Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Ce trebuie să faceți dacă nasul este umplut și mucoasa nu suflă?
2 Laringită
Temperatură scăzută a corpului
3 Profilaxie
Durere în gât - tratament home. Tratamentul rapid al anginei la adulți
Image
Principal // Bronșită

Un adult nu are o mușcătură mare transparentă


Există două motive pentru apariția unei mufe transparente. Prima este dezvoltarea unei boli infecțioase în care agenții patogeni penetrează prin cavitatea nazală cu aer inhalat. Depunând pe membrana mucoasă, agenții patogeni încep să se înmulțească, provocând puffiness și provocând o creștere a formării mucusului. Al doilea motiv este o reacție alergică care apare ca răspuns la ingestia unui stimul.

Dacă acest tip de descărcare nazală este îngrijorat de mult timp, atunci acesta este un motiv clar pentru a consulta un medic. O astfel de condiție este un semn al tranziției bolii la o formă cronică sau la dezvoltarea de complicații, de exemplu sinuzită catarală sau alergică.

Factor etiologic

Rinita proaspata, insotita de formarea de mucus clar, apare atunci cand o infectie virala invadeaza organismul. În acest caz, mucoasa este adesea suplimentată de tuse, durere de cap și febră. Durata procesului patologic depinde de starea imunității umane și de măsurile luate.

Răceală obișnuită

Procesul inflamator din cavitatea nazală, declanșat de o răceală, durează 7-8 zile și răspunde bine la tratament. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul imunitar al pacientului este slăbit, boala poate să nu mai scadă decât timpul. Dar, odată cu abordarea corectă a tratamentului, apare încă o recuperare.

alergie

Nodul transparent la un adult este, de asemenea, un semn de alergie. Această afecțiune este însoțită de alte simptome:

 • congestie nazală;
 • mâncărime și arsuri;
 • strănut paroxismal;
 • roșeața ochilor;
 • umflarea membranei mucoase.

O reacție alergică este un răspuns imun inadecvat la stimuli, în care organismul suferă de stres. În acest caz, natura prelungită a răcelii comune este cauzată de contactul constant cu alergenul suspectat. Particulele sale penetrează membrana mucoasă, provocând puffiness și o creștere a producției de secreții nazale.

Tratamentul rinitei prelungite este irațional, fără a identifica mai întâi cauza care a provocat apariția unei mufe transparente. Prin urmare, dacă apare un astfel de simptom, vizitați un medic.

Când să sune alarma

Un nas curbat, care durează 7-8 zile, este considerat normal și nu periculos. În această perioadă, este important să se respecte pe deplin recomandările medicului, precum și o abordare serioasă a tratamentului bolii. Dacă se secretă mucus clar timp de două săptămâni sau mai mult, această condiție nu poate fi ignorată. Adresați-vă imediat medicului. Procesul inflamator care nu trece deloc poate duce la dezvoltarea sinuzitei.

Este posibil ca cauzele să fie cronizarea bolii sau analfabete și utilizarea agenților vasoconstrictori care au provocat reacția. Corectați determinarea patogenezei bolii și prescrieți tratamentul numai medicului.

Evenimente medicale

Când apare o mușcă transparentă, nu se recomandă prescrierea medicamentelor. Utilizarea ilegală a medicamentelor poate agrava situația.

Sarcina tratamentului este de a preveni răspândirea procesului inflamator la organele și țesuturile vecine. Activitățile terapeutice includ:

 • Îndepărtarea regulată a canalelor nazale cu soluții de apă-sare pentru a elimina mucusul acumulat.
 • Utilizarea agenților vasoconstrictori care vor ajuta la ameliorarea supresiei și ușurința respirației nazale. Utilizați medicamente din acest grup timp de cel mult o săptămână, fără a depăși dozele recomandate de medicul dumneavoastră.
 • Când natura alergică a tratamentului pentru rinită se bazează pe eliminarea alergenului. În absența acestei posibilități, se recomandă utilizarea antihistaminelor.

Tratamentul este completat de utilizarea medicamentelor tradiționale, însă recurgerea la astfel de metode este posibilă numai în consultare cu medicul. Eliberarea respirației nazale și accelerarea recuperării vor ajuta la rețetele de casă.

Remedii populare

Ei se confruntă cu sarcina de a elimina mușcătura nasului picurând cu un amestec de suc de ceapă proaspăt stors și apă fiartă. Componentele sunt amestecate în același raport. Amestecul rezultat este picurat în nas, 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de trei ori pe zi. De asemenea, încălziți nasul cu un ou. După ce gătiți puțin rece și atașați la aripile nasului. Astfel de proceduri sunt contraindicate în prezența sinuzitei și a temperaturii ridicate a corpului.

Efectul terapeutic este dat de tencuielile de muștar, puse pe tocuri. Purtați șosete din lână caldă peste picioare. Durata procedurii este de 4-6 ore.

Un proces patologic prelungit este plin de complicații nedorite și un nas curbat nu face excepție. Prin urmare, este important să solicitați asistență medicală la timp, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea problemelor suplimentare.

De ce nu mai fugi mult timp?

Un nas curbat poate fi un adevărat coșmar, o viață otrăvitoare, zi și noapte. nas înfundat, voce ragusita, dispnee, tuse, dureri de cap, dureri în ochi - toate acestea de multe ori apare impreuna cu un nas care curge, și în absența unui tratament adecvat poate dura săptămâni.

Cum să rezolvați cu competență această rinită? Este posibil să se împiedice dezvoltarea sa? De ce nu alerg o răceală și ce să facă pentru a restabili respirația nazală?

Acestea și alte întrebări vă vor găsi răspunsuri în acest articol.

Soiuri de rinită

Rinita - boli ale nasofaringelului, care se caracterizează prin procese inflamatorii ale mucoasei nazale în grade diferite. În oamenii ei au fost numiți nasul curgător. Suntem obișnuiți să înțelegem această afecțiune ca o deversare nazală excesivă, cu alte cuvinte, o mușcă. Experții identifică mai multe tipuri de rinită, în funcție de agentul patogen și stadiul inflamației.

Natura originii

Leziunile țesutului epitelial din interiorul nasului pot apărea din mai multe motive. Cel mai adesea, rinita se dezvoltă prin vina virușilor. Agenții patogeni, care penetrează în nazofaringe, provoacă inflamația și umflarea membranelor mucoase. Următoarele simptome sunt asociate cu infecții similare:

 • Creșterea temperaturii corpului;
 • Letargie, slăbiciune;
 • tuse;
 • Descărcări nazale frecvente;
 • Dureri de cap;
 • Pierderea apetitului

O altă cauză frecventă a nasului este alergia. Rinita alergică sezonieră (reacția la polen) și pe tot parcursul anului (reacția la părul animalelor, praf, mucegai etc.) sunt împărțite. Dacă tusea și nasul fiziologic apar doar la un anumit moment al anului sau în absența altor simptome de răceală, ar trebui să căutați iritante între alergeni.

Simptomele rinitei alergice:

 • Sfiocul nas;
 • strănut;
 • Tăiați în ochi;
 • udare;
 • Scăderea simțului mirosului.

Tulburările vasomotorii (vasculare) în unele cazuri pot provoca congestie nazală prelungită, acumularea de mucus în sinusuri și evacuarea abundentă din cavitatea nazală. Atunci când, cu un tratament adecvat se observă o dinamică pozitivă, trece mult timp rinita la adulți, dar simptome de alergii, infecții virale sau bacteriene nu este respectata, cel mai probabil diagnostic - așa-numita rinita neuro-vasculare. Dezvoltarea acestuia este asociată cu afectarea activității capilare a sângelui. Aceste boli sunt caracterizate de astfel de probleme de sănătate, cum ar fi:

 • Descărcări nazale cu tensiune nervoasă, stres;
 • Creșterea iritabilității, oboseală;
 • Sensibilitate la temperaturi extreme;
 • Congestie nazală (adesea una sau mai multe);
 • Dureri de cap.

Natura inflamației

Indiferent de natura originii rinitei, care nu este suficient de vindecată o dată, ea poate să reapară din nou și, ca urmare a unei terapii necorespunzătoare sau, în lipsa acesteia, să ia o formă cronică.

Simptomele enumerate mai jos pentru rinita prelungită și încetinitoare:

 • Pierderea mirosului;
 • De descărcare gros, vâscoasă;
 • Aplicarea durerilor de cap (zona frontală, temple);
 • Episodic dureri în urechi;
 • "Înfundat";
 • Pierderea mirosului;
 • Activitate scăzută, concentrare;
 • Bad somn;
 • Sforăitul.

În astfel de cazuri, procesele inflamatorii din mucoasa nazală pot afecta structurile profunde ale tractului respirator superior. Lungul nas lung poate duce la acumularea de mucus și puroi în sinusurile paranasale și, astfel, provoacă dezvoltarea sinuzitei. În plus, inflamațiile pe termen lung amenință cu otită, sinuzită, exacerbări ale adenoiditei și alte complicații.

Cele mai severe forme de rinită cronică includ tipul de inflamație atrofică (necroza tisulară) și hipertrofica (proliferarea tisulară).

Există rinită unilaterală și bilaterală. Cel mai adesea, stadiul inițial al bolii apare într-o cavitate nazală, dar în timp, inflamația afectează cealaltă parte.

Mucus nazal

Ce este mucus nazal sau, așa cum o numesc oamenii, mușchi? De ce se schimba, care este motivul pentru conținutul său crescut în cavitatea nazală?

structură

Fluidul nazal - un amestec de apă, sare și proteină mucină - este produsul secreției nazale. Se formează cu ajutorul celulelor epiteliale speciale în mod constant pe tot parcursul vieții. În nasul unei persoane sănătoase adulte se produce zilnic câte 100 ml de mucus.

Aspect și textură

Specialistul este capabil să stabilească diagnosticul inițial în funcție de tipul și starea de descărcare nazală. Un lichid clar, apos se formează cel mai adesea în primele faze ale unei răceli sau în timpul unei exacerbări a reacțiilor alergice. Consistența vâscoasă a mușchiului indică un proces inflamator mai avansat.

Suprafața galbenă sau verde a mucusului nazal indică prezența bacteriilor.

Pentru a vindeca un astfel de nas curbat este de obicei mai greu decât altele.

Cum să tratăm rinita prelungită?

Ce trebuie să faceți dacă un nas curbat nu trece prea mult timp? Desigur, trebuie să începeți să contactați un specialist. În cazul în care există o suspiciune de un prejudiciu nas (a avut o vânătaie, lovitură, a lovit un corp străin în cavitatea nazală), ar trebui să consulte un traumatologist sau chirurg. În toate celelalte cazuri, otolaringologul se ocupă de starea nasului. Același medic va judeca oportunitatea vizitei unui alergist (dacă natura exterioară a frigului comun este exclusă).

Pentru a vă atenua starea dumneavoastră cu descărcare nazală prelungită, utilizați mijloace sigure. Astfel de medicamente includ salină și spray-uri sau picături pe bază de sare de mare. Nu sunt dependenți, hipoalergenici, au un efect puternic antiinflamator.

ATENȚIE! Procedura de spălare a nasului nu trebuie să aibă o presiune specială, lichidul din canalele nazale trebuie să fie turnat cu grijă, în nici un caz sub presiune. Gura trebuie menținută deschisă astfel încât să nu exercite o presiune excesivă asupra urechilor și să nu provoace otita.

Remedii populare

Pentru mijloacele de medicină tradițională, dovedite cu succes în lupta împotriva rinitei prelungite, includ:

 • Inhalări pe bază de plante (salvie, eucalipt, musetel, picior). Ceaiul din plante turnă apă clocotită, lăsați-o să bea. Cel mai bun rezultat este obținut cu ajutorul unui jet de abur direcționat. Pentru a face acest lucru, rostogoliți un capac de hârtie strâns, plasând o latură largă pe tava și un gât îngust alternativ în ambii nări. Aveți grijă să nu ardeți;
 • Inhalarea aburilor cu ajutorul cartofilor. Se fierbe cartofii, se răcește ușor, se adaugă o lingură de ulei vegetal. Prin această metodă, mucoasa nazală este umezită, fluxul nazal este îmbunătățit;
 • Încălzirea Pentru această procedură, puteți folosi ouă fierte sau sare fierte într-o tavă (plasată într-o pungă de țesături densă). Încălziți atât sinusurile nazale;
 • Inhalarea usturoiului, a cepei și a hreanului. Se taie bine, se pune pe bord, se inhalează alternativ cu ambele nări. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale acestor plante contribuie la restabilirea respirației nazale;
 • Masaj acupressure. Ajută la stabilirea circulației sângelui, ameliorează durerea, elimină umflarea mucoasei nazale. Următoarele zone trebuie masate: ambele părți ale cavității nazale, deasupra aripilor nasului, sprâncenelor, sub ochi. Acționați fără presiune, folosind vârfurile degetelor într-o mișcare circulară în sensul acelor de ceasornic;
 • Băutură bogată cu vitamina C și alte băuturi fortificate. Suc de afine, ceai de ghimbir, ceai cu lamaie, perfuzie de trandafir. În primul rând, o cantitate mare de lichid va salva organismul de la deshidratare, va ușura senzația de uscăciune, senzație de strângere a nasului. În al doilea rând, substanțele nutritive conținute în aceste băuturi vor susține sistemul imunitar în lupta împotriva frigului comun;
 • Baie caldă pentru picioare. Dacă nu există temperatură, înmuiați picioarele într-un bazin de apă caldă (procedura nu trebuie să dureze mai mult de 30 de minute). O lingură de muștar uscat trebuie adăugată la apă.

profilaxie

Pentru statul cu nasul lung, nu se agravează, creează condiții favorabile în camera în care este pacientul. O regulă indispensabilă: reînnoirea constantă a aerului. Acest lucru este important atât pentru respirația mai ușoară, cât și pentru lupta împotriva germenilor.

Aerul nu trebuie să fie curat și proaspăt, ci și destul de umed. Utilizați o sticlă de pulverizare, ștergeți prosoape umede (acestea absorb praful și mirosurile), curățați mai des umed.

Ce altceva să faci pentru a învinge o răceală? Oferiți organismului o putere suplimentară, o energie. Pentru a face acest lucru, organizați o alimentație adecvată. Vitaminele vitale, proteinele și carbohidrații trebuie să fie prezenți în dieta pacientului. Aceasta, desigur, nu este o condiție gravă, atunci când o persoană este lipsită de pofta de mâncare.

 • Alcool, tutun;
 • Condimente picante;
 • Produse alergene (lapte, ouă, fructe de mare, fructe exotice);
 • Stai mult timp în camerele poluate cu praf;
 • Contactul cu animalele (dacă un nas curbat este alergic în natură).

tratament

Cum să tratați rinita prelungită, numai medicul decide după o examinare detaliată și diagnosticare. Utilizarea independentă a medicamentelor poate duce la edeme mai mari ale membranei mucoase, congestie nazală și poate provoca probleme de la alte sisteme și organe.

Programul de tratament include de obicei:

 • Medicamente vasoconstrictoare (nu mai mult de 5-7 zile);
 • fizioterapie;
 • Antihistaminice și agenți hormonali (pentru rinita alergică);
 • Medicamente antibacteriene și antivirale.

Respectarea regulilor simple de prevenire ajută la minimizarea riscului de apariție a rinitei cronice. Mod de viață activ, o alimentație bună, tratamentul în timp util al răceliilor în afara sezonului, sprijinul imunitar cu ajutorul complexelor de vitamine.

Ce trebuie făcut dacă un adult nu are nas curbat

Persoanele adulte, un nas constant afecat, provoacă multe probleme. Schimbarea vocii, ochilor apoase. Din nările frecvente de frecare se umflă. Rinita poate provoca boli grave. Nasul infundat nascut interfereaza cu respiratia corespunzatoare. Când rinita nu trece de luni de zile, activitatea fizică și performanța scad. Creșterea oboselii. Calitatea vieții se deteriorează.

În cazul în care nasul curge în timpul tratamentului nu dispare în termen de două săptămâni, este considerat prelungit. Cauzele unei astfel de rinite sunt diferite: ele pot fi cauzate de viruși, alergeni, medicamente. Cum se tratează un nas curbat, otolaringologul va răspunde. Trebuie să-l contactați.

Tipuri de rinită

Prin natura evenimentului, specialiștii disting mai multe soiuri ale bolii.

catarală

Rasa nasului apare ca o consecință a SARS, manifestând inflamație de natură microbiană sau virală. Se caracterizează printr-o eliberare constantă de mucus nazal lichid, o congestie nazală puternică, însoțită de rupere. Adesea se procedează la creșterea temperaturii. Tratamentul este de a elimina factorii patologici. Cu o selecție greșită de medicamente merge într-o formă cronică, strănut și mâncărime pentru o lungă perioadă de timp nu trec. În acest caz, posibile complicații.

vasomotorii

Un tip comun de rinită, este foarte lung. Manifestarea încălcării activității mucoasei. Se caracterizează printr-o încălcare a structurii țesuturilor și o scădere a conductivității vasculare. Se umflă, provoacă inflamarea mucoasei. Descărcarea cu o astfel de rinită nu este foarte abundentă, ci permanentă. Ele provoacă tuse, durere în laringe. Curgând în jos peretele din spate, mucusul stagnează, devine teren fertil pentru reproducerea florei patogene.

hipertrofie

Manifestată de modificările structurale ale țesuturilor cavității nazale. Se ridică din mai multe motive:

 • de la hipotermie regulată;
 • de la prezența alergenilor prezenți;
 • de la prezența infecțiilor sau sporilor fungali din organism.

Rinita distruge treptat țesutul. În primul rând, pe fondul procesului inflamator, membrana mucoasă și conica nazală inferioară sunt transformate. Apoi procesul devine adânc, se extinde până la conchasul nazal de mijloc. Schimbarea pereților vasculari, scăderea fluxului sanguin și a fluxului limfatic, congestia și edemele apar. Dacă un astfel de nas curge începe să tragă, chiar țesutul osos este afectat. În acest caz, fragmentele de țesut patologic sunt îndepărtate prin intervenție chirurgicală.

atrofică

Se caracterizează prin mucoasă focalizări focale ale tuturor părților nasului. Manifestată prin uscăciune în nas, formarea de cruste groase, eliberarea de mucus gălbui gros. Se dezvoltă ca o reacție la stimul. Long nu trece un nas curbat la un adult când bacteriile sunt prezente în sinusuri. O astfel de rinită este însoțită de un miros neplăcut din nas și pacientul nu o simte.

Rinita atrofică de natură non-bacteriană apare pe fundalul:

 • boli ale sistemului digestiv;
 • oprimarea funcțiilor de protecție ale corpului;
 • modificări hormonale;
 • afectarea oaselor nazale;
 • boli pulmonare;
 • tulburări autoimune în organism.

medical

Inflamația nasului persistent și congestia nazală la un adult apar după tratamentul prelungit cu medicamente vasoconstrictoare. Acest tip de rinită medicală se numește ricochet. Picăturile și spray-urile care ameliorează simptomele de inflamație nu trebuie utilizate mai mult de cinci zile.

Alte medicamente, cum ar fi antivirale sau stimulente, cauzează, de asemenea, un nas lung. Mucusul nazal în răceala obișnuită este ocazional eliberat, asemănător cu apa din structură. Un simptom caracteristic este congestia nazală. Dispare doar sporadic, mai des noaptea. În dimineața, reapariția nazală reapare. De la medicamente pentru nasul îndelungat la pacienții hipertensivi, pacienții care suferă de patologii cardiace.

Rinita în timpul sarcinii

Alocați un tip special de rinită caracteristic perioadei de formare și creștere a fătului. Nașterea prelungită apare datorită modificărilor în nivelul hormonilor din sânge. Mucusul zonal nu are o importanță deosebită pentru femei. Rinita în timpul sarcinii este tratată numai în cazuri extreme, când apare disconfort din descărcarea abundentă. Luarea de medicamente poate dăuna fătului, astfel că recurg la metode tradiționale de tratament.

Cauze ale rinitei cronice

Atunci când mușchiul este deranjat de o perioadă lungă, acesta este primul semn că un nas curbat a devenit cronic. Aceasta se caracterizează prin îmbunătățiri episodice ale bunăstării, când dispariția de pe nas dispare, dar apare membrana uscată a mucoasei, se formează cruste în interiorul culoarului. În caz de stagnare în membrana mucoasă, rinita prelungită este uneori însoțită de expectorarea mucusului gălbui - deversarea din fluxul nasului în traheea de-a lungul peretelui din spate.

De ce altceva există un nas urât persistent? Datorită schimbărilor naturale, condițiilor de lucru, curățării periodice a casei.

Principalele cauze ale formelor cronice:

 • funcționarea sistemului de încălzire în timpul iernii (aerul prea uscat duce la uscarea membranei mucoase, care începe să producă în mod activ secreții mucoase);
 • praful de uz casnic (acarienii de praf provoacă adesea reacții alergice, inclusiv nasul curbat);
 • factorii de producție: emisii nocive, reactivi chimici, ceață de praf;
 • anomalii congenitale ale valvei nazale cilindrice care conduc la o curbură a septului (funcția de reglare este perturbată, mucusul este produs în cantități mari);
 • alergeni naturali: păr de animale, polen;
 • boli autoimune: psoriazis, granulomatoza lui Wegener.

Simptomele unui nas lung

Inflamațiile bacteriene sau virale ale mucoasei sunt însoțite de:

 • umflarea nazofaringelului;
 • slăbiciune generală;
 • somnolență;
 • hipertermie;
 • evoluează continuu mucus nazal cu grosimi variabile;
 • activitate scăzută;
 • apetit scăzut;
 • pierderea mirosului.

Pentru rinita alergică, aceste simptome sunt caracteristice:

 • inflamația membranei mucoase a ochilor;
 • ochii umezi;
 • arderea mucoasei nazale;
 • strănut;
 • evacuarea periodică a lichidului.

Rinita vasomotorie, care provine din tulburările vasculare, se caracterizează prin:

 • congestia în cavitatea nazală;
 • schimbări de culoare ale mucusului nazal de la alb la verde-galben;
 • secreție crescută sub stres, tensiune nervoasă;
 • iritabilitate nerezonabilă;
 • senzație de greutate în cap;
 • congestie nazală unilaterală.

Rasă de nas de orice fel este însoțită de sforait de noapte frecvente, dureri de urechi, tulburări de somn.

Posibile complicații

Dacă rinita cronică nu dispare de mult timp, probabilitatea complicațiilor grave este ridicată. Acestea sunt în mare măsură asociate cu modificări ale respirației. În timpul iernii, acest lucru duce la inflamarea gâtului, tractului respirator superior, edemul canalelor urechii. Adesea există:

 • laringită (inflamația laringelui mucoasei);
 • faringită (inflamația țesuturilor limfoide ale gâtului);
 • otita (inflamația urechii);
 • sinuzita (procese inflamatorii răspândite în regiunea axilară paranoică);
 • traheită, bronșită și bronhopneumonie (inflamația căilor respiratorii);
 • sinuzita (inflamația sinusurilor maxilare situate în secțiunile superioare ale maxilarului);
 • adenoide (amigdale nazofaringiene).

Procesul inflamator al mucoasei nazale se răspândește la ochi, provocând dacryocistă (inflamarea canalelor lacrimale și a canalelor lacrimogene).

Transformarea structurii țesutului în timpul unei curbe lungi duce la formarea de polipi (tumori benigne care blochează pasajele nazale). Hiposmia se dezvoltă (pierdere parțială a funcțiilor olfactive). Sforta de noapte provoacă încălcări ale activității cardiovasculare.

Cea mai gravă formă de complicații ale rinitei cronice este afectarea atrofică și hipertrofică a țesuturilor nasului. În primul caz, țesuturile dispar treptat, în al doilea rând, ele cresc patologic.

diagnosticare

Tipul de rinită ajută la stabilirea unui studiu de diagnosticare. Rhinoscopia nasului și a cavităților sale va evidenția schimbări ale membranei mucoase. Dacă un adult suferă de frig după mai mult de două săptămâni, el este trimis pentru un test de sânge. În procesul inflamator va exista un exces al ratei leucocitelor.

Prezența virușilor este determinată de celulele mucoasei nazale prin metoda markerilor fluorescenți. Raza X a sinusurilor paranazale dezvăluie stagnarea, formarea de puroi.

Numărul de sânge biochimic și complet, analizele de urină sunt prescrise pentru rinită, urmând o creștere a temperaturii. Testele intradermice ajută la identificarea alergenului care a provocat nasul prelungit. Examinarea bacteriologică a mucusului nazal ajută la determinarea tipului de agent patogen și a toleranței sale la antibiotice.

Metode pentru tratamentul rinitei de lungă durată

După o cercetare amplă, găsirea cauzei unei friguri lungi, efectuarea unui diagnostic, otolaringologul prescrie un curs de tratament al drogurilor.

Ca mijloc eficient pentru tratamentul profilactic al mucoasei nazale, se folosesc spray-uri pe bază de sare de mare: Aqua Maris, Dolphin, Quicks, Salines.

Rinita rapidă tratabilă, virală și bacteriană în natură. Trateaza-l incepe sa se intinda. Primele trei zile se recomandă administrarea de picături și spray-uri vasoconstrictoare, care facilitează starea pacientului. De-a lungul cursului, medicamentele aplicate cu fitocomponente esențiale. Vitaktiv, Kameton, Pinovit și Pinosol elimină umflarea nasului, calmează mucoasa, reduc secreția secrețiilor mucoase. Uleiurile esențiale au un efect antiseptic. Îmbunătățirea accelerează inhalările, fizioterapia.

Rinita alergică se vindecă prin eliminarea reacției la stimul. În acest scop, blocanții de histamină sunt utilizați sub formă de tablete (Loratadin, Suprastin, Cetirizină) sau în spray-uri (Avamys, Des Rhinitis, Nasonex, Fliksonaze). Picăturile complexe (Vibrocil) ajută la ameliorarea manifestărilor inflamatorii.

Rinita vasomotorie veșnică nu are loc imediat, durata minimă a tratamentului este de 30 de zile. În plus față de spălările obișnuite cu apă sărată, se utilizează corticosteroizi, preparate care restaurează structura țesuturilor afectate și necrotice. Adesea în complexul terapeutic se includ medicamente antialergice.

Rinita cronică, complicată de polipi, adenoizi, supraaglomerarea membranei mucoase, se vindecă prin metode chirurgicale. Țesuturile țesutului sunt excluse din pasajele nazale, respirația este restabilită.

fizioterapie

Doar scapa de rinita ajuta la fizioterapie. Acestea completează tratamentul medicamentos, restabilește funcțiile de protecție ale corpului.

Ecografia (UST) stimulează reacțiile de schimb, crește permeabilitatea capilară, "începe" procesul de regenerare a celulelor.

UHF are un efect similar. Câmpurile electromagnetice accelerează mișcarea sângelui și a limfei, proprietățile protectoare ale corpului cresc.

Tratamentul cavității nazale cu ultraviolete (FAC) duce la moartea florei patogene:

Microundele uscate usucă membrana mucoasă, apoi scade nazalitatea.

Sub acțiunea curenților electrici pulsați (electroforeza), puterea de penetrare a medicamentului este sporită. Medicamentul pătrunde în țesuturi într-o profunzime mai mare, este mai bine absorbit în sânge, își începe acțiunea mai repede.

inhalare

Încălzirea prin încălzire se poate face numai la o temperatură normală. Dupa ele nu poti suprcoala in timpul calului. Vaporii se inhalează prin nas și expiră prin gură. Ca agent profilactic pentru inhalare, se utilizează soluție salină normală. Conform recomandării medicului, se adaugă Interferon, antiseptice.

În inhalatoarele tipului vechi au fost turnate infuzii de ierburi filtrate. Extract de alcool din componentele plantei Rotokan ameliorează supărarea, facilitează respirația. În absența inhalatoarelor utilizați o oală obișnuită cu bulion cald. Temperatura lichidului nu trebuie să depășească + 50 ° С. Pentru a se menține mai cald, pacientul este acoperit cu un prosop gros sau o pătură subțire.

Nebulizatoarele moderne sunt ușor de folosit, ele completează soluții clare. Pacienții cu rinită cronică, cum ar fi un element de uz casnic, ușurează viața. Procedurile de inhalare de 5-15 minute, efectuate înainte de culcare, reduc sforăitul, acționează liniștitor. Grundurile uscate se înmoaie din abur, frunzele sputumului gros sunt în stare mai bună.

Spălarea nasului

Lăcrierea nazală a florei patogene și a excesului de mucus nu poate fi efectuată cu curbura septului nazal, edem sever, polipi, adenoizi, hipertrofie tisulară, vase de sânge distanțate. În toate celelalte cazuri, spălatul ajută la scăderea rinitei. Acestea se efectuează folosind un recipient de udare cu o duză subțire, ceainic, o pere de cauciuc. Atunci când se utilizează, apa nu este pompată puternic, este turnată treptat, astfel încât lichidul să nu intre în canalele urechii.

Există două moduri de spălare a nasului cu o soluție caldă de sare sau ierburi. Când apa este îndreptată de la nări la nări, capul se sprijină înapoi spre umăr cât mai mult posibil. Nările sunt spălate alternativ.

Fluxul de apă din nas în gură asigură spălarea nasului și clătirea peretelui din spate al laringelui.

Medicamente din plante și remedii folk împotriva rinitei prelungite

Pentru tratamentul rinitei se utilizează perfuzii și decocții de calendula, musetel, șarpea de șoricel. Aceste plante au efect antiinflamator și antiseptic. Celandina este eficientă pentru rinita purulentă. Structura de scoarță conține componente care elimină friabilitatea membranelor mucoase. Muguri de muguri și eucalipt - surse de uleiuri esențiale. Oregano și tei calmează mâncărimea, arderea.

Pentru decocții de plante care utilizează materii prime dovedite, este mai bine să o cumpărați într-o farmacie. Pentru inhalări este convenabil să se folosească pachete de filtre, care elimină tensionarea.

Aloe este un bun medic acasă. În tampoanele nasului se umezesc sucul acestei plante. Kalanchoe are un efect similar cu stimularea celulară.

Respiră lungă la adulți

Majoritatea oamenilor simt simptome de rinită de mai multe ori pe an, dar, de obicei, această condiție nu persistă mult timp. Cel mai adesea, rinita are cauze infecțioase. În mai mult de 80% din cazuri, nasul curge este cauzat de viruși, de exemplu coronavirusuri și rinovirusuri. Este foarte simplu să te infectezi cu un virus - acestea sunt transmise prin picături de aer și în perioadele de epidemii se umflă cu aerul în locuri publice și în transporturi.

Conținutul articolului

Un nas curbat provocat de ARVI de obicei dispare în 10-14 zile și, împreună cu acesta, alte simptome ale tusei comune - tuse, durere în gât, etc. - dispar. În primele etape, mucusul este incolor și lichid, excretat în cantități mari.

În etapele ulterioare ale dezvoltării ARVI, activitatea limfocitelor cauzează albirea sputei, se îngroațează și, în scurt timp, aproape încetează să iasă în evidență.

La copii, răceala obișnuită poate să rămână puțin mai lungă, uneori nu au un nas curbat timp de 2 săptămâni datorită continuării hipersecreției sputei de către nazofaringeul copilului. Dacă, în același timp, mucusul pleacă bine și nu are impurități de puroi, nu trebuie să vă faceți griji. Pentru a preveni, puteți merge la pediatru.

Cu toate acestea, în unele cazuri, un adult nu are un nas curbat pentru o lungă perioadă de timp, continuând să deranjeze pentru o lună sau chiar câteva luni.

Motivele pentru cursul lung

În mod normal, atunci când frigul, nasul curge dispare destul de repede. Dacă un nas curbat nu merge la 2 săptămâni sau mai mult la un adult, trebuie să aflați motivul pentru acest lucru. Probabil că nasul persistent are un caracter nevirus. Motivele pentru eliberarea unei cantități mari de mucus din nas pot fi de asemenea:

 • infecție bacteriană acută sau cronică a nazofaringianului;
 • sinuzită - sinuzită;
 • vascitoză rinită;
 • reacție alergică.

Rinită bacteriană

Aderarea unei infecții bacteriene apare adesea pe fondul unei scăderi locale a apărării imunologice nazofaringiene în timpul unei infecții virale acute. Aceasta contribuie la acumularea în tractul respirator a sputei vâscoase. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în etapele ulterioare ale unei friguri.

Simptomele unei infecții bacteriene în cavitatea nazală:

 • culoarea galbenă sau verde a descărcărilor nazale;
 • impuritățile de puroi;
 • creșterea temperaturii corporale de peste 38 de grade;
 • medicamente antivirale nu îmbunătățesc starea;
 • nasul curbat nu depășește 2 săptămâni.

Rinita bacteriană cauzează adesea inflamația amigdalelor și a mucoasei nazofaringe. Acest lucru apare ca urmare a migrării bacteriilor la organele din apropiere. Această afecțiune se numește rinolaringita.

În plus față de un nas curbat și durere în gât, este însoțită de o tuse cauzată de o flegmă care se scurge în gât.

Tratamentul rinofaringitei vizează în primul rând eliminarea bacteriilor patogene în cavitatea nazală, deoarece acestea sunt punctul central al infecției.

Prevenirea și tratamentul rinitei bacteriene

Pentru a preveni complicațiile bacteriene ale rinitei, este necesar să se asigure ieșirea sputei din nazofaringe. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți spălarea și irigarea cavității nazale cu soluție salină. Elimină mucusul și ajută la curățarea pasajelor nazale.

Dacă există deja o infecție bacteriană, trebuie să consultați un medic. Reproducerea microorganismelor în cavitatea nazală poate avea consecințe grave. Aceasta este pierderea mirosului și răspândirea infecției în urechea medie sau sinusurile și trecerea infecției într-o stare cronică. Cronica se numește nas curbat, care nu trece o lună sau mai mult. Are perioade de agravare și de ușurare.

sinuzita

Adesea, un nas curbat nu merge mult timp cu sinuzită. Sinuzita este o inflamație a unuia sau mai multor sinusuri paranazale. Sinuzita poate fi cauzata atat de virus cat si de bacterii. Cu toate acestea, în cazul în care fluxul de mucus din sinus este blocat, sunt create condiții bune în sinus pentru reproducerea bacteriilor și acumularea de masă purulentă.

Pentru a preveni eliberarea sputei:

 • umflarea membranei mucoase;
 • polipi;
 • chist;
 • curbarea septului nazal.

Aceste formațiuni complică cursul sinuzitei; pe de altă parte, acestea cresc și riscul bolii.

În funcție de locul de localizare a focarului inflamației, există sinuzită de aceste tipuri:

 • sinuzită - inflamația sinusurilor maxilare (maxilare) (una sau ambele);
 • frontita - bacteriile se multiplica pe membrana mucoasa a sinusului frontal;
 • etmoidită - inflamația membranei mucoase a labirintului etmoid;
 • sifenoidita - membrana mucoasă a sinusului sferos este afectată.

Sinuzita este cea mai frecventa cauza a rinitei prelungite, care nu trece de 3 saptamani sau mai mult. Sinusurile maxilare sunt situate în osul maxilar, pe ambele părți ale aripilor nasului. Cu boala, o persoana simte durere sub ochi, ceea ce da dintilor.

Atunci când capul este înclinat, durerea devine mai clară, există o presiune crescută pe orbită. Foarte des, această boală determină o creștere a temperaturii corpului de 38 de grade Celsius. Aceasta indică o infecție bacteriană.

Cum de a vindeca sinusurile inflamate?

Primul lucru de reținut este că sinuzita necesită îngrijiri medicale. Tratarea lor numai acasă poate fi periculoasă pentru sănătate. Dacă apar simptome de sinuzită, consultați un medic.

Pentru a elimina sinusurile din puroi, aplicați tratament terapeutic și chirurgical. Terapia este spălarea cu antiseptice, pomparea puroiului ("cucul") și administrarea de medicamente, în special antibiotice. Dacă medicul a prescris antibioticele, atunci nu puteți să le faceți fără ele.

Întotdeauna respectați doza și programul antibioticelor. Terapia antibiotică terminată termic provoacă rezistență bacteriană la acest antibiotic. În plus, o parte din bacterii vor supraviețui și ar cauza o recădere - re-exacerbarea afecțiunii. Sinuzita netratată poate deveni cronică.

Tratamentul chirurgical al sinuzitei, precum și alte tipuri de sinuzită, este necesar atunci când se blochează ieșirea sinusului. Acest puroi se acumulează în cavitatea sinusală. Cel mai mare pericol îl reprezintă răspândirea puroiului în cutia craniană - pe orbită, urechea medie. Când este posibilă sfinicita, chiar și o revărsare de puroi în creier.

Operația constă în formarea unei mici perforări a osului prin care iese urina. După aceasta, sinusul este spălat cu antiseptic și antibiotic. Aceasta duce la o ușurare foarte rapidă.

Rinita alergică

Următorul motiv pentru care un copil nu are un nas curbat este un tratament necorespunzător. De exemplu, nu vă veți simți ușurat dacă încercați să vindecați rinita cu un caracter alergic, mai degrabă decât infecțios, cu preparate antiseptice.

Rinita alergică are simptome similare, dar este cauzată de motive complet diferite. În acest caz, o substanță cu activitate alergenică poate provoca secreție mucusă. Acestea includ polen, produse de albine, praf de casă, păr de animale și multe alimente.

O reacție alergică sub formă de rinită este cel mai adesea cauzată de alergeni respiratori, adică acelea pe care o persoană le inhalează cu aerul. Un tip foarte frecvent de rinită alergică este pollinoza - o alergie la polen.

Simptomele rinitei alergice:

 • strănut;
 • sputa secreta din pasajele nazale este clara si apoasa;
 • umflarea membranei mucoase a nazofaringianului;
 • mâncărime în nazofaringe;
 • tuse, durere în gât poate apărea, de asemenea;
 • nu se observă creșterea temperaturii corpului;
 • simptomele apar numai în prezența unei anumite substanțe;
 • reacțiile sunt observate periodic, sub formă de atacuri pe termen scurt, dar, în general, nasul curge nu merge o lună sau mai mult.

Ce să facem în acest caz? În primul rând, este necesar să se demonstreze natura alergică a rinitei. Dacă bănuiți că aveți un alergen specific, faceți un test de sânge pentru imunoglobulinele E pentru aceasta. Acest lucru se face în toate laboratoarele moderne de diagnosticare.

Alte modalități de confirmare a alergiilor sunt testele de alergie cutanată și testele provocatoare. Pentru a selecta cea mai bună opțiune de diagnosticare, consultați-vă medicul. De asemenea, medicul vă va sfătui cum să atenuați simptomele alergiilor. Dacă polenul intră în nas, puteți încerca să spălați cantitatea maximă de alergen cu soluție salină.

Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți starea alergiilor este evitarea alergenului. Prin urmare, în timpul înfloririi copacilor, încercați să fiți mai puțin în natură, închideți ferestrele din casă. Curățarea umedă reduce concentrația de polen și praf în aerul interior.

La sfatul unui medic, puteți lua antihistaminice.

Rinita vasomotorie

Rinita vasomotorie, precum și alergica, este cauzată de cauze non-infecțioase. Rinita vasomotorie apare ca urmare a perturbării celulelor nervoase, în principal a receptorilor membranei mucoase și a încălcării tonusului vascular al nazofaringei.

Receptorii suprasensibili reacționează prea mult la modificările temperaturii aerului, ale mirosurilor și ale altor stimuli. Ca urmare, există reacții care vizează eliminarea iritantului de la nasofaringe - strănut, secreție mucusă abundentă, umflături. Cu această boală, există o reacție atât la stimulii alergenici, cât și la cei non-alergeni.

Cerintele preliminare pentru dezvoltarea rinitei vasomotorii sunt:

 • activitate insuficientă a glandei tiroide;
 • deficit de iod;
 • utilizarea pe termen lung a medicamentelor vasoconstrictoare din frigul comun;
 • nas leziuni;
 • neoplasme în țesuturile nazale (chist, tumoare);
 • modificări hormonale (pubertate, sarcină);
 • de lungă durată în condiții de poluare a aerului.

Desigur, prezența unuia dintre acești factori nu duce la rinita vasomotorie la majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, o combinație de mai mulți factori, în special în cazul unei persoane cu predispoziție genetică, crește semnificativ riscul apariției acestei boli.

Rinita vasomotorie este adesea cronică. În unele cazuri, poate duce la astm bronșic.

Tratamentul acestei forme de rinită este chirurgical și este o corecție chirurgicală a membranei mucoase. Diagnosticul medical și examinarea detaliată sunt necesare pentru diagnosticarea și tratamentul rinitei vasomotorii.

Ce să faci

Ce trebuie să faceți dacă nasul lung nu curge? În primul rând, nu lăsați boala să-și urmeze cursul, ceea ce poate duce la complicații și la trecerea bolii neglijate la o stare cronică. În al doilea rând, luați ceva timp și mergeți la medic (terapeut sau ENT).

Examenul medical este mai informativ decât consultarea online. Începerea în timp util a tratamentului este o garanție a unei recuperări rapide. În al treilea rând, nu trebuie să recurgeți la tratamente de sine, în special la metodele populare, fără a consulta un medic.

Unele produse medicamentoase tradiționale vor fi terapie adjuvantă bună, în timp ce altele pot agrava afecțiunea sau pot duce la consecințe imprevizibile.

De ce adulții nu se răcesc mult timp și ce să facă într-o astfel de situație

Rinita prelungită la adulți este adesea diagnosticată în practica medicală. Nu este întotdeauna asociat cu procesele inflamatorii. Dacă un nas curbat nu durează mai mult de 2-3 săptămâni, trebuie să luați legătura cu un terapeut. În funcție de istoric, examinarea și tratamentul pot prescrie alergici, otolaringologi.

De ce nasul curge nu trece mult timp

Inflamația acută a mucoasei nazale cu exudat trece, în medie, în 14 zile. Cu o medicație adecvată, rinita de origine bacteriană sau virală are loc fără complicații.

Procesele inflamatorii în nas

Primul motiv pentru rinita prelungită este tranziția Qatarului acut la forma cronică. Adulții neglijează adesea tratamentul și recomandările medicului, astfel încât inflamația mucoasei nazale după SARS, gripa, nazofaringita, bronșită, sinuzita acută este întârziată pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta este o infecție bacteriană. Astfel se dezvoltă bolile cronice:

 • rinită cu exacerbări și remisiuni;
 • sinuzită purulentă;
 • hipertrofia (creșterea) mucoaselor cu încălcarea funcțiilor sale;
 • adenoids;
 • amigdalită.

Toate aceste condiții sunt însoțite de o producție continuă de mucus patologic în nas și congestie constantă timp de o lună sau mai mult.

alergie

Al doilea motiv cel mai important este alergia. Atunci când sunt expuși la iritanții externi, adulții dezvoltă adesea rinită pe tot parcursul anului, polinoză (rinoconjunctivită).

Alergeni obișnuiți care declanșează un nas curbat la un adult:

 • polenul plantelor cu flori (copaci, arbuști, iarbă sălbatică);
 • lână, păr, produse reziduale de animale domestice;
 • acarieni de praf;
 • perne de puf, pături, saltele;
 • locurile de acumulare de umezeală în casă unde crește mucegaiul, ciuperca;
 • alimente alergene.

Dacă în timpul tratamentului mucoasa nu trece mai mult de o lună, ar trebui să suspectați o alergie. Pacientul este supus testelor clinice de sânge. Dacă, în descifrarea analizei, creșteți eozinofilele (un tip de globule albe care sunt produse ca răspuns la un alergen), consultați un alergolog.

Tratamentul necorespunzător al rinitei acute

Rinita provocată la adulți se dezvoltă adesea cu utilizarea necorespunzătoare a picăturilor vasoconstrictoare. Medicamentele uzuale pentru congestie nazală - naftizin, galazolin, xilometazolin, fenilefrină trebuie utilizate strict conform instrucțiunilor. Dacă creșteți frecvența instilării și durata terapiei, aceasta va duce la o astfel de complicație ca rinita medicală.

Conform statisticilor OMS, frecvența rinitei cronice non-alergice este de 2-9%. Când se utilizează medicamente vasoconstrictoare timp de mai mult de o săptămână, se dezvoltă sindromul ricochet. Exsudație mucus îmbunătățite, edemul devine mai pronunțată, tonul pereții vaselor de sânge ale nasului nu este controlat.

Următoarele mecanisme patologice contribuie la creșterea producției de mucus:

 • atrofia cilia a epiteliului ciliat;
 • transformarea mucoasei în epiteliu scuamos stratificat;
 • proliferarea glandelor secretoare;
 • vasculare permeabilitate, eliberarea de plasmă și limfatici în spațiul intercelular.

Tulburări anatomice congenitale și dobândite ale structurii nasului

Cursul septului nazal creează un obstacol în calea circulației fiziologice a aerului în tractul respirator superior. Acest lucru duce la reacții inflamatorii frecvente. La apariția unei friguri, scurgerea și evacuarea mucusului din nas sunt împiedicate. Congestia cronică se dezvoltă și rinita nu trece prea mult timp.

Tipuri de curbare a partițiilor:

 • congenital sau fiziologic - moștenit, se dezvoltă din cauza tulburărilor de creștere ale cartilajului și oaselor craniului;
 • traumatic - o consecință a fracturii, rănirii, dislocării;
 • compensator - efectul factorilor constant iritanți (o nouă creștere în nas, un corp străin).

La nasul lung lung, duce la prezența polipilor în nas - creșterea membranei mucoase în pasajele nazale, sinusurile paranasale. În 90% din cazuri, însoțită de rinită alergică. La adulți, polipii bilași sunt mai des diagnosticați prin adăugarea unei infecții secundare bacteriene. Prin urmare, pacienții se plâng de rinita purulentă prelungită.

Cauze rare de rinită prelungită

Rinita cronică apare uneori la femei în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că peretele vascular al capilarelor devin fragile și vulnerabile, crescând permeabilitatea acesteia. Creșterea fluxului de sânge duce la o secreție crescută a glandelor mucoasei nazale, dezvoltând o răceală.

Se crede că una dintre cauzele formei cronice de rhinosinusită poate fi refluxul gastroesofagian - aruncarea conținutului stomacului în esofag și prin nazofaringe în pasajele nazale. Acidul clorhidric provoacă modificări inflamatorii în membrana mucoasă și conduce la un nas curbat.

Manifestări clinice ale rinitei prelungite

Atunci când un nas curbat la un adult nu trece de mult timp, acest lucru afectează negativ calitatea vieții, reduce capacitatea de a lucra, fizic și intelectual.

Simptome obiective ale rinitei:

 • deversarea nazală a exudatului patologic;
 • inflamație, hiperemie a membranei mucoase;
 • umflarea pasajele nazale, încălcând aerarea aerului;
 • durere în timpul suflării, cu orice acțiune mecanică (spălare, ștergere, atingerea conurilor);
 • iritare, strănut;
 • slozotechenie;
 • pierderea parțială a senzației, mirosului.

Un nas curbat care durează mult timp cauzează dureri de cap, migrene și o creștere periodică a temperaturii corpului până la valori subfibril (nu mai mult de 37,5 ° C). O persoană suferă de slăbiciune musculară, de oboseală.

Dacă rinita durează mai mult de șase luni, există reacții negative din psihic. Pacienții devin iritabili, nu intră în contact cu ceilalți, manifestă agresivitate sau schimbări de dispoziție, până la apatie. Acest lucru contribuie la încălcarea regulată a somnului de noapte datorită incapacității de a respira prin nas, oboseală cronică.

În timpul perioadelor de exacerbare a unei infecții bacteriene, temperatura crește la 38-38,5 ° C. Există dureri ascuțite, dureroase, dureroase în nas. Rinita este în creștere. Alocările devin copioase. Respirația nazală este dificilă sau complet absentă.

Natura exsudatului depinde de cauzele bolii. În rinita infecțioasă cronică vâscozitate medie, galben deschis. După suflarea în mucus există cruste, cheaguri plasmatice, impurități, dungi de sânge.

Pentru rinita alergică se caracterizează prin eliberarea de mucus lăptos sau complet transparent, în funcție de severitatea bolii. În perioada de înflorire a plantelor, atunci când reacția alergică este exacerbată, exudatul este incolor, lichid, se remarcă în cantități mari.

În cazul în care patologia este asociată cu curbura septului nazal, exudat moderată sau ușoară, dar constantă. Acesta acoperă parțial respirația nazală, dar, în general, o persoană poate respira cu gura închisă.

Datorită rinitei persistente, strănutului, procesul inflamator acoperă nazofaringe. Descărcarea mucusului pe peretele din spate irită membrana mucoasei gâtului, provoacă gâlhărie, durere la înghițire și tuse reflexă.

Cum să tratați nasul curbat prelungit la adulți

Tratamentul rinitei depinde de motivele care i-au cauzat.

Dacă rinita vasomotoare durează o lună, aceasta este probabilitatea producerii unei răceli medicale. Este necesar să opriți utilizarea picăturilor vasoconstrictoare, spray-urilor. Dacă umflarea este puternică, prescrieți medicamente care conțin hormoni. Acestea elimină congestia în decurs de 2-4 zile. Pentru a restabili starea normală a preparatelor mucoase recomandă preparate topice pe bază de plante - Euphorbium Compositum, Edas, Sinupret.

În cazul sinuzitei cronice, preparatele antibacteriene și antiseptice pentru nas sunt prescrise sub formă de picături, soluții, spray-uri:

 • framicetină;
 • bioparoks;
 • mupirocin;
 • Fyuzafunzhin;
 • Protargolum;
 • Collargol.

Atunci când se utilizează o infecție virală, Grippheron este o soluție pentru instilarea pasajelor nazale. Potrivit indicațiilor, ele recomandă medicamente complexe de acțiune (antimicrobiene, vasoconstrictoare) - Polydex, Pinosol, Dr. Theis Nazollin, Bactroban.

În perioada de exacerbare, antibioticele sunt prescrise pentru ingestie - Augmentin, Amoxicilină, Eritromicină, Neomicină, Ceftriaxonă, Cefprozil. Medicamentele adulte sunt prescrise oral sub formă de capsule, tablete. Administrarea intramusculară sau intravenoasă a medicamentelor este utilizată extrem de rar, cu risc de apariție a complicațiilor neurologice - meningită, encefalopatie.

Rinita alergică durează foarte mult timp, necesită o abordare sistematică a tratamentului. În interiorul antihistaminicelor prescrise, 3 generații care suprimă răspunsul sistemului imunitar - Erius, Alersin, Aleron, Tsetrilev, L-Zet. Medicamentul este beat la 1 file. o dată pe zi. Mai bine noaptea, deoarece drogurile provoacă somnolență în timpul zilei.

Suspensiile hormonale sub formă de pulverizare în nas elimină rapid rinita alergică:

Nu poți prescrie droguri hormonale. Acest lucru se poate face numai de către un medic după rezultatele studiilor de diagnosticare. Dacă aplicați hormoni pentru infecții bacteriene sau virale (sinuzită cronică), aceasta va accelera reproducerea microflorei patogene, va exacerba situația, va cauza complicații.

Când să contactați un otolaringolog

Pentru a vindeca prompt și eficient urina persistentă la un adult, trebuie să știți în ce circumstanțe nu puteți să vă auto-medicați.

Când trebuie să consultați un medic pentru ajutor profesional:

 • dacă nasul curge nu trece de 2 săptămâni;
 • dureri de cap torturate cu congestie nazală parțială;
 • în plus față de răceala comună există o durere de tăiere în ochi, lacrimare, fotofobie;
 • dacă există sânge și puroi în mucusul nazal.

Aceste simptome necesită o evaluare profesională. Auto-tratamentul nu va da rezultate pozitive, va duce doar la complicații și consecințe negative. Hormonii sunt contraindicați în prezența virușilor și a bacteriilor din nas. Vasoconstrictor și picături de legume nu sunt eficiente în rinita alergică. Dacă o persoană are un sept curbat nazal, polipi, este necesară doar o corecție chirurgicală sau o intervenție chirurgicală pentru eliminarea tumorii.

Pentru a obține o remisiune stabilă și pentru a elimina consecințele serioase ale unui nas înfundat îndelungat la adulți este posibilă numai cu un tratament complex - picături nazale, medicamente pe cale orală, îmbunătățirea imunității, corecție nutrițională, regim de lucru și de odihnă, organizarea unui microclimat sănătos într-o zonă rezidențială.

Top