Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Temperatură scăzută cu ARVI
2 Laringită
Paracetamol Dozaj Adult
3 Laringită
Cefalee cu ARVI
Image
Principal // Bronșită

36.8 - este o temperatură corporală crescută pentru o persoană?


Depinde de ce măsură a fost efectuată măsurarea.

De regulă, dimineața temperatura este redusă, iar seara - se ridică. Aceste fluctuații apar în intervalul 36.1-36.9.

Și dacă temperatura a fost măsurată seara, atunci acest rezultat este normal. Dar dacă dimineața, atunci merită să fii mai atent, poate fi începutul bolii.

Un alt aspect - cum a fost măsurat termometrul. Dacă este electronic, atunci această temperatură este considerată normală.

Numai o temperatură a corpului de 37.0 sau mai mult este considerată a fi ridicată (hipertermie). Chiar și o temperatură de 36,9 nu este o creștere. În cazul măsurării temperaturii seara pot fi observate valori ale temperaturii, cum ar fi 36.8 - 36.9 (pentru majoritatea oamenilor, temperatura corpului seara este de 0.3-0.5 deasupra temperaturii dimineții).

Deci, răspunzând la întrebarea dvs., voi spune că nu, pentru o persoană 36.8 nu este o febră.

Temperatura 36.8, slăbiciune, scurtarea respirației la 3 săptămâni după pneumonie

Întrebare de la Igor:

Alo Am fost diagnosticat cu pneumonie cu gradul inițial. Propil antibiotice și căldură diminuat. Dar au trecut treizeci de săptămâni după boală, iar temperatura se menține constant în jurul valorii de 36,8, există o ușoară slăbiciune, observați scurtarea respirației. E normal? Sau o asemenea temperatură și o slăbiciune rămasă vorbesc de tratament incomplet? Vă mulțumim anticipat pentru răspunsul dvs.

Igor, bună după-amiază. Din păcate, aceste simptome pot persista până la o lună după boală. Slăbiciune, ușoară scădere a apetitului, oboseală, o ușoară creștere a anxietății - este așa-numitul sindrom asteno-vegetativ. O temperatură de aproximativ 36,8 este normală, dar dacă slăbiciunea și dispneea cresc dinamica, va fi necesar să solicitați din nou ajutor medical.

Până acum nu vedem niciun fel de date despre "non-tratamentul" bolii. Nu recomandăm să fumezi, trebuie să limitezi sportul (mersul liniștit în aerul proaspăt este binevenit), folosește mai mult lichid sub formă de compoturi, decocții de caise uscate și stafide.

Temperatura 36 8 este normală

Temperatura 36 - ce înseamnă? Ce temperatură este considerată normală?

Dacă o persoană are o temperatură de 36, ce înseamnă asta? Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să aflați ce înseamnă acest indicator, deoarece tot ceea ce este o normă pentru o persoană ar trebui să fie cunoscut cât mai mult posibil. Procesul complex de interacțiune între diferite organe și țesuturi, reacțiile energetice intracelulare creează un fundal termic strict definit al organismului cu animale cu sânge cald - păsări și mamifere, inclusiv oameni.

Conceptul de "temperatură corporală"

Animalele care sunt capabile să-și păstreze căldura corporală în limite înguste, indiferent de condițiile de mediu, sunt numite cu sânge cald (homotermic). Acestea includ mamifere și păsări. Animalele lipsite de această capacitate sunt numite cu sânge rece (poikilotermice). Procesul de menținere a temperaturii se numește termoreglare.

Animalele cu sânge rece au o temperatură non-constantă a corpului, care este cel mai adesea aproape de parametrul mediului extern. Animalele cu sânge cald la care aparține o persoană au un indicator practic neschimbat. Cea mai mare valoare observată la păsări. Acesta variază în intervalul 40-41 ° C. Mamiferele se "încălzesc" la 32-39 ° C, în funcție de specie. La om, valorile cuprinse între 36-37 ° C sunt considerate normale.

Temperatura corpului

Ce înseamnă o temperatură de 36,2 ° C? Studiile științifice recente au arătat că rata fluctuează în intervalul 36,2-37,5 ° C. Ei bine, dacă temperatura este de 36.0 ° C - este considerată normală? Trebuie să știți că acest indicator este adesea diferit pentru diferite grupuri etnice de persoane. De exemplu, rata japoneză este de numai 36 ° C. Locuitorii din Australia și America, media atinge 37 ° C.

De asemenea, este important să știți că există diferite temperaturi în diferite părți ale corpului uman. De exemplu, în axile este mai mare decât în ​​gât și față. Temperatura pe piele a picioarelor și a mâinilor este chiar mai mică, iar cea mai mică - pe degetele de la picioare. Există 2 tipuri de temperatură: organele interne și pielea. Organele au o temperatură diferită, care depinde de activitatea proceselor. Temperatura organelor interne, de regulă, depășește temperatura pielii cu o medie de 0,3-0,4 ° C. Cel mai fierbinte ficat este aproximativ 39 ° C.

Prin măsurarea temperaturii pe degete, puteți determina rata proceselor metabolice din organism. Dacă o persoană are membre calde inferioare, înseamnă că are o rată ridicată de reacții metabolice, dacă este rece - este scăzută.

Cum se măsoară temperatura?

Adesea, o persoană se simte rău și, în același timp, are o temperatură de 36 de ani. Ce înseamnă asta? De obicei, valoarea este normă și nu trebuie să provoace suspiciune. Temperatura la oameni poate varia între 36-37 ° C. Cu toate acestea, ușoară scădere și oboseală, de regulă, indică prezența anumitor boli.

Este foarte important să puteți măsura corect temperatura. Acest lucru se poate face în mai multe moduri: în gură, în axilă, în rect.

Cu toate acestea, rezultatele pot diferi ușor. În gură, temperatura este de obicei cu 0,5 grade mai mică decât în ​​rect și este mult mai mare decât temperatura măsurată în axilă.

Ce înseamnă o temperatură de 36,9? În Rusia, pentru măsurare, este adesea folosit pentru a măsura precis axila. Este demn de remarcat că această metodă nu este foarte fiabilă, deoarece cu ea o persoană obține rezultate inexacte. Când se măsoară temperatura în acest fel, valoarea normală este de 36,3-36,9 ° C.

În țările europene, măsurarea în cavitatea bucală este obișnuită. Această metodă este considerată a fi destul de fiabilă. Dacă, măsurată prin această metodă, temperatura este 36,8, ce înseamnă acest indicator? Această valoare este normală, deoarece atunci când se măsoară temperatura în gură, poate fluctua în intervalul 36,8-37,3 ° C. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că această metodă este contraindicată la copiii cu vârsta sub 5 ani, la persoane cu excitabilitate crescută și boli psihice.

Măsurarea rectală a temperaturii corpului oferă rezultatul cel mai precis, deoarece în rect, temperatura este mai aproape de temperatura organelor. Norma în acest caz este de 37,3-37,7 ° C.

Înainte de operație, pacientul are o temperatură de 36 - ce înseamnă asta? Reducerea artificială a temperaturii în medicină nu este mai puțin frecventă: în acest caz este redusă în mod special.

La temperaturi de peste 42 ° C, țesutul creierului uman este deteriorat. Dacă scade sub 17-18 ° C - va veni moartea.

Important de știut

Dacă temperatura este 36, ce înseamnă asta? Normă sau abatere? Pentru fiecare persoană, acest indicator variază în timpul zilei în intervalul 35,5-37,0 ° С, iar acest lucru este considerat un fenomen normal. Este cel mai mic dimineața, atinge valoarea maximă seara.

Temperatura scăzută a corpului (36 ° C) se încadrează în intervalul acceptabil. Dar dacă a scăzut sub 35 ° C, aceasta indică prezența unor boli grave. Atunci când temperatura scade la 32,2 ° C, o persoană intră în stupoare. La 29.5 ° C, o persoană va cădea și va muri dacă scade sub 26,5 ° C.

Temperatura poate afecta vârsta și sexul unei persoane. De exemplu, la fete se stabilizează până la vârsta de 13-14 ani, iar la băieți - cu aproximativ 18. Temperatura medie la bărbați este cu 0,5-0,7 ° C mai mică decât la femei.

temperatură ridicată

Ce înseamnă o temperatură de 36,9 ° C? Este acest indicator un semn de boală? De obicei, o creștere de peste 37 ° C indică o boală. Acest simptom este destul de comun și poate apărea cu diferite boli și boli. Temperatura ridicată periculoasă este considerată periculoasă pentru o persoană pentru o perioadă lungă de timp. La temperaturi ridicate, asigurați-vă că vă adresați medicului pentru a afla cauza posibilă. Dacă ajunge la 41 ° C și mai sus, trebuie să apelați imediat o ambulanță.

Ce să faci cu temperaturi ridicate?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să consultați un medic. Ar trebui să înceapă cu un sondaj efectuat de un terapeut. El va efectua o inspecție și va numi un număr de studii. În timpul vizitei este necesară examinarea ganglionilor limfatici.

Apoi trebuie să treci o analiză a urinei și a sângelui, să faci un ECG, ultrasunete ale rinichilor și organelor abdominale, rinichi, să treci analiza pentru disbacterioză.

Fapte interesante

În ciuda faptului că organismul uman nu poate funcționa normal la o temperatură prea mică sau prea mare, există cazuri în care o persoană a reușit să supraviețuiască. Astfel, potrivit informațiilor obținute din Cartea Recordurilor Guinness, temperatura maximă din istorie a fost înregistrată la Willie Jones de 52 de ani, care a fost internat la Spitalul Memorial Grady la 10 iulie 1980. El a primit un atac termic, în timp ce temperatura corpului a fost de 46,5 ° s Pacientul a petrecut 24 de zile în spital, după care a fost descărcat în siguranță.

Persoana cu cea mai mică temperatură documentată sa dovedit a fi Karly Kozolofsky, care la 23 februarie 1994 a petrecut 6 ore în răceală. După o lungă ședere la rece (-22 ° C), corpul ei a răcit la 14,2 ° C.

Aceste 10 lucruri mici pe care un om le vede mereu într-o femeie. Crezi că omul tău nu știe nimic despre psihologia femeilor? Nu este. Nici un singur lucru nu se va ascunde de aspectul unui partener iubitor. Și aici sunt 10 lucruri.

10 copii fermecători de stele, care astăzi arată foarte diferit Timpul zboară și într-o zi celebrități puțin mai devin personalități adulte care nu mai pot fi recunoscute. Băieții și fetele drăguțe se transformă în a.

Se pare că uneori chiar și cea mai puternică glorie se termină în eșec, așa cum este cazul cu aceste celebrități.

7 părți ale corpului care nu trebuie atinse. Gândește-te la corpul tău ca pe un templu: îl poți folosi, dar există câteva locuri sacre care nu pot fi atinse. Studiile arată.

Contrar tuturor stereotipurilor: o fată cu o tulburare genetică rară cuceri lumea de modă. Această fată este Melanie Gaidos, iar ea a intrat în lumea modei rapid, șocant, inspirat și distrugând stereotipurile stupide.

Strămoșii noștri nu au dormit așa cum am făcut-o. Ce facem greșit? Acest lucru este greu de crezut, dar oamenii de știință și mulți istorici sunt înclinați să creadă că omul modern nu doarme deloc ca strămoșii săi străvechi. Inițial.

Suntem tratați acasă

Ce înseamnă o creștere a temperaturii corporale pentru 36,8

Măsurarea temperaturii corpului este una dintre metodele de diagnostic care vă permite să obțineți anumite informații despre starea actuală a corpului uman. Modificările periodice ale indicelui de temperatură fac posibilă stabilirea unui moment potrivit pentru a concepe un copil sau pentru a preveni o sarcină neplanificată.

Ciclul menstrual este împărțit în două faze, care se schimbă secvențial. În funcție de faza care se desfășoară, cantitatea de hormoni poate crește rata sau, dimpotrivă, poate scădea. Temperatura bazală se modifică și cu această valoare.

Rata temperaturii bazale

Fiecare organism individual are propriile caracteristici, din acest motiv, pentru unele femei, valorile normale pot fi diferite. Dar lucrul principal nu este temperatura însăși, ci diferența valorilor sale între cele două faze ale întregului ciclu.

Dacă corpul femeii funcționează în mod normal, atunci diferența minimă nu trebuie să fie mai mare de 0,4 grade.

În timpul fazei foliculare, nivelul de estrogen crește și, prin urmare, temperatura bazală va fi de 36,8 grade. În cazuri rare, acest indicator este subestimat. De exemplu, în timpul fazei foliculare, o temperatură de 36,4 nu este considerată o încălcare. Dar dacă în această situație temperatura bazală este de numai 36,2 grade, atunci aceasta este o abatere, ceea ce necesită consultarea unui medic.

Înainte de începerea ovulației, temperatura normală este de 36,6 grade. Dacă termometrul a atins o valoare de 36,8, ce a cauzat-o? La acest interval al ciclului, acest fenomen nu este neobișnuit și este considerat drept. În momentul maturării oului, indicele crește, ajungând la 36,9-37,1 grade.

Aceasta înseamnă că nivelul hormonal a crescut, iar organismul sa pregătit pentru fertilizare și fixarea ovulului în uter. În timpul perioadei de ovulație, temperatura corpului poate crește la 37,2. Și după ovulație ar trebui să fie 36.9.

Apoi indicele de temperatură scade, dar în această situație totul depinde de caracteristicile corpului feminin. La o femeie, temperatura bazală poate ajunge la 36,8, în timp ce în cealaltă, cu aceeași fază secundă, poate ajunge la 36,9 grade. Dacă, înainte de începutul lunii, temperatura este menținută la 36,9, acest indicator este considerat normal.

Dar, în unele cazuri, o temperatură de 36.9 înainte de menstruație poate indica un proces patologic, iar consultarea cu un ginecolog ar fi adecvată.

Valoare scăzută

Așa cum am menționat mai devreme, indicatorul de temperatură bazală - o valoare pur individuală și un standard strict desemnat pur și simplu nu există. De exemplu, o temperatură de 36 de grade și un indicator de 36,5 sunt considerate normale, cu condiția ca diferența minimă dintre faze să nu fie mai mică de 0,4 grade. Cu toate acestea, diferența de temperatură este mai mică de 0,4, ceea ce poate însemna că pot exista unele perturbări sau inflamații în organism.

Temperatura scăzută este observată în următoarele boli:

 1. Deficitul estrogenic. Cu această patologie în timpul celei de-a doua faze nu există o creștere accentuată a temperaturii bazale, ea poate crește cu nu mai mult de 0,3 grade. Acest fenomen se manifestă în încălcarea existentă a fondului hormonal, în multe cazuri fiind cauza principală a infertilității feminine.
 2. Lipsa unui corp galben. În timpul celei de-a doua faze apare eliberarea hormonului corpusului luteal, sub influența căreia crește temperatura. În unele cazuri, temperatura maximă bazală este de 36,5, în timp ce există o probabilitate de eșec în debutul sarcinii.
 3. Ciclul anovulator. Se întâmplă că în a doua fază temperatura nu crește, iar rata maximă este de 36,7 grade. Un fenomen similar poate fi observat în ciclul anovulator, când oul nu sa maturat încă, adică este nepotrivit pentru fertilizare, prin urmare nu va apărea concepția.

În starea normală a corpului, ciclul anovulator apare de mai multe ori pe an, dacă acest fenomen este observat prea des, este necesar să se consulte un ginecolog.

Temperatura bazală la femeile gravide

În perioada de gestație, temperatura bazală este principalul factor, pe baza căruia este posibil să se detecteze unele patologii în stadiile inițiale. O atenție deosebită trebuie acordată indicatorului de temperatură, dacă există o întârziere a menstruației.

Dacă temperatura este de 36,7, înseamnă că eșecul concepției. Motivul pentru care nu există menstruație este procesul inflamator al anexelor. Temperatura corporală bazală de 36,8 este un simptom al oricărei tulburări în timpul unei întârzieri.

Dar cauza întârzierii nu este întotdeauna patologia. Eșecul ciclului menstrual poate apărea, de exemplu, atunci când se schimbă zona climatică. Deci, atunci când compilați un grafic al valorilor temperaturii, este necesar să luați în considerare toate aspectele.

Cu o concepție de succes, temperatura va fi de 37 de grade (uneori mai mare). În timpul sarcinii în timpul stadiului normal al mamei și copilului, temperatura bazală nu trebuie să fie de 36,7. Atunci când un copil este recoltat, progesteronul crește, ceea ce înseamnă că indicele de temperatură va crește. Dar, în cazuri rare, este redus.

Dacă în timpul sarcinii semnul de 36,8 este fixat o dată - acest lucru nu este deloc considerat a fi un simptom al patologiei. Acest fenomen la o femeie arată mai degrabă starea ei generală. Pentru a gândi și a alerta temperatura scăzută, care durează câteva săptămâni. Un indicator bazal care corespunde unui semn de 36,6 la o femeie însărcinată, în multe cazuri, notifică despre amenințarea pierderii unui făt. În acest caz, o nevoie urgentă de a căuta ajutor de la cel mai apropiat spital, mai ales dacă există o durere trăgândă, sângerare, un ton uteric vizibil, durere în spate. Temperatura bazală de 36.9 uneori înseamnă o lipsă de hormoni sexuali, o scădere bruscă în care poate declanșa un avort spontan.

temperatura corpului de 36,8 grade. Acest lucru nu este 36.6, și nu 37. Cum să înțelegeți? Începeți tratamentul sau nu?

Timp de o săptămână, temperatura corpului dimineața este de 36,0 ° C și se ridică încet în timpul zilei la 37,3 ° C. Aceasta este 36,9 ° C =)) este normal. Sunt terapeuții prezenți pentru Q & A? Doar du-te la spitale, nu există timp, muncă. ) Vă mulțumim anticipat!
> Andrei Shelomentsev Mercur și termometre electronice, se sprijină reciproc în mărturie)
> MummyMama Când temperatura crește, există o ușoară indispoziție, uneori capul începe să rănească puțin.> Există.

Temperatura corpului peste 35,6 ° C este periculoasă? Doctorul a spus că dacă nimic nu deranjează, atunci nu este nimic de îngrijorat.
Termometrul este corect! Am auzit că de la unele boli ale rinichilor temperatura corpului poate fi mai mică. Sper că există doctori sau cineva întâlnit personal această problemă.

Deja 4 luni temperatura este de 36.8-37

Nu stiu ce sa fac, temperatura este stabila Numai transpira normal si sunt obosita de seara, am facut multe teste care nu doresc, sange, plauurograf, tsmv este normal, imunograma este in jos, ultrasunetele tuturor organelor sunt normale, doar cind un rinichi a fost coborat, iar nefroptoza si cistita cronica au fost diagnosticati, a mers la un imunolog si mi-a scris injectii de imunoglobulina costisitoare si asta nu a ajutat acum sa-si raspandeasca bratele ca terapeuti. este un păcat să verifici că toți banii sunt inutili! Recent, cistita a început pentru mine acest lucru se întâmplă de 5 ori pe an, urologul a prescris un antibiotic, poate această cistită cronică să fie cauza temperaturii? La urma urmei, nu mă deranjează până nu se înrăutățește,

 • Valoarea actuală 3,69 / 5
Evaluare: 3.7 / 5 (418)

! Mesaj din partea consultantului oficial al forumului
Publicat: 03-05-2009 06:02 Bună ziua, dragă nadya608
Numerele pe care le oferiți sunt normale. Se pare că sunteți practic sănătoși (unele răni cronice, marea majoritate au). Rezultatele numeroaselor teste pe care le-ați trecut, și bunăstarea normală ar fi trebuit să vă fi convins de acest lucru. Motivul lipsei unui sentiment de bucurie din viață se află, probabil, în cap (în cadrul minții). Din nefericire, este mai ușor să găsești o altă durere decât să înveți să trăiești "aici și acum", să depășești circumstanțele și să te bucuri de trivia.

Publicat: 08-01-2010 12:57 Am aceeasi situatie, doar temperatura este mai mare (37-37,4) si dureaza mai mult (3,5 luni). Checked all! Și în ceea ce privește HIV, tuberculoza și chiar puncția, rinichii au făcut-o. Nu a fost găsit nici un motiv pentru creșterea temperaturii. Deci, care-i treaba? Deci, continuă să trăiești?

Publicat: 28-01-2010 17:51 Am aceeasi situatie: deja 4 luni temperatura este de 37 si 2-37 si 4. De asemenea, am verificat pentru HIV, pentru malarie, pentru febra tifoida - totul era normal, dar Cytomegalovirusul a fost descoperit, dar indicatorii nu necesită tratament, deoarece există suficienți anticorpi în sânge, au găsit și papilomul în ginecologie, am dat o mulțime de infecții, aștept rezultatele, dar hineologul a spus că popilloma și, în general, multe alte infecții pot provoca febră. Voi fi tratat și vă sfătuiesc, de asemenea, să vă supuneți unui ginecolog și să treceți testele pentru chlamydia De exemplu, micoplasma, ureaplasma, papilomul, toate acestea pot da o temperatura, in functie de idee, desigur, poate da orice, dar daca ati examinat deja cele mai de baza si nu ati gasit nimic, uitati-va in ginecologie., și despre tratamentul pe care-l cunosc, probabil, împreună cu doctorii =))) Ei bine, exagerez asta, oh, verificați ginecologia.

2009-05-03 06:02, pass a scris:
Bună, dragă nadya608
Motivul lipsei unui sentiment de bucurie din viață se află, probabil, în cap (în cadrul minții). Din nefericire, este mai ușor să găsești o altă durere decât să înveți să trăiești "aici și acum", să depășești circumstanțele și să te bucuri de trivia.

Te-am înțeles corect că starea psihologică a unei persoane îi poate afecta temperatura? Am o situație similară, temperatura este de 36.9 - 37.1, seara scade până la 36.6. Slăbiciune, oboseală.

In majoritatea cazurilor, febra inferioara este o varianta a normei, care apare la 5% din populatie si nu necesita o cautare de diagnostic. Căutarea persistentă a cauzelor duce, de obicei, la neuroticism și iatrogenie suplimentare. Trebuie doar să opriți măsurarea temperaturii, să uitați de ea și să trăiți o viață întreagă.

Temperatura 36 8 și slăbiciune

Am mai mult timp (mai mult de un an) periodic, existând o temperatură corporală ușor crescută (36,8 - 37,6).. și se schimbă de mai multe ori pe parcursul zilei.
împreună cu o creștere a temperaturii, există o slăbiciune puternică (uneori nu există nici măcar o forță de a se ridica de pe pat), febră, uneori greață și amețită.
Am crezut că temperatura a fost asociată cu hormoni (așa-numita rată bazală), așa că am observat temperatura timp de mai multe luni, dar legătura cu ovulația nu a fost observată.

în plus, eram la doctor, testele sunt normale... nu găsesc nimic, dar eu merg cu grijă la recepții, pentru că nu vreau să mai trăiesc cu această boală.

analiza:
- test detaliat de sânge - de 3 ori anul trecut
- test de sânge pentru zahăr
- determinarea urinei
- endoscopie
- gastroscopie
- electro-cardiograma
- cardiograma ecou
- test de sânge pentru hormoni
- testarea sângelui tiroidian
- ultrasunetele regiunii abdominale
- test de stres cardio
- ultrasunetele sistemului genito-urinar

a fost ginecolog, endocrinolog, cardiolog, dermatolog, medic generalist, gastroenterolog

Dragi medici și vizitatori, spuneți-mi ce poate fi, cum să faceți față și ce alte teste să iau?

Temperatură scăzută a corpului

Mulți oameni sunt obișnuiți să acorde atenție doar creșterii temperaturii, dar cel mai adesea ei pur și simplu nu trădează o semnificație specială pentru a-i diminua. Și acest fenomen, la rândul său, poate semnala dezvoltarea condițiilor patologice și a unor boli, inclusiv cele grave.

În primul rând, trebuie spus că fluctuația temperaturii corpului de la 35,8 ° C la 37 ° C este considerată normă. Alți indicatori vor fi o abatere. De exemplu, temperatura corpului, care a scăzut la 29,5 ° C, poate duce la pierderea conștienței și la 27 ° C - debutul comă, atunci când există o defecțiune a sistemului cardiovascular și respirator al organelor.

Pentru a identifica cauzele temperaturii scăzute a corpului, este necesar să se înțeleagă cum au loc procesele de termoreglare în organism care mențin temperatura corpului uman la nivelul corect (aproximativ 36 ° C). De asemenea, este important să știți care sunt tipurile de termoreglare existente.
Varietățile de termoreglare și cauzele încălcărilor acestora

1. comportamental
Atunci când este afectată termoregularea comportamentală, persoana încetează să perceapă în mod adecvat temperatura ambiantă. Motivul pentru o astfel de încălcare poate fi:

 • efectele asupra corpului de alcool;
 • tulburare mentală;
 • efectele asupra corpului de droguri.

De exemplu, o persoană poate să nu se simtă rece sub influența drogurilor narcotice sau a băuturilor alcoolice. În consecință, va supraîncărca și pur și simplu se va îngheța, ceea ce duce deseori la o scădere semnificativă a temperaturii corpului (până la 25 ° C). O astfel de stare este periculoasă nu numai pentru sănătate, ci și pentru viață.

2. Fizic
Ca urmare a eșecurilor funcționale ale termoregulării fizice, corpul uman își pierde căldura din cauza expansiunii excesive a vaselor de sânge care sunt în această stare mult timp. Această afecțiune suferă adesea de hipotensiune arterială - persoanele cu tensiune arterială scăzută.
De asemenea, cauza încălcărilor termoregulării fizice poate fi bolile endocrinologice, care sunt însoțite de simptome precum transpirația crescută. Infracțiunile minore ale acestui tip de termoreglare sunt observate la oameni în timpul stresului emoțional. Dar această condiție este ușor oprită.

3. Chimic
Motivele încălcării termoregulării chimice includ:

 • intoxicarea corpului;
 • perioada de gestație;
 • slăbirea sistemului imunitar;
 • astenie cronică a corpului;
 • afecțiuni endocrine;
 • scăderea nivelului de hemoglobină în sânge;
 • surmenaj.

Temperatura 36 ° C: ce înseamnă?

Acest indicator de temperatură poate fi prezent la oameni perfect sănătoși. Cauza acestei afecțiuni poate fi:

 • boala recenta;
 • dimineața, când toate procesele din organism sunt mai lent decât de obicei;
 • sarcinii;
 • medicamente necontrolate;
 • asigurarea insuficientă a organismului cu vitamina C;
 • suprasolicitare, oboseală.

De asemenea, o temperatură a corpului de 36 ° C poate vorbi despre evoluția anumitor boli și poate fi observată în condiții cum ar fi:

 • afecțiuni suprarenale:
 • reducerea funcției tiroidiene;
 • prelungirea postului, în urma căreia corpul este epuizat (adesea marcat prin aderarea necorespunzătoare la diete);
 • patologia creierului;
 • pierdere semnificativă de sânge;
 • bronșită cronică.

Semnele primare de scădere a temperaturii

Simptomele care pot indica o scădere a temperaturii includ:

 • somnolență crescută;
 • starea apatică, stare generală de rău;
 • pierderea apetitului;
 • inhibarea proceselor de gândire;
 • iritabilitate.

Dacă se observă o scădere a temperaturii corpului la un copil mic, acesta trebuie prezentat unui medic. Dacă o persoană adultă are o temperatură de aproximativ 36 ° C pentru o lungă perioadă de timp, dar în timpul examinării nu a dezvăluit nici o patologie, persoana este veselă și se simte minunată, starea sa poate fi considerată ca fiind normală.

Temperatura scăzută a corpului uman: cauzează în funcție de boli și alte afecțiuni patologice

1. exacerbarea bolilor cronice

Adesea, temperatura corpului scade dacă bolile care apar cronic sunt într-o etapă activă. Acest lucru este legat în mod direct de o scădere a defectelor organismului (imunitate), care sunt implicate direct în termoreglarea organismului. După ceva timp, simptomele bolii cronice de bază încep să apară și, dimpotrivă, temperatura poate crește. Acest lucru se datorează dezvoltării proceselor inflamatorii din organism. Aceasta înseamnă că o scădere a temperaturii este semnalul primar pentru o exacerbare a unei boli cronice.

2. Patologia creierului

Scăderea temperaturii poate fi unul din simptomele tumorilor tumorale din creier. Faptul este că aceste tumori stoarcă creierul, perturbând circulația sângelui în el, ceea ce duce la o tulburare a termoregulării organismului.

În plus față de scăderea temperaturii, tumorile cerebrale se pot dezvălui, de asemenea, prin prezența altor simptome, și anume încălcarea:

 • abilități de vorbire;
 • sensibilitate;
 • nivelul anumitor hormoni;
 • munca sistemului vegetativ;
 • presiunea intracraniană (în sus). Acest lucru este însoțit de greață, vărsături, amețeli;
 • memorie;
 • circulația cerebrală, însoțită de dureri de cap severe, dificil de eliminat prin administrarea de analgezice;
 • coordonarea mișcărilor;
 • auzului;
 • psihică (halucinații auditive și vizuale etc.).

3. Boli ale glandei tiroide

Adesea, scăderea temperaturii corporale este însoțită de o boală, cum ar fi hipotiroidismul, care se caracterizează prin tulburări funcționale ale glandei tiroide, precum și prin producerea insuficientă de hormoni tiroidieni. Acești hormoni susțin activitatea vitală normală a întregului organism, inclusiv activitatea organelor sistemului nervos.

Cele mai frecvente manifestări ale hipotiroidismului sunt:

 • cuie fragile;
 • creștere în greutate;
 • oboseală;
 • chilliness;
 • probleme de memorie;
 • pielea uscată;
 • constipație frecventă.

4. Infecții amânate

Un companion frecvent al condițiilor care apar după ce suferă de infecții virale și bacteriene este temperatura scăzută. Ca rezultat al bolii, resursele corpului sunt epuizate. În primul rând, se referă la sistemul nervos și imunitar. Iar centrul de termoreglare, situat în hipotalamus, așa cum se știe, se referă în mod specific la sistemul nervos.

5. Patologiile suprarenale

Adesea, un simptom sub formă de scădere a temperaturii are loc în prezența bolilor suprarenale. În primul rând, se referă la insuficiența suprarenală, cu alte cuvinte, boala lui Addison. De foarte mult timp se dezvoltă asimptomatic și se simte atunci când intră în faza cronică.
Această condiție se caracterizează prin următoarele manifestări:

 • putere slabă;
 • stări depresive;
 • urinare frecventă;
 • iritabilitate și temperament;
 • dureri musculare;
 • pierderea apetitului;
 • reducerea greutății;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • furnicături și amorțeală în membre;
 • crește setea.

6. Distonie vasculară vegetativă

Oamenii care suferă de această patologie, există încălcări ale termoreglementării datorate fluctuațiilor tensiunii arteriale, ceea ce duce la pierderi de căldură. Când distonia vegetativ-vasculară poate fi observată ca o creștere ușoară persistentă a temperaturii și scăderea ei.

Cele mai frecvente simptome ale acestei boli includ:

 • tulburări ale sistemului respirator;
 • durere in inima;
 • tahicardie;
 • tulburări de somn;
 • răcirea membrelor;
 • amețeli;
 • leșin.

7. Infecția cu HIV
Ca urmare a dezvoltării unei stări de imunodeficiență, o persoană are diverse simptome, inclusiv o temperatură scăzută a corpului. Motivele pentru care manifestările devin mai pronunțate sunt cel mai adesea cauzate de infecțiile bacteriene, parazitare și virale asociate.

Imunodeficiența, în plus față de temperatura scăzută, este însoțită de:

 • frisoane;
 • o creștere a dimensiunii ganglionilor limfatici;
 • frecvente răceli;
 • scaune libere;
 • tulburări ale sistemului nervos;
 • defecțiuni ale sistemului digestiv;
 • dezvoltarea neoplasmelor tumorale;
 • transpirație crescută (mai ales noaptea);
 • pierdere în greutate;
 • slăbiciune în întregul corp.

După cum știți, în timpul intoxicației, temperatura crește, de obicei. Dar, în unele cazuri, poate scădea semnificativ. Acest lucru se datorează depresiei sistemului nervos, care este implicată în procesele de termoreglare a corpului.

Intoxicarea severă, pe lângă temperatură scăzută, se poate manifesta sub forma unor astfel de simptome:

 • pierderea conștiinței;
 • tulburări neurologice. De exemplu, atunci când o persoană este imersată într-un "somn adânc", care este înlocuit de perioade de excitare extremă;
 • afectarea ficatului și a rinichilor;
 • vărsături, greață, diaree;
 • slăbiciune;
 • hemoragii cu severitate variabilă (pornind de la mici specimene mici, terminând cu vânătăi extinse);
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • inima palpitații;
 • afectarea fluxului de sânge în membre;
 • marmură a pielii.

9. Distonie neurocirculatorie

O astfel de boală ca distonia neurocirculativă se caracterizează prin tulburări ale sistemului vascular, ceea ce duce la apariția hipotensiunii - tensiune arterială scăzută. În această condiție, există o extindere a paturilor vasculare, respectiv, urmată de pierderi de căldură și o scădere a temperaturii corpului.
În plus față de hipotensiune arterială, boala se manifestă prin următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • tahicardie;
 • tremurul în membre;
 • atacuri de panică;
 • hiperhidroză;
 • amețeli.

10. Depleția corpului (cașexia)

În această situație, există o pierdere semnificativă în greutate (uneori până la 50% din greutatea corporală totală). Stratul de țesut gras subcutanat aproape dispare, ca urmare a faptului că pielea devine încrețită și dobândește o nuanță gri "pământească". De asemenea, pe fata sunt simptome de deficit de vitamina.
În plus, atunci când corpul este epuizat, unghiile devin fragile, iar părul devine mai subțire și mai plictisitor. Adesea, atunci când apar cașexia constipație frecventă. La femei, volumul sângelui circulant scade, ceea ce determină o lipsă de menstruație.

De asemenea, când epuizarea poate fi observată tulburări mintale. La început, apare astenia - slăbiciune, resentimente, iritabilitate, slăbiciune și depresie. În cazul tratamentului reușit al patologiei, astenia va mai fi prezentă de ceva timp și, de asemenea, va fi însoțită de o temperatură corporală redusă.

Aceste condiții sunt de obicei rezultatul unor diete echilibrate necorespunzător. De exemplu, utilizarea insuficientă a alimentelor care conțin fier.

Simptomatologia, care se manifestă în deficiența de fier:

 • dificultăți la înghițire. Se pare că omul are un corp străin în laringele sale;
 • dependență de muraturi, alimente afumate, condimente și mâncăruri picante;
 • atrofia papilelor situate pe suprafața limbii;
 • deteriorarea părului, a unghiilor și a pielii;
 • tahicardie;
 • gura uscata;
 • performanță redusă, oboseală.

12. Boala radiologică
În cursul cronic al bolii radiațiilor, atunci când radiațiile ionizante acționează asupra corpului pentru o lungă perioadă de timp, se observă adesea o temperatură scăzută a corpului. În ceea ce privește evoluția acută a acestei boli, o astfel de condiție, dimpotrivă, se caracterizează prin febră.

Simptomele asociate cu temperatură scăzută în boala prin radiații:

 • pielea uscată;
 • dezvoltarea bolilor dermatologice;
 • prezența sigiliilor în zona zonelor iradiate;
 • cataracta;
 • apariția neoplasmelor maligne;
 • sfera sexuală oprimată;
 • reducerea defectelor corpului.

13. Pierderi semnificative de sânge
Ca urmare a leziunilor, arterele mari pot fi deteriorate, ceea ce duce la scăderea volumului sanguin circulant. Acest lucru implică o încălcare a termoregulării și, prin urmare, o scădere a temperaturii corpului.

Sângerarea internă este considerată cea mai periculoasă. De exemplu, în ventriculele creierului, în cavitățile pleurale și abdominale. O astfel de sângerare este destul de dificil de diagnosticat și, de regulă, intervenția chirurgicală este necesară pentru ușurarea acestora.

14. Hipoglicemia
Nivelul scăzut al zahărului din sânge duce, de asemenea, la scăderea temperaturii corpului. Această condiție poate apărea atunci când corpul este epuizat fizic și atunci când dieta este dezechilibrată, unde există o cantitate mare de produse din făină și dulciuri. Adesea această condiție devine precursor al dezvoltării diabetului.
Alte manifestări simptomatice în starea hipoglicemică:

 • dureri de cap;
 • copii diferiți;
 • atacuri de greață și vărsături;
 • erupții cutanate;
 • comportament inadecvat;
 • tahicardie;
 • încălcarea sistemului respirator;
 • circulație lentă;
 • tremor de mușchi;
 • încălcarea funcțiilor motoarelor;
 • confuzia conștiinței (o consecință poate fi leșin și / sau comă);
 • tahicardie;
 • pierderea senzației.

Suprasolicitarea cronică, care poate fi asociată, de exemplu, cu stres emoțional constant sau lipsă de somn, poate determina o scădere a temperaturii corpului. Dacă, după suprasarcini prelungite, corpul nu primește o recuperare compensatorie, poate să apară o eșec în orice sistem de organe. Aceasta presupune, de asemenea, dezvoltarea epuizării.

16. Condiții de șoc

Toate stările de șoc, de regulă, sunt însoțite de o scădere a temperaturii corporale. În medicină, există o clasificare a acestor condiții în funcție de natura, gravitatea și localizarea pagubelor. Se disting următoarele condiții de șoc:

 • neurogene (încălcarea sistemului nervos central);
 • cardiogenic (încălcarea activității cardiovasculare);
 • infecții toxice (intoxicație acută);
 • combinate (combinarea diferitelor tipuri de condiții de șoc);
 • septic (infecție masivă a sângelui);
 • traumatic (sindrom de durere);
 • anafilactic (reacții alergice).

Cu aproape orice tip de șoc, victima are următoarele simptome:

 • încălcarea sistemului respirator;
 • tahicardie;
 • pielea umedă care devine palidă sau albăstrui;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • confuzie (letargie sau, invers, excitare);
 • reducerea producției de urină.

Sarcina și temperatură scăzută a corpului

Uneori la debutul sarcinii la femei se înregistrează o scădere a temperaturii corporale. Puteți afla dacă motivul scăderii temperaturii este sarcina prin evaluarea obiectivă a stării femeii. În acest caz, va avea următoarele simptome:

 • atacuri de greață;
 • pierderea apetitului;
 • vărsături;
 • răcirea membrelor inferioare;
 • leșin;
 • dureri de cap prelungite.

Ce trebuie să faceți la temperaturi scăzute?

Pentru a ști cum să eliminați o temperatură scăzută, este necesar să aflați motivul scăderii acesteia. Dacă în timpul zilei temperatura variază de la 35,8 ° C la 37,1 ° C - acest lucru este considerat normal. De exemplu, dimineața, tarifele sunt mai mici decât seara.

Dacă pentru câteva zile temperatura, măsurată de trei ori pe zi, este scăzută, consultați un medic. Specialistul va prescrie examinările necesare și, după identificarea cauzelor care au determinat scăderea temperaturii, va prescrie un tratament competent. Medicul poate prescrie următoarele studii:

 • Ecografia glandei tiroide și a organelor interne;
 • piept de raze X;
 • ECG;
 • teste sanguine clinice și biochimice generale;
 • piept x-ray.

Dacă testele arată că aveți o boală gravă, vi se va face referire la specialiștii corespunzători.
În cazul detectării imunității reduse, veți fi prescris consumul de complexe de vitamine, imunomodulatoare, precum și ajustarea dietei.
La o temperatură mai scăzută, care a fost rezultatul hipotermiei, trebuie să bei victima cu ceai dulce fierbinte și să acoperiți cu o pătură caldă. De asemenea, vă puteți încălzi prin luarea unei băi calde.

Temperatura corectă a sexului poate scădea sau crește în funcție de ciclul menstrual.
Pentru a preveni dezvoltarea condițiilor însoțite de scăderea temperaturii corporale, respectați măsurile preventive. Mai des în aer liber, evitați stresul, mâncați bine, exercițiați și împietriți corpul.

Cauzele hipotermiei și scăderea temperaturii corpului la 35,8 grade


Un semn al bolii nu este numai temperatura corporală de peste 37 de grade, dar și sub 35,8. Este imperativ să se acorde atenție acestor indicatori pe termometru și să se facă tot posibilul pentru a elimina această patologie. Deci, temperatura corpului este de 35,8 - ce înseamnă asta? Să analizăm în detaliu motivele apariției acestui semn pe termometru. Detalii despre motivul pentru care există o scădere a temperaturii corpului, am scris în acest articol.

Ce este hipotermia?

Normal este temperatura corpului unei persoane în 36-37 de grade. Indicatorul ideal este 36.6 Co. Devierile mici într-o direcție sau alta nu sunt teribile. Ele depind de ceea ce face persoana și în ce condiții, în momentul în care este.

Scăderea citirii temperaturii pacientului sub 35,8 se numește hipotermie. Acesta nu este un fenomen atât de inofensiv. Acest simptom ascunde bolile grave care necesită tratament. Deci, de obicei, se manifestă disfuncții ale organelor și sistemelor din corpul uman, metabolismul și activitatea creierului.

Simptomele afecțiunii

Temperatura corpului uman sub 35,8 grade este însoțită de următoarele condiții ale corpului:

 • frisoane severe
 • congelare,
 • lipsa de energie,
 • oboseală,
 • amețeli,
 • senzație de rău
 • conștiința confuză
 • paloare,
 • somnolență severă
 • scăderea tensiunii arteriale
 • iritabilitate.

Aceste simptome apar ca urmare a încetinirii fluxului sanguin, a unei expansiuni puternice a vaselor de sânge, a schimbărilor în procesele din creier. Acest lucru afectează negativ nu numai activitatea mentală a unei persoane și activitatea inimii, dar și sistemul nervos suferă. Poate provoca halucinații.

Cauzele temperaturii hipotermiei corporale 35.8

Ce înseamnă asta, vă puteți da seama prin aflarea cauzei sale, pentru că ar putea fi:

 1. influența anumitor factori, eliminând ce indicatori de pe termometru revin la marcajul normal;
 2. cursul unei boli a unui anumit organ din organism.

În primul caz, vorbim despre cauze aleatorii care afectează o persoană pentru o perioadă scurtă de timp. Temperatura corpului poate scădea datorită:

 • epuizare nervoasă,
 • luând medicamente specifice
 • hipotermie
 • insomnie
 • sentimente puternice de foame
 • dieta prelungită
 • epuizare
 • intoxicare cu alcool sau droguri.

Dacă ceva din cele de mai sus a cauzat de fapt hipotermie, atunci într-un timp scurt, situația cu temperatura se va normaliza în cazul în care va înceta influența unui factor negativ asupra corpului. Atunci când acest lucru nu ajută, hipertermia este unul dintre simptomele bolii, care este detectată după o examinare în spital.

lipsa de energie

Activitatea mintală slabă, lipsa poftei de mâncare și scăderea temperaturii corpului indică faptul că nivelurile de hemoglobină trebuie verificate prin efectuarea unui test de sânge. Pentru a face acest lucru, mergeți la districtul terapeut și faceți o sesizare la laborator. Anemia de deficit de fier este una din cauzele temperaturilor sub 35,8.

sângerare

Datorită temperaturii scăzute a corpului, se poate presupune că sângerarea internă este prezentă în organism. Și, la rândul lor, apar pe fondul traumelor suferite, a creșterii unei tumori și a perturbărilor proceselor metabolice. Acest simptom alarmant este capabil să identifice medicul după examinarea corpului pacientului.

Problemele cu vasele afectează temperatura corpului uman. Dilatarea bruscă pe termen scurt a vaselor de sânge indică dezvoltarea distoniei vasculare, care se manifestă prin amețeală, cefalee, greață, iritarea efectelor luminii puternice și a sunetului puternic, precum și a temperaturilor scăzute.

Tulburări hormonale

Fluctuațiile în fondul hormonal conduc, de asemenea, la o scădere a temperaturii corporale la un nivel sub 35,8 C. Prin urmare, în timpul sarcinii, acest lucru este normal până când corpul femeii se obișnuiește cu o nouă stare.

diabet

Dacă temperatura corpului scade adesea la 35,8, ceea ce înseamnă diabet, endocrinologul poate confirma. Acest lucru este însoțit de sete constantă, urinare frecventă, amorțeală a extremităților, creștere în greutate.

Tulburări tiroidiene

Hipotermia apare atunci când disfuncția tiroidiană. Probleme pe față, când vitalitatea unei persoane se prăbușește, el devine lent fără nici un entuziasm.

Probleme ale glandelor suprarenale

Scade temperatura corpului ca urmare a încălcărilor glandelor suprarenale. Există o lipsă de hormoni androgeni, precum și de cortizol și aldosteron. Iritațiile frecvente, modificările de dispoziție, tahicardia, aritmia, pierderea apetitului, disfuncția înghițiturii sunt caracteristice unei persoane.

tumorile

Tumorile benigne sau maligne ale hipotalamusului, principalul regulator de temperatură din corpul uman, provoacă hipertermie susținută. În același timp, există frisoane, înghețarea membrelor, dureri de cap și amețeli.

astenie

Balanța slabă, apariția muștelor înaintea ochilor, scurtarea respirației, vederea încețoșată, paloarele pielii, precum și scăderea indicatorilor de temperatură sub 35,8 grade indică dezvoltarea sindromului astenic, care se dezvoltă din cauza lipsei de oxigen în țesuturi.

Bolile dermatologice

Bolile de piele determină, de asemenea, hipotermie. Psoriazisul sau forme mai severe ale bolilor de piele îi afectează aspectul.

Temperatura corpului unei persoane scade cu Orvi. În stadiile incipiente ale bolii, se menține o temperatură ridicată, iar undeva timp de 3-4 zile poate cădea sub 35,8 grade. Acest lucru se întâmplă în contextul epuizării forțelor organismului afectat de o infecție virală. Aceasta înseamnă că această condiție indică o scădere a imunității. Citiți despre temperatura de la Orvi în acest articol.

Cauzele hipotermiei din copilărie

Dacă temperatura corpului copilului scade la 35,8 - ce înseamnă asta? Pentru mulți părinți, această condiție poate provoca panică. Cu toate acestea, totul are motive proprii, și cel mai adesea sunt indirecte, dispărând după un timp.

De exemplu, se poate întâmpla după administrarea medicamentelor antipiretice datorită slăbicirii organismului după o boală. Mai ales o astfel de manifestare este specifică copiilor mici, deoarece mecanismul de menținere a regimului de temperatură încă nu s-au format.

Temperatura scăzută a corpului la un copil indică uneori o supradoză de utilizare a medicamentelor vasoconstrictoare sub formă de picături de congestie rece și nazală. Prin urmare, înainte de a utiliza medicamentul trebuie să fie familiarizați cu contraindicațiile sale.

Rareori hipotermia la un copil este o consecință a unei boli virale. El este însoțit de slăbiciune, somnolență, oboseală. La vârsta mai înaintată, o scădere a temperaturii corporale la copii poate indica o disfuncție a glandei tiroide, dezvoltarea diabetului.

Cauze de temperatură scăzută a corpului

Reglarea termică este una din funcțiile vitale ale corpului uman. Datorită multor sisteme vitale, temperatura corpului uman într-o stare normală este menținută în limite destul de înguste, în ciuda condițiilor de mediu.

Termoreglarea corpului uman este împărțită în substanțe chimice și fizice. Prima dintre aceste funcții prin creșterea sau scăderea intensității proceselor metabolice. Și procesele de termoreglare fizică apar datorită radiației căldurii, conducerii căldurii și evaporării umidității de pe suprafața corpului.

Este imposibil să nu enumerați metodele de măsurare a temperaturii. Ținând un termometru sub brațele noastre, care este răspândit în țara noastră, este departe de cea mai bună opțiune. Fluctuațiile temperaturii corporale înregistrate pot să difere cu un grad de cel real. În Occident, la adulți, temperatura este măsurată în cavitatea bucală și la copii (este dificil pentru ei să țină gura închisă mult timp) în rect. Aceste metode sunt mult mai precise, deși dintr-un motiv oarecare, dintr-un motiv necunoscut, nu s-au înrădăcinat.

Se crede pe scară largă că temperatura normală a unui corp uman este de 36,6 grade Celsius nu este corectă. Fiecare organism este individual și fără influența factorilor externi, temperatura corpului uman poate varia între 36,5-37,2 grade. Și acum, dincolo de aceste limite, este necesar să căutăm motivele acestui comportament corporal, deoarece temperatura corpului ridicată sau scăzută este un indicator al oricărei probleme: boli, funcționarea necorespunzătoare a sistemelor de susținere a vieții, factori externi.
De asemenea, temperatura corporală normală a fiecărei persoane fizice la un moment dat depinde, de asemenea, de mai mulți factori:

 • caracteristicile individuale ale organismului;
 • timpul zilei (aproximativ la șase dimineața la om, temperatura corpului este la un nivel minim și la 16 ore la maximum);
 • vârsta unei persoane (la copiii sub trei ani, temperatura normală a corpului este adesea de 37,3-37,4 grade Celsius, iar la vârstnici - 36,2-36,3 grade);
 • un număr de factori care medicina modernă nu a fost studiată până la sfârșit.

Și dacă starea de temperatură ridicată a corpului este cunoscută majorității, atunci puțini oameni știu despre reducerea sa sub limitele de reglementare, procesele care o provoacă și posibilele consecințe. Dar o astfel de stare nu este mai puțin periculoasă decât temperatura înaltă, așa că vom încerca să vorbim despre temperatura scăzută cât mai mult posibil.

Clasificarea hipotermiei

Medicamentul modern identifică două tipuri de scădere a temperaturii corporale sub normal:

 • temperatura scăzută a corpului - de la 35 la 36,5 grade;
 • temperatura scăzută a corpului - până la 34,9 grade. Această condiție în medicină este cunoscută prin termenul de hipotermie.

La rândul său, există mai multe clasificări ale hipotermiei. Primul dintre ele împarte această stare în trei grade de gravitate:

  • interval de temperatură lumină 32,2-35 grade;
  • media - 27-32,1 grade;
  • grea - până la 26,9 grade.

Al doilea împarte hipotermia în moderată și severă, cu o limită de 32 de grade. Această marcă din medicină este considerată a fi temperatura la care corpul uman epuizează posibilitățile de auto-încălzire. Această clasificare este considerată mai convenabilă din punct de vedere practic.

În conformitate cu această clasificare, la pacienții cu hipotermie moderată, se observă somnolență, letargie, tremurături și tahicardie. Nivelul de glucoză din sânge crește. În majoritatea cazurilor, un pat cald, haine uscate și băuturi calde vor ajuta la corectarea situației. Examenul obligatoriu pentru hipotermie moderată este o electrocardiogramă. Perturbarea proceselor de termoreglare duce adesea la probleme cu ritmul inimii.

Hipotermia severă, conform acestei clasificări, este o condiție extrem de periculoasă. Scăderea temperaturii sub 32 de grade cauzează disfuncționalitatea multor sisteme de susținere a vieții. În particular, funcționarea sistemelor respiratorii și cardiovasculare este perturbată, activitatea mentală și procesele metabolice sunt încetinite.
În același timp, 27 de grade sunt deja considerate un indicator critic care poate duce la moartea unei persoane. La această temperatură, pacienții dezvoltă o comă, elevii nu reacționează la lumină. Fără asistență medicală de urgență și încălzire foarte activă, există foarte puține șanse să supraviețuiască unei persoane.

Deși povestirile sunt cazuri cunoscute, când, după o supracolire lungă (șase ore de ședere a unei fete canadiene de doi ani în frig) la o persoană, temperatura corpului a scăzut la 14,2 grade, dar a supraviețuit. Dar este mai degrabă o excepție de la regula că hipotermia este o condiție extrem de periculoasă.

Cauzele hipotermiei

O scădere semnificativă a temperaturii corpului față de valorile normale este un semnal direct pentru o examinare ulterioară. Și aici este necesar să analizăm în detaliu motivele care provoacă o scădere gravă a temperaturii corpului. În principiu, există multe dintre ele și, din motive de confort, motivele temperaturii scăzute a corpului sunt împărțite în trei grupe:

   • fizic, temperatură scăzută. Defecțiunile funcționale în procesul de termoreglare conduc la pierderi excesive de căldură. În cele mai multe cazuri, aceasta se datorează dilatării vaselor de sânge și duratei unei astfel de afecțiuni. În special, hipotermia cauzată de aceste cauze se manifestă la persoanele cu tensiune arterială scăzută, care au nave dilatate - o condiție tipică.
    În plus, bolile sistemului endocrin conduc la hipotermie fizică. Și pentru a fi mai precis - transpirație crescută, care încalcă termoregulările naturale;
   • cauze chimice ale temperaturii scăzute a corpului. Acestea includ intoxicarea corpului, imunitatea slăbită, nivelurile scăzute de hemoglobină, tulpina emoțională și fizică, în timpul sarcinii;
   • comportamental, temperatură scăzută a corpului. Acest grup identifică cauzele care rezultă din percepția inadecvată a temperaturii ambiante umane. Adesea, hipotermia comportamentală apare din cauza efectelor asupra alcoolului și a drogurilor, precum și a stării mentale dezechilibrate.

După cum sa menționat deja, fiecare dintre aceste grupuri de premise pentru hipotermie implică destul de puține motive. Indicăm mai specific principalele:

Top