Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Cât durează aspirina (acidul acetilsalicilic)?
2 Rinită
Cum sa vindeci rapid gripa in timpul sarcinii si ce complicatii ameninta ea
3 Clinici
Pot bea alcool în timp ce iau antibiotice
Image
Principal // Rinită

35.5 - Cauzele temperaturii scăzute a corpului, ce trebuie să faceți?


Temperatură scăzută a corpului - de ce scade temperatura la 35,5 ° C?

Temperatura ridicată a corpului a fost cu fiecare persoană. Într-o astfel de situație, este clar că un anumit tip de perturbare are loc în organism, mai des o reacție inflamatorie. Cu toate acestea, nu un pic de îngrijorare și o stare de temperatură scăzută.

Majoritatea oamenilor nu au nici o idee de ce temperatura poate scădea la 36-35.5ºC și mai jos. Dar este clar cu cauza temperaturii scăzute a corpului care determină ce trebuie făcut pentru ao normaliza.

Tranziție rapidă pe pagină

Ce înseamnă temperatura scăzută a corpului?

În mod obișnuit, o persoană poate avea o temperatură diferită de indicatorul general acceptat de 36,6 ° C pentru câteva zeci de grade în direcția creșterii (la 37,0 ° C) și a unei scăderi (la 35,5 ° C). Limita inferioară a temperaturii normale de 35,5 ° C este fixată:

 • Dimineata si trezindu-se;
 • La umiditate ridicată;
 • După multă muncă obositoare;
 • În cazul supraîncălzirii elementare a corpului - chiar în înot în apă sub 24 ° C, pierderea de căldură este comparabilă cu cea a înghețului -4ºC fără haine (hipotermia critică și degerăturile în astfel de condiții sunt garantate de vânt puternic și zăpadă umedă);
 • În perioada postoperatorie;
 • După administrarea unor doze mari de alcool;
 • Cu privarea cronică de somn;
 • În perioada de recuperare după SARS;
 • Într-o anumită perioadă a ciclului menstrual la femei (primele zile după menstruație);
 • În timpul unei diete stricte sau regim de post.

Toți acești factori conduc doar la o scădere temporară a temperaturii corpului (de la câteva ore la 1-2 zile). Slăbiciunea, răceala brațelor și a picioarelor, somnolența asociată cu temperatură scăzută a corpului, mărturisesc în astfel de cazuri o inhibare reflexă a proceselor metabolice.

Temperatura în același timp scade nu numai pe suprafața pielii, dar și în organele vitale - în primul rând în creier și ficat. Cu cât temperatura este mai mică, cu atât mai pronunțate sunt semnele de slăbiciune. În același timp, se observă și o scădere a activității creierului: incapacitatea de a se concentra, afectarea memoriei, apatia.

La o temperatură care se apropie de nivelul de 29.5 ° C, o persoană își pierde conștiința. O comă apare la 27 ° C, iar răcirea corpului la 25 ° C înseamnă moartea.

Este temperatura corpului sub 36ºC la copii - este o boală?

Numerele scăzute de pe termometru pot fi determinate de măsurarea incorectă a temperaturii la un copil. Capul termometrului ar trebui să fie exact în axilă, iar măsurarea temperaturii durează cel puțin 3 minute. Copiii mici ar trebui să stea pe genunchi și să țină mânerul copilului strâns pe corp.

O scădere bruscă a temperaturii la copii este adesea înregistrată atunci când se încearcă reducerea căldurii cu doze adecvate vârstei de medicamente antipiretice.

Sistemul de termoreglare la un copil nu este suficient de stabil, astfel încât bebelușii au adesea o creștere a temperaturii până la cifrele critice de 39-40ºC și aceleași picături ascuțite la 36-35,5ºC.

Este foarte important să se respecte dozele și modul de administrare a medicamentelor antipiretice specificate în instrucțiuni și să se refuze să se ia mai multe medicamente în același timp fără permisiunea medicului.

Hipotermia, dar deja mai lungă, se observă la copii în timpul perioadei de creștere intensivă. Temperaturile recurente sunt adesea înregistrate la adolescenți. O astfel de reacție este asociată cu variabilitatea sistemului vegetativ și cu emoționalitatea excesivă, dar nu reprezintă o amenințare pentru organismul în creștere.

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor în perioada neonatală (până la 1 an). Astfel, temperatura corpului sub 36ºC se observă în următoarele cazuri:

 • La nastere inainte de nastere (bebelus prematur) - de ceva timp dupa nastere, bebelusul a inregistrat indicatori putin sub 36,6 ° C;
 • Cu o scădere nesemnificativă a temperaturii ambiante, care nu este esențială pentru adulți, mecanismele de termoreglare în cele din urmă neformate pot provoca o reacție de hipotermie la copii;

Cauzele unei temperaturi scazute a corpului (35.5 si mai jos)

Temperatura constantă scăzută a corpului indică adesea o defecțiune a corpului. Când se întâmplă acest lucru:

 1. Sentiment constant de răcire;
 2. Piele uscată;
 3. Constipație și creșterea neregulată în greutate;
 4. Apatie, memorie slabă;
 5. O somnolență constantă.

Cauzele unei temperaturi scăzute a corpului de 35,5 ° C la adulți sunt foarte diverse. Aceasta poate fi fie o influență externă (luând doze mari de antipiretice, sedative, analgezice narcotice) și patologie organică:

 • Anorexia - procese ireversibile, provocate de post alimentar prelungit și diete mono;
 • Tulburări endocrine - hipotiroidism, diabet;
 • Insuficiența hepatică - consumul de rezerve de glicogen în ficat duce la lipsa resurselor energetice și a hipotermiei;
 • Anemia - cantitatea insuficientă de oxigen transportată de eritrocite duce la o oxidare mai lentă a nutrienților și la o scădere a eliberării de energie;
 • Bronșita cronică - cauza unei temperaturi scăzute a corpului de 35,5 ° C cu această boală constă în slăbirea sistemului imunitar și deficitul de oxigen al țesuturilor datorită inflamației actuale pe termen lung;
 • Patologia măduvei spinării, procedând la paralizia și atrofia grupurilor musculare individuale - transformarea substanțelor nutritive în energie încetinește, generând hipotermie generală;
 • Tumorile hipotalamusului - aici se află centrul de termoreglare și leziunile oncologice sunt o cauză frecventă a temperaturii scăzute a corpului la 34,5 ° C;
 • Bolile de piele cu o suprafață vastă de leziuni - cu psoriazis și arsuri, vasele de piele se dilată, iar transferul de căldură crește.

Temperatură scăzută a corpului la un copil

Temperatura corpului copilului la 35,5 ° C în 80% din cazuri indică malnutriția. Este dezechilibrul sistemului de admisie a nutrienților cu alimente și consumul de energie duce adesea la hipotermie în copilărie.

Adesea, o scădere a temperaturii este înregistrată la copiii hiperactivi după jocuri fizice și sporturi costisitoare.

Nu sunt excluse temperaturile mai mici decât cele normale la copiii bolnavi frecvent: pe fondul sănătății, corpul lor încearcă să economisească rezervele de energie prin încetinirea reflexivă a metabolismului și a funcțiilor tuturor organelor.

Cu toate acestea, nu ar trebui să excludem dezvoltarea patologiei glandelor suprarenale și a oncologiei. Detectarea precoce a unei boli grave crește semnificativ șansele de recuperare completă a copilului.

Ce trebuie să faceți la o temperatură scăzută a corpului?

În cazul în care o scădere a temperaturii este detectată pentru prima dată și este asociată cu o supercoolizare sau supradozaj elementar de medicamente antipiretice, condiția este normalizată prin următoarele măsuri care vizează încălzirea corpului:

 1. Beți ceai fierbinte puternic cu miere și o felie de lămâie;
 2. Pentru a face o baie fierbinte de picior (dacă o persoană are o boală mai rece pentru a evita deteriorarea stării), cu hipotermie, puteți lua o baie comună;
 3. Du-te în pat și înfășurați cu o pătură caldă, puteți pune un tampon de încălzire.

În cazul unei defecțiuni din cauza unei friguri grave, a lipsei de somn, a stresului sau a epuizării fizice, medicii recomandă mai întâi să acorde atenție nutriției. Saturarea meniului cu alimente cu consum mare de energie (carne, pește, produse lactate etc.) în majoritatea cazurilor normalizează temperatura timp de mai multe zile.

 • Un curs de vitamine și oligoelemente (calciul este deosebit de important) care îmbunătățește nutriția celulelor;
 • Masaj - îmbunătățește circulația periferică, ameliorează în mod eficient stresul;
 • Herbal sedative (valerian, motherwort) - luându-le în mod regulat timp de 2 săptămâni reduce semnificativ tensiunea emoțională, calmează sistemul nervos și normalizează impulsurile spre centrul de termoreglare;
 • Încălzirea - un duș de contrast "reîncepe" corpul ca întreg și contribuie la termoreglarea normală.

Eficacitatea măsurilor luate la temperaturi scăzute este constatată prin senzația de creștere a puterii, dispariția somnolenței și a "iluminării" în cap (îmbunătățirea memoriei, eliminarea durerilor de cap, recâștigarea capacității de concentrare).

Când ar trebui să văd un doctor la temperatură scăzută?

Dacă se constată că temperatura corpului a scăzut sub normal, o măsurătoare trebuie repetată cu un termometru pentru a elimina erorile. Cu hipotermie și motivul precis cunoscut pentru o astfel de condiție, nu este necesar să mergeți la un medic.

Măsurile de mai sus vor ajuta la restabilirea rapidă a numerelor normale pe termometru. La adulți, o scădere ușoară a temperaturii poate fi încercată pentru eliminarea la domiciliu timp de 1-2 săptămâni.

Văzând un medic este necesar în următoarele cazuri:

 • Temperatura corpului sub 35ºC;
 • Hipotremia cauzată de medicamente;
 • Temperatura nu revine la normal în decurs de 2 săptămâni, când toate recomandările sunt îndeplinite (corectarea puterii, sedarea etc.);
 • Hipotermie prelungită la copii.

Temperatura corpului - un indicator strict individual. Deși foarte rare, dar cazuri excepționale sunt înregistrate atunci când o persoană are o temperatură constantă de 35 ° C sau chiar mai mică, în timp ce el se simte normal.

Cu toate acestea, o vizită la medic, în primul rând, își propune să excludă bolile grave asociate cu patologia endocrină și tulburările de conducere a impulsurilor nervoase către creier, inclusiv procesele tumorale în hipotalamus.

12 motive pentru temperatură scăzută a corpului

Toată lumea știe că o creștere a temperaturii corporale este un semn de sănătate precară. Cu toate acestea, prezența bolii poate indica o temperatură prea scăzută (hipotermie), mai ales atunci când se observă o perioadă lungă de timp. O astfel de afecțiune este periculoasă deoarece, spre deosebire de febră, nu provoacă neplăceri grave: de obicei, pacienții se plâng numai de slăbiciune, somnolență, apatie. Uneori se admit frisoane și senzație de frig în membre. Multe persoane cu aceste simptome nu merg deloc la medic, considerându-le ca fiind un rezultat al oboselii acumulate. Cu toate acestea, intervenția medicală este necesară aici.

Temperatura scăzută a corpului este mai mică de 35,8 ° C. Este dificil să stabiliți factorii care au cauzat-o fără o examinare amănunțită, dar cel mai adesea această condiție este cauzată de cauzele pe care vi le vom spune.

Hemoglobină scăzută

Deficitul de hemoglobină, care sa dezvoltat din cauza deficitului de fier în organism, cauzează adesea o scădere a temperaturii corpului și apariția simptomelor asociate (oboseală, pierderea vitalității și apetitului, scăderea activității mentale etc.). Dacă aceste fenomene apar în mod regulat, trebuie să contactați terapeutul și să cereți un test de sânge.

Sângerări interne

Motivul pentru dezvoltarea sângerării interne poate fi deteriorarea sau creșterea permeabilității pereților vasculare datorită leziunilor, creșterii tumorale, tulburărilor metabolice etc. Procesul cronic nu are manifestări externe active, iar pierderea de sânge afectează numai bunăstarea generală. Unul dintre simptome este o scădere a temperaturii corpului. Aceasta este o condiție periculoasă care necesită asistență medicală imediată.

sarcină

Fluctuațiile cutanate clare pot provoca dezvoltarea hipotermiei. În timpul sarcinii, procedând fără patologii, temperatura revine la nivele normale, pe măsură ce corpul femeii se adaptează la noua stare.

Problemele vaselor

Uneori, o scădere a temperaturii corporale se produce periodic și este însoțită de fenomene precum dureri de cap, amețeli, greață, intoleranță la lumină puternică sau sunete puternice. Acest complex de simptome este caracteristic distoniei vasculare. Simptomele neplăcute apar pe fundalul unei dilatări bruște de scurtă durată a vaselor de sânge.

diabet

La persoanele cu diabet zaharat, mecanismul de oxidare a glucozei, sursa principală de energie, este perturbat. La începutul procesului patologic, se confruntă cu sete constante, urinare crescută, senzație de amorțeală a extremităților, o creștere a greutății corporale și a fluctuațiilor de temperatură (inclusiv scăderea frecventă sau persistentă).

PATOLOGIA suprarenală

Scăderea temperaturii corporale este asociată cu funcționarea defectuoasă a cortexului suprarenale, în care există o deficiență de cortizol, aldosteron și hormoni androgeni. Condiția se manifestă și prin hipotonie, tahicardie, aritmie, pierderea poftei de mâncare, înghițirea deprimată și schimbări frecvente ale dispoziției (irascibilitate, iritabilitate).

Brain tumorile

Centrul responsabil pentru menținerea unei temperaturi constante în organism este în hipotalamus. Creșterea nouă (malignă sau benignă), care apare în acest domeniu, încalcă reglementarea proceselor de transfer termic. Pacienții care suferă de astfel de tumori, împreună cu dureri de cap și amețeli, se plâng adesea de frisoane și de un sentiment de răceală în membre.

Sindromul astenic

Cauza imediată a asteniei este deficiența de oxigen în țesuturile corpului uman. În același timp, procesele de oxidare și de producere a energiei de către organism sunt încetinite. Persoanele cu sindromul astenic au dificultăți de respirație, senzația de albăstruie a pielii, dezechilibrul și vederea ("muste" înaintea ochilor), apatie.

Leziuni cutanate

Hipotermia se găsește adesea la pacienții cu dermatită, psoriazis sau leziuni severe ale pielii (cum ar fi ihtioza).

Infecțiile virale sezoniere sunt de obicei asociate cu febră, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Febra de obicei rămâne în primele zile ale bolii, dar în perioada de recuperare mulți pacienți sunt chinuiți de slăbiciune și hipotermie (dimineața, temperatura crește nu mai mult de 36 ° C), asociată cu stresul recent și scăderea temporară în apărarea organismului.

Ești bolnavă? Nu vă faceți griji! Oscilococcinul vă va ajuta sistemul imunitar să facă față SARS și gripei.

Dacă luați Oscillococcinum de îndată ce observați o deteriorare a sănătății, atunci medicamentul va putea să oprească dezvoltarea bolii. Nu vor fi zile obositoare cu temperaturi ridicate, nopți nedormite din cauza unui nas înfundat și a unei alimentații forțate din cauza unei dureri în gât!

intoxicație

Temperatura corporală scade uneori din cauza otrăvirii prin substanțe chimice, alimente (de exemplu, ciuperci) sau droguri. Aceasta se datorează inhibării funcțiilor vitale (respirație, activitate cardiacă etc.) cauzate de intoxicare. În mod similar, organismul poate reacționa la o supradoză de alcool.

suprarăcire

Starea de lungă durată în frig sau în ploaie determină o scădere puternică a temperaturii corpului, însoțită de frisoane obsesive și paloare a pielii. Dacă victima reușește să se încălzească rapid, simptomele neplăcute dispar. Aceasta nu înseamnă totuși că o persoană nu are nevoie de îngrijire medicală: hipotermia poate avea consecințe foarte neplăcute asupra sănătății, inclusiv asupra celor pe termen lung.

Hipotermia este un semn de avertizare care necesită o examinare completă. Acest simptom trebuie tratat cu toată seriozitatea, în nici un caz nu trebuie să fie auto-medicat și în timp să se adreseze specialiștilor.

Clipuri YouTube legate de articol:

Educație: Prima universitate medicală de stat din Moscova numită după I.M. Sechenov, specialitatea "Medicină generală".

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter.

Dacă zâmbiți numai de două ori pe zi, puteți scădea tensiunea arterială și puteți reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Multe medicamente au fost comercializate inițial ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost inițial comercializată ca un remediu pentru tusea copilului. Și cocaina a fost recomandată de medici ca anestezie și ca un mijloc de a crește rezistența.

Stomatologii au apărut relativ recent. Încă din secolul al XIX-lea, responsabilitatea unui frizer obișnuit a fost să-i scoată dinții.

Dacă ficatul nu mai funcționa, moartea ar fi avut loc în 24 de ore.

Cea mai mare temperatură a corpului a fost înregistrată în Willie Jones (SUA), care a fost internat la spital cu o temperatură de 46,5 ° C

În Marea Britanie, există o lege potrivit căreia un chirurg poate refuza să efectueze o operație a unui pacient dacă fumează sau este supraponderal. O persoană ar trebui să renunțe la obiceiurile proaste și apoi, poate, nu va avea nevoie de intervenții chirurgicale.

O persoană care ia antidepresive va suferi, în majoritatea cazurilor, de depresie. Dacă o persoană se descurcă cu depresia prin puterea proprie, are toate șansele să uite pentru totdeauna acest stat.

Ficatul este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea sa medie este de 1,5 kg.

Stomacul uman se descurcă bine cu obiectele străine și fără intervenția medicală. Se știe că sucul gastric poate chiar să dizolve monedele.

Chiar dacă inima unui bărbat nu bate, el mai poate trăi pentru o perioadă lungă de timp, așa cum ne-a arătat pescarul norvegian Jan Revsdal. Motorul său sa oprit la ora 4 după ce sa pierdut pescarul și a adormit în zăpadă.

Conform unui studiu al OMS, o conversație zilnică de jumătate de oră pe un telefon mobil crește probabilitatea unei tumori cerebrale cu 40%.

Medicamentele alergice din Statele Unite cheltuiesc mai mult de 500 de milioane de dolari pe an. Încă mai credeți că o modalitate de a înfrânge în final o alergie va fi găsită?

Caria este cea mai frecventă boală infecțioasă din lume, pe care chiar și gripa nu o poate concura.

Greutatea creierului uman este de aproximativ 2% din întreaga masă corporală, dar consumă aproximativ 20% din oxigenul care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman să fie extrem de susceptibil la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Rinichii noștri pot curăța trei litri de sânge într-un minut.

Într-un efort de a vindeca rapid copilul și de a-și ușura starea, mulți părinți uită de bunul simț și sunt tentați să încerce metode populare.

Ce se întâmplă dacă temperatura este de 35 - 35,9?

Temperatura corpului unei persoane este un indicator important al stării sale corporale. Infraroșu sau subestimat termometru va spune despre natura bolii, vă spun unde să căutați cauzele problemei. Desigur, pentru un diagnostic fiabil, consultările medicilor și metodele de examinare profesională vor fi necesare suplimentar. Mai des, oamenii se confruntă cu manifestări de hipertermie. Cu toate acestea, hipotermia nu este mai puțin periculoasă pentru oameni. Prin urmare, vom descrie în detaliu ce indicatori de termometru sunt subestimați și indică eșecul transferului de căldură al organismului.

Conținutul articolului

Manifestări clinice

Un indicator de temperatură 36.6 este considerat ideal pentru o persoană sănătoasă. Devieri mici față de normă sunt destul de acceptabile, deoarece procesul de schimb de căldură este foarte individual pentru fiecare persoană, transferul de căldură variază în timpul zilei. Se consideră că temperatura de 35,9 la un adult este insuficientă, dar nu este critică.

Pentru un număr de persoane, o temperatură de 35,9 este normală. Ei nu suferă de nici un efect advers al tulburărilor de transfer de căldură. Caracteristicile termoregulării organismului lor sunt stabilite la nivel genetic și pot fi moștenite. Astfel, rezultatele termometriei exprimate la o temperatură de 35,5 la 37 ° C pot fi variante standard.

Pentru a înțelege care situații sunt mai mici decât temperatura de 35,9, este suficient să se evalueze starea generală a pacientului. Persoanele care suferă de hipotermie pot prezenta următoarele simptome:

 • piele palidă;
 • senzație de frig;
 • tremurul membrelor;
 • somnolență;
 • oboseală crescută;
 • starea apatică;
 • puls slab;
 • pierderea apetitului.

Aceste simptome sunt caracteristice pentru severitatea slabă și moderată a tulburărilor de transfer de căldură. În cazuri mai severe, pot să apară simptome precum tulburarea minții, convulsii, inconștiență și stop respirator.

Când termometrul este de 32 ° C, moartea are loc.

motive

Hipotermia este cel mai adesea cauzată de factori externi - hipotermie severă a corpului, nutriție necorespunzătoare (insuficientă), sângerare internă și externă. Printre bolile care provoacă un astfel de simptom sunt următoarele:

 • deficit de fier;
 • slăbirea sistemului imunitar;
 • boli ale sistemului endocrin;
 • intoxicarea corpului;
 • probleme ale sistemului nervos.

În unele situații, o mică perturbare a transferului de căldură sub forma unei deviații de la norma de doar câteva zeci de grade (de exemplu, o temperatură de 35,8) este ușor de explicat. Poate să apară după boală. În acest caz, persoana va avea încă o ușoară indispoziție, care poate fi exprimată prin somnolență, oboseală. În acest caz, o temperatură de 35,8 este normală. Se va ridica la starea normală de îndată ce corpul își va recupera complet puterea. Motivele pentru temperatura de 35,8 în acest caz se explică prin faptul că, după suferința bolilor, metabolismul încetinește și, odată cu acesta, procesul de producere a căldurii încetinește.

O ușoară scădere în raport cu norma (ca o temperatură de 35,6) poate fi cauzată de supraîncălzirea corpului.

Distrugerea transferului de căldură și a eșecurilor proceselor metabolice cauzate de foame și diete. Nu primesc suficientă hrană, corpul își petrece energia foarte economic. Inclusiv reducerea cantității de energie consumată în producerea căldurii. O temperatură de 35,8 la un adult se poate manifesta nu numai ca rezultat al dietelor extreme, ci și al unei diete dezechilibrate. De exemplu, de multe ori atunci când treceți la un sistem vegetarian de nutriție, mulți oameni refuză carnea, fără a suplimenta dieta cu alte alimente care conțin fier. Probleme pot apărea după aplicarea unor diete de detoxifiere care constau în întregime din legume verzi și fructe. În ciuda faptului că acest set de produse este bogat în vitamine, producătorii de multe ori nu asigură prezența tuturor micronutrienților necesari. Nutriția afectează starea corpului (mai precis, absența unui astfel de oligoelement ca fierul). Temperatura poate scădea sub normal chiar și cu o jumătate de grad sau mai mult. Cauzele de temperaturi de 35.2 și mai mici sunt apoi ușor de eliminat.

La om, fierul ca un oligoelement îndeplinește o funcție foarte importantă. Ajută hemoglobina să sature celulele corpului cu oxigen.

Nivelul de fier poate să scadă nu numai ca urmare a unei alimentații neechilibrate, ci și a pierderii interne de sânge, a diferitelor tipuri de anemie. Anemia poate fi cauzată de tulburări ale tractului digestiv, sistemului cardiovascular, tumorilor sau predispoziției genetice (talasemie). Acești pacienți au o temperatură cronică de 35,7.

Un alt nume pentru anemie este anemia. Se poate manifesta ca un indicator de temperatură foarte scăzut, ca o temperatură de 35 (pentru un adult) sau ușor mai mare, ca o temperatură de 35,8 (pentru un adult). Pe lângă predispoziția individuală, severitatea hipotermiei depinde de stadiul bolii (ușoară - 110-90 g / l, mediu - 90-70 g / l, severă - sub 70 g / l).

Anemie cu deficit de fier deosebit de periculoasă pentru femeile însărcinate. La o temperatură de 35.1, pot apărea deja următoarele riscuri: amenințarea cu avortul, munca prematură, hipotensiunea, exfolierea prematură a placentei, întârzierea dezvoltării fătului, sângerarea la naștere.

Temperatura 35 în timpul sarcinii poate, de asemenea, să vorbească despre patologii de altă natură. De exemplu, cauzele temperaturii 35 pot fi în hipotiroidism. În contextul acestei boli, pacientul dezvoltă slăbiciune și umflături. Trebuie reținut faptul că temperatura de 35,5 ani în timpul sarcinii nu este la graniță cu norma. Pentru femeile care suportă fructele, sunt caracteristice indicatoare de temperatură superioare (circa 37 ° C și mai sus). Acest lucru este deosebit de important în primul trimestru, când chiar și o hipotermie nesemnificativă pentru o persoană obișnuită (de exemplu, o temperatură de 35,7 la un adult) poate indica un avort amenințat. În prezența unui astfel de simptom al unei femei însărcinate, este foarte important să primiți sfatul medicului competent.

Hipotiroidismul este o boală a glandei tiroide. Dar patologia organelor sistemului endocrin nu poate fi numai la femeile gravide. Glanda tiroidă, care produce hormoni tiroidieni, este responsabilă de metabolismul organismului. Stimularea insuficientă a procesului metabolic duce la încetinirea tuturor proceselor biochimice din organism, inclusiv la procesul de schimb de căldură. Pacienții pot prezenta o temperatură de 35 ° C. Persoanele care au probleme cu glanda tiroidă, pe lângă hipotermie, pot avea următoarele simptome:

 • creștere în greutate;
 • anomalii ale scaunului
 • probleme de piele și păr (descuamare, uscăciune, oboseală);
 • probleme de memorie.

Dacă cauzele temperaturii 35 la un adult sunt cauzate de o boală a sistemului endocrin, cum ar fi diabetul zaharat, pacientul poate prezenta un sentiment constant de sete, pierderea senzației în membre și nevoia frecventă de a urina.

Orice dezechilibru hormonal este plin de consecințe grave sub formă de diverse complicații. Prin urmare, ajutorul calificat al specialiștilor este extrem de necesar pentru pacienții cu astfel de boli.

Temperatura 35.2 la adulți poate apărea pe fondul otrăvirii (inclusiv alcoolul).

De regulă, în astfel de cazuri, tulburările de transfer de căldură nu sunt atât de semnificative, performanța termometrului scade la aproximativ temperatura corpului de 35,4.

Cauzele temperaturii 35.3 pot fi cauzate de tulburări ale sistemului nervos, adesea - leziuni cerebrale traumatice. Acest lucru se întâmplă atunci când, în timpul unei leziuni, zona creierului responsabilă de termoreglarea este atinsă. Unele dintre cauzele temperaturii 35.5 sunt legate de stres.

Uneori cauzele temperaturii 35.6 rămân nedetectate, fără simptome de hipotermie la om. Trebuie reamintit faptul că pentru unele temperaturi corporale de 35.6 este norma, deoarece Procesul de termoreglare este foarte individual.

Metode de combatere a hipotermiei

Înainte de a decide ce să faceți cu o temperatură de 35,8 (cu deviații de câteva zecimi de grade), ar trebui să aflați dacă este patologică pentru pacient sau nu. Puteți să întrebați pacientul care sunt rezultatele normale pentru el. Este necesar să se evalueze imaginea clinică generală, să se cunoască prezența plângerilor caracteristice hipotermiei la un pacient.

Modificările rezultatelor termometriei în timpul zilei cu câteva zecimi de grade sunt caracteristice absolut tuturor oamenilor și se explică prin particularitățile ritmurilor biologice interne (până seara, temperatura unei persoane este mai mare decât dimineața).

Dacă o astfel de temperatură nu este normă, atunci ce să faceți la o temperatură de 35,5 la un adult va depinde de cauza hipotermiei. De exemplu, într-o zi rece, o temperatură de 35 este normală, o reacție tipică a corpului la hipotermie. Este suficient să încălzi o persoană cu o băutură fierbinte, haine sau o pătură. Vă puteți încălzi prin a lua o baie caldă.

În timpul dietei, se poate ivi întrebarea: "Temperatura 35,7, este aceasta normală?". Ar trebui să evalueze în mod adecvat starea generală a corpului. Uneori, un simptom nu provoacă disconfort și numai semnalează că organismul își cheltuie din punct de vedere economic rezervele proprii de energie. Se recomandă suspendarea procesului de scădere a greutății, ajustarea ușoară a regimului alimentar, până când temperatura se normalizează.

Va fi nevoie de o serie de teste, deoarece pe fondul unei schimbări în dietă și a unui anumit stres pentru organism ar putea dezvolta anemie cu deficit de fier.

La întrebarea "Temperatura 35.4, este aceasta normală?", Cel mai adesea răspunsul este nu. Indicatorii sub 35,5 sunt rare la persoanele sănătoase. De regulă, aceasta indică anemia.

Ce să faci la o temperatură de 35,4? Nu contează, ca urmare, că a apărut o anemie - o dietă nesănătoasă, pe fondul unei boli sau din cauza unei predispoziții genetice. Pentru al elimina, dieta trebuie să se diversifice cu produse precum puiul și ficatul de vită, carnea de pui fiartă și carnea de vită, rodiile, sfecla. Poate fi necesar să luați medicamente care conțin fier: "Maltofer" sub formă de tablete, "Ferum-lek" sub formă de injecții. Vitamina E este prescrisă uneori pentru a întări vasele de sânge.

În ciuda faptului că suntem adesea confruntați cu încălcări ale termoregulării sub formă de căldură, ce să facem la o temperatură de 35 de ani în timpul primului ajutor, mulți nu știu.

Ar trebui să ajustați modul zilei și alimentația. Puteți încălzi corpul cu băuturi calde abundente: ceaiuri din plante, compoturi. Masajul și un duș de contrast ajută la creșterea temperaturii corpului.

Înainte de a căuta o modalitate de creștere a temperaturii de 35 de ani, trebuie să vă amintiți că este mai bine să preveniți apariția unui simptom. Pentru a face acest lucru, este necesar să se consolideze sistemul imunitar, să exercite, tempera și să conducă un stil de viață sănătos.

Temperatura corpului 35 - 35,5 motive și ce înseamnă aceasta? Recomandări ale specialiștilor și metode de tratament

Temperatura normală a corpului uman este concepută pentru a oferi un fundal optim pentru multe procese. Ea devine un adevărat indicator al funcționării diferitelor sisteme interne de susținere a vieții. În plus, este un regulator al interacțiunii dintre mediul intern și cel exterior al corpului.

Temperatura medie a corpului uman la un adult este între 36,4 și 37,4 grade Celsius. În medie, acest lucru înseamnă obișnuit și tradițional 36.6.

Fluctuațiile mici într-o direcție sau alta nu sunt considerate patologice. Ele pot fi alarmante numai dacă se apropie de marcatorii de frontieră.

Cel mai adesea, aceste schimbări trec destul de repede într-un timp scurt, deoarece sunt cauzate de cauze funcționale. La re-măsurare, de obicei se deplasează spre normă.

Temperatura corpului 35 - 35,5 Ce înseamnă asta?

Atunci când numerele de pe termometru arată că un pacient adult are o temperatură de 35,5 și mai jos, această condiție neobișnuită este definită ca hipotermie.

Aceasta nu este o stare inofensivă. Funcțiile pacientului ale principalelor organe și sisteme sunt afectate, metabolismul se schimbă semnificativ și activitatea creierului suferă.

Efect deosebit de remarcabil al acestor modificări asupra sistemului cardiovascular și sistemului nervos.

Prin urmare, este necesar să cunoaștem exact simptomele acestei afecțiuni, astfel încât, chiar înainte de măsurarea temperaturii, să le putem determina cu acuratețe, pentru a ajuta o persoană la timp. Acest lucru este deosebit de important atunci când este vorba despre bolnavii cronici, alcoolicii sau dependenții de droguri.

Hipotermia se manifestă de obicei:

 • Frisoane severe;
 • sentiment de îngheț;
 • slăbiciune generală;
 • paloare;
 • oboseală;
 • senzație de rău;
 • somnolență severă;
 • o scădere a tensiunii arteriale;
 • bradicardie;
 • schimbări de dispoziție;
 • amețeli;
 • confuzia conștiinței.

Aceste simptome se datorează unei încetiniri semnificative a fluxului sanguin în organism, unei expansiuni puternice a vaselor de sânge, modificărilor proceselor din creier. La om, intensitatea metabolismului scade, nivelul producției și eliberarea hormonilor scade, sarcina globală asupra sistemului cardiovascular crește.

Adesea, simptomele secundare ale unei scăderi puternice a temperaturii corpului la 35,3 - 35,5 la un adult sunt tulburări tactile datorate unui eșec în activitatea reflexă, unei slăbiri a activității intelectuale și tulburărilor vestibulare.

Din cauza ischemiei creierului, pot apărea dificultăți cu auzul și vederea, devine dificil pentru o persoană să vorbească și chiar să țină corpul într-o poziție orizontală.

Datorită multiplelor perturbări ale sistemului nervos central și periferic, pot exista chiar și iluzii sau halucinații.

Cauzele hipotermiei

O scădere semnificativă a temperaturii poate să apară datorită diverșilor factori. Acestea pot fi cauze aleatoare care afectează doar o persoană pentru o perioadă scurtă de timp.

Acestea includ tulpina nervoasă, administrarea anumitor medicamente, hipotermie, insomnie, un sentiment puternic de foame, o lungă ședere pe o dietă, oboseală, intoxicație cu alcool.

În astfel de cazuri, temperatura este de obicei normalizată după terminarea factorului advers. Uneori este necesară corectarea stării pacientului, astfel încât situația să se stabilizeze cât mai curând posibil. De obicei, acest lucru nu necesită asistență medicală, deoarece persoana în sine o poate schimba spre bine.

Nu vă fie teamă, la o temperatură de 35,7 - 35,8 grade. Se întâmplă să se încălzească destul ca să se îmbrace, să se acopere cu o pătură și să bea o ceașcă de ceai fierbinte. După asta, aveți nevoie de un somn bun și de un prânz bun. De obicei, după aceste măsuri trece hipotermia. Dacă și după aceea nimic nu poate fi îmbunătățit, este necesar să se consulte un specialist.

Acest lucru trebuie făcut pentru că temperatura scăzută (35,3-35,5) la adulți este adesea un simptom al bolilor precum:

 • Dystonie vegetativ-vasculară;
 • insuficiență venos;
 • întreruperea glandei tiroide;
 • dependență (supradozaj);
 • diabet zaharat;
 • comă;
 • glandele suprarenale;
 • insuficiență hormonală;
 • anemie de deficit de fier;
 • ulcer gastric sau duodenal;
 • insuficiență renală;
 • încălcări ale cortexului cerebral;
 • depresie;
 • anorexie;
 • tulburări ale spinării;
 • boli hematologice.

În aceste cazuri, temperatura scăzută a corpului poate fi cauzată de efectele dăunătoare ale substanțelor narcotice sau alcoolice, pierderea rezistenței, malnutriția.

Insuficiența hormonală provoacă o încetinire semnificativă a proceselor din organism, o scădere a nivelului activității endocrine, precum și digerabilitatea nutrienților.

Patologia cardiovasculară produce simptome cum ar fi slăbiciunea, scăderea activității globale, ischemia membrelor. Toate acestea provoacă o scădere a temperaturii la 35,2 grade și mai jos.

Corpul încearcă să echilibreze situația și, prin urmare, sunt adesea posibile atacuri de iritabilitate, agresiune sau, dimpotrivă, inhibarea severă.

Termometria se efectuează cu ajutorul termometrelor:

 1. Mercur (tradițional, de obicei plasat în axilă timp de cinci minute);
 2. Electronic (trimite un semnal atunci când temperatura corpului este stabilită) În caz de îndoială, se recomandă păstrarea ei timp de un minut pentru a clarifica rezultatele. În acele cazuri când acestea sunt clar ridicate sau coborâte, măsurarea continuă).

Este foarte important să fixați corect temperatura. Cel mai adesea este plasat un termometru în axilă. O astfel de metodă este în general considerată a fi insuficient de precisă, dar este convenabilă și nu provoacă disconfort pacientului.

În țările occidentale, un termometru este plasat în gură. Aceasta este cea mai fiabilă modalitate de a obține date, dar și periculoasă, deoarece cu o frig puternic sau o persoană inconștientă poate mușca sau arunca un termometru. În plus, este complet inadecvat pentru măsurarea temperaturii sugarilor sau a persoanelor cu deficiențe mentale.

Uneori termometria se face prin plasarea unui dispozitiv special în rect. Cel mai adesea acest lucru se face la copiii mici sau la pacienții adulți care sunt în comă.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că temperatura internă a corpului este puțin superioară celei externe, de aceea este necesar să se facă o amendare aici. Prin urmare, această metodă nu este adecvată în cazul hipotermiei.

Metode de combatere a hipotermiei

Temperatura corpului nu trebuie să rămână prea mică pentru mult timp. În acest caz, trebuie să consultați imediat un medic. El va efectua procedurile de diagnostic necesare.

Trebuie efectuate teste de sânge clinic și biochimic, analiză generală a urinei, trebuie verificată glicemia din plasmă, trebuie determinate nivelurile hormonilor tiroidieni și trebuie detectată prezența anumitor substanțe toxice.

Dacă nu s-au identificat boli grave, temperatura ar trebui măsurată de mai multe ori pe zi.

Dacă găsiți o reducere persistentă a temperaturii la 35 de grade și mai jos, ar trebui:

 • Desfășurați un curs de a lua vitaminele E;
 • ia imunostimulante;
 • efectuați un masaj intens al corpului, precum și mâinile și picioarele;
 • face lapte fierbinte cu miere;
 • bea ceai cu gem de zmeură;
 • ia un duș sau o baie de contrast;
 • incalzirea camerei;
 • rochie caldă;
 • bea cafea fierbinte;
 • se prepară infuzia de câine;
 • opriți administrarea de medicamente care nu au fost prescrise de către medic;
 • lăsat deoparte pentru a dormi cel puțin opt ore;
 • bea sedative de origine vegetala;
 • faceți o plimbare intensă;
 • mănâncă o bară de ciocolată.

Aceste măsuri complexe vor face posibilă creșterea semnificativă a metabolismului, extinderea semnificativă a vaselor de sânge, stimularea aportului general de sânge.

Acestea vor permite curățarea zgurii, odihna, încălzirea corpului, intensificarea fluxului limfatic. Miere, gem de zmeura si ciocolata amara va permite unei persoane sa transpire bine, ajustand astfel schimbul de caldura intre mediul intern al corpului si mediul extern.

După aceea, trebuie să efectuați din nou măsurători. Dacă totul va reveni la normal, ar trebui să observați pacientul timp de mai multe zile. Dacă temperatura va fi reluată în intervalul 35.2-35.5, trebuie să contactați un specialist.

În general, lupta împotriva hipotermiei trebuie să fie o luptă împotriva cauzei care a provocat-o.

Dacă aceasta este o boală gravă, atunci tratamentul sau un apel de urgență de urgență va ajuta. Dacă este cauzată de factori externi, remediile de la domiciliu pot ajuta la restabilirea valorilor normale ale temperaturii corporale.

Recomandări ale specialiștilor

La o temperatură scăzută a corpului și pentru a combate fluctuațiile acestuia, este necesar să se urmeze o serie de recomandări ale specialiștilor. Se recomandă efectuarea exercițiilor zilnice de dimineață, întărirea, îmbunătățirea imunității. Mâncarea trebuie să fie echilibrată, iar lichidele ar trebui să fie consumate cel puțin două litri pe zi.

Trebuie să vă odihniți mai des, să evitați stresul și, în caz de defecțiuni nervoase, să le îndepărtați cu ajutorul meditației, yoga sau doar o odihnă bună.

Este foarte important să se mențină o constantă temperatură normală a corpului. Nu vă rog prea cald sau ușor. Trebuie să dormi într-o cameră ventilată, dar nu prea supraîncălzită sau rece.

Asigurați-vă că distribuiți cu atenție rutina zilnică până la oră. Este necesar să se culce, să se ridice și să mănânce la același timp constant. Este necesar să dormiți suficient, să vă odihniți bine și să vă asigurați că faceți ceea ce vă place.

Este necesar să renunți complet la alcool și la fumat. Orice medicamente farmacologice trebuie luate numai după numirea medicului curant. În plus, toate măsurile sunt necesare pentru consolidarea sistemului imunitar.

Trebuie avut în vedere, totuși, că unii oameni au hipotermie congenitală. Ei nu simt nici un disconfort, nu doare, iar corpul funcționează pe deplin.

Cu toate acestea, ei trebuie, de asemenea, să facă obiectul unui examen medical pentru a exclude posibilitatea unor boli diferite.

Când este nevoie de ajutor medical urgent?

Trebuie să sunați la medic dacă scaderea temperaturii a condus la leșin, nu încetează să scadă nici după măsurile luate și, de asemenea, dacă pacientul este un bătrân sau copil.

Ajutorul unui specialist este necesar atunci când o persoană a mâncat sau a băut ceva înainte de aceasta, deoarece intoxicația, intoxicația alimentară sau exacerbarea unei boli cronice sunt posibile. În aceste cazuri, o astfel de condiție poate duce la moartea sa.

Dacă pacientul a suferit o hipotermie severă, iar temperatura de 35-35,5 continuă să fie menținută, este necesară și asistența medicală.

Întârzierea poate pune în mișcare procese care vor aduce un rău puternic și ireparabil corpului său.

Acest lucru se datorează faptului că structurile celulare și țesuturile sistemelor vitale sunt afectate. Și pentru funcționarea lor, precum și pentru viața umană, este necesară o temperatură constantă a corpului de aproximativ 36,6 grade Celsius.

Astfel, există o eșec al întregii structuri pentru a asigura fluxul proceselor din corp.

Astfel de simptome alarmante precum:

 • pierderea conștiinței;
 • sudoare sudată;
 • prudență severă;
 • slăbiciune generală;
 • extremitățile reci;
 • scăderea bruscă a presiunii;
 • sufocare;
 • tremurat de corp, mâini și cap;
 • vărsături;
 • întreruperea aparatului vestibular;
 • pierderea senzației;
 • sângerare;
 • durere severă;
 • puls slab și neregulat;
 • crize epileptiforme;
 • frisoane;
 • somnolență;
 • refuzul de a mânca

O scădere semnificativă a temperaturii la 34.8-35.1 la un adult poate indica apariția unor afecțiuni grave cum ar fi coma diabetică, infarct miocardic, colaps, sângerare internă, intoxicație, șoc anafilactic etc.

În aceste cazuri, absența asistenței medicale de urgență poate fi fatală. Trebuie să știți că, la o temperatură a corpului sub 32 de grade Celsius, vor apărea modificări ireversibile, urmate de deces.

Prin urmare, nu credeți că doar hipertermia este periculoasă pentru organism. Este important să rețineți că cauzele hipotermiei pot fi foarte multe, iar auto-diagnosticarea, datorită inexactității sale, poate provoca vătămări ireparabile corpului dumneavoastră.

Doar un specialist cu experiență poate determina adevăratul motiv pentru scăderea temperaturii.

Temperatura corpului de 35 de grade - cât de periculoasă este aceasta?

Adesea, o plângere despre temperatura corpului sub 36,0 este percepută de medici ca urmare a prea multă atenție pentru sănătatea lor și, dacă temperatura corpului este de 35 sau ceva mai mare, se recomandă pur și simplu să se încălzească și bea ceai fierbinte. Cu toate acestea, această recomandare nu aduce întotdeauna ușurarea dorită, iar simptomele neplăcute nu numai că nu dispar, ci tind să crească.

Temperatura 35.5 sau patologie

Standardul temperaturii normale a corpului uman este de 36,6. Dar, în multe cazuri, datele specifice din această cifră vor diferi semnificativ. Faptul este că indicatorul de temperatură depinde de o serie de factori.

 • Timpul zilei (dimineața și seara este mai mic).
 • Intensitatea tuturor sistemelor de corp, la vârful zilei de lucru va fi mai mare.
 • De la temperatura ambiantă, în cazul în care persoana este fierbinte - temperatura va fi mai mare, iar dacă este rece, va scădea.
 • Din starea de sănătate, cu o serie de boli, termoreglarea este afectată și temperatura scade.
 • Din caracteristicile individului. Unii oameni au rate scăzute - este un factor congenital care nu le împiedică să trăiască.

Normal (standard) pentru o persoană este considerată temperatura corpului de 35.5-36.9. Abaterea la partea inferioară a acestui indicator se numește hipotermie. Și stimularea este hipertermia.

Unul dintre cele mai importante aspecte în acest caz va fi stabilitatea indicatorilor. Dacă temperatura continuă să scadă, atunci chemarea medicului este obligatorie și imediată.

În funcție de motivele scăderii temperaturii sub 35,4, trebuie luate măsuri. În unele cazuri, doar ceaiul fierbinte și o odihnă bună vor fi cu adevărat suficiente, în timp ce în altele acesta va necesita tratament pe termen lung.

Când indicele de temperatură este de 35,0 rezultatul neajunsurilor noastre


Indicatoarele termometrice 35.2-35.9 vor deveni o abatere de la normă, numai dacă acest lucru nu a fost observat anterior, adică, de obicei, persoana avea o temperatură de 36,6, iar acum termometrul cu fermitate arată 35,4. În același timp, există o serie de simptome neplăcute care interferează cu munca calmă și perturbe ritmul obișnuit al vieții.

Scăderea temperaturii poate fi rezultatul unei atitudini neglijente față de sănătate. În plus, printre simptome, în plus față de hipotermie, vor apărea următoarele:

 • Senzație de frig, de răceală, de frisoane.
 • Dureri de cap.
 • Somnolență și oboseală.
 • Amorțeală a degetelor și a mâinilor.

Poate exista disconfort suplimentar, cum ar fi greața, amețeli.

Printre cauzele de hipotermie, atunci când temperatura de 35 va fi.

hipotermia corp

Aceasta se întâmplă ca urmare a comportamentului necorespunzător în îmbrăcămintea rece sau rău.

Cel mai adesea, supracoaterea are loc la temperatura aerului de la +10 la -12. Aici trebuie să încălziți victima, să acoperiți bine, să beți ceai fierbinte cu zmeură, miere, lamaie.

Pentru încălzire utilizați o baie de picioare fierbinte cu muștar sau un duș fierbinte, o baie regulată. Este bine să oferiți victimei posibilitatea de a dormi și apoi să mâncați bine.

Dietă lungă

O temperatură de 35,3 poate fi rezultatul unei diete lungi, mai ales dacă această dietă constă numai din alimente vegetale. Cu această dietă, organismul nu primește suficiente proteine ​​și minerale necesare, deficitul de fier este deosebit de periculos - provoacă anemie. Și acest lucru încalcă aprovizionarea organismului cu substanțe nutritive și oxigen, procesele metabolice încetinesc și există o încălcare a termoreglației (scăderea temperaturii).

Mai întâi trebuie să detectați această problemă. În cazul dietelor pe termen lung, se recomandă monitorizarea numărului de sânge (pentru a trece o analiză clinică), scăderea hemoglobinei reprezintă un semnal pentru restabilirea echilibrului în dietă. Cu toate acestea, va fi posibilă normalizarea indicatorilor termometrului numai după restaurarea nivelului normal al hemoglobinei (nutriție specială).

epuizare

Acest lucru poate fi rezultatul unei infecții recente (infecții respiratorii acute, gripa, rubeolă), ritmul vieții prea intens, încărcături excesiv de mari (fizice sau mentale), stres constant.

Simptomele obligatorii în acest caz vor fi: dureri de cap severe, frisoane și oboseală.

Aici, indicatorii termometrului vor scădea cu aproximativ un nivel sub normal, dacă de obicei indicatorii sunt normali 36, 4, atunci în caz de defecțiune se va dovedi a fi 35,4.

Pentru a elimina hipotermia, va trebui să dormi bine, apoi să dormi timp de cel puțin 8 ore, să te odihnești, să mănânci alimente sănătoase cu calorii suficiente și setul potrivit de vitamine și minerale, să ai mai mult timp să te odihnești și să conduci un mod mobil de viață.

Abuzul de antipiretice

Când se tratează o infecție la domiciliu, este posibilă și scăderea temperaturii. Acest lucru se datorează consumului prea mare de medicamente antipiretice, mai ales la copii. La un adult, uneori o astfel de reacție a organismului poate provoca un aport antipiretic pentru profilaxie, de exemplu, luând un medicament pentru tratamentul gripei cu paracetamol, atunci când există un nas curbat și tuse, dar nu există febră.

De obicei, temperatura scade la 35,2-35,4. Dar dacă cifrele ar fi chiar mai mici și continuă să scadă - trebuie să chemați urgent un doctor.

În alte cazuri, pacientul trebuie să fie bine acoperit și să primească o băutură caldă. Nu procedați prea intens, pentru a nu provoca fluctuații bruște de temperatură.

Când hipotermia este un semn de boală

În cazul în care temperatura este de 35 și 5 sejururi pentru o lungă perioadă de timp (2-3 săptămâni), dar înainte de a fi normal de mai sus, spune 36.6, ar trebui să observe cu atenție starea de sănătate.

Astfel, o scădere asimptomatică pe termen lung poate fi un semn al unei boli de început: o tumoare pe creier care afectează centrul de termoreglare, o încălcare a glandelor suprarenale, glanda tiroidă (aici nu există o producție de hormoni).

Asigurați-vă că acordați atenție scăderii temperaturii corpului, chiar dacă temperatura corpului este de 35,9, în prezența unor simptome suplimentare:

 • Iritabilitatea sau, dimpotrivă, o laxitate neobișnuită.
 • Sentiment constant de frisoane.
 • Tulburări de memorie
 • În prezența unui ușor tremur de degete sau mâini.
 • Frecvente greață.
 • Cefalee și oboseală.

Printre cauzele mai periculoase ale hipotermiei se numără hemoragia internă, hipotiroidismul (boala tiroidiană), tensiunea arterială severă sau constantă, leziunile capului, tumorile, anemia severă. În același timp, există o temperatură corporală redusă de 35 8, dar alte simptome: slăbiciune, greață, frisoane sunt mai pronunțate.

Pentru a clarifica de ce a apărut hipotermia, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră general. Chiar dacă el spune că nu este periculos, dar pacientul se simte la o temperatură de 35 de ani, este rău să insiste asupra examenului: teste generale, o vizită la un endocrinolog, un neuropatolog, etc.

O astfel de perseverență va ajuta la detectarea bolii mai devreme și va începe tratamentul anterior, ceea ce va crește semnificativ șansele de recuperare.

Cum se măsoară temperatura

Mercurul și termometrele electronice sunt utilizate cel mai adesea pentru măsurarea temperaturii corpului. Cele electronice au un procent mare de eroare și indicatorii de 35,8 măsurători trebuie repetate de trei ori cu un interval de 10-15 minute. Mercurul poate, de asemenea, "face greșeli" cu 2-3 grade zecimale. Țineți-i sub braț ar trebui să fie cel puțin 10 minute.

Prin urmare, în timpul primei măsurători, condiția generală și posibilitatea de hipotermie, oboseală și primirea antipiretice sunt luate în considerare în mod necesar.

Dacă indicatorii după evenimentele de odihnă și încălzire nu au revenit la normal, ar trebui luate mai multe măsurători de control. În acest caz, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • Măsurați întotdeauna temperatura în același timp.
 • Făcând-o cu același termometru.
 • Măsurați în același loc: întotdeauna sub axila stângă sau dreaptă (cea mai acceptabilă) din gură (oarecum dificilă), în zona inferioară (utilizată pentru copiii mici și pentru pacienții grav bolnavi).
 • Nu efectuați măsurători "doar așa", numai dacă există premise: frisoane, dureri de cap, greață etc.

Ce trebuie să faceți dacă suspectați patologia?

Dacă temperatura scade la 35 de grade și continuă să scadă, este nevoie urgentă de a apela un medic (ambulanță). Reducerile ulterioare ar fi periculoase nu numai pentru sănătate, ci și pentru viața pacientului.

Ratele scăzute (temperatura corporală sub 35) pot provoca convulsii, pierderea conștiinței, halucinații.

La temperaturi de până la 35,2 și există motive întemeiate pentru scăderea ei (hipotermie, oboseală etc.), ar trebui să luați măsuri la domiciliu pentru ao normaliza:

 • Acoperă pacientul cu căldură.
 • Bea o băutură caldă.
 • Pentru a încălzi picioarele (baie, sticlă cu apă fierbinte)
 • Dați ocazia de a dormi.
 • Furați din abundență.

Cu o performanță termometrică pe termen lung în intervalul 35.1-35.7, va fi necesară examinarea și determinarea cauzei.

Atunci când este distrusă termoreglarea și apare hipotermie stabilă în organism, procesele metabolice sunt perturbate - acestea încetinesc. În acest caz, organele interne primesc mai puțini nutrienți, ca urmare a faptului că încep să lucreze intens în condiții foarte inconfortabile, ceea ce este periculos pentru apariția mai multor boli.

Declarația potrivit căreia temperatura joasă contribuie la conservarea tineretului este fundamental greșită.

Top