Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Preparate pentru rinita alergică: direcția de acțiune
2 Clinici
Rândul nasului la copii și tratamentul acestuia
3 Rinită
Cauze de temperatură scăzută a corpului
Image
Principal // Profilaxie

Lumanari Genferon: instrucțiuni de utilizare și recenzii ale persoanelor


Supozitoarele Genferon sunt indispensabile în procesul de eliminare a focarelor infecțioase și inflamatorii în aparatul urogenital.

Medicamentul prezintă o activitate antibacteriană destul de largă împotriva majorității agenților patogeni. Efectul acestui medicament asupra organismului este determinat de proprietățile conținutului său principal - interferonul alfa-2b. Această substanță distruge structura virusurilor și a chlamydiilor.

Pe această pagină veți găsi toate informațiile despre Genferon: instrucțiuni complete de utilizare a acestui medicament, prețurile medii în farmacii, analogi compleți și incompleți ai medicamentului, precum și recenzii ale persoanelor care au utilizat deja supozitoarele Genferon. Vrei să îți lași părerea? Vă rugăm să scrieți în comentarii.

Grupa clinico-farmacologică

Interferon. Medicament imunomodulator cu acțiune antivirală.

Condiții de vânzare a farmaciei

Este eliberat fără prescripție medicală.

Cât de multe sunt lumanari Genferon? Costul mediu al lumanarilor Genferon in farmacii din Moscova depinde de doza:

 • 250000 UI - 260-287 ruble.
 • 500.000 UI - 384-414 ruble.
 • 1.000.000 UI - 526-566 ruble.

Forma de eliberare și compoziția

Producătorul pregătește 5-10 supozitoare pentru un singur pachet. În acest caz, opțiunile de eliberare depind de numărul elementului care acționează în mod activ - interferonul alfa 2b uman. Există următoarele tipuri de lumânări, în funcție de doză:

 • cu 250.000 UI;
 • cu 500.000 UI;
 • cu 1.000.000 UI.

Supozitoarele includ următoarele ingrediente active:

 • interferonul alfa-2b este un agent antiviral utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor respiratorii și tumorilor maligne;
 • taurina (1/100 g) - are proprietăți hepatoprotectoare, promovează formarea de noi celule (regenerare), accelerează metabolismul;
 • benzocaina sau anestezina (55/1000 g) este o substanță anestezică locală.

Doza variază în funcție de vârstă și scop, deoarece interferonul este utilizat pentru a trata patologii cu severitate variabilă și cu manifestări clinice diferite.

Efect farmacologic

Ingredientele active ale medicamentului sunt interferonul alfa2, taurina și anestezia, efectul complex al căruia are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, precum și efectele antivirale și antibacteriene.

Activitatea antimicrobiană a lui Genferon afectează un grup mare de microorganisme patogene - bacterii, fungi, viruși, micoplasme și altele. În plus, supozitoarele Genferon, care activează activitatea leucocitelor, elimină focarele de inflamație, au un efect antioxidant pronunțat și elimină impulsurile dureroase.

De asemenea, există recenzii ale lui Genferon, care confirmă capacitatea acestuia de a reduce simptomele cum ar fi durerea, senzația de arsură și mâncărimea.

Indicații pentru utilizare

Gama de proprietăți terapeutice ale lui Genferon este destul de mare. Este utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor inflamatorii ale sistemului urogenital la femei, copii și bărbați.

Indicatiile pentru utilizarea medicamentului sunt:

 1. Boli ale organelor genitale feminine (adnexită, vulvovaginită, eroziune cervicală, bartholinită, cervicită și altele).
 2. boli ale organelor genitale masculine (balanita, prostatita, uretrita).
 3. Chlamydia urogenitală, micoplasmoza, herpesul genital, forma cronică a candidozelor vaginale, gardnereloza, virusul papilomatoză, trichomoniasisul, ureaplasmoza.

Genferon Light este prescris ca un medicament suplimentar în terapia complexă a bolilor virale.

Contraindicații

O contraindicație absolută a utilizării supozitoarelor cu Genferon este intoleranța individuală sau hipersensibilitatea la substanțele active sau la componentele auxiliare ale medicamentului.

Cu grijă, se utilizează în exacerbarea bolilor alergice concomitente. Înainte de a începe să folosiți lumanari, Genferon trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Dacă este necesar, utilizarea medicamentului în trimestrele II și III ale sarcinii ar trebui să coreleze beneficiile așteptate cu mama și riscul potențial pentru făt.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că supozitoarele de Genferon sunt utilizate intravaginal și / sau rectal:

 1. Infecții și boli inflamatorii ale tractului urogenital la femei: rectal sau intravaginal (în funcție de natura bolii), 1 supozitor de 250000, 500000 sau 1000000 UI (în funcție de gravitatea afecțiunii) de 2 ori pe zi, timp de 10 zile pe zi. În cazul bolilor prelungite de 3 ori pe săptămână, 1 supozitor (în fiecare zi), durata - 1-3 luni.
 2. Pentru tratamentul unui proces inflamator-inflamator pronunțat în vagin - 1 supozitor de 500.000 UI intravenos dimineața și 1 supozitor de 1.000.000 UI rectal peste noapte, în același timp un supozitor cu agenți antibacterieni / antifungici trebuie introdus în vagin;
 3. Infecții și boli inflamatorii ale tractului urogenital la bărbați: rectal, 1 supozitor (în funcție de severitatea afecțiunii 500000 sau 1000000 UI), de 2 ori pe zi timp de 10 zile;
 4. Cistita cronică recurentă (ca parte a terapiei complexe) la adulți: în caz de exacerbare, în combinație cu un curs standard de terapie antibacteriană, 1 supozitor de 1,000,000 UI rectal de 2 ori pe zi timp de 10 zile, apoi - în fiecare zi, timp de 40 de zile, aceeași doză pentru a preveni recidiva;
 5. Normalizarea indicatorilor imunității locale la femei în timpul sarcinii 13-40 săptămâni în timpul tratamentului bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital: 1 supozitor de 250000 UI intravaginal, de 2 ori pe zi, timp de 10 zile pe zi;
 6. Bronșită acută (ca parte a terapiei complexe) la adulți: 1 supozitor de 1 000 000 UI rectal, de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Efecte secundare

În procesul de aplicare a lui Genferon, pot apărea un număr de fenomene nedorite:

 • anorexie;
 • artralgii;
 • migrenă;
 • amețeli;
 • erupții cutanate;
 • oboseală crescută;
 • erupție cutanată alergică;
 • tulburări de somn;
 • hipertermie;
 • frisoane;
 • colici;
 • mialgie;
 • mâncărime și arsură în perineu;
 • pierderea apetitului;
 • trombozei și leucocitopeniei.

Dacă observați aceste fenomene, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentelor și să solicitați sfatul unui specialist.

supradoză

Nu sunt înregistrate cazuri de supradozaj de droguri, dar este imposibil să se introducă mai multe supozitoare decât se aștepta și, dacă au fost introduse două, trebuie să așteptați 24 de ore înainte de a continua.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu boli alergice și autoimune în stadiul acut.

Interacțiuni medicamentoase

 1. Atunci când se aplică simultan cu vitaminele E și C, efectul interferonului este sporit.
 2. Atunci când sunt combinate cu AINS și medicamente anticholinesterazice potențează acțiunea benzocainei.
 3. Atunci când sunt utilizate împreună, activitatea abicbacterială a sulfonamidei scade (datorită acțiunii benzocainei).
 4. Atunci când se utilizează împreună cu antibiotice și alte medicamente antimicrobiene utilizate pentru tratamentul infecțiilor urogenitale, eficacitatea Genferon crește.

opinii

Am luat niște recenzii despre oameni despre preparatul Genferon:

 1. Milano. Am pus lumânările Genferon Light copilului la primele manifestări ale unui virus HERVI sau a unui virus. Ajută foarte mult, în general medicul mi-a recomandat să fac acest lucru și am avut încredere. Pentru noi, aceste lumânări sunt, în general, ca o baghetă magică, ele nu reușesc niciodată! Sigur și funcționează așa cum ar trebui.
 2. Luba. Copilul meu mai mic a fost bolnav foarte des, a încercat să pună Genferon în profilaxie, dar nimic nu sa schimbat în acest fel. Din acest motiv, am început să mă îndoiesc de eficacitatea medicamentului. Apoi au încercat Kipferon, prietenul meu a sfătuit, ea lucrează ca farmacist. Ea a explicat că există o compoziție dublă, medicamentul nu numai că funcționează împotriva virușilor, ci și împotriva bacteriilor. Poate fi folosit și pentru profilaxie și atunci când copilul este deja bolnav. Sunt multumit cu acest drog mult mai mult, am pus la rece si gripa in sezon, copilul meu nu sa imbolnavit.
 3. Tatiana. Copilul a luat ARVI. Recuperarea pe fundalul terapiei complexe, inclusiv utilizarea Genferon Light, a avut loc în a 4-a zi de boală, ceea ce este destul de rapid pentru ARVI.
 4. Manya. Întotdeauna avem Genferon acasă când este toamna sau iarna în curte. Iar noi luăm copii lumânări Genferon lumina, adulți Genferon lumina spray. În prezent, pentru mine acum este cel mai eficient remediu pentru tratamentul irigării și a tot felul de viruși diferiți. Niciodată nu a eșuat, boala se retrage repede.

analogi

Ce poate înlocui lumanari Genferon? Analizele complete ale substanței active și forma de eliberare sunt:

 • viferon;
 • Laferobion;
 • Laferon;
 • Farmbiotek;
 • Vitaferon;
 • Viferon-Fearon;
 • Kipferon.

Înainte de a utiliza analogii, consultați-vă medicul.

Viferon sau Genferon - care este mai bine?

Genferon și Viferon aparțin aceluiași grup de medicamente și sunt analogi, adică conțin aceeași substanță activă - interferonul alfa 2b. Spectrul de acțiune și eficacitatea acestor medicamente sunt aceleași.

Cu toate acestea, atunci când se decide întrebarea: "Ce este mai bine - Genferon sau Viferon?" Este necesar să se ia în considerare nu numai datele științei "uscate", ci și caracteristicile individuale ale unei persoane, inclusiv cele psihologice. Substanța activă a preparatelor Genferon și Viferon este produsă de bacterii speciale, prin urmare activitatea și afinitatea acesteia pentru țesuturile unui anumit organism uman pot varia. Într-un caz, pacientul poate primi un efect excelent din utilizarea lui Genferon, iar într-o altă ocazie același medicament va fi complet inutil. Atunci este mai bine să mergeți la Viferon.

De asemenea, o mare importanță este componenta psihologică, care este formată din opiniile prietenilor, prietenilor, rudelor și colegilor. Atunci când o persoană este pozitivă cu privire la medicament, atunci eficacitatea sa va fi, fără îndoială, mai mare. Dacă nu aveți încredere în drog, este mai bine să optați pentru mijloacele pe care le considerați cele mai bune.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Data expirării - 2 ani. Depozitați medicamentul este necesar la o temperatură de 2 până la 8 grade și la îndemâna copiilor.

Genferon - instrucțiuni oficiale * pentru utilizare

INSTRUCȚIUNI
pentru uz medical al numărului de înregistrare a medicamentului P N001812 / 01-300909

Denumirea comercială a medicamentului Genferon®

Denumire internațională neprotejată:

Forme de dozaj sub formă de supozitoare vaginale și rectale

structură
1 supozitor pentru doze de 55 mg + 250 000 UI + 10 mg, 55 mg + 500 000 UI + 10 mg, 55 mg + 1 000 000 UI + 10 mg, respectiv, conține:
ingrediente active: interferon alfa-2b recombinant uman (rcIFN-α2b) - 250.000 UI sau 500.000 UI sau 1.000.000 UI; taurină - 0,01 g; Benzocaină - 0,055 g;
excipienți: grăsime solidă - suficientă pentru a obține un supozitor care cântărește 1,65 g, dextran 60000 - 0,0015 g, macrogol 1500 - 0,1240 g, polisorbat 80 - 0,0330 g, emulgator T2 - 0,1320 g, sodiu hidro citrat - 0,0001 g, acid citric - 0,0015 g, apă purificată - 0,0660 g.

descriere
Supozitoarele sunt albe sau albe, cu o nuanță gălbuie, cu formă cilindrică, cu capăt ascuțit, omogen în secțiune longitudinală. La tăiere, prezența unei tije de aer sau a unei caneluri în formă de pâlnie.

Grupa farmacologică: agenți imunomodulatori, interferoni.

Codul ATC - L03AB05

Proprietăți farmacologice
Proprietăți imunobiologice
Genferon® este un preparat combinat, a cărui acțiune este cauzată de componentele care îl compun. Ea are un efect local și sistemic.
Preparatul Genferon® conține interferon uman alfa-2b recombinant, produs de tulpina bacteriei Escherichia coli, în care gena umană de interferon alfa-2b a fost introdusă prin metode de inginerie genetică.
Interferonul alfa-2b are acțiune antivirală, imunomodulatoare, antiproliferativă și antibacteriană. Efectul antiviral este mediat de activarea unui număr de enzime intracelulare care inhibă replicarea virală. Efectele imunomodulatoare manifestat, în primul rând, a crescut reacțiile imune mediate celular, ceea ce mărește eficiența răspunsului imun împotriva virusurilor, paraziți intracelulari și celulele care au suferit o transformare neoplazică. Acest lucru se realizează prin activarea celulelor T ucigașe CD8 +, a celulelor NK (celulele ucigașe naturale), amplificarea diferențierii limfocitelor B și producerea de anticorpi, activarea sistemului monocit-macrofag și fagocitoza, precum și creșterea expresiei moleculelor de tip I ale complexului histocompatibilității majore, recunoașterea celulelor infectate de către celulele sistemului imunitar. Activarea leucocitelor conținute în toate straturile membranei mucoase sub influența interferonului asigură participarea lor activă la eliminarea focarelor patologice; în plus, datorită influenței interferonului, se obține recuperarea producției de imunoglobulină secretivă A. Efectul antibacterian este mediat de reacțiile sistemului imunitar care sunt amplificate sub influența interferonului.
Taurina contribuie la normalizarea proceselor metabolice și a regenerării țesuturilor, are efecte de stabilizare a membranei și imunomodulatoare. Fiind un puternic antioxidant, taurina interacționează direct cu formele active de oxigen, a căror acumulare excesivă contribuie la dezvoltarea proceselor patologice. Taurina ajută la păstrarea activității biologice a interferonului, sporind efectul terapeutic al medicamentului.
Benzocaina (anestezina) este un anestezic local. Reduce permeabilitatea membranei celulare la ionii de sodiu, înlocuiește ionii de calciu de la receptorii localizați pe suprafața interioară a membranei, blochează conducerea impulsurilor nervoase. Împiedică apariția impulsurilor dureroase în terminațiile nervilor senzoriali și trecerea lor prin fibrele nervoase. Are doar efect local, fără a fi absorbit în circulația sistemică.

Farmacocinetica
La administrarea rectală a medicamentului, există o biodisponibilitate ridicată (mai mult de 80%) a interferonului, în legătură cu care se realizează atât efecte imunomodulatoare sistemice locale, cât și pronunțate; în aplicarea intravaginală datorită concentrației ridicate în site-ul infectat și fixarea celulelor mucoaselor obtinut un antiviral locale pronuntat efect antiproliferativ și antibacteriene, cu efect sistemic datorită capacității de aspirație mică mucoasa vaginală scăzută. Concentrația maximă de interferon în ser se atinge la 5 ore după administrarea medicamentului. Principala cale de eliminare a α-inter-feron este catabolismul renal. Timpul de înjumătățire este de 12 ore, ceea ce necesită utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi.

Indicații pentru utilizare
Ca parte a tratamentului pacienților cu boli infecțioase, uretrita, balanita, balanopostita;
Ca parte a tratamentului bronșitei acute la adulți.

Dozare și administrare

1. Bolile infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femei. 1 supozitor (250.000 UI sau 500.000 UI sau 1.000.000 UI, în funcție de severitatea bolii), vaginal sau rectal (în funcție de natura bolii), de 2 ori pe zi în fiecare zi timp de 10 zile. Forme prelungite de 3 ori pe săptămână în fiecare zi, 1 supozitor pentru 1-3 luni.
Cu un proces pronunțat inflamator-inflamator în vagin, este posibil să se utilizeze 1 supozitor 500.000 UI intravaginal dimineața și 1 supozitor 1.000.000 UI rectal peste noapte simultan cu introducerea în vagin a unui supozitor care conține agenți antibacterieni / antifungici.
Pentru a normaliza indicii imunității locale în tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femeile cu vârsta gestațională de 13-40 săptămâni, se utilizează un supozitor de 250.000 UI vaginal, de 2 ori pe zi, în fiecare zi timp de 10 zile.

2. Bolile infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la bărbați.
Rectal 1 supozitor (500 000 UI sau 1 000 000 UI, în funcție de severitatea bolii) de 2 ori pe zi timp de 10 zile.

3. Ca parte a tratamentului bronșitei acute la adulți.
1 supozitor (1 000 000 UI) rectal de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Efecte secundare
Medicamentul este bine tolerat. Reacțiile alergice locale sunt posibile (senzație de arsură la nivelul vaginului). Aceste fenomene sunt reversibile și dispar în decurs de 72 de ore de la încetarea administrării. Continuarea tratamentului este posibilă după consultarea unui medic. Fenomenele care apar cu utilizarea tuturor tipurilor de interferon alfa-2b, cum ar fi frisoane, febră, oboseală, pierderea poftei de mâncare, mușchii și durerile de cap, dureri articulare, transpirații și leuko- și trombocitopenie, dar mai des apar la depășirea doză zilnică mai mare de 10 000 000 UI. Până în prezent, nu s-au observat evenimente adverse grave.
Ca și în cazul oricărui alt medicament interferon alfa-2b, în ​​cazul unei creșteri de temperatură după introducerea sa, este posibilă administrarea unei singure doze de paracetamol la o doză de 500-1000 mg.

Contraindicații
Intoleranță individuală la interferon și alte substanțe care alcătuiesc medicamentul.

Cu grija
Exacerbarea bolilor alergice și autoimune.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării
Arată utilizarea de normalizare a imunității locale la 13-40 săptămâni de sarcină în terapia complexă a herpes genital, chlamidia, ureaplasmosis, mycoplasma, infecția cu citomegalovirus, infecția cu papilomavirus uman, vaginoza bacteriană în cazul în care există mâncărime, disconfort și dureri în părțile inferioare ale tractului urogenital.
Studiile clinice au demonstrat siguranța utilizării intravaginale a medicamentului Genferon® 250 000 UI cu o vârstă gestațională de 13-40 săptămâni. Siguranța medicamentului în primul trimestru de sarcină nu a fost studiată.

Interacțiunea cu alte medicamente
Genferon® este cel mai eficient în combinație cu medicamente (inclusiv antibiotice și alte medicamente antimicrobiene) utilizate pentru tratarea bolilor urogenitale. Analgezicele non-narcotice și medicamentele anticholinesterazice sporesc acțiunea benzocainei. Benzocaina reduce activitatea antibacteriană a sulfonamidelor.

supradoză
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Genferon. În cazul introducerii la întâmplare a unui număr mai mare de supozitoare aleator decât a fost prescrisă de către medic, administrarea ulterioară trebuie suspendată timp de 24 de ore, după care tratamentul poate fi reluat conform regimului prescris.

Instrucțiuni speciale
Pentru a preveni reinfectarea urogenitală, se recomandă să se ia în considerare tratamentul simultan al partenerului sexual.
Utilizarea medicamentului în timpul menstruației este permisă.
Preparatul Genferon® nu afectează performanțele activităților potențial periculoase care necesită o atenție deosebită și reacții rapide (conducere, mașini, etc.).

Conditii de depozitare si transport
La o temperatură de 2 până la 8 ° C A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Formularul de eliberare
Supozitoare 55 mg + 250 000 UI + 10 mg, 55 mg + 500 000 UI + 10 mg, 55 mg + 1000 000 UI + 10 mg.
Pe 5 supozitoare într-o bandă de blister din folie de aluminiu sau din film de clorură de polivinil. 1 sau 2 pachete de celule terminale împreună cu instrucțiunile de utilizare într-un ambalaj din cutie.

Perioada de valabilitate
2 ani. Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Sărbătorile de farmacie
Conform rețetei.

producător
CJSC "BIOKAD", 198515, Rusia, Sankt Petersburg, cartierul Petrodvorets, așezarea Strelna, ul. Comunicații, d. 34, Lit. A.

Produs de:
CJSC "BIOKAD", Rusia, 143422, Regiunea Moscova, districtul Krasnogorsky, p. Petrovo Far.

Genferon® (Genferon)

Ingredient activ:

Conținutul

Grupuri farmacologice

Clasificarea nozologică (ICD-10)

structură

Descrierea formei de dozare

Supozitoarele albe sau albe, cu o nuanță gălbuie, cu formă cilindrică, cu capăt ascuțit, sunt omogene în secțiunea longitudinală. La tăiere, prezența unei tije de aer sau a unei caneluri în formă de pâlnie.

Acțiune farmacologică

farmacodinamie

Genferon® este un preparat combinat, a cărui acțiune este cauzată de componentele care îl compun. Ea are un efect local și sistemic.

Preparatul Genferon® conține interferon uman alfa-2b recombinant, produs de tulpina bacteriei Escherichia coli, în care gena umană de interferon alfa-2b a fost introdusă prin metode de inginerie genetică.

Interferonul alfa-2b are acțiune antivirală, imunomodulatoare, antiproliferativă și antibacteriană. Efectul antiviral este mediat de activarea unui număr de enzime intracelulare care inhibă replicarea virală. efect imunomodulator manifestate au crescut în primul rând reacțiile mediate celular ale sistemului imunitar, ceea ce mărește eficiența răspunsului imun împotriva virușilor, paraziți și celule care au suferit transformări maligne intracelulare. Acest lucru se realizează prin activarea celulelor T CD8 + killer, NK (celule natural killer), spori diferențierea limfocitelor B și producerea de anticorpi la, activarea sistemului monocit-macrofag și fagocitoza precum și creșterea exprimării moleculelor complexului major de histocompatibilitate I tip, ceea ce crește probabilitatea recunoașterea celulelor infectate de către celulele sistemului imunitar. Activarea leucocitelor conținute în toate straturile membranei mucoase sub influența interferonului asigură participarea lor activă la eliminarea focarelor patologice; în plus, datorită influenței interferonului, se obține recuperarea producției de IgA secretorie. Efectul antibacterian este mediat de reacțiile sistemului imunitar, amplificate sub influența interferonului.

Taurina contribuie la normalizarea proceselor metabolice și a regenerării țesuturilor, are efecte de stabilizare a membranei și imunomodulatoare. Fiind un puternic antioxidant, taurina interacționează direct cu formele active de oxigen, a căror acumulare excesivă contribuie la dezvoltarea proceselor patologice. Taurina ajută la păstrarea activității biologice a interferonului, sporind efectul terapeutic al medicamentului.

Benzocaina (anestezina) este un anestezic local. Reduce permeabilitatea membranei celulare la ionii de sodiu, înlocuiește ionii de calciu de la receptorii localizați pe suprafața interioară a membranei, blochează conducerea impulsurilor nervoase. Împiedică apariția impulsurilor dureroase în terminațiile nervilor senzoriali și trecerea lor prin fibrele nervoase. Are doar efect local, fără a fi absorbit în circulația sistemică.

Farmacocinetica

La administrarea rectală a medicamentului, există o biodisponibilitate ridicată (mai mult de 80%) a interferonului, în legătură cu care se realizează atât efecte imunomodulatoare sistemice locale, cât și pronunțate; în aplicarea intravaginală datorită concentrației ridicate în site-ul infectat și fixarea celulelor mucoaselor obtinut un antiviral locale pronuntat efect antiproliferativ și antibacteriene, cu efect sistemic datorită capacității de aspirație mică mucoasa vaginală scăzută. Cmax serul de interferon se atinge la 5 ore după administrarea medicamentului. Principala cale de eliminare este prin rinichi. T1/2 este de 12 ore, ceea ce necesită utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi.

Indicatii medicament Genferon ®

Ca parte a terapiei complexe la adulți cu următoarele boli și condiții:

Boli infecțioase

cistită cronică recurentă de etiologie bacteriană.

Contraindicații

Intoleranță individuală la interferon și alte substanțe care alcătuiesc medicamentul.

Cu grijă: exacerbarea bolilor alergice și autoimune.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Arată utilizarea de normalizare a imunității locale la 13-40 săptămâni de sarcină în terapia complexă a herpes genital, chlamidia, ureaplasmosis, mycoplasma, CMV, infecție cu HPV, vaginoza bacteriană dacă există mâncărime, disconfort și dureri în părțile inferioare ale tractului urogenital.

Studiile clinice au demonstrat siguranța utilizării intravaginale a preparatului Genferon® 250000 UI cu vârsta gestațională de 13-40 săptămâni.

Siguranța medicamentului în primul trimestru de sarcină nu a fost studiată.

Efecte secundare

Medicamentul este bine tolerat. Reacțiile alergice locale sunt posibile (senzație de arsură la nivelul vaginului). Aceste fenomene sunt reversibile și dispar în decurs de 72 de ore de la încetarea administrării. Continuarea tratamentului este posibilă după consultarea unui medic.

Pot exista probleme care decurg din aplicarea tuturor tipurilor de interferon alfa-2b, cum ar fi frisoane, febră, oboseală, pierderea poftei de mâncare, musculare și dureri de cap, dureri articulare, transpirații, și leucopenie și trombocitopenie, dar acestea sunt mai frecvente la considerabile depășind doza zilnică de peste 10.000.000 UI. Până în prezent, nu s-au observat evenimente adverse grave.

Ca și în cazul oricărui alt medicament interferon alfa-2b, în ​​cazul unei creșteri de temperatură după introducerea sa, este posibilă administrarea unei singure doze de paracetamol într-o doză de 500-1000 mg.

interacțiune

Genferon® este cel mai eficient în combinație cu medicamente (inclusiv antibiotice și alte medicamente antimicrobiene) utilizate pentru tratarea bolilor urogenitale.

Analgezicele non-narcotice și medicamentele anticholinesterazice sporesc acțiunea benzocainei.

Benzocaina reduce activitatea antibacteriană a sulfonamidelor.

Dozare și administrare

Infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femei. 1 supp. (250000, 500000 sau 1000000 UI, în funcție de severitatea bolii) vaginal sau rectal (în funcție de natura bolii) de 2 ori pe zi în fiecare zi timp de 10 zile. Forme prelungite de 3 ori pe săptămână în fiecare zi, 1 supp. în termen de 1-3 luni

Cu un proces pronunțat inflamator-inflamator în vagin, puteți folosi 1 supp. (500.000 UI) intravaginal în dimineața și 1 supp. (1 000 000 UI) rectal peste noapte simultan cu introducerea în vagin a unui supozitor care conține agenți antibacterieni / fungicizi.

Pentru a normaliza indicii imunității locale în tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femeile cu vârsta gestațională de 13-40 săptămâni, se utilizează 1 supp. 250000 UI vaginal de 2 ori pe zi, zilnic timp de 10 zile.

Infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la bărbați. Rectal 1 supp. (500000 UI sau 1000000 UI, în funcție de severitatea bolii) de 2 ori pe zi timp de 10 zile.

Bronșită acută la adulți (ca parte a terapiei complexe). 1 supp. (1 000 000 UI) rectal de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Cistita cronică recurentă la adulți (ca parte a terapiei complexe). În timpul exacerbării - 1 supp. (1.000.000 UI) rectal de 2 ori pe zi timp de 10 zile în combinație cu un curs standard de terapie cu antibiotice, apoi 1 supp. (1.000.000 UI) rectal, în fiecare zi, timp de 40 de zile, pentru a preveni recurența.

supradoză

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Genferon ®. În cazul introducerii ocazionale a unui număr mai mare de supozitoare decât cea prescrisă de medic, administrarea ulterioară trebuie suspendată timp de 24 de ore, după care tratamentul poate fi reluat în conformitate cu regimul prescris.

Instrucțiuni speciale

Pentru a preveni reinfectarea urogenitală, se recomandă să se ia în considerare tratamentul simultan al partenerului sexual.

Utilizarea medicamentului în timpul menstruației este permisă.

Influența asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme. Preparatul Genferon® nu afectează performanțele activităților potențial periculoase care necesită o atenție deosebită și reacții rapide (conducere, mașini, etc.).

Formularul de eliberare

Supozitoare vaginale sau rectale, 55 mg + 250.000 UI + 10 mg, 55 mg + 500.000 UI + 10 mg, 55 mg + 1.000.000 UI + 10 mg. 5 supp. în ambalaje din blister realizate din folie de aluminiu sau folie din PVC. 1 sau 2 blistere sunt plasate într-un pachet de carton.

producător

CJSC "BIOKAD", 198515, Rusia, Sankt Petersburg, Petrodvortsovy District, satul Strelna, ul. Comunicații, 34, Lit. A.

Produs: CJSC "BIOKAD", 143422, Rusia, regiunea Moscova, cartierul Krasnogorsk, p. Petrovo Far.

Tel: (495) 992-66-28; fax: (495) 992-82-98.

Revendicările privind medicamentul trimise la Institutul de Stat al FSBI de Standardizare și Control al Preparatelor Biologice Medicale. LA Tarasevich Ministerul Sănătății al Rusiei: 119002, Moscova, st. Sivtsev Vrazhek, 41 de ani.

Tel: (499) 241-39-22; fax: (499) 241-92-38.

e-mail: [email protected] și la adresa producătorului.

Condiții de vânzare a farmaciei

Condiții de depozitare a preparatului Genferon®

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Termenul de valabilitate al medicamentului Genferon®

Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Genferon

Supozitoarele de la alb la alb, cu o nuanță gălbuie de culoare, formă cilindrică cu capăt ascuțit.

Excipienți: grăsime solidă, dextran 60.000, oxid de polietilenă 1500, tween-80, emulgator T2, citrat de sodiu, acid citric, apă purificată.

5 bucăți - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.
5 bucăți - pachete de celule contur (2) - ambalaje din carton.

Supozitoarele de la alb la alb, cu o nuanță gălbuie de culoare, formă cilindrică cu capăt ascuțit.

Excipienți: grăsime solidă, dextran 60.000, oxid de polietilenă 1500, tween-80, emulgator T2, citrat de sodiu, acid citric, apă purificată.

5 bucăți - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.
5 bucăți - pachete de celule contur (2) - ambalaje din carton.

Supozitoarele de la alb la alb, cu o nuanță gălbuie de culoare, formă cilindrică cu capăt ascuțit.

Excipienți: grăsime solidă, dextran 60.000, oxid de polietilenă 1500, tween-80, emulgator T2, citrat de sodiu, acid citric, apă purificată.

5 bucăți - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.
5 bucăți - pachete de celule contur (2) - ambalaje din carton.

Medicamente combinate, a căror acțiune se datorează componentelor din compoziția sa. Are efecte imunomodulatoare locale și sistemice.

Interferonul alfa-2 are efecte antivirale, antimicrobiene și imunomodulatoare. Sub influența interferonului alfa-2, crește activitatea celulelor ucigașe naturale, a celulelor helper T, a fagocitelor, precum și a intensității diferențierii limfocitelor B. Activarea leucocitelor conținute în toate straturile membranei mucoase asigură participarea activă la eliminarea focarelor patologice primare și restabilirea producției de imunoglobulină secretivă A.

Interferonul alfa-2 inhibă, de asemenea, în mod direct replicarea și transcrierea virusurilor chlamydia.

Taurina are proprietăți membranare și hepatoprotectoare, antioxidante și antiinflamatoare, îmbunătățește regenerarea țesuturilor.

Benzocaina este un anestezic local. Reduce permeabilitatea membranelor celulare pentru ionii de sodiu, înlocuiește ionii de calciu de la receptorii localizați pe suprafața interioară a membranei, blochează conducerea impulsurilor nervoase. Împiedică apariția impulsurilor dureroase în terminațiile nervilor senzoriali și trecerea lor prin fibrele nervoase.

La administrarea vaginală sau rectală, interferonul alfa-2 este absorbit prin membrana mucoasă, intră în țesuturile înconjurătoare, în sistemul limfatic, asigurând un efect sistemic. De asemenea, datorită fixării parțiale pe celulele membranei mucoase are un efect local.

Scăderea nivelului de interferon seric la 12 ore după administrarea medicamentului necesită administrarea repetată.

Ca parte a terapiei complexe pentru bolile infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital:

Instrucțiuni de utilizare a supozitoarelor vaginale și rectale Genferon - compoziție, efecte secundare și analogi

Medicamentul aparține categoriei de imunomodulatori și, în același timp, are un efect antibacterian. Utilizarea medicamentului este justificată în prezența diferitelor patologii inflamatorii cauzate de o serie de bacterii patogene. Adesea, lumânările Generon sunt folosite pentru a trata organele tractului urogenital (pentru aftere, cistite, prostatite, herpes genital), eliminând în același timp nu numai simptomele bolii, ci și cauza inflamației.

Lumanari Genferon - instrucțiuni de utilizare

Medicamentul este un complex imunomodulator de substanțe cu efect antimicrobian, antiinflamator. De regulă, Genferon este utilizat pentru a trata bolile sistemului genitourinar la bărbați și femei. Efectul antiviral al medicamentului se extinde la un grup semnificativ de microorganisme patogene - bacterii, viruși, ciuperci etc. Efectul imunomodulator al supozitoarelor se manifestă prin activarea legăturilor de apărare imună care asigură distrugerea bacteriilor care trăiesc de lungă durată care provoacă inflamație cronică.

Componentele medicamentului oferă o acțiune sistemică și locală, care activează anumite elemente ale sistemului imunitar care acționează în sânge și în membranele mucoase. În cazul administrării rectale, se obține un efect sistemic, ceea ce face ca Genferon să poată trata bolile bacteriene, virale ale sistemului respirator sau să prevină multe alte patologii prin activarea celulelor imune și întărirea generală a proprietăților protectoare ale organismului.

structură

Componenta principală a medicamentului este interferonul alfa 2B uman, în preparare poate fi în doză de 250, 500 mii sau 1000 000 UI. Alte substanțe active din compoziția medicamentului sunt:

 • acid aminosulfonic (0,01 g);
 • benzocaină sau anestezină (0,055 g).

Deoarece ingredientele active au nevoie de un mediu special pentru penetrarea rapidă în sânge și fixarea pe membrana mucoasă a vaginului sau rectului, baza medicamentului este grăsime solidă. Distribuția uniformă a tuturor substanțelor active și a altor componente auxiliare, care includ:

 • emulgatorul T2;
 • dextran 60 mii;
 • hidroxid de sodiu;
 • macrogol 1500;
 • acid citric;
 • apă purificată;
 • polisorbat 80.

Formularul de eliberare

Medicamentul este reprezentat de supozitoare pentru utilizare rectală sau vaginală. Forma supozitoarelor seamănă cu un cilindru alb, cu un capăt ascuțit. Structura internă a lumanarilor este omogenă, în secțiune este vizibilă o tijă de aer sau o cavitate mică sub formă de pâlnie. Medicamentul este disponibil în cutii de 10 sau 5 lumânări, în funcție de doza de interferon este împărțită în 3 tipuri:

 • Genferon 250000;
 • Genferon 500,000;
 • Genferon 1.000.000.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Introducerea lumânărilor în rect asigură contactul apropiat al membranei mucoase cu preparatul, din cauza căruia 80% din componentele active ale supozitoarelor rectale sunt absorbite în fluxul sanguin. Concentrația maximă a interferonului și a altor substanțe active din sânge este observată la 5 ore după utilizarea Genferon. Absorbabilitatea bună a medicamentului nu asigură atât acțiune terapeutică locală, cât și sistemică.

Cu supozitoare vaginale, efectul terapeutic local maxim este atins, ceea ce se datorează acumulării majorității medicamentului în focarele de infecție. Membrana mucoasă a vaginului nu poate asigura o absorbție ridicată, prin urmare, în acest caz, intrarea în sânge a substanțelor active din Genferon este minimă. Medicamentul este descompus în metaboliți, după care este eliminat în urină în 12 ore.

Lumanari Genferon - indicatii pentru utilizare

Medicamentul imunomodulator sistemic are un spectru larg de acțiune: acesta a găsit aplicații în terapia complexă a diferitelor infecții ale sistemului urogenital la femei și bărbați. În plus, Genferon este utilizat ca medicament independent și ca parte a tratamentului complex cu alte medicamente și tehnici. Supozitoarele cu interferon sunt indicate pentru tratamentul HPV și pentru astfel de boli:

 • vaginal candidoza;
 • virusuri virale;
 • chlamydia;
 • micoplasmoze;
 • candidoză vulvară;
 • ureaplasmosis;
 • anexita;
 • virus hepatitic;
 • trichomoniaza;
 • eroziunea cervicală;
 • Bartolini;
 • vaginita;
 • cervicită;
 • Vaginoza bacteriană;
 • uretrita;
 • inflamația glandei prostatei;
 • alte infecții genitale și boli urogenitale.

Contraindicații

Este interzisă utilizarea supozitoarelor pentru reacții alergice sau sensibilitate la anumite componente ale medicamentului. În plus, contraindicațiile condiționate ale medicamentului, pe care ar trebui să le spuneți medicului dumneavoastră, sunt:

 • stări autoimune;
 • începutul sarcinii (primul trimestru);
 • vârsta copiilor (până la 7 ani);
 • alergic la stadiul acut.

Dozare și administrare

Lumanari cu interferon recombinant sunt introduse vaginal sau rectal, in functie de specificul bolii si de sexul pacientului. Genferon este complet dizolvat, în contact cu o membrană mucoasă a unui rect sau a vaginului, fără a provoca, în același timp, disconfort. În cazul administrării vaginale se obține un efect local mai pronunțat, administrarea rectală, asigurarea acțiunii sistemice. Ultimul tip de medicament poate fi prescris chiar și pentru tratamentul SRAS sau a altor patologii infecțioase cu localizare diferită.

Lumanari vaginale Genferon

În ginecologie și patologii inflamatorii până la vârsta de 7 ani, medicamentul este prescris la o doză de 125000 UI. Adulții și copiii cu vârsta de peste șapte supozitoare vaginale sunt prescrise într-o doză individuală, în funcție de severitatea bolii, manifestările clinice. Pentru infecțiile bacteriene din tractul urogenital, medicii recomandă supozitoare cu o doză de 250-500 mii UI o dată pe zi. În acest caz, durata terapiei, de regulă, nu depășește 10 zile.

Dacă Genferon este utilizat ca anestezic local și agent antiinflamator pentru tratamentul eroziunii cervicale sau a altei boli, în ginecologie este prescrisă în această schemă: 1 supozitor de 500 mii UI la noapte vaginal și 1000000 UI rectal. În boala cronică se prescrie o terapie de trei luni, care implică introducerea lumanarilor în vagin de 3 ori pe săptămână.

Administrare rectală

Lumanari în acest caz de utilizare permite substanței active să intre imediat în intestin și apoi în sânge. Genferon se administrează rectal pentru tratamentul cel mai eficient al inflamațiilor cu localizare diferită și pentru tratamentul infecțiilor genitale masculine. În cazul proceselor infecțioase prelungite la femei, medicamentul se administrează rectal în 1 supozitor la fiecare a doua zi timp de 1-3 luni. Pentru tratamentul bărbaților, lumânările sunt prescrise rectal la o doză de 500 mii sau 1 milion UI, în timp ce modelul de utilizare rămâne același.

Pediatrii prescriu Genferon Light pentru copii, ale căror instrucțiuni implică următorul regim de tratament:

 • in cazul infectiilor virale - 2 lumanari rectal cu un interval de 12 ore (terapia dureaza 5 zile, apoi se face o pauza timp de 5 zile si tratamentul se repeta);
 • cu infecții virale cronice la un copil, Genferon se administrează pe cale rectală peste noapte pe parcursul zilei (cursul este de 1-3 luni).

Efecte secundare

Conform recenziilor, efectele negative pe fondul utilizării medicamentului se dezvoltă rar. De regulă, ele se manifestă ca reacții alergice și sunt exprimate printr-o senzație de arsură sau mâncărime în rect, vagin. Astfel de efecte secundare dispar pe cont propriu la câteva zile după întreruperea tratamentului. Dacă aveți astfel de simptome, medicii vă sfătuiește să reduceți doza. Este extrem de rar pentru pacienții cărora li sa prescris tratamentul cu supozitoare, apar astfel de efecte negative:

 • frisoane;
 • dureri de cap;
 • mialgie (dureri musculare);
 • transpirație crescută;
 • tulburări ale apetitului;
 • dureri articulare;
 • oboseală;
 • scăderea numărului de leucocite.

supradoză

Nu s-au înregistrat cazuri de suprasolicitare în corpul substanțelor active ale Genferon și apariția efectelor negative asociate cu acestea, până în prezent.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul are în mare parte recenzii bune, care se datorează eficienței ridicate a lui Genferon. Acest instrument este adesea folosit de oameni pentru o lungă perioadă de timp care suferă de boli cronice ale sistemului genital sau urinar. Lumanarile nu afecteaza sistemul nervos, asa ca in timpul terapiei o persoana poate face orice fel de munca, inclusiv una care este asociata cu concentrarea crescuta a atentiei.

În timpul sarcinii

Medicamentul este sigur în timpul gestației pentru perioada de la 13 până la 40 săptămâni, precum și pentru femeile care alăptează (cu o doză optimă de 250.000 UI). Decizia privind tratamentul de droguri pentru femeile însărcinate ar trebui luată ținând seama de beneficiile percepute și riscurile posibile. Dacă medicul a văzut nevoia de a folosi supozitoare în timpul alăptării, este mai bine să transferați temporar copilul într-o dietă artificială. Tratamentul cu Genferon la femeile la începutul sarcinii (până la 12 săptămâni) este extrem de nedorit, deoarece nu există date obiective privind efectul medicamentului asupra fătului.

În copilărie

Lumanarile sunt folosite ca un agent antiviral pentru tratamentul infectiilor virale respiratorii acute si a inflamatiilor sistemului genito-urinar. Cu toate acestea, medicamentul pentru copii trebuie utilizat cu prudență și numai în cazurile în care beneficiile așteptate depășesc riscurile. Terapia patologiei sistemului genital și urinar la copii implică un curs de 10 zile de administrare rectală a unui supozitor de 2 ori pe zi. În același timp, utilizarea Genferon trebuie combinată cu administrarea unui complex de vitamine care conține vitaminele C și A.

Interacțiunea cu antibiotice

Combinând Genferon cu medicamente care au activitate antibacteriană sau antiseptice conduce la o creștere a eficienței tratamentului patologiilor infecțioase și inflamatorii ale sistemului genito-urinar. Atunci când temperatura crește după folosirea lumanarilor, se recomandă administrarea unei singure doze de paracetamol la o doză de 500-1000 mg.

Compatibilitatea cu alcoolul

Instrucțiunile privind medicamentul nu conțin informații despre consecințele administrării simultane de Genferon cu alcool. Cu toate acestea, deoarece medicamentul este adesea prescris ca parte a terapiei complexe, merită să ne concentrăm asupra compatibilității altor medicamente cu etanol. Medicii nu recomandă combinarea alcoolului cu supozitoarele, deoarece în acest caz se mărește sarcina pe ficat (imunomodulatorii activează metabolismul și elimină produsele de degradare din organism, care îi încarcă corpul și alcoolul va adăuga suplimentar ficatului).

Interacțiuni medicamentoase

Administrarea simultană de supozitoare cu vitaminele C și E accelerează acțiunea componentelor active ale medicamentului. Ca parte a unui tratament complex, medicamentul este prescris cu alți agenți antimicrobieni sau antibiotice. Genferon se combină perfect cu supozitoarele vaginale Terzhinan care conțin nystatină și substanța antibacteriană sulfat de neomicină. Acest set de medicamente utilizate în ginecologie pentru tratamentul cistitei, aftoaselor și altor patologii ale tractului urinar. Combinați Genferon și Hexicon pentru a elimina rapid diferite infecții și pentru a îmbunătăți imunitatea.

Condiții de vânzare și depozitare

Medicamentul este recomandat pentru a fi păstrat în frigider la o temperatură nu mai mică de 2 grade și nu mai mare de 8 grade. Supozitoarele trebuie păstrate departe de copii. Termenul de valabilitate al medicamentului nu depășește 2 ani de la data emiterii.

analogi

În farmacie, puteți găsi cu ușurință un analog al lui Genferon, care va avea o compoziție similară și va avea un efect similar, dar poate varia foarte mult în preț. Interferonul recombinant conține astfel de medicamente:

 • Kipferon (compoziție complet similară cu Genferon);
 • Viferon (compoziția include în plus vitamina C și E).

Prețul pentru Genferon

Supozitoarele pot fi achiziționate la o farmacie sau printr-un magazin on-line, care nu se eliberează pe bază de prescripție medicală. în același timp, costul medicamentului poate varia foarte mult, datorită mărimii marjei de tranzacționare, a costurilor de transport și a altor factori. Deoarece medicamentul este făcut numai de Biocad, nu există nicio diferență între supozitoarele mai ieftine sau mai scumpe. Tabelul arată cât de mult costă medicamente antivirale.

Candle Genferon - instrucțiuni, utilizare, prețuri, analogi și recenzii

Genferon - lumanari pentru tratamentul infectiilor genitale. Un supozitor poate conține 125, 250, 500 sau 1000 de mii de interferoni (în instrucțiuni există informații despre alegerea dozei). În plus față de bolile urogenitale, genferonul este eficient împotriva infecțiilor comune - viruși, bacterii, ciuperci. Ce oferă proprietățile terapeutice ale medicamentului? Și cum să-l folosiți pentru tratamentul infecțiilor genitale?

Genferon - compoziție și acțiune

Genferon este produs sub formă de supozitor (supozitor) pentru introducerea în vagin sau anus. Efectul terapeutic al genferonului este asigurat de trei componente active:

 • interferonul (cantitatea sa poate varia - 125, 250, 500 sau 1000 mii UI în 1 supozitoare);
 • taurină (0,01 g în 1 lumanare);
 • benzocaină (0,055 g);

Forma lumânării și consistența solidă a medicamentului furnizează componente auxiliare - grăsime, emulgator, citrat de sodiu, acid citric, oxid de polietilenă. Ce acțiune are fiecare componentă a genferonului?

interferon

Interferonul este o substanță care produce sistemul imunitar. La om, interferonul se formează în timpul invaziei celulelor străine (în special a virușilor). Interferonii umani sunt împărțiți condiționat în trei grupe (alfa, beta și gamma - α, β și γ). În timpul invaziei diferitelor virusuri, se formează diferite tipuri de interferoni.

Supersitoarele cu Genferon conțin interferon alfa-2b recombinat. Este eficient împotriva unui număr de infecții virale, a multor bacterii patogene și a unor tipuri de cancer. Cuvântul recombinare înseamnă că substanța medicinală nu este un produs din sânge. Se obține fără utilizarea donatorului de sânge. Cum se sintetizează interferonul?

Recombinarea interferonului se efectuează folosind bacterii Escherichia coli. Gena interferonului uman este inserată în ADN-ul lor. Ca urmare, bacteriile încep să producă (sintetizeze) interferonul uman, care luptă împotriva infecției (suprimă sinteza noilor virusuri, oprește reproducerea și răspândirea lor). De asemenea, stimulează formarea altor celule ale sistemului imunitar (macrofage).

Astfel, medicamentele au un efect dublu. În primul rând, ele introduc interferonii suplimentari în sânge (ajutarea imunității altcuiva de a lupta împotriva infecției). În al doilea rând, ele stimulează formarea propriilor celule imune.

taurină

Taurina - are un efect versatil asupra corpului uman (previne convulsiile, îmbunătățește funcția inimii și defalcarea grăsimilor, restabilește retina oculară). Protejează, de asemenea, celulele, este responsabil pentru tonul lor, restabilește structura. La oameni, taurina se găsește în multe organe vitale.

Notă: industria farmaceutică utilizează pe scară largă această substanță. Este parte dintr-o varietate de medicamente - pentru tratamentul ficatului, inimii, diabetului, diferite infecții.

Ca parte a lumanarilor, taurina este o componenta vindecatoare si antiinflamatoare. Contribuie la epitelizarea țesuturilor, accelerează tratamentul rănilor și erupțiilor cutanate. Reduce zona de inflamație.

În plus, taurina menține activitatea biologică a interferonului, ceea ce sporește efectul terapeutic.

benzocaină

Benzocaina este componenta anestezică a supersitoarelor Genferon (anestezic). Blochează trecerea impulsurilor nervoase și previne apariția durerii. Anestezicul este necesar în special pentru infecțiile dureroase și recăderile lor (de exemplu, pentru herpesul zoster, când erupția bulei nu numai că provoacă dureri, ci provoacă și dureri severe).

Genferon - stimulează propria imunitate. Îmbunătățește un răspuns imun slab, ajută să facă față bolii sau infecției în momentul de față, dar nu previne întotdeauna infecția și boala în viitor. Prin urmare, utilizarea Genferon nu trebuie să fie necontrolată, este imposibil să se adreseze tratamentului cu imunostimulante din orice motiv. Medicamentul este utilizat pentru infecții prelungite complexe sau la niveluri scăzute de imunitate.

Genferon: efecte secundare și contraindicații

Pentru instrucțiunea de droguri, Genferon nu reglementează nicio contraindicație. Cu toate acestea, pentru interferon (principalul ingredient activ din supozitoare) lista contraindicațiilor este destul de largă. Nu se recomandă tratamentul cu preparate interferonice pentru următoarele afecțiuni:

 • Încălcări ale inimii, ficatului, rinichilor.
 • Încălcări în sistemul nervos central (și anume - epilepsie).
 • Boli ale glandei tiroide (cu o glandă tiroidă bolnavă, interferonul poate provoca hipertensiune arterială).

Care sunt efectele secundare ale tratamentului cu interferon?

 • Aritmiile cardiace. Cu mare grijă, utilizați medicamente în tratament, dacă anterior a existat un atac de cord.
 • Somnolență, dureri de cap. Medicamentele nu pot fi combinate cu sedative sau pastile de dormit.
 • Pierderea poftei de mâncare, greață și diaree - de obicei la cei care suferă de afecțiuni ale tractului urinar sau biliar.
 • Erupții alergice.

Mai des decât altele, reacțiile adverse se manifestă împreună cu doze mari de medicament (500 și 1000 mii UI).

În plus, medicamentul este o imunitate "străină". Componenta recombinată este sigură deoarece nu este făcută din sânge și nu poate deveni o sursă de infecție. Pericolul său este în altul - tratamentul necontrolat cu genferon reduce propriile sale imunități, face o persoană dependentă de consumul de interferon din exterior.

Prin urmare, nu se recomandă utilizarea mai multor medicamente pentru tratamentul supozitoarelor Genferon mai des de 2 ori pe an (fără indicații speciale, infecții complicate, operații chirurgicale).

Lumanari Genferon pentru copii

Genferon se aplică copiilor? În ciuda noutății disputelor legate de droguri și medicale, Genferon este folosit pentru a trata copiii din primele zile ale vieții. Dar numai în acele cazuri când este necesar. De exemplu - copilul nu este în stare să se recupereze, imunitatea sa este foarte redusă, organismul nu face față infecției sau este necesar un tratament chirurgical complex.

Nu utilizați lumanari Genferon pentru tratamentul răcelii obișnuite, tusei sau frigului. Chiar și pentru tratamentul gripei la copii, supozitoarele de Genferon se utilizează numai cu o durată prelungită a bolii, atunci când imunitatea este foarte slăbită și organismul nu este capabil să facă față virusului.

Sfat: în tratamentul copiilor se utilizează cea mai mică concentrație de substanță activă - Genferon Light 125. Datorită cantității minime de interferon, probabilitatea unei reacții alergice la utilizarea acestor lumânări este cea mai mică.

Forme de eliberare

Greutatea unei lumanari este de 1.65g. Într-un singur pachet pot fi 5 sau 10 bucăți. Cantitatea de ingredient activ (interferon) este măsurată în unități internaționale - UI.

Genferon 125 - conține 125.000 UI. Această doză minimă este utilizată pentru a trata copiii și prescolarii sub 7 ani. Lumanari 125 se numesc Genferon Light. Utilizarea lui Genferon Light este recomandată nu numai pentru tratamentul copiilor, ci și pentru femeile însărcinate (dacă este necesară tratamentul infecțiilor genitale).

Genferon 250 - conține 250.000 UI (în fiecare supozitor). Această doză este utilizată pentru tratarea infecțiilor genitale feminine în stadiile inițiale și medii de dezvoltare.

Genferon 500 - conține 500.000 UI. Această doză este utilizată pentru a trata infecțiile genitale la bărbați și este utilizată și pentru tratamentul bolilor urinogenetice avansate la femei.

Genferon 1 000 000 - conține doza maximă - 1 000 000 UI. Se utilizează pentru tratarea infecțiilor complexe, a inflamației extinse, în special la bărbați.

Prețul lumanarilor depinde de concentrația substanței active. Cele mai scumpe lumânări sunt de 1.000.000 UI.

Ce este tratat cu genferon

Instrucțiuni pentru supozitoare Genferon oferă o listă de infecții în care medicamentul are un efect terapeutic:

 • Virusul herpetic - folosit adesea pentru a trata virusul genital, dar poate fi de asemenea utilizat pentru orală și sindrila.
 • HPV sau papilomavirus uman.

Infecții bacteriene:

 • Chlamydia.
 • Ureplazmu.
 • Mycoplasma.
 • Gardnerelloz.
 • Trichomoniaza.

Și, de asemenea, ciupercile (candidoza). Și totuși - vulvovaginitatea și cervicita la femei, prostatita și uretrida la bărbați.

Supozitoare Genferon - vaginale și rectale

Preparatele cu interferon sunt de o asemenea formă care asigură intrarea substanței active pe membranele mucoase ale organelor externe. Interferonul este distrus în stomac. Prin urmare, Genferon a eliberat sub formă de lumânări sau pulverizare.

Recipientele rectale permit ingredientului activ să intre imediat în intestin, de unde este absorbită rapid în sânge. Prin urmare, utilizarea rectală este cea mai eficientă pentru tratamentul inflamației comune, precum și pentru tratamentul infecțiilor genitale la bărbați.

Infecțiile genitale ale femeilor sunt tratate cu administrarea vaginală a medicamentului. În acest caz, genferonul are un efect local - aproape că nu este absorbit în sânge și este concentrat în interiorul cavității vaginale (pereții organelor genitale se caracterizează printr-o capacitate scăzută de absorbție). Aproape tot medicamentul rămâne în interior și are un efect terapeutic puternic - vindecă inflamația și distruge agentul infecțios.

Datorită absorbției slabe a medicamentului prin vagin în sânge, numai infecțiile genitale la femei sunt tratate cu supozitoare vaginale. Toate celelalte cazuri de infecție sunt tratate cu administrare rectală de Genferon.

Adesea, pentru tratamentul inflamației complexe prelungite sau extinse la femei, plasarea vaginală a lumanarilor este combinată cu rectal.

Folosirea lumanarilor pentru tratamentul femeilor, barbatilor, copiilor

Instrucțiunea recomandă următoarele regimuri de tratament:

 • Pentru tratamentul infecțiilor genitale acute la femei, 1 lumânare este pusă (250 sau 500 mii UI) vaginal, dimineața și seara. Alegerea dozei depinde de gradul de inflamație și de agentul patogen. Cursul de tratament este de 10 zile.
 • Pentru tratamentul proceselor infecțioase cronice prelungite la femei, 1 supozitor se administrează zilnic timp de 1, 2 sau 3 luni.
 • Pentru tratamentul bărbaților alegeți doza de 500 și 1 000 mii UI. Regimul de tratament este același (2 supozitoare pe zi, 10 zile sau 1 lumânare în fiecare zi pentru o lună).

Pentru tratamentul copiilor se aplică Genferon Light. Instrucțiunea recomandă următoarea schemă:

 • Pentru infecții virale - 2 supozitoare pentru copil rectal, cu un interval de 12 ore. Cursul de tratament la copii este mai mic decât la adulți - 5 zile. Dacă este necesar, extindeți cursul pentru o pauză de 5 zile și repetați tratamentul.
 • În infecțiile virale cronice la copii, lumânările sunt injectate rectal peste noapte (în fiecare zi). Cursul de tratament este de la 1 la 3 luni.

Un regim de tratament similar este recomandat pentru tratarea femeilor gravide (de două ori pe zi timp de 10 zile). Pentru o femeie gravidă se alege doza minimă pediatrică a substanței active - nu mai mult de 125 mii UI (Genferon Light).

Genferon: analogi

Industria farmaceutică oferă o varietate de medicamente în care interferonul este principalul ingredient activ. Ele diferă în numele, componentele suplimentare și forma medicamentului (picături, spray, lumânări).

viferon

Acestea sunt supozitoare rectale cu interferon fără substanțe suplimentare. Fiecare lumanare conține între 150.000 și 3.000.000 UI. Se utilizează pentru tratamentul SARS și pneumonie, infecție intrauterină a nou-născuților, hepatită, infecții genitale, herpes. Viferon se administrează numai pe cale rectală. Medicamentul este cel mai eficient împotriva virușilor din tractul respirator.

Kipferon

Acestea sunt supozitoare pentru administrare rectală și vaginală. Acestea conțin interferon alfa 2 (în cantitate de 500.000 UI) din sângele donatorului, precum și proteinele plasmatice (pentru stabilizarea interferonului) și imunoglobulinele M, A, G. Prezența imunoglobulinelor, pe de o parte, îmbunătățește efectul stimulativ, crește eficacitatea medicamentului în lupta împotriva virușilor. Pe de altă parte, aceasta cauzează reacții alergice mai des.

Diferențele dintre Genferon, Kipferon și Interferon

Aceste medicamente sunt derivați ai interferonului. Acestea au un efect similar asupra organismului uman și sunt utilizate pentru a trata diferite boli infecțioase (inflamație urogenitală, infecții virale sau bacteriene comune).

Genferon este cel mai eficient medicament imunostimulator împotriva virusurilor genitale (herpes, HPV). În tratarea herpesului, acesta are avantajele ameliorării durerii și accelerarea vindecării erupției cutanate. Kipferon este mai eficient pentru tratarea virușilor intestinali. Viferon - pentru tratamentul infecțiilor respiratorii. În plus față de aceste imunostimulante, există multe alte medicamente: picături de laferobion, soluția de fiole Egiferon în fiole, Lockfiron sub formă de soluție injectabilă, unguent Diaferon, supozitoare Sweferon și o duzină de alte denumiri și forme comerciale cu principala componentă activă - interferon.

opinii

Lumanari Genferon - un medicament pentru tratamentul herpesului și a papilomavirusului uman, infecții bacteriene și fungice. Recenzile despre efectul medicamentului conțin adesea informații despre efectele secundare (colic, arsură).

Alina, Moscova: M-au găsit. Herpes, citomegalovirus, tosoplazmoz! Prescris Genferon 1 000 000! A fost arsuri la stomac, prematur lunar.

Simona, Mariinsk: Genferon mi-a fost repartizat din ureplazma. Dimineața - 500 UI vaginal, seara - 1000 rectale. În plus, a prescris vilprofen și metronidazol (pilule în dimineața și seara). Nu există efecte secundare.

Catherine, Sacra: Și în picioarele mele de la lumânări apare iritare. Poate că concentrația este mare (1,000,000 UI)? Stabiliți un curs de 10 zile. Astăzi, al șaptelea, mă tem că nu pot rezista, voi înceta să pun lumanari, mâncând foarte mult.

Lumanari pentru copii Genferon light - recenzii

Yaroslava, Sevsk: Copilul a avut o temperatură ridicată (39º). A ținut în mâinile sale două supozitoare rectale - paracetamol și lumină genferon. A decis să pună primul genferon. După 10 minute, temperatura a coborât. După 30 de minute, a ajuns la 37,7 ° C. Dimineața, temperatura nu mai era acolo, dar copilul nu era încă foarte sănătos. Puneți o altă lumânare la 12 ore de la cea precedentă. Seara - aproape sănătoasă, activă. A doua zi - cum nu sa întâmplat. Și acestea sunt doar două lumânări ale lui Genferon! Este mai bine decât să coborâți temperatura, oferind copilului un ajutor real pentru imunitate.

Natalie, Pogar: Copilul meu este supărat cu lumânări.

Irina, Svetlograd: Un farmacist a recomandat un nou medicament în loc de Viferon - Genferon Light. Suntem alergici la viferon. Genferon testat - fără alergii.

Concluzii: ce trebuie să știți pentru tratamentul genferonului

Genferon - unul dintre cele mai recente medicamente pentru stimularea sistemului imunitar. În plus față de interferonul tradițional, acesta conține în plus taurină și anestezic. Efectul combinat al acestor componente asigură un efect terapeutic - lumanările ajută la tratamentul herpesului și al altor infecții genitale. Cu toate acestea, concentrațiile mari determină adesea reacții alergice sau efecte secundare.

Supozitoarele Genferon pot fi administrate pe cale rectală (în intestin) sau vaginal (în vagin). Unde intrați - depinde de sex și de boală. Atunci când se tratează orice infecție la bărbați, henferonul se administrează rectal. La tratarea femeilor, este administrată vaginal (cu inflamație a organelor genitale) și rectal pentru a trata toate celelalte infecții.

Toate informațiile sunt furnizate doar în scop informativ. Și nu este o instrucțiune pentru auto-tratare. Dacă vă simțiți rău, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Top