Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Este posibil să prindeți o vezică rece și cum să o tratați mai târziu
2 Clinici
Nasul picături dintr-o frig, o listă cu cele mai bune mijloace
3 Clinici
Cele mai bune medicamente pentru creșterea imunității la adulți
Image
Principal // Rinită

Este posibil sa prindeti o raceala prin sarut?


Simplu! Cu siguranta esti infectat. ORZ, răcelile și bolile lor sunt transmise prin picături de aer. Vă sfătuiesc să vă abțineți de săraci (mai ales pasionați)! Ai grija. Ei bine, dacă sunt insuportabile, atunci întăriți sistemul imunitar și sărut!

Desigur, există o șansă de a prinde o răceală printr-un sărut, dar este prea mic în comparație cu opțiunea dacă proprietarul virusului strănește lângă tine! Puneți în pasaje nazale unguent de oxolin și sărutați îndrăzneț. Da, și cereți-i însoțitorului sau companionului să nu vă strănețească (cel puțin în acea perioadă în timp ce el sau ea este infectat!) Și dacă alegerii voastre are herpes, trebuie fie să vă schimbați alegerea sau să acceptați faptul că o aveți mai devreme sau prea târziu să apară! (

Este transmisă la rece?

Ce este o frig

Fiecare dintre noi are o frig aproximativ de trei ori pe an. În primul rând, persoanele cu imunitate slăbită sunt susceptibile la răceală. Simptomele de rău includ stare generală de rău, cefalee, durere în gât, tuse, congestie nazală, febră, oboseală. Pentru persoanele în vârstă cu boli de inimă, nou-născuți, persoane cu boli cronice, virusul reprezintă o amenințare gravă. Răceala obișnuită este cauzată de o infecție virală respiratorie acută sau SARS, care este cauzată de viruși și bacterii care sunt cel mai sensibile la oameni. Mulți oameni din rândul muncitorilor nu consideră că un motiv rău pentru neliniște. Ei continuă să lucreze, fără să-și dea seama că sunt expuși riscului unor consecințe grave pentru organismul lor. Mortalitatea în astfel de cazuri atinge 40%. Cauza frecventă a bolii este hipotermia întregului organism sau a părților sale individuale pe fondul fluctuațiilor de temperatură și umiditate. Există mai mult de 200 de tipuri de viruși care pot cauza o răceală. Printre acestea sunt rinovirusurile cele mai frecvente. Acestea afectează mucoasa nazală în 30% din cazuri. Copiii mici suferă de o răceală de până la 6 ori pe an. Fumatorii sunt, de asemenea, în pericol. În interiorul nasului și gâtului o persoană are cilia, îndepărtează excesul de mucus din corp. La fumatori, cilia este paralizata, iar mucusul care se acumuleaza in gat si nas duce la inflamatie. După ce virusul intră în corpul uman, simptomele bolii apar în a doua sau a treia zi. În medie, răceala suferă de la zece zile la două săptămâni.

Sunt răceli transmise sexual?

În corpul uman, virușii pot trece prin nas și gură prin aer, când sunt aproape de tine, o persoană bolnavă tuse, strănește. Virusul este, de asemenea, transmis prin mâini sau obiecte, atunci când o persoană bolnavă atinge prima dată nasul, ochii și gura lui, apoi salută sau atinge obiecte obișnuite. Direct sexual, virusul nu intră în corpul uman. Infecția are loc prin comunicarea strânsă cu partenerul bolnav atunci când există contact aerian și tactil.

Este o frig la buze?

O răceală pe buze apare mereu în momentul cel mai inoportun. Cauza apariției unor bule transparente dureroase umplute cu lichid este virusul herpesului. Este contagioasă și poate fi transmisă de la o persoană bolnavă sau prin obiecte de zi cu zi. În interior, la temperatura camerei, virusul este activ în timpul zilei. Dacă o răceală pe buze a apărut la o femeie însărcinată, atunci în acest caz, totul depinde de durata sarcinii. Dacă durata sarcinii este mică, atunci fătul nu este în pericol în 1-3% din cazuri. Dacă perioada de gestație este mai mare de șase luni, riscul bolii este deja de 60%.

Este o răceală trecută printr-un sărut?

Sărutul este o experiență plăcută. În procesul de sărutare, sistemul imunitar este activat, stresul este îndepărtat, hormonii de bucurie sunt produși în mod activ, circulația sângelui este îmbunătățită și caloriile suplimentare sunt arse. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe această activitate poate fi periculoasă. Sărutul este una dintre cele mai comune metode de transmitere a herpesului. Dacă unul dintre parteneri are răni pe buze și celălalt are virusul în prim-plan, infecția este inevitabilă. Saliva este un mediu de reproducere ideal pentru viruși. Odată ajuns în corpul unei persoane sănătoase, virusul rămâne acolo pentru totdeauna. Să-l vindeci nu mai este posibil. Medicamentele antivirale moderne pot accelera cursul bolii. Foarte frig când un sărut nu poate fi infectat. Rinovirusurile, care cauzează răceli, rar intră în corp prin gură. Sa efectuat un experiment. Voluntarii voluntari timp de o jumătate de minut au sărutat pe cei care nu au răcit. Ca urmare, doar unul dintre cei 16 participanți a rănit. Pentru a prinde o răceală printr-un sărut, este nevoie de 8000 de ori mai mulți viruși. Cu toate acestea, comprimatele obișnuite pentru dureri în gât pot reduce riscul de transmitere. Cumpărați numai cele care conțin ingrediente antiseptice grave.

Mai multe surse de frig

Lucrurile o persoană bolnavă rece poate fi una dintre principalele surse de infecție în casă. Chiar și în timpul procesului de spălare sau de schimbare a hainei unei persoane reci, puteți să prindeți un virus. În timpul spălării, 99% din bacterii sunt distruse. Virușii rece sunt mult mai greu de spălat decât bacteriile. Ele pot fi în cele mai inaccesibile locuri de pe haine. Jumătate din numărul total de viruși rece trăiesc pe desktop și pe un mouse computer. Profesiile de risc includ lucrători de birou, profesori, profesori de grădiniță, bancheri, avocați.

Cine este bolnav mai puțin frig

Odată cu vârsta, răcelile se îmbolnăvesc mult mai rar. Adolescenții suferă de răceli de 2 ori mai des decât de oameni după 50 de ani. Acest lucru se datorează faptului că, pe parcursul vieții persoanelor în vârstă, se produc anticorpi obișnuiți. Recent, au fost efectuate numeroase studii pentru a afla de ce unii oameni suferă de răceli mai des, iar alții mai rar. Totul depinde de numărul de celule receptor la care sunt atașate rinovirusurile. La om, este pus la nivel genetic.

Este rece pe buze și cum se transmite?

Majoritatea oamenilor apar periodic pe buza neplăcută sub formă de bule. În acest sens, apare o întrebare rezonabilă: cum se transmite această boală și este posibil să se infecteze printr-un sărut și în timpul contactelor apropiate? Din păcate, majoritatea bolnavilor consideră frigul pe buze drept ceva frivol și nu acordă suficientă atenție tratării și prevenirii recidivei. Acest lucru este foarte periculos, deoarece cu un sistem imunitar slăbit, virusul herpesului poate intra în sânge, în sistemul nervos și provoacă condiții foarte grave.

Ce este herpesul pe buze?

Înainte de a răspunde la întrebarea dacă o răceală pe buze este contagioasă, trebuie să aflați ce este boala.

Buletele herpetice de pe buze indică întotdeauna că virusul herpes a intrat în organism. De obicei, o roșie mică, dureroasă apare mai întâi sub forma unui pete pe buze, care provoacă senzații de mâncărime. Apoi, după câteva zile există bule cu conținut de apă. Ulterior, aceste structuri au izbucnit, iar în locul lor sunt răni foarte dureroase. Erupția poate fi însoțită de febră, durere în gât și arata ca o răceală obișnuită.

Dacă frigul este transmis în această formă la alții și este contagios sau nu există o astfel de infecție, toată lumea trebuie să știe. Într-adevăr, în această perioadă, transmiterea virusului herpesului la o altă persoană este foarte probabil. Dar mai întâi trebuie să înțelegeți ce fel de boală.

Infecția cu herpes este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase. Infecția populației cu virusul herpesului este foarte mare și variază între 90%. Acest lucru sugerează că un număr copleșitor de oameni sunt foarte familiarizați cu această problemă.

O caracteristică a virusului herpesului este că, odată ce acesta intră în organism, rămâne în el pentru totdeauna. Adesea, persoanele infectate uită această boală de mult timp și cred că s-au recuperat. Dar chiar si cea mai mica scadere a imunitatii, care poate fi cauzata de o alta infectie virala, traume, stres, hipotermie, suprasolicitare, va va reaminti din nou de o problema plictisitoare.

În ciuda faptului că în prezent există medicamente care inhibă activitatea infecției cu herpes, eliminarea completă a acestei probleme este imposibilă. Nimeni nu poate garanta că bulele neplăcute nu se vor mai întoarce. Reapariția lor se numește infecție recurentă.

Chiar dacă nu există erupții, aceasta nu înseamnă că organismul este complet lipsit de infecții cu herpes.

Modalități de transmitere a HSV

Pentru a înțelege dacă o răceală pe buze este sau nu contagioasă, trebuie să aflați cum intră HSV în corpul uman. Herpesul poate fi transmis în diverse moduri. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă prin contactul cu persoana bolnavă sau cu bunurile sale. Timpul în care boala se manifestă (se numește perioada de incubație) variază de la una la patru săptămâni. Deci, dacă simptomele bolii nu au apărut imediat, aceasta nu înseamnă că infecția nu a avut loc.

Cele mai frecvente modalități de răspândire a infecției sunt:

 • Dacă vă sărutați o altă persoană cu o răceală pe buze.
 • Pe calea aerului.
 • În contact cu lucrurile persoanei bolnave (folosind un ruj, periuță de dinți, brici, prosop comun).
 • Folosind aceleași feluri de mâncare și tacâmuri cu o persoană infectată.
 • Infecția copilului de la mamă.

Pacientul este cel mai contagios în perioada în care bulele de pe buze se izbucnesc și se formează ulcere. În acest moment secrețiile de virus herpes ating vârful lor. Dacă vă sărutați purtătoarea unei infecții cu herpes în acest moment, boala va fi foarte greu de evitat. Riscul său este crescut în special dacă există leziuni sub formă de fisuri sau răni pe buze și pe mucoasa orală. În acest caz, probabilitatea de infectare este de 100%.

De asemenea, posibilitatea de infectare este ridicată pentru persoanele cu imunitate slăbită atunci când se află în aceeași cameră cu persoana bolnavă, atunci când vorbesc cu ei, în special în momentul tusei sau strănutului. Dacă familia are un purtător al virusului herpes, care suferă periodic de o erupție pe buze, aproape întotdeauna aceeași problemă este cu membrii familiei sale. La urma urmei, este foarte dificil să eviți contactele strânse cu unul iubit, așa că, în majoritatea cazurilor, mai devreme sau mai târziu, infecția se dezvoltă.

Cum sa te protejezi de o raceala pe buze?

Cunoscând modalitățile de infectare cu herpes, în majoritatea cazurilor, vă puteți proteja de infecție. Mai întâi de toate, trebuie să vă amintiți că, pentru a săruta o persoană cu erupții herpetice pe buzele sale, trebuie să se pună un risc ridicat de infecție. Cea mai mare șansă de a prinde un HSV de la debutul bolii până în ziua a șaptea. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă concentrați pe natura erupțiilor cutanate și să așteptați momentul în care ulcerul se vindecă complet. Sărut în timpul remisiunii. Pentru a preveni apariția erupțiilor cutanate, nu uitați să vă măriți imunitatea.

Ce altceva poți să faci:

 1. În cazul în care tuse bolnav și strănut, atunci trebuie să aibă grijă de a proteja pe alții de la infiltrarea în aer a infecției și purta o mască de tifon. Trebuie să se schimbe după câteva ore și să fie călcat cu fierul fierbinte după spălare.
 2. Spălarea frecventă a mâinilor cu săpun este necesară atât pentru pacient cât și pentru persoanele care sunt în contact cu el. Faptul că bolnavul poate atinge bulele cu mâinile, pe măsură ce acestea se mențin, iar în același timp, virusul herpes se află în cantități mari pe pielea palmelor. Apropo, acest lucru poate fi motivul pentru care infecția poate apărea în timpul unei strângere de mână. Astfel, orice obiect din casă poate fi o sursă de infecție.
 3. Dacă există un pacient cu herpes în casă, trebuie să aveți grijă ca în perioada de exacerbare să folosească numai feluri de mâncare și un prosop. Spălați lingura personală, furculita, ceașcă, sticla de apă, de preferință folosind agenți anti-spălare de vase și clătiți-o cu apă fiartă.
 4. Spălați prosoapele, lenjeria de pat și articolele personale, de preferință la temperaturi ridicate (90 grade), iar dacă spălarea se face manual, este necesară fierberea.

Există un tipar care apare atunci când corpul este slab. Următorii factori contribuie la consolidarea sistemului imunitar:

 • O alimentație bună, cu conținut suficient în dieta vitaminelor și a oligoelementelor.
 • Întreg somn noaptea.
 • Lipsa de situații stresante și un mediu liniștit de acasă.
 • Utilizarea periodică a medicamentelor imunomodulatoare și complexelor vitamin-minerale.

Trebuie amintit faptul că slăbesc sistemul imunitar, consumul excesiv de alcool, o fantezie pentru o hrană abundentă cu un conținut ridicat de grăsimi și produse afumate, fumatul, un stil de viață sedentar.

Astfel, un stil de viață sănătos și respectarea strictă a principiilor de igienă pot preveni infecția cu infecție cu herpes și pot preveni reapariția ei. Întrucât marea majoritate sunt deja infectate, sarcina principală este de a preveni exacerbarea bolii.

Deoarece nu există metode absolut fiabile pentru evitarea infecțiilor, imunitatea ar trebui îmbunătățită pentru a evita exacerbarea bolii.

Caracteristicile herpesului la copii

O atenție deosebită ar trebui acordată relației dintre mamă și copil dacă o femeie este infectată cu virusul herpesului. Contactul în acest caz este întotdeauna foarte aproape - este greu de imaginat o mamă care nu-și va săruta copilul. Cu toate acestea, dacă există o erupție cutanată pe buze, acest lucru nu trebuie făcut în nici un fel. Este necesar să așteptați momentul în care rănile se vindecă și se vindecă complet.

Dacă o femeie a fost infectată cu herpes cu mult înainte de sarcină și naștere, atunci anticorpii împotriva acestei infecții vor fi în sângele ei. Această imunitate va fi transmisă copilului și, în câteva luni după naștere, îl va proteja de infecție. Mult mai rău dacă o femeie are herpes în ultimele luni de sarcină. În acest caz, sistemul imunitar al mamei nu va avea timp să dezvolte anticorpi care vor fi transmise copilului și el va fi infectat fie în ultimele etape ale sarcinii, fie în timpul nașterii.

Datorită imperfecțiunilor sistemului imunitar, corpul nou-născutului este deosebit de vulnerabil. Există un mare pericol de generalizare a infecției cu herpes și de dezvoltare a meningitei herpetice și a encefalitei.

Mamele în perioada de exacerbare trebuie să monitorizeze cu atenție igiena și să încerce să nu atingă leziunile herpetice cu mâinile, deoarece acestea sunt principalele surse de infecție. În acest scop, este necesar să lubrifiați zonele afectate cu medicamente antialergice speciale nu cu mâinile, ci cu un tampon de bumbac. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza și bastoane, care după fiecare utilizare ar trebui să fie aruncate. În ciuda măsurilor luate, spălarea mâinilor va rămâne, de asemenea, o procedură obligatorie care merită practică în orice contact cu copilul (hrănire, înfășurare, scăldat).

Infecția cu herpes se numără printre cele mai frecvente. Un rol important în apariția lui are contactele personale, și anume sărutările, utilizarea obiectelor obișnuite de uz casnic. Pentru a preveni infecția și pentru a vă proteja de boală, puteți utiliza măsuri de igienă și puteți îmbunătăți imunitatea globală. O atenție deosebită trebuie acordată prevenirii infecției la copil - cu cât se va întâmpla mai târziu, cu atât va fi mai bine pregătit sistemul imunitar al copilului când va întâlni acest virus.

Cât de mult poate fi răceala contagioasă și cum este transmisă de la alte persoane

Termenul "frig" înseamnă un set de simptome care apar în timpul hipotermiei sau infecției cu SARS. La oameni, chiar și herpesul care apare pe buze sunt denumite boli catarre.

Înțelegerea faptului dacă o răceală este contagioasă poate fi ajutată de cunoașterea faptului că o cauză comună a unei boli este o infecție virală care intră în organism în diferite moduri.

Trebuie luate măsuri pentru a reduce riscul de infectare. Primul este limitarea contactului cu bolnavii.

Apariția unei friguri

Boala se dezvoltă datorită virușilor sau bacteriilor care proliferează activ în organism. Ele cauzează boli respiratorii.

Principala sursă de infecție este o persoană bolnavă. Din acest motiv, este important să se ia măsuri de protecție imediat după apariția primelor semne de boală.

Este posibil să se îmbolnăvească cu boli virale dacă sistemul imunitar este slăbit și dacă există un număr mare de agenți patogeni în aer. Odată ce se află pe membrana mucoasă, virusul începe să se înmulțească, iar într-o zi numărul său ajunge la 16 milioane.

Dar dezvoltarea bolii poate să nu apară, deoarece un sistem imunitar puternic uman este capabil să găsească rapid și să neutralizeze agentul patogen.

Opiniile cu privire la posibilitatea de a prinde o răceală sezonieră, divergente. Un factor provocator pentru dezvoltarea anginei și a rinitei este stafilococul, care este localizat constant în nazofaringe.

Apărările organismului slăbesc de frig și hipotermie, iar frigul comun se dezvoltă datorită reproducerii intensive a microorganismelor patogene.

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să vă asigurați că persoanele sănătoase nu sunt infectate de către pacient. O răceală poate apărea și în prezența infecțiilor cronice.

Este o frig?

Răceala comună este contagioasă dacă este provocată de agenți infecțioși care infectează corpul, intră în el nu numai prin aer în timpul strănutului și tusei, ci și prin accesorii de uz casnic sau când se sărute.

 1. Este o raceala sau o gripa transmisa unei persoane sanatoase prin mancare? În boala virală sau bacteriană, infecția intră prin nas, gură și ochi. O persoană bolnavă are microorganisme patogene în saliva, rămânând pe feluri de mâncare și mâncare. Cu alte cuvinte, nu trebuie să mănânci de pe aceeași placă cu pacientul, să beți din aceeași pahar sau să folosiți aceleași tacâmuri.
 2. Este o frigă fără o temperatură cauzată de hipotermie? La pacienți, răspunsul la infecție poate fi diferit. De multe ori trebuie să vă ocupați de astfel de manifestări:
 • frisoane, febră;
 • tuse, nas înfundat, strănut;
 • durere musculară și articulară;
 • greața, tulburarea intestinală și vărsăturile apar uneori.

Există situații în care o răceală nu ridică temperatura corpului. Aceasta nu înseamnă că pacientul este inofensiv pentru o altă persoană.

În cavitatea nazală și orală se află un număr mare de bacterii care, atunci când strănut sau tuse, se disipă în aer și sunt inhalate de oameni sănătoși.

Pentru a înțelege dacă este transmisă o răceală, este necesar să ne dăm seama cum diferă de gripă. O răceală poate provoca o boală datorată hipotermiei.

În gripă, infecția are loc ca urmare a transmiterii virusurilor prin aer, prin utilizarea acelorași obiecte sau obiecte. În ciuda acestui fapt, în ambele cazuri, cauza dezvoltării bolii este infecția.

Cu o scădere a temperaturii corporale în timpul hipotermiei, reacția defensivă a organismului slăbește, iar agenții cauzali ai bolii care se găsesc în corpul fiecărei persoane se înmulțesc, depășind rata admisibilă.

Ca rezultat, se produce tuse și nas curbat, dar un ușor disconfort se poate dezvolta într-o boală gravă. Această boală nu este considerată deosebit de periculoasă, dar în timpul sarcinii este o amenințare gravă la făt.

Infecția poate declanșa dezvoltarea anomaliilor congenitale. Pentru a preveni complicațiile, tratamentul trebuie să înceapă imediat după detectarea primelor semne ale bolii, chiar dacă temperatura rămâne în limitele normale.

Modalități de răspândire a infecției

Coldurile sunt adesea numite boli respiratorii, care pot fi infectate cu picaturi din aer. În acest caz, frigul este transmis prin tuse sau pe nas. Cele mai mici particule de virusuri sau bacterii se mișcă liber în aer.

Unii se întreabă dacă puteți prinde o răceală de la o altă persoană pe stradă. În acest caz, riscul este redus, deoarece infecția se extinde până la 2 metri de pacient.

În consecință, o persoană sănătoasă se poate îmbolnăvi dacă este în interior cu el.

De asemenea, adesea se întreabă cum se transmite încă frigul, ce mecanisme de transmisie există încă. Puteți deveni infectați într-un mod de uz casnic, adică prin obiecte obișnuite. Acest lucru este rar, deoarece agentul patogen este instabil în mediul înconjurător.

Cel mai periculos mecanism de transfer este calea de contact. Dar asta nu înseamnă că frigul este transmis sexual.

Cu transmisia de contact, se întâmplă următoarele: în procesul de strănut sau tuse, o persoană își acoperă fața cu mâinile, atinge ochii sau nasul și rămâne cu agenți patogeni pe mâini.

Ele sunt transmise prin atingerea obiectelor sau a altei persoane. Agenții infecțioși penetrează cu ușurință membranele mucoase și infectează tractul respirator.

Factorii care contribuie la infecții

Principalele condiții pentru dezvoltarea bolii includ:

 • penetrarea microorganismelor patogene în organele sistemului respirator;
 • imunitate slabă în perioada exacerbărilor sezoniere;
 • factorii care contribuie la dezvoltarea infecției (de exemplu, hipotermie).

Agenții patogeni reci sunt transmiși prin membranele mucoase ale cavității nazale și orale. Acesta este terenul optim pentru microbi.

În mediul extern, infecția se răspândește prin strănut și tuse, care sunt răspunsul organismului la iritația mucoasei. O persoană cu imunitate scăzută, care este alături de pacient, este neputincioasă împotriva bacteriilor.

Este important să începeți tratamentul la primele semne de boală, numai medicul poate alege schema corectă.

De la o persoană bolnavă se transmite o răceală:

 • prin strănut și tuse;
 • atunci când folosiți obiecte obișnuite de uz casnic, cum ar fi prosoape, vase, telefon;
 • atunci când se agită mâinile (metoda de contact);
 • în strânsă comunicare, printr-un sărut;
 • în locuri publice (transport, grădiniță, instituții de învățământ, magazin, spital).

Măsuri preventive

Pentru a vă proteja în timpul unei epidemii sau în timp ce comunicați cu bolnavi, trebuie să luați câteva măsuri de precauție:

 1. Este posibil să se protejeze organele respiratorii împotriva pătrunderii virușilor prin plasarea unei măști de tifon în locurile publice. După contactul cu pacientul și în scopul profilaxiei, se recomandă spălarea frecventă a nasului, precum și utilizarea unguentului care conține oxolin.
 2. Igiena este unul dintre punctele obligatorii de prevenire. Trebuie să vă spălați de multe ori mâinile, să le tratați cu un dezinfectant special, mai ales după vizitarea locurilor publice. Dacă există un pacient în familie, ar trebui să i se aloce articole de igienă individuale, lenjerie de pat și feluri de mâncare.
 3. Trebuie să cereți pacientului să își acopere fața cu o cârpă sau șervețel când tuse și strănută. Această regulă este, de asemenea, importantă pentru educarea copiilor.
 4. Încercați să aveți mai puțin contact cu bolnavii. În timpul epidemiei sezoniere, nu se recomandă vizitarea unor locuri în care există o mulțime de oameni. Dacă un membru al familiei a devenit infectat, este necesar să îl soluționați într-o cameră îndepărtată, care ar trebui să fie difuzată în mod regulat.
 5. Casele trebuie să efectueze în mod sistematic curățarea umedă. Pentru curățare este important să utilizați soluții dezinfectante.
 6. Pentru a stabiliza sistemul imunitar, trebuie să mănânci bine, să luați multivitamine, să beți decoctări pe bază de plante și fructe de pădure.

Medicii recomandă să urmeze alte recomandări, ca să nu se răcească:

 • obțineți un vaccin împotriva gripei;
 • bea cel putin 2 litri de apa zilnic;
 • conduceți un stil de viață activ, jucați sport, faceți plimbări în aerul proaspăt;
 • opri fumatul, bea alcool. Nicotina și alcoolul etilic afectează funcția tuturor organelor, ca urmare a scăderii reacției de protecție a organismului. Atunci când consumați o cantitate mare de alcool, ficatul curăță prost sângele, ceea ce duce la acumularea în organism a unei cantități mari de toxine;
 • dacă există semne de răceală, este mai bine să luați concediu medical timp de câteva zile și să vă vindecați.

Este important să respectați aceste reguli nu numai în perioada epidemiilor sezoniere, ci și în scopul prevenirii diferitelor răceli.

Frigul comun trece printr-un sărut?

Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Astăzi, probabil, nu există o astfel de persoană care să nu fie familiarizată cu un astfel de concept ca herpesul. Este atât de răspândită. Potrivit unor date, aproximativ 95% din populația totală a planetei sunt transportatorii ei.

Cuprins:

Este demn de remarcat că majoritatea nu suferă de erupții, dar poate infecta și alte persoane. Restul sunt conștienți de toate problemele asociate cu această boală.

Herpesul este o boală virală care apare adesea pe buze sau pe periferie. Dacă un astfel de virus intră în corp, atunci rămâne acolo pentru totdeauna.

Ce este virusul herpes periculos?

Pericolul în prezența unei astfel de infecții este că, în cazul unui sistem imunitar slăbit, acesta poate afecta nu numai membranele mucoase, ochii, ficatul, intestinul, ci și creierul. În plus, infecția cu virusul herpesului poate duce la dezvoltarea bolilor de cancer și a problemelor de memorie.

Modalități de transmitere a herpesului pe buze

Herpesul pe buze este transmis în următoarele moduri:

 1. Virusul poate fi transmis de la zonele infectate la cele neinfectate, adică există o mare probabilitate de a muta herpesul din zona gurii, de exemplu, în zona ochilor sau nasului.
 2. Capacitatea virusului de a supraviețui în afara transportatorului acestei boli sugerează că acesta poate fi pe obiecte de igienă personală sau feluri de mâncare. După ce ați băut din același pahar de la care o persoană bolnavă consumase înainte, riscați să luați infecția.
 3. Herpesul poate fi transmis de la mamă la copil în timpul nașterii. Desigur, acest lucru este puțin probabil, deoarece chiar dacă o femeie este un purtător al virusului, copilul ei are imunitate înnăscută, astfel încât infecția de la mamă nu va avea consecințe pentru el.

Dar există două excepții:

 • Virusul sa manifestat în mama pentru prima dată cu puțin timp înainte de naștere și încă nu are imunitate față de el. În această situație, se poate dezvolta un herpes neonatal la nou-născut.
 • Sursa virusului nu a fost mama, ci unul dintre medicii sau un instrument medical. Bineînțeles, acest lucru este prea puțin probabil, deoarece în spital, totul trebuie să fie complet sterilizat. Dar, teoretic, este posibil și dacă, în același timp, mama nu a suferit anterior de herpes, există riscul infectării primare a copilului.

Și întrebarea principală: herpesul pe buze este transmis printr-un sărut? Transmisă numai dacă:

 • herpesul la o persoană infectată se află în faza activă;
 • există o predispoziție directă a bolii (cauza poate fi, de exemplu, răni mici pe buze sau în gură).

Și dacă o persoană infectată nu are o erupție cutanată în zona periferică sau pe buze, poate infecta cu herpes?

Da, cu siguranta poate. Deoarece virusul continuă să trăiască în corpul unei astfel de persoane, în ciuda faptului că nu există manifestări externe în acest sens. Virionii pot fi în acest moment în diferite țesuturi și celule. În ciuda faptului că majoritatea particulelor virale sunt distruse imediat de apărarea imună a corpului, unele dintre ele pot intra în saliva, lacrimi, mucoasa vaginală sau pur și simplu microscratches pe piele.

Metode de prevenire a herpesului

Deci, există câteva reguli care pot ajuta la protejarea împotriva infecțiilor cu herpes:

 1. Amintiți-vă că herpesul este foarte contagios și este transmis atunci când strănutați, folosind unele obiecte de igienă sau vase. Prin urmare, trebuie să fiți atenți la igiena personală, dacă locuiți cu o persoană infectată.
 2. Herpesul apare atunci când imunitatea este redusă și, prin urmare, trebuie întărită chiar înainte de apariția simptomelor.
 3. Se recomandă spălarea mâinilor cât mai des posibil și, de asemenea, evitarea contactului strâns cu o persoană infectată.

De asemenea, se recomandă folosirea produselor cosmetice de protecție (de exemplu, cremă sau ruj) în sezonul de iarnă și evitarea uscării buzelor.

Herpesul este deosebit de activ în zilele critice la femei, într-o perioadă de nervozitate și stres, la persoanele care se află într-o dietă strictă și, de asemenea, la cei care abuzează de băuturi alcoolice.

La primele simptome ale bolii se recomandă să consultați un specialist.

Dacă sa făcut în timp util și herpesul, transmis prin sărutare sau altfel, a fost detectat într-un stadiu incipient, adică toate șansele de a scăpa de acesta rapid, evitând dezvoltarea sa.

Punctele cheie și importanța tratamentului

Pentru combaterea herpesului, medicii folosesc medicamente care au efecte diferite asupra organismului uman, incluzând antivirale, analgezice, normalizând imunitatea și microflora generală. Fondurile pentru tratamentul local al mucoasei reduc durerea și accelerează vindecarea ulcerului. În cazul în care herpesul nu este tratat sau așteptați pentru a "pleca de la sine", vă puteți confrunta cu complicațiile grave menționate mai sus. Prin urmare, este imposibil să se amâne tratamentul și accesul la un medic.

Riscul de a prinde boala va fi minim dacă aveți grijă să vă mențineți sănătatea, să aveți o nutriție adecvată, să vă odihniți bine și să dormiți, să respectați măsurile preventive, să conduceți o viață activă și să mențineți gândirea pozitivă. După toate, după cum știți, este mai ușor să preveniți necazurile decât să căutați modalități de a le rezolva.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Vă mulțumim pentru articol și pentru materialul util în el. Întotdeauna am crezut că herpesul este transmis prin săruturi de orice tip.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

De asemenea, ea a crezut mereu că sărutul unei persoane care a avut herpes "aruncat" pe buzele ei este absolut contraindicată, ca să spunem așa, din cauza incredibilului său infecțios. Dar, într-un fel, ea nu sa gândit la faptul că nu le costă nimic să se infecteze, folosind, de exemplu, aceleași feluri de mâncare.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Chiar și prin naștere strănutul este transmis, nu știu. Dar despre sărut și feluri de mâncare a știut întotdeauna, dacă cineva are herpes la domiciliu, atunci el are imediat un tacamuri separate.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

M-am gândit la articol. Până la maturitate, nu a existat herpes. A început să se întâlnească cu o fată, sărutându-se și pe buze i s-au arătat niște tâmpenii. Și herpesul ei de multe ori a sărit în sus. Cum să vă protejați, pentru că, dacă vă place, nu vă veți uita la ea. Desigur, de la sărutări obișnuite, este mai bine să se abțină.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Nu numai prin săruri pot fi transmise, ci și prin folosirea acelorași feluri de mâncare atât cu bolnavii, cât și cu strănutul, deoarece virusul este transmis prin picături de aer. Bolnavul trebuie să poarte o mască.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Eu însumi în offseason sunt în mod constant chinuit de acest herpes urât. Dar nu fac apel la doctori. A descoperit câteva metode populare care ajută la eliminarea rapidă a tuturor manifestărilor acestui virus.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Vreau să împărtășesc un remediu foarte bun pentru herpes, prin modul în care am vindecat soțul meu. înseamnă că rețeta este simplă - să fiarbă un pahar de lapte cu cinci dinți de usturoi, tulpină și băutură, soțul meu nu a lăsat nimic pentru un an

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Virusul herpesului este foarte comun și aproape fiecare a doua persoană este bolnavă, dar toată lumea o are în sângele lor. Este mai bine să vă abțineți de la sărutările obișnuite. Dacă viata de familie este cu o persoană bolnavă sau purtătoare, infecția nu poate fi evitată.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Re: Herpesul pe buze este transmis printr-un sarut?

Infagel, cel mai bun tratament pentru herpes. Tratează herpesul de orice tip foarte repede și oriunde este. Înainte, nu mi-am scrîsit durerea, sa întâmplat că el nu a mers timp de două săptămâni, iar acum timp de trei, patru zile nu există nici un spot de herpes. Unguentul nu murdărește, nu curge, este ieftin, dar nu-l purtați trebuie să fie refrigerate.

 • Conectați-vă sau înregistrați-vă pentru a posta comentarii.

Acum 1 săptămână 5 ore

Primiți știri prin poștă

Obțineți secretele de mail despre longevitate și sănătate.

Informațiile sunt furnizate pentru familiarizare, vizitatorii ar trebui să efectueze orice tratament cu medicul lor!

Copierea materialelor este interzisă. Contact | Despre site

O răceală pe buză este contagioasă sau nu.

Herpes - o problemă care este încă foarte prost înțeleasă. Având în vedere cunoașterea destul de slabă a acestui virus printre specialiști, nu este surprinzător faptul că populația este chiar mai rău informată despre boală. Pentru mulți dintre noi, o răceală pe buză rămâne un loc comun, iar majoritatea oamenilor nici măcar nu știu dacă este contagioasă sau nu? Prin urmare, astăzi vom vorbi despre unele trăsături ale acestei boli și despre modalitățile de transmitere a acestora de la o persoană la alta.

Există trăsături particulare ale bolii?

În ciuda nivelului scăzut de cunoaștere a virusului herpes, oamenii de știință încă au reușit să identifice două caracteristici principale ale acestei boli:

 1. Agentul cauzal al bolii este incurabil.
 2. Singurii oameni care nu se tem de o raceala pe buze - purtatorii ei.

În ceea ce privește al doilea punct - cercetarea medicală din industria sa a arătat că aproximativ 5% din locuitorii lumii aparțin numărului de persoane care nu răspund.

Dacă aveți deja o răceală pe buza dumneavoastră, atunci puteți fi siguri că virusul este deja în corpul dumneavoastră și va rămâne acolo pentru o lungă perioadă de timp. Pe de altă parte, este chiar bine: știți sigur despre prezența virusului, ceea ce înseamnă că puteți lua toate măsurile necesare pentru al suprima, citiți sfaturile de pe internet pentru al suprima, consultați un medic sau mergeți la un forum specializat. Dacă agentul patogen din corp este, dar nu se arată - este mult mai rău.

Virusul se adaptează perfect corpului uman, pătrunde treptat în celulele sale (inclusiv chiar nervoase). Dacă imunitatea nu reacționează în vreun fel la agentul patogen, nu îl definește ca un corp străin. Agentul cauzator, în orice caz, se va manifesta mai devreme sau mai târziu, singura întrebare este ce va fi această manifestare.

Pana in prezent, exista 8 tipuri de virus herpes, din care o raceala pe buze este cauzata de doar unul si trei sunt studiate foarte slab. Nu ne vom supune specificului, pentru că în acest caz suntem interesați doar de un agent patogen. Prin urmare, să vorbim în detaliu despre situația simptomatică și modul în care boala este transmisă.

Manifestările bolii sunt următoarele:

 • inflamarea pielii în buze. Poate fi însoțită de o creștere a temperaturii;
 • apariția unor bule mici la locul inflamației. Procesul este însoțit de mâncărime și dureri severe;
 • în viitor, bulele vor exploda, iar ulcerul mic va apărea în locul lor, care după un timp va fi uscat și crustă. În această perioadă trebuie să fii deosebit de atent, deoarece atunci pacientul este extrem de contagios;
 • în cursul bolii, imunitatea scade și o persoană poate fi expusă la o mare varietate de boli.

Chiar dacă nu ați întâlnit o astfel de problemă ca o răceală pe buze, dar în același timp sunteți pur bolnav și aveți un sentiment constant de oboseală - este posibil ca problema să fie în prezența virusului.

Cum se transmite herpesul și ce fel de prevenire a bolii există

Dacă suferiți de o răceală pe buze - înseamnă că trebuie să fiți extrem de atent, deoarece virusul herpes este foarte contagios! Există următoarele metode de transmitere a agentului patogen de la o persoană la alta, cum ar fi:

 • un sărut Una dintre cele mai comune metode de a transmite un agent patogen. De regulă, infecția are loc prin răni mici în buzele partenerului tău sau dacă te hotărăști să-ți săruți iubitul sau iubitul în stadiul de răni;
 • în aer. Puteți deveni infectat cu un agent cauzal atunci când tuseți sau strănutați un pacient sau chiar în timpul unei conversații obișnuite cu el;
 • prin articole personale. Dacă știți că cunoștința, ruda sau iubitul dvs. a avut o frig la buze, încercați să evitați să folosiți lucrurile fără o primă curățare.

Cu toate acestea, marea majoritate a bolilor infecțioase poate fi prevenită. Prin urmare, fiecare dintre noi trebuie să știe cum să prevină infecția cu virusul și să ne protejeze de tot felul de probleme care pot fi cauzate de herpes? Recomandările în acest caz sunt destul de obișnuite și familiare pentru majoritatea dintre noi.

 1. Consolidarea sistemului imunitar. Încercați să faceți totul pentru a vă face imunitatea mai puternică. Acordați atenție unui stil de viață sănătos, încercați să vă relaxați în timp util și să oferiți corpului dumneavoastră o activitate fizică necesară.
 2. Mănâncă bine. Nu există o dietă pentru prevenirea infecției cu herpes, așa că este suficient să aderați la reguli destul de simple: evitați consumul prea mare și consumul prea mare de alimente pe timp de noapte. Consumați alimente moderat grase și afumate. Încercați să renunțați la obiceiurile proaste: fumatul și abuzul de alcool vă slăbesc și mai mult corpul.
 3. Normalizarea somnului. Mulți dintre noi nu acordă o atenție decentă odihnei, din cauza faptului că ne confruntăm cu o varietate de boli. Prin urmare, nu renunta la odihna la timp, incercati sa faceti tot posibilul pentru a-ti normaliza propriul tip de somn, si atunci voi veti observa cat de des va veti bolna.
 4. Igiena personală. Amintiți-vă că articolele personale sunt una dintre cele mai comune metode de transmitere a unui virus. Acest lucru este valabil mai ales pentru cosmetice, în nici un caz nu împărtășiți obiectele personale cu nimeni altcineva, deoarece nimeni nu știe dacă o persoană este infectată cu virusul herpesului sau nu? Desigur, se recomandă evitarea unor locuri aglomerate mari, deoarece există o probabilitate considerabilă de a contracta virusul cu picături de aer.

Ai răcit pe buze? Deci, puteți fi sigur că sunteți infectat cu virusul herpesului. Dar nu e de mirare că ei spun: avertizat, prin urmare, înarmați. Prin urmare, dacă observați inflamarea pielii în jurul buzelor - fiți atenți și faceți tot posibilul pentru a nu vă infecta pe cei dragi cu virusul. Și dacă nu sunteți încă bolnav - încercați să faceți totul pentru a nu vă infecta și a vă lipsi de un număr mare de probleme conexe. Mai ales că nu există nimic special în ceea ce privește măsurile preventive.

Este rece pe buze și cum se transmite?

Majoritatea oamenilor apar periodic pe buza neplăcută sub formă de bule. În acest sens, apare o întrebare rezonabilă: cum se transmite această boală și este posibil să se infecteze printr-un sărut și în timpul contactelor apropiate? Din păcate, majoritatea bolnavilor consideră frigul pe buze drept ceva frivol și nu acordă suficientă atenție tratării și prevenirii recidivei. Acest lucru este foarte periculos, deoarece cu un sistem imunitar slăbit, virusul herpesului poate intra în sânge, în sistemul nervos și provoacă condiții foarte grave.

Ce este herpesul pe buze?

Înainte de a răspunde la întrebarea dacă o răceală pe buze este contagioasă, trebuie să aflați ce este boala.

Buletele herpetice de pe buze indică întotdeauna că virusul herpes a intrat în organism. De obicei, o roșie mică, dureroasă apare mai întâi sub forma unui pete pe buze, care provoacă senzații de mâncărime. Apoi, după câteva zile există bule cu conținut de apă. Ulterior, aceste structuri au izbucnit, iar în locul lor sunt răni foarte dureroase. Erupția poate fi însoțită de febră, durere în gât și arata ca o răceală obișnuită.

Dacă frigul este transmis în această formă la alții și este contagios sau nu există o astfel de infecție, toată lumea trebuie să știe. Într-adevăr, în această perioadă, transmiterea virusului herpesului la o altă persoană este foarte probabil. Dar mai întâi trebuie să înțelegeți ce fel de boală.

Infecția cu herpes este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase. Infecția populației cu virusul herpesului este foarte mare și variază între 90%. Acest lucru sugerează că un număr copleșitor de oameni sunt foarte familiarizați cu această problemă.

O caracteristică a virusului herpesului este că, odată ce acesta intră în organism, rămâne în el pentru totdeauna. Adesea, persoanele infectate uită această boală de mult timp și cred că s-au recuperat. Dar chiar si cea mai mica scadere a imunitatii, care poate fi cauzata de o alta infectie virala, traume, stres, hipotermie, suprasolicitare, va va reaminti din nou de o problema plictisitoare.

În ciuda faptului că în prezent există medicamente care inhibă activitatea infecției cu herpes, eliminarea completă a acestei probleme este imposibilă. Nimeni nu poate garanta că bulele neplăcute nu se vor mai întoarce. Reapariția lor se numește infecție recurentă.

Chiar dacă nu există erupții, aceasta nu înseamnă că organismul este complet lipsit de infecții cu herpes.

Modalități de transmitere a HSV

Pentru a înțelege dacă o răceală pe buze este sau nu contagioasă, trebuie să aflați cum intră HSV în corpul uman. Herpesul poate fi transmis în diverse moduri. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă prin contactul cu persoana bolnavă sau cu bunurile sale. Timpul în care boala se manifestă (se numește perioada de incubație) variază de la una la patru săptămâni. Deci, dacă simptomele bolii nu au apărut imediat, aceasta nu înseamnă că infecția nu a avut loc.

Cele mai frecvente modalități de răspândire a infecției sunt:

 • Dacă vă sărutați o altă persoană cu o răceală pe buze.
 • Pe calea aerului.
 • În contact cu lucrurile persoanei bolnave (folosind un ruj, periuță de dinți, brici, prosop comun).
 • Folosind aceleași feluri de mâncare și tacâmuri cu o persoană infectată.
 • Infecția copilului de la mamă.

Pacientul este cel mai contagios în perioada în care bulele de pe buze se izbucnesc și se formează ulcere. În acest moment secrețiile de virus herpes ating vârful lor. Dacă vă sărutați purtătoarea unei infecții cu herpes în acest moment, boala va fi foarte greu de evitat. Riscul său este crescut în special dacă există leziuni sub formă de fisuri sau răni pe buze și pe mucoasa orală. În acest caz, probabilitatea de infectare este de 100%.

De asemenea, posibilitatea de infectare este ridicată pentru persoanele cu imunitate slăbită atunci când se află în aceeași cameră cu persoana bolnavă, atunci când vorbesc cu ei, în special în momentul tusei sau strănutului. Dacă familia are un purtător al virusului herpes, care suferă periodic de o erupție pe buze, aproape întotdeauna aceeași problemă este cu membrii familiei sale. La urma urmei, este foarte dificil să eviți contactele strânse cu unul iubit, așa că, în majoritatea cazurilor, mai devreme sau mai târziu, infecția se dezvoltă.

Cum sa te protejezi de o raceala pe buze?

Cunoscând modalitățile de infectare cu herpes, în majoritatea cazurilor, vă puteți proteja de infecție. Mai întâi de toate, trebuie să vă amintiți că, pentru a săruta o persoană cu erupții herpetice pe buzele sale, trebuie să se pună un risc ridicat de infecție. Cea mai mare șansă de a prinde un HSV de la debutul bolii până în ziua a șaptea. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă concentrați pe natura erupțiilor cutanate și să așteptați momentul în care ulcerul se vindecă complet. Sărut în timpul remisiunii. Pentru a preveni apariția erupțiilor cutanate, nu uitați să vă măriți imunitatea.

Ce altceva poți să faci:

 1. În cazul în care tuse bolnav și strănut, atunci trebuie să aibă grijă de a proteja pe alții de la infiltrarea în aer a infecției și purta o mască de tifon. Trebuie să se schimbe după câteva ore și să fie călcat cu fierul fierbinte după spălare.
 2. Spălarea frecventă a mâinilor cu săpun este necesară atât pentru pacient cât și pentru persoanele care sunt în contact cu el. Faptul că bolnavul poate atinge bulele cu mâinile, pe măsură ce acestea se mențin, iar în același timp, virusul herpes se află în cantități mari pe pielea palmelor. Apropo, acest lucru poate fi motivul pentru care infecția poate apărea în timpul unei strângere de mână. Astfel, orice obiect din casă poate fi o sursă de infecție.
 3. Dacă există un pacient cu herpes în casă, trebuie să aveți grijă ca în perioada de exacerbare să folosească numai feluri de mâncare și un prosop. Spălați lingura personală, furculita, ceașcă, sticla de apă, de preferință folosind agenți anti-spălare de vase și clătiți-o cu apă fiartă.
 4. Spălați prosoapele, lenjeria de pat și articolele personale, de preferință la temperaturi ridicate (90 grade), iar dacă spălarea se face manual, este necesară fierberea.

Există un tipar care apare atunci când corpul este slab. Următorii factori contribuie la consolidarea sistemului imunitar:

 • O alimentație bună, cu conținut suficient în dieta vitaminelor și a oligoelementelor.
 • Întreg somn noaptea.
 • Lipsa de situații stresante și un mediu liniștit de acasă.
 • Utilizarea periodică a medicamentelor imunomodulatoare și complexelor vitamin-minerale.

Trebuie amintit faptul că slăbesc sistemul imunitar, consumul excesiv de alcool, o fantezie pentru o hrană abundentă cu un conținut ridicat de grăsimi și produse afumate, fumatul, un stil de viață sedentar.

Astfel, un stil de viață sănătos și respectarea strictă a principiilor de igienă pot preveni infecția cu infecție cu herpes și pot preveni reapariția ei. Întrucât marea majoritate sunt deja infectate, sarcina principală este de a preveni exacerbarea bolii.

Deoarece nu există metode absolut fiabile pentru evitarea infecțiilor, imunitatea ar trebui îmbunătățită pentru a evita exacerbarea bolii.

Caracteristicile herpesului la copii

O atenție deosebită ar trebui acordată relației dintre mamă și copil dacă o femeie este infectată cu virusul herpesului. Contactul în acest caz este întotdeauna foarte aproape - este greu de imaginat o mamă care nu-și va săruta copilul. Cu toate acestea, dacă există o erupție cutanată pe buze, acest lucru nu trebuie făcut în nici un fel. Este necesar să așteptați momentul în care rănile se vindecă și se vindecă complet.

Dacă o femeie a fost infectată cu herpes cu mult înainte de sarcină și naștere, atunci anticorpii împotriva acestei infecții vor fi în sângele ei. Această imunitate va fi transmisă copilului și, în câteva luni după naștere, îl va proteja de infecție. Mult mai rău dacă o femeie are herpes în ultimele luni de sarcină. În acest caz, sistemul imunitar al mamei nu va avea timp să dezvolte anticorpi care vor fi transmise copilului și el va fi infectat fie în ultimele etape ale sarcinii, fie în timpul nașterii.

Datorită imperfecțiunilor sistemului imunitar, corpul nou-născutului este deosebit de vulnerabil. Există un mare pericol de generalizare a infecției cu herpes și de dezvoltare a meningitei herpetice și a encefalitei.

Mamele în perioada de exacerbare trebuie să monitorizeze cu atenție igiena și să încerce să nu atingă leziunile herpetice cu mâinile, deoarece acestea sunt principalele surse de infecție. În acest scop, este necesar să lubrifiați zonele afectate cu medicamente antialergice speciale nu cu mâinile, ci cu un tampon de bumbac. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza și bastoane, care după fiecare utilizare ar trebui să fie aruncate. În ciuda măsurilor luate, spălarea mâinilor va rămâne, de asemenea, o procedură obligatorie care merită practică în orice contact cu copilul (hrănire, înfășurare, scăldat).

Infecția cu herpes se numără printre cele mai frecvente. Un rol important în apariția lui are contactele personale, și anume sărutările, utilizarea obiectelor obișnuite de uz casnic. Pentru a preveni infecția și pentru a vă proteja de boală, puteți utiliza măsuri de igienă și puteți îmbunătăți imunitatea globală. O atenție deosebită trebuie acordată prevenirii infecției la copil - cu cât se va întâmpla mai târziu, cu atât va fi mai bine pregătit sistemul imunitar al copilului când va întâlni acest virus.

Rece pe buze este transmis printr-un sarut? Și explică, frigul pe buze este herpesul?

• Mai târziu, o ușoară roșeață și umflare, apoi apariția de noduli roșii, la scurt timp după apariția unor bule dense cu conținut transparent

• În concluzie, bulele izbucnesc, se usucă, apare o crustă brună, care ulterior dispare

Cel mai adesea este cu adevărat herpes, dar există opțiuni.

Când herpesul apare pentru prima dată sub formă de flacon cu pereți subțiri, care apoi se rup și formează un ulcer și după o săptămână cicatrizează.

În perioada de balon și în primele 3 zile există o eliberare masivă a virusului, iar persoana în această perioadă este foarte contagioasă, atunci - nu.

Întregul adevăr despre frig

În timpul vieții, fiecare dintre noi are o medie de 200 de ori o răceală, care de obicei durează aproximativ 9 zile și care echivalează cu cinci ani de tuse, dureri de cap, congestie nazală și durere în gât.

Răceala comună este cea mai frecventă infecție din lume, dar dacă numărați în medie. Unii oameni suferă mai mult decât alții, devenind victimele unei serii de răceli în fiecare iarnă, în timp ce alții se îmbolnăvesc puțin.

De ce se întâmplă acest lucru? Cercetarea științifică din ultimii zece ani ne-a făcut să înțelegem frigul comun, inclusiv cauzele, consecințele și modalitățile de abordare a acestuia.

Jennifer Ackerman (Jennifer Ackerman), a luat cunoștință cu experți de vârf pentru a afla miturile și adevărul despre frigul comun.

1. Imunitatea slabă nu vă face să frigați

Simptomele la rece nu sunt rezultatul efectelor dăunătoare ale virușilor, ci mai degrabă cât de puternic vă răspunde sistemul imunitar.

Cu alte cuvinte, simptomele severe la rece sunt rezultatul unui sistem imunitar puternic, nu al unui sistem slab.

Deci, amintiți-vă data viitoare când un alt anunț pentru un supliment alimentar vă promite să faceți față mai bine unei răceli prin creșterea imunității.

2. Vitamina C nu oprește frigul comun.

Nu a fost studiat nici un remediu rece ca o vitamine C, care se crede că crește numărul de celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor.

Cu toate acestea, mai mult de 30 de studii clinice care au inclus mai mult de 10.000 de persoane și au studiat efectele aportului zilnic de vitamina C au arătat că nu împiedică răceala. În cel mai bun caz, reduce ușor durata simptomelor.

Singurul lucru pe care vitamina C îl poate ajuta este atunci când exercitați în mod activ sau sunteți sub influența unei friguri excesive.

Mai multe studii au arătat că riscul de răceală în rândul soldaților, schiorilor și maratonilor, care în aceste situații a luat aproximativ 200 mg de vitamina C, este redus la jumătate.

3. Refuzul de alcool nu rezolvă problema.

De fapt, potrivit unui studiu din Marea Britanie, una sau două băuturi alcoolice pe zi diminuează șansa de a se răcească.

Cei care nu consumă alcool au fost expuși unui risc sporit, iar oamenii de știință nu au nicio explicație în acest sens.

Este posibil ca cei care consumă băuturi alcoolice să fie mai puțin susceptibili din alte motive, sau că alcoolul inhibă într-un fel reproducerea virușilor.

În orice caz, oamenii de știință nu susțin utilizarea alcoolului ca o prevenire a frigului, deoarece riscul de sănătate de a consuma mai mult de una sau două băuturi alcoolice pe zi depășește cu mult beneficiul său potențial ca o prevenire la rece.

4. Răceala comună nu este transmisă prin sărutări.

Poate surprinde mulți, dar nu veți prinde o răceală prin sărut. Cel mai mare tip de virus care provoacă răceli sunt rhinovirusuri și rareori invadează corpul nostru prin gură, spun oamenii de știință de la Universitatea din Wisconsin Medical School.

Fiind infectați, voluntarii i-au sărutat pe cei care nu au răcit timp de un minut și jumătate și doar unul dintre subiecți a fost infectat din șaisprezece studii.

Oamenii de știință estimează că este nevoie de 8 000 de ori mai mulți viruși pentru a provoca infecții prin saliva decât cu alte moduri de transmisie. Astfel, dacă vă sărutați sau beți dintr-un pahar, atunci cel mai probabil nu veți fi un comerciant de rhinovirusuri.

Pentru majoritatea virusurilor reci, nasul și ochii reprezintă poarta principală a frigului, care este transmisă prin tuse, strănut sau atingând suprafețele infectate cu mâinile.

5. Spalarea hainelor nu va distruge virușii reci.

Potrivit microbiologilor de la Universitatea din Arizona din Statele Unite, spălarea lucrurilor infectate poate fi unul dintre punctele principale de transfer pentru germenii din casă.

Chiar și atunci când tocmai ați pus rufele în mașina de spălat sau ați transferat rufele de la mașină la uscător, vă puteți pune în pericol pentru a lua E. coli prin mâini.

Spălarea ucide 99% din bacterii, dar dacă țineți cont de faptul că există milioane de bacterii, ele rămân încă în jur de 10.000 de bacterii, iar virușii, precum cei care cauzează răceală, sunt chiar mai greu de spălat țesătura decât bacteriile.

Virușii răniți se pot ascunde în pliurile de haine, pe batiste și mâneci.

6. Culoarea verde a descărcărilor nu indică o infecție bacteriană.

Contrar credintei populare, culoarea verde a mucusului secretat nu este un semn al unei infectii bacteriene, ci un semn ca sistemul imunitar functioneaza corect.

În timp ce corpul tău trimite tot mai multe celule albe din sânge pentru a lupta împotriva virușilor, culoarea mucusului secretat se schimbă de la transparent la galben și apoi la verde.

Acest lucru se datorează faptului că aceste celule conțin enzime care iau o culoare verde datorită conținutului lor de fier.

Cu cât culoarea este mai verde, cu atât este mai mare răspunsul sistemului imunitar.

7. Șederea în interior nu vă va proteja.

Una dintre sursele cele mai probabile de viruși reci este mouse-ul computerului sau desktopul.

Un studiu al virusilor reci în birouri a constatat că 47% din viruși trăiesc pe desktop-uri, 46% pe soareci de calculator și 45% pe telefoane.

Același studiu a constatat că profesiile cu cel mai mare risc de răspândire a frigului includ avocați, profesori, contabili, bancheri, DJ-i de radio, medici și producători de televiziune.

8. Nu vă aruncați prea mult nasul

Sentimentul de congestie nazală, care face dificilă respirația în timpul unei răceli, nu este rezultatul excesului de mucus, așa cum mulți ar putea crede, ci mai degrabă dilatarea vaselor de sânge în pasajele nazale.

De regulă, vasele se umflă în rotație, astfel încât într-un pasaj nazal va exista întotdeauna un flux de aer puțin mai mic decât în ​​celălalt.

Cu toate acestea, în timpul unei friguri, asimetria crește și un pasaj nazal pare complet blocat. Astfel, aveți o dorință insistentă de a vă smulge nasul, dar acest lucru nu atenuează situația.

Studiile au arătat că suflarea puternică a nasului promovează un fluid nazal vâscos, cu toate virusurile, bacteriile și substanțele care provoacă inflamația sinusurilor nazale, unde se poate dezvolta o infecție bacteriană secundară.

Astfel, este mai bine să aruncați ușor nasul și să faceți fiecare trecere.

9. Săpunul antibacterian nu distruge virușii.

Germenii care provoacă răceli sunt virusi, nu bacterii, ceea ce explică de ce antibioticele nu ajută la răceală.

Antibioticele ucid bacteriile, ceea ce le face dificilă construirea de pereți celulari.

Și deoarece virusurile nu au celule și, în consecință, pereții celulari, nu sunt afectați de medicamente, ceea ce explică de ce săpunurile, șampoanele și loțiunile antibacteriene nu au niciun efect asupra virușilor reci.

Totuși, un gel antiseptic pe bază de alcool poate fi o alternativă bună. Într-un studiu realizat de Universitatea din Virginia în 2010, antisepticele pe bază de alcool pentru mâini au fost mai eficiente în eliminarea rinovirusurilor decât în ​​spălarea mâinilor cu săpun și apă.

10. Ați prins o răceală nu este doar un ghinion.

Cu cat anii dumneavoastra au fost capabili sa-si permita propria locuinta inainte de a veni in varsta, cu atat riscul este mai mic de a se raceasca in viitor, spun oamenii de stiinta americani.

Profesorul Sheldon Cohen de la Carnegie Mellon a explicat că cea mai importantă perioadă este vârsta de la naștere la șase ani.

Dacă părinții dvs. nu au propria casă în această perioadă, vă aflați într-o zonă cu risc ridicat. Este posibil ca aceasta să fie o chestiune de stres, deoarece persoanele supuse stresului elimină mai mult cortizolul hormonului de stres.

Unul dintre obiectivele cortizolului este de a opri producția de citokine, molecule care generează un răspuns imun agresiv. Dacă există prea mult cortizol, atunci procesul determină un răspuns mai puternic la frigul comun.

11. Înfășurarea nu vă protejează.

Expunerea la frig nu are nimic de-a face cu răceala comună, spune Ron Taylor de la Universitatea din Virginia.

Răceala comună este mai frecventă în toamnă și iarna, deoarece vremea rece și umedă face ca oamenii să petreacă mai mult timp în interior, unde virușii se mișcă mai ușor de la o persoană la alta.

Vârful răcelii comune este în septembrie și începutul lunii ianuarie, când copiii se întorc la școală și la colegii după vacanțe de vară și de iarnă.

12. Supa de pui vă ajută cu adevărat

După cum arată cercetarea științifică, un remediu rece cunoscut de multe ori de către bunicile noastre nu ajută la răceală.

Stephen Rennard, specialist în pulmonologie la Universitatea din Nebraska, a efectuat un studiu pentru a determina dacă supa de pui poate reduce mișcarea neurofilelor, celule care sunt atrase de site-uri de infecție și care provoacă inflamație. Și a descoperit că acesta este într-adevăr cazul, deși el nu a putut determina ce substanță din supă a ajutat.

13. Echinacea nu ajută prea mult

Dacă țineți cont de popularitate, Echinacea este regele tuturor remediilor din plante în lupta împotriva răcelii, iar părțile sale sunt vândute sub formă de capsule, picături, ceai și băuturi.

Unele studii sugerează că frunzele de Echinacea și florile au un mic efect în reducerea simptomelor la rece.

Cu toate acestea, studii recente arată că planta nu are aproape nici un efect asupra scurgerii perioadei reci sau atenuării simptomelor.

De asemenea, echinacea nu vă protejează de prinderea unei răceli și nu reduce gravitatea și durata acesteia.

14. Comunicarea nu crește riscul de a se răci.

Persoanele care comunică cu un număr mare de persoane suferă de răceli mai puțin decât cei care țin într-un cerc restrâns de prieteni.

Deși este logic să presupunem că riscul crește atunci când intri în contact cu un număr mare de oameni, oamenii de știință americani au descoperit că un cerc social larg contribuie la o viziune mai pozitivă și mai sănătoasă, iar oamenii sociabili produc mai puține substanțe inflamatorii ca răspuns. pentru viruși reci.

15. Persoanele în vârstă nu se îmbolnăvesc mai des cu răceli.

Se știe că susceptibilitatea la frig scade cu timpul.

Persoanele cu vârsta peste 50 de ani, de exemplu, au mai puțin de jumătate din incidența unei răceli decât adolescenții.

Acest lucru se datorează faptului că au fost expuși la mai multe răceli și au dezvoltat mai mulți anticorpi împotriva virușilor reci decât cei tineri.

16. Consumul de alcool nu joacă un rol important.

Am auzit că trebuie să beți lichide în cantități mari.

Dar adevărul este că consumul de lichide nu vă va ajuta să scăpați de frig.

Cu toate acestea, consumul de cantitati normale de apa, sucuri, bulion si alte lichide ajuta la reducerea congestiei si prevenirea deshidratarii.

17. Nu vei pierde in greutate in timpul unei raceli.

Există cel puțin cinci tipuri de virusuri reci, inclusiv adenovirusuri.

Una dintre afirmațiile șocante indică faptul că adenovirusurile nu pot doar să vă lase nasul, ci și să lupte împotriva obezității.

Trei tipuri de adenovirusuri cauzează, de obicei, simptome la rece, dar în 20% din cazuri ele afectează, de asemenea, formarea de celule grase.

Aceasta înseamnă că acestea afectează schimbările în celulele stem, transformându-se în celulele grase. Astfel, cei care au fost infectați cu aceste virusuri vor câștiga greutate mai degrabă decât cei care nu au fost infectați.

18. Genele de vina

În ultimii cinci sau zece ani, oamenii de știință au descoperit modificări genetice care explică de ce unii oameni suferă mai mult de răceli decât alții.

Se pare că diferența se află în celulele receptorilor la care se atașează rinovirusurile atunci când invadează organismul și în cantitatea de substanțe care provoacă inflamație.

Pot sa prins o raceala prin sarut

Miturile populare despre răceli au fost eliminate de terapeutul Galina Kravchenko.

Oamenii de știință estimează că, în medie, o persoană are o răceală de aproximativ 200 de ori în viața sa. Cea mai frecventă boală a dat naștere la multe mituri printre oamenii care trăiesc astăzi. Terapistul Galina Kravchenko a spus că dintre ei este adevărat, și că speculațiile, scrie ng.by.

Mitul 1. Frigul nu este serios.

- Colduri, de obicei numim diverse boli virale. Aceasta este infecția virală respiratorie acută, infecțiile respiratorii acute, gripa și multe altele. În principiu, astfel de infecții nu sunt periculoase pentru organism, atâta timp cât auto-tratamentul nu duce la complicații cum ar fi sinusita, otita sau pneumonie. Prin urmare, dacă în primele trei zile de la momentul în care persoana sa simțit rău, starea sa de sănătate nu sa îmbunătățit, este mai bine să consultați un medic.

Mitul 2. În timpul iernii, oamenii se îmbolnăvesc mai des, deoarece există mai mulți germeni în aer rece.

- Virușii care provoacă apariția de răceală sunt mereu în jurul nostru. Cu toate acestea, ei nu pot suporta atat caldura si frigul puternic, cat si mor. Dar în climatul nostru temperat, vara, concentrația de viruși în aer este mai mare decât în ​​timpul iernii. Deseori suntem rece în vreme rece, pentru că suntem în permanență în spații închise: birouri, case, apartamente, în care aerul este uscat supraîncălzit prin încălzire centrală. Corpul devine mai vulnerabil la viruși, deoarece aerul uscat "oprește" funcția barierei de protecție a membranelor nazale, care devin primul obstacol în calea bacteriilor. Aerisirea camerelor și umidificarea aerului este prima prevenire a frigului la domiciliu.

Mitul 3. "Slipped..."

- Mulți oameni cred în zadar că motivul pentru care a apărut brusc rinita și tusea a fost fereastra deschisă sau proiectul de mers pe jos în jurul apartamentului. Medicii spun că frigul comun este transmis de la persoană la persoană ca o boală virală. Este cauzată de diferite grupuri de viruși care intră în organism prin nas, afectarea pielii și membranele mucoase.

Mitul 4. "Aceasta este o săptămână..."

Cea mai periculoasă concepție greșită a poporului nostru este că frigul comun este o boală prea gravă pentru a fi tratată cu sârguință. Ca într-o săptămână totul va trece de la sine. De fapt, o răceală se poate transforma cu ușurință în bronșită sau chiar în pneumonie dacă infecția din tractul respirator coboară mai jos. Prin urmare, merită să începeți imediat tratamentul.

Medicamentele antivirale, imunomodulatoarele și vitaminele în stadiul inițial al bolii sunt considerate cea mai eficientă metodă. De regulă, pacienții cu răceli nu prescriu antibiotice. La început acest tratament este doar simptomatic, iar în caz de complicații medicul corectează lista medicamentelor prescrise și, dacă este necesar, adaugă un antibiotic.

Mitul 5. O persoană bolnavă nu trebuie să se spele

Acest mit, aparent, sa născut în acele vremuri îndepărtate, când în case nu exista încălzire sau canalizare. Acum, când fiecare apartament are baie și apă caldă, igiena simplă vă poate ajuta să vă ridicați repede după o răceală. Faptul este ca, in timpul unei boli in corpul uman cantitatea de toxine creste dramatic, iar pielea le elimina impreuna cu ficatul si rinichii. În timpul spălării, pielea este eliberată de contaminare, iar curățarea toxinelor are loc mai rapid.

Aici trebuie să acordați atenție bunăstării. Dacă temperatura este ridicată (peste 38 de grade), procedurile termice (luând o baie fierbinte, mergând la baie sau saună) trebuie să fie limitate la reducerea temperaturii.

Mitul 6. Aveți nevoie de multe pentru a vă recupera

În timpul unei friguri, cea mai bună și mai sănătoasă hrană este supa de pui, care are

efect antiinflamator. De asemenea, este necesar să se acorde prioritate produselor "ușoare" - fructe și legume, cereale, supe.

Dacă pacientul nu are poftă de mâncare, nu-l obligați să mănânce. În orice caz, este necesar să se limiteze numărul de condimente, alimente grase și picante, deoarece acestea au un efect iritant asupra membranelor mucoase.

Mitul 7. Răceala se transmite prin sărutări.

Infecțiile virale sunt de fapt transmise prin picături din aer, dar acest lucru nu înseamnă deloc că, dintr-un sărut cu un om rece, o persoană sănătoasă va primi întregul set de simptome. Oamenii de știință americani au efectuat un studiu: au încercat să infecteze un grup de voluntari prin aplicarea unei soluții speciale cu virusuri la mucoasa nazală și un alt grup la buze și cavitatea bucală. Sa constatat că prin cavitatea nazală și tractul respirator o persoană devine infectată de zece ori mai des.

- Pentru orice răceală, este mai bine să consultați un medic care vă va prescrie un curs de tratament. Auto-tratamentul nu poate fi doar inactiv, ci poate duce la consecințe mult mai grave, sub forma unor diferite complicații.

Se poate transmite herpes printr-un sărut?

Aproape fiecare persoană, cel puțin o dată în viața sa, a întâmpinat apariția unei friguri pe buze și, în astfel de momente, întrebarea devine relevantă - este herpesul transmis printr-un sărut? Cât de periculoasă este o astfel de frigă și cum puteți să vă protejați pe cei dragi de infecție și cum să nu vă infectați singuri?

În primul rând, este necesar să se clarifice întrebarea despre ceea ce este herpesul. Aceasta este o boală virală care poate fi cauzată de mai multe tipuri de agenți patogeni. Spre deosebire de opinia pe scară largă, herpesul pe buze nu este singura manifestare a bolii, ci doar virusul herpesului de primul tip sau herpes simplex. Există, de asemenea, herpes de tip II, care afectează în principal organele genitale.

Boala se manifestă ca o erupție caracteristică sub formă de bule, precedată de furnicături în zona afectată. Bubulează senzația de mâncărime pentru o perioadă de timp, în 3 - 4 zile se izbucnesc, lăsând în urmă o crustă care vindecă singură, lăsând cicatrici și cicatrici pe piele. Cu toate acestea, virusul nu dispare din organism, ci rămâne într-o formă pasivă și se poate trezi din nou cu o scădere a imunității.

Deci este posibil sa te pup cu herpesul? Este extrem de nedorit să faceți acest lucru, deoarece virusul se poate depune pe membranele mucoase și poate provoca leziuni mai grave decât pe buze - poate afecta ficatul, stomacul, poate duce la mucoasa nasului sau a ochilor și chiar poate afecta creierul. Există cazuri de infecție letală cu herpes. În același timp, virusul își păstrează vitalitatea chiar și în afara corpului uman, astfel încât acesta poate fi infectat prin feluri de mâncare, lenjerie de pat, prosoape și chiar prin strănutarea accidentală a unei persoane bolnave.

Este herpesul infectat pe buze în timpul actului sexual? Da, puteți obține herpes cu act sexual. În acest caz, situația poate fi agravată prin a avea un contact oral cu pacientul, deoarece virusul, care se deplasează de la buze la organele genitale, se poate transforma de la herpes simplex în herpes de tip II, care are un curs destul de lung și neplăcut. Transmiterea virusului de la mamă la copil în timpul sarcinii și nașterii este de asemenea posibilă.

Dacă totul este clar în contact cu membranele mucoase, se transmite herpes atunci când săruta pielea intactă, de exemplu, pe obraz sau în alte părți ale corpului? Răspunsul este da: cu herpesul pe buze, sărutările sunt complet interzise. Acest lucru trebuie accentuat în special pentru mamele care, după ce au primit herpes simplex, nu respectă măsurile de precauție adecvate în ceea ce privește contactele cu copii, iar între timp consecințele bolii pot fi foarte grave.

Cum se transmite virusul?

Concentrația principală a unităților virale este conținută în lichidul care este umplut cu bule, care se revarsă în timpul fazei active a bolii.

Cu toate acestea, agentul patogen intră în organism mult mai devreme și se găsește în toate mediile lichide:

Un pacient infectat cu herpes prezintă o amenințare la infectare înainte de apariția bulelor și pentru o lungă perioadă de timp după aceea, până când crusta care sa format după ruperea lor se vindecă complet.

Virusul cel mai periculos pentru corpul acelor oameni care l-au infectat pentru prima data si care nu au inca o imunitate specifica virusului. Este deosebit de periculoasă dacă pentru prima dată o femeie este infectată cu herpes în timpul sarcinii. La prima infecție, pacientul dezvoltă simptome asemănătoare cu gripa: febră înaltă, dureri de cap, cefalee, slăbiciune generală și stare generală de rău. Luminozitatea simptomelor depinde de starea de imunitate a persoanei infectate.

Recidiva afecțiunii poate apărea cu orice scădere a imunității: de la hipotermie, stres, în timp ce se iau medicamente hormonale sau pe fundalul unei alte boli. Arsurile solare expun, de asemenea, pielea delicată a buzelor la pericol.

Ce este herpes periculos?

După cum sa menționat deja, herpes simplex, care este turnat pe buze, trece singur, tot ceea ce este necesar pacienților este să fie atenți la alții pentru a preveni infecția și pentru a nu deteriora veziculele, pentru a preveni răspândirea infecției. Dacă herpesul este transmis la membranele mucoase, situația devine mult mai complicată.

Una dintre cele mai periculoase forme de herpes este herpesul ochiului. Dacă nu luați măsuri de precauție și igienă, transferați virusul din buză în ochi suficient de ușor și consecințele unei astfel de boli pot fi direcționate spre orbire.

O altă consecință probabilă a herpesului este deteriorarea sistemului nervos, care poate duce la dizabilitate sau chiar la moarte.

Cu toate acestea, o astfel de deteriorare gravă a creierului și a organelor interne are loc numai în cazuri excepționale:

 • cu daune directe și intrarea agentului patogen;
 • cu imunodeficiență severă, cum ar fi cu HIV, chimioterapie și radioterapie, boli cronice severe și autoimune.

O atenție deosebită trebuie să fie femeile însărcinate. De ce? Deoarece herpesul este ușor de transmis prin sărut sau alt contact, iar în timpul sarcinii, imunitatea femeii este puternic slăbită, iar riscul de infecție este foarte mare. În plus, riscul de complicații ale bolii, distribuția largă și transmiterea la făt crește.

Este posibil să-i infectezi copilul nenăscut cu herpes de la mamă? Această probabilitate este mică, șanse mult mai mari de infecție în timpul nașterii, dacă mama are herpes genital. Cu toate acestea, chiar și fără infecție, prezența herpesului la o femeie însărcinată reprezintă o amenințare la adresa fătului, deoarece crește probabilitatea avortului spontan, subdezvoltarea organelor și sistemelor interne, precum și apariția diferitelor deformări.

Cum să vă protejați de boală?

Măsurile pentru a vă proteja împotriva virusului herpes sunt similare cu măsurile de prevenire a oricăror alte boli virale. La întrebarea "este posibil să-i săruți herpesul", răspunsul este cu siguranță negativ. Nu trebuie să apară sărutări și alte contacte în timpul perioadei de activitate a infecției (începând cu înțeparea buzelor și terminând cu vindecarea completă a crustei). În plus, în timp ce herpesul se manifestă sub formă de vezicule, pacientul trebuie să fie extrem de prudent, să poarte o mască și să utilizeze unguente antivirale pentru a nu infecta pe alții atunci când vorbește.

Un pacient infectat cu virusul herpes simplex trebuie să folosească feluri de mâncare separate, produse de igienă personală (periuță de dinți, prosoape), cosmetice, lenjerie de pat. Toate acestea în cursul bolii ar trebui înlocuite în mod regulat și supuse unui tratament atent, pentru a evita autoinfecția repetată.

Este imposibil, în orice caz, să deteriorați bulele și chiar mai mult după aceea să atingeți cu mâinile orice alte părți ale corpului sau ale membranelor mucoase. Pentru a ușura mâncărimea și pentru a accelera procesul de vindecare, există unguente antivirale speciale. Acestea ar trebui să fie aplicate în strictă conformitate cu instrucțiunile.

Femeile gravide ar trebui să evite mulțimea mare de oameni în care riscul de infecție este crescut. În plus, dacă o femeie nu a mai avut herpes mai devreme, dar are un risc ridicat de infecție, puteți să fiți vaccinată în faza de planificare a sarcinii.

 • nu folosiți machiajul altcuiva, în special rujul, prosoapele altcuiva;
 • nu atingeți fața cu mâinile murdare;
 • Nu mâncați tacâmurile altcuiva.

Baza sănătății este detectarea în timp util și tratamentul calitativ al bolii. Dacă pacientul a identificat anterior orice fel de herpes (mai ales genital), atunci este important ca ciclul de tratament al bolii să fie finalizat și, dacă este necesar, după aceea, să fie prescrisă terapia de restabilire a imunității. Este important să controlați starea sa și acei oameni care sunt predispuși la boli grave sau cronice, deoarece în acest caz riscul unui curs sever și reapariția virusului este cel mai ridicat.

Este posibil sa prindeti o raceala prin sarut?

Simplu! Cu siguranta esti infectat. ORZ, răcelile și bolile lor sunt transmise prin picături de aer. Vă sfătuiesc să vă abțineți de săraci (mai ales pasionați)! Ai grija. Ei bine, dacă sunt insuportabile, atunci întăriți sistemul imunitar și sărut!

Desigur, există o șansă de a prinde o răceală printr-un sărut, dar este prea mic în comparație cu opțiunea dacă proprietarul virusului strănește lângă tine! Puneți în pasaje nazale unguent de oxolin și sărutați îndrăzneț. Da, și cereți-i însoțitorului sau companionului să nu vă strănețească (cel puțin în acea perioadă în timp ce el sau ea este infectat!) Și dacă alegerii voastre are herpes, trebuie fie să vă schimbați alegerea sau să acceptați faptul că o aveți mai devreme sau prea târziu să apară! (

Frigul este transmis prin saliva.

Un om bolnav răcit a tresat sau strănat și picăturile sale de saliva microscopice zboară în jurul lui și o persoană sănătoasă care inspiră aceste picături cu bacterii patogene devine infectată și cu o infecție rece, cu gripă, cu enterovirus și cu alte boli transmise prin picături de aer.

Prin urmare, sărutând o răceală, puteți deveni infectat la 100%.

Dacă vă referiți la o erupție rece din cauza frigului, atunci, desigur, puteți obține un sărut printr-un sărut. Puteți obține o astfel de frig, chiar și prin ruj, să nu mai vorbim despre un sărut.

Dacă o răceală înseamnă orice tip de ARVI și este simplă, dacă o persoană a prins o răceală și sa îmbolnăvit, atunci este posibilă, deoarece o astfel de infecție se răspândește prin picături de aer.

Sigur că poți. Mai ușor decât în ​​metrou sau în magazin, respirația este mai apropiată :)

Top