Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Oseltamivir - instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii
2 Laringită
Cum să vindeci o durere în gât acasă
3 Rinită
Cum să restabiliți repede o voce rătăcită
Image
Principal // Clinici

Temperatura 37.2 fără simptome la femei. Cauzele febrei și ce trebuie să facă


O ușoară creștere a temperaturii corpului poate fi declanșată de factori externi sau alte procese care apar în corpul uman.

Dacă o persoană se plânge de o febră sistematică de mult timp, în timp ce nu există alte simptome - trebuie să faceți imediat un examen. O astfel de condiție poate pune în pericol viața și poate indica o boală gravă.

Cauze posibile ale febrei 37 fără simptome la femei

Evident, pentru anumite simptome, există motive pentru acest lucru. Același lucru se poate spune despre schimbările de temperatură la femei, mai ales dacă acesta rămâne la 37 de grade pentru o lungă perioadă de timp.

De regula, sub aceasta, desigur, o reactie de protectie in organism din cauza oricarei procese inflamatorii neobisnuite. Hipotalamusul este responsabil pentru reglarea temperaturii și la cele mai mici efecte asupra corpului începe să-l schimbe.

Un organism sub influența diferitelor virusuri sau bacterii începe să se protejeze, activând astfel sistemul imunitar. Acest semnal afectează hipotalamusul, care, la rândul său, afectează centrul de termoreglare și creșterea temperaturii.

În plus, febra poate fi uneori necesară pentru controlul și producerea interferonului în organism în cazurile de infecție cu gripa sau ARVI. Într-un astfel de mediu, boala va continua, deși mai greu, dar mai rapid.

Destul de des, procesul de termoreglare poate fi deranjat de medicamente numite pirogene. Toate acestea conduc la o creștere a temperaturii corpului și la o deteriorare a bunăstării generale. Acest lucru se poate întâmpla, atât din medicamente, cât și din toxine sau vaccinuri.

Este necesar să se ia în considerare diferite boli, ca fiind cauzele febrei. Opțiunile principale includ următoarele opțiuni:

 • boli ale sistemului respirator;
 • infecție;
 • afectarea sistemului nervos;
 • deteriorarea dinților;
 • tuberculoza;
 • infecții helminți;
 • carcinomul autoimun;

Dacă temperatura este de 37 pe săptămână

De multe ori, pot exista situații în care temperatura durează o săptămână fără semne de boală. Acest proces se numește febră de grad scăzut. Aceasta înseamnă că temperatura crește între 37 și 37,9 grade Celsius.

În astfel de situații, oamenii încep să se adreseze medicilor pentru a afla motivul creșterii temperaturii corporale și pentru a diagnostica boala corectă. În plus, poate fi însoțită de o vizită la mai mulți doctori și de testare.

Adesea, temperatura subfebrilă poate fi motivul pentru care infecția nu se poate dezvolta într-o etapă mai gravă. Dar nu uitați de măsurarea corectă a temperaturii.

În acest calcul trebuie luate regulile care urmează:

 1. Dacă se măsoară în cavitatea orală, limitele temperaturii normale vor fi de 35,5 - 37,5.
 2. Când se măsoară în rect, rezultatul normal poate fi 36,6 - 38,0.
 3. La alegerea opțiunii tradiționale - axila, rezultatul normal este de 34,7 - 37,0.

Cauze naturale ale febrei la femei

Dacă temperatura ridicată este menținută pe parcursul zilei, după care este normalizată, nu există motive serioase pentru entuziasm, dar ar trebui să acordați atenție bunăstării. Astfel de modificări în organism pot fi cauzate de:

 • modificări ale nivelurilor hormonale în ultima fază a menstruației, în timpul sarcinii sau alăptării, precum și în timpul menopauzei;
 • situație stresantă (o cantitate mare de adrenalină este eliberată în sânge);
 • oboseală;
 • oboseala cronica.


În astfel de cazuri, ei caută rareori ajutorul unui specialist, deoarece vă puteți reînnoi propria putere. Și pentru a normaliza temperatura, este suficientă o odihnă bună, o alimentație echilibrată și emoții pozitive.

Temperatura 37.2 fără simptome, ca indicator al bolii

Temperatura 37.2 fără simptome la o femeie apare ca un indicator al bolii. Dacă măsurătorile au fost efectuate corect și, timp de câteva zile, indicatorii nu se schimbă, este necesar să se consulte un specialist cât mai curând posibil.

Bolile infecțioase în stadiile incipiente

Bolile infecțioase ascunse în stadiile inițiale nu au adesea simptome pronunțate, cu excepția febrei. O ușoară creștere a temperaturii poate indica astfel de boli infecțioase precum:

 • Cistita sau pielonefrita - pacientul se plânge de o ușoară febră, dar după câteva zile sau săptămâni apar alte simptome ale bolii.
 • Prezența formelor patologice în corpul streptococilor este însoțită de o creștere a temperaturii, care durează o săptămână.
 • Gripa sau ARVI sunt uneori însoțite de o temperatură de 37, 2 fără simptome la femei. Dacă imunitatea este suficient de puternică, pacientul nu are simptome standard ale bolii, cum ar fi nasul curbat sau cefaleea, iar boala însăși dispare în câteva zile.
O temperatură de 37,2 fără simptome evidente la femei poate indica o infecție bacteriană, cum ar fi rubeola sau parotita.
 • Infecția urogenitală este însoțită de febră. Adesea, alte simptome ale bolii vor apărea în curând.
 • Unul dintre primele semne ale infecției HIV într-un stadiu incipient este creșterea temperaturii până la 38 de ani.

Manifestări alergice

Ingestia unui alergen afectează negativ performanțele tuturor organelor. În unele cazuri, există o ușoară creștere a temperaturii:

 • reacții medicamentoase;
 • intoxicație tuberculoasă;
 • reacție alergică la lână, polen, în jos;
 • insectă;
 • alergie la alimente.

De regulă, manifestările alergice sunt însoțite nu numai de febră, ci și de alte simptome.

Cele mai frecvente reacții ale corpului la un alergen sunt roșeața, erupția cutanată, tusea uscată etc.

Dacă temperatura a revenit la normal după ce a luat medicamente antialergice, motivul a fost eliminat.

Boli sistemice ale organelor

Bolile sistemice ale organelor sunt caracterizate ca afecțiuni autoimune, în urma căreia începe respingerea propriilor țesuturi. Cele mai frecvente boli sistemice în care există o creștere a temperaturii corporale:

 • lupus eritematos;
 • reumatismul acut;
 • vasculita;
 • Boala este încă.


În majoritatea cazurilor, o creștere a temperaturii corporale este însoțită de febră. Temperatura de la 37 poate crește până la 39 de grade, ceea ce indică o exacerbare a bolii.

Diferite neoplasme

Temperatura 37, 2 fără simptome la o femeie poate indica prezența unei tumori maligne și benigne. Corpul uman reacționează astfel la schimbări și încearcă să avertizeze asupra pericolului.

În stadiile ulterioare ale bolii, o creștere a temperaturii indică procesul de dezintegrare a tumorii și intoxicația corpului.

Fii atent! Pentru o lungă perioadă de timp, bolile grave se pot manifesta doar cu o ușoară febră. Femeilor li se recomandă să contacteze mai întâi un mamolog și un ginecolog.

Bolile endocrine

Cauzele bolilor endocrine sunt în încălcarea fondului hormonal, iar simptomele bolii pot fi complet neașteptate: o pierdere accentuată sau creștere în greutate, confuzie și, desigur, o temperatură instabilă.

Temperatura corpului 37: determină o temperatură constantă ridicată

Atunci când temperatura corpului crește până la 38 de grade și mai mult, cel mai adesea motivele pentru aceasta se află în dezvoltarea unei friguri.

Cu toate acestea, uneori temperatura ridicată pentru o lungă perioadă de timp este la nivelul de 37 de grade, acesta este un semnal foarte alarmant și adesea indică probleme grave de sănătate.

Ce este temperatura subfebrilă

În general, temperatura corpului nu ar trebui să fie în mod constant la același nivel, deoarece în fiecare persoană apar în mod constant diferite procese chimice și fiziologice.

Mulți oameni consideră o ușoară abatere de la numărul general acceptat drept o încălcare a sănătății, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

 1. Indicatorii temperaturii normale pot varia, în funcție de starea fiziologică a organismului, metoda și locul măsurării, ora din zi, starea hormonală, gradul de efort fizic, umiditatea și temperatura în cameră și așa mai departe.
 2. În timpul zilei, la persoanele sănătoase, datele pot crește și scădea cu 0,5 grade. Scăderea maximă a temperaturii are loc la 4-6 dimineața, iar creșterea maximă este de 16-20 de ore. În acest sens, schimbările de indicatori de temperatură pe parcursul zilei sunt cel mai des asociate cu caracteristicile fiziologice ale corpului.
 3. Fiecare persoană are un ritm individual zilnic, care se schimbă odată cu modul corect al zilei și odihna regulată. De asemenea, febra de grad scăzut este caracteristică femeilor tinere de o dispoziție ascetică de caracter, care sunt predispuse la frecvente dureri de cap și distonie vegetativă.

Temperatura subfebrilă este o condiție a corpului, care este însoțită de o creștere frecventă sau periodică a temperaturii la 37-38,3 grade. Temperatura reală ridicată este considerată a fi indicatorii obținuți atunci când se măsoară cu un termometru în gură sau rect, dacă sunt 38,3 grade sau mai mult.

Chelochek este o creatură cu sânge cald, astfel încât temperatura corpului uman este capabilă să mențină o temperatură stabilă a corpului pe tot parcursul vieții.

Indicatorii de temperatură pot fluctua sub stres, după ce au mâncat, când o persoană dormește. La femei, se observă o schimbare a temperaturii într-o anumită perioadă a ciclului menstrual.

Atunci când o persoană este afectată de anumiți factori, apare o reacție protectoare a corpului sub formă de febră. Chiar și o mică creștere a temperaturii accelerează procesul metabolic și protejează organismul de reproducerea microorganismelor dăunătoare.

De asemenea, o creștere a temperaturii indică deseori deteriorarea fizică și psihologică a sănătății.

Indicatorii temperaturii normale sunt după cum urmează:

 • Când se măsoară în axilă, temperatura la o persoană sănătoasă este de 34,7-30,0 grade.
 • Când se măsoară în rect, cifrele sunt de 36,6-38,0 grade.
 • Când se măsoară în cavitatea orală, temperatura poate fi de 35,5-37,5 grade.

Temperatura medie la măsurarea în axilă este de 36,6 grade, dar valoarea datelor pentru fiecare persoană poate varia, în funcție de caracteristicile individuale ale organismului. Pentru cineva, o temperatură de 36,3 grade este considerată normală, iar cineva vede în mod constant indicatori de 37-37,2 grade.

Între timp, temperatura subfebrilă indică de obicei anumite tulburări în sănătatea umană sub forma unui proces inflamator lent. Prin urmare, este imperativ să se determine exact ce cauzează o astfel de afecțiune și să se identifice focalizarea inflamației, dacă este cazul.

Dar este necesar să se ia în considerare dacă măsurătorile au fost luate corect. Astfel, o schimbare a indicatorilor de temperatură poate fi observată dacă temperatura a fost măsurată într-o persoană excesiv de îmbrăcată sau supraîncălzită. De asemenea, o încălcare a termoregulării are loc cu hipertiroidismul.

Dacă temperatura corpului de 37 de grade durează mai mult de o săptămână fără semne vizibile de boală, pacientul simte apatie și slăbiciune, motivele pentru acest lucru pot fi diferite.

Cauzele febrei de grad scăzut

În primul rând, motivele pentru care pacientul are o temperatură constantă ridicată sunt asociate cu o reacție protectoare a corpului la orice proces advers.

Cu aceasta, organismul încearcă să lupte împotriva virușilor, a bacteriilor, dacă o persoană dezvoltă inflamație sau infecție.

A scăpa cifrele și a lua medicamente antipiretice în acest caz este absolut imposibilă.

 1. La femei, cauzele pot fi asociate cu modificări hormonale în organism în timpul ciclului menstrual cu câteva zile înainte de menstruație.
 2. Adesea, schimbările de temperatură conduc la epuizarea sistemului imunitar. În acest caz, pacientul devine repede obosit, transpiră puternic și uneori își pierde greutatea.
 3. În unele cazuri, organismul poate reacționa la antibiotice prin creșterea temperaturii. O anumită condiție este cauzată de anumite feluri de mâncare picante, care măresc transpirația și măresc temperatura la 37 de grade.
 4. Se pot produce frisoane sau o supraîncălzire ușoară dacă s-a efectuat o intervenție chirurgicală sau s-a efectuat o transfuzie de sânge.
 5. Când sistemul nervos este tulburat, oboseală nervoasă și fizică, solicitările frecvente pot fi creșterea temperaturii corpului.
 6. Datorită unei tulburări metabolice, apare deseori spasmul vaselor superficiale și disfuncționalitățile sistemului endocrin.

Cine poate avea febră scăzută

Cel mai adesea temperatura subfebrilă este menținută dacă o persoană se dezvoltă la rece. În plus, pacientul dezvoltă simptome, cum ar fi tuse frecventă, durere în gât, mușchii bolniți, nas curbat și dureri de cap. De asemenea, o afecțiune similară poate apărea dacă o persoană a suferit recent o boală și organismul se recuperează treptat după eliberarea infecției.

În unele cazuri, o temperatură ridicată persistă dacă, sub sarcini grele, solicitări frecvente, schimbări abrupte ale zonei orare și climatice, se dezvoltă termoneuroză. Această afecțiune este adesea întâlnită la persoanele cu distonie vegetativ-vasculară ca reacție la influența externă.

Dacă, în plus față de o creștere a temperaturii, pacientul se fierbe în abdomen, există greață, aversiune la hrană și scaune libere, motivele pot fi în infecția intestinală. Aceasta este ceea ce poate provoca o creștere a temperaturii.

Temperatura constant ridicată poate fi rezultatul influențelor psihogene asupra conștienței anumitor substanțe. Ei provoacă boală, stres, anxietate, frică și o experiență puternică.

O temperatură de 37 de grade uneori raportează o febră, care poate provoca boli exotice aduse din străinătate. În acest caz, este necesar să se consulte un medic cu boli infecțioase și să se treacă la testele necesare.

Creșterea prelungită a temperaturii până la 37 de grade poate înregistra hipertermie congenitală sau dobândită. De asemenea, se observă febră de grad scăzut în infecțiile cronice bacteriene, fungice, parazitare sau virale, incluzând sifilisul, toxoplasmoza și tuberculoza.

Tumorile maligne pot provoca, de asemenea, o temperatură subfebrilă. În cazul în care pacientul are modificări autoimune, poate apărea o temperatură ridicată constantă.

Prin urmare, pentru a exclude prezența bolilor reumatoide, tulburărilor hormonale și altor tulburări, este necesar să se efectueze o examinare completă de către un medic.

Cum se măsoară temperatura

Măsurarea temperaturii se realizează utilizând un termometru medical în mai multe părți ale corpului. Cel mai adesea, termometrul este plasat în axilă sau în rect. Când sunt măsurate în indicii rectului sunt mai exacți, dar această metodă este cea mai des utilizată pentru copii.

Pentru ca indicatorii de temperatură să fie corecți și exacți, este necesar ca axila să fie uscată. Dacă pacientul se transpiră profund, ștergeți secrețiile de sudoare sub braț și permiteți pielea să se usuce complet. astfel încât este important să știți cum să măsurați temperatura corpului cu un termometru cu mercur.

Este important să se asigure că figura inițială a termometrului nu a fost mai mare de 35 de grade. Măsurarea temperaturii în axilă este efectuată timp de cel puțin zece minute.

Dacă există îndoieli cu privire la acuratețea indicatorilor, merită să folosiți un alt termometru, deoarece motivul ar putea fi în termometrul care nu funcționează.

Ce trebuie să faceți atunci când temperatura subfebrilă

Dacă temperatura este de 37 de grade și nu se schimbă pe parcursul zilei, nu vă panicați, aceasta poate fi o reacție normală a corpului la un climat fierbinte, oboseală. Când indicatorii de temperatură rămân ridicați timp de o săptămână sau mai mult, merită să aflați care este cauza.

Deoarece această condiție poate provoca aproape orice factor, tratamentul trebuie efectuat numai după ce ați contactat medicul și ați efectuat o examinare completă.

Când medicul primește rezultatele testelor de sânge și de urină, el va fi capabil să diagnosticheze cu precizie boala și să prescrie setul necesar de medicamente. Un test de sânge general va arăta dacă pacientul are procese inflamatorii ascunse în organism.

Chiar dacă febra persistă de mult timp, este imposibil să luați medicamente antipiretice în orice caz, altfel organismul nu va fi capabil să lupte împotriva bolii. Dacă vina stării slabe este suprasolicitată, se recomandă să vă odihniți și să aveți un somn bun.

Pentru a crește imunitatea, este necesar să includeți în dieta alimente bogate în vitamina C, legume, fructe. De asemenea, puteți lua un complex de vitamine și medicamente imunostimulatoare.

În cazul în care, pe lângă creșterea temperaturii, pacientul are o slăbiciune generală, tuse, stare generală de rău, cefalee, este necesar să se consulte un medic.

Ce să nu faceți atunci când crește temperatura

După cum sa menționat mai sus, medicamentele antipiretice nu trebuie luate în nici un caz pentru a reduce temperatura. Organismul trebuie să facă față schimbărilor pe cont propriu, altfel tratamentul necorespunzător poate duce la complicații și agravarea situației.

 • Atunci când schimbați indicatorii de temperatură nu este nevoie să puneți mușchi de muștar, faceți o comprimare de alcool, mergeți la baie, beți fierbinte, beți băuturi alcoolice.
 • Deoarece în timpul bolii organismul este răcit prin transpirație, nu este necesar să înfășurați pacientul în pături calde. Ca urmare a acestei încălziri, corpul nu se poate răci pe deplin în mod natural.
 • Nu se recomandă încălzirea camerei și folosirea unui umidificator. Aerul umed împreună cu microorganismele dăunătoare pot intra în plămâni prin gură, mai ales dacă pacientul are un nas înfundat. Este plină de bronșită sau pneumonie.
 • De asemenea, aerul umidificat contribuie la încălcarea transpirației, din cauza căruia corpul nu este capabil să se răcească singur. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că temperatura aerului din cameră a fost de 22-24 grade.
 • Este foarte dăunător să faceți aluaturi de alcool sau oțet, deoarece fumul poate provoca leșin sau amețeli. În acest caz, soluțiile de alcool se evaporă instantaneu de pe suprafața pielii, din cauza căreia corpul este răcit brusc. Acest lucru provoacă un frison, iar pacientul pierde energie și putere.
 • Nu trebuie să luați antibiotice până când nu mergeți la medic, deoarece acestea pot dăuna funcționării sistemului imunitar, agravând și mai mult situația.

Pentru a normaliza starea pacientului și pentru a scăpa de boală, trebuie să beți o mulțime de fluide. Pentru a face acest lucru, puteți folosi suc de lingonberry sau afine, apă minerală, ceai din plante cu decolorare de lamaie, tei sau zmeură. Utilizarea băuturilor zaharoase nu este recomandată, deoarece glucoza contribuie la răspândirea bacteriilor dăunătoare.

La temperaturi ridicate, trebuie să respectați odihna de pat. Somnul este cel mai bun în hainele realizate din țesături naturale. Grasimi, prăjite, picante și alte feluri de mâncare grele ar trebui să fie excluse din dietă. Dr. Komarovsky vă va spune despre temperatura ridicată și tratamentul acesteia în videoclipul din acest articol.

De ce are temperatura corpului 37 mult timp?

Creșterea indicatorilor de temperatură la valori scăzute este destul de comună. Aceasta poate fi o manifestare a ambelor boli și poate fi considerată normă. Ce se întâmplă dacă o persoană are o temperatură de 37 de grade?

Cauzele febrei de grad scăzut

O temperatură a corpului de 37 de grade se poate menține timp de câteva zile sau chiar o săptămână. Dar de ce se păstrează aceste valori?

Este obișnuit să evidențiem mai multe cauze de natură infecțioasă sub forma:

 • infecții virale sau bacteriene acute;
 • proces inflamator cronic;
 • dezvoltarea tuberculozei sau a infecției HIV;
 • apariția virusului hepatitic în natură.

Dacă o temperatură de 37 de zile durează o săptămână, motivele pot fi:

 • apariția formațiunilor tumorale;
 • boala tiroidiană;
 • tulburări de sânge sub formă de anemie;
 • Boala Crohn;
 • colită ulcerativă nespecifică;
 • spondilita anchilozantă;
 • reumatism.

Cauzele pot avea, de asemenea, un caracter psihogenic sau pot acționa ca o coadă după o boală anterioară.

Cauze de tip infecțios


Cel mai adesea, temperatura creste cu o frig. În acest caz, există și alte simptome sub forma:

 • congestie nazală;
 • dificultăți de respirație;
 • curge nasul;
 • tuse uscată sau descărcare prin spută;
 • erupții pe piele.

Unele boli din copilărie sunt ușoare. Acestea includ varicela sau rujeola.

Cu o infecție focală lungă, simptomele treptat se șterg și devin obișnuite. Prin urmare, singurul semn al unei afecțiuni disfuncționale este temperatura subfebrilă. Într-o astfel de situație, găsirea cauzei pe cont propriu este destul de dificilă și, prin urmare, necesită asistența unui specialist.

O creștere îndelungată a temperaturii poate fi observată cu:

 1. Tulburări ale sistemului nervos central sub formă de amigdalită, antritică, otită medie, faringită;
 2. boli dentare sub formă de formațiuni carioase;
 3. boli ale sistemului digestiv sub formă de gastrită, colită sau pancreatită;
 4. boli inflamatorii ale sistemului urinar;
 5. procese inflamatorii în organele genitale feminine și masculine;
 6. un abces la locurile de injectare;
 7. ulcere pe termen lung la pacienții vârstnici și la pacienții cu diabet zaharat.

Dacă temperatura unei persoane crește constant la 37 de grade, medicul va cere să fie examinat, care include:

 • analiza generală a sângelui și a urinei;
 • consilierea cu specialiști sub forma unui otolaringolog, gastroenterolog, dentist, ginecolog;
 • computerizata sau tomografie magnetica;
 • diagnosticarea cu ultrasunete;
 • Examinarea cu raze X.

Temperatura constantă poate indica alte patologii. Dar ei sunt diagnosticați mult mai puțin frecvent.

  Toxoplasmoza. Simptomele pacientului sunt foarte rare. Experții spun că toți iubitorii de rase de pisici suferă de o astfel de infecție parazitară.
  Toxoplasmoza este considerată foarte periculoasă când prima infecție survine în timpul gestației. Un astfel de proces amenință dezvoltarea anomaliilor congenitale la copil. Simptomele sub forma unei ușoare creșteri a temperaturii corporale, a afectării organului vizual și a sistemului digestiv sunt caracteristice.

Tratamentul se efectuează cu medicamente antiparazitare. Pentru diagnostic este necesar să se efectueze o analiză imunologică specială pentru determinarea anticorpilor. Bruceloza. Dacă temperatura durează o săptămână sau chiar mai mult, atunci această afecțiune este probabil observată. Cel mai adesea apare la persoanele care lucrează la fermă și la veterinari.

Simptomele se manifestă sub formă de stare febrilă periodică, durere în țesuturile articulare și musculare, scăderea funcției auditive și vizuale, confuzie.

Această boală nu este periculoasă pentru oameni, dar poate duce la efecte adverse sub forma unor modificări ale stării mentale și a sistemului motor. Alte infecții parazitare. Dacă temperatura pacienților crește în fiecare seară, poate fi prezența viermilor în organism. Când infectați cu paraziți pe organele interne poate fi un proces inflamator de lungă durată. Și de multe ori temperatura de 37 de grade este singurul semn al problemelor din organism.

Pentru a fi verificat prezența viermilor, este necesar să se efectueze o examinare, care constă în furnizarea unui test de sânge general pentru indicatorii ESR și eozinofile, o analiză a fecalelor pentru prezența unui ou vierme. Dacă se găsește o infecție, medicul va prescrie medicamente antihelmintice. Tuberculoza. Mulți pacienți consideră că boala în prezent este destul de rară. Dar dacă temperatura este de 37 pentru o lungă perioadă de timp, atunci poate motivul stă tocmai în acest sens. Cel mai adesea, această boală afectează lucrătorii medicali, copii mici, studenți și soldați.

Tuberculoza este o infecție bacteriană care afectează plămânii umani. Pentru a diagnostica boala, se efectuează anual un test Mantoux și fluorografie.
Simptomele principale includ oboseală crescută, slăbiciune, scăderea sau lipsa poftei de mâncare, scăderea bruscă a greutății corporale, creșterea presiunii, senzație dureroasă în regiunea lombară, sânge în urină, tuse și respirație.

Bolile endocrine

Unii pacienți se întreabă de ce temperatura este de 37 fără simptome? Deseori cauza este o tulburare a glandei tiroide. Când tiroida începe să muncească din greu, toate procesele metabolice sunt accelerate, ceea ce afectează termoreglarea organismului.

Dacă temperatura 37 nu are simptome, atunci trebuie să treci un test de sânge pentru hormoni. Cu un curs lung al bolii, pot exista alte semne sub forma:

 • iritabilitate crescută;
 • puls rapid și hipertensiune arterială;
 • un scaun liber;
 • o scădere accentuată a greutății corporale;
 • pierderea excesivă a părului.

Când se confirmă diagnosticul, pacientului i se prescrie terapia hormonală.

Dezvoltarea anemiei

Anemia este o boală asociată cu o scădere a nivelului de hemoglobină din sânge. Această condiție poate apărea din mai multe motive. Dar, cel mai adesea, boala este observată la o femeie, deoarece ea este cea care tratează regulat pierderi de sânge minore.

În unele situații, concentrațiile hemoglobinei pot fi normale, dar cantitatea de fier din sânge poate fi scăzută. Un astfel de proces se numește anemie latentă.
Semnele acestei boli sunt ascunse în:

 • mâini și picioare reci;
 • pierderea rezistenței și scăderea capacității de lucru;
 • dureri de cap regulate și amețeli;
 • părul și unghiile proaste;
 • o somnolență crescută în timpul zilei;
 • mâncărimea pielii și uscăciunea pielii;
 • apariția regulată a stomatitei sau glossitei;
 • slabă portabilitate a camerelor înfundate;
 • dezechilibrul scaunului și incontinența urinară.

Dacă pacientul are o temperatură de 37 de luni, atunci trebuie să faceți un examen, care include:

 • donarea de sânge pentru hemoglobină;
 • donarea de sânge la nivelul feritinei;
 • studiul sistemului digestiv.

Dacă pacientul confirmă diagnosticul, tratamentul constă în a lua fier bivalent sub formă de Sorbifer și Ferretab. În același timp, este necesar să se utilizeze acid ascorbic. Durata terapiei de tratament este de trei până la patru luni.

Boli autoimune

Cele mai frecvente sunt:

 • poliartrita reumatoidă;
 • infestarea glandei tiroide;
 • lupus eritematos sistemic;
 • Boala Crohn;
 • toracică toxică;
 • Sindromul Sjogren.

Dacă temperatura corpului a fost menținută la 37 de grade timp de două săptămâni, medicul va ordona un examen, care include:

 • donarea de sânge pentru analiza ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • donarea de sânge pentru proteine;
 • cercetarea factorului reumatoid;
 • screening pentru celule care indică prezența lupusului eritematos sistemic.

După diagnosticarea bolii, tratamentul va consta în utilizarea de imunosupresoare, medicamente antiinflamatorii și hormonale.

Temperatura coada

Dacă temperatura crește seara, fără semne de răceală, pacientul poate avea o coadă de temperatură. Apare după ce a suferit o infecție la rece sau gripa.

Durata acestei stări nu depășește, de obicei, mai mult de șapte zile. Prin urmare, nu necesită tratament și trece de la sine.
Dar pacientul care suferă de boli trebuie să acorde atenție consolidării funcției imunitare. Pentru a face acest lucru, ia vitamine, mananca o multime de fructe si legume, exercitii si temperament.

Cauzele naturii psiho-emoționale

Adesea, după o zi lucrătoare, o persoană se simte slăbită, fizic și moral. Ca rezultat, temperatura crește peste 37 de grade. Acest fenomen este adesea observat la copii mici, la femei în perioada de gestație și la alăptare, adolescenți. Toate acestea sunt legate de situații stresante și suprasolicitare emoțională.

Dacă nu se observă alte semne, atunci se consideră că starea de sănătate este normală. Nu necesită tratament. Este suficient să urmați mai multe reguli:

 • asigurați un somn complet cel puțin opt ore pe zi;
 • de multe ori plimbare în aer proaspăt;
 • vă faceți griji mai puțin.

Dacă pacientul are o psihică instabilă și se confruntă cu atacuri de panică, atunci ar trebui să solicitați ajutor de la un psihoterapeut. Astfel de oameni sunt, de obicei, într-o stare de depresie lungă și au o organizare mentală fină.

Febra medicamentului de grad scăzut

Dacă temperatura durează o săptămână, trebuie să fiți atenți la faptul că pacientul a luat-o înainte. Acest fenomen este adesea observat atunci când se aplică:

 • adrenalină, efedrină, norepinefrină;
 • atropină, anumite grupuri antidepresive, antihistaminice și medicamente antiinflamatoare;
 • neuroleptice;
 • agenți antibacterieni;
 • chimioterapie pentru formarea tumorilor;
 • stupefiante narcotice;
 • preparate de tiroxină.

Cu anularea în timp util, indicatorii de temperatură revin din nou la normal.

Dacă un pacient are o temperatură de 37 de grade pentru o lungă perioadă de timp, atunci nu este nevoie să tratați singur acest simptom. Este mai bine să solicitați ajutor de la un specialist. El va auzi plângeri și, pe baza acestui fapt, va programa un examen. Când se clarifică cauza, se va prescrie un tratament adecvat.

Dacă temperatura este 37 fără simptome: ce înseamnă asta?

Transferul de căldură este un indicator individual pentru fiecare persoană. Temperatura, care este normală pentru una, va fi prea mare pentru alta. Toată lumea știe că un indicator normal al temperaturii corpului este de 36,6 grade, cu toate acestea, este posibil să se ia în considerare indicatorii normali care variază de la 35,9 la 37,2 grade.

Adesea temperatura 37 fără simptome, care durează mult timp, începe să deranjeze o persoană. Vom analiza în material motivele pentru care se întâmplă acest lucru și ce trebuie să facă în astfel de cazuri.

De ce este menținută temperatura 37: cauze naturale și externe

Temperatura, care este mai mare de 37 de grade, în practica medicală se numește subfebrilă. Aceasta înseamnă o ușoară creștere a indicatorilor termici, provocați de astfel de motive:

 • factori externi;
 • infecție;
 • proces inflamator.

Dacă o persoană fără simptome se ridică brusc la 37 grade și durează mult timp, chiar săptămâni, atunci ar trebui să studiați cu atenție cauzele acestui fenomen.

Cauze naturale ale menținerii temperaturii 37

Ce se poate face atunci când o astfel de temperatură relativ ridicată rămâne timp de săptămâni fără niciun motiv? Trebuie să se înțeleagă că acest lucru se poate datora unor factori ereditari. Acestea sunt capabile să fie transmise de la părinți la copii la nivel genetic și acest lucru nu afectează bunăstarea unei persoane.

Cu o temperatură ridicată de 37 și mai mult, o persoană simte de obicei următoarele manifestări clinice:

 • oboseală crescută;
 • febră;
 • slăbiciune;
 • somnolență;
 • amețeli;
 • dureri de cap;
 • tulburări de auz și viziune.

În cazul în care temperatura de la 37 de grade și mai sus durează săptămâni fără nici un motiv și nu este însoțită de simptomele enumerate, atunci cel mai probabil, motivele sunt naturale și indicatorul însăși este, în acest caz, norma pentru o persoană.

Dacă temperatura 37 durează o săptămână: cauza externă

Cu rate ridicate fără caracteristica afecțiunilor reci și a altor boli, simptomele pot fi cauzate de astfel de factori:

 • supraîncălzirea corpului la soare, căldură, într-o cameră fierbinte;
 • activitate fizică crescută;
 • factori nutriționali;
 • suprasolicitarea naturii nervoase și mentale.

Rețineți că o ușoară creștere a temperaturii corporale datorată acestor factori este o reacție naturală. Schimbările de căldură se schimbă în timpul zilei și în funcție de metabolism. Schimbarea indicatorilor nu amenință sănătatea, nu durează prea mult și revin la normal după eliminarea cauzelor externe ale acestor fluctuații.

În unele cazuri, astfel de factori nu numai că provoacă hipertermie, ci și o problemă prelungită atunci când hipertermia durează săptămâni. În cazuri grave, poate să rămână chiar și o lună, atunci se recomandă să consultați un medic.

recomandări

Pentru a vă îmbunătăți starea și aranja termometrul, trebuie să urmați aceste recomandări:

 • echilibru dieta ta;
 • merge foarte mult;
 • de ceva timp, să renunțe la activitățile fizice active;
 • face exerciții de dimineață ușoare;
 • salvează-te de stres;
 • în unele cazuri, medicul prescrie un curs de sedative.

Există și alte motive pentru care un indice termic de 37 poate dura săptămâni fără simptome vizibile. Deci, la femei poate fi cauzată de ovulație, indicatorii termici pot ajunge până la 37,4 grade. De asemenea, femeile trebuie să acorde atenție că, dacă temperatura în regiunea de 37 de grade rămâne fără simptome vizibile timp de 2 săptămâni sau mai mult, atunci aceasta poate indica o sarcină. Aici trebuie să faceți un test și să aflați dacă este așa.

Cauzele febrei din cauza bolii

Chiar și fără simptome vizibile, o temperatură de 37 la un adult care durează săptămâni, poate indica o anumită boală. Deci, ar putea fi:

 • boli alergice;
 • infecțioase în stadiile incipiente;
 • boli sistemice;
 • endocrin;
 • prejudiciu.

Cea mai frecventă cauză de căldură la persoanele de vârste diferite este infecția. Adesea, pe fundalul răcelii și al bolilor virale fără alte simptome, o temperatură de 37 poate rămâne timp de 5 zile, ceea ce este normal. Dacă acest indicator nu se încadrează în 2 săptămâni sau mai mult, aceasta poate indica prezența unor astfel de boli la o persoană ca:

 • inflamație a plămânilor;
 • tuberculoza și alte boli bacteriene.

Toți aceștia sunt tratați, dar este mai bine să începeți tratamentul cât mai curând posibil, prin urmare, în cazul manifestărilor și simptomelor suspecte de temperatură, consultați un specialist cât mai curând posibil.

Temperatura pe fundalul diferitelor tipuri de boli

Febră mare în alergii nu este un simptom tipic, dar adesea însoțește boala fără alte simptome. Alergia în acest caz este numită atipică. Un simptom caracteristic al bolilor este temperatura 37 timp de 3 zile, care se datorează proceselor inflamatorii din organism. Tratamentul constă în a lua antihistaminice și măsuri pentru a elimina focalizarea inflamatorie. Este foarte important să se distingă bolile alergice prin simptome de frig.

Deseori, temperatura 37 fără simptome suplimentare este un semn al prezenței bolilor autoimune sau sistemice, cum ar fi colita ulcerativă nespecifică sau boala Crohn. Figura termică la 37 poate rezista o lună. Cauza este adesea diagnosticată pentru o lungă perioadă de timp, deoarece este necesară o examinare completă a tractului gastro-intestinal al pacientului. După ce diagnosticul a fost clarificat, tratamentul necesită reducerea simptomelor până la o stare de remisiune, dar este aproape imposibil să se vindece complet astfel de patologii în timpul nostru.

De asemenea, conservarea pe termen lung a temperaturii 37 (șase luni și mai mult) poate indica neoplasme. Această afecțiune poate apărea complet fără simptome. Hipertermia ușoară poate apărea în mod regulat seara sau poate persista pe tot parcursul zilei. Tumorile benigne și maligne pot fi însoțite de febră de luni și săptămâni. În astfel de cazuri, este foarte important să se diagnosticheze boala în timp și să se salveze pacientul de amenințarea vieții.

În cazul în care temperatura rămâne la 37 de grade pentru o lună, atunci se poate vorbi despre boli ale sistemului endocrin. Căldura este rezultatul unei încălcări a nivelului hormonilor umani, iar temperatura poate rămâne la acest nivel timp de 2 săptămâni. Dezechilibrul hormonal în acest caz este mai frecvent declanșat de disfuncția glandei tiroide. Problema trebuie detectată în timp pentru a preveni apariția diabetului zaharat sau pierderea auzului.

Hipertermia poate rezulta din traumatisme cerebrale traumatice. Deci, o temperatură de 37 de grade se poate menține timp de 3 săptămâni după o comoție, de cele mai multe ori simptomele apar mult după rănire. Aceasta se datorează deteriorării creierului, care este responsabilă de termoreglarea. Simptomul dispare după recuperarea corpului.

Ce trebuie să faceți cu hipertermia prelungită?

Dacă temperatura este menținută sub 38 de grade, atunci medicamentele antipiretice nu trebuie luate. Prin căldură corpul însuși luptă împotriva virușilor și a bacteriilor, nimic altceva nu trebuie făcut.

Dacă simptomul provoacă un disconfort sau altul, atunci poate fi redus prin astfel de metode:

 • aplicați comprese de răcire pe frunte, încheieturi sau viței;
 • ștergeți corpul cu apă, o soluție slab de vodcă sau oțet;
 • îndepărtați îmbrăcămintea excesivă și scoateți pătură.

Nu puteți pune tencuieli de muștar și bănci, precum și de a face cu inhalarea. Toate acestea accelerează fluxul sanguin, ceea ce duce la edemul plămânilor. Se recomandă să beți multă apă și soluții de rehidratare. Este imposibil să crească cantitatea de alimente consumate, deoarece în energie termică este consumată foarte puțin.

Dacă, pe fundalul temperaturii, vă faceți griji în legătură cu durerea din zona abdominală și, de asemenea, simțiți semne de deshidratare, atunci trebuie să apelați imediat la un specialist.

Dacă știți că o febră fără simptome este normală pentru dvs., este posibil să nu vă faceți griji, dar dacă durează săptămâni fără nici un motiv și în absența simptomelor, atunci este mai bine să vizitați un medic pentru a exclude prezența bolilor ascunse.

Ce se face dacă temperatura este de 37 ° С

Cel mai probabil nimic. Dar, uneori, o astfel de temperatură are motive înspăimântătoare care trebuie cunoscute.

Populația 36.6 ° C nu este o măsură a sănătății, ci pur și simplu media aritmetică a limitelor unei normale. Ce este temperatura normală a corpului? temperatură. Pentru un adult, limita inferioară a normalului este considerată a fi 36,1, partea superioară - 37,2 ° C. Dacă, măsurată sub braț, termometrul vă arată numărul din aceste limite, cel mai probabil sunteți în ordine perfectă. Temperatura orală, rectală sau aurică poate fi mai mare.

Aici, totuși, există o nuanță importantă. Este un lucru dacă temperatura dvs. în jur de 37 ° C vă este cunoscută. Și este complet diferit, dacă aveți de obicei 36,6 și în ultimele câteva zile (sau chiar săptămâni), termometrul arată 37 ° C și mai mult.

Temperatura, care este puțin mai ridicată decât norma dvs. personală, dar nu scade la 37,2 ° C și nu cade mult timp, se numește subfebrilă. Motivele pe care le are sunt complet inocente și periculoase. Să începem cu prima.

Când temperatura este de 37 ° C nu este periculoasă

Un termometru poate afișa stabil o valoare de peste 37 ° C dacă măsurați temperatura în următoarele situații: Ce este temperatura normală a corpului? :

1. În mijlocul ciclului menstrual (pentru femei)

O creștere a temperaturii de 0,5-1 ° C este unul dintre semnele cheie ale ovulației. Acest lucru este normal.

2. Imediat după antrenament

Exercitarea crește circulația sângelui și duce la încălzirea corpului. Chiar și după transpirație și duș, nu ne rătăim imediat. Organismul are nevoie de aproximativ o oră pentru a reveni la temperatura normală.

3. După o plimbare pe vreme caldă

În acest caz, este posibilă supraîncălzirea. Din nou, trebuie să oferiți corpului timp să se răcească.

4. Seara

Temperatura corpului plutește în timpul zilei: dimineața este minimă și atinge vârful cu aproximativ 6 ore. Metode clinice: Examenele istorice, fizice și de laborator. Ediția a treia. care, de regulă, este mai mare decât indicele dimineața cu 0,2-0,5 ° С.

5. Când vă faceți griji, aveți stres

Din cauza stării emoționale, temperatura poate crește, de asemenea. Febră psihogenică: cum afectează climatul corpului. Există chiar un termen special pentru acest fenomen - temperatura psihogenică. Când te calmezi, va cădea.

6. Dacă ați început să luați un medicament nou.

Unele medicamente la începutul recepției pot provoca o ușoară creștere a temperaturii. Această afecțiune se numește febră de febră Febră de droguri.. De obicei, febra de grad scăzut în acest caz trece după 7-10 zile sau imediat după întreruperea tratamentului.

Când trebuie tratată temperatura de 37 ° C

Dar să presupunem că nu ești nervos, nu tresări, nu experimentează ovulația și măsoară temperatura doar dimineața. În acest caz, o încălzire stabilă a corpului la 37 ° C și mai mare poate semnala o boală latentă.

Iată cele mai frecvente cauze ale acesteia. care provoacă febră de grad scăzut.

1. Infecții respiratorii

În cele mai multe cazuri, simptomele la rece sunt evidente, dar uneori pot apărea într-o formă neclară - fără o rinită pronunțată și durere în gât. Cu toate acestea, organismul luptă împotriva virușilor, iar febra inferioară spune exact acest lucru. Această situație este foarte posibilă dacă creșterea temperaturii a avut loc în timpul sezonului rece și al sezonului rece.

Cu o răceală, temperatura de 37 ° C nu durează mai mult de 4-5 zile. Dacă aveți mai mult de o săptămână, trebuie să luați în considerare alte motive.

Ce să faci cu asta. Încercați să tratați o răceală: beți mai multe lichide, respirați aer curat, nu suprasolicitați.

2. Infecții ale tractului urinar

În acest caz, va exista disconfort în timpul urinării. Uneori este puternic pronunțată - cu o senzație de arsivă și chiar durere vizibilă și, uneori, se simte abia - cu urină întunecată și urgenta frecventă la toaletă. Ascultă-te.

Ce să faci cu asta. Dacă aveți cea mai mică suspiciune cât mai curând posibil, consultați-vă urologul. Este imposibil să se amâne și să se aștepte ceea ce va trece de la sine: astfel de infecții se pot dezvolta în inflamarea rinichilor.

3. Tuberculoza

Aceasta este o infecție ușor de trecut cu vederea într-o fază incipientă. La început, tuberculoza nu are aproape nici un simptom, cu excepția slăbiciunii, a oboselii și a temperaturii subfebrile.

Ce să faci cu asta. Pentru a începe, mergeți la radiografia. Apoi consultați un terapeut. El va elimina fie tuberculoza, fie vă va îndruma către specialiști specializați.

4. Anemia cu deficit de fier

Lipsa fierului în sânge, printre alte probleme, încalcă fierul și termoregulările: o revizuire. termoreglare. Din acest motiv, temperatura corpului poate fi ridicată.

Ce să faci cu asta. Luați un test de sânge pentru hemoglobină. Dacă se dovedește că aveți o deficiență de fier, este necesar, împreună cu terapeutul, să înțelegeți cauzele anemiei și să primiți tratamentul prescris de medic.

5. Afecțiuni autoimune ascunse sau tumori în curs de dezvoltare

Cancerul și bolile autoimune cronice - scleroza multiplă, artrita reumatoidă, lupusul - sunt deseori însoțite de pH-ul și temperatura bolii autoimune, cu o ușoară creștere a temperaturii. În același timp, cele mai multe ori apar simptome suplimentare: letargie, slăbiciune, senzații dureroase de neînțeles peste tot în organism, transpirație excesivă și scădere în greutate.

Ce să faci cu asta. Dacă temperatura subfebrilă este însoțită de cel puțin unele dintre simptomele listate, mergeți imediat la terapeut! Cel mai probabil, medicul va prescrie teste de sânge și urină pentru dvs. - nu numai general, ci și biochimic. Este posibil să aveți nevoie să faceți o ultrasunete a organelor interne.

6. Tirotoxicoză

Aceasta este o boală în care glanda tiroidă produce hormoni mai importanți decât este necesar. Din acest motiv, temperatura corpului poate crește. Dar, de regulă, tirotoxicoza are alte semne: palpitații, nervozitate, înroșirea feței, oboseală excesivă și pierderea în greutate.

Ce să faci cu asta. Luați un test de sânge pentru hormonii tiroidieni și discutați rezultatele cu un medic sau endocrinolog.

7. Prezența infecției cronice

Poate fi orice, chiar și carii! Imunitatea reacționează la prezența virușilor și bacteriilor în organism prin creșterea temperaturii. Dacă vatra este mică - nesemnificativă.

Ce să faci cu asta. Să se supună examinării medicilor principali: terapeutului, Laurei, chirurgului, dentistului, urologului, ginecologului... Dacă se constată nereguli, trebuie tratate. Firește, așa cum va spune expertul.

Temperatura 37 este menținută timp de o lună într-o cauză adultă și ce trebuie făcut

De ce este lunga temperatura 37? Această întrebare îngrijorează mulți oameni care se confruntă cu această problemă. Transferul de căldură este o funcție individuală a corpului, care apare în fiecare persoană în moduri diferite. Dacă pentru un pacient, o temperatură normală a corpului este considerată a fi 36,6 ° C, atunci pentru alta, poate fi optimă la 37,5 ° C În practica medicală, ratele de 35,9-37,5 ° C sunt considerate norme.

În terminologia medicală, indicatorii care variază între 37,0-38,0 ° C se numesc temperatura corpului subfebril. În același timp, o creștere a temperaturii este permisă la o temperatură de 1,0 ° C. Motivele pentru aceasta, poate, sunt multe: stresul, transferul de căldură afectat, procesele inflamatorii în organism etc.

De ce corpul are nevoie de febră de grad scăzut

Omul aparține unor creaturi cu sânge cald și, prin urmare, este caracteristic pentru el să schimbe indicatorii de temperatură pe întreaga perioadă a vieții sale. Pe fondul influenței factorilor externi sau a dezvoltării procesului inflamator, indicatorii termometrului pot crește ușor.

Dacă o astfel de creștere este de scurtă durată, atunci nu este nimic de îngrijorat, dar atunci când temperatura de 37-37.2 ° C durează o săptămână sau chiar o lună, bolile periculoase pot fi cauzele acestui fenomen. Prin urmare, la cea mai mică suspiciune de orice, ar trebui să vizitați un specialist.

Creșterea valorilor termometrului, chiar și în limite minime, reprezintă o funcție protectoare a corpului în ceea ce privește impactul negativ al factorilor externi sau atacul bacteriilor. Acest lucru accelerează metabolismul, astfel încât microorganismele patogene să nu se poată multiplica și să înceapă să moară.

Simptomele afecțiunii subfebrile

O persoană nu își controlează întotdeauna temperatura corpului, considerând că, dacă se simte bine, atunci nu există probleme de sănătate. Aceasta este o concepție greșită, pentru că uneori bolile sunt latente. Subfebrile reprezintă o abatere în funcționarea organismului și pot fi însoțite de anumite simptome:

 • menținerea temperaturii pe termen lung în intervalul 37,0-37,9 ° C;
 • letargie și slăbiciune;
 • lipsa apetitului, până la abandonarea completă a consumului de alimente;
 • tulburări ale tractului digestiv (flatulență, greață și vărsături, diaree sau, dimpotrivă, constipație);
 • hiperemia anumitor zone ale pielii;
 • transpirație crescută;
 • tulburări de somn;
 • iritabilitate.

Dacă există semne similare, atunci nu ar trebui să ezitați să vizitați o instituție medicală. Uneori, condiția de subfebril semnalează dezvoltarea bolilor periculoase pentru viața pacientului: oncologie, tuberculoză, hepatită virală B și C, HIV.

Forme de subfebrilă

Pe lângă orice abatere la starea de sănătate a pacientului, starea de subfebrilă poate apărea în mai multe forme, în funcție de schimbarea indicatorilor termometrului în timpul zilei:

 1. intermitent - o modificare a temperaturii corpului de 1 ° C, care persistă pe tot parcursul zilei;
 2. remiterea - eventual, a fluctuațiilor în mai mult de un grad;
 3. cromat - se schimbă termometrul la fiecare oră;
 4. constantă - crește la 37,5 ° C, eventual, fluctuația în mai puțin de 1 ° C.

Trecerea examenului de către un specialist, este important să se raporteze toate fluctuațiile de temperatură, ceea ce va permite identificarea rapidă a cauzei lor.

Temperatura 37-37.2 se menține mult timp - este normal?

Nu uitați că indicatorii de temperatură pot varia în funcție de mai mulți factori: condițiile meteorologice, starea morală și fizică, modificările hormonale (sarcina la femei și pubertatea la adolescenți) etc.

Când temperatura 37 este menținută timp de o lună sau mai mult, cauzele acestui fenomen depind în primul rând de starea generală a corpului. Dacă în timpul zilei cifrele termometrului cad sau se ridică - acest lucru este normal, dar când termometrul arată 37,0-38,0 ° С timp de o săptămână sau mai mult, atunci ar trebui să vizitați un doctor.

Nu este întotdeauna motivul pentru creșterea numărului pe termometru sunt factori fiziologici, este posibil ca apariția de subfebril cauzate de o boală gravă.

Pentru a identifica dacă aceasta este o abatere, este important să înțelegeți ce fluctuații de temperatură sunt considerate normale:

 • în ciuda stereotipurilor stabilite (în mod normal, indicatorii de temperatură ar trebui să fie 36,6 ° C), potrivit statisticilor, cel mai adesea cifrele se apropie de 37-37,1 ° C și aceasta nu este o abatere;
 • în timpul zilei sunt permise fluctuațiile între 0,5-1 ° C;
 • dimineața, temperatura poate fi scăzută, dar în după-amiaza târziu, dimpotrivă, se va ridica;
 • în timpul somnului sunet, are, de obicei, o rată scăzută;
 • în vârstă înaintată cel mai adesea scăzut;
 • în timpul sarcinii se observă o creștere crescută și fluctuația acesteia în intervalul 37,0-37,5 ° C este considerată normală.

Nu uitați că atunci când măsurați temperatura în regiunea axilară, este posibilă o eroare de 0,1-0,5 ° C. Acest lucru se datorează umidității ridicate (sudoare) și temperaturii aerului.

Cauzele unei afecțiuni preflopte preflopterale

Motivele pentru apariția febrei de grad scăzut pot fi multe: de la supraîncălzirea inofensivă la cancer. Descoperind cauza principală a acestui simptom, este important să țineți cont de factori precum vârsta, sexul și starea generală a pacientului.

Cauze fiziologice

Dacă pacientul adult are o temperatură de 37,5 o perioadă lungă de timp, acest lucru poate fi declanșat nu numai prin infecții catarrale sau virale, ci și prin factori fiziologici normali. Creșterea sa poate apărea din următoarele motive:

 • la copii mici cu plâns sau plâns prelungit;
 • pe fondul oboselii sau al intensificării activității fizice;
 • după ce ați mâncat sau ați băut băuturi calde;
 • după ce ați luat un duș sau o baie fierbinte;
 • la femei în timpul menstruației, ovulației, sarcinii, precum și în timpul sindromului de menopauză;
 • cu stres și depresie frecventă;
 • datorită unei lungi șederi la soare;
 • dupa ce persoana a fumat;
 • când bea alcool.

În plus, temperatura de 37 - 37,2 ° C este păstrată întotdeauna la un nou-născut. Acest lucru este considerat normal, deoarece corpul bebelușului nu este complet format.

Factori infecțioși

Cel mai adesea, temperatura creste la 37 ° C pe fondul dezvoltarii bolilor secundare. De obicei, un astfel de indicator este observat în timpul perioadei de incubație, atunci când boala nu are încă simptome pronunțate și, prin urmare, este foarte dificil de determinat evoluția patologiei.

Medicii secretă mai multe boli infecțioase care provoacă apariția afecțiunii subfebrile:

 • răceli cu etiologie infecțioasă - gripă, amigdalită, ARVI, otită medie, faringită, sinuzită etc.
 • boli dentare - carii;
 • diverse inflamații în organele reproductive - prostatită, adnexită, inflamația apendicelui;
 • boli ale tractului digestiv - gastrită, colecistită, colită;
 • procese inflamatorii in sistemul urinar - cistita, uretrita, pielonefrita (temperatura 37 fara simptome dureaza mult timp in stadiul initial al bolii);
 • formarea abcesului la locul injectării;
 • HIV - altele decât subfebrile, pot apărea alte simptome (ganglioni limfatici umflați, erupții cutanate, greață și vărsături, dureri de cap frecvente, disconfort și durere la nivelul articulațiilor);
 • tuberculoza;
 • hepatita virală B și C - subfebrilul apare pe fondul intoxicării generale a organismului.

Astfel de boli, în timpul perioadei de incubație sunt asimptomatice, dar sunt ușor de diagnosticat, pentru a identifica boala, este suficient să treacă mai multe teste. După primirea rezultatelor cercetării, specialistul va putea diagnostica și selecta tratamentul optim.

Rareori boli diagnosticate

Dacă temperatura de 37.5 durează mult timp, poate fi rezultatul unor boli dificil de diagnosticat. Iată câteva dintre ele:

toxoplasmoza

Toxoplasmoza apare destul de des, dar nu este întotdeauna însoțită de simptome severe și, prin urmare, este dificil de diagnosticat patologia. Poți să te infectezi cu toxoplasmoză, prin contactul cu un animal infectat sau prin consumul de carne neprăjită.

Oamenii sănătoși cu imunitate puternică, boala nu face nici un rău, dar când diagnostichează o boală la o femeie însărcinată, nu merită întârziată o vizită la medic. Există riscul decesului fătului.

În plus, toxoplasmoza este foarte periculoasă pentru persoanele infectate cu HIV, deoarece poate provoca o deteriorare a stării pacientului.

bruceloză

Bruceloza este o boală rară și atunci când examinează un pacient, experții recită cel mai adesea această boală foarte târziu. Infecția survine prin contactul cu animalele de fermă. Cel mai adesea boala este însoțită de simptome specifice:

 • frisoane și febră;
 • durere la nivelul mușchilor și articulațiilor;
 • scăderea acuității vizuale a auzului;
 • dureri de cap;
 • confuzie.

Această boală nu reprezintă un pericol mortal pentru oameni, dar poate duce la o tulburare mentală sau o limitare a funcției motorii a corpului.

bot

Această boală, în care paraziții sunt infestați în corpul uman, poate să apară latentic pentru o lungă perioadă de timp și nu provoacă nici un disconfort persoanei. În această perioadă, are loc intoxicația. Printre semnele principale ale bolii, experții disting aspectul temperaturii subfebrile.

Efectele reziduale după boală

Statisticile arată că 98% din întreaga populație a avut o răceală, o gripă sau o bronșită cel puțin o dată în viața lor. Cel mai adesea, principalele semne ale afecțiunilor respiratorii (tuse, strănut, febră, nas curgător, etc.) dispar cu o săptămână mai târziu, dar subfebrile rămân adesea.

Temperatura 37-37.2 se menține mult timp, dar în același timp o persoană rar simte orice disconfort. Pentru a reduce temperatura nu este necesar, acest simptom va trece pe cont propriu.

Factori psihogenici

Subfebrilul este un indicator al accelerației metabolice. După cum arată statisticile, cu frecvente șocuri nervoase, există o încălcare a proceselor metabolice, iar pacientul poate avea febră. Pentru persoanele predispuse la depresie sau cu o organizare mentală complexă, subfebrul este un companion frecvent.

Febra medicamentului

În cazul utilizării pe termen lung a medicamentelor, pacientul poate prezenta o creștere constantă a temperaturii la 37,0-37,9 grade. Grupul de medicamente care provoacă apariția căldurii include:

 • adrenalina, efedrina, norepinefrina atropina;
 • unele antidepresive;
 • antihistaminice;
 • medicamente cu acțiune antibacteriană;
 • medicamente chimioterapice pentru tratamentul bolilor oncologice;
 • stupefiante cu efect anestezic;
 • antispastice.

De regulă, pentru a scăpa de temperatura subfebrilă, este suficient să nu mai luați medicamente.

Bolile oncologice

De regulă, în stadiile inițiale ale cancerului, condiția de subfebrilă este singurul semn care semnalează dezvoltarea unei boli periculoase.

Odată cu dezvoltarea oncologică, celulele canceroase apar în organism, pe care sistemul imunitar le recunoaște ca patogen și începe să atace. Din cauza acestei reacții, pacientul poate păstra în mod constant temperatura 37.

Măsuri de diagnosticare

Conform statisticilor, condiția de subfebrilă poate fi declanșată de mai mulți factori și, prin urmare, este important ca pacientul să fie examinat complet. Pentru a determina cauza exactă a temperaturii prelungite, pacientul va trebui să viziteze un specialist și să urmeze o serie de studii.

 1. Inspectarea completa a tuturor partilor corpului pentru o eruptie cutanata.
 2. Pentru a trece mai multe teste: OAK, OAM, analiza biochimică a sângelui, analiza serologică a sângelui, sputa de testare și lichidul cefalorahidian.
 3. Mergeți prin mai multe examinări instrumentale: raze X ale organelor și articulațiilor interne, diagnosticarea cu ultrasunete a tuturor organelor interne, CT, ECG.
 4. Să se consulte un specialist cu un accent îngust: un hematolog, un specialist în boli infecțioase, un alergolog, un imunolog, un reumatolog, un oncolog, un neurolog, un hematolog.
 5. După ce a fost identificată cauza exactă a afecțiunii subfebrile, specialistul va putea selecta un tratament eficient pentru boală.

tratament

Nu există o metodă definită pentru tratarea febrei pe termen lung, deoarece, pentru a scăpa de un simptom, este necesar să se stabilească motivul care ia determinat apariția.

În sine, subfebrul nu necesită spitalizare urgentă și, dacă o persoană se simte normală, el poate rămâne acasă, dar când temperatura scade sau un pacient observă 38 sau mai multe pe un termometru, se recomandă apelarea unei ambulanțe.

În caz contrar, este suficient să vizitați un specialist și să respectați anumite reguli:

 • normalizarea regimului zilnic - pacientul trebuie să aibă suficient somn;
 • evitarea stresului frecvent și sporirea efortului fizic;
 • să elimine medicamentele, mai ales dacă nu au fost prescrise de medicul curant;
 • mai adesea stați în aerul proaspăt, se recomandă mersul pe jos timp de 2-3 ore;
 • să vă normalizați dieta, se recomandă includerea în meniu a vaselor care conțin uleiuri vegetale;
 • beți cât mai mult lichid posibil, cel mai bine este să dați preferință nu ceaiului verde dulce sau băuturilor din fructe;
 • respectați repausul patului.

Dacă urmați aceste recomandări, o persoană va fi capabilă să scape de factorii nespecifici care provoacă o temperatură prelungită și, prin urmare, de simptomul însuși. Dacă starea de subfebră este declanșată de o boală, atunci ar trebui să primiți tratament, care va numi un specialist.

Măsuri preventive

Uneori, pentru a evita apariția subfebrilelor, este suficient să se respecte mai multe măsuri preventive:

 • refuză să lucreze cu condiții de muncă periculoase (deșeuri toxice, zgomot crescut, cantități mari de praf);
 • evita hipotermia frecventă și supraîncălzirea, se recomandă purtarea unor condiții meteorologice adecvate, în plus, nu se recomandă să fie în lumina directă a soarelui, în special în zilele fierbinți;
 • dormi cel puțin opt ore pe zi, o odihnă bună va evita dezvoltarea multor boli;
 • mâncați numai alimente sănătoase, se recomandă excluderea din alimentație: alimente sărate, afumate și prăjite, este mai bine dacă o persoană mănâncă de 5-6 ori pe zi, dar în porții mici;
 • în caz de deteriorare a sănătății, se recomandă, fără întârziere, consultarea unui medic.

În ciuda inofensivității temperaturii subfebrile, nu trebuie să ignorăm apariția acestui simptom, uneori o temperatură scăzută ascunde o boală periculoasă.

Febra de grad scăzut nu este un diagnostic fatal și după sfatul unui medic pentru acest simptom, puteți scăpa cu ușurință de. Dacă adultul are o temperatură constantă de 37, este necesar să vizitați un specialist fără întârziere.

Materiale pe tema:

dr. Paulina Szczęsnowicz-Dąbrowska (poloneză). ORL, alergolog. Absolvent al Universității Medicale din Varșovia, dr. Teza de candidatură în domeniul otolaringologiei - un studiu al permeabilității sinusurilor nazale și paranasale. Specializarea de alergologie a avut loc la Spitalul Clinic din Varșovia - la Departamentul de alergologie și imunologie clinică. Angajat pe termen lung al Departamentului de Alergologie și Imunologie Clinică la Spitalul Clinic Central din Varșovia și Centrul Medical Enel-Med. Acceptă copii de la 3 ani și adulți cu ORL și probleme cu alergii.

Articole înrudite

Ce se întâmplă dacă temperatura 37-37.5 durează o săptămână sau mai mult? cauzele și tratamentul

Temperatura 40 la un adult ce să facă și cum să o bată corect

Temperament 37 motive și cum să tragă în jos

Temperatura de 38 de zile deține 5 zile în cauzele adulților și copilului și ce să facă

Temperatura 37-37,5 în timpul sarcinii timpurii - ce înseamnă aceasta

Temperatura Troychatka: compoziția tabletelor, proporțiile injecțiilor și dozelor pentru adulți și copii

Bine ai venit! Temperatura este acum 37 de ani. Toate testele, fotofluorograma, ultrasunetele și secțiunea toracică sunt bine. Cine altcineva să contacteze.

Timp bun! Deja timp de 4 luni, temperatura scade apoi la 37, apoi la 37,4, apoi normal, un sentiment de oboseală apare la o oră după trezire, o tuse când ieșesc (când respir în aer rece), mă trezesc noaptea de la fluierul meu și de senzația de bule de spargere în timpul expirării Există 2 pete luminoase pe raze X, medicii spun că este vorba de bronșită, dar nu pot găsi un tratament eficient. Testele de sânge spun că sunt normale. Mulțumesc!

Petele ușoare nu sunt neapărat bronșite. Cu atât mai alarmantă este absența oricărei dinamici pentru o perioadă atât de lungă.

Chiar și în cazul bronșitei cronice, aceasta nu este o imagine tipică. Există un număr foarte mare de boli posibile în afară de bronșită, care dau lumină razele x.

Se recomandă insistent să nu întârziați scanarea RMN și / sau CT a organelor toracice și pulmonare. Dacă este necesar, bronhoscopie. Întrebarea este rezolvată sub controlul unui pulmonolog. Prin urmare, în primul rând, este necesar să se găsească posibilitatea consultării acestui specialist.

Gândește-te că poate fi lipsită de sens. Există mai mult de o duzină de cauze probabile.

Bună seară, vă rog să-mi spuneți. Temperatura este păstrată timp de o lună, până atunci a fost în spital cu o reclamă. adepții și corpul galben. Cefalee, slăbiciune, 37-37,3.

Bună ziua, Irina.

Iată câteva opțiuni. Depinde de imaginea clinică actuală. Aceasta poate fi rezultatul unei inflamații lente a sistemului reproducător (departe de faptul că în aceeași locație, dacă tratamentul nu este efectuat calitativ, există riscul unei răspândiri descendente a procesului) și o coincidență pură. Care este, de asemenea, probabil. Nu se recomandă să ghiciți, după cum se spune, pe frunzele de ceai.

Ce trebuie să faceți:

- Consultați o întâlnire cu un medic ginecolog. Activați examenele de rutină cu acest medic (examinare).
- Să treacă un număr întreg de sânge, biochimie. Este de dorit și de analize hormonale.
- Treceți prin ultrasunetele pelvine.
- De asemenea, este prezentat un gard colorat.

Atunci puteți spune ceva specific. Dacă originea ginecologică nu este confirmată, este logic să vă adresați unui terapeut.

Buna ziua. Fiul unui adolescent are o temperatură de 37,0 timp de trei săptămâni. Bea medicamente pentru febră și tratați gâtul și nasul curgător. Simptomele nasului numai de scurgere ODS. Nimic nu ne ajută. Ce doctori ar trebui să contactăm și ce ar trebui testat?

Trebuie să contactați mai întâi medicul ENT. Examinarea în stadiul diagnosticului primar este standard. Numărul complet de sânge și biochimia sângelui. Dar, cel mai probabil, imaginea va fi estompată dacă primiți deja un fel de tratament.

Acest lucru trebuie raportat în detaliu medicului. A comparat astfel simptomele, datele obiective și rezultatele diagnosticului de laborator.

Mai mult, potrivit mărturiei unei frotiuri din faringe. Acest lucru este deja în competența medicului de la ORL care vă va conduce în persoană.

Bună ziua, spune-mi, te rog, temperatura de la 37 la 37.5 durează timp de șapte luni, iau teste de sânge, toți indicatorii sunt normali, organele interne ale rinichilor, stomacul, ficatul, pancreasul, tiroida este bine, dar temperatura păstrează și nu mai funcționează. ce să faci unde să te întorci?

Bună, Elena! Opțiunile pot fi foarte multe. Voi scrie pe scurt:

1) Patologie infecțioasă lentă. Ca amigdalită, faringită sau altele. Nu pot arăta semne de sânge.
2) Anemie.
3) Probleme cu glandele suprarenale. Hipercortizolismul.
4) Tuberculoza. Detectată prin radiografie sau fluorografie și analiză a sputei.
5) Oncologie.
6) Invazii parazitare.
7) Procesul de autoimune nesupravegheat.
8) Probleme cu hipotalamusul. Ca urmare a neuroinfecțiilor (mușcături de căpușe), a leziunilor infecțioase și altele.

Și aceasta este doar o parte. Contactul ar trebui să fie un medic rezident sau un medic plătit, la discreția dumneavoastră. Apoi excludeți alternativ toate patologiile prezentate.

Cred că problema este sub-cercetare. Orice lucru serios este puțin probabil. Dar este mai bine să înțelegeți bine.

Bine ai venit! În primăvara acestui an, bolnav, diagnosticul de pneumonie. Transpirații nocturne, temperatură 37,5 slăbiciune, somnolență, oboseală. Întreaga zi. A fost prescris un curs de antibiotice (fotografii) timp de 15 zile. X-ray mesyaz după numirea cursului. Doctorul a spus că nu există decât o ușoară îmbunătățire a imaginii. M-am simțit încă rău, temperatură 37,3 slăbiciune și așa mai departe. În general, a fost prescris un alt curs de antibiotice (picături și pastile). Totuși, statul nu sa schimbat, putem spune că sa agravat. Temperatura dimineața 37,3 seara 37,7 câteodată 38. Slăbiciune musculară. Sunt zile când mă scot din pat, făcând ceva în jurul casei. Iar a doua zi devine foarte rău. Și așa durează deja a patra lună. Spune-mi cum arată?

Bună, Olga. Nu arată ca o pneumonie netratată. Deși totul este posibil. Doar medicii nu s-au încurcat. Este ciudat că nu ați oferit bronhoscopie diagnostică. Este necesar să ne uităm la ce trebuie să facem față. Posibile bronhiectasis, tuberculoză și alte patologii. Acestea sunt ușor de confundat cu pneumonia în imagini. Este posibil ca ei să nu-l trateze deloc și să-și piardă timpul.

Ca urmare, trebuie să treceți prin:

1) Repetați raze X, cu atât mai bine CT.
2) Testele de sânge sunt generale și biochimice.
3) bronhoscopie.
4) Analiza sputei.

Adresați-vă unui pulmonolog. În plus, evaluează singuri simptomele suplimentare: există vreo durere în piept, tuse cu puroi, sânge, există o scurtă durată de respirație persistentă. În cazul pneumoniei, antibioticul trebuie selectat. Și nu la întâmplare, ci după cultura bacteriologică a sputei pe medii nutritive.

Alo Temperatura mea sta la 37,2-37,5 o saptamana. Capul meu doare foarte mult. Straight într-o astfel de măsură încât este ca și cum ar fi spulberat acum, chiar părea că m-aș fi ucis. Foarte rău. A făcut un RMN. Totul este bine. Sânge donat, de asemenea, nu există nici o inflamație. Au fost făcute multe injecții. Nimic nu ajută. Dropperul se spală. Nimic nu trece. Foarte rău... spune-mi ce să fac. Și poate exista o boală gravă.

Alo Cefaleea este un simptom nespecific. Ea indică o varietate de patologii. Este puțin probabil ca acest lucru să fie grav. Cel mai probabil aveți un proces inflamator lent, care nu este reflectat în imaginea sângelui. În cele din urmă, este posibilă o coincidență de frig și simptome de migrenă, hipertensiune arterială. MRT nu a arătat nimic, ceea ce înseamnă că tumorile și procesele neoplazice sunt excluse. Este necesar să te întorci la terapeut, să treci încă o dată un număr complet de sânge, biochimie. Concentrați-vă mai mult pe situație.

Bună ziua, problema este după cum urmează: el a mers la spital cu un nas normal obosit, durere în gât, iar temperatura a fost de 37,8, a prescris un curs de antibiotic Augmentin, de asemenea pentru nasul rinocerului și pentru adzhi-septa gât. După 5 zile, am venit la recepție din nou, gâtul meu devenise deja normal, dar nasul meu era încă blocat, am fost descărcat. Dar temperatura, deși nu este minunată, a fost de 37-37,5 ani, a revenit la spital, a trimis o radiografie a nasului și a plămânilor, totul este bine, doar o mică umflare în nas, așa cum a spus medicul. Ceftriaxona a fost prescris acum, injecții de două ori pe zi, perforate timp de 4 zile, dar temperatura nu a scăzut, am citit că antibiotic în sine are un efect secundar de o creștere a temperaturii. După aceea, a încetat să mai ia antibiotice, acum îl beau pe Linex pentru recuperare, de când a început diareea. A dat sânge ca un cit și o analiză completă, totul este bine, doar hemoglobina a fost ridicată, 165. Sângele a devenit gros. Ce poate fi? Spune-mi cine altcineva să contactezi? cum sa tratezi?

Bună, Igor. Poate orice. Este foarte probabil ca tratamentul să fie incomplet. Trebuie să te uiți la locul ăsta. Se recomandă găsirea unui alt medic ORL pentru consultații interne. Este foarte posibil sincronizarea procesului.

Bună ziua În ianuarie 2018, a existat o hipotermie puternică, s-au găsit sinuzite, au fost supuse tratamentului (ciprofloxacin, otrivin, polidex, spălat cu furacilin, claritină)., picături + ibuprofen. O săptămână mai târziu, din nou, greutate în cap, slăbiciunea a durat 2 săptămâni. Donat sânge, urină, teste sunt bune, terapeutul a prescris injecții de cefazolin 5 zile de 2 ori pe zi. am dormit, am simțit bine. După 10 zile din nou t 37.2, dureri de cap, slăbiciune. Inspectat de ORL este în regulă. Direcționat la terapeut... În general, t are 3 luni după-amiaza 36.8, seara 37-37.2. Spune-mi ce ar putea fi motivul?

Bună ziua, Anastasia! Cel mai probabil procesul a fost cronat și continuă să curgă într-o formă latentă, latentă. Sunt necesare consultări suplimentare cu medicul de la ORL și numirea unui alt curs de terapie cu antibiotice. Cel mai probabil, cursul anterior nu a distrus complet agenții patogeni (probabil au fost rezistenți la medicamentele prescrise).

Dacă mucusul de gard din sinusurile maxilare ale rezervorului. nu sa făcut nici o însămânțare, este necesar să o faceți.
Astfel, va fi posibil să se determine exact ce fel de bacterie provoacă inflamația, precum și gradul de sensibilitate la un anumit antibiotic. Conform rezultatelor acestui studiu, cele mai eficiente împotriva bacteriilor în mod special.

FEVER SUBFEBRIL DIN GENESIS UNCLEAR (t max 37,3) timp de 4 luni. Medicii nu-și dau seama de cauza.
În ianuarie, m-am îmbolnăvit de ARVI (febră înainte, nas curbat sever, durere în gât). A adus temperatura în jos cu remedii folclorice, paracetamol; a luat comprimate de cicloferon, a clătit gâtul. Simptomele reci au dispărut, iar temperatura a rămas (37,2-37,8). În tot acest timp, nu sa culcat. În februarie sa adresat unui terapeut - Augmentin a fost prescris un curs (7 zile), injecții cu cicloferon (5 zile). Temperatura nu a revenit la normal. 2 săptămâni se aflau în stația de tratare. Tratamentul primit: Cefotaximă, sorbifer. OAM, UAC, analiza sputa este normală; BAC (SRB (-), RF (-), ASLO (-), acid urinar -267,1 μmol / l). Buck urină și cultură de sânge pentru sterilitate - creșterea bacteriilor nu a fost detectată. Ultrasunetele de OMT, glanda tiroidă, cavitatea abdominală a aortei, inimii, rinichiului, vezicii urinare, pancreasului - nu au fost identificate anomalii. Scleroza cu ultrasunete - semne de colecistită cronică. EGD - gastrită superficială, gastroduodenită superficială. Hormonii TSH, T3 liber, T4 liber, procalcitonin - normal. Tuberculoza, PW, HBsAg, Hipatica C, B, HIV, paraziti - Neg. Nu a fost detectată nici o patologie reumatoidă, neurologul nu a evidențiat patologii. Conștiința este clară. Pielea este o culoare curată, fiziologică. Faringe nu este hiperemic. BP = 110/70. ZhDA ușoară în plămâni respirație veziculoasă, respirație șuierătoare. Abdomenul este moale, nedureros, organele parenchimale nu cresc, Diureza, scaunul este normal. Periferic atekov nr. IMT-21,48 kg / m2. 3 luni în concediu medical. Acum, temperatura este de 36.7-9 dimineața, 37.1-37.3 după-amiaza, și 36.5 seara - 36.6. Slăbiciune, fața arzătoare, există o durere de cap slabă. Adesea dureri în gât. Amigdalele sunt normale. Menst.ts. - dureros, abundent (7 zile). analiza frotiului este normală. Ginecologul nu a găsit patologii. Există carii, dar medicul dentist nu a găsit nimic care ar putea cauza o temperatură. Fac studii, lucrez la școală. Anterior, ritmul a crescut, apoi a trecut, într-un fel nu a fost timp să-i acorde atenție. Cred că, din cauza experiențelor, prea multă muncă. În primul rând, în conformitate cu analiza de urină Conform leucocitelor nechiporenko, au existat o mulțime de eritrocite. Terapistul ia prescris pe Canephron. Boala suspectată de rinichi (pielonefrită, glomerulonefrită) A început să consume mai multe lichide, decoctul de marar. Sa adresat urologului. A trecut de 2 ori analiza de urină Ponechiporenko - medicul a spus că testele sunt ideale. Nu știu ce să fac. Temperatura este simțită.

Bună, Alice!
Poate că vorbim despre o problemă cu termoreglarea. Acest lucru poate fi declanșat de tumori în regiunea chiasmal-sellar (sindromul hipotalamic).
De exemplu, adenomul hipofizar activ sau hormonal. Se recomandă efectuarea examinării RMN a glandei hipofizare. De asemenea, treceți testul pentru prolactină. În caz contrar, este probabil un proces inflamator lent, care nu este întotdeauna reflectat în analize.

Cu aceeași problemă pe care medicul să o contacteze? Sau cel mai mult pe glanda hipofiză să meargă?

Bună, Alexander. În primul rând, vă recomand să contactați un terapeut. Acesta este un fel de navigator. El va efectua un diagnostic principal și va da instrucțiunile necesare altor specialiști.

Am aceeași poveste și a doua oară. Acum 2 ani ritmul. a rămas 1,5 luni după o răceală, iar de la 17 decembrie până în prezent (acum 7 luni), după extracția dinților. Se ridică întotdeauna diferit, numai în timpul zilei, la momente diferite, până la 37.5. A creat o grămadă de teste, zadolbalas, mă simt bine, trăiesc. Doctorii noștri sunt o conversație separată, nimeni nu vrea să facă asta, ridică din umeri. Nu am simptome.

Bună seara! O fetiță de 13 ani păstrează ritmul timp de o lună. de la 37,1 la 37,9. KLA predat, fără modificări.

Alo Trebuie să căutați în continuare ceea ce a determinat creșterea temperaturii corpului. Variantele pot fi de fapt masă.
Este foarte probabil că este prezent un proces inflamator lent, care nu afectează întotdeauna testul general de sânge sau patologia endocrină (probleme cu glanda tiroidă sau hipofiza / hipotalamus). Trebuie să consultați un medic pediatru competent. În plus, poate fi necesar să consultați un endocrinolog și să faceți teste specializate.

Top