Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Pot să fac un duș la o temperatură sau la baie?
2 Profilaxie
Cum să ridice picioarele cu frig
3 Bronșită
Ce trebuie să faceți dacă un copil tuse noaptea și nu în timpul zilei
Image
Principal // Bronșită

Licopid (imunomodulator de ultima generatie): recenzii ale imunologilor


Numărul de epidemii de boli sezoniere și catarale este în creștere constantă în fiecare an. Astfel de afecțiuni sunt deosebit de periculoase pentru copiii cu sistem imunitar slăbit. Pentru a evita răcelile frecvente și bolile virale, experții recomandă luarea de medicamente care ajută la întărirea funcțiilor de protecție ale corpului. Medicamentul cel mai popular în acest domeniu este un medicament numit Licopid.

Reacția a arătat un efect pozitiv nu numai ca o profilaxie a diferitelor infecții respiratorii acute și răceli, dar și pentru a reduce recurența multor boli cronice.

Efectul medicamentului asupra corpului uman

Conform instrucțiunilor, efectul benefic al Licopid se datorează stimulării activității fagocitare a leucocitelor, macrofagelor și monocitelor. Aceasta înseamnă că componentele enumerate mai sus distrug celulele nocive care au intrat în organism. În plus, un complex de aditivi speciali activează propriile celule ale corpului pentru a lupta împotriva virușilor, ceea ce întărește foarte mult sistemul imunitar.

Medicamentul nu provoacă efecte secundare, iar recepția acestuia nu dăunează nici copiilor foarte mici.

Compoziția medicamentului include peptide sintetizate din bacterii vii - GMDP, care sunt analoage celulelor propriului sistem imunitar și un principiu de funcționare similar. Astfel, Licopid funcționează ca un mecanism de declanșare care activează toate funcțiile de protecție din corpul uman. Pe lângă faptul că medicamentul previne formarea și dezvoltarea proceselor inflamatorii, contribuie la distrugerea ciupercilor dăunătoare, a bacteriilor și a virușilor.

De asemenea, în compoziția medicamentului sunt molecule de proteină-peptidă - citokine, care efectuează mai multe funcții utile în organism:

 • prelungirea viabilității celulelor imune;
 • promovează reproducerea activă a anticorpilor în organism;
 • creați leucocite noi care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare care au intrat în organism din exterior;
 • îmbunătățirea sistemelor imune, nervoase și endocrine.

Licopid: recenzii ale imunologilor

Datorită faptului că acest medicament activează toate formele posibile de protecție: imunitatea umorală și celulară a corpului, precum și fagocitoza - atitudinea specialiștilor față de medicament este foarte pozitivă. În plus față de consolidarea funcțiilor de protecție ale corpului, instrumentul este un imunomodulator excelent. Este prescris pentru toate formele de deficit imun la adulți și copii.

Indicații pentru utilizare

Conform adnotării la medicament, se recomandă pentru tratamentul complex al următoarelor boli:

 • boli cronice și acute ale sistemului respirator;
 • virusul hepatitic C și B;
 • infecții cu papilomavirus uman;
 • inflamarea virală purulentă a țesuturilor moi și mucoase;
 • diverse forme și localizări ale psoriazisului și herpesului.

De asemenea, instrucțiunile de utilizare a Licopid indică o serie de boli în care utilizarea medicamentului va reduce semnificativ severitatea simptomelor și va atenua cursul general al bolii. Aceste boli includ:

 • forma cronică de rinită, laringotraheită, faringită, laringită;
 • tuberculoza;
 • oftalmologie, herpes simplu și genital;
 • psoriazis artropatic.

De asemenea, medicamentul este prescris în caz de răceli frecvente și de herpes la copii sau adulți. În cazul bronșitelor, al pneumoniei, al rănilor neefectuate, precum și al prevenirii complicațiilor după operație, Licopid prezintă un efect foarte pozitiv.

Licopid pentru copii - caracteristici ale recepției

Instrucțiuni de utilizare Likopida, permite administrarea medicamentului la copiii cu vârsta peste un an. În ciuda acestui fapt, mulți pediatri prescriu medicamentul chiar și pentru sugari și nou-născuți. Motivul pentru aceasta este faptul că medicamentul nu conține compuși chimici dăunători care pot dăuna sănătății copilului. Și cantități mici de peptide GMDP se găsesc chiar și în laptele matern.

În ciuda numărului minim de efecte secundare și a siguranței medicamentelor pentru copiii foarte mici, medicamentul ar trebui administrat numai copiilor mai mari de un an. În caz contrar, primirea trebuie efectuată numai după numirea și sub supravegherea unui specialist.

Mulți părinți se întreabă: ce este mai bine să le acordăm copiilor cu un sistem imunitar slăbit pentru promovarea sănătății, Licopid sau analogii mai obișnuiți pe bază de interferon?

Studiile clinice au arătat o eficacitate ridicată și o siguranță absolută a medicamentului Licopid pentru copiii de vârstă școlară preșcolară și primară. Prin urmare, pentru medicamentul Licopid, revizuirile imunologilor sunt aproape fără echivoc: este cel mai potrivit medicament pentru întărirea sistemului imunitar al copilului.

Este bine cunoscută multor părinți și o astfel de problemă precum răceli frecvente, atunci când vizitează instituții preșcolare.

Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar încă slab al copilului nu poate respinge numeroasele bacterii și viruși cu care se confruntă atunci când vizitează grădinița. Likopidul de droguri va ajuta la întărirea sistemului imunitar al bebelușului și va rezista la multe boli din copilărie.

Contraindicații

Likopid a interzis să ia cu intoleranță acută una dintre componentele care alcătuiesc medicamentul sau GMDP. Anumite numiri Likopida vor deveni și în cazul bolilor care implică o temperatură corporală ridicată (peste 38 ° C), frisoane, febră și transpirație. La exacerbarea afecțiunilor autoimune, cum ar fi tiroidita, recepția este posibilă numai după consultarea unui specialist. În timpul sarcinii și a alăptării, medicamentul trebuie luat numai după o rețetă medicală și sub controlul său strict.

Contraindicațiile pentru administrarea de Likopida includ, de asemenea, prezența unor astfel de boli ca: deficitul de lactoză și galactosemia.

Licopid în asociere cu alte medicamente

În combinație cu majoritatea medicamentelor, Licopid nu își schimbă propriile acțiuni și acțiunile lor, adesea sunt prescrise într-un complex. O serie de studii au arătat că unii agenți antivirali și antifungici, precum și antibioticele, în asociere cu Licopid arată o eficacitate mai mare în tratament.

Dar combinația cu sorbenți și medicamente antiacide poate reduce absorbabilitatea și acțiunea Licopidului. Prin urmare, ele ar trebui luate în momente diferite.

Cum să luați Licopid

Forma de eliberare - comprimate rotunde albe într-o doză de 1 sau 10 mg din medicament. Adulților li se recomandă să ia medicamentul într-o doză de 10 mg sublingual. Copilul Licopid (1 mg) poate fi dizolvat într-o cantitate mică de apă sau poate fi administrat în întregime dacă copilul îl poate lua în această formă.

Durata medie a cursului de tratament este de până la 10 zile. În viitor, cursul poate fi repetat. Cât de mult este necesar să luați medicamentul și în ce doză este determinată strict de către specialist în mod individual.

Pentru o mai bună digestibilitate și eficacitate, medicamentul este luat pe un stomac complet gol sau la 2 ore după masă.

Luând medicamentul pentru diferite afecțiuni:

 • cu procese inflamatorii și supurații ale pielii - o doză zilnică de medicament de 2-3 mg. Formele severe ale bolii necesită o creștere a dozei de până la 10 mg;
 • papilomavirus - până la 10 mg pe zi;
 • consolidarea sistemului imunitar după intervenție chirurgicală - 2 mg pe zi;
 • în tratamentul psoriazisului, Licopid trebuie administrat la doza de 10-20 mg pe zi timp de 7-10 zile. În viitor, cursul trebuie repetat la 10-20 mg în fiecare zi. În cazuri deosebit de avansate, durata tratamentului poate dura până la 20 de zile;
 • formele simple de herpes sunt tratate prin administrarea a 2 mg de droguri de 1-2 ori pe zi. Formele mai grele necesită o creștere a dozei de până la 10-20 mg pe zi. Durata cursului este, de obicei, o săptămână;
 • dacă aveți herpes oftalmic, trebuie să luați 20 mg pe zi timp de cel puțin trei zile consecutive. După o scurtă pauză de 2-3 zile, cursul trebuie repetat;
 • în bolile acute și cronice ale sistemului respirator - medicamentul este administrat o dată pe zi, 2 mg;
 • tuberculoză - 10 mg o dată pe zi.

Caracteristicile lui Likopida la copii

Pentru copiii mici, se recomandă administrarea medicamentului sub formă de băut. Pentru a face acest lucru, se macină tableta și se diluează amestecul de pulbere rezultat cu o cantitate mică de apă caldă, de băut.

În caz de pneumonie, laringită, bronșită și rinofaringită, medicamentul este administrat în doză de 1 mg de 2 ori pe zi. Cu hepatită C și B, precum și cu herpes sau boli inflamatorii ale pielii - de 1 mg de până la 3 ori pe zi.

Dozele indicate sunt doar pentru îndrumare. Durata și frecvența exactă a medicamentului sunt determinate de medic, luând în considerare starea generală a sănătății și forma bolii.

Nu se recomandă administrarea de Likopid copiilor ca măsură preventivă fără consultarea prealabilă a medicului pediatru.

Posibile efecte secundare

În unele cazuri, după administrarea medicamentului, temperatura corpului poate crește până la 37,5 ° C. Acest efect este normal și nu necesită utilizarea de antipiretice. Temperatura corpului scade, de obicei, pe cont propriu, în câteva ore după administrarea medicamentului, iar bunăstarea generală a adultului și a copilului nu este afectată în nici un fel.

Dacă temperatura corpului crește peste 38,0 ° C, trebuie să luați medicamentul antipiretic și să discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea în continuare a Licopid. Acest efect secundar este extrem de rar (aproximativ - 0,01% din persoane) și cel mai adesea nu necesită eliminarea lui Licopid.

Uneori poate apărea o reacție alergică după administrarea medicamentului. Simptomele alergiei sunt de obicei remarcate pentru sucroza, care face parte din medicament.

În cazuri rare, după administrarea medicamentelor, apare durere la articulații sau mușchi. Astfel de indicatori nu sunt critici și nu necesită anularea imunomodulatorului. Numai în caz de durere crescută sau de durată persistentă, este necesar să nu mai luați medicamentul și să consultați un medic.

Un pic despre analogi

Până în prezent, nu există medicamente care să concureze cu Licopid în compoziția și cantitatea sa de ingredient activ pe piața internă. Există o serie de medicamente care au un efect terapeutic similar și un efect imunomodulator similar. De exemplu, în capacitatea lor de a întări sistemul imunitar, Likpid este adesea comparat cu echinaceea, dar în ceea ce privește calitățile sale medicinale, acesta pierde în mod semnificativ.

Licopidul are o serie de acțiuni terapeutice benefice pentru sănătatea umană, practic fără efecte secundare. Calitățile pozitive ale lui Likopida sunt demonstrate de faptul că în 1996 a primit Premiul Federației Ruse în domeniul ingineriei și științei.

Likopid

Tablete de culoare albă, rotunde, plane-cilindrice, cu fațetă și riscante.

Excipienți: lactoză monohidrat - 184,7 mg, zahăr (zaharoză) - 12,5 mg, amidon din cartofi - 40 mg, metilceluloză - 0,3 mg, stearat de calciu - 2,5 mg.

10 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.

Ingredientul activ al comprimatelor licopidice - glucosaminylmuramyl dipeptida (GMDP) este un analog sintetic al fragmentului structural al carcasei (peptidoglicanului) celulelor bacteriene. GMDP este un activator al imunității înnăscute și dobândite, îmbunătățește apărarea organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice; Ea are un efect adjuvant în dezvoltarea reacțiilor imunologice.

Activitatea biologică a medicamentului este realizată prin legarea GMDP la proteina receptorului intracelular NOD2, localizată în citoplasma fagocitelor (neutrofile, macrofage, celule dendritice). Medicamentul stimulează activitatea funcțională (bactericidă, citotoxică) a fagocitelor, îmbunătățește prezentarea antigenelor, proliferarea limfocitelor T și B, crește sinteza anticorpilor specifici și ajută la normalizarea echilibrului limfocitelor Th1 / Th2 spre predominanța Th1. Acțiunea farmacologică se realizează prin creșterea producției de interleukine-cheie (interleukină-1, interleukină-6, interleukină-12), TNF-alfa, gamma-interferon, factori de stimulare a coloniilor. Medicamentul crește activitatea celulelor ucigașe naturale.

Licopidul are o toxicitate scăzută (LD50 depășește doza terapeutică de 49.000 de ori sau mai mult). În experimentul cu calea orală de administrare în doze de 100 de ori mai mari decât cele terapeutice, medicamentul nu are un efect toxic asupra sistemului nervos central și a sistemului cardiovascular, nu provoacă modificări patologice din partea organelor interne.

Licopidul nu are efecte embriotoxice și teratogene, nu provoacă mutații genetice cromozomiale.

În studiile experimentale efectuate pe animale s-au obținut date privind activitatea antitumorală a medicamentului Licopid (GMDP).

Biodisponibilitatea medicamentului administrat oral este de 7-13%. Gradul de legare la albumina din sânge este slab. E timpul să ajungem la Cmax - 1,5 ore după administrare. T1/2 - 4.29 ore Metaboliții activi nu se formează, se excretă în principal prin rinichi în formă neschimbată.

Medicamentul este utilizat la adulți în tratamentul bolilor asociate cu starea de imunodeficiență secundară:

- boli acute și cronice purulente-inflamatorii ale pielii și ale țesuturilor moi, inclusiv complicațiile postoperatorii purulente-septice;

- infecții cu transmitere sexuală (infecție cu papilomavirus uman, trichomoniază cronică);

- Infecții herpetice (inclusiv în cazul herpesului oftalmic);

- hipersensibilitate la dipeptidul glucosaminilmuramil și alte componente ale medicamentului;

- perioada de lactație (alăptarea);

- vârsta copiilor până la 18 ani;

- tiroidita autoimună în faza acută;

- condiții însoțite de o temperatură febrilă (> 38 ° C) la momentul administrării medicamentului;

tulburări metabolice rare (alactasie, galactosemie, deficit de lactază, intoleranță la lactoză, deficit de sucroză / izomaltază, intoleranță la fructoză, malabsorbție la glucoză-galactoză);

- utilizarea în bolile autoimune nu este recomandată din cauza lipsei datelor clinice.

Likopid 10 mg este utilizat cu prudență la vârstnici, strict sub supravegherea unui medic.

Likopid se folosea în interior pe un stomac gol, cu 30 de minute înainte de mese.

Pacienții vârstnici sunt sfătuiți să înceapă tratamentul cu jumătate din doză (1/2 din valoarea terapeutică), în absența efectelor secundare, crescând doza de medicament la terapia necesară.

Dacă ați săriți medicamentul, dacă nu au trecut mai mult de 12 ore de la data programată, pacientul poate lua doza uitată; dacă au trecut mai mult de 12 ore de la ora programată de primire, este necesar să se ia doar următoarea doză în conformitate cu schema și să nu se accepte doza uitată.

Infecțiile purulente-inflamatorii ale pielii și ale țesuturilor moi sunt acute și cronice, severe, inclusiv complicațiile postoperatorii septice purulentă: 10 mg 1 dată / zi timp de 10 zile.

Infecție cu herpes (recidivă, forme severe): 10 mg 1 dată / zi timp de 6 zile.

Când herpesul oftalmic: 10 mg de 2 ori pe zi timp de 3 zile. După o pauză de 3 zile, tratamentul se repetă.

Infecții cu transmitere sexuală (infecție cu papilomavirus uman, trichomoniază cronică): 10 mg 1 dată pe zi timp de 10 zile.

Psoriazis: 10-20 mg 1 timp / zi timp de 10 zile și apoi cinci doze în fiecare zi, 10-20 mg 1 timp / zi.

În psoriazisul sever și leziuni extensive (inclusiv artrita psoriazică): 10 mg de 2 ori pe zi timp de 20 de zile.

Tuberculoza pulmonară: 10 mg 1 dată / zi timp de 10 zile.

Adesea (1-10%) - artralgie (durere articulară), mialgie (dureri musculare); la începutul tratamentului, poate apărea o creștere pe termen scurt a temperaturii corpului până la valori subfibril (până la 37,9 ° C), ceea ce nu indică întreruperea tratamentului. Cel mai adesea, reacțiile adverse de mai sus sunt observate la administrarea de comprimate Licopid în doze mari (20 mg).

Rareori (0,01-0,1%) - creșterea pe termen scurt a temperaturii corporale la valorile febrile (> 38,0 ° C). Cu o creștere a temperaturii corporale> 38,0 ° C, este posibil să se ia medicamente antipiretice, care nu reduc efectele farmacologice ale comprimatelor Licopid.

Cum să luați imunomodulatorul Likopid, recenzii și costuri

În contextul imunității scăzute, organismul suferă adesea diverse patologii infecțioase și virale. În tratamentul complex al unor astfel de boli și a diferitelor tipuri de stări secundare de imunodeficiență, imunomodulatoarele sunt de obicei prescrise.

Drogul acestui grup de cea mai nouă generație este Licopid, care are un domeniu destul de larg.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Substanța activă din Licopid este GMDP (dipeptidă glucosaminilmuramil). Componentele auxiliare ale medicamentului sunt zaharoza și metilceluloza, amidonul din cartofi, stearatul de calciu și lactoza.

Medicamente de fotografie (imagini) Licopid 1 mg

Comprimatele licopidice sunt de culoare albă și au o formă cilindrică caracteristică. Deși Likopid 1 mg și Likopid 10 mg au același ingredient activ, dar numai în cantități diferite, medicamentele sunt încă oarecum diferite, ceea ce diferă în ceea ce privește regulile și caracteristicile aplicației.

De exemplu, medicamentul cu o doză de 1 mg este utilizat nu numai în scopuri preventive, ci și în pediatrie pentru tratamentul copiilor, în timp ce comprimatele cu doza de 10 mg sunt prescrise exclusiv pentru populația adultă.

Tabletele sunt plasate într-un pachet de celule de 10 buc. în fiecare. Un ambalaj conține 1 sau 2 astfel de ambalaje celulare, adică 10 sau 20 comprimate.

producător

Licopidul se referă la medicamentele de producție rusească internă și este fabricat de CJSC Peptek.

Indicații pentru utilizare

Licopid este utilizat la pacienții de orice vârstă, dar există unele caracteristici.

Pacienții adulți sunt prescris comprimate cu o doză de 10 mg și 1 mg în astfel de cazuri, cum ar fi:

 • Leziune pulmonară letală de formă cronică;
 • Papilomavirus uman;
 • Virusul herpetic;
 • Vaccinarea virusului hepatitic de tip C și B;
 • Pataje de țesut moale și cutanate de natură purulent-inflamatorie, inclusiv procese purulente-septice după operații;
 • Tuberculoza pulmonară;
 • Psoriazis.

Copiii Licopid este prescris numai la o doză de 1 mg în prezența unor patologii precum:

 • • Virusul hepatitic tip B sau C;
 • Leziunile pielii inflamatorii ale țesuturilor moi și ale pielii din cursul acut sau cronic;
 • Infecțiile cu virusuri infecțioase cu orice locație;
 • Infecții cronice ale tractului respirator în stadiul de remisie sau acută.

Contraindicații

 • În prezența febrei sau hipertermiei peste 38 ° C, precum și a bolilor însoțite de aceste manifestări;
 • Cu hipersensibilitate individuală la medicament și componentele acestuia;
 • Cu tiroidită exacerbată de origine autoimună;
 • Pacienții care alăptează și gravidă.

Acțiune farmacologică

Licopidul este un imunomodulator eficient de ultimă generație.

Când intră în fluxul sanguin, se declanșează procese identice cu imunoreglarea, care în mod normal se activează după intrarea în organism a agenților bacterieni sau virali.

GMDP se leagă de receptorii imunici, declanșând o serie de reacții specifice, cum ar fi producția activă de substanțe cum ar fi:

 • Chelocite cheie;
 • Interferoni gamma;
 • Factori de stimulare a colonului.

Glucozaminilmuramil dipeptida este non-inuman pentru organismul nostru, care apare aproape zilnic cu această substanță, rezistând atacurilor microbiene.

Pe piața farmaceutică, numărul de medicamente care se pot lăuda cu o asemenea natură este destul de mic.

În plus, medicamentul a trecut mai multe teste, mecanismul său de acțiune a fost studiat temeinic, deci este sigur și destul de previzibil. Prin urmare, medicamentul este recomandat pentru consolidarea imunității copiilor și tratarea organismului fragil.

Testele de licopid au arătat netoxicitatea sa absolută, absența efectelor embriotoxice, teratogene și mutațiile cromozomiale. De aceea, Licopidul este utilizat în mod liber în pediatrie, iar o doză de 1 mg a fost creată special pentru tratamentul pacienților pediatrici.

Instrucțiuni de utilizare Doza de Likopida

Medicamentul în orice doză trebuie administrat sublingual sau oral timp de o jumătate de oră înainte de mese pe stomacul gol. Pilula trebuie să fie înghițită întreagă, fără a afecta integritatea acesteia.

De droguri trebuie să fie luate în fiecare zi, în același timp.

Dacă sa întâmplat că nu ați avut timp să luați o pastilă, întârziind mai puțin de 12 ore, atunci puteți bea doza uitată.

Dacă au trecut mai mult de 12 ore după administrarea prescrisă, atunci următoarea pilulă trebuie administrată la timpul stabilit și doza ratată nu trebuie luată. În plus, nu este nevoie să luați doze duble din cauza sărind peste.

Regulile de admitere pentru copii și adulți sunt oarecum diferite.

La sugari i se atribuie acest imunomodulator cu infecții prelungite, incluzând pneumonie, bronșită, enterocolită, septicemie postoperatorie și alte complicații în doza 1 /2 comprimate de două ori pe zi. Durata tratamentului este de 1-1,5 săptămâni.

Copiii mai mari ar trebui să ia medicamentul Licopid 1 mg:

 • Cu infecție cu herpes - 1 pilulă de trei ori pe zi, cursul - 10 zile.
 • Cu leziuni infecțioase ale tractului respirator cronic - o tabletă sublinguală o dată pe zi - 10 zile, tot ce trebuie să faci 3 cursuri cu o pauză de 20 de zile.
 • Atunci când procesele purulent-inflamatorii pe piele și în structurile țesuturilor moi - o dată pe zi sublingual într-o singură pastilă, un curs de 10 zile.

Pentru pacienții adulți, medicamentul cu o doză de 1 mg este indicat a fi luat după cum urmează:

 • Leziunile virusului herpes de orice localizare - de trei ori pe zi, 2 pastile, durata tratamentului - 10 zile;
 • Leziuni ale țesuturilor moi și ale structurilor cutanate de natură purulent-inflamatorie - două sau trei comprimate pe zi, un curs de 10 zile;
 • Leziunile infecțioase ale structurilor respiratorii ale cursului cronic - 2 comprimate zilnic pentru un curs de 10 zile;
 • În scopuri profilactice, comprimatele de Licopid 1 mg sunt administrate de trei ori pe zi într-o singură pastilă, printr-un curs de 10 zile.

10 mg

Imunomodulatorul Licopid la o doză de 10 mg este prescris numai pentru pacienții adulți. Mai mult decât atât, persoanele în vârstă ar trebui să ia o jumătate de pilula, în cazul în care reacțiile adverse nu sunt urmate, atunci puteți merge pe o doză completă.

 • Cu o ITS cum ar fi trichomoniaza cronică sau HPV, 1 comprimat o dată pe zi într-un curs de 10 zile.
 • Pentru psoriazis, una până la două pilule zilnic pentru un curs de 10 zile, apoi cinci doze cu un interval de 1 zi. În cazul unei forme severe psoriazice (inclusiv artrita), se administrează o pilulă de două ori pe zi, durata tratamentului fiind de 20 de zile.
 • Tuberculoza pulmonară - pilula zilnică, curs - 10 zile.
 • Infecția cu virusul herpetic - o dată pe zi pe o pastilă, cursul - 6 zile. Dacă tratamentul vizează eliminarea herpesului oftalmic, luați o pilulă de două ori pe zi pentru un curs de 3 zile, apoi 3 zile de odihnă, apoi repetați cursul.
 • Piele și leziuni de țesut moale de natură purulent-inflamatorie - zilnic pe un comprimat de 10 zile.

Efecte secundare

Medicii consideră că apariția durerii articulare și musculare, a febrei de grad scăzut de scurtă durată etc. reprezintă o reacție adversă frecventă la utilizarea medicamentului. Cel mai adesea, astfel de reacții sunt observate la doze crescute de medicament de 20 mg sau mai mult.

Reacțiile adverse mult mai puțin frecvente se manifestă prin hipertermie mai mare de 38 ° C. Pentru a elimina temperatura febrilă, poate fi luat un medicament antipiretic care nu reduce eficacitatea medicamentului Licopid. În cazuri izolate (mai puțin de 0,01%), pacienții au diaree.

supradoză

În timpul studiilor de droguri cazuri de supradozaj nu au fost înregistrate. Dar, dacă teoretic decurge din acțiunea farmacologică a Licopidului, atunci în încălcarea dozei poate apărea hipertermia subfebrilă (max. 37,9 ° C).

Tratamentul este simptomatic și recepția sorbentului. Antidotul nu a fost detectat.

Instrucțiuni speciale

 • Cu grijă deosebită, Licopid este prescris pentru pacienții vârstnici, iar recepția este monitorizată de un medic.
 • Medicamentul nu afectează rata de reacție, deoarece poate fi luată de pacienții care operează mecanisme complexe și de mașină.
 • Licopidul conține lactoză și zaharoză, acești factori trebuie luați în considerare la prescrierea la pacienții cu intoleranță la lactoză și diabet.
 • La începutul terapiei medicamentoase cu o doză de 10 mg, este posibilă agravarea patologiilor latente-curente și cronice, care este cauzată de farmacologia medicamentului.

Interacțiuni medicamentoase

 • Licopidul poate crește eficacitatea agenților antimicrobieni, fluoroquinolonelor, cefalosporinelor și penicilinelor de origine semisintetică.
 • În ceea ce privește medicamentele antifungice și antivirale, Licopid este sinergic, adică acționează împreună și întărește reciproc efectul.
 • Atunci când sunt combinate cu sorbenți sau antiacide, biodisponibilitatea Licopid este redusă semnificativ.
 • Preparatele din grupul glucocorticosteroid au un efect de reducere a eficacității imunomodulatorului.

Compatibilitatea cu alcoolul

În instrucțiuni nu există date privind combinația cu alcoolul. Cu toate acestea, medicamentul nu este prescris la pacienții sănătoși, iar în prezența imunodeficienței alcoolul este contraindicat.

Desigur, folosirea unică a unei mici porții de alcool nu poate afecta, dar dacă un pacient consumă băuturi puternice pe tot parcursul tratamentului, atunci efectul imunomodulator al medicamentului este complet neutralizat.

Revizii de imunologi

Majoritatea specialiștilor imunologici vorbesc extrem de pozitiv cu privire la utilizarea medicamentului în tratamentul diferitelor patologii.

Elena Sarko, imunolog:

Licopidul ridică efectiv statutul imunitar, în special la copiii slabi care sunt predispuși la frecvente pneumonii, bronșită și alte complicații care apar sub formă de complicații după răcelile obișnuite și SARS. Dar luați-o singur este categoric inacceptabilă, numai în scopuri medicale și strict în dozele indicate.

Viktor Afanasyev, dermatovenerolog:

În tratamentul complex al HPV, utilizarea lui Licopid arată rezultate foarte bune asociate cu recuperarea mai rapidă și absența recidivelor în viitor. Prin urmare, îl numesc adesea pentru astfel de probleme. În plus, prețul este relativ accesibil, spre deosebire de alți imunomodulatori, ceea ce face ca pacienții să fie foarte fericiți.

Cât de mult este drogul la Moscova și Sankt-Petersburg?

Prețul mediu al Licopida în farmaciile din St. Petersburg și Moscova depinde de dozare și se reduce la următorii indicatori:

 • Tablete Likopid 1 mg 10 buc. - 217-296 ruble;
 • Licopid 10 comprimate de 10 mg - 1508-2112 ruble.

analogi

Pentru medicamentele cu acțiune similară sunt incluse:

 • Granocyte;
 • immunomaks;
 • Estifan;
 • Genfakson;
 • Anaferon;
 • viferon;
 • Immunorm;
 • Immunal;
 • interferon;
 • Citovir-3;
 • polyoxidonium;
 • Roferon-A;
 • Echinacea;
 • Cicloferon, etc.

Analogi ieftini

Cele mai ieftine sau echivalente costuri analoage sunt: ​​Anferon, Viferon, Immunal, unele forme de Interferon, Echinacea, Cycloferon, etc.

Ce este mai bine, Likopid sau Polyoxidonium?

Opiniile medicilor cu privire la care dintre medicamente sunt mai bune sunt ambigue.

Judecând după indicatorii de preț, Likopid (1 mg) este de aproximativ două ori mai ieftin decât Polyoxidonium.

Sinonime de medicamente

Singurul sinonim pentru medicament este Glucosaminyl Muramyl Dipeptide.

Condiții de vânzare a farmaciei

Licopid 1 mg este eliberat peste tejghea, iar Licopid 10 mg necesită o rețetă.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Este posibil să se păstreze Likopid până la 5 ani, dar numai respectarea condiției de temperatură, care nu trebuie să depășească 25 ° C. Din motive de siguranță, este mai bine să scoateți medicamentul de pe rafturile accesibile copiilor în locuri întunecate și îndepărtate.

Licopid - oficial * instrucțiuni de utilizare

INSTRUCȚIUNI
cu privire la utilizarea medicală a medicamentului

Număr de înregistrare:

Denumirea comercială a medicamentului: Licopid®

Denumire chimică: [4-O- (2-acetilamino-2-deoxi-p-D-glucopiranozil) -N-acetilmuramil] -L-alanil-D-a-glutamil amidă.

Formă de dozare: tablete.

ingrediente:

Descriere: Comprimate rotunde cilindrice plate de culoare albă cu fațetă. Tabletele cu doza de 10 mg sunt expuse riscului.

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATX: [LO3A]

Proprietăți farmacologice
Activitatea biologică a medicamentului se datorează prezenței unor situsuri de legare specifice (receptori) pentru GMDP, localizate în endoplasma fagocitelor și limfocitelor T. Medicamentul stimulează activitatea funcțională (bactericidă, citotoxică) a fagocitelor (neutrofile, macrofage), crește proliferarea limfocitelor T și B, crește sinteza anticorpilor specifici. Acțiunea farmacologică se realizează prin creșterea producției de interleukine (interleukină-1, interleukină-6, interleukină-12), factor de necroză tumorală-alfa, gamma-interferon, factori de stimulare a coloniilor. Medicamentul crește activitatea celulelor ucigașe naturale.

Farmacocinetica
Biodisponibilitatea medicamentului prin administrare orală este de 7-13%. Gradul de legare la albumina din sânge este slab. Nu formează metaboliți activi. Timpul pentru atingerea concentrației maxime este de o oră și jumătate după ce a fost luat. Timpul de înjumătățire plasmatică este de 4,29 ore. Se elimină din organism nemodificat, în principal prin rinichi.

Indicații pentru utilizare
Medicamentul este utilizat la adulți și copii pentru terapia complexă a afecțiunilor însoțite de imunodeficiență secundară:

La adulți (comprimate de 1 mg și 10 mg)

 • cu infecții cronice pulmonare;
 • în bolile acute și cronice purulent-inflamatorii ale pielii și ale țesuturilor moi, inclusiv complicațiile postoperatorii purulente-septice;
 • în cazul infecției cu herpes (inclusiv în herpesul oftalmic);
 • cu infecție cu papilomavirus uman;
 • în hepatitele virale cronice B și C;
 • în psoriazis (inclusiv forma artropatică);
 • cu tuberculoză pulmonară;

La copii (numai comprimate de 1 mg)

 • în bolile acute și cronice ale pielii purulente-inflamatorii și ale țesuturilor moi;
 • infecție cronică a tractului respirator superior și inferior în stadiul acut și în remisie;
 • cu infecții herpetice de orice localizare;
 • cu hepatită virală cronică B și C.

Contraindicații
Hipersensibilitate individuală la medicament, sarcină și alăptare, tiroidită autoimună în faza de exacerbare, stare, cu boli însoțite de febră mare sau hipertermie (> 38 °).

Dozarea și administrarea la adulți
Likopid a folosit sublingual sau în interior pe un stomac gol, cu 30 de minute înainte de a mânca.

Pentru prevenirea complicațiilor postoperatorii, Limopid este prescris cu 1 mg sub limbă o dată pe zi timp de 10 zile. Pentru tratamentul proceselor septice purulente ale pielii și a țesuturilor moi de severitate moderată, inclusiv postoperatorie, Licopid este prescris în doze de 2 mg sub limbă de 2-3 ori pe zi timp de 10 zile. Când se tratează procese severe septice purulente, Licopid se administrează pe cale orală în doze de 10 mg o dată pe zi timp de 10 zile.

Pentru infecțiile cronice pulmonare, Likopid este prescris cu 1-2 mg sub limbă 1 dată pe zi timp de 10 zile.

În cazul tuberculozei pulmonare, liopopidul este prescris 10 mg pe zi, sub limbă, timp de 10 zile.

Pentru o infecție herpetică ușoară, Likopid este prescris de 2 mg de 1-2 ori pe zi sub limbă timp de 6 zile; în forme severe de 10 mg de 1-2 ori pe zi sub limbă timp de 6 zile. Atunci când herpesul oftalmic Licopid se utilizează pe cale orală la o doză de 10 mg de 2 ori pe zi timp de 3 zile. După o pauză de 3 zile, tratamentul se repetă.

Pentru leziunile cervicale cu papilomavirus uman, Licopid este prescris într-o doză de 10 mg oral o dată pe zi timp de 10 zile.

La psoriazis, Licopid este prescris într-o doză de 10-20 mg pe cale orală de 1-2 ori pe zi timp de 10 zile și apoi în fiecare zi pentru 10-20 mg în următoarele 10 zile. În forme severe și leziuni extensive (inclusiv forma artropatică), 10 mg de 2 ori pe zi timp de 20 de zile.

Dozajul și administrarea la copii
La nou-născuți cu o durată prelungită de boli infecțioase (pneumonie, bronșită, enterocolită, sepsis, complicații postoperatorii etc.), Licopid se administrează în doză de 0,5 mg pe cale orală de 2 ori pe zi timp de 7-10 zile.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 16 ani, Likopid se utilizează numai sub formă de comprimate de 1 mg.

În tratamentul infecțiilor cronice ale tractului respirator și a infecțiilor purulente ale pielii la copii, Licopid se utilizează în doză de 1 mg oral o dată pe zi timp de 10 zile.

În tratamentul infecțiilor cu herpes, indiferent de localizarea la copii, Licopid este prescris în doză de 1 mg oral 3 ori pe zi pe cale orală timp de 10 zile.

În tratamentul hepatitei virale cronice B și C la copii, Licopid este prescris într-o doză de 1 mg pe cale orală de 3 ori pe zi timp de 20 de zile.

Efecte secundare
La începutul tratamentului poate să apară o creștere pe termen scurt a temperaturii corporale (nu mai mare de 37,9 ° C), ceea ce nu indică întreruperea tratamentului. Alte reacții adverse în timpul tratamentului cu Licopid nu au fost detectate.

supradoză
Nu sunt cunoscute cazuri de supradozaj al medicamentului.

Interacțiunea cu alte medicamente
Medicamentul sporește efectul antibioticelor din grupul de peniciline semisintetice, fluorochinolone, cefalosporine, derivați de polienă, se observă sinergism în ceea ce privește medicamentele antivirale și antifungice. Antacidele și sorbenții reduc în mod semnificativ biodisponibilitatea medicamentului. Glucocorticosteroizii reduc efectul biologic al Licopid. Este impractic să cedezi Licopid împreună cu medicamente pentru sulfa, tetracicline.

Instrucțiuni speciale
Nu afectează capacitatea de a conduce o mașină și mecanisme complexe.

Formularul de eliberare
Tablete pe 1 mg și 10 mg.
10 comprimate într-un ambalaj cu blistere.
Pentru 1 sau 2 blistere pe ambalaj, împreună cu instrucțiunile de utilizare.

Condiții de depozitare
Lista B. într-un loc uscat, protejat de lumină, inaccesibil pentru copii, la o temperatură care să nu depășească 25 ° C.

Perioada de valabilitate
5 ani.

Condiții de vânzare a farmaciei
Conform rețetei.

producător
CJSC Peptek, Rusia.
117997, Moscova, st. Miklouho-Maklaya, casa 16/10.

Likopid

Tablete de culoare albă, rotunde, plane-cilindrice, cu fațetă și riscante.

Excipienți: lactoză monohidrat - 184,7 mg, zahăr (zaharoză) - 12,5 mg, amidon din cartofi - 40 mg, metilceluloză - 0,3 mg, stearat de calciu - 2,5 mg.

10 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.

Ingredientul activ al comprimatelor licopidice - glucosaminylmuramyl dipeptida (GMDP) este un analog sintetic al fragmentului structural al carcasei (peptidoglicanului) celulelor bacteriene. GMDP este un activator al imunității înnăscute și dobândite, îmbunătățește apărarea organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice; Ea are un efect adjuvant în dezvoltarea reacțiilor imunologice.

Activitatea biologică a medicamentului este realizată prin legarea GMDP la proteina receptorului intracelular NOD2, localizată în citoplasma fagocitelor (neutrofile, macrofage, celule dendritice). Medicamentul stimulează activitatea funcțională (bactericidă, citotoxică) a fagocitelor, îmbunătățește prezentarea antigenelor, proliferarea limfocitelor T și B, crește sinteza anticorpilor specifici și ajută la normalizarea echilibrului limfocitelor Th1 / Th2 spre predominanța Th1. Acțiunea farmacologică se realizează prin creșterea producției de interleukine-cheie (interleukină-1, interleukină-6, interleukină-12), TNF-alfa, gamma-interferon, factori de stimulare a coloniilor. Medicamentul crește activitatea celulelor ucigașe naturale.

Licopidul are o toxicitate scăzută (LD50 depășește doza terapeutică de 49.000 de ori sau mai mult). În experimentul cu calea orală de administrare în doze de 100 de ori mai mari decât cele terapeutice, medicamentul nu are un efect toxic asupra sistemului nervos central și a sistemului cardiovascular, nu provoacă modificări patologice din partea organelor interne.

Licopidul nu are efecte embriotoxice și teratogene, nu provoacă mutații genetice cromozomiale.

În studiile experimentale efectuate pe animale s-au obținut date privind activitatea antitumorală a medicamentului Licopid (GMDP).

Biodisponibilitatea medicamentului administrat oral este de 7-13%. Gradul de legare la albumina din sânge este slab. E timpul să ajungem la Cmax - 1,5 ore după administrare. T1/2 - 4.29 ore Metaboliții activi nu se formează, se excretă în principal prin rinichi în formă neschimbată.

Medicamentul este utilizat la adulți în tratamentul bolilor asociate cu starea de imunodeficiență secundară:

- boli acute și cronice purulente-inflamatorii ale pielii și ale țesuturilor moi, inclusiv complicațiile postoperatorii purulente-septice;

- infecții cu transmitere sexuală (infecție cu papilomavirus uman, trichomoniază cronică);

- Infecții herpetice (inclusiv în cazul herpesului oftalmic);

- hipersensibilitate la dipeptidul glucosaminilmuramil și alte componente ale medicamentului;

- perioada de lactație (alăptarea);

- vârsta copiilor până la 18 ani;

- tiroidita autoimună în faza acută;

- condiții însoțite de o temperatură febrilă (> 38 ° C) la momentul administrării medicamentului;

tulburări metabolice rare (alactasie, galactosemie, deficit de lactază, intoleranță la lactoză, deficit de sucroză / izomaltază, intoleranță la fructoză, malabsorbție la glucoză-galactoză);

- utilizarea în bolile autoimune nu este recomandată din cauza lipsei datelor clinice.

Likopid 10 mg este utilizat cu prudență la vârstnici, strict sub supravegherea unui medic.

Likopid se folosea în interior pe un stomac gol, cu 30 de minute înainte de mese.

Pacienții vârstnici sunt sfătuiți să înceapă tratamentul cu jumătate din doză (1/2 din valoarea terapeutică), în absența efectelor secundare, crescând doza de medicament la terapia necesară.

Dacă ați săriți medicamentul, dacă nu au trecut mai mult de 12 ore de la data programată, pacientul poate lua doza uitată; dacă au trecut mai mult de 12 ore de la ora programată de primire, este necesar să se ia doar următoarea doză în conformitate cu schema și să nu se accepte doza uitată.

Infecțiile purulente-inflamatorii ale pielii și ale țesuturilor moi sunt acute și cronice, severe, inclusiv complicațiile postoperatorii septice purulentă: 10 mg 1 dată / zi timp de 10 zile.

Infecție cu herpes (recidivă, forme severe): 10 mg 1 dată / zi timp de 6 zile.

Când herpesul oftalmic: 10 mg de 2 ori pe zi timp de 3 zile. După o pauză de 3 zile, tratamentul se repetă.

Infecții cu transmitere sexuală (infecție cu papilomavirus uman, trichomoniază cronică): 10 mg 1 dată pe zi timp de 10 zile.

Psoriazis: 10-20 mg 1 timp / zi timp de 10 zile și apoi cinci doze în fiecare zi, 10-20 mg 1 timp / zi.

În psoriazisul sever și leziuni extensive (inclusiv artrita psoriazică): 10 mg de 2 ori pe zi timp de 20 de zile.

Tuberculoza pulmonară: 10 mg 1 dată / zi timp de 10 zile.

Adesea (1-10%) - artralgie (durere articulară), mialgie (dureri musculare); la începutul tratamentului, poate apărea o creștere pe termen scurt a temperaturii corpului până la valori subfibril (până la 37,9 ° C), ceea ce nu indică întreruperea tratamentului. Cel mai adesea, reacțiile adverse de mai sus sunt observate la administrarea de comprimate Licopid în doze mari (20 mg).

Rareori (0,01-0,1%) - creșterea pe termen scurt a temperaturii corporale la valorile febrile (> 38,0 ° C). Cu o creștere a temperaturii corporale> 38,0 ° C, este posibil să se ia medicamente antipiretice, care nu reduc efectele farmacologice ale comprimatelor Licopid.

Licopid - instrucțiuni de utilizare, compoziție, formular de eliberare, indicații, efecte secundare, analogi și preț

Conform clasificării acceptate, Licopid este un medicament care stimulează sistemul imunitar, a cărui acțiune are ca scop normalizarea apărării organismului. Acest efect este asigurat de substanța activă a compoziției - dipeptidă glucosaminilmuramil. Medicamentul este fabricat de compania farmaceutică rusă Peptec. Familiarizați-vă cu instrucțiunile privind utilizarea mijloacelor.

Compoziție și formă de eliberare

Instrucțiuni de utilizare Licopida (Licopid) indică compoziția medicamentului. Este disponibil în format de pilula. Descrierea și ambalarea acestora:

Pastile rotunde albe

Concentrația GMDP (dipeptidă glucosaminilmuramil), mg per PC.

Stearat de calciu, lactoză, metilceluloză, amidon de cartof, zaharoză

Ambalaje pe 10 bucăți, pe 1 sau 2 într-un ambalaj

Acțiune farmacologică

Licopidul are proprietăți imunomodulatoare, ingredientul activ intră în organism și se leagă de centrele specifice ale endoplasmei limfocitelor T și fagocitelor. Aceasta conduce la stimularea activității fagocitare în macrofage, neutrofile, o creștere a activității lor citotoxice și bactericide. Sub acțiunea medicamentului, proliferarea limfocitelor B crește, se produc anticorpi specifici. Medicamentul stimulează imunitatea antitumorală.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Utilizarea agentului activează sinteza factorilor de necroză tumorală, interleukinele 1.12 și 6, gamma-interferonii și producerea de factori de stimulare a coloniilor. Sub influența componentei active a compoziției crește eficiența celulelor ucigașe. Odată ce este în interior, componenta activă este detectată în concentrația maximă după 1,5 ore și are o biodisponibilitate de 10%. Glucozaminilmuramil dipeptida (GMDP) se leagă slab la albumină, este metabolizată fără formarea de metaboliți activi. Timpul de înjumătățire este de 4,5 ore, excretat în urină.

Indicații pentru utilizare

Puteți utiliza comprimate în terapia complexă a bolilor pe fundalul imunodeficiențelor secundare. Instrucțiunea evidențiază citirile:

 • infecții pulmonare cronice;
 • herpes, herpes oftalmic;
 • infectarea cu papilomavirus uman;
 • afecțiuni inflamatorii acute sau cronice supurative ale țesuturilor moi, ale pielii, complicații postoperatorii, ulcere trofice;
 • hepatită virală cronică B sau C;
 • tuberculoza pulmonară;
 • psoriazis, inclusiv forma artropatică.

Dozare și administrare

Conform instrucțiunilor, comprimatele se utilizează sublingual (se dizolvă sub limbă) sau pe cale orală, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de mese. Licopidul pentru adulți pentru prevenirea complicațiilor după intervenție chirurgicală este prescris cu 1 mg o dată pe zi, timp de 10 zile. Atunci când se tratează procese septice purulente de severitate moderată, este posibil să se ia 2 mg de 2-3 ori pe zi într-un curs de zece zile și severă - 10 mg o dată pe zi în același curs.

Dacă un pacient are o boală respiratorie cronică, comprimatele sunt administrate 1-2 mg o dată pe zi timp de 10 zile, cu tuberculoză 10 mg o dată pe zi în același curs. Formele ușoare de infecție cu herpes sunt tratate prin administrarea a 2 mg de 1-2 ori pe zi timp de șase zile, severe - 10 mg de 1-2 ori pe zi. Atunci când comprimatele oftalmice oftalmice iau 10 mg de două ori pe zi pentru un curs de trei zile, după trei zile tratamentul se repetă.

Agent imunomodulator PEPTEK ZAO licopid 1 mg - rechemare

Cum de a crește imunitatea copilului într-o serie de răceli fără sfârșit? Licopidul a avut un efect pozitiv extraordinar asupra evoluției bolii, însă ceea ce speram de la lucrul principal nu a ajutat. Îi sfătuiesc pe toți! Toate detaliile din interior.

Vreau să vă spun despre un remediu care a ajutat cu adevărat la ameliorarea imunității copilului meu, care merge la grădiniță și este bolnav de o săptămână / două într-o săptămână / două.

Răspundeți imediat la întrebare, mă tem că-i voi da imunomodulatorului copilul?

Răspunsul este nu, nu-mi este frică, pentru că indicatorul că avem imunitate cu amândouă este zero, spune că suntem bolnavi de el la fiecare 2 săptămâni și m-am îmbolnăvit și nu pot merge la muncă pentru că sunt constant bolnav.

De asemenea, nu m-am putut vindeca mult timp, bolile mele dureaza un an, apoi dureri in gat sau sinuzita, m-am infectat cu mormanul verde din batista copilului, odata ce am profitat de el si sinuzita infinita a inceput, inainte ca in copilarie sa nu fie.

Pentru mine, am încercat imunomodulatorul Galavit, IRS19 (și pentru copil), toate acestea nu m-au ajutat, iar IRS19 nu a ajutat copilul.

În momentul în care m-am vindecat fără doctori și sunt foarte bucuroasă, nu mă îmbolnăvesc, deși copilul continuă să fie bolnav, am schimbat antibioticul în timpul bolii la cea mai puternică macrolidă azitromicină și, în același timp, mi-am străpuns injecțiile intramusculare cu preparat timus pentru a ridica imunitatea, Ajutată, revizuirea va fi mai târziu.

Acum trebuie doar să vindec copilul, are o problemă principală - momeală verde permanent, care este tratată numai cu un antibiotic, fie local în nas, fie sistemic înăuntru.

De ce am ales Likopid pentru copilul meu?

În primul rând, producătorul are un site excelent cu o descriere detaliată a substanței active și a metodei de acțiune a acesteia asupra corpului, există studii privind eficacitatea.

În Galavit și Polyoxidonium, nu înțeleg cum funcționează o substanță, cum stimulează imunitatea într-un singur loc și în cealaltă nu atinge, aceste medicamente sunt în esență sinonime.

Spre deosebire de Galavita, pe care l-am luat, de la Licopid am înțeles mecanismul de acțiune al substanței active doar un fragment al unei celule bacteriene create artificial.

Lycopid este un imunomodulator de generația a treia, adică cel mai nou.

 • 0 generație - bacterii vii
  • BCG
 • I generație - Lizate de microorganisme
  • Polipatogennye
  • Monopatogennye
 • Generația II - Componente parțial curățate
  • lipopolizaharidă
  • peptidoglican
  • ribozomi
  • Acizi nucleici
 • III generație - Fragmente minime biologic active
  • Glucozaminil Muramil dipeptidă (GMDP) - (Lycopid)
  • Oligonucleotide CpG

Ingredientul activ al comprimatelor Licopid® - glucosaminylmuramil dipeptida (GMDP) - este un analog sintetic al fragmentului structural al cojii (peptidoglican) al celulelor bacteriene. GMDP este un activator al imunității înnăscute și dobândite, îmbunătățește apărarea organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice; Ea are un efect adjuvant în dezvoltarea reacțiilor imunologice.

Activitatea biologică a medicamentului este realizată prin legarea GMDP la proteina receptorului intracelular NOD2, localizată în citoplasma fagocitelor (neutrofile, macrofage, celule dendritice). Medicamentul stimulează activitatea funcțională (bactericidă, citotoxică) a fagocitelor, îmbunătățește prezentarea antigenelor, proliferarea limfocitelor T și B, crește sinteza anticorpilor specifici și ajută la normalizarea echilibrului limfocitelor Th1 / Th2 spre predominanța Th1. Acțiunea farmacologică se realizează prin creșterea producției de interleukine-cheie (interleukină-1, interleukină-6, interleukină-12), factorul de necroză tumorală alfa, interferonul gamma, factorii de stimulare a coloniilor. Medicamentul crește activitatea celulelor ucigașe naturale.

În al doilea rând, prețul. Prețul medicamentului este foarte scăzut! Pentru un curs de 10 comprimate cu o doză de 1 mg, trebuie să plătiți doar 250 de ruble! Trebuie să treceți prin astfel de 3 cursuri cu o pauză de 20 de zile, adică veți cheltui doar 750 de ruble timp de 2 luni. Iar acum, uitați-vă la prețurile altor imunomodulatoare.

În mod separat, doresc să spun că există 2 doze de Licopid - pentru cazuri ușoare de 1 mg și pentru cel mai sever tip de HIV 10 mg și numai pachete de 1 mg sunt disponibile pentru vânzare fără prescripție medicală, doza de 10 mg este doar pe bază de rețetă, dar nu este pentru noi este necesar.

În al treilea rând, o formă convenabilă de utilizare în comprimate pentru supt. Ați dat o pastilă pe zi și ați uitat.

În al patrulea rând, copilul meu are vârsta de 3 ani, iar pastilele sunt doar pentru copii de la 3 ani și adulți.

Și ultimul lucru este că site-ul oferă cercetări privind drogul Licopid, care descrie efectul pozitiv al medicamentului asupra copiilor cu alergii.

Alergia este, de asemenea, un eșec în imunitate, când brusc organismul începe să perceapă substanța ca un alergen, adică periculos pentru ea și începe să se apere, pentru a produce histamină.

Doar la acea vreme, am vrut să ridice imunitatea copilului cu tot felul de suplimente alimentare cu iherb, a comandat tot felul de vitamine, probiotice, soia lycine pentru activitatea nervoasă, sa dovedit că copilul a avut toate aceste alergii. Am fost șocat pentru acidul ascorbic în vitamine și probiotice, pentru licitina de soia și, de asemenea, pentru tabletele pe care neurologul le-a prescris atunci.

Copilul a început rinita alergică și adenoidele lărgite, nasul nu respira!

După care am legat-o pentru totdeauna de suplimentele alimentare. Doar el nu a avut alergii la lecitina de floarea-soarelui, ne-a ajutat sănătos de incontinența în timpul zilei.

Și așa am citit despre Licopid.

Este cunoscut faptul că bolile mediate de IgE alergice sunt mediate de activarea celulelor T helper de ordinul doi (Th2) cu o creștere a producției de citokine (IL-4, IL-13) [11, 12], stimulând sinteza IgE de către limfocitele B [8].

Pe această bază, căutarea imunomodulatorilor capabili să suprime activitatea Th2 și producerea de IgE semnificativ patogenetic cu restabilirea echilibrului normal al limfocitelor Th1 / Th2 în bolile alergice reprezintă urgența. În acest sens, sunt de interes așa-numitele dipeptide muramil (MDP) - fragmente de peptidoglicani ale peretelui celular bacterian și analogii lor sintetici [7, 9], care au un spectru larg de activitate biologică [2, 3, 4, 5].

Studiul mecanismelor de acțiune ale MDP asupra celulelor imunocompetente se bazează pe studiul efectelor imunotropice ale principiului activ al acestora, dipeptidul glucosaminylmuramil (GMDP), obținut prin sinteză artificială. Perspectiva de a evalua capacitatea GMDP de a influența producția de IgE se datorează efectelor sale cunoscute asupra creșterii sintezei și secreției de interferon γ prin macrofage [6], care este implicată în reglarea echilibrului limfocitelor Th1 / Th2 [3].

Aceștia sunt factorii care m-au determinat să cumpăr Likopid.

Mergem direct la descrierea medicamentului.

Top