Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Cheaguri de sânge când se suflă
2 Clinici
Temperatură scăzută la un adult
3 Bronșită
Rinita cronică - simptome și tratament complex
Image
Principal // Laringită

Cel mai bun antiviral pentru răceli pentru adulți


Sub frig înseamnă o boală infecțioasă virală care afectează tractul respirator superior. Acesta este un termen colocvial folosit pentru a desemna ARVI, mai puțin frecvent - o răceală sau o gripă. Baza pentru tratamentul acestor boli sunt medicamente antivirale. Acestea sunt prezentate printr-o gamă largă de mijloace cu caracteristici diferite de aplicare.

Amizon

Medicamentele antivirale de mare viteză pentru frig și gripă din grupul de inductori ai interferonului au efecte antivirale antiinflamatoare, imunomodulatoare. Aceste medicamente includ Amizon. Se prezintă sub formă de capsule, tablete. Costul de 20 buc. este de aproximativ 250-300 p. Caracteristicile utilizării Amizon:

Să accepți după mâncare, să nu mestecați. O doză unică - 1 g pe zi - 2 g. Cursul de tratament poate dura 5-30 zile. Adulților li se prescriu de obicei 1-2 comprimate de 250 mg de 2-4 ori pe zi. Doza pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani - 0,125 g de 2-3 ori pe zi.

 • sensibilitatea individuală la preparatele de iod;
 • - afecțiuni renale sau hepatice severe;
 • primul trimestru de sarcină;
 • vârsta de până la 6 ani.

Anaferon

Medicamentul Anaferon aparține categoriei de medicamente homeopatice cu efecte imunomodulatoare și antivirale. Medicamentul este produs sub formă de tablete pentru utilizare sublinguală. Caracteristici Anaferona și recepția acesteia:

Anaferon, ca și alte medicamente antivirale pentru răceli pe bază de interferon, reduce riscul de infecție bacteriană și previne dezvoltarea superinfectării. Medicamentul oferă o ușurare rapidă:

 • simptome respiratorii (tuse, nas curbat);
 • manifestări de intoxicație (dureri de cap, temperatură) cu gripa și ARVI.

Utilizarea concomitentă de Anaferon cu medicamente antiinflamatorii sau antipiretice, doza lor poate fi redusă.

Având în vedere severitatea bolii, luați 1 comprimat zilnic de până la 3-6 ori. Trebuie să se dizolve sub limbă. După îmbunătățirea condiției, aceștia transferă la 1 comprimat pe zi timp de încă 8-10 zile.

 • sarcinii;
 • lactație;
 • intoleranță la interferonul alfa uman sau la alte componente ale Anferon.

Amiksin

Este un inductor de interferon, adică medicamentul stimulează producerea acestuia de către organism. Medicamentul activează creșterea celulelor stem, caracterizată printr-un efect imunomodulator ușor, efect antiviral direct. Amiksin distruge efectiv bacteriile și virușii care provoacă infecții. Deoarece medicamentul nu este toxic, cu o doză moderată, este bine tolerat.

Formularul de eliberare - comprimate pe 125 mg și 60 mg. Acest remediu antiviral pentru răceli trebuie luat în tabelul 2. - doza de 0,125 g pentru adulți, 0,06 g fiecare - pentru copiii de peste 7 ani. Această doză este indicată în prima zi de boală. Apoi luați 1 comprimat în fiecare zi. Amiksina contraindicată la copii, gravidă. Preț - 550-650 p. pentru fila 6-10.

rimantadina

Există două forme de eliberare a rimantadină: capsule de 100 mg, comprimate de 50 mg. Diferența constă în dozarea ingredientului activ - rimantadină. Mecanismul de acțiune al acestei substanțe este inhibarea replicării virusului într-o etapă timpurie, adică blocarea sintezei proteinelor necesare pentru producerea de celule virale. Caracteristici și modele de utilizare a medicamentului:

În prima zi - 100 mg de 3 ori pe zi, în 2 și 3 - 100 mg de 2 ori, 4 - 100 mg.

Lista celor mai bune si eficiente medicamente antivirale pentru raceli si gripa

Medicamente antivirale pentru răceli și gripă vin în ajutorul nostru atunci când avem febră, tuse și nas curbat, atunci când ne simțim rău. Lanțurile de lanțuri oferă o gamă largă de produse. Mulți aleg medicamentul potrivit care ajută la publicitate. Dar cum să alegi un medicament eficace și ieftin pentru răceli și gripă?

Ce este diferit de gripa rece?

Răceala comună este numele de uz casnic pentru un complex de simptome respiratorii. În terminologia medicală, răcelile înțeleg boala virală respiratorie acută (ARVI). Aceasta este cauza cauzate de răceli viruși. Dintre acestea, cele mai frecvente:

 • adenovirusul;
 • reovirusului;
 • coronavirus;
 • virusul sincițial respirator;
 • rinovirus.

Gripa este, de asemenea, o boală respiratorie și este cauzată de un virus specific. Acești agenți patogeni sunt răspândiți prin aer, prin obiecte uzuale. Specificitatea virusului gripal constă în capacitatea acestuia de a schimba structura proteinelor de suprafață, adică imita fără sfârșit sistemul imunitar uman. Această proprietate explică epidemiile de gripă.

Există, de asemenea, un virus parainfluenza. Simptomatic, în multe privințe este similar cu gripa obișnuită, dar este mai puțin acută și, de regulă, nu are complicații serioase.

Astfel, o răceală din cauza gripei nu este fundamental diferită. Ambele sunt infecții virale care trebuie tratate cu agenți antivirali eficienți.

Tipuri de medicamente antivirale

Antiviralele eficiente moderne sunt reprezentate de 4 grupe:

 • Fonduri care conțin interferon;
 • inhibitori ai interferonului;
 • antivirale imunomodulatoare;
 • inhibitori de neuraminidază.

Tabelul 1. Tipurile și denumirile comerciale ale antiviralelor eficiente moderne.

Cele mai bune medicamente antivirale pentru răceli

Virușii rece sunt activi masiv de două ori pe an: la toamna târzie și primăvara devreme. Cu toate acestea, este posibilă ridicarea unei infecții virale aproape în orice moment al anului și se dovedește adesea foarte nepotrivită. Ce medicamente antivirale pentru raceli ar trebui să fie utilizate pentru boala a trecut rapid și fără complicații? Cerem această întrebare în orice moment al anului, în cazul unui nas curbat și a unei dureri în gât.

Publicitatea ne convinge că medicamentele împotriva virușilor vor ajuta la evitarea complicațiilor, vor face boala mai scurtă sau chiar vor evita complet. Dar este?

Tratamentul rece și prevenirea

Tratamentul cu succes al unei răceli este întotdeauna în conformitate cu câteva reguli obligatorii.

 • Băutură abundentă în timpul bolii.
 • Modul de pat sau semi-pat.
 • Suficientul de somn.
 • Tratamentul simptomelor, indiferent de utilizarea medicamentelor antivirale.
 • Dieta și restricția (nu fumați, nu beți alcool).

Sa observat că oamenii veseli care au un stil de viață mobil, sănătos, suferă de o răceală mult mai rar decât alții. Imunitatea puternică le permite să depășească o răceală fără stimulare suplimentară în 2-3 zile.

Este deosebit de important să se consolideze imunitatea pentru copii. Pentru ei, cele mai bune medicamente antivirale pentru răceli sunt plimbările zilnice, o cantitate suficientă de vitamine naturale, jocuri în aer liber în orice vreme. Statisticile spun că copiii care petrec 2-3 ore în fiecare zi în aer proaspăt (parc, loc de joacă) sunt bolnavi de 3 ori mai puțin decât colegii lor.

Prin urmare, este mai bine să înlocuiți medicamentele antivirale anunțate cu jocuri în aer liber în aer liber și consumul unei cantități suficiente de fructe și legume bogate în vitamina C.

Tipuri de medicamente antivirale pentru răceli

Strict vorbind, dacă luăm în considerare medicamente antivirale pentru răceli, atunci ar trebui să spunem imediat că toți ar trebui împărțiți în două grupe mari.

 • De fapt, medicamente antivirale care trebuie luate în timpul unei epidemii, deoarece efectul lor este limitat la unul, două sau mai multe tipuri de virusuri. Acestea pot fi de două tipuri: blocante ale neuraminidazei (blochează reproducerea virușilor în organism) și blocante ale M-2 (nu permit virușilor să intre în celule).
 • Medicamentele care stimulează imunitatea unei persoane (producția de interferon) se numesc imunomodulatoare sau direct interferon, care luptă împotriva virusurilor reci.

Cum medicamente antivirale asupra sistemului imunitar

Imunomodulatoarele sunt un agent antiviral utilizat pe scară largă pentru răceli. Se luptă împotriva infecțiilor prin stimularea sistemului imunitar uman. Medicamentele nu invadează celulele, ci forțează propriile interferoni să acționeze. Utilizarea lor provoacă activarea (suprasolicitarea) imunității proprii și acest lucru ajută la combaterea infecțiilor.

Dar aceste medicamente ar trebui să fie luate cu atenție de către cei care au boli autoimune ereditare (numai după cum este prescris de un medic). Și copiii și persoanele cu un grad ridicat de risc de astfel de boli trebuie abandonate.

Când medicamentele antivirale nu au efectul corespunzător

Deși majoritatea medicamentelor moderne au o gamă largă de acțiuni, dar, de obicei, medicamentele împotriva virușilor nu pot afecta bacteriile. Aceasta înseamnă că, cu gâtul bacterian, bronșită și pneumonie, medicamentele antivirale nu vor avea efectul dorit.

Cu toate acestea, în unele cazuri, medicamentele antivirale (atât costisitoare cât și costuri reduse) pot fi inutile în lupta împotriva virușilor rezistenți (imuni) la acest medicament. Mai mult decât atât, poate fi atât tulpini insensibile, în principiu, față de substanța activă, cât și într-un anumit caz (acestea nu acționează asupra unei anumite persoane).

Antivirale pentru copii

Majoritatea medicamentelor antivirale sunt utilizate de la 3 ani, unele de la 7. Interferonul poate fi utilizat de la naștere. Cu toate acestea, este foarte periculos să oferiți copilului un medicament fără a consulta un medic pediatru. La urma urmei, majoritatea au contraindicații. În plus, medicamentele au adesea efecte secundare: greață, gust neplăcut în gură, reacții alergice și, uneori, dureri de stomac, care sunt, de asemenea, nedorite în prevenire.

Pentru prevenirea copiilor, este mai bine să folosiți ierburi: echinacea, dogrose. Oferind mai multe fructe: citrice, zmeură, coacăze, afine, mere. Pentru a tempera copiii: spălați-vă picioarele în apă rece, jucați-le cu aerul proaspăt.

Este mult mai ușor să cumperi medicamentul anunțat la farmacie și să-l dai copilului în timpul epidemiei, dar înainte de asta ar trebui să excludem posibilitatea dezvoltării unor boli autoimune în viitor și a problemelor cu tractul gastro-intestinal.

De ce este interzisă utilizarea imunomodulatorilor pentru mamele însărcinate și care alăptează

Imunomodulatoarele sunt interzise pentru mamele însărcinate și care alăptează. Acest lucru este de înțeles, imunitatea lor, și așa este într-o stare stresantă. Activarea sistemului imunitar la începutul sarcinii poate duce la avort spontan, iar în trimestrul al doilea și al treilea la afectarea dezvoltării fetale, scăderea greutății la naștere și nașterea prematură.

Deși virusurile pot pătrunde în bariera placentară, ele sunt mai bine evitate decât vindecate. Și pentru prevenirea utilizării ierburilor permise și protejarea lor de vizitele în locuri aglomerate.

Tratamentul rece cu medicamente antivirale

Luați în considerare cele mai cunoscute medicamente pentru tratamentul infecțiilor virale catarale. În fiecare grup există medicamente și medicamente mai scumpe la prețuri rezonabile. Potrivit medicilor și revizuirilor pacienților, prețul medicamentului nu garantează întotdeauna o eficiență ridicată. Iar în unele cazuri, cele mai bune medicamente antivirale pentru răceli, mai eficiente și mai puțin periculoase vor fi doar medicamente cu costuri reduse.

Este important să vă amintiți! Toate acestea sunt luate în asociere cu medicamente pentru tratamentul simptomelor. Perioada de admitere profilactică ar trebui să fie strict limitată și este posibilă numai după consultarea cu un terapeut sau pediatru.

Faptul este că o răceală în sensul direct al infecțiilor virale respiratorii acute și a infecțiilor respiratorii acute, precum și gripa, care este numită adesea o răceală, provoacă un număr foarte mare de diferiți viruși. Aici sunt doar familiile lor:

 • ortomicovirusuri (grupuri A, B, C)
 • rinovirusuri,
 • enterovirusuri,
 • adenovirusuri,
 • coronavirusuri (37 grupe),
 • virusul parainfluenza,
 • paremiksovirusy,

Și este necesar să utilizați medicamente din acest grup numai în perioada epidemiei, când știți exact ce tulpină a provocat rău. Aceste medicamente pot, de asemenea, recomanda un medic în timpul tratamentului unei friguri. O notă importantă despre acest lucru va fi următoarea: medicamentele trebuie luate în primele zile ale bolii (de obicei 1-2 sau 1-4), când virușii încep să se înmulțească pe membrana mucoasă a nasului și a faringelui. În viitor, imunitatea se va face pe cont propriu și medicamentul destul de scump va fi inutil.

Aceste medicamente nu trebuie să ia pentru prevenire. Acestea pot provoca o serie de simptome adverse și, în loc să se protejeze împotriva infecțiilor, vă puteți rău: mucoase uscate, greață, dureri de cap sau dureri de stomac.

Cele mai cunoscute medicamente antivirale pentru răceli:

Rimantadina (principala substanță activă este derivatul de amantadină) este eficientă în prezența diferitelor virusuri gripale (tulpini de grupa A). Este un medicament necostisitor (50-150 p.) Și medicament cunoscut pe scară largă din 1968. Acesta poate fi administrat copiilor de la 12 luni.

Printre dezavantaje se numără efectele secundare: amărăciunea în gură, tahicardia, amețelile și rezistența (imunitatea) unor tulpini.

Tamiflu (ingredient activ - oseltamivir carboxilat), pe baza oseltamivirului, produce și Relenza. Tulpinile de gripă din grupurile A și B sunt sensibile la aceasta, iar alți viruși (ARVI, ARD) nu vor avea nici un efect.

În caz de epidemii, medicamentul nu trebuie utilizat pentru profilaxie, deoarece utilizarea pe termen lung poate avea ca rezultat: greață, vărsături (care complică diagnosticul de gripă) și poate provoca tulburări de somn, depresie, coșmaruri.

În plus, studii recente au arătat că administrarea de medicamente pe bază de oseltamivir nu reduce riscul îmbolnăvirii în familii în care există un pacient și nu reduce probabilitatea complicațiilor cauzate de gripa (sinuzită, gât, bronșită, pneumonie).

Ingavirina (de la 400 r. Vitagluți ai ingredientului activ) se referă la analogii medicamentoși din Tamiflu. Este produsă în capsule, utilizate pentru tratarea copiilor de la 7 ani și adulți.

Arbidol (substanța activă este acidul metafeniltiometil-dimetilaminometil-hidroxibromindol carboxilic sau un alt nume este umifenovir). Virusurile gripei (A și B), precum și virușii care provoacă SARS (sindromul respirator acut sever) și rotavirusurile (care cauzează infecții intestinale) sunt sensibile la aceasta, instrucțiunea indică faptul că medicamentul are și proprietăți imunostimulante și antioxidante.

Arbidol a fost folosit din 1992, a câștigat popularitate pe scară largă și este aprobat pentru utilizare de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

Cu toate acestea, acesta poate fi folosit numai pentru copii de la 3 ani. Medicamentul poate provoca alergii (inclusiv angioedem).

Interferonii și modulatorii acestora

În organismul uman, interferonii încep să fie produși în mod activ atunci când o infecție lovește, informează alte celule sanguine că virusii au pătruns în organism și acest fapt stimulează imunitatea unei persoane.

În Rusia, atât Interferon, cât și inductorii (imunomodulatori) sunt produse - acestea sunt medicamente care stimulează organismul să producă propriul interferon. Interferonul poate fi utilizat pentru copii de la naștere. Are o cantitate foarte mică de reacții adverse (rareori reacții alergice).

Este important! Interferonul și inductorii acestuia nu se utilizează în timpul sarcinii și alăptării.

Un pic despre inductorii de interferon

Dintre medicamentele care stimulează producerea propriului interferon (inductori), vor exista o serie de medicamente. Utilizarea lor este posibilă nu numai în stadiul inițial al bolii, ci și ca agent profilactic.

Pentru bebeluși recomandat Viferon - acest lucru este supozitoare rectale.

Cicloferon (substanță activă meglumină acridonă acetat). Acesta este un inductor al propriului interferon. Se utilizează pentru infecția gripală, infecții virale respiratorii acute, citomegalovirus, encefalită transmisă de căpușe, infecție cu HIV, herpes, cu multe infecții bacteriene (bronșită, pneumonie, infecții urogenitale). Disponibil în tablete, fiole și sub formă de unguent. Preț de la 130 p. Permis pentru copii de la 4 ani.

Printre contraindicații vor fi, pe lângă ciroza standard a ficatului. Pentru bolile glandei tiroide, tratamentul cu cicloferon se realizează sub supraveghere medicală strictă.

Amiksin (ingredientul activ tilorone), de asemenea, un inductor al propriului interferon în organismul uman, este îndreptat împotriva unei game largi de virusuri: gripa și ARVI, dar este, de asemenea, eficace în herpes, cytomegalovirus, tuberculoză, chlamydiosis, hepatită A, B, C.

Utilizarea eficientă a Amixin în primele 2 zile după apariția simptomelor. Pentru copii, Amixin este prezentat pentru copii (dar de la vârsta de 7 ani). Prețul medicamentului este destul de ridicat de la 600 p.

Există, de asemenea, medicamentul Tiloron, un analog al lui Amixin, este disponibil în tablete. Prețul este același.

Kagocel (prețul mediu este de 230 de ruble). Substanța activă este Kagocel, preparatul conține componente vegetale. Este un inductor al interferonului, doza maximă este atinsă la 4 ore după administrare. Este recomandat pentru utilizare în gripa, infecții virale respiratorii acute, herpes și pentru prevenirea răceliilor. Eliberați drogul în pastile. Permis pentru copiii de la 3 ani. Contraindicațiile includ pacienți cu intoleranță la lactoză. Printre evenimentele adverse - alergii.

Suplimente și ierburi pentru întărirea sistemului imunitar

Printre medicamentele împotriva virușilor, suplimentele alimentare sunt adesea sugerate, argumentând că preparatele pe bază de plante sunt sigure pentru oameni, dar costul lor este, de obicei, un ordin de mărime mai mare decât medicamentele antivirale. Și nu ar trebui să fie considerate ca analogi ai medicamentelor antivirale.

Dacă aplicăm ierburi ca profilactică, atunci putem obține aproape același rezultat ca și cu utilizarea de medicamente antivirale costisitoare. Tincturile și decocturile vor întări sistemul imunitar și el va face față bolii.

Printre cele mai renumite vor fi un număr de ierburi, decoctări și tincturi care le pot întări imunitatea. Iată câteva:

Deci, în farmacii, sunt vândute pastile: Echinacea, Immunal și Immunorm - toate se bazează pe Echinacea.

Pastilă pentru resorbție Lemongrass este un extract de viță de vie magnolie chineză.

Imupred (dragee și picături) este o combinație de extracte de musetel, rădăcină de althea, scoarță de stejar, frunze de nuc.

Iată câteva plante mai puțin cunoscute care stimulează sistemul imunitar și ajută la menținerea performanțelor în timpul epidemiilor.

Eleutherocum prickly - stimulează sistemul imunitar, tonifică, îmbunătățește vederea. Rezultatul poate fi văzut după 2 săptămâni de admitere.

Rhodiola rosea - consolidează sistemul imunitar, îmbunătățește performanțele psihice și fizice, ajută să facă față depresiei.

Aloe este un bun antiviral, ajută să facă față cu o răceală foarte bine. Pentru copii pregătiți un astfel de cocktail (se amestecă într-un blender) 3 linguri. l. miere, 3 linguri. l. frunze de aloe și 100 g de lapte. Beți toată ziua (de 3-4 ori).

Cu privire la importanța și inutilitatea medicamentelor împotriva virușilor

De aici, concluzionăm că medicamentele antivirale pentru răceală vă pot ajuta dacă aveți nevoie de ajutor de urgență: un examen dificil, o călătorie de afaceri, un raport.

În alte cazuri, va fi mai sigur pentru corp să ia concediu medical și să se odihnească în pat acasă. O răceală va trece în 3-4 zile dacă observați odihnă în pat și tratați simptomele. Și fără complicații nu vă este frică.

Tratarea unei friguri "pe picioarele mele" sau stresul constant al sistemului imunitar, ca urmare a utilizării frecvente a imunostimulantelor, nu numai că nu ameliorează complicațiile, ci slăbește și sistemul imunitar, iar pentru persoanele cu risc crescut de boli autoimune ereditare, este mai bine să refuzați aceste medicamente cu totul altceva.

Și totuși, temperatura corpului de până la 38 ° C stimulează sistemul imunitar, interferonul este produs mai mult în organism și fagocitele leucocitare luptă mai activ împotriva virușilor. Prin urmare, nu are nici un sens să scadă mai întâi temperatura și apoi să luăm imunostimulante (medicamente antivirale).

Dacă există o temperatură mai mare de 38, atunci trebuie să luați o singură pilulă (aspirină, paracetamol) și să nu beți un curs de 4-6 ori pe zi.

Top