Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Faringita - fotografie, simptome și tratament la adulți
2 Bronșită
Creșterea temperaturii în bronșită la copii și adulți
3 Clinici
Cum să vindeci rinofaringita
Image
Principal // Profilaxie

Dacă temperatura este 36, ce înseamnă asta


Temperatura scăzută a corpului este mult mai puțin comună decât înaltă, dar nu mai puțin periculoasă pentru organism, deoarece o scădere a temperaturii corpului la 32 ° C implică moartea. Aflați de ce poate să aveți o temperatură scăzută a corpului și cum să o ridicați.

Ce înseamnă temperatura scăzută a corpului?

Temperatura normală a corpului uman este de 36,6 ° C. Dar poate fi diferit la diferite persoane, aceste fluctuații nu sunt mai mari de câteva zecimi de ° C. Dacă temperatura corpului este mai mică decât în ​​mod normal, atunci aceasta indică încălcări în corpul nostru. Temperatura scăzută este considerată a fi sub 36,0 ° C.

Dar în perioada acută a bolii, când este posibil, temperatura corpului crește rapid, este recomandabil să se măsoare la fiecare 3-4 ore. Controlul temperaturii corpului, ca regulă, continuă să se normalizeze. Mecanismul creșterii temperaturii corpului, în principiu, este universal. Se bazează pe iritarea în centrele creierului de reglementare, ceea ce duce la o creștere a producției de căldură corporală și la o scădere a transferului de căldură.

În bolile infecțioase, febra este cauzată de efectul asupra organismului asupra produselor metabolice și de defectarea virușilor, a bacteriilor și a anumitor medicamente. Durata perioadei febrile coincide, de obicei, cu perioada de reproducere intensă a agentului patogen în organism.

 • boala tiroidiană;
 • hemoglobină scăzută;
 • imunitate slabă;
 • hipotermie severă;
 • sângerare internă;
 • otrăvire.

Cel mai adesea, temperaturile scăzute sunt observate împreună cu o defalcare. Poate fi o consecință a bolii și apoi pentru normalizarea acesteia, este necesară recuperarea completă.

Febra apare nu numai în bolile infecțioase, ci și în reacțiile imune, în timp ce distrugerea țesuturilor în caz de leziuni, întârzierea toxinelor și a produselor metabolice pot fi cauzate de celulele tumorale. În aceste cazuri, o temperatură corporală mai mare reflectă activitatea procesului bolii.

Ce este hipotermia? Corpul uman are doar o gamă relativ îngustă de temperatură care va susține viața. Temperatura normală a corpului este de 37 grade Celsius sau 6 grade Fahrenheit. Temperatura noastră de bază, adică temperatura internă adâncă a corpului, trebuie menținută în intervalul de la 96 până la 101 de grade. Orice temperatură din afara acestui interval cauzează probleme. Iar aceasta se numește hipotermie. Hipotermia poate pune viața în pericol.

Cauzele temperaturii scăzute

Lipsa grăsimilor și a carbohidraților slăbește corpul nostru. Temperatura începe să scadă când rezervele corpului se epuizează și nu mai sunt suficiente pentru o viață normală. Pentru temperatura normală a corpului trebuie să mănânci pe deplin.

medicamente
Citiți cu atenție instrucțiunile pastilelor pe care le-ați luat recent. Antidepresivele și hipnoticele cauzează adesea temperaturi scăzute, slăbesc receptorii nervilor și reacționează prost la frig.

De regulă, viața poate fi menținută doar pentru o perioadă scurtă de timp, când temperatura de bază scade la 5-2 grade Celsius. Hipotermia cronică poate fi asociată cu boli degenerative. Există o concepție greșită că vremea trebuie să fie sub zero pentru hipotermie. Cu toate acestea, adevărul este că hipotermia se poate dezvolta fără o temperatură ambiantă care este sub punctul de îngheț. Mai mult decât atât, există o condiție comună că mulți oameni, în special vârstnicii, suferă de hipotermie cronică fără să o cunoască.

Pentru a verifica acest lucru va trebui să vă adresați unui endocrinolog.

Apariția unei tumori în hipotalamus.

Dacă temperatura corpului fluctuează pe parcursul zilei

Dimineața, temperatura corpului poate fi de 35,5 ° C, iar în timpul zilei se poate ridica la 37,0 ° C. Astfel de fluctuații sunt normale, deci nu ar trebui să vă panicați dacă aveți o temperatură scăzută dimineața. Un medic ar trebui să fie consultat în cazul în care temperaturile scăzute sunt menținute pe parcursul zilei timp de mai multe zile la rând. În plus, o schimbare de putere ajută în 80% din cazuri.

Această temperatură cronică sub temperatura corpului nu poate reprezenta o amenințare imediată pentru victimă, dar are efecte adverse pe termen lung. De fapt, diferite părți ale corpului uman au temperaturi diferite. Cu toate acestea, dacă temperatura este prea mare, înseamnă că o anumită parte are inflamație sau stres; pe de altă parte, atunci când temperatura corpului de bază scade sub limita normală pe o perioadă lungă de timp, bolile cronice degenerative încet încet.

Cauze de temperatură scăzută a corpului

Potrivit medicinii tradiționale chinezești, unii oameni au o constituție rece, se simt rece cel mai adesea, membrele lor sunt reci, lipsa vitalității și diverse simptome cronice: oboseală, gât rigid, umeri și spate; probleme de menopauză, accidente vasculare cerebrale, diabet, infarct miocardic și hiperlipemie.

Cum de a crește temperatura corpului

Cel mai important lucru este să vă reînnoiți puterea. Pentru a face acest lucru, dormiți suficient în fiecare zi și mâncați bine. Pentru creșterea temporară a temperaturii, ceaiul fierbinte cu zahăr ajută foarte mult.

Du-te pentru un masaj. Tratamentele de masaj relaxează corpul și pot chiar să scadă stresul. Masajul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația sângelui.

Autoteste pentru hipotermie. Se estimează că aproape 90% din locuitorii orașelor tropicale au o constituție de corp rece. Efectuați un test simplu de mai jos: vă simțiți adesea? Rigiditate pe umeri Dureri de cap Amețeli Tinitus Constipație Diaree Durere pe spate, talie și genunchi Perioade și crampe neregulate Depresie Supraponderal. Dacă răspundeți da la două dintre cele de mai sus, constituția corpului dumneavoastră poate fi rece; 3

4 da, cu siguranță ai aparținut unei constituții reci; dacă toate cele 5 răspunsuri sunt da, răceala a vătămat deja corpul, trebuie să luați măsuri imediate pentru a îmbunătăți boala, dacă nu, riscul bolilor degenerative este foarte semnificativ.

În timpul nopții, luați 20 de picături de tinctură de valeriană sau de mămăligă. Dacă motivul pentru reducerea temperaturii în stres și stresul emoțional, picăturile vă vor ajuta să faceți față acestei situații.

Dimineața, un duș de contrast este util. Se trezește corpul și promovează termoreglarea.

Vedeți cum să simțiți un val de putere: faceți exerciții simple

Care este temperatura ideală a corpului? 5

37 grade Celsius. La această temperatură, sistemul imunitar este puternic și sunteți stabil emoțional și într-o stare bună. Când temperatura corpului scade la 36 de grade, corpul se va tremura pentru a obține căldură suplimentară.

Când scade la 5 grade, funcția de excreție va începe să devină letargică, sistemul nervos autonom va prezenta semne de eșec și persoana va deveni hipersensibilă. La 35 de grade, mediul înconjurător al organismului contribuie la creșterea cancerului. Sub 35 de grade, moartea este inevitabilă!

Temperatura de bază a corpului unui copil este mai mare: aproximativ 8-37 grade Celsius. Hipotermia este precursorul morții. Mortalitatea este de obicei cea mai mare în timpul iernii și între 3 și 5 dimineața în fiecare zi, când temperatura corpului și mediul sunt la cel mai scăzut nivel.

El învață despre schimbările de temperatură de la semnale care provin de la tot felul de receptori, care sunt în principal situați pe spate. Acestea sunt acești receptori care reacționează la frig și provoacă contracția musculară, popular cunoscut sub numele de frisoane. Ea provoacă o accelerare a metabolismului.

Ca rezultat, carbohidrații și proteinele sunt absorbite mai repede, ceea ce crește temperatura. Încălcarea acestei conexiuni duce la hipotermie - temperatură scăzută. În astfel de cazuri, bara termometrului poate scădea la 35,5 ° C, uneori mai mică. De ce se întâmplă acest lucru? Să vorbim mai mult de ce temperatura corporală scăzută la om, motivele sunt date.

Pentru persoanele cu o temperatură bazală mai mică de 36 grade Celsius, acestea se pot simți bine, dar bolile cronice reprezintă o amenințare gravă. Aceasta înseamnă că sângele este îngroșat și de slabă calitate. Constituțiile diferite ale organismului duc la diferite boli.

Temperatură scăzută a corpului

Constituția lui Yang: Acești oameni se simt mereu calzi. Alte trăsături tipice includ optimism, chelie și transpirație frecventă. Ei au, de asemenea, apetituri surprinzător de bune. Afecțiunile frecvente care afectează persoanele cu constituția Yang includ hipertensiunea, infarctul miocardic, infarctul cerebral, ficatul gras, diabetul, gută, cancerul plămânilor, colonului, pancreasului sau probleme cu prostata și gingiile.

Cauze de temperatură scăzută a corpului

Adesea, o scădere bruscă a temperaturii este asociată cu o dietă rigidă. La urma urmei, fiecare fată care intenționează să piardă câteva kilograme în plus exclude în mod necesar din dietă principalul material de combustibil al corpului - lipidele și carbohidrații.

La început, organismul se poate încălzi pe cont propriu în detrimentul rezervelor, dar orice rezervă va fi mai devreme sau mai târziu epuizată și corpul nu va avea nimic de ars. Deci, nu fi surprins dacă temperatura corpului scade după o săptămână de dietă strictă.

Constituția Yin: Acești oameni se simt reci în timpul zilei. De multe ori suferă de perioade neregulate, pierderea apetitului, părul gri prematură și incapacitatea de transpirație sau transpirație excesivă, mai ales noaptea. Boli care cauzează îmbolnăvirea cu yin includ hipotensiune arterială, anemie, gripă, pneumonie, tuberculoză, diaree, constipație, gastrită, cancer de stomac, sân, ovare și colul uterin, depresie, boli mentale, tendințe suicidare, probleme cu sistemul nervos autonom, hipersensibilitate, reumatism, edem, leucemie, boala de colagen și Graves exophthalmos.

Și dacă nu stați doar pe o dietă strictă, ci și în sala de gimnastică, atunci hipotermia va bate cu siguranță pe ușă: nu numai că nu alimentați corpul cu grăsimi, ci și pe care le ardeți foarte tare rezervele pe simulatoare.

Corectați repede situația va ajuta ceaiul fierbinte cu ciocolată sau prăjitură. Dar aceasta este doar pentru o perioadă scurtă de timp - termometrul va arăta valoarea corectă până când substanțele nutritive sunt arse.

Cum scade temperatura corpului sub intervalul așteptat? Lipsa exercițiilor fizice sau insuficiente: doar mersul pe jos timp de 30 de minute pe zi, condiția poate fi îmbunătățită. Stresul: faceți altceva după serviciu, spa, cumpărături, karaoke, chat pentru dezastru. Înmuiați băile: când vremea este rece, o baie fierbinte ar trebui să contribuie la creșterea temperaturii corpului. Corpul tratează alcoolul ca otravă, pe care ar trebui să o elimine de preferință, arzând ca reacție prioritară. Ca și în acest caz, alte modalități de a crea căldură corporală sunt reduse semnificativ. Alcoolul ars nu poate ridica în mod adecvat temperatura corpului. Utilizarea multor medicamente: în plus față de medicamentele pentru glanda tiroidă, cele mai multe medicamente antropomatice afectează scăderea temperaturii corporale. Mâncați prea plin: beți prea mult lichid sau prea puțin alcool.. Cum sa determini un corp sanatos.

Pentru ca temperatura să se consolideze în acest moment, va trebui să vă reconsiderați obiceiurile alimentare și dieta. Puteți să vă adresați unui nutriționist, vă va oferi câteva sfaturi despre cum să pierdeți în mod corespunzător în greutate, fără a vă aduce corpul la epuizare și la hipotermie.

Rețineți că o temperatură a corpului de 36,3-36,9 este norma atunci când este măsurată în axilă. Dacă măsurați temperatura în altă parte, atunci cifrele vor fi diferite. De exemplu, atunci când se măsoară în cavitatea orală, coloana va arăta 36,8-37,3, iar pentru rectal 37,3-37,7 ° C.

Suprafața capului trebuie să rămână răcită atât timp cât picioarele rămân calde. Când există frisoane la nivelul membrelor inferioare, circulația slabă este evidentă, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale, disconfort toracic și anxietate. Fluxul de sânge stabil va duce la formarea cheagurilor de sânge, care sunt principala cauză a unui "simptom al clasei economice" sau a trombozei venoase profunde.

În plus, dacă cheagurile de sânge nu se pot clarifica în timp, acestea pot promova creșterea tumorală. Acum, copiii sunt mai predispuși la temperaturi scăzute ale corpului. Studiile arată că copiii care trăiesc în această zi și vârstă modernă sunt într-adevăr fizic mai mult, dar sunt mai susceptibili la alergii. Acest lucru se datorează faptului că aproximativ 50% din ele suferă de temperatură scăzută a corpului.

Luați în considerare o altă opțiune. Nu vă limitați la mâncare și adesea răsfățați-vă cu diverse delicatese cu calorii înalte. Dar totuși aveți hipotermie și situația nu poate fi corectată.

Gândiți-vă la medicamentele pe care le luați. Unele dintre ele pot cauza hipotermie. Cel mai adesea, astfel de probleme sunt cauzate de sedative, pastile de dormit și antidepresive.

Tipuri de alimente necesare pentru îmbunătățirea temperaturii corpului. În plus față de exercițiile aerobice, consumul de alimente sănătoase ajută la reglarea temperaturii corpului. Stai departe de alimente gourmet, cum ar fi taitei instant și fast-food. Alimentele care sunt calde în natură includ fructe și legume moderate și alimente sărate. Alimentele care răcește corpul ar trebui să fie consumate cu moderatie. Exemplele includ fructe și legume tropicale și alimente acide.

 • Nu manca prea mult.
 • Destul de saturat de 70%.
 • În schimb, mâncați alimente dense.
 • Consumă mâncare care încălzește corpul.
O masă repede.

Acestea afectează activitatea sistemului nervos și o încetinesc puțin. Pentru a fi mai precis, blochează reducerea receptorilor responsabili de reacția la frig. Prin urmare, corpul nu înțelege când să se încălzească. Și fără frisoane, temperatura scade chiar mai mult, în loc de a începe să crească.

Prin urmare, dacă ați descoperit hipotermie, opriți imediat administrarea de medicamente pentru somn și sedativ. Bara de temperatură va crește de îndată ce se va termina ultima pilula luată.

Este eficient împotriva următoarelor probleme de sănătate. Supraproducția celulelor roșii din sânge poate fi cauzată de un proces primar în măduva osoasă sau poate fi un răspuns la nivelurile cronice scăzute de oxigen sau, rareori, la malignitate. În ciuda numeroaselor cauze, boala hepatică grasă poate fi considerată o boală care apare la nivel mondial la persoanele cu consum excesiv de alcool și la cei care suferă de obezitate. Starea este, de asemenea, asociată cu alte boli care afectează metabolismul grăsimilor.

În plus, cercetarea a arătat, de asemenea, că o dietă bogată în carbohidrați este, de asemenea, un factor care contribuie la această boală. Acestea sunt destinate utilizării de către profesioniștii din domeniul sănătății, astfel încât să puteți găsi o limbă mai tehnică decât broșurile de stare.

De obicei durează o zi. Amintiți-vă că nu trebuie să vă angajați în auto-tratament: toate medicamentele care afectează sistemul nervos trebuie prescrise numai de un medic.

Dacă puteți elimina toate motivele de mai sus pentru scăderea temperaturii, atunci trebuie să vedeți un doctor. Hipotermia poate fi un semn de anomalie a tiroidei. Hormonii produsi de el sunt responsabili pentru utilizarea carbohidratilor. Dacă acestea nu sunt reciclate, temperatura scade.

Împreună cu coagulopatia și acidoza, hipotermia se referă la triada letală a victimelor traumei care necesită îngrijire critică. Căderea de temperatură a miezului poate fi rapidă, ca atunci când este scufundată în apă aproape înghețată sau lentă, ca și expunerea pe termen lung la medii mai moderate. Efectele hipotermiei sunt proporționale cu schimbările de temperatură, în timp ce rata metabolică scade proporțional cu scăderea temperaturii corporale.

Hipotermia este, de obicei, cauzată de expunerea accidentală, dar poate fi cauzată sau agravată de afecțiunile medicale de bază sau poate fi deliberată ca parte a terapiei pacientului. Acest lucru se datorează impactului asupra mediului, fără starea de bază, cauzând o încălcare a reglementării temperaturii.

Nu lăsați materia să-și urmeze cursul, deoarece disfuncția tiroidiană poate duce la tulburări metabolice, care, la rândul său, provoacă diverse boli, inclusiv cancer.

Într-o astfel de situație, temperatura corpului nu va crește până când nu veți găsi și elimina cauza care a provocat această scădere. Endocrinologul vă va ajuta să înțelegeți totul. El va face toate testele necesare și va prescrie medicamente care vor remedia situația.

Aceasta este o temperatură scăzută a corpului cauzată de o boală medicală care scade valoarea de temperatură dată. Reducerea producției de căldură - de exemplu, hipopituitarism, hipoadrenalism, hipotiroidism, malnutriție severă, hipoglicemie și tulburări neuromusculare. Creșterea pierderilor de căldură - de exemplu, vasodilatație, eritrodermie, arsuri, psoriazis; sau iatrogenice - de exemplu, infuzii reci, entuziasm excesiv în tratamentul accidentelor de căldură sau al aprovizionării de urgență. Etinolul, fenotiazinele și hipnoticele sedative reduc de asemenea capacitatea organismului de a răspunde temperaturilor ambientale scăzute. Persoanele care au cea mai mare probabilitate de a experimenta hipotermia includ.

Cel mai teribil motiv pentru scăderea temperaturii este un neoplasm în creier, în regiunea hipotalamusului. El este responsabil pentru procesele de transfer de căldură în organism și, dacă ceva interferează cu munca sa, el blochează reflexul rece și, în același timp, procesul de asimilare a carbohidraților și a grăsimilor.

O tumoare nu poate fi tumori maligne, benigne, de asemenea, provoca hipotermie, care este adesea singurul simptom al bolii.

Durerile de cap și amețelul apar mai târziu, când boala a intrat deja în propria sa boală și consecințele acesteia pot fi ireversibile.

Amintiți-vă că hipotermia nu apare de la zero și că corpul dumneavoastră vă face să înțelegeți că a venit timpul să acordați atenție sănătății dumneavoastră. Nu trageți și consultați un medic.

Temperatură scăzută a corpului

Mulți oameni sunt obișnuiți să acorde atenție doar creșterii temperaturii, dar cel mai adesea ei pur și simplu nu trădează o semnificație specială pentru a-i diminua. Și acest fenomen, la rândul său, poate semnala dezvoltarea condițiilor patologice și a unor boli, inclusiv cele grave.

În primul rând, trebuie spus că fluctuația temperaturii corpului de la 35,8 ° C la 37 ° C este considerată normă. Alți indicatori vor fi o abatere. De exemplu, temperatura corpului, care a scăzut la 29,5 ° C, poate duce la pierderea conștienței și la 27 ° C - debutul comă, atunci când există o defecțiune a sistemului cardiovascular și respirator al organelor.

Pentru a identifica cauzele temperaturii scăzute a corpului, este necesar să se înțeleagă cum au loc procesele de termoreglare în organism care mențin temperatura corpului uman la nivelul corect (aproximativ 36 ° C). De asemenea, este important să știți care sunt tipurile de termoreglare existente.
Varietățile de termoreglare și cauzele încălcărilor acestora

1. comportamental
Atunci când este afectată termoregularea comportamentală, persoana încetează să perceapă în mod adecvat temperatura ambiantă. Motivul pentru o astfel de încălcare poate fi:

 • efectele asupra corpului de alcool;
 • tulburare mentală;
 • efectele asupra corpului de droguri.

De exemplu, o persoană poate să nu se simtă rece sub influența drogurilor narcotice sau a băuturilor alcoolice. În consecință, va supraîncărca și pur și simplu se va îngheța, ceea ce duce deseori la o scădere semnificativă a temperaturii corpului (până la 25 ° C). O astfel de stare este periculoasă nu numai pentru sănătate, ci și pentru viață.

2. Fizic
Ca urmare a eșecurilor funcționale ale termoregulării fizice, corpul uman își pierde căldura din cauza expansiunii excesive a vaselor de sânge care sunt în această stare mult timp. Această afecțiune suferă adesea de hipotensiune arterială - persoanele cu tensiune arterială scăzută.
De asemenea, cauza încălcărilor termoregulării fizice poate fi bolile endocrinologice, care sunt însoțite de simptome precum transpirația crescută. Infracțiunile minore ale acestui tip de termoreglare sunt observate la oameni în timpul stresului emoțional. Dar această condiție este ușor oprită.

3. Chimic
Motivele încălcării termoregulării chimice includ:

 • intoxicarea corpului;
 • perioada de gestație;
 • slăbirea sistemului imunitar;
 • astenie cronică a corpului;
 • afecțiuni endocrine;
 • scăderea nivelului de hemoglobină în sânge;
 • surmenaj.

Temperatura 36 ° C: ce înseamnă?

Acest indicator de temperatură poate fi prezent la oameni perfect sănătoși. Cauza acestei afecțiuni poate fi:

 • boala recenta;
 • dimineața, când toate procesele din organism sunt mai lent decât de obicei;
 • sarcinii;
 • medicamente necontrolate;
 • asigurarea insuficientă a organismului cu vitamina C;
 • suprasolicitare, oboseală.

De asemenea, o temperatură a corpului de 36 ° C poate vorbi despre evoluția anumitor boli și poate fi observată în condiții cum ar fi:

 • afecțiuni suprarenale:
 • reducerea funcției tiroidiene;
 • prelungirea postului, în urma căreia corpul este epuizat (adesea marcat prin aderarea necorespunzătoare la diete);
 • patologia creierului;
 • pierdere semnificativă de sânge;
 • bronșită cronică.

Semnele primare de scădere a temperaturii

Simptomele care pot indica o scădere a temperaturii includ:

 • somnolență crescută;
 • starea apatică, stare generală de rău;
 • pierderea apetitului;
 • inhibarea proceselor de gândire;
 • iritabilitate.

Dacă se observă o scădere a temperaturii corpului la un copil mic, acesta trebuie prezentat unui medic. Dacă o persoană adultă are o temperatură de aproximativ 36 ° C pentru o lungă perioadă de timp, dar în timpul examinării nu a dezvăluit nici o patologie, persoana este veselă și se simte minunată, starea sa poate fi considerată ca fiind normală.

Temperatura scăzută a corpului uman: cauzează în funcție de boli și alte afecțiuni patologice

1. exacerbarea bolilor cronice

Adesea, temperatura corpului scade dacă bolile care apar cronic sunt într-o etapă activă. Acest lucru este legat în mod direct de o scădere a defectelor organismului (imunitate), care sunt implicate direct în termoreglarea organismului. După ceva timp, simptomele bolii cronice de bază încep să apară și, dimpotrivă, temperatura poate crește. Acest lucru se datorează dezvoltării proceselor inflamatorii din organism. Aceasta înseamnă că o scădere a temperaturii este semnalul primar pentru o exacerbare a unei boli cronice.

2. Patologia creierului

Scăderea temperaturii poate fi unul din simptomele tumorilor tumorale din creier. Faptul este că aceste tumori stoarcă creierul, perturbând circulația sângelui în el, ceea ce duce la o tulburare a termoregulării organismului.

În plus față de scăderea temperaturii, tumorile cerebrale se pot dezvălui, de asemenea, prin prezența altor simptome, și anume încălcarea:

 • abilități de vorbire;
 • sensibilitate;
 • nivelul anumitor hormoni;
 • munca sistemului vegetativ;
 • presiunea intracraniană (în sus). Acest lucru este însoțit de greață, vărsături, amețeli;
 • memorie;
 • circulația cerebrală, însoțită de dureri de cap severe, dificil de eliminat prin administrarea de analgezice;
 • coordonarea mișcărilor;
 • auzului;
 • psihică (halucinații auditive și vizuale etc.).

3. Boli ale glandei tiroide

Adesea, scăderea temperaturii corporale este însoțită de o boală, cum ar fi hipotiroidismul, care se caracterizează prin tulburări funcționale ale glandei tiroide, precum și prin producerea insuficientă de hormoni tiroidieni. Acești hormoni susțin activitatea vitală normală a întregului organism, inclusiv activitatea organelor sistemului nervos.

Cele mai frecvente manifestări ale hipotiroidismului sunt:

 • cuie fragile;
 • creștere în greutate;
 • oboseală;
 • chilliness;
 • probleme de memorie;
 • pielea uscată;
 • constipație frecventă.

4. Infecții amânate

Un companion frecvent al condițiilor care apar după ce suferă de infecții virale și bacteriene este temperatura scăzută. Ca rezultat al bolii, resursele corpului sunt epuizate. În primul rând, se referă la sistemul nervos și imunitar. Iar centrul de termoreglare, situat în hipotalamus, așa cum se știe, se referă în mod specific la sistemul nervos.

5. Patologiile suprarenale

Adesea, un simptom sub formă de scădere a temperaturii are loc în prezența bolilor suprarenale. În primul rând, se referă la insuficiența suprarenală, cu alte cuvinte, boala lui Addison. De foarte mult timp se dezvoltă asimptomatic și se simte atunci când intră în faza cronică.
Această condiție se caracterizează prin următoarele manifestări:

 • putere slabă;
 • stări depresive;
 • urinare frecventă;
 • iritabilitate și temperament;
 • dureri musculare;
 • pierderea apetitului;
 • reducerea greutății;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • furnicături și amorțeală în membre;
 • crește setea.

6. Distonie vasculară vegetativă

Oamenii care suferă de această patologie, există încălcări ale termoreglementării datorate fluctuațiilor tensiunii arteriale, ceea ce duce la pierderi de căldură. Când distonia vegetativ-vasculară poate fi observată ca o creștere ușoară persistentă a temperaturii și scăderea ei.

Cele mai frecvente simptome ale acestei boli includ:

 • tulburări ale sistemului respirator;
 • durere in inima;
 • tahicardie;
 • tulburări de somn;
 • răcirea membrelor;
 • amețeli;
 • leșin.

7. Infecția cu HIV
Ca urmare a dezvoltării unei stări de imunodeficiență, o persoană are diverse simptome, inclusiv o temperatură scăzută a corpului. Motivele pentru care manifestările devin mai pronunțate sunt cel mai adesea cauzate de infecțiile bacteriene, parazitare și virale asociate.

Imunodeficiența, în plus față de temperatura scăzută, este însoțită de:

 • frisoane;
 • o creștere a dimensiunii ganglionilor limfatici;
 • frecvente răceli;
 • scaune libere;
 • tulburări ale sistemului nervos;
 • defecțiuni ale sistemului digestiv;
 • dezvoltarea neoplasmelor tumorale;
 • transpirație crescută (mai ales noaptea);
 • pierdere în greutate;
 • slăbiciune în întregul corp.

După cum știți, în timpul intoxicației, temperatura crește, de obicei. Dar, în unele cazuri, poate scădea semnificativ. Acest lucru se datorează depresiei sistemului nervos, care este implicată în procesele de termoreglare a corpului.

Intoxicarea severă, pe lângă temperatură scăzută, se poate manifesta sub forma unor astfel de simptome:

 • pierderea conștiinței;
 • tulburări neurologice. De exemplu, atunci când o persoană este imersată într-un "somn adânc", care este înlocuit de perioade de excitare extremă;
 • afectarea ficatului și a rinichilor;
 • vărsături, greață, diaree;
 • slăbiciune;
 • hemoragii cu severitate variabilă (pornind de la mici specimene mici, terminând cu vânătăi extinse);
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • inima palpitații;
 • afectarea fluxului de sânge în membre;
 • marmură a pielii.

9. Distonie neurocirculatorie

O astfel de boală ca distonia neurocirculativă se caracterizează prin tulburări ale sistemului vascular, ceea ce duce la apariția hipotensiunii - tensiune arterială scăzută. În această condiție, există o extindere a paturilor vasculare, respectiv, urmată de pierderi de căldură și o scădere a temperaturii corpului.
În plus față de hipotensiune arterială, boala se manifestă prin următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • tahicardie;
 • tremurul în membre;
 • atacuri de panică;
 • hiperhidroză;
 • amețeli.

10. Depleția corpului (cașexia)

În această situație, există o pierdere semnificativă în greutate (uneori până la 50% din greutatea corporală totală). Stratul de țesut gras subcutanat aproape dispare, ca urmare a faptului că pielea devine încrețită și dobândește o nuanță gri "pământească". De asemenea, pe fata sunt simptome de deficit de vitamina.
În plus, atunci când corpul este epuizat, unghiile devin fragile, iar părul devine mai subțire și mai plictisitor. Adesea, atunci când apar cașexia constipație frecventă. La femei, volumul sângelui circulant scade, ceea ce determină o lipsă de menstruație.

De asemenea, când epuizarea poate fi observată tulburări mintale. La început, apare astenia - slăbiciune, resentimente, iritabilitate, slăbiciune și depresie. În cazul tratamentului reușit al patologiei, astenia va mai fi prezentă de ceva timp și, de asemenea, va fi însoțită de o temperatură corporală redusă.

Aceste condiții sunt de obicei rezultatul unor diete echilibrate necorespunzător. De exemplu, utilizarea insuficientă a alimentelor care conțin fier.

Simptomatologia, care se manifestă în deficiența de fier:

 • dificultăți la înghițire. Se pare că omul are un corp străin în laringele sale;
 • dependență de muraturi, alimente afumate, condimente și mâncăruri picante;
 • atrofia papilelor situate pe suprafața limbii;
 • deteriorarea părului, a unghiilor și a pielii;
 • tahicardie;
 • gura uscata;
 • performanță redusă, oboseală.

12. Boala radiologică
În cursul cronic al bolii radiațiilor, atunci când radiațiile ionizante acționează asupra corpului pentru o lungă perioadă de timp, se observă adesea o temperatură scăzută a corpului. În ceea ce privește evoluția acută a acestei boli, o astfel de condiție, dimpotrivă, se caracterizează prin febră.

Simptomele asociate cu temperatură scăzută în boala prin radiații:

 • pielea uscată;
 • dezvoltarea bolilor dermatologice;
 • prezența sigiliilor în zona zonelor iradiate;
 • cataracta;
 • apariția neoplasmelor maligne;
 • sfera sexuală oprimată;
 • reducerea defectelor corpului.

13. Pierderi semnificative de sânge
Ca urmare a leziunilor, arterele mari pot fi deteriorate, ceea ce duce la scăderea volumului sanguin circulant. Acest lucru implică o încălcare a termoregulării și, prin urmare, o scădere a temperaturii corpului.

Sângerarea internă este considerată cea mai periculoasă. De exemplu, în ventriculele creierului, în cavitățile pleurale și abdominale. O astfel de sângerare este destul de dificil de diagnosticat și, de regulă, intervenția chirurgicală este necesară pentru ușurarea acestora.

14. Hipoglicemia
Nivelul scăzut al zahărului din sânge duce, de asemenea, la scăderea temperaturii corpului. Această condiție poate apărea atunci când corpul este epuizat fizic și atunci când dieta este dezechilibrată, unde există o cantitate mare de produse din făină și dulciuri. Adesea această condiție devine precursor al dezvoltării diabetului.
Alte manifestări simptomatice în starea hipoglicemică:

 • dureri de cap;
 • copii diferiți;
 • atacuri de greață și vărsături;
 • erupții cutanate;
 • comportament inadecvat;
 • tahicardie;
 • încălcarea sistemului respirator;
 • circulație lentă;
 • tremor de mușchi;
 • încălcarea funcțiilor motoarelor;
 • confuzia conștiinței (o consecință poate fi leșin și / sau comă);
 • tahicardie;
 • pierderea senzației.

Suprasolicitarea cronică, care poate fi asociată, de exemplu, cu stres emoțional constant sau lipsă de somn, poate determina o scădere a temperaturii corpului. Dacă, după suprasarcini prelungite, corpul nu primește o recuperare compensatorie, poate să apară o eșec în orice sistem de organe. Aceasta presupune, de asemenea, dezvoltarea epuizării.

16. Condiții de șoc

Toate stările de șoc, de regulă, sunt însoțite de o scădere a temperaturii corporale. În medicină, există o clasificare a acestor condiții în funcție de natura, gravitatea și localizarea pagubelor. Se disting următoarele condiții de șoc:

 • neurogene (încălcarea sistemului nervos central);
 • cardiogenic (încălcarea activității cardiovasculare);
 • infecții toxice (intoxicație acută);
 • combinate (combinarea diferitelor tipuri de condiții de șoc);
 • septic (infecție masivă a sângelui);
 • traumatic (sindrom de durere);
 • anafilactic (reacții alergice).

Cu aproape orice tip de șoc, victima are următoarele simptome:

 • încălcarea sistemului respirator;
 • tahicardie;
 • pielea umedă care devine palidă sau albăstrui;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • confuzie (letargie sau, invers, excitare);
 • reducerea producției de urină.

Sarcina și temperatură scăzută a corpului

Uneori la debutul sarcinii la femei se înregistrează o scădere a temperaturii corporale. Puteți afla dacă motivul scăderii temperaturii este sarcina prin evaluarea obiectivă a stării femeii. În acest caz, va avea următoarele simptome:

 • atacuri de greață;
 • pierderea apetitului;
 • vărsături;
 • răcirea membrelor inferioare;
 • leșin;
 • dureri de cap prelungite.

Ce trebuie să faceți la temperaturi scăzute?

Pentru a ști cum să eliminați o temperatură scăzută, este necesar să aflați motivul scăderii acesteia. Dacă în timpul zilei temperatura variază de la 35,8 ° C la 37,1 ° C - acest lucru este considerat normal. De exemplu, dimineața, tarifele sunt mai mici decât seara.

Dacă pentru câteva zile temperatura, măsurată de trei ori pe zi, este scăzută, consultați un medic. Specialistul va prescrie examinările necesare și, după identificarea cauzelor care au determinat scăderea temperaturii, va prescrie un tratament competent. Medicul poate prescrie următoarele studii:

 • Ecografia glandei tiroide și a organelor interne;
 • piept de raze X;
 • ECG;
 • teste sanguine clinice și biochimice generale;
 • piept x-ray.

Dacă testele arată că aveți o boală gravă, vi se va face referire la specialiștii corespunzători.
În cazul detectării imunității reduse, veți fi prescris consumul de complexe de vitamine, imunomodulatoare, precum și ajustarea dietei.
La o temperatură mai scăzută, care a fost rezultatul hipotermiei, trebuie să bei victima cu ceai dulce fierbinte și să acoperiți cu o pătură caldă. De asemenea, vă puteți încălzi prin luarea unei băi calde.

Temperatura corectă a sexului poate scădea sau crește în funcție de ciclul menstrual.
Pentru a preveni dezvoltarea condițiilor însoțite de scăderea temperaturii corporale, respectați măsurile preventive. Mai des în aer liber, evitați stresul, mâncați bine, exercițiați și împietriți corpul.

Top