarea lumanarilor nu este recomandată, deoarece în această perioadă procesul de stabilire a organelor fetale este în curs de desfășurare.

Principala contraindicație este intoleranța la componente, reacții alergice, care sunt foarte rare.

Trebuie remarcat faptul că absența unei liste largi de contraindicații diferă numai în cazul formelor locale de interferon alfa (unguente, picături și supozitoare). Formele sistemice, care sunt introduse prin injectare, au o întreagă listă de interdicții de admitere. Aplicarea locală a medicamentului produce rareori efecte secundare. Chiar și acele fenomene negative care pot apărea dispar de obicei în decurs de 72 de ore. Acestea includ:

 • erupție cutanată;

Odată cu introducerea lumanarilor nu s-au înregistrat reacții adverse grave asociate cu formarea de anticorpi care neutralizează efectul antiviral al interferonului alfa. Acest efect este tipic doar pentru forma injectabilă a medicamentului. Fenomenul supradozajului la primirea fondurilor nu a fost, de asemenea, respectat.

Instrucțiunile Viferon

Principala metodă de utilizare a supozitoarelor este administrarea lor rectală. Fiecare medicament de la farmacii conține doza proprie de substanță activă, care trebuie urmată cu strictețe în conformitate cu prescripția medicului. Forma copilului este cea care include 150 mii de unități de interferon alfa. Recomandările pentru dozele recomandate sunt următoarele:

 • gripă, infecții virale respiratorii acute, infecții virale complicate (cu stratificare bacteriană) la adulți, copii de la 7 ani, femei gravide - 500 mii UI de două ori / zi la fiecare 12 ore, un curs de cinci zile sau mai mult;
 • SARS, gripa la copiii sub 7 ani, nou-născuți, prematur - 150 mii UI de trei ori pe zi în același curs;
 • infecții la copiii prematuri născuți înainte de săptămâna a 34-a - la aceeași doză, dar de două ori pe zi;
 • Cursurile terapeutice sunt prelungite de prescripția medicului, în principal pentru infecții bacteriene;
 • Cursuri noi pot fi efectuate după o pauză de 5 zile de la primul curs;

În tratamentul meningitei, cele mai multe ori sunt necesare 2 cursuri, pentru herpes, 1-2 de cursuri sunt suficiente, ca în CMV, iar pentru sepsis sunt suficiente 3 cursuri. De asemenea, cel puțin 3 cursuri de terapie sunt efectuate cu candidoză viscerală cu întreruperi de 5 zile.

Analoguează alte date

Printre analogi există alte medicamente care conțin recombinant interferon alfa uman:

Nu voi mai folosi niciodată aceste lumânări. Imunitatea trebuie să funcționeze CAM!

Bună ziua tuturor!
Copilul a prins virusul și, conform prescripției medicului, am cumpărat lumânările Viferon. În acel moment nu știam nimic despre ei și am început să le aplic.
Ele sunt ușor de utilizat, nu prea mari, copilul le-a răspuns în mod normal. Virusul a trecut în 3 zile, copilul a fost sănătos, dar nu îl asociez cu utilizarea lui Viferon.

Deoarece aceasta a fost ultima dată când i-am aplicat. Și după aceea, în cazurile în care copilul sa îmbolnăvit, sa recuperat rapid, fără a folosi nici un fel de feron.

De ce sunt categoric împotriva acestor lumânări? Întorcându-mă în studiul eficacității lor, am fost puțin șocat.

Se pare că a fost dovedit că Viferon nu este absolut eficient în caz de raceli virali, dar, din anumite motive, medicii continuă să o prescrie.

În plus, recepția feronului, este o intervenție directă în sistemul imunitar, care trebuie să lupte împotriva virușilor fără ajutor. În caz contrar, organismul se va obișnui să primească enterferon din exterior și va fi mai rău să producă propriul.

Ceea ce implică o boală frecventă și o recuperare dificilă.

Sunt categoric împotriva acestor lumânări și nu sfătuiesc pe nimeni, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru copilul dvs. este să-i dați imunitatea să funcționeze independent.
Vă mulțumesc pentru atenție.

Viferon pentru ceea ce este aplicat. Ce ajută adulții și copiii lumânări Viferon. Viferon - efecte secundare

Viferon este un medicament antiviral, imunomodulator, dezvoltat de imunologi și virologi ruși. Instrumentul are proprietăți farmacologice unice, practic nu produce efecte secundare și este permis pentru utilizare pentru femeile însărcinate și nou-născuții, inclusiv prematuritate. Diferitele doze de medicamente ajută la alegerea celei mai convenabile și eficiente forme de tratament, pentru a-și reglementa durata și cursurile.

Denumirea internațională Viferon - Interferon alfa-2b (Interferon alfa-2b). Medicamentul este produs de compania farmaceutică rusă LLC FERON. Potrivit producătorului Viferon, medicamentul are următoarele acțiuni:

 • antivirală - suprimă principalele procese de viață ale agenților patogeni, ceea ce duce la moartea lor;
 • imunomodulator (imunostimulant) - activează producerea de limfocite ucigașe care distrug celulele patogene;
 • antiproliferativ - inhibă creșterea virusurilor, oprind procesul de divizare a celulelor;
 • protector - protejează organismul împotriva atacurilor repetate de microorganisme pentru o perioadă lungă de timp.

Avantajul medicamentului este faptul că nu se formează anticorpi la acesta, adică nu-și pierde proprietățile terapeutice chiar și cu utilizare prelungită și frecventă. Acest lucru este foarte important în tratamentul patologiilor virale severe cum ar fi hepatita B, C sau D, infecțiile tractului urinar, herpesul și altele.

Antibiotice sau nu?

Supozitoare Viferon nu este un medicament antibiotic și, prin urmare, este perfect sigur pentru corpul aproape tuturor categoriilor de pacienți - de la femei gravide la pacienți vârstnici care suferă de diverse boli cronice.

Obiectivul său este acela de a întări răspunsul imun al organismului la penetrarea agenților patogeni în sinteza îmbunătățită a interferonului. Această imunoglobulină este un compus unic de proteină natural care face ca celulele corpului să fie imune la virusuri și, prin urmare, nu permite dezvoltarea patologiei.

Grupa farmacologică

Medicamentul aparține grupului de interferoni, medicamente imunomodulatoare cu acțiune antivirală.

Compoziția de lumânări Viferon pentru adulți

Ingredientul activ al medicamentului este interferonul alfa-2b recombinant uman, volumul acestuia fiind măsurat în unități internaționale (UI). Viferon Lumanari pentru adulti pot contine:

 • 500 000 UI;
 • 1 000 000 UI;
 • 3 000 000 UI.

Completați componența componentelor auxiliare:

 • alfa-tocoferol acetat (vitamina E);
 • acid ascorbic (vitamina C);
 • ascorbat de sodiu;
 • dihidrat de edetat disodic;
 • polisorbat;
 • unt de cacao;
 • cofetărie.

Formularul de eliberare

Medicamentul se face sub formă de supozitoare rectale (supozitoare), de culoare albă, cu o nuanță ușor gălbuie. Forma produsului este în formă de bullet, consistența este predominant omogenă, dar este posibilă o schimbare a culorii, care seamănă cu un model de marmură. O secțiune longitudinală este încoronată cu un pâlnie pentru a facilita inserția. Diametrul lumanii nu depășește 10 milimetri.

Supozitoarele sunt plasate în cutii cu blistere de câte 10 fiecare într-un blister. Fiecare cutie conține 1 blister și instrucțiuni de utilizare.

Viferon pentru adulți (supozitoare rectale) 500000 UI interferon alfa-2b

De asemenea, în linia de produse sunt următoarele produse:

 • supozitoare rectale - 150.000 - 500.000 - 1.000.000 - 3.000.000 UI;
 • unguent pentru tratamentul local - 40.000 UI g;
 • gel pentru uz extern - 36 000 UI / g.

pentru că medicamentul este adesea prescris pentru bolile virale ale sistemului urogenital, unii pacienți cred că Viferon este un supozitor vaginal. Nu, supozitoarele sunt destinate exclusiv introducerii în anus, unde ingredientele sale active penetrează imediat adăpostul și țesuturile celor mai apropiate organe interne. Astfel, există o acumulare a substanței active în centrul inflamației, iar efectul terapeutic se extinde asupra întregului corp. Acesta este considerat unul dintre avantajele medicamentului, precum și faptul că este permisă menstruația, atunci când utilizarea comprimatelor vaginale sau a supozitoarelor necesită o pauză.

Cum se păstrează lumânările Viferon?

Termenul de valabilitate al lumanarilor Viferon este de 2 ani de la data emiterii. Acestea ar trebui să fie depozitate într-un loc întunecos, la o temperatură de la 2 la 8 grade, cel mai bine - în frigider.

Medicamentul nu trebuie utilizat după data de expirare sau dacă condițiile de depozitare recomandate de producător nu sunt îndeplinite.

Rețetă latină

Medicamentul este eliberat din farmacii fără prescripție medicală, dar experții oferă de obicei pacientului o formă care să indice exact doza și forma medicamentului, regulile de admitere. Este completat în felul următor:

Rp: Supp. Viferoni 2 - 500 000 ME
D.t.d: №10 în supp.
S: 1 supp. rectal de 2 ori pe zi timp de 10 zile.

Indicații - de ce prescrie lumanari Viferon?

Medicamentul este inclus în terapia complexă pentru:

 • și, inclusiv cele complicate de infecții bacteriene sau diverse tipuri (viral, bacterial, chlamydial), sepsis;
 • Hepatitele virale cronice de tip B, C și D, inclusiv cele care necesită plasmefereză și / sau hemoroiză, au o activitate pronunțată sau sunt complicate de ciroză hepatică;
 • Procesele infecto-inflamatorii ale sistemului urogenital;
 • Infecție herpetică primară sau recurentă a pielii și membranelor mucoase ale organelor, inclusiv a formei urogenitale, care are o formă localizată și se caracterizează printr-o severitate ușoară sau moderată a cursului.

Lumânări Viferon populare în ginecologie și urologie, pentru că adesea inclus în tratamentul complex al unor astfel de patologii infecțioase severe:

 • Papilomavirus (PVI, HPV);
 • Cytomegalovirus (CMV);
 • Vaginoză bacteriană;
 • ureaplasmosis;
 • trichomoniaza;
 • Chlamydia.

De asemenea, sunt incluse:

 • enterovirus, mai bine cunoscut sub numele de gripa intestinala sau gastrica:
 • leziuni ale sistemului respirator (laringotraheită și bronșită);
 • infecții intrauterine.

Contraindicații privind utilizarea Viferon

Lumanarile nu sunt prescrise numai la pacientii care au crescut sensibilitatea la oricare dintre componentele medicatiei.

Dozare și administrare Viferon (lumânări) pentru adulți

Supozitoarele se introduc adânc în anus. Înainte de utilizare, este necesar să se efectueze procedurile de igienă necesare și să se elibereze rectul din scaun. Acest lucru se poate face în mod natural sau cu microcliștri.

Cand candelele Viferon incep sa actioneze? După dizolvarea completă a produsului și penetrarea componentului activ în pereții intestinului direct, adică 15-20 de minute după introducerea sa. Pentru ca procesul de aspirație să funcționeze corect, se recomandă ca pacientul să petreacă acest timp într-o poziție orizontală.

Regimul de tratament depinde de patologia diagnosticată. Administrarea se efectuează de două ori pe zi cu un interval de timp egal, adică la fiecare 12 ore.

În cazul gripei, ARVI, incl. complicată de pneumonie sau infecție bacteriană:

 • 1 supp. (500 mii UI) timp de 5 zile.

Tratamentul poate fi continuat printr-o decizie a medicului, dacă apare necesitatea.

În hepatitele virale cronice B, C și D

inclusiv în combinație cu schimbul de plasmă și / sau hemosorbție, cu activitate exprimată prin hepatită sau complicată de ciroză hepatică:

 • 1 supp. (3 milioane UI) timp de 10 zile;
 • mai mult 1 supp. în fiecare zi (de 3 ori pe săptămână), cursul terapiei poate fi de la 6 până la 12 luni.

Durata tratamentului depinde de datele analizei clinice a pacientului și de efectul terapeutic aparent.

În patologiile infecțioase și inflamatorii ale sistemului genito-urinar:

 • 1 supp. (500 mii UI) tratamentul este de 5-10 zile și poate fi continuat conform indicatorilor clinici;

În timpul sarcinii: Viferon este prescris din al doilea trimestru (din săptămâna 14) pentru tratamentul bolilor urogenitale:

 • 1 supp. (500 mii UI) timp de 10 zile;
 • Începând cu a 11-a zi - 1 supp. (500 mii UI) la fiecare 4 zile timp de 9 zile (de 3 ori);
 • apoi la fiecare 4 săptămâni până la livrare - 1 supp. (150 mii UI) timp de 5 zile.

Dacă este necesar, cursul tratamentului este efectuat, de asemenea, cu două săptămâni înainte de nașterea preconizată, începând cu a 38-a săptămână de sarcină:

 • 1 supp. (500 mii UI) timp de 10 zile.

Efecte secundare Viferon

Efectele secundare ale lumanarilor Viferon au fost inregistrate in cazuri rare. Acestea s-au manifestat sub forma reacțiilor alergice - prurit, erupții cutanate. Anularea tratamentului sau luarea de medicamente suplimentare în acest caz nu este necesară, deoarece toate simptomele dispar singure pe măsură ce corpul se obișnuiește cu imunomodulatorul, de obicei în decurs de 72 de ore.

Lumanari Viferon pentru femeile gravide

Medicamentul nu este aprobat numai pentru utilizarea de către mamele care urmează, începând cu săptămâna a 14-a de așteptare pentru copil, dar recomandat ca un remediu eficient și sigur pentru tratamentul patologiilor infecțioase și inflamatorii ale sistemului urinar și genital ale unei femei. Astfel de boli adesea însoțesc fetele care nu au planificat o sarcină și nu au fost supuse unei examinări complete și unui tratament adecvat înainte de concepție.

De asemenea, femeile aflate într-o poziție delicată se confruntă adesea cu alte boli ale tractului urogenital - cistită, pielonefrită, aftere și altele, și boli clasice sezoniere - gripa și răceala comună. Toate aceste boli sunt periculoase nu numai pentru femeia însărcinată, ci și pentru copilul nenăscut, pentru că poate provoca leziuni fetale, complicații la naștere, întârzierea sau dezvoltarea necorespunzătoare a fătului.

Utilizarea Viferon în cistită (inflamația membranei mucoase a vezicii urinare) poate încetini activitatea agenților patogeni care o provoacă și poate atenua manifestarea simptomelor neplăcute: disconfort la nivelul abdomenului inferior, durere și crampe la urinare și frecvent îndemn la aceasta.

Cu pielonefrita (un proces inflamator la nivelul rinichilor), medicația va ajuta la încetinirea proceselor patologice și la rezolvarea rapidă a infecției fără utilizarea de medicamente puternice sau antibiotice. Numirea lumanarilor Viferon de la molustea la femeile gravide ajuta la eliminarea simptomelor de candidoza si prevenirea infectiei fetale in utero sau in momentul trecerii canalului de nastere, in timp ce nu recurg la medici periculoase, nedorite intr-o pozitie delicata.

Gripa și SARS sunt, de asemenea, periculoase pentru un făt în curs de dezvoltare: în plus față de influența patogenă a agenților patogeni, simptomele lor pot, de asemenea, să dăuneze friabilelor. Deci, congestia nazală face dificilă aprovizionarea cu oxigen a copilului și poate provoca hipoxie fetală, iar tusea puternică provoacă ton uterin și naștere prematură sau avort spontan. Prin urmare, supozitoarele Viferon în timpul sarcinii sunt prescrise la primele simptome ale unei răceli și pot fi recomandate femeii ca profilactică împotriva multor patologii virale.

Viferon alăptează

Alaptarea nu este o contraindicație pentru utilizarea agenților antivirali.

Cu privire la compatibilitatea lumanarilor Viferon si a alcoolului

Instrucțiunile oficiale privind medicamentele nu includ alcoolul în lista contraindicațiilor, dar consumul simultan al acestor substanțe chimice este interzis. Etanolul este baza alcoolului, încetinește absorbția ingredientelor active în sânge și previne mișcarea acestora în organism, din cauza căreia rezultatul tratamentului poate fi redus sau redus la zero.

Studiile pe scară largă privind compatibilitatea etanolului și a imunomodulatorilor nu au fost efectuate, prin urmare, este, de asemenea, imposibil să excludem dezvoltarea efectelor secundare sau a complicațiilor grave.

Analogii de Viferon în lumânări sunt mai ieftine

Înlocuitori ai medicamentului sunt:

În același timp, două medicamente sunt considerate mai accesibile - Genferon și Vitaferon.

Care este mai bine, Viferon sau Kipferon?

Ambele produse farmaceutice sunt fabricate de un producător intern și conțin interferon recombinant de tip alfa-2. Dar Kipferon are următoarele diferențe:

 • include în plus o componentă imunobiologică;
 • pot fi utilizate atât rectal cât și vaginal;
 • interzis în timpul sarcinii și alăptării;
 • provoacă reacții alergice mai des.

Principiul de acțiune al medicamentelor este același, dar efectul clinic al Kipferon vine puțin mai devreme (acest lucru se datorează prezenței imunoglobulinei în compoziție). Dar linia sa de produse este mai mică - doar o doză de lumânări de 500.000 UI, ceea ce face dificilă selectarea unei doze pentru unele patologii severe sau pentru tratamentul pacienților mai tineri și a femeilor însărcinate. Un alt punct important este prețul: costul tratamentului cu Kipferon va fi cu aproape 30% mai mare.

Care este diferența dintre Viferon și Genferon?

Genferon este un alt agent antiviral cel mai nou, dar cu o compoziție mai extinsă. Astfel, pe lângă interferonul recombinant, conține taurină (derivat de aminoacid) și anestezină (componentă anestezică a acțiunii locale).

Disponibil sub formă de supozitoare rectale și vaginale și datorită efectului antibacterian pronunțat, este prescris pentru tratamentul patologiilor infecțioase grave ale tractului urogenital. În același timp, nu numai că încetinește activitatea virușilor, ci elimină și manifestările neplăcute ale bolilor - mâncărime, durere și altele.

Genferon este recomandat pentru tratamentul formelor severe de boală și, în principal, a sistemului urogenital. Nu sunt atribuite femeilor însărcinate la o dată mai devreme, interzise copiilor și mamelor care alăptează. Poate provoca reacții adverse grave ale organismului, care necesită retragerea fondurilor și utilizarea medicamentelor simptomatice.

Ce este mai bine, Anaferon sau Viferon?

- imunomodulator, pe baza căruia anticorpii pentru interferonul gama uman sunt purificați prin afinitate. Principalele indicații pentru scopul său sunt:

 • starea de imunodeficiență;
 • citomegalovirus;
 • entsnfalit;
 • rotavirus;
 • complicații bacteriene (ca parte a terapiei complexe).

Fotografie a ambalajului comprimatelor pentru resorbție Copii de Anaferon 20 buc.

Ie Anaferon este mai eficient în patologiile virale, în timp ce Viferon este la fel de eficient în combaterea virușilor și infecțiilor (inclusiv celor complicate) din domeniul urologiei și ginecologiei. Anaferon este disponibil sub formă de tablete, care pot afecta negativ starea sistemului digestiv și nu sunt întotdeauna ușor de utilizat (după o schemă specifică este necesară).

O altă diferență importantă este că Anaferonul este interzis în timpul alăptării.

În acest articol, puteți citi instrucțiunile de utilizare a medicamentului Viferon. Prezentate recenzii ale vizitatorilor site-ului - consumatorii acestui medicament, precum și opiniile specialiștilor medicali privind utilizarea Viferon în practica lor. O cerere mare de a vă adăuga mai activ feedbackul asupra medicamentului: medicamentul a ajutat sau nu a ajutat la scăderea bolii, ce complicații și efecte secundare au fost observate, care nu au fost menționate de producător în adnotare. Analogi ai Viferonului în prezența analogilor structurali disponibili. Utilizare pentru tratamentul hepatitei, herpesului, gripei și a altor boli infecțioase la adulți, copii, precum și în timpul sarcinii și alăptării. Forme de droguri pentru copii și metode de utilizare.

Viferon este un medicament uman recombinant interferon alfa-2. Are pronunțate proprietăți antivirale, antiproliferative și imunomodulatoare.

Compoziția complexă a gelului și a unguentului Viferon determină prezența unui număr de efecte suplimentare. În prezența acetatului de tocoferol, activitatea specifică antivirală a interferonului alfa-2 crește și se intensifică acțiunea sa de imunomodulare (stimularea funcției fagocitare a neutrofilelor în leziuni). Acetat de tocoferol, care este un antioxidant foarte activ, are proprietăți antiinflamatorii, stabilizatoare și regenerare a membranei.

Atunci când se aplică sub formă de gel, baza gelului menține o acțiune prelungită a medicamentului și excipienții mențin stabilitatea activității specifice și puritatea microbiologică adecvată a preparatului.

Atunci când se aplică local și local, absorbția sistemică a interferonului este scăzută.

 • prevenirea și tratamentul copiilor cu frecvente infecții respiratorii acute;
 • prevenirea și tratamentul laringotrohexronchitei stenosis recurente la copii;
 • tratamentul infecției herpetice recurente cronice cu localizare diferită la femei.
 • tratamentul infecțiilor virale (inclusiv cele provocate de virusul herpesului) ale pielii și ale membranelor mucoase.
 • diverse boli infecțioase și inflamatorii la copii, inclusiv nou-născuți și sugari prematuri: ARVI, gripa, incl. complicații de infecție bacteriană, pneumonie (bacteriene, virale, chlamydia), meningită (bacteriană, virală), sepsis, infecție intrauterină (chlamydia, herpes, infecție cu CMV, infecție enterovirusă, candidoză, inclusiv viscerală, micoplasmoză);
 • hepatita virala cronica B, C, D la copii si adulti, inclusiv în combinație cu utilizarea de plasmefereză și hemosorbție, hepatită virală cronică cu un grad pronunțat de activitate și complicată de ciroză hepatică;
 • adulți, inclusiv femeile gravide cu infecții urogenitale (infecție cu Chlamydia, CMV, ureaplasmosis, tricomoniaza, vaginita, papiloma, vaginoza bacteriană, candidoză vaginală recurentă, micoplasmoză) primare sau recurente infecții cu herpes ale pielii si mucoaselor, forma localizata, curent ușoară și moderată, în Vol. h. localizarea urogenitală;
 • gripa și alte infecții virale respiratorii acute și infecții respiratorii acute, incl. complicată de infecția bacteriană la adulți.

Lumanari (supozitoare) 150000 UI, 500000 UI, 1.000.000 UI, 3.000.000 UI.

Unguent pentru utilizare locală și externă.

Gel pentru uz local.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii acute și a laryngotracheobronchitei stenosis recurente la copii, gelul este aplicat cu un tampon dur pe suprafața amigdaliilor de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni. După 6 luni, același curs se repetă. Prevenirea acestor boli este recomandată de 2 ori pe an în primăvară și toamnă.

Pentru tratamentul infecțiilor respiratorii acute și a laryngotracheobronchitei stenosis recurente la copii, gelul este aplicat cu un tampon dur pe suprafața amigdalelor de 5 ori pe zi timp de 5-7 zile, apoi de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni.

În infecțiile herpetice recurente cronice cu localizare diferită la femei, tratamentul începe cât mai curând posibil de la debutul recidivelor, de preferință în perioada precursorilor. Gelul este aplicat pe suprafața afectată de la 3 la 7 ori pe zi timp de 10 zile. Dacă este necesar, durata cursului este mărită la 10 zile. Numărul de cursuri repetate nu este limitat.

Când se aplică gelul Viferon în zona afectată după 30-40 de minute se formează o peliculă subțire pe care se poate continua aplicarea medicamentului. Dacă se dorește, filmul poate fi îndepărtat sau spălat cu apă. Dacă este necesar, aplicarea gelului pe suprafața afectată a membranei mucoase trebuie să fie pre-uscată cu un tampon de tifon.

Când se tratează infecțiile pielii și mucoaselor virale (inclusiv cele provocate de virusul herpesului), un unguent se aplică într-un strat subțire la leziuni de 3-4 ori pe zi și se frece ușor, durata tratamentului fiind de 5-7 zile. Se recomandă începerea tratamentului imediat după apariția primelor semne de leziuni ale pielii și ale membranelor mucoase (mâncărime, arsuri, roșeață). În tratamentul herpesului recurent, este de preferat să se înceapă tratamentul în perioada prodromală sau la începutul apariției semnelor de recădere.

În tratamentul complex al bolilor infecțioase și inflamatorii la copii

Nou-nascuti (inclusiv cei prematur cu varsta gestationala mai mare de 34 de saptamani), copiii sunt prescris Viferon 150 mii UI in 1 supozitor de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore. Cursul de tratament este de 5 zile.

Copiii prematuri cu vârsta gestațională mai mică de 34 săptămâni li se prescriu Viferon 150 mii UI, 1 supozitor de 3 ori pe zi, cu un interval de 8 ore. Cursul de tratament este de 5 zile.

Numărul recomandat de cursuri Viferon pentru diferite boli infecțioase și inflamatorii la copii, inclusiv nou-născuți și copii prematuri: gripa, ARVI, incl. complicat de infecții bacteriene - 1-2 cursuri; pneumonie (bacteriene, virale, chlamydia) - 1-2 cursuri; sepsis - 2-3 cursuri; meningita - 1-2 cursuri; infecția cu herpes - 2 cursuri; enterovirus infecție - 1-2 cursuri; infecția cu citomegalovirus - 2-3 cursuri; mioplasmoză, candidoză, incl. visceral - 2-3 cursuri. Pauza dintre cursuri este de 5 zile. Conform indicațiilor clinice, tratamentul poate fi continuat.

În terapia complexă a hepatitelor virale cronice B, C, D la copii și adulți

În hepatita cronică virală la copii, doza de medicament depinde de vârstă. Copiii cu vârsta sub 6 luni Viferon prescris într-o doză de 300-500 mii UI pe zi; la vârsta de la 6 până la 12 luni - 500 mii UI pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 7 ani - 3 milioane / m2 suprafață corporală pe zi, la vârsta de 7 ani - 5 milioane / m2 pe zi Calculați doza de medicament pentru fiecare pacient specific prin înmulțirea dozei recomandate pentru o anumită vârstă cu Suprafața corpului, calculată în conformitate cu nomograma pentru a calcula suprafața corpului în funcție de înălțime și greutate de către Garford, Terry și Rourke, este împărțită în 2 administrări, rotunjite la doza supozitoarelor corespunzătoare. Medicamentul se utilizează de 2 ori pe zi, după 12 ore, în primele 10 zile pe zi, apoi de 3 ori pe săptămână, în fiecare zi, timp de 6-12 luni. Durata cursului este determinată de eficacitatea clinică și parametrii de laborator.

Copiii cu hepatită virală cronică cu grad ridicat de activitate și ciroză hepatică înaintea plasmeferezei și / sau hemosorbției au arătat utilizarea unui supozitor Viferon 1 de 2 ori pe zi cu un interval de 12 ore timp de 14 zile (copii sub vârsta de 7 ani - Viferon 150 mii UI, copii peste 7 ani - Viferon 500 mii UI).

Adulților cu hepatită virală cronică li se prescrie Viferon 3 milioane UI 1 supozitor de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore timp de 10 zile pe zi, apoi de 3 ori pe săptămână, în fiecare zi, timp de 6-12 luni. Durata tratamentului este determinată de eficacitatea clinică și parametrii de laborator.

Ca parte a terapiei complexe la adulți, inclusiv la femeile gravide, cu infecție urogenitală (chlamydia), infecție cu citomegalovirus, ureaplasmoză inclusiv forma urogenitală)

Adulții cu infecțiile de mai sus, cu excepția herpesului, prescriu Viveron 500 mii UI 1 supozitor de 2 ori pe zi după 12 ore. Cursul este de 5-10 zile. Conform indicațiilor clinice, tratamentul cu Viferon sub formă de supozitoare rectale poate fi continuat cu un interval între cursurile de 5 zile.

În cazul unei infecții herpetice, Viferon este prescris cu 1 milion UI, 1 supozitor de 2 ori pe zi după 12 ore. Cursul tratamentului este de 10 zile sau mai mult pentru o infecție recurentă. Se recomandă începerea tratamentului imediat după apariția primelor semne de leziuni ale pielii și ale membranelor mucoase (mâncărime, arsuri, roșeață). În tratamentul herpesului recurent, este de dorit să se înceapă tratamentul în perioada prodromală sau chiar la începutul manifestării semnelor de recădere.

La femeile gravide cu infecții urogenitale (inclusiv herpesul) în trimestrul II al sarcinii (începând cu săptămâna 14) - Viferon 500 mii UI, 1 supozitor, 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore timp de 10 zile, apoi 1 supozitor 2 o dată pe zi cu un interval de 12 ore, de 2 ori pe săptămână - 10 zile. Apoi, după 4 săptămâni, cursurile profilactice ale medicamentului Viferon 150 mii UI se efectuează pe 1 supozitor la fiecare 12 ore timp de 5 zile, cursul profilactic se repetă la fiecare 4 săptămâni. Dacă este necesar, poate efectua un curs medical înainte de naștere.

În terapia complexă a gripelor și a altor boli virale respiratorii acute (inclusiv cele complicate de infecții bacteriene) la adulți

Aplicați Viferon 500 mii UI la 1 supozitor de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore pe zi. Cursul de tratament este de 5-10 zile.

 • reacții alergice (erupție cutanată, mâncărime). Pentru formele locale - în locul aplicării unguentului sau gelului.
 • hipersensibilitate la medicament.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul este aprobat pentru utilizare începând cu a 14-a săptămână de sarcină.

Nu există restricții pentru utilizarea în timpul alăptării.

Reacțiile alergice posibile sunt reversibile și dispar la 72 de ore după terminarea tratamentului.

Viferon este compatibil și bine combinat cu toate medicamentele utilizate în tratamentul bolilor menționate mai sus (inclusiv antibiotice, medicamente pentru chimioterapie, GCS).

Analogi ai medicamentului Viferon

Analogi structurali ai substanței active:

În absența analogilor medicamentului cu substanța activă, puteți face clic pe link-urile de mai jos pentru bolile de la care ajută medicamentul corespunzător și puteți vedea analogii disponibili cu privire la efectele terapeutice.

Găsirea unui medicament eficient și sigur pentru tratamentul bolilor virale nu este atât de ușor. Nu toate medicamentele oferite astăzi în farmacii îndeplinesc cerințele pentru pacienți. Cu toate acestea, este încă posibil să se identifice un anumit grup de medicamente care pot fi considerate drept cea mai bună alegere.

Una dintre ele sunt lumanari Viferon, care pot fi folosite in lupta impotriva infectiilor virale la orice varsta. Acestea pot fi folosite chiar și în timpul sarcinii. Dar, înainte de a utiliza fiecare pacient, este necesar să citiți instrucțiunile de utilizare pentru a evita reacțiile adverse.

Descrierea medicamentului

Ca parte a lumanari pentru copii Viferon 150000, interferonul alfa-2b uman este ingredientul activ.

Viferon conține un număr de componente auxiliare:

 • polisorbat;
 • acid ascorbic;
 • ascorbat de sodiu;
 • tocoferol acetat.

Principalele componente ale medicamentului sunt, de asemenea, cacao, ulei și grăsimi, a căror cotă în preparat nu depășește 1 g. În farmacii, Viferon este oferit la un preț foarte mic, ceea ce îl face accesibil pentru majoritatea concetățenilor noștri.

În ceea ce privește compoziția lor, lumanari Viferon 500000 și Viferon 1.000.000 nu diferă. Este necesar doar să menționăm că concentrația ingredientului activ va fi de 500 000 și, respectiv, de 1.000.000. De asemenea, cantitatea anumitor excipienți va fi oarecum diferită. Aceste medicamente pot fi utilizate pentru a trata adulții, inclusiv femeile în timpul sarcinii.

În farmacii, medicamentul Viferon pentru adulți este oferit sub formă de lumanari în formă de bullet, având o culoare albă, cu o nuanță de galben-lămâie. Uneori lumanarile pot fi pictate pana la culoarea marmurei. Dacă vă uitați la secțiunea longitudinală, puteți vedea o depresiune sub formă de pâlnie. De obicei, toate lumanarile au un diametru de cel mult 10 mm. Fiecare pacient este sfătuit să citească instrucțiunile înainte de utilizare, cu care este ușor să alegeți doza optimă și cursul tratamentului pentru vârsta dumneavoastră.

Acțiune farmacologică

Viferon aparține categoriei medicamentelor moderne, în care componenta principală este o substanță interferon alfa-2b recombinantă, care este conținută în corpul oricărei persoane. Când se utilizează medicamentul în conformitate cu recomandările din instrucțiuni, supozitoarele au un efect imunomodulator, anti-proliferativ și antiviral.

Explicarea efectului imunomodulator al utilizării Viferon poate fi capacitatea medicamentului de a spori activitatea fagocitelor, de a crește citotoxicitatea limfocitelor la fiecare celulă țintă, precum și de a media activitatea bacteriană.

Viferon conține vitamina C și acetat de tocoferol, datorită căruia poate crește zeci de ori activitatea interferonului. Utilizarea acestui medicament intensifică efectul imunomodulator, crește eficiența răspunsului imun la apariția microorganismelor patogene și a virușilor. Aceste substanțe în numirea medicamentului furnizează un efect antiinflamator și de stabilizare a membranei.

Cu ajutorul lumanarilor Viferon poate duce la un nivel normal de imunoglobulina E, refacerea productiei organismului propriului interferon. S-a demonstrat că, ca urmare a utilizării supersitorelor Viferon, nu apar efecte secundare care sunt tipice pentru cazurile în care metoda parenterală de administrare a interferonului este tratată.

Datorită utilizării lumânărilor, puteți salva pe antibiotice, hormoni și, de asemenea, puteți reduce durata tratamentului cu aceste medicamente. Lumanari Viferon conțin în compoziția lor cacao, care a eliminat necesitatea utilizării în fabricarea emulgatorilor toxici de droguri de origine sintetică. Toate acestea nu sunt decât benefice pentru medicamentele care devin mai sigure și pot fi prescrise pentru tratamentul copiilor și femeilor gravide.

mărturie

Agentul considerat este folosit în principal pentru tratamentul stărilor infecțioase și inflamatorii de natură virală. Nu ar trebui să fie utilizat pentru tratamentul SIDA datorită ineficienței sale. Este un medicament accesibil care poate fi achiziționat de către persoane din orice grup social. Numeroase comentarii pozitive despre acest medicament vă permit să obțineți o idee despre principalele boli pentru tratamentul cărora puteți utiliza acest instrument:

Contraindicații

Mulți experți au confirmat siguranța ridicată a lumanari Viferon, astfel încât acestea sunt prezentate pentru utilizare de către toate categoriile de pacienți. Singura limitare este numai prezența intoleranței individuale la oricare dintre componentele medicamentului. Având instrucțiuni de utilizare, puteți afla că puteți folosi acest instrument chiar și în timpul sarcinii și pentru tratamentul copiilor. Este o gamă largă de aplicații care explică numărul mare de comentarii pozitive despre medicament.

Viferon: instrucțiuni de utilizare

Viferonul sub formă de lumânări este destinat utilizării prin metoda rectală. Conținutul componentului activ corespunde dozării sigure date în instrucțiuni. Produsul medicamentos considerat este prescris în tratamentul anumitor boli, în cazul în care poate fi folosit ca instrument independent sau utilizat ca parte a tratamentului complex. Cu aceasta, puteți trata cu succes infecțiile respiratorii acute ale etiologiei virale la copii și adulți. În unele cazuri, este chiar prescris femeilor însărcinate. Dar, pentru fiecare categorie de pacienți, medicamentul va avea doza și prețul propriu.

Pacienții adulți, precum și copiii de 7 ani, li se permite să prescrie lumânări Viferon 500000. Tratamentul lor implică instalarea unei lumanari de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore între proceduri. Durata tratamentului este de la 5 la 7 zile. Dacă boala este severă, atunci, în consultare cu medicul dumneavoastră, puteți prelungi cursul medicamentului.

Lumanari Viferon cu o doza de 150000 UI poate fi utilizat in tratamentul copiilor nou-nascuti pana la 7 ani. Este necesar să le aplicați de 2 ori pe zi, menținând intervalul de timp dintre setările de supozitoare timp de 12 ore. Cursul de tratament se efectuează timp de 5 zile, dacă este necesar, se poate decide să se extindă. Pe baza instrucțiunilor privind instrucțiunile de utilizare, medicul poate lua în considerare posibilitatea re-efectuării cursului, însă puteți începe un nou curs în cel mult 5 zile de la prima.

Pentru tratamentul nou-născuților și sugarilor, a căror vârstă gestațională nu este mai mare de 34 de săptămâni, se prescriu doze de 150.000 UI. Pentru această categorie de pacienți, regimul de administrare a medicamentului va fi după cum urmează: lumanari sunt instalate de 1-3 ori pe zi, cu un interval între instalațiile de 8 ore. Un curs complet de tratament trebuie să dureze cel puțin 5 zile.

Lumânările Viferon pot fi prescrise pentru copiii prematuri la vârsta gestațională de peste 34 de săptămâni. În acest caz, trebuie să li se administreze medicamentul de 2 ori pe zi, iar administrarea se efectuează timp de 5 zile.

Dacă bebelușii și bebelușii prematuri trebuie tratați cu boli infecțioase complexe, li se pot administra mai multe tratamente cu supozitoare Viferon. Astfel, în tratamentul sepsisului, sunt administrate două sau trei cursuri, în tratamentul meningitei, unul sau două curse și pentru a elimina stările citomegalovirusului, sunt necesare cel puțin două sau trei cursuri. În fiecare caz, trebuie să vă amintiți că între cursuri trebuie să se mențină o pauză de cel puțin 5 zile.

Adesea, lumânările și comprimatele Viferon sunt incluse în terapia complexă în tratamentul pacienților care suferă de hepatită cronică.

Lumanari de dozare 3000000 UI pot fi atribuite femeilor în timpul sarcinii - ei iau o lumânare de 2 ori pe zi. Primirea continuă timp de 10 zile. Ulterior, tratamentul cu droguri nu este oprit și se fac ajustări - din acest punct de vedere, medicamentul este utilizat nu mai mult de 3 ori pe săptămână timp de un an.

Întrebarea privind durata tratamentului cu comprimate sau supozitoare Viferon trebuie să fie stabilită de medicul curant, ținând seama de rezultatele cercetărilor clinice și de laborator.

Copiii care suferă de hepatită C pot fi tratați cu lumânări Viferon, concentrându-se pe următorul regim:

În primele 10 zile de tratament, lumânările sunt utilizate la fiecare 12 ore, iar ulterior frecvența tratamentului este redusă la 3 ori pe săptămână și tratamentul este continuat timp de un an.

Utilizând instrucțiunile de utilizare, puteți calcula cu ușurință doza zilnică pentru pacienții de orice vârstă, folosind formule speciale. Tot ce trebuie făcut este să multiplicați doza, corespunzătoare unui anumit grup de vârstă, de suprafața pacientului. Pentru a determina ultimul parametru este utilizat normograma. Siguranța este considerată a fi o astfel de doză unică, care corespunde la jumătate din valoarea zilnică.

Instrucțiunile de utilizare sunt autorizate să preiau lumânări Viferon și femei gravide. Adevărat, are o indicație că medicamentul poate fi utilizat numai după 14 săptămâni. Când lumânările care alăptează pot fi utilizate fără restricții.

Instrucțiuni speciale

Până în prezent, există date confirmate cu privire la eficacitatea tratamentului cu medicamente împotriva infecțiilor cu Chimiydia Viferon, herpes și cytomegalovirus, precum și a toxoplasmozei la copii, adulți și femei însărcinate.

Pentru ca lumânările Viferon să-și păstreze proprietățile vindecătoare mai mult timp, se recomandă păstrarea lor într-un loc protejat de lumina soarelui și inaccesibil pentru copii. Ar trebui să mențină o temperatură optimă, care ar trebui să fie cuprinsă între +2 și +8 ° C. Proprietățile unice ale lui Viferon i-au oferit o utilizare pe scară largă în tratamentul bolilor la pacienții fără limită de vârstă. Chiar și analogii săi nu pot fi considerați înlocuiți cu drepturi depline datorită lipsei efectelor secundare ale Viferon și a eficienței ridicate a acestuia.

Lumanari VIFERON (supozitoare rectale) este un medicament imunomodulator cu efect antiviral. Este produs sub formă de supozitoare rectale cu o formă de glonț de culoare alb-galben sau galben. Este permisă incomoditatea colorării sub formă de incluziuni sau marmură, pe o secțiune longitudinală există o adâncitură în formă de pâlnie. 1 supozitor conține interferon uman alfa-2b recombinant ca substanță activă în doze de 150.000 UI, 500.000 UI, 1.000.000 UI și 3.000.000 UI.

Atunci când se utilizează așa cum este prescris, lumanari VIFERON (supozitoare) suprimă activitatea virusurilor și măresc eficacitatea răspunsului imun al organismului la microorganismele patogene. Untul de cacao, care face parte din medicament, conține fosfolipide, care nu permit utilizarea emulsifianților toxici sintetici în producție, iar prezența acizilor grași polinesaturați facilitează introducerea și dizolvarea medicamentului.

Lumanari de droguri VIFERON (supozitoare) pot fi utilizate în timpul sarcinii (din săptămâna 14), precum și în timpul alăptării și în tratamentul copiilor nou-născuți.

De ce sa folositi lumanari VIFERON (supozitoare)

Laptele de droguri VIFERON (supozitoare) este utilizat la copii și adulți ca parte a terapiei complexe de combatere a următoarelor boli:

Ce ajută Viferon

Viferon este un medicament antiviral pe scară largă, precum și un medicament imunomodulator care ajută să facă față diferitelor boli infecto-inflamatorii și respiratorii ale organismului.

Principalul ingredient activ al Viferon este interferonul, care are un efect antiviral pronunțat în lupta împotriva infecțiilor.

Cel mai adesea, acest medicament este prescris pentru tratarea și prevenirea dezvoltării gripei sau ARVI, precum și a diferitelor tipuri de infecții cu herpes.

Viferon are o gamă destul de largă de efecte antivirale, deci este recomandat să luați-o imediat după apariția primelor simptome de frig sau de gripă.

Principalele indicații pentru utilizarea Viferon:

 • tratamentul și prevenirea gripei;
 • tratament global al pneumoniei (pneumonie);
 • hepatită virală (boală hepatică);
 • herpes;
 • tratamentul complex și prevenirea răului;
 • papilom;
 • meningita;
 • sepsis (infecție a sângelui);
 • tricomonaza.

Atenție: înainte de a începe să utilizați Viferon, se recomandă consultația cu un medic generalist calificat!

Acest medicament este produs sub formă de unguent, supozitoare rectale (supozitoare), precum și gel pentru aplicare locală pe piele.

Cum să luați Viferon?

Pentru adulți, doza zilnică de Viferon este de 1 supozitor 1-2 p. pe zi, în funcție de boala inflamatorie-inflamatorie specifică.

Intervalul minim dintre dozele de medicament trebuie să fie de cel puțin 8-10 ore.

Când se tratează gripa și răcelile, este recomandabil să se utilizeze Viferon sub formă de unguent, care trebuie aplicat într-un strat mic și subțire pe membrana mucoasă a pasajelor nazale, de aproximativ 3-4 p. pe zi pe întreaga perioadă a bolii, dar nu mai puțin de 3-5 zile.

Pentru copii, acest medicament este prescris de către medicul curant absolut pentru fiecare copil în parte și, în același timp, este recomandat să începeți să luați Viferon cu o doză zilnică minimă de 1 supozitor (150 000 UI) 1 p. pe zi, în medie, timp de 4-5 zile.

Contraindicații privind utilizarea Viferon

 • hipersensibilitate (hipersensibilitatea organismului la principalele componente active ale medicamentului).

Efecte secundare Viferon

De regulă, dezvoltarea reacțiilor adverse grave la utilizarea pe termen lung a acestui medicament este extrem de rară, dar, uneori, cu un supradozaj semnificativ, reacțiile alergice locale pot apărea pe piele sub formă de mâncărime, eritem (roșeață) sau urticarie (erupție cutanată).

În acest articol, ne-am dat seama ce îi ajută pe Viferon, precum și cum trebuie să folosească.

Ce ajută adulții și copiii lumânări Viferon

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că lumânările Viferon sunt un mijloc de stimulare a sistemului imunitar și de tratare a infecțiilor virale. Adnotarea spune că supozitoarele sunt sigure pentru copii și pentru femeile însărcinate, dar acest lucru nu înseamnă că medicamentul poate fi luat fără supraveghere medicală. Ca și alte medicamente, Viferon are contraindicații și poate dăuna corpului. Care sunt principalele caracteristici ale regulilor privind drogurile și aplicațiile?

Compoziția supozitoarelor

În blistere de 10 bucăți sunt lumânări ușor gălbui sau albe, care conțin substanța activă - recombinant uman interferon alfa-2b.

Companiile de farmacologie produc mai multe versiuni de supozitoare care diferă în ceea ce privește numărul de ingredient activ, care este măsurat în UI:

Diferitele doze vă permit să achiziționați medicamentul necesar pentru tratament, ținând cont de natura bolii și de vârsta persoanei.

În plus față de interferon, compoziția medicamentului include excipienți:

 • cofetărie;
 • unt de cacao;
 • ascorbat de sodiu;
 • edetat disodic dihidrat;
 • acid ascorbic;
 • polisorbat;
 • a-tocoferol acetat.

Componentele suplimentare formează o fundație solidă. După introducerea grăsimilor, se eliberează interferonul și componentele suplimentare, care sporesc acțiunea substanței de bază.

Forma de dozaj are o structură omogenă, poate fi împărțită în părți, dacă aveți nevoie de o altă doză.

De exemplu, 1500000 ME sunt înregistrate. Puteți cumpăra supozitoare de 500.000 și 1.000.000 UI sau cumpărați lumânări care conțin 3,000,000 UI de interferon și împărțiți-le pe jumătate. A doua opțiune va fi mai profitabilă din punct de vedere financiar.

Efectul asupra corpului

După ce lumânarea este injectată, baza solidă se înmoaie în decurs de 1-2 minute și substanța activă este absorbită prin membrana mucoasă.

Odată ce interferonul intră în sânge, se întâmplă următoarele:

 • celule ale sistemului imunitar sunt activate;
 • capacitatea de reproducere a virușilor este inhibată;
 • activitatea microorganismelor patogene este inhibată;
 • activitate limfocitică crescută;
 • reduce intensitatea procesului inflamator;
 • regenerarea țesuturilor deteriorate este accelerată.

Limfocitele și macrofagii (celulele responsabile de răspunsul imun) recunosc mai activ și distrug virușii care intră în organism.

Acțiunea interferonului este similară cu răspunsul imun al organismului. Dar imunitatea acționează pe deplin forțele de răspuns doar 3-5 zile mai târziu, după ce virusul intră în corp. Cu ajutorul lumanarilor "Viferon" scaparea de virusi apare aproape imediat, astfel ca medicamentul este permis sa se foloseasca nu numai pentru tratament, dar si pentru a intari fortele imune ale corpului in timpul epidemiilor sezoniere de SARS sau gripa.

Indicatii pentru prescrierea medicatiei

Dacă luăm în considerare, Viferon ajută din ceea ce, după ce studiază efectele asupra corpului, devine clar că acest medicament stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea virușilor.

Indicațiile pentru numire sunt:

 • frecvente răceli;
 • infecții virale;
 • boală severă cauzată de microflora bacteriană (adiție la terapia principală);
 • hepatita cronică;
 • procese inflamatorii neinfecțioase în ficat;
 • enterovirus;
 • meningita;
 • sepsis;
 • infecția intrauterină la nou-născuți;
 • bolile cu transmitere sexuală (la femei, supozitoarele sunt introduse adânc în vagin);
 • herpesul hepatic;
 • prevenirea infecțiilor virale.

Interferonul imunomodulator ajută la reducerea dozei de medicamente antibacteriene sau antiinflamatorii, pentru a accelera procesul de recuperare a pacientului.

Aceasta reduce riscul posibilelor complicații și reduce impactul negativ al medicamentelor luate pe membrana mucoasă a tractului digestiv.

Când nu utilizați medicamentul

Interdicția privind utilizarea supozitoarelor "Viferon" este:

 • intoleranța individuală a componentelor (principală și auxiliară);
 • patologia rinichilor, însoțită de insuficiență funcțională;
 • disfuncție hepatică severă;
 • boli cardiovasculare;
 • anomalii ale glandei tiroide.

Pentru a fi atent atunci când tratamentul cu medicamente este necesar în cazul în care o persoană are următoarele patologii:

 • dermatită atopică sau eczemă;
 • melanom;
 • neutropenie;
 • trombocitopenie;
 • boli cauzate de procesele autoimune;
 • boli care necesită utilizarea tranchilizantelor.

Contraindicarea absolută este numai o intoleranță individuală la componente.

În aceste boli, tratamentul cu Viferon este permis sub supravegherea unui medic pentru a preveni eventualele complicații în timp util.

Caracteristicile tratamentului gravidă și lactației

În descrierea medicamentului au fost indicate următoarele:

 • pătrunde în bariera hemoplacentală;
 • excretate în laptele matern.

Dacă te duci la un forum dedicat discuției despre utilizarea Viferon în timpul sarcinii și alăptării, poți vedea opinii diferite. Unele femei cred că medicamentul pentru copil este dăunător, iar adversarii lor insistă asupra faptului că este necesară consolidarea sistemului imunitar chiar și în uter. Ambele părți sunt greșite.

Într-adevăr, efectul suplimentar asupra sistemului imunitar al copiilor este nedorit, dar interferonul alfa-2b recombinant uman este similar cu cel uman și nu dăunează copilului.

În timpul sarcinii și alăptării este permisă tratamentul cu Viferon sub supraveghere medicală. Singura excepție este primele 2 săptămâni de gestație (primul trimestru) - efectul medicamentului asupra embrionului în această perioadă nu a fost efectuat.

Dozaj și reguli de administrare

Doza este aleasă ținând cont de vârsta și natura bolii.

În tratamentul infecțiilor virale:

 1. Copii prematuri născuți înainte de 34 de săptămâni de gestație - 150.000 UI. Lumânările sunt introduse de trei ori pe zi la fiecare 8 ore.
 2. Sugarii născuți după 34 de săptămâni de gestație și copii cu vârsta până la 7 ani au dreptul la 250.000 UI / zi. Doza este împărțită în 2 doze și se administrează la intervale de 12 ore.
 3. Un copil de peste 7 ani și un adult este prescris de două ori pe zi, fiecare 500 mii UI.

Tratamentul se efectuează timp de 5 zile. Dacă este necesar, cursul terapiei antivirale se repetă după o pauză de cinci zile.

Dozajul la folosirea lumanarilor cu Viferon ca adjuvant in tratamentul infectiilor bacteriene este acelasi ca si in cazul bolilor virale.

Numărul de cursuri de tratament depinde de natura bolii:

 • sepsis - 2-3;
 • meningită, 1-2;
 • infecții genitale - 2-3;
 • herpes - 2.

Dacă este necesar, pot fi efectuate 4 cursuri de tratament.

Infecții herpetice de orice formă:

 • adulți - 1 milion UI de două ori pe zi timp de 10 zile;
 • femeile gravide - 500.000 UI de 2 ori pe zi timp de 10 zile.

Terapia hepatitei virale:

 • de la naștere la 6 luni - 250-500 mii UI pe zi;
 • de la 6 luni la un an - 500 mii UI / zi;
 • adulți - 3000000 UI de 2 ori pe zi.

Un copil mai vechi de un an calculează doza dintr-un raport de 3 milioane UI pe m2 de suprafață corporală. Suprafața totală este calculată conform unei tabele speciale, care include raportul dintre masă, înălțime și vârstă.

Doza zilnică la copii va fi:

 • 1-7 ani - 3.000.000 / m2;
 • mai mare de 7 ani - 5000000 / m2.

Regimul de tratament pentru hepatită este următorul:

 • 10 zile pe zi, de două ori pe zi;
 • după o perioadă de zece zile pentru 6-12 luni, supozitoarele sunt administrate zilnic.

Durata tratamentului pentru hepatită este determinată individual, luând în considerare aceste analize.

Infecțiile urogintale sunt tratate prin administrarea de supozitoare de 500.000 UI de două ori pe zi. Când sarcina arată aceeași doză.

Algoritmul de introducere a lumanii Viferon în anus la copii este următorul:

 • spalati mainile;
 • puneți copilul pe partea sa cu genunchii ascunși până la burtă;
 • deschideți ușor blisterul și scoateți supozitorul;
 • dați lumânarea în apă caldă (pentru a facilita introducerea);
 • introduceți ușor lumanarea în anus;
 • strângeți fesele cu mâna și țineți apăsat timp de 1-2 minute.

După ce se eliberează supozitorul, se recomandă să vă așezați puțin. Acest lucru va împiedica scurgerea bazei înmuiate care conține interferon din anus.

Un adult este pus supozitoare în același mod.

Dacă o femeie este prescrisă cu un medicament vaginal, atunci lumânarea trebuie avansată cât mai mult posibil pentru a obține efectul terapeutic necesar. Dar datorită caracteristicilor anatomice ale organului, femeilor le este adesea oferită înlocuirea supozitoarelor prin introducerea de tampoane cu un unguent având o compoziție similară în vagin.

Efecte secundare și supradozaj

Această formă de eliberare, ca lumânări, reduce probabilitatea reacțiilor negative datorită faptului că nu există anticorpi în colon.

În cazuri rare, apar pacienții:

 • dureri de cap;
 • urticarie;
 • mâncărime sau arsură în anus;
 • apetit scăzut;
 • greață și, uneori, vărsături;
 • stomac supărat;
 • disconfort abdominal;
 • frisoane;
 • slăbiciune.

Semnele de deteriorare a stării de bine dispar independent după 2-3 zile de la întreruperea tratamentului. Dar alte lumânări "Viferon" pentru tratamentul bolilor nu pot fi folosite.

Dacă urmați recomandările medicale, nu apar semne de supradozaj. Cu o creștere accidentală a dozei, pot apărea simptome care apar cu reacții adverse.

Dacă un supradozaj al medicamentului este însoțit de o deteriorare a stării de bine, trebuie luată o pauză de trei zile pentru ca simptomele să dispară și să se consulte cu medicul despre continuarea tratamentului cu Viferon.

Instrucțiuni speciale

Atunci când se prescrie Viferon pentru adulți, medicii avertizează că este necesar să renunțe la alcool pe parcursul tratamentului. Utilizarea alcoolului reduce activitatea interferonului, ceea ce înseamnă că terapia va fi mai puțin eficientă.

Înainte de numirea medicamentului este un test de sânge, determinați:

 • creatinină;
 • calciu;
 • electroliți;
 • formula leucocitelor.

Acești indicatori sunt necesari pentru selectarea dozei și controlul calității terapiei.

În prezența bolilor indicate în contraindicații relative, un adult este prescris o jumătate de doză de 125-250 mii UI de două ori pe zi. Cu o tolerabilitate bună a medicamentului și absența efectelor negative, dozajul crește treptat până la recomandările din instrucțiuni.

Viferon nu are nici un efect asupra reacțiilor neuropsihiatrice și, atunci când este utilizat, este permis să se controleze vehiculele și să se lucreze cu mecanisme mobile.

Cu aportul frecvent și necontrolat de medicamente apare dependența de interferon și imunitatea nu este stimulată.

Interacțiunea cu alte medicamente

Dacă pacientul administrează antibiotice pentru tratarea infecțiilor bacteriene, administrarea de Viferon sporește efectul antibacterian. Acest lucru este luat în considerare la numirea terapiei complexe.

Utilizarea antidepresivelor cu supozitoare crește riscul de efecte secundare.

Datele privind interacțiunea Viferon cu alte medicamente nu sunt. Introducerea lumânărilor nu afectează bunăstarea unei persoane care ia pastile pentru hipertensiune arterială, ateroscleroză etc.

Recenzii pentru pacienți

Dacă urmăriți videoclipul în care Dr. Komarovsky vorbește despre supozitoarele pentru copii "Viferon", atunci putem concluziona că medicamentul este sigur pentru corpul bebelușului, dar este practic inutil pentru prevenire și tratament. Pediatrul celebru consideră că lumânările îi liniștește pe părinți mai mult decât să ajute la vindecarea unui copil.

Unele mame și bunici sunt de acord cu această opinie, alții asigură eficacitatea mare a medicamentului. Verificați recenziile pozitive și neutre ale părinților:

Marinochka a fost de jumătate de an când a fost diagnosticată cu ARVI. Fiica mea a avut o febră mare și un nas curbat. Pediatrul a numit Viferon și a sfătuit să cumpere lumânări. Foarte confortabil. Marinochka scuipă întotdeauna medicamentul și a îndurat o lumânare în fund. Am fost tratați timp de 5 zile, punând Viferon de 2 ori pe zi, iar ambalajul era suficient pentru întregul curs. În ziua a 3-a, temperatura a trecut, iar apoi sondajul a dispărut.

Mama mea crede că Viferon mă ajută cu răceli și pune lumanari unui nepot de un an. Am urmărit programul cu Dr. Komarovsky, unde vorbea despre inofensivitatea lui Viferon pentru copii și nu mă cert. Dar știu că lumânările nu vor ajuta și dacă nu încep imediat să-mi tratez fiul, el va fi bolnav de mult timp.

Soția mea a mers cu fiica ei unui pediatru, iar medicul la prescris pe Viferon pentru frig. Vecinii cu copii mici au vorbit bine despre lumânări, dar medicamentul nu ne-a ajutat copilul. În ziua a 3-a, copilul avea încă febră, nasul curge și tusea. A trebuit să chem un doctor pentru a prescrie un alt tratament.

Am auzit adesea că Viferon nu poate vindeca o răceală, dar pentru fiica mea acest lucru este un instrument de prim ajutor. Imediat ce apare temperatura, puneți imediat lumanari. Știu că nu poți pune adesea, dar nu este necesar. Mi se pare că după ce am început să folosesc Viferon, fiica mea a devenit mai puțin probabil să aibă o boală respiratorie acută.

După examinarea opiniilor părinților, să vedem ce spun adulții care au luat medicamentul:

Avem o epidemie ARVI la locul de muncă, toată lumea strănută și tuse. Am citit pe internet despre tabletele "Viferon", dar nu erau în farmacie. A trebuit să iau lumânările. 5 zile am pus lumânări dimineața și seara, până când ambalajul sa terminat. Nu știu dacă Viferon sau am avut o imunitate atât de puternică, dar am reușit să nu răcesc colegilor mei.

Ea a fost tratată pentru pneumonie în pulmonar. Împreună cu antibioticele prescrise lumanari "Viferon". Înainte de a scoate lumânările, am citit instrucțiunile și am aflat că medicamentul stimulează sistemul imunitar, iar antibioticele funcționează mai bine. Trebuie să fie adevărat. Vecul meu din secție a fost internat în spital în același timp și cu același diagnostic, dar m-am recuperat mai repede.

Anonim (utilizatorul are ascuns numele)

Am fost tratat cu Viferon pentru micoplasmoză și am pus lumânări în vagin. Nu ma ajutat, testele de control nu au aratat imbunatatiri si mi-a fost prescris un alt tratament.

După cum reiese din revizuiri, în unele cazuri medicamentul ajută, iar în altele nu aduce scutire de boală. Este imposibil să se determine grupul în care va fi pacientul, dar dacă nu există boli grave, atunci utilizarea medicamentului este sigură pentru sănătate.

Analogi apropiați

Viferon este aproape întotdeauna disponibil la farmacie, dar dacă medicamentul nu este disponibil în comerț, atunci medicamente care au un efect similar asupra organismului pot fi utilizate ca înlocuitori.

Genferon

Unelte combinate, care constau din:

Genferon stimulează forțele imune și inhibă activitatea virusurilor.

Eliberarea de formă: picături, spray și supozitoare pentru administrare vaginală și rectală.

Nu puteți rămâne gravidă în 1 trimestru, iar picăturile pot fi administrate copilului numai după 29 de zile de viață.

Kipferon

Medicamentul conține 2 ingrediente active:

 • interferon;
 • imunoglobulină purificată identică cu cea umană.

Prin acțiunea sa, Kipferon este aproape de Viferon.

Lumanarile vaginale si rectale pot fi achizitionate la farmacie.

Interzis pentru însărcinare și pentru a alăpta.

Grippferon

Acesta conține numai interferon și este considerat un substitut pentru Viferon.

Disponibil numai sub formă de spray, iar acest lucru nu este foarte convenabil în tratamentul anumitor boli.

Soluția de interferon

Utilizat numai pentru uz topic:

 • picături pentru nas;
 • prin inhalare prin nebulizator.

Ajută sistemul imunitar să distrugă virușii care intră în organism.

Este important să rețineți că dozajul analogilor este diferit, dacă Viferon este înlocuit cu alt medicament, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră despre o doză unică și zilnică.

Termenul de valabilitate și regulile de stocare

Medicamentul este valabil timp de 2 ani de la data fabricației (data ștampilată pe blister sau indicată pe cutia de ambalaj).

Dar dacă condițiile de depozitare nu sunt respectate, medicamentul își pierde activitatea. Pentru a păstra proprietățile terapeutice ale interferonului, trebuie respectate următoarele condiții:

 1. Nu îngheța. Temperatura nu trebuie să fie mai mică de + 2 ° С.
 2. Nu supraîncălziți. Efectul temperaturilor ridicate nu numai că face supozitoarele moi și inconfortabile să le folosească, dar poate, de asemenea, să perturbe structura omogenă a medicamentului.

Modul optim pentru stocarea lumanarilor este de la +2 la + 10 ° С. Acest lucru se poate realiza prin plasarea sacului medicamentului pe ușa frigiderului.

Rețineți că medicamentele nu ar trebui să fie disponibile pentru copii. În ciuda faptului că lumanari "Viferon" nu au un gust plăcut, copii curioși pot lua în gură și pot înghiți supozitoare, iar acest lucru va provoca indigestie.

După cum este lansat în farmacii

Pentru a achiziționa rețeta Viferon nu este necesară. Medicamentul poate fi achiziționat în 2 moduri:

 • vizitați farmacia;
 • comandă pe site-ul producătorului.

Deși medicamentul este disponibil fără prescripție medicală, nu trebuie să vă auto-medicați, încercând să vă vindecați singur.

Principalul pericol este că o persoană nu știe întotdeauna că are boli care sunt contraindicații pentru tratament și acest lucru poate provoca complicații.

Costul supozitoarelor

Prețul depinde de conținutul substanței active:

 • 1 milion UI - 550 r;
 • 500 mii UI - 400 r;
 • 150 mii UI - 150 p.

Prețul este pentru un blister care conține 10 bucăți, care poate fi comandat pe site-ul producătorului.

Prețul farmaciei va fi mai mare.

Creșterea acestuia va afecta:

 • comerțul ieftin;
 • locația farmaciei (pe o stradă liniștită sau în apropierea unui trafic ocupat);
 • regiunea:
 • marca comercială.

Comandarea online va fi mai ieftină, dar va trebui să așteptați câteva zile. Cei care suferă un curs lung de tratament (pentru hepatită) sau de multe ori iau medicamente pentru răceli și gripă, se recomandă pre-comanda medicamentului și depozitarea în frigider.

Majoritatea medicilor vorbesc bine despre supozitoarele "Viferon", notând medicamentul bine tolerat și eficacitatea în efectuarea terapiei antivirale sau complexe cu antibiotice.

Top