Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Inhalarea durerilor în gât: "pentru" și "împotriva"
2 Rinită
Cum poți reduce temperatura în timpul sarcinii?
3 Clinici
Dr. Komarovsky despre mucusul nazal verde la un copil
Image
Principal // Rinită

37 febră, greață, slăbiciune, pierderea apetitului, somnolență


Conținutul articolului

motive

Temperatura de la 37 la 37,9 ° C se numește subfebrilă. Acesta este un simptom destul de complex, deoarece se poate manifesta cu un număr semnificativ de boli și nu adaugă imaginea generală.

Starea subfebrilă poate rămâne singura plângere sau poate fi combinată cu o varietate de semne clinice.

Când temperatura de 37 ° C este păstrată pentru a doua săptămână, este necesar să se înțeleagă ce a cauzat aceasta. Aceasta este singura modalitate de a preveni complicațiile unui proces patologic probabil. Febra persistentă de grad scăzut are loc cu boli cum ar fi:

 1. Infecțioasă.
 2. Endocrine.
 3. Neoplasme maligne.
 4. Leziuni sistemice ale țesutului conjunctiv.
 5. Sindromul de oboseală cronică.

În timpul examinării inițiale, trebuie exclusă probabilitatea de sarcină la femeile de vârstă fertilă, trebuie acordată atenție naturii dietei și activității fizice zilnice. În plus, o creștere a temperaturii corporale poate fi o consecință a tulburărilor autonome și poate fi inclusă în lista simptomelor distoniei vasculare.

Patologiile patogene în formă acută apar în etape, iar majoritatea bolilor acestui grup provoacă febră febră (peste 38 ° C). Cea mai probabilă bază pentru o temperatură subfebrilă prelungită este focarul infecției cronice. Acestea pot fi localizate în amigdalele (tonzilita), sinusurile paranazale (sinuzita) etc.

Este important să ne amintim despre patologia cronică a dinților, deoarece procesul inflamator lent din zona danturii și fălcilor se manifestă, în primul rând, prin creșterea temperaturii corpului. Starea subfebrilă este, de asemenea, caracteristică hepatitei cronice virale (leziuni hepatice).

În lista patologiilor endocrine, hipertiroidismul, adică o creștere a producției de hormoni tiroidieni și activarea metabolismului bazal, este eliberată ca o cauză a creșterii temperaturii corpului.

Creșterea temperaturii corporale poate însoți unele tumori - în special, tumori hepatice, boală Hodgkin, leziuni ale creierului, măduvă osoasă. Este foarte important să se acorde atenție febrei subfebrile în combinație cu pierderea în greutate.

Bolile sistemice ale țesutului conjunctiv (lupus eritematos sistemic, sclerodermie etc.) sunt explicate prin tulburări autoimune. Febra neobișnuită este unul dintre simptomele nespecifice ale acestor patologii.

Sindromul de oboseală cronică este denumit în diferite clasificări drept un tip de sindrom astenic.

În plus față de febra scăzută, slăbiciune și oboseală, se manifestă și dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor; etiologia nu a fost încă stabilită, iar printre cauze se numesc nu numai tulburări neurovegetative și mentale, ci și boli infecțioase.

simptome

Următoarele simptome pot însoți febra inferioară, în funcție de tipul bolii:

 • slăbiciune, oboseală constantă, atenție insuportabilă, distragere a atenției;
 • dureri de cap, amețeli;
 • greață, vărsături, pierderea sau lipsa poftei de mâncare;
 • reducerea greutății;
 • dureri musculare și articulare, dureri abdominale;
 • umflarea ganglionilor limfatici.

Exacerbarea procesului inflamator în focarele de infecție cronică se manifestă în plus față de durerea din zona afectată, debutul simptomelor bolii de bază (de exemplu, congestia nazală cu sinuzită sau mărirea ficatului la hepatită).

Disfuncția glandei tiroide prin tipul de hipertiroidism se caracterizează prin tahicardie (o creștere a frecvenței cardiace), fibrilație atrială, pierderea în greutate, transpirație, tremor de extremități; pacienții suferă de anxietate nerezonabilă, se caracterizează prin modificări frecvente ale dispoziției.

O altă caracteristică caracteristică a bolilor cu o stare permanentă subfebrilă este efectul asupra sistemului reproducător: la femei, ciclul menstrual este deranjat, bărbații se plâng de o scădere a potenței, libidoului.

Durerea în articulații, în combinație cu o erupție de natură maculopapulară, localizată pe obraji (arată ca un "fluture") și extremitățile superioare sunt semne de lupus eritematos sistemic. În cursul bolii, este importantă deteriorarea sistemului cardiovascular (miocardită, pericardită), rinichi (nefrită) și sistemul nervos central (psihoză, sindrom convulsiv).

Sindromul de oboseală cronică este înregistrat la pacienții care se plâng de simptome precum:

 • constanta sentiment de slăbiciune, apatie;
 • oboseală crescută, indiferent de tipul încărcăturii;
 • scăderea capacității de muncă;
 • dureri musculare, spate și articulații, dureri de cap;
 • tulburări de somn (somnolență în timpul zilei și somnolență în timpul nopții).

Sindromul de oboseală cronică poate fi însoțit de manifestări dispeptice (greață, senzație de greutate în stomac, somn mai devreme), tahicardie, amețeli, iar la femei, o creștere a intensității semnelor de sindrom premenstrual.

tratament

Este imposibil să începeți tratamentul fără a determina motivul pentru care temperatura de 37 ° C este menținută pentru a doua săptămână. Merită să ne amintim că tratamentul este mult mai eficient în stadiul inițial al bolii. De asemenea, gravitatea manifestărilor este importantă pentru diagnosticare - în această perioadă specialistul are posibilitatea de a examina pe deplin pacientul și de a nu pierde o patologie periculoasă.

Remedierea focarelor de infecție cronică presupune tratamentul complex al unei boli cronice după confirmarea diagnosticului prin metode de laborator și instrumentale. Sunt utilizate medicamente antiinflamatorii, antibacteriene, vitamine din diferite grupuri. Dacă este imposibil să se elimine focalizarea cu ajutorul terapiei conservatoare, este necesar un tratament chirurgical.

În tratamentul neoplasmelor, opțiunile de tratament pentru medicamente, radiații și tratament chirurgical sunt combinate, iar alegerea tacticii de tratament este determinată de stadiul bolii, de zona localizării tumorii și de starea pacientului.

Medicamentele de bază pentru tratamentul hipertiroidismului sunt tireostaticele (mercazolul), beta-blocantele (anaprilin). În tratamentul bolilor sistemice ale țesutului conjunctiv, se utilizează glucocorticosteroizi (prednison), citostatice (azatioprină) și terapie simptomatică.

În lupta împotriva sindromului de oboseală cronică, stilul de viață al pacientului joacă un rol primordial. Este necesar să se normalizeze somnul, să se reducă intensitatea sarcinii zilnice, să se adere la o dietă rațională, să se renunțe la fumat și la alcool. Se crede că o legătură eficientă în terapie este creșterea activității motorii.

Din medicamente utilizate antidepresive, anxiolitice.

întrebări

Întrebare: Temperatură, greață, fără apetit?

Bună ziua Spune-mi unde să te întorci. Am 25 de ani, am gastrită cronică și răceală frecventă. acum 2 săptămâni, au apărut următoarele simptome: dimineața, temperatura este de 37,1 - 37,2, seara se ridică la 37,4 - 37,6, greață, fără apetit. a mers la terapeut, au spus din cauza gâtului, a prescris antibiotice și lysobact. Propil, sânge donat (general și biochimie) și urină, toate testele sunt bune. terapeutul a spus că nu știa ce a fost și a scris, cu un diagnostic de ARVI, a spus că va căuta un motiv în altă parte. unde să mergem?

Șansele de exacerbare a gastritei cronice nu sunt excluse, prin urmare vă recomand să vizitați un medic gastrolog, să faceți o examinare (FGDS) și, de asemenea, vă recomandăm să vizitați un medic imunolog, având în vedere că suferiți de răceli frecvente. Puteți afla mai multe despre gastrită din secțiunea tematică a site-ului nostru: Gastritis.

La data de 17 a lunii, 1 a fost p. Am luat pastile pentru controlul nașterii "jess", dar înainte de 1 a fost ratat, am continuat să le iau a doua zi. Care este probabilitatea de a rămâne însărcinată?

În cazul în care a existat o încălcare a medicamentului contraceptiv, eficacitatea sa este redusă. În cazul în care ați luat pastilele conform instrucțiunilor după ce ați sări peste și ați luat imediat și imediat următorul pastilă, probabil că nu ați rămas însărcinată. Continuați să luați alte pilule în conformitate cu schema, iar în caz de sângerare întârziată, vă recomand să consultați un ginecolog. Mai multe informații despre regulile de administrare a contraceptivelor hormonale Jess, indicații, contraindicații și luări de pastile în cazul unei treceri, vă recomandăm să vă familiarizați în secțiunea tematică a site-ului nostru: Jess

Top