Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Metode eficiente de tratare a tuberculozei la domiciliu la adulți
2 Bronșită
Vitamine bune pentru imunitate
3 Profilaxie
Relenza
Image
Principal // Rinită

Copilul are febră scăzută și transpirație: cauze


Procesul de transpirație este o reacție normală a corpului. Sweat este un exces de lichid în organism, care este excretat prin piele. O persoană se transpiră adesea când este fierbinte, dar există și alte motive pentru acest fenomen. Senzația rece la un copil pune părinții în nedumerire, deci este important să acordăm atenție cauzelor acestui fenomen.

Principalele cauze ale transpirației reci

Ce este o transpirație rece? Cel mai adesea, acest fenomen găsesc părinții în momentul în care copilul dormește. Transpirația rece este eliberată nu numai atunci când bebelușul are o temperatură normală a corpului, dar, de asemenea, coborât. Cauzele acestui fenomen se datorează proceselor naturale fiziologice din corp. Această manifestare poate fi ascunsă în următoarele tipuri de boli:

 • rahitismul sau o cantitate insuficientă de vitamina D;
 • boala tiroidiană;
 • patologia inimii și a vaselor de sânge;
 • afectiuni catarre care sunt virale.

Când părinții unui copil detectează eliberarea transpirației reci, împreună cu simptomele de tuse, trebuie să vedeți un medic. În acest caz, poate indica faptul că o infecție virală a intrat în organism, care trebuie controlată.

Important de știut! Dacă transpirația rece la un bebeluș nu are semne de deteriorare a bunăstării, atunci părinții ar trebui să respecte starea lor. În acest caz, nu este necesar să se ia măsuri pentru eliminarea simptomelor transpirației reci sau a hiperhidrozei.

Dacă se constată că bebelușul are o temperatură scăzută, împreună cu hiperhidroza, vărsăturile și albirea, atunci trebuie să apelați o ambulanță imediat. Cauzele transpirației reci nu sunt doar stare de rău a corpului, ci și factori precum patul prea cald sau temperatura ridicată în cameră, deasupra a 25 de grade. Dacă, după eliminarea acestor factori, temperatura corpului revine la normal, părinții ar trebui să se gândească la schimbarea microclimatului din cameră. În cazul în care patul bebelușului este foarte cald, miezurile nu vor prezenta numai semne de transpirație rece, dar el va fi, de asemenea, predispus la boli frecvente.

Senzația rece în timpul bolii

Dacă un copil are simptome de transpirație rece, părinții încep imediat să-și imagineze cel mai rău. Temperatura redusă la copii poate fi diagnosticată cu astfel de boli:

Inițial, pneumonia ar trebui exclusă, prin urmare, la cel mai mic semn de răgușeală, medicul trimite pacientul pe o raze X a plămânilor. Deseori, pneumonia are loc cu o creștere a temperaturii de până la 39 de grade, dar tipul asimptomatic al bolii este, de asemenea, rar. Când copilul este bolnav, împreună cu simptomele transpirației semnificative, se observă următoarele simptome:

 • maladii generale;
 • lipsa apetitului;
 • tuse uscată;
 • durere în piept;
 • dificultăți de respirație.

Pneumonia asimptomatică apare pe fundalul imunității slabe, prin care organismul nu se poate descurca singur cu infecții. Microorganismele patogene încep să se răspândească în organism, ceea ce duce la întreruperea funcționării anumitor organe și sisteme. Copiii cu pneumonie asimptomatică devin letargici, palizi și sedentari.

Dacă un copil are transpirații reci și o temperatură sub 36 de grade, care se manifestă noaptea fără simptome suplimentare, atunci nu trebuie să vă panicați. Este deosebit de important să se țină seama de faptul că, dacă aceste simptome sunt observate după o boală, atunci este absolut normal. Cu frecvente scăderi la temperaturi ridicate în timpul unei boli, este posibil să existe o scădere a acesteia, care se manifestă odată cu eliberarea transpirației reci. Reducerea temperaturii la un copil poate fi diagnosticată după administrarea de medicamente antibiotice. Dacă în timpul tratamentului cu antibiotice există o scădere semnificativă a temperaturii corporale, atunci trebuie să consultați un medic.

Important de știut! Senzația de răceală poate indica faptul că nu toate bacteriile patogene au fost neutralizate în timpul tratamentului.

Cauze ale transpirației reci la copii sub un an

Senzația de rău, împreună cu temperatura scăzută la copii sub un an, poate indica prezența unui număr de diferite patologii și afecțiuni. Dacă părinții descoperă că bebelușul se transpiră adesea, dar temperatura corpului nu crește peste 37 de grade, atunci trebuie să contactați un medic pediatru cu semne similare. Un pediatru vă va îndruma către un endocrinolog sau un neuropatolog pentru a exclude anomalii patologice grave la un copil. Neurologul va trebui să viziteze în cazul următoarelor simptome:

 1. Excesul de transpirație este detectat în timpul somnului sau în starea de repaus.
 2. Fluturarea copilului în timpul somnului.
 3. Evacuările în bebeluș au aspectul de fecale lipite.

Tulburările sistemului nervos se manifestă sub forma transpirației periodice pe cap. În acest caz, va trebui să contactați un neurolog, un endocrinolog și un chirurg cardiac, pentru a exclude tulburările organelor vitale.

La sugari, semnele de febră mică pot fi detectate după vaccinare. Majoritatea vaccinurilor contribuie la apariția simptomelor adverse la copii, deci este important să raportați efectele negative ale medicului local. Simptomele adverse pot fi consecințele reacțiilor alergice, deci este important să eliminați astfel de încălcări în organism.

Acțiunile părinților la temperatură scăzută la un copil

Adesea, o transpirație rece la un copil se manifestă periodic în timpul somnului și nu prezintă un pericol deosebit. Dacă temperaturile scăzute și semnele de transpirație rece sunt observate în mod regulat, atunci trebuie luate măsuri pentru a găsi cauzele și a le elimina. Ce trebuie să facă părinții atunci când observă astfel de semne la un copil? Acțiunile părintești ar trebui să fie după cum urmează:

 1. Menținerea condițiilor confortabile în camera în care copilul petrece cea mai mare parte a timpului. Temperatura camerei trebuie să fie în intervalul de 18-22 de grade, iar umiditatea aerului în regiunea de 65-70%. În plus, este necesar să aerul în mod regulat cameră, care va crește funcția de protecție a corpului.
 2. Nu oferiți copiilor alimente "dăunătoare".
 3. Îmbrăcați bebelușul în funcție de vreme, dar în niciun caz nu-l înfășurați în zilele fierbinți de vară.
 4. Faceți o plimbare în aerul proaspăt.
 5. Acoperiți copilul nu cu materiale din lână caldă, ci cu lumină și "respirație" pături.

Când trebuie să văd un doctor?

Dacă un copil are temperatură scăzută și transpirație, atunci ar trebui să consultați un medic dacă aceste simptome sunt diagnosticate în mod regulat împreună cu următoarele manifestări:

 • tuse și nas curbat;
 • udare;
 • pierderea apetitului;
 • erupții pe piele.

Simptomele principale, în prezența cărora doriți să contactați endocrinologul, sunt:

 1. Excesul de transpirație fără nici un motiv aparent.
 2. Miros neplăcut de transpirație.
 3. Închinarea copilului
 4. Extreme emoție.
 5. Sânge sudat.

Important de știut! Este interzisă administrarea medicamentelor copilului fără a consulta mai întâi un medic.

Rezolvarea problemelor

Copiii tind să transpire, dacă nu se observă alte efecte negative. Pentru a identifica cauzele temperaturii scăzute și prezența transpirației reci, este necesară consultarea unui medic. Medicul poate determina următoarele manipulări pentru a determina cauzele:

 • Urina și testul de sânge.
 • Examinarea cu ultrasunete a inimii.
 • Ecografia creierului și vertebrele cervicale.
 • Test de glucoză.
 • Inspectarea glandelor sudoripare.

Este interzisă luarea de măsuri dacă motivele exacte ale temperaturii joase a copilului nu sunt stabilite. Temperatura joasă se găsește adesea la copiii care s-au născut prematur. Procedura de tratament poate dura mult timp, deci este important să aveți răbdare și să urmați toate recomandările și prescripțiile medicului curant. Nu trebuie să încercați să diagnosticați și să vă tratați, deoarece acest lucru poate afecta negativ starea de sănătate a micului pacient.

Un copil are transpirații reci - ceea ce trebuie verificat mai întâi

Procesul de transpirație este considerat normal până la un anumit punct. Atunci când un copil mic transpiră foarte mult, mai ales în transpirații reci, părinții vă îngrijorează cât de normal este. Senzația rece la un copil apare uneori în orice condiție. În acest caz, ar trebui să-l urmați cu atenție. Această manifestare poate fi rezultatul unei boli.

Cauzele transpirației reci la copii

Dacă copilul este sănătos, el poate transpira în 2 cazuri: un pat foarte moale și cald; temperatura ridicată a aerului în cameră. În timpul mișcării, tipii activi adesea transpiră, acest lucru se poate datora excesului de greutate. Temperatura camerei afectează și acest proces.

Eliminarea cauzelor normalizează transpirația, problema este rezolvată de la sine. Este necesar să se îmbrace copilul în funcție de vreme, pentru a menține temperatura optimă în cameră. Selectați cu atenție patul, nu ar trebui să creeze un efect de seră. Cauzele transpirației reci sunt înrădăcinate în unele boli.

Efectele bolilor reumatismale

Dacă toți factorii posibili care conduc la transpirație sunt eliminați și procesul continuă, este necesar să se adreseze imediat specialiștilor. Poate că motivele sunt mult mai serioase, departe de a nu fi inofensive.

Boli pulmonare reci:

 • rahitismul, ca urmare a lipsei de vitamina D;
 • erupții cutanate;
 • bolile inimii, vasele de sânge;
 • boala tiroidiană;
 • bolile catarre ale rasei virale.

Dacă un copil are o tuse cu transpirații reci, acesta este un semn al unei infecții virale. Apelul la pediatru în acest caz nu poate fi amânat. În timpul somnului și a vegherii, chiar și după tratarea frigului, bebelușul va avea încă o transpirație rece pentru o lungă perioadă de timp.

În unele cazuri, copilul transpiră fără nici un motiv, în acest caz, vă faceți griji, nu merită în mod special. Copiii activi, astfel, își arată emoțiile, care pot fi foarte diferite.

Transpirația rece la copii apare din diverse motive. Dacă părinții au îndoieli cu privire la sănătate, trebuie să contactați experții. Temperatura scăzută a corpului duce adesea la eliberarea transpirației reci. Pentru unii oameni, acest lucru este complet normal. În altele, acest fenomen indică prezența bolii.

Pentru a înțelege de ce copilul se transpiră, este necesar să urmăriți starea sa generală. Marcați când se întâmplă acest lucru, după ce dormiți sau când jucați. Tuse, chiar dacă este periodic. Uneori, la copiii mici, tulburările sistemului respirator sunt un simptom al unei reacții alergice.

Cauzele transpirației pot fi diferite. Pentru a exclude bolile grave, este necesar să se acorde atenție unor momente posibile însoțitoare. De exemplu:

 • În timpul transpirației, un miros puternic de amoniac emană din corp;
 • Copilul nu transpira în mod egal;
 • Temperatură foarte scăzută a corpului.

Dacă bebelușul este foarte activ, atunci transpirația poate acționa ca o consecință a unei suprasolicitări. La copii hiperactivi, acest lucru este considerat normal. După o boală infecțioasă virală, transpirația rece indică slăbiciunea corpului.

Cauzele pot fi acoperite în dentiție. Există un proces inflamator, copilul este în durere, în timp ce transpirația. Încălzirea și umiditatea ridicată provoacă transpirația la rece. În acest caz, trebuie doar să normalizați climatul din cameră.

Dacă un pic este cald în timpul somnului, corpul său cu ajutorul transpirației încearcă să creeze condițiile cele mai confortabile. Un alt punct important care poate duce la problema este ereditatea. În acest caz, nu va fi posibil să remediem situația, deoarece vorbim despre sindromul Riley-Day. Boala este foarte rară, nu răspunde la tratament, tulburările merg la nivelul cromozomilor. Prin urmare, tratamentul vizează numai eliminarea simptomelor. Nu intră imediat în panică, deoarece boala nu se caracterizează doar prin transpirații reci.

Simptomele concomitente sunt anomalii în activitatea organelor digestive, respirație și așa mai departe. Dacă copilul se simte normal în timpul transpirației, nu există alte încălcări - nu este nevoie să vă faceți griji.

Când să văd un doctor

Dacă bebelușul se transpiră, atunci există semne:

 • temperatură scăzută sau ridicată;
 • tuse, nas curbat;
 • după ce dorm pe un pat normal;
 • erupții cutanate;
 • udare;
 • săraci, apetit și așa mai departe.

Trebuie să contactați imediat un specialist, să fiți examinat, pentru a identifica cauzele problemei. Conform rezultatelor examinării, în majoritatea cazurilor se recomandă să se consulte un neuropatolog și un endocrinolog.

Apelul către endocrinolog este necesar dacă:

 1. Copilul se transpira, fiind în liniște absolută;
 2. Sweat are un miros puternic, adesea amoniac;
 3. După o zi de odihnă, copilul este emoționat;
 4. Există rătăciri;
 5. Copilul ia orice medicament;
 6. Sânge sudat.

Este important: să se angajeze în autodiagnosticare și chiar și mai mult tratament este strict interzis! Acestea sunt funcții de specialiști calificați. Un copil poate fi grav rănit.

Când să sunați la o ambulanță

Când copilul este transpirat neuniform, și există o tuse, o temperatură scăzută ar trebui să fie numită ambulanță. Cu răceli, o scădere a indicatorilor de temperatură poate indica probleme serioase cu inima și vasele de sânge.

Un marcaj scăzut pe termometru indică, de asemenea, în unele cazuri o perturbare a sistemului vegetativ nervos. Adesea, după ce a suferit boli infecțioase, în special cu utilizarea drogurilor puternice. Există eșecuri în glanda tiroidă. Atunci când contactați o instituție medicală, medicul acordă mai întâi o examinare completă.

Diagnosticarea și rezolvarea problemelor

Măsurile de diagnosticare pot fi mai multe, în funcție de starea copilului. Pe baza plângerilor părinților, medicul decide în cele din urmă ce studii să prescrie. Adesea recomandă trecerea de manipulări:

 • Dacă există tuse - un test general de sânge și urină;
 • Activitatea scăzută implică o ultrasunete a inimii;
 • Ecografia creierului și a vertebrelor cervicale va oferi o oportunitate de a identifica anomalii ale sistemului nervos;
 • Test de sânge pentru zahăr, prezența vitaminei D;
 • Test de toleranță la glucoză;
 • O inspecție vizuală a glandelor sudoripare.

Dacă copilul a scăzut aproape tot timpul temperatura corpului, medicul, la discreția sa, prescrie studii suplimentare. Atât laborator cât și instrumental. Numai după obținerea rezultatelor se va face un diagnostic și se va prescrie un tratament adecvat.

Când patologia nu este detectată, nu este prescris niciun tratament pentru copil. Este posibil să aveți nevoie de un curs de masaj, luând preparate pe bază de vitamine. Dacă se constată o problemă, tratamentul este prescris de specialistul potrivit.

Transpirația rece la un copil - căutăm principalele cauze ale bolii

Temperatura corpului uman este menținută într-un anumit interval îngust.

Acest lucru se face folosind următoarele mecanisme:

 • dilatarea vaselor de sânge ale pielii - aceasta crește fluxul sanguin la suprafața corpului și pierderea activă a căldurii în exces;
 • stimularea glandelor sudoripare - lichidul evaporat din piele promovează o răcire rapidă.

Sweat poate fi eliberat fără un stimul adecvat, adică atunci când nu există hipertermie. Deci, sistemul nervos simpatic răspunde în majoritatea cazurilor la unele procese dureroase care apar în organism.

Când copiii sunt fierbinți, se mișcă activ și se uda, nu îi surprinde și nu îi sperie pe părinți.

Atunci când un copil se transpiră noaptea sau în timpul zilei fără un motiv aparent, mulți pur și simplu panică, mai ales dacă se întâmplă acest lucru frecvent.

Termenul "transpirație rece" este cel mai adesea folosit ca transpirație la o temperatură normală, atunci când corpul nu este fierbinte la atingere.

De ce copiii au transpirații lipicioase

Cu o transpirație puternică și o uscare pe piele există un sentiment de lipicioasă. Acest lucru se datorează amestecului de săruri de transpirație cu sebum. Acest fenomen poate fi cauzat de o serie de afecțiuni dureroase, dintre care unele necesită intervenții medicale urgente.

Senzația sudată lipicioasă - cauze posibile:

 • afecțiuni ale sistemului circulator, defecte cardiace;
 • hipertiroidism;
 • luând analgezice populare și medicamente antipiretice, cum ar fi paracetamolul și ibuprofenul;
 • emoționalitate sporită;
 • patologia sistemului nervos;
 • transpirația lipicioasă la rece aparând în timpul somnului este un semn frecvent de rahitism începător;
 • creșterea presiunii intracraniene;
 • hipotensiune arterială;
 • scăderea glicemiei;
 • infecție virală anterioară cu complicații.

La sugari, acest simptom indică:

 • lipsa de vitamina D;
 • încălcarea metabolismului calciului și fosforului;
 • efort fizic în timpul suptării sânilor.

Dentiția poate fi, de asemenea, însoțită de transpirație, precum și orice proces inflamator cu sindrom de durere.

Unele infecții se manifestă prin febră și transpirație rece:

 • gripă;
 • mononucleoza;
 • gastroenterită virală;
 • infecția cu rinichi;
 • tuberculoza;
 • HIV;
 • pancreatită, etc.

Tusea și transpirația rece sunt o combinație obișnuită care indică adesea bolile sistemului respirator, complicațiile ARVI:

 • bronșită;
 • pneumonie;
 • amigdalita (tonzilita), etc.

Pulverizarea ca simptom al unei urgențe

După cum sa menționat mai sus, factorii care provoacă transpirații pot fi complet sigure pentru viața statului. Dar, de asemenea, se întâmplă că trebuie să răspundeți rapid și clar.

Desigur, transpirația rece în sine nu este teribilă, dar în combinație cu alte simptome, se vorbește de următoarele probleme grave de sănătate:

 • hipoglicemia - o scădere bruscă a nivelurilor de glucoză din sânge. Această condiție apare nu numai la diabet, ci la copii sănătoși;
 • hipotensiune arterială bruscă - scăderea tensiunii arteriale pe fondul reacțiilor alergice severe, infecțiilor etc.;
 • hipoxie acută - lipsa de oxigen în organism. Se produce ca urmare a otrăvirii, asfixiei, a bolilor pulmonare severe etc.
 • șoc - cauzele sale sunt diverse. Există mai multe tipuri de șocuri - anafilactic, cardiogenic, hipovolemic, septic și neurogenic. Esența este că alimentarea cu sânge a organelor și a țesuturilor este perturbată brusc.

Și mai multe motive comune:

 • rău de mișcare (boală de mișcare);
 • vărsături repetate;
 • reacție vasovagală;
 • durere severă etc.

De ce copilul are transpirații reci și temperatură scăzută

Când părinții văd un semn sub 36 ° C pe un termometru, acesta îi sperie adesea pe părinți. Există multe motive posibile. Unele dintre ele nu necesită intervenție medicală, în timp ce altele pot amenința sănătatea și chiar viața.

În orice caz, trebuie să încercați să nu fiți în panică și să rămâneți liniștiți. Gândește-te de ce s-ar putea întâmpla acest lucru.

Iată câteva dintre cele mai importante:

 • administrarea medicamentelor antipiretice;
 • tratamentul cu medicamente vasoconstrictoare;
 • boli virale;
 • uzură.

Urmăriți-l cu atenție. El trebuie să fie examinat de un medic dacă sunt prezente următoarele simptome suplimentare:

 • amețeli;
 • dureri de cap;
 • greață;
 • senzația de răceală;
 • slăbiciune;
 • iritabilitate;
 • indispoziție etc.

Dacă numerele de pe termometru continuă să scadă, atunci înainte de sosirea medicului trebuie să înceapă măsurarea încălzirii:

 • înfășurați bebelușul într-o pătură;
 • menține temperatura în cameră nu mai mică de 20˚С;
 • asigurați-vă că hainele și așternutul sunt uscate;
 • bea ceai fierbinte.

Senzația rece la un copil în timpul somnului

Pentru creșterea și dezvoltarea normală, un copil are nevoie de un somn continuu sănătos. Ce se intampla daca bebelusul se transpira si nu exista febra? Acest fenomen se găsește adesea la copii de toate vârstele. Somnul lor devine mai superficial, ei se întorc și adesea se trezesc.

Cel mai adesea dau vina pentru factorii de mediu necorespunzători. Cu toate acestea, pot exista și alte motive care trebuie excluse.

Corpul și fiziologia copilului au caracteristici:

 • somnul mai lung este în fază profundă;
 • termoreglarea este instabilă din cauza imaturității sistemului;
 • densitatea glandelor sudoripare pe unitatea de suprafață a pielii este mai mare comparativ cu adulții.

Acesta este motivul pentru care explică de ce transpirația copiilor în contextul bunăstării medicale generale apare foarte des.

Pulverizarea este un fenomen nespecific, pe baza căruia nu poate fi diagnosticată nici o patologie. Poate să depună mărturie despre frig și dezvoltarea unei boli grave. Dacă apare frecvent transpirația la rece, precum și alte simptome, este necesar ca copilul să fie arătat medicului.

Ce poate însemna asta

Cele mai frecvente locuri pentru transpirație excesivă sunt picioarele, brațele, axile, capul și fața. Dar transpirația poate acoperi întregul corp.

Motivele transpirației reci la un copil într-un vis pot fi următorii factori:

 • supraîncălzirea datorată pijamelor calde, păturilor fierbinți și umpluturii în cameră;
 • infecție;
 • medicamente, ale căror efecte secundare sunt transpirații;
 • excesul de greutate;
 • vise emoționale prea vii sau coșmaruri;
 • utilizarea de feluri de mâncare picante, condimente, în special seara;
 • Febră - în timp ce transpirația este atât de puternică încât bebelușul trebuie să schimbe în mod regulat hainele. În principiu, acest lucru nu este considerat un semn rău. Mulți părinți dau medicamente care provoacă transpirații;
 • apnee de somn (respirație);
 • încălcarea respirației nazale din cauza unui nas rece, infundat, a tusei;
 • stres, teamă, temeri.

Motivul îngrijorării este creșterea transpirațiilor nocturne pe fundalul temperaturii ridicate a corpului, a sforăitului sau a problemelor de respirație (dificultate, intermitentă). De asemenea, dacă un copil doarme cu o gură deschisă sau este deranjat de rupere, oboseală și oboseală în timpul zilei. Asigurați-vă că consultați un medic pediatru.

În plus, cauzele transpirației reci noaptea pot fi:

 • boli autoimune (scleroză multiplă, miastenie, fibromialgie, lupus);
 • reflux gastroesofagian;
 • paralizie cerebrală (principalele simptome sunt, în acest caz, întârzieri de dezvoltare, convulsii, probleme de auz și afectarea funcțiilor motorii).

Ce ar trebui să facă părinții

Pulverizarea este frecventă la copii. În majoritatea cazurilor, problema va dispărea în timp ce creșteți și veți fi maturi.

Cu toate acestea, dacă se observă o perioadă lungă de timp, se recomandă oricum consultarea unui medic și, dacă este necesar, examinați copilul.

Ce trebuie să faceți mai întâi pentru a vă ajuta copilul:

 • să mențină condiții confortabile în casă, nu numai în timpul zilei, ci și în timpul nopții;
 • evitați utilizarea produselor care provoacă transpirații - Coca-Cola, mirodenii, alimente afumate etc.
 • înainte de a merge la culcare pentru a merge. Aerul curat și activitatea fizică moderată au un efect benefic asupra stării întregului organism;
 • asigurați-vă că hainele sunt ușoare, naturale și respiră;
 • îndepărtați păturile groase;
 • dacă copilul este aruncat într-o transpirație rece, atunci poate fi o manifestare a stresului. Încercați să aflați dacă are experiențe, temeri și alte motive pentru acest lucru.

De ce copilul transpiră după febră

Febră în procesele infecțioase apare ca urmare a expunerii la hipotalamus al celulelor albe din sânge (leucocite) și al altor substanțe pirogenice (interleukine și prostaglandine). Distrugerea anumitor tipuri de bacterii conduce, de asemenea, la eliberarea endotoxinelor pirogenice din pereții celulelor lor.

Neuronii hipotalamusului, care sunt responsabili de nivelul de referință al termoreglației, își măresc valoarea.

Temperatura corpului începe să crească și are o funcție importantă de protecție fiziologică:

 • interferează cu reproducerea virușilor și a bacteriilor;
 • stimulează imunitatea și fagocitoza;
 • producția de anticorpi, interferon etc. este activată.

Senzația rece după o temperatură de origine infecțioasă în majoritatea cazurilor înseamnă că organismul a început să se recupereze!

Atunci când organismul se confruntă cu infecția, numărul microbilor patogeni scade și mor, valoarea stabilită revine la nivelul anterior. Cu toate acestea, temperatura nu poate cădea imediat. Prin urmare, glandele sudoripare încep să funcționeze într-un mod îmbunătățit, adică declanșează un mecanism pentru a scăpa de căldură excesivă.

Opinii ale medicilor despre această problemă

Hiperhidroza poate începe la orice vârstă.

Pulverizarea la copii poate fi o manifestare a hiperhidrozei. Mai mult decât atât, aceasta se referă cel mai adesea la adolescenți, deși în principiu vârsta nu contează prea mult.

Sarcina părinților este de a urmări ceea ce provoacă un factor - exerciții fizice, unele alimente, băuturi, situații stresante, anxietate etc. Nu este atât de ușor să faceți acest lucru, deci este necesară o consultație medicală.

Diagnosticul precoce al hiperhidrozei ajută la începerea tratamentului și la prevenirea problemelor psihologice în viitor.

Transpirația este o caracteristică importantă de diagnosticare.

Toată lumea știe despre boală ca astm bronșic. Incidența este în creștere în fiecare an pe întreaga planetă.

Persoanele interesate de medicină își vor putea numi cu ușurință principalele simptome. O transpirație rece la noapte este una dintre ele. Faptul este că problemele asociate cu astmul se manifestă adesea în timpul somnului.

De asemenea, atacurile clasice de astm sunt însoțite de transpirație, care este cauzată nu numai de probleme de respirație, ci și de un nivel ridicat de anxietate și frică în timpul asfixiției.

Febră redusă și transpirații reci la un copil și la copii mai mari

Hipotermia este definită ca o afecțiune patologică atunci când temperatura corpului scade la 35,0 ° atunci când este măsurată în axilă sau la 35,5 ° atunci când este măsurată în rect.

La copii, temperatura scăzută a corpului poate fi adesea însoțită de transpirații reci.

În sine, transpirația profundă sau hiperhidroza pot fi o variantă normală la copiii sub vârsta de 3 ani, deoarece glandele sudoripare nu sunt încă bine dezvoltate și nu funcționează întotdeauna corect, totuși combinația dintre cele două fenomene provoacă îngrijorarea extremă a părinților și îi determină să caute ajutorul specialiștilor.

Cauze ale transpirației hipertermice

Senzația de răceală în combinație cu temperatura scăzută la copii poate fi rezultatul multor patologii grave ale diferitelor organe și sisteme, prin urmare este destul de dificil să se identifice clar cauza.

Sistemul de termoreglare, precum și funcționarea glandelor sudoripare, la copiii sub vârsta de 6 ani nu pot fi numiți complet dezvoltați.

Poate afecta orice modificare a corpului, de exemplu:

 • procese inflamatorii;
 • organe de dezvoltare a organelor;
 • reacția la infecții și alergeni;
 • stres în orice fel.

Toate acestea pot contribui la întreruperea proceselor de transfer de căldură în organism și pot duce la o reacție anormală sub formă de temperatură scăzută a corpului până la 36,0-35,5.

De asemenea, ar trebui să împartă ușor cauzele hipotermiei, în funcție de vârstă, deoarece Termoreglarea copiilor sub vârsta de un an funcționează mai rău decât la o vârstă mai înaintată.

Cauze la copii sub un an

La sugari, scăderea periodică a temperaturii la 36,0 ° și transpirația rece pot fi observate în timpul somnului, care nu trebuie să perturbe părinții. Acest lucru indică numai imperfecțiunea proceselor de transfer de căldură în corpul copilului.

Unii medici consideră chiar norma intervalul de temperatură corporală pentru sugari de la 37 ° la 35,8 ° în absența semnelor suplimentare ale bolii. Cu toate acestea, dacă transpirația rece și hipotermia sunt detectate în mod regulat la copii sub un an, acest lucru se poate datora unor patologii:

 • Deficitul de vitamina D și forma cea mai comună la copiii sub un an este rahitismul;
 • tulburarea metabolismului mineralelor, și anume schimbul de calciu și fosfor;
 • boli ale inimii și vaselor de sânge (defecte cardiace, boli inflamatorii infecțioase, dezvoltarea anormală a vaselor de sânge etc.);
 • patogene congenitale și dobândite ale sistemului nervos (infecții, tumori, anomalii de dezvoltare, hemoragii etc.);
 • boli ale sistemului endocrin, în special glanda tiroidă.

Cauze la copii de la un an la șase ani

Copiii cu vârste mai mari de un an au un sistem mai avansat de termoreglare, cu toate acestea, adesea au o temperatură scăzută în combinație cu o transpirație rece și profundă cu diverse boli.

Printre cauzele la care sunt expuși copiii aflați peste copilărie se află următoarele:

 • luand medicamente antipiretice si antibiotice in timpul racelii obisnuite;
 • unele infecții de natură diferită pot provoca o defalcare a termoregulării și apariția hipotermiei;
 • scăderea activității sistemului imunitar, slăbiciunea și intoxicația organismului pot provoca hipotermie și transpirații excesive după o boală recentă;
 • tulburări ale sistemelor cardiovasculare, nervoase și endocrine;
 • reacție alergică;
 • reacția la vaccinarea recentă;
 • emoționalitate sporită, reacție la stres.

Ce ar trebui să facă părinții

Dacă un copil se transpiră profund și, în același timp, se găsește în el hipotermie, atunci părinții nu trebuie să se panică în primul rând, ci să acorde atenție stării și comportamentului copilului. Dacă este activ, are un apetit bun și nu sunt observate simptome ale unei posibile boli, atunci ar trebui să începeți cu:

 • a crea confortul temperaturii (18-22C) în interior;
 • Evitați produsele care sporesc transpirația: carne afumată, feluri de mâncare picantă, băuturi răcoritoare zaharoase;
 • gândiți-vă mai atent la dulapul său, îmbrăcați în funcție de vreme;
 • Nu "înfășurați" bebelușul în timp ce dormiți cu pături calde, de lână.

Când ai nevoie de un doctor

Dacă părinții observă în mod regulat transpirații excesive la un copil și când măsurați temperatura corpului, termometrul nu se ridică peste 36,0, este necesar să se verifice și alte simptome, cum ar fi:

 • miros neplăcut de transpirație și lipirea excesivă;
 • miscari necontrolabile in repaus, excitabilitate crescuta, somn slab sau lipsa acestora;
 • scăderea activității, greață și amețeli, scăderea sau lipsa apetitului;
 • ochii umezi;
 • erupție cutanată.

La detectarea acestor simptome, este nevoie urgentă de contactarea medicului pediatru local pentru diagnosticarea și eliminarea în timp util a încălcărilor în organism.

Sfaturi și trucuri

Transpirația rece și hipotermia până la 36 ani și mai puțin la copii pot fi simptome teribile ale diferitelor boli, prin urmare, cu cele mai mici devieri în stat, părinții sunt mai bine să nu se angajeze în căutarea independentă de cauze și tratament, ci să contacteze specialiști pentru diagnosticarea și eliminarea în timp util a patologiei.

Dacă starea nu provoacă îngrijorare și transpirația și temperatura redusă a corpului sunt neregulate, mai întâi trebuie să aveți grijă de o temperatură confortabilă în cameră, în timpul somnului și a vegherii, să urmați dieta și regimul zilei copilului.

Trebuie reamintit faptul că sistemul de termoreglare cu vârsta va deveni mai stabil și motivul tulburărilor părinților va trece.

Copilul are o temperatură scăzută și sudoare rece.

Procesul de transpirație la copii este considerat complet natural. Dacă este observat un transpirație rece la un copil, atunci acesta provoacă îngrijorarea părinților. O transpirație intensă poate apărea în orice stare a copilului, deci trebuie să îl urmăriți. Senzația rece - indică prezența unei friguri sau a unei boli care are o natură infecțioasă. La sugari, aceste simptome pot fi declanșate de modificările legate de vârstă.

cauzele

Cauzele transpirației reci sunt adesea cauzate de procesul fiziologic natural al transpirației. Acestea pot fi acoperite de boli grave, de exemplu:

 • rahitismul;
 • patologia inimii, vasele de sânge;
 • boala tiroidiană;
 • răcelile cauzate de viruși.

Dacă bebelușul are transpirații reci și tuse, atunci aceasta poate indica o infecție virală și ar trebui să consultați un medic pentru a diagnostica boala. Uneori copiii transpiră fără nici un motiv, iar temperatura scăzută a corpului este un fenomen complet normal, datorită caracteristicilor organismului.

Multe boli complexe și periculoase provoacă transpirații intense, semnalizând prezența tulburărilor organelor interne. Dacă există transpirații reci și vărsături, este necesar să apelați o ambulanță, deoarece acest lucru poate duce la intoxicație severă a corpului.

Este important! Pentru a înțelege de ce un copil transpira, este imperativ să monitorizați starea sa generală.

Pentru a determina prezența unor încălcări grave, este necesar să se țină seama de următoarele simptome:

 • în timpul transpirației se simte mirosul de amoniac;
 • transpirația nu este uniformă;
 • temperatura scăzută a corpului.

Observați o condiție similară atunci când dentiția, deoarece copilul suferă de durere. Dr. Komarovsky constată că, dacă copiii au transpirații reci și temperaturi scăzute, atunci acesta este un motiv pentru a consulta un medic. Uneori această manifestare poate fi declanșată de prezența tuberculozei sau de o presiune intracraniană crescută, deci trebuie să fiți supuși unei examinări aprofundate.

În timpul somnului

Adesea părinții sunt îngrijorați de transpirația rece în timpul somnului care apare la un copil de orice vârstă. Un fenomen similar poate indica supraîncălzirea. Copilul poate reacționa la o modificare a temperaturii la trei săptămâni după naștere. Uneori, transpirația excesivă pe timp de noapte este considerată un semn de perturbare gravă a corpului.

Dacă copiii au transpirații semnificative în timpul somnului, adesea indică o excitabilitate crescută a sistemului nervos. În cazul în care camera are o temperatură normală, dar copilul se transpira, înseamnă că sistemul nervos al miezurilor nu este capabil să facă față dezvoltării active a corpului. Tulburările emoționale cu care se confruntă în timpul zilei, impresiile sau experiențele pot, de asemenea, să influențeze starea copiilor.

Este important! Părinții trebuie să se asigure că copilul, înainte de culcare, nu a jucat jocuri în aer liber și nu a suferit tulburări emoționale puternice.

În timpul și după boală

Mulți părinți se întreabă ce înseamnă o transpirație rece la un copil și ce cauze poate provoca. Adesea, se observă transpirații intense dacă copilul este bolnav. În special, un astfel de fenomen poate provoca:

Pneumonia nu este întotdeauna însoțită de febră, poate fi complet asimptomatică. Semnificația transpirației apare adesea în timpul bolii. De asemenea, este important să luați în considerare următoarele simptome:

 • lipsa apetitului;
 • stare generală de rău;
 • durere toracică;
 • dificultăți de respirație;
 • tuse uscată.

Pneumonia asimptomatică conduce la o imunitate scăzută, astfel încât organismul nu poate face față infecției. Agenții patogeni cu sânge sunt purtați pe tot corpul și provoacă întreruperi ale tuturor organelor.

Unul dintre semnele inițiale de răceală și răceală este transpirația rece, mai ales noaptea. În timpul transpirației, corpul încearcă să scape de toxinele acumulate. Aceasta înseamnă că sistemul imunitar încearcă să facă față infecției. Excesul de transpirație cu ARVI indică prezența complicațiilor provocate de boală. Dacă în timpul frigului copilului i s-au administrat multe medicamente antipiretice, după boală se poate produce transpirații semnificative, deoarece temperatura corporală scade semnificativ.

Temperatura scăzută poate fi observată după antibiotice și apoi există transpirații intense. Dacă în timpul tratamentului cu antibiotice temperatura corpului scade semnificativ, atunci trebuie să vizitați medicul și el va selecta un alt medicament care nu provoacă o astfel de reacție a organismului.

Adesea, transpirația este rece după temperatură, dacă era foarte mare. Aceasta este considerată o condiție normală, dacă transpirația este uniformă și altfel trebuie să vă adresați unui medic.

Este important! Excesul de transpirație sugerează că nu toți agenții patogeni au fost distruși după tratament.

Senzația rece la sugari: motive

Transpirația rece la un copil sub un an poate fi periculoasă, deoarece indică prezența unui număr de tulburări apărute în organism și apariția unor boli periculoase. Uneori trebuie să-i arăți copilului dumneavoastră un endocrinolog sau un neurolog, deoarece transpirația excesivă este considerată a fi cauza unor patologii grave. Un neurolog trebuie contactat dacă:

 • transpirația se observă atunci când copilul se află în stare de repaus;
 • copilul se agită periodic;
 • copilul ia medicamente puternice;
 • la atingere, descărcarea seamănă cu o pastă.

Dacă bebelușul are o perturbare a sistemului nervos, atunci capul său transpiră puternic. Cu toate acestea, aceste simptome pot semnala prezența unor afecțiuni ale sistemului endocrin și afectarea funcției cardiace.

Excesul de transpirație poate fi observat la sugari și după vaccinare, deoarece unele vaccinuri provoacă apariția de reacții adverse. Este necesar să se consulte un medic după vaccinare, când se observă astfel de condiții ca:

Dacă nu vă consultați prompt cu un medic, este posibil să aveți o reacție alergică semnificativă și tulburări grave în organism.

Numerele de pe termometru. Normă sau hipotermie?

Temperatura scăzută a corpului (sau hipotermia, după cum o numesc doctorii) este un concept relativ relativ. Și deloc pentru că medicii nu puteau fi de acord în cele din urmă între ei. Pur și simplu, norma fiziologică a temperaturii corpului este diferită pentru un nou-născut și un adult, pentru starea oamenilor în timpul somnului sau a vegherii și chiar pentru un bărbat și o femeie.

Notorietatea de 36,6 ° C nu este cerința unică și neclintită pentru temperatura unei persoane sănătoase. Fluctuațiile de plus sau minus 1 ° C apar în corpul nostru în mod constant pe tot parcursul zilei și nu sunt nici măcar observate de noi. Dar totuși există limite, ieșirea pentru care devine periculoasă. Deci:

 • Marcajul termometrului la 27 ° C este critic. La această temperatură, corpul cade într-o comă.
 • Citirile termometrului la 29 ° C, de asemenea, nu sunt binevenite. Aceasta este limita lipsei.
 • Începând cu 33 ° C, situația devine mai puțin periculoasă. Aceste valori sunt mai susceptibile de a vorbi despre o supraîncălzire generală a corpului.

Dar, practic, aceste cifre pot fi văzute pe un termometru în anumite situații extreme. Și în "timp de pace", citirile termometrului nu se încadrează cu mult sub 35 de grade.

Ce este hipotermia în general?

Dacă cu hipertermie (temperatură crescută a corpului) totul este destul de clar - organismul mobilizează toate forțele pentru a lupta împotriva unei infecții sau inflamații, atunci hipotermia este un fel de "steag alb" în condiții inegale.

Prin scăderea temperaturii, corpul nostru intră în modul de hibernare, încercând să reducă la minimum pierderile. Cu hipotermie, există o încetinire a tuturor proceselor metabolice, nevoia de organe pentru scăderea oxigenului.

Nimic? Da, broască în anabioasă, un urs în hibernare. Organismul economisește resurse pentru auto-conservare.

Ce poate cauza o scădere a temperaturii?

Îmi amintesc cum mama mea, făcând ultimele măsurători de control ale "microclimatului" sub brațul ei după o boală, a fost ușurată să spună: "Treizeci și șase este exact. E ok. Doar o defalcare.

În acest caz, după ultima căldură, temperatura corpului bebelușului poate varia între 35 și 36 ° C. Dacă se întâmplă acest lucru într-o zi sau două și apoi valorile coloanei termometrului revin la valorile obișnuite, nu este nimic teribil. Corpul copilului își reabilitează treptat capacitatea de a termoregula.

Ce altceva poate cauza temperaturi scăzute?

La nou-născuți și sugari:

La un copil nou-născut, mecanismele de termoreglare sunt încă în fază incipientă. O persoană mică depinde în întregime de mediul înconjurător, adesea nefavorabil.

Dacă copilul, de altfel, sa născut prematur, situația cu schimbul de căldură devine și mai dificilă. Trupul mic sperase să mai folosească mamele mele, și nu rezervele ei.

La copii după un an:

Când abilitatea de a regla temperatura corpului este relativ bine ajustată, salturile unei coloane de mercur pot semnala deja una sau altă problemă în corpul unui copil. Hipotermia este cea mai frecventă cauză de hipotermie în carapuzul de un an.

Este greu să nu observați - mâinile și picioarele reci ale copilului, albastrul buzelor și al pielii. În general, cel mai simplu mod de a face față unui copil înghețat este să vă încălziți!

Și dacă motivul nu este în frig?

 • Foarte "defalcare". Dacă copilul a fost grav bolnav înainte de asta, atunci la sfârșitul durerii, pentru alte câteva zile, el poate avea o temperatură de 35 ° C și mai jos.
 • Febră prea acută. Mecanismul este similar cu modul în care o bunică, care bate presiunea prea puternică, suferă de hipotensiune semi-leșinică. Deci, aici - corpul nu a avut timp să "grupeze".

La copiii mai mari:

 • Pentru toate motivele de mai sus, pot fi adăugate modificări hormonale care sunt asociate atât cu salturi de creștere, cât și cu fenomene patologice (diabet zaharat, probleme cu glandele suprarenale sau glanda tiroidă).
 • Acțiunea medicamentelor vasoconstrictoare. O supradoză sau o acceptare greșită a acelorași picături aparent inofensive de la o răceală poate duce la o scădere pe termen scurt a temperaturii.
 • Intoxicație. Cu un eșec general al tuturor proceselor metabolice din organism, sistemul de termoreglare este de asemenea perturbat.
 • Epuizare generală. Se întâmplă adesea în adolescenții prea emoționali și fetele care iubesc dietele. Un organism care nu poate face față încărcărilor crescute încearcă să se salveze cu orice preț.

Cum se măsoară temperatura?

Cu varietatea moderna de termometre - mercur, electronice si infrarosu, este usor sa te confunde in regulile de utilizare a acestora. Și dacă termometrul mercurial "subțire" sub armpit este familiar pentru noi toți din copilărie, atunci modelele mai avansate se bazează, de obicei, instrucțiunile de utilizare.

Principiul general al normei aproximative este după cum urmează:

 • Armpit - 36,1-36,9 s.
 • În gură - 36,8-37,5 ˚C.
 • În rect - 37,3-37,8 ˚C.
 • În ureche - 37,3-37,8 ˚С.

În ce cazuri poate fi necesară asistență medicală?

În cele mai multe cazuri, hipotermia poate fi gestionată singură. În cazul în care copilul este supraîncărcat - suntem convinși de uscăciunea lenjeriei sale, punem o băutură mai caldă și mai fierbinte și situația este normalizată.

Dar, dacă la simptomele febrei se adaugă letargie, lacrimă, refuzul de a mânca, consultați un pediatru local.

În mod similar, în cazul scăderii cronice a temperaturii în câteva săptămâni, suntem siguri că vom fi supuși unei examinări atât la "medicul" nostru, cât și la medicul endocrinolog.

Opinia mamei

Anastasia, mama lui Ksyusha (2 ani):

"Da, fetelor, despre convenționalitatea normei de temperatură în copil, sunt de acord. Ksyushka sa născut șapte luni. Deci, după descărcarea de gestiune din spital, în primele luni, nu ca în 36 de ani și nu am ajuns la 35 de grade înainte de asta! 34.5-34.8 ˚С, asta-i tot!

Pentru moment, am învățat să înțeleg când a fost rece, a fost chinuită, ooh... La început, mâinile și picioarele ei erau reci mereu. Și în casă este cald, se pare... În timp ce miezul nu a câștigat în greutate, totul era o broască cu labe congelate ".

Tatyana Mikhailovna, bunica lui Ilya și a lui Petru (7,5 și 5 ani)

"Știi, fetelor, nu vei înțelege întotdeauna mâinile și picioarele copiilor. Nu-mi amintesc dacă dr. Komarovsky, sau familia lui Nikitins, a citit că mâinile și picioarele răcoroase în timpul sezonului rece sunt normele. Navele sunt înguste astfel încât corpul să nu piardă căldura în zadar. Aceasta este o termoreglare normală.

Dar dacă nasul bebelușului este rece, atunci este înghețat! Acesta este semnul cel mai sigur. De asemenea, diagnosticul meu tomboy pe strada. Mâinile de gheață - nu contează, este clar că a jucat bulgăre de zăpadă. Și nasul este rece - totul, este timpul să ne încălzim.

Victoria, mama lui Katyusha (1,6 ani):

Dar această caracteristică funcționează și la adulți! Eu, cu distonia mea vegetativo-vasculară, am fost o "prințesă broască" toată viața mea. Picioarele mele sunt înghețate vara și iarna. Ei spun că în Anglia victoriană, soțul a avut dreptul să ceară divorțul în acest caz.

Dar când sunt foarte rece, nasul meu se răcește, într-adevăr. Trebuie să încercăm să măsuram temperatura la astfel de momente ".

Ce înseamnă hipotermia la un copil?

Cauzele imediate ale scăderii temperaturii pot fi doar două:

 • reducerea producției de căldură la copii;
 • crește transferul de căldură.

Când ambele sunt împreună, citirea termometrului poate scădea sub 34, ceea ce devine deja periculos. După o boală, motivul cel mai probabil se află în primul - reducerea producției de căldură de către organism. Toate rezervele sunt cheltuite pentru combaterea infecțiilor, astfel încât celulele funcționează într-un mod economic și se întorc încet la normal.

Dar pot exista și alți factori care reduc temperatura la 35-34:

 • efectele pe termen lung sau pe termen lung ale medicamentelor luate în timpul bolii (febrifugal, vasoconstrictor);
 • manifestarea simptomelor de complicații ale unei infecții sau a bolilor cronice care s-au dezvoltat independent (tiroidită cu hipofuncție a glandei tiroide, distonie neurocirculatoare).

Amintiți-vă că picăturile nazale vasoconstrictoare sunt deosebit de periculoase pentru copiii sub 2 ani. Acestea sunt Nafthyzinum, Sanorin, Galazolin, Nazolin, Nazivin, Nazol, spray de la rinita Fervex și analogii lor. Semnul principal al unei asemenea otrăviri - copilul devine foarte lent și somnoros. În Sankt Petersburg, a existat un caz în care un copil de un an a fost greu salvat după ce bunica lui a tratat Nafthyzinum pentru o răceală.

Nu utilizați vasoconstrictor decât dacă este absolut necesar. Este mai bine să spălați gura cu soluția de sare Dolphin, Aquamaris, Aqualor.

Copilul are transpirații reci și temperatură scăzută

Pericol de temperatură scăzută

Dacă temperatura măsurată de un termometru la un copil este de aproximativ 35,5, acesta este deja un motiv destul de grav pentru a contacta un specialist. O astfel de diferență între temperatura normală și cea fixă ​​indică faptul că metabolismul este deranjat, precum și sistemele și organele importante.

Determinarea temperaturii

Temperatura joasă a copilului poate fi identificată prin starea generală a copilului. Pentru a vă asigura că termometrul indică temperatura corectă, trebuie doar să observați copilul:

 • Starea proastă la un copil este adesea cauzată de temperatură scăzută;
 • Dacă copiii au letargie și apatie, acest lucru poate indica hipotermie;
 • Un copil poate avea dureri de cap;
 • Copiii pot fi prea iritabili;
 • Copiii cu febră scăzută au adesea tendința de a dormi.

Cauzele temperaturii scăzute

Pentru mulți copii, indicatorul de temperatură corporală sub normal poate fi din mai multe motive. Temperaturile joase pot fi normale numai în cazuri rare. Unii oameni trăiesc permanent cu temperaturi scăzute, dar se simt destul de confortabil.

Temperatura scăzută este posibilă la copii din următoarele motive:

 1. Temperaturile scăzute pot indica o boală care a fost tratată cu medicamente antipiretice. Prin urmare, acesta este un fenomen complet de înțeles. Corpul copilului după ce suferă de boală, obosit de temperatura ridicată și, de asemenea, slăbit de viruși, efectuează recuperarea;
 2. Destul de des, după SARS la copiii sub 2 ani, indicatorul de temperatură corporală poate fi mai mic de 35 de grade. Pur și simplu înseamnă că organismul nu este capabil să mențină un indice de temperatură corporală normal la acea vârstă;
 3. În unele cazuri, hipotermia este prezentă în timpul somnului și la copii și adulți;
 4. Uneori, hipotermia poate fi cauzată de supradozaj sau intoxicații cu medicamente. Chiar și utilizarea obișnuită a medicamentelor vasoconstrictoare, de exemplu, picăturile în nas pot duce la scăderea temperaturii copilului.

Dacă un student are adesea un termometru care arată o temperatură mai scăzută, acesta este un motiv bun pentru a se îndrepta către un endocrinolog, deoarece acest factor poate vorbi despre disfuncții tiroidiene sau o valoare scăzută a glicemiei. Este necesar ca toți părinții să știe, pentru că dacă nu iau măsurile adecvate, poate duce la complicații.

Cum de a crește temperatura?

Pentru copil, se recomandă crearea unui mediu extern normal, care va avea un efect benefic asupra temperaturii copilului. Este necesar să puneți un picior de încălzire în picioarele copilului și să îl înfășurați bine, dar nu trebuie să îl exagerați. În plus, copilul trebuie să mănânce mai multe alimente și băuturi calde.

Cu o boală cum ar fi distonia vegetativ-vasculară, se poate de asemenea detecta adesea o temperatură mai scăzută. Mulți copii primesc acest diagnostic, în special în timpul vârstei lor de tranziție.

Mulți tați și mame ar trebui să respecte următoarele sfaturi:

 1. Orice temperatură este afișată pe dispozitiv, nu trebuie să vă panicați înainte;
 2. Se recomandă ca în casă să existe mai multe instrumente de măsurare a temperaturii, astfel încât rezultatele să poată fi comparate la diferite termometre;
 3. Temperatura din camera în care este situat copilul trebuie să fie de cel puțin +20 grade;
 4. Este recomandabil să îmbrăcați încălzitorul copilului;
 5. Când bebelușul atinge temperatura normală, este posibilă îndepărtarea de la el a unor pături și haine suplimentare, astfel încât să se simtă confortabil;
 6. Este necesar ca patul și hainele să fie complet uscate;
 7. Prezența în dietă a sucurilor, precum și a vitaminelor, a fructelor;
 8. Se recomandă ventilarea periodică a camerei și aducerea copilului mai mult aer proaspăt;
 9. Dacă este posibil, ar trebui să scapi de stresul fizic și mental al copilului tău.

Recomandări ale specialiștilor

Nu este necesar să se măsoare temperatura dacă copilul este doar treaz sau încă adormit. În acest caz, citirile termometrului ar putea să nu fie obiective.

Simptome precum greață și vărsături, lipsa poftei de mâncare și transpirația rece ar trebui să alerteze părinții. De asemenea, trebuie să contactați imediat un specialist sau să îl sunați acasă. Un copil mic nu trebuie să fie frecvent în mod constant, în speranța că îl va vindeca în acest fel. Potrivit experților, metodele prea active de efecte "fizice" pot fi doar dăunătoare, nu bune.

Cauzele posibile ale temperaturii scăzute la copii

Doar astfel încât organismul nu poate face nimic: totul este o consecință a unor procese interne din corp. Iar temperatura scăzută la un copil poate provoca o varietate de factori. Unele dintre ele vor fi inofensive și complet normale, fără a necesita intervenția părinților sau medicilor. Altele vor reprezenta un pericol și chiar o amenințare la adresa sănătății copiilor, care necesită acțiuni adecvate. Prin urmare, observând o zi a temperaturii unui copil sub 36 ° C, analizați starea lui în ultimele luni și trageți concluziile adecvate, de ce este atât de scăzut în el? Medicii sunt printre cauzele posibile ale următoarelor.

Hipotermia congenitală (temperatură scăzută) la copii este rareori observată. Cu toate acestea, poate fi o normă dacă o astfel de temperatură scăzută (34,9-35,9 ° C) este observată de la naștere în sine și nu afectează starea generală a copilului (dacă încă mai are un apetit bun, un somn bun, un motor pozitiv activitate). În acest caz, alarma nu trebuie bătută.

Cauza hipotermiei poate fi administrarea recentă (de la câteva ore la mai multe zile) a medicamentelor antipiretice. Aceasta este o consecință a slăbicirii organismului după o boală infecțioasă (pneumonie, gripă, infecție respiratorie acută), atunci când mecanismul de menținere a temperaturii în corpul copiilor nu este dezvoltat așa cum ar trebui. În acest caz, îngrijirea medicală este de asemenea inutilă, deoarece starea copilului după câteva zile se normalizează.

Nu verificați niciodată temperatura unei cruste de dormit sau doar trezită, deoarece nu va putea reflecta starea obiectivă a corpului său și, cel mai adesea, este foarte scăzută.

Adesea, temperatura scăzută la un copil este dictată de o supradoză de medicamente vasoconstrictoare. Aparent, picăturile nazale complet inofensive nu pot cauza doar o scădere bruscă a temperaturii, ci chiar o stare de spirit slabă. Prin urmare, se recomandă cu insistență citirea cu atenție a instrucțiunilor privind medicamentele de acest fel, în special atunci când sunt utilizate pentru copii. Starea copilului se poate deteriora atât de drastic, cu necesitatea de a apela o ambulanță.

Temperatura scăzută la un copil poate fi o boală virală. În acest caz, o creștere preliminară nu este marcată. Temperatura scăzută durează 3-4 zile și este însoțită de creșterea oboselii copilului, letargie și somnolență. În acest caz, numirea unui medic este obligatorie.

Dacă această patologie apare la adolescenți în timpul pubertății (12-17 ani), nu sa întâmplat niciodată înainte, atunci temperatura scăzută a corpului poate indica apariția unor boli interne grave. Va fi necesară efectuarea unui examen medical de către un endocrinolog și un terapeut. Cel mai adesea, temperatura scade atunci când glanda tiroidă este tulburată sau nivelul de glucoză din sânge scade (începutul dezvoltării diabetului zaharat). O vizită în timp util la medic va ajuta, dacă nu pentru a preveni o boală iminentă, apoi cel puțin pentru a ușura cursul său și pentru a evita consecințele.

La copiii de vârstă școlară, munca excesivă poate fi adesea cauza temperaturii scăzute. Luați în considerare dacă studentul dvs. nu este prea ocupat cu studii și cercuri, dacă are timp să se odihnească, dacă se află la computer sau la televizor ore în șir, este destul de somn. Experiențele obișnuite, încărcăturile excesive (fizice și mentale), situațiile stresante, lipsa constantă de somn nu trec fără urmă pentru un mic organism. În astfel de cazuri, acesta va "semnala" despre această temperatură scăzută.

În oricare dintre cazurile de mai sus, scăderea temperaturii corporale la un copil necesită clarificarea cauzelor care conduc la o astfel de condiție neobișnuită. Dacă factorul de provocare este suficient de grav, reprezintă o amenințare la adresa sănătății copilului, este necesar să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil. După îndepărtarea cauzei, temperatura corpului se va recupera. Dacă în timpul căldurii părinții știu cum să atenueze starea copilului lor bolnav, nu mulți oameni știu cum să se comporte la temperaturi scăzute.

Ajutați copilul la temperaturi scăzute

Dacă temperatura scăzută a corpului copilului este de la naștere și nu este însoțită de simptome însoțitoare, nu este nevoie de ajutor copilului: este o condiție normală (adică normală).
Dacă este o consecință a unei boli și se caracterizează prin cefalee, somnolență și letargie, copilul are nevoie de ajutor înainte ca medicul să o vadă. Acest lucru îl va ajuta să transfere mai ușor acest fenomen dureros. Un copil în această stare are nevoie de căldură, chiar dacă spune că nu este rece. Încălziți-l prin orice mijloace.

 1. Nu te panica, indiferent cat de scazuta este temperatura pe termometru, si nu-ti arata sentimentele la miezuri.
 2. În astfel de cazuri, va fi întotdeauna util să aveți un al doilea termometru în casă. Se întâmplă frecvent că un singur termometru devine inutilizabil și prezintă rezultate incorecte. Achiziționați un dispozitiv electronic care oferă indicatori mai exacți.
 3. Îmbrăcați copilul mai cald.
 4. În camera în care se află, trebuie să închideți ferestrele și să vă asigurați că temperatura în cameră nu scade sub 20 ° C.
 5. Așternut, haine, încălțăminte - totul ar trebui să fie uscat.
 6. Înfășurați bebelușul în pătură. Aplicați un picior cald de încălzire în picioare.
 7. Beți-l cu ceai fierbinte.
 8. De îndată ce temperatura copilului revine la normal, deșurubați-o și lăsați-o să conducă o viață normală.
 9. Asigurați-vă că somnul puilor dvs. în astfel de zile este de 8-9 ore.
 10. Creste fructele proaspete, legumele si fructele de padure in dieta sa.
 11. Du-te la o plimbare cu el mai des (având în prealabil îmbrăcată-l călduros).
 12. Limitați timpul petrecut la un computer (tabletă, laptop, telefon).
 13. Pentru a-l elibera maxim de efort fizic și fizic.
 14. Urmăriți cu atenție copilul: dacă scăderea temperaturii va fi însoțită de alte simptome ale unei stări nesănătoase (amețeli, durere, greață, transpirații reci, letargie, iritabilitate, stare generală de rău, slăbiciune etc.), trebuie să le arătați urgent medicului dumneavoastră.

Cu o temperatură scăzută a corpului la copii de vârste diferite, părinții ar trebui să fie atenți și să știe când merită să sune alarma și când trebuie doar să așteptați. Viitoarea sănătate a bebelușului poate depinde de măsurile luate la timp, prin urmare nu ar trebui să lipsească un singur detaliu aici.

Senzația rece la copii

Cauzele lui

Dacă un copil este aruncat într-o sudoare rece într-un vis, atunci acest lucru nu este întotdeauna un semn al unei boli. Copilul se transpira, pentru că așa se face cum se produce termoreglarea. Datorită creșterii indicatorilor de temperatură pe stradă, temperatura corpului crește. Din acest motiv, transpirația este eliberată, ceea ce răcește pielea când este evaporată. Împreună cu apoi du-te toxine. De asemenea, transpirația poate fi observată cu activitate excesivă sau după ce a alergat. În acest caz, fenomenul nu este în pericol.

Senzația de răceală la sugari până la un an poate să apară din cauza supraîncălzirii. În mod normal, glandele de transpirație încep să funcționeze doar cu 5 ani, iar până atunci aceștia reacționează violent la vreme caldă sau la schimbări bruște ale temperaturii. De asemenea, temperatura scăzută provoacă un astfel de fenomen. O altă manifestare este lipsa de vitamina D. Studiul transpirației lipicioase indică afecțiuni neurologice. Alte cauze ale transpirației reci:

 • afecțiuni catarre;
 • medicamente necorespunzătoare;
 • hepatita;
 • boli ale sistemului circulator;
 • hipertiroidism;
 • tuberculoza;
 • emoționalitate excesivă.

Înapoi la cuprins

Infecții insidioase

Dacă copilul este transpirat și apare tusea, atunci acesta este un semn sigur al unei boli infecțioase. Aici tot corpul va fi acoperit de sudoare rece. După transpirație, boala indică o scădere a imunității. Inflamația plămânilor se caracterizează prin faptul că atunci când bebelușul este adormit, întregul corp este acoperit de transpirație și există o febră și copilul devine capricios. Pentru răcelile și bolile grave, trebuie să fiți atenți la aceste semne:

 • amoniacul miros din corp;
 • transpirație neuniformă;
 • temperatură scăzută și transpirație;
 • tuse și nas curbat;
 • lacrimare ochi;
 • erupții cutanate;
 • temperatură ridicată sau scăzută;
 • lipsa apetitului;
 • tulburări de somn noaptea.

Înapoi la cuprins

Alte semne

La copiii cu vârsta de până la 6 luni, apar procese metabolice active, iar apariția transpirației noaptea sau în timpul zilei indică tulburări metabolice. Pulverizarea în timpul somnului este o posibilă manifestare a unei alergii sau o consecință a erupției primilor dinți. Dacă se observă transpirație excesivă în timpul perioadei de hrănire, atunci aceasta nu este o abatere, copilul face un efort simplu de a mânca, în urma căruia apare transpirația. Un alt motiv pentru încălcare este reacția posibilă a organismului la o mușcătură de insecte.

Înapoi la cuprins

Când să văd un doctor?

Dacă copilul are o frunte rece, dar este umed și se observă semne necharacteriste, auto-ghicitul de posibile boli nu va face decât să dăuneze copilului. Este necesar să contactați un medic pediatru. Du-te la un neurolog sau endocrinologist du-te pentru ajutor cu aceste simptome:

 • transpirația se manifestă chiar și în repaus;
 • transpirația are un miros neplăcut, inclusiv amoniacul;
 • după odihnă, copilul este exagerat;
 • îngrijorează frecvent;
 • există o lipicioasă excesivă de transpirație.

Înapoi la cuprins

Poate ai nevoie de o ambulanță?

Conducta neregulată, tusea și temperatura scăzută sunt simptome ale afecțiunilor sistemului circulator, inclusiv ale inimii. Insuficiența vasculară se manifestă prin palpitații și pulsații, frisoane și un copil are o frunte rece și transpirată. În astfel de cazuri, este mai bine să sunați la personalul spitalului. Pentru a confirma diagnosticul va trebui să treacă testele necesare și să fie examinat. Cel mai periculos lucru care ar putea fi șocul anafilactic. La copii, există isterie, amorțeală a feței, pulsații în cap, tinnitus deranjat, erupții cutanate și vărsături posibile. Este necesar să acționăm foarte repede, deoarece este posibil chiar și un rezultat fatal.

Înapoi la cuprins

Diagnosticul transpirației reci la un copil

Ca bebelus, medicul prescrie o varietate de studii:

 • cu tuse - urină generală și teste de sânge;
 • dacă este vorba de slăbiciune - ultrasunete a inimii și cardiogramă;
 • cu deviații ale sistemului nervos - neurosonografie;
 • când există o suspiciune de rahitism - test de sânge pentru zahăr, test de toleranță la glucoză;
 • în timpul vizitei inițiale, pielea și glandele sudoripare sunt examinate.

La temperaturi scăzute sunt prevăzute proceduri de diagnosticare suplimentare. După primirea rezultatelor, medicul curant diagnostichează și prescrie tratamentul necesar. Dacă diagnosticul nu este confirmat, atunci tratamentul nu are sens. Dacă transpirația a fost observată după febră și boală, tratamentul cu vitamina este prescris pentru a restabili corpul.

Pulverizarea este adesea deranjată din cauza lipsei de vitamine.

Înapoi la cuprins

Metode de tratament

Dacă apariția transpirației nu este asociată cu procesele patologice, atunci trebuie să urmați câteva reguli, datorită cărora este posibil să se reducă manifestarea simptomului. În primul rând, copilul trebuie să fie îmbrăcat pentru vreme și să refuze haine prea calde. Este mai ușor pentru bebeluși să îndure răceala decât căldura. În al doilea rând, este important să ventilați adesea camera în care copilul doarme și să nu se înfășoare puternic în timpul somnului. Când cumpărați haine și lenjerie de pat alegeți numai materiale de calitate. Pentru a ușura respirația, se recomandă achiziționarea unui umidificator în grădiniță. Atunci când sunt detectate cauze patologice ale transpirației excesive, tratamentul este prescris cu medicamente care elimină boala de bază.

De ce poate transpira un copil?

Senzația rece la copii poate fi cauzată de factorii naturali de mediu. Printre acestea se numără:

Temperatura ridicată a aerului în cameră sau în exterior.

Patul prea moale pentru a dormi.

Copilul este îmbrăcat călduros.

Copilul este foarte activ.

În toate aceste cazuri va exista perspirație activă. Pentru a preveni acest lucru, trebuie doar să eliminați cauzele:

Aerisiți întotdeauna camera. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de + 18-20 ° C.

Pentru somn, folosiți saltele ortopedice. Uita de pernele de pene.

Îmbrăcați copilul pentru vreme. Amintiți-vă: copiii sunt mai activi decât adulții, în mod constant în mișcare.

Înainte de a alerga la medic cu întrebarea de ce copilul are transpirații reci, este important ca părinții să se familiarizeze cu informațiile de mai sus. Poate că motivul constă în factorii naturali.

Merită acordată atenție

Dacă toți factorii descriși mai sus sunt eliminați și copilul este încă aruncat într-o transpirație rece, aceasta poate indica o boală gravă și prezența infecției. Există o serie de boli care provoacă transpirație. Printre acestea se numără:

Rachete - o boală în care există o încălcare a sistemului musculo-scheletal pe fondul lipsei de vitamina D. Se întâlnește destul de rar în regiunile noastre, deoarece nu există lipsă de raze ultraviolete. De regulă, bebelușii prematur suferă de aceasta.

Tulburări metabolice. În plus față de transpirație, va exista o pierdere accentuată sau creștere în greutate.

Problema sistemului endocrin (boala tiroidiană).

Bolile virale. Simptome asemănătoare - febră, tuse, vărsături, diaree.

Probleme cu sistemul cardiovascular. În acest caz, nici ECG și ultrasunetele nu pot face.

După cum puteți vedea, dacă există un sudor rece la un copil, motivele pot fi destul de grave. Nu trebuie să amânați vizita la medic, este mai bine să fiți în siguranță și să vă asigurați că totul este în regulă cu copilul.

Umflarea copiilor

În mod separat, trebuie să ridicați tema referitoare la copii. În ceea ce privește nou-născuții, expresia "copilul într-o transpirație rece" este destul de acceptabilă. Deci organismul reglează temperatura corpului. Nu este fără nici un motiv ca medicii să recomande purtarea unei pălării, cizme și mâneci pentru copil în primele săptămâni. Orice căldură este pe stradă sau în apartament, schimbul de căldură al miezurilor nu funcționează deloc 100%. Organismul se adaptează doar la condițiile de mediu.

Mulți mamici sună alarma atunci când copilul devine transpirat atunci când hrănește. Amintiți-vă: miezul nu doar mănâncă, ci face eforturi maxime pentru a obține lapte de pe piept. Pentru el este o muncă grea, așa că, în acest caz, transpirația este considerată normă.

Dar dacă există simptome asociate, cum ar fi tuse, nas curbat, strănut, trebuie să consultați un medic. Poate copilul este diagnosticat cu alergii. Din păcate, recent este destul de comună. Imunitatea copiilor este slabă din cauza ecologiei.

Un alt motiv poate fi dinții de dinți. Este foarte simplu: în organism este un proces inflamator, miezul se confruntă cu senzații neplăcute, dureroase, începe să transpire.

Nu amânați vizita la medic

Dacă un copil se trezește într-o transpirație rece, nu este întotdeauna necesar să se grăbească cu medicul, poate că este fierbinte sau are un vis rău. Dar există situații în care consultanța unui specialist nu face rău:

Sweat are un miros neplăcut de amoniac sau oțet.

Sweating este neuniform.

Copilul are o temperatură scăzută a corpului pe parcursul zilei.

Există o tuse sau durere în gât, un nas curbat.

Un lichid clar sau un puroi sunt eliberate din ochi.

Scăderea bruscă a apetitului.

Pentru a începe este să te întorci la un terapeut, iar după trecerea testelor, poate fi necesar să consulți un neurolog.

Un endocrinolog care te va ajuta

Foarte des, transpirația rece la copii poate indica o disfuncție a glandei tiroide. Simptomele sunt după cum urmează:

Există un miros de amoniac.

Transpirația are loc chiar și în repaus.

În timpul somnului, copilul se tremură.

Băuturi pentru copii antibiotice sau alte medicamente.

În acest caz, puteți contacta imediat medicul endocrinolog.

Când nu poți pierde un minut

Există situații în care transpirația la rece a unui copil poate indica o defecțiune gravă care apare în organism. Apoi nu este timp să așteptați, trebuie să chemați urgent o ambulanță. Este necesar să se facă acest lucru atunci când, pe lângă transpirație, se observă următoarea imagine clinică:

Copilul are o respirație slabă.

Temperatura corpului a scăzut sub 35 de grade.

Există o tuse puternică.

Copilul își pierde conștiința.

Membre și bucăți de buze devin colorate albastru.

Amintiți-vă că în aceste situații contează fiecare minut.

Foarte des, aceste simptome pot apărea după boli virale sau infecțioase. Acestea pot indica încălcări în activitatea inimii, a sistemului nervos, a glandei tiroide. Corectați situația de care aveți nevoie instantaneu.

În aceste cazuri, trebuie să fii pregătit pentru ca medicul să-l aducă pe copil în spital pentru o examinare completă. Mai ales este necesar să ascultați părinții copiilor sub un an. Corpul copilului se adaptează doar la lumea exterioară, sistemul imunitar nu funcționează bine. Toate bolile sunt tranzitorii. În doar câteva ore, bronșita se poate dezvolta în pneumonie, în care transpirația rece este unul din principalele simptome.

Transmitem analizele necesare

După contactarea unui specialist, vor fi atribuite următoarele teste:

Test de sânge general. Este mai bine să o faceți. Desigur, pe stomacul gol, numai în acest caz, rezultatul va fi informativ.

Dacă medicul suspectează abaterile de la sistemul nervos, va trebui făcută o ultrasunete a creierului și coloanei vertebrale cervicale. Manipulările sunt complet nedureroase. Dacă copilul nu prelungește primăvara, ultrasunetele se fac prin el.

Analiza prezenței în sânge a unei cantități suficiente de vitamina D.

Testul de toleranță la glucoză. Afișează nivelurile de zahăr din sânge, diagnostichează hipoglicemia.

Examinarea ganglionilor limfatici.

Dacă nu se constată abateri în analize și studii, este posibil ca bebelușul să fie ereditar. În acest caz, medicul va prescrie un curs de vitamine, masaj. Acest lucru va ajuta la reducerea transpirației.

Nu vă temeți de specialiști, medicul este interesat să înțeleagă cauza și să vindece boala. Senzația de răceală la copii nu este mai puțin frecventă. Mulți părinți încep imediat să sune alarma. Și o fac în zadar. La urma urmei, motivele pot sta în condițiile inconfortabile create pentru copil (temperatură înaltă în dormitor, puf de puf fierbinte și multe altele).

Febră scăzută după boală

Temperatura ridicată este un fenomen comun.

Dar se pare că scăderea temperaturii nu este un lucru rar. În acest caz, o scădere bruscă a temperaturii poate fi asociată atât cu dependența excesivă de medicamentele antipiretice, cât și cu faptul că, zile de febră - corpul este epuizat și reacția este o scădere a temperaturii, transpirație excesivă etc. Spuneți-mi, în timpul bolii de infecții respiratorii acute la copilul meu, temperatura a scăzut brusc noaptea până la 34,6 ani, antipireticul nu a dat-o De ce sa întâmplat acest lucru și ce trebuie să fac acum? CLE 1 an și 8 luni ---- temperatura de noapte, de obicei, scade ușor, iar aceasta este una normy.V convalescenta precoce dupa ce boli scad sub temperatura normală normală, de asemenea. Dacă copilul nu este deranjat de nimic, atunci nu este necesară măsurarea temperaturii deloc, mai ales noaptea, în timp ce copilul dormește. Nu măsurați temperatura unui copil sănătos. Analizele sunt normale, bunăstarea, de asemenea, ceea ce pretinde copilului? Îi place că scăderea temperaturii? Temperatura nu corespunde standardului? Deci copilul nu este un termostat. - Copilul are aproape 4 ani, avea ARVI cu o temperatură ridicată, era de 40, 1. Acum, temperatura este foarte scăzută, mai ales noaptea - 35 de grade. Acest lucru sa întâmplat deja, chiar a scăzut la 34, 8 - au fost la momentul în spital - hormoni au fost lovit. Acum, din nou, frigul a trecut rapid, dar temperatura scăzută este foarte îngrijorată cu privire la ce trebuie făcut, medicul local și toți cei care au examinat copilul recomandă mai devreme să mănânce mai multe vitamine. ---- Personal, avem adesea acest lucru timp de 2-3 zile după recuperare. Apoi, totul este restabilit de la sine - și, de asemenea, să acorde atenție faptului că atunci când măsurați în axilă, pielea ar trebui să fie uscată. Dacă copilul a transpirat după febrifugă și pielea este umedă. nu o măsurați corect, trebuie să o ștergeți. În general, un termometru electronic sub braț este mai bine să nu se măsoare. Dacă există un contact rău cu pielea, va exista o eroare mare, trebuie să vă asigurați că mâna este strâns apăsată pe corp și măsurată timp de 5-10 minute și nu scântește încă

Acum 5 zile, copilul a suferit o infecție cu rotavirus. Astăzi, temperatura copilului pe timp de noapte a scăzut la 35 de ani. Copilul era rece, transpirat rece, lent. Endocrinologul a prescris hormonul prednison timp de 7 zile, explicând că aceasta este o disfuncție suprarenală. Fetelor, este atât de înfricoșător să le dăm unui copil. ----- Când ambulanța medicilor a pus fiul o injecție de Prednisolone pentru a ridica temperatura. În viitor, fiți atent cu medicamente vasoconstrictoare cum ar fi Naftizinum. ----- când copilul avea vârsta de 1,5 ani, copilul era bolnav, după ce temperatura nocturnă a fost de 35,2 ani, copilul a fost transpirat și frig (pentru că temperatura corpului a căzut) mâinile mi-au tremurat, am sunat o ambulanță, a spus că această temperatură când copilul doarme noaptea nu este critică Nu am dat nici un medicament, am pus șosete calde, mi-am schimbat hainele umede (dacă l-ar lăsa să reducă temperatura, ar îngheța) dacă bea băuturi calde, ceai dulce, acoperiți cu un încălzitor de pătură, treziți noaptea, dați cald Am folosit-o pentru a bea pe mânere, de îndată ce copilul a început să rămână treaz, temperatura noastră a crescut cu 0,5 grade, puteți să vă ocupați de brațe și să încălziți picioarele în apă caldă. Din experiența noastră, analizați situația, este mai bine să consultați un alt pediatru.

Am avut acest lucru, copilul sa îmbolnăvit, temperatura a crescut seara târziu 35.8 noaptea a pus o lumânare pe digiton, a adormit, a răcit o oră mai târziu, temperatura măsoară 35.0, o acoperă mai cald, dimineața sa trezit bine, a doua zi nu mi-a dat nimic, dar am adormit noaptea, temperatura a scăzut din nou la 35, 0, a doua zi totul a fost bine))) Am sunat pediatrul meu, a spus că, din cauza bolii, temperatura sare, asta e bine, lucrul cel mai important nu este abuzul antipiretic) (apropo, nu aveam încă doi ani, cu Omule mic, a fost înfricoșător), totul a fost bine, totul este bun) ---- De asemenea, am scăpat cumva temperatura la 35, am sunat o ambulanță, ne-au certat.. neînduplecați părinții așa de buni... faceți, nu trebuie nimic, pătură și încălzi toată noaptea pe mâini.

trei zile temperatura este ridicată (până la 38,6 răsăriri, dau ibufen ocazional, ajută o perioadă de timp), sângerarea se scurge într-un curs de apă, umflă în sus și în jos gingiile din partea de sus și de jos. Noaptea am bătut tempo-ul și dimineața am măsurat 34,3! poate exista un astfel de tempo pe dinți?

Un copil după 3 zile are o temperatură de sub 40 de ani (medicul a plasat o boală respiratorie acută) fără semne suplimentare (tuse, nas curbat etc.) noaptea în a treia zi a scăzut la 35,2 (a fost chemată o ambulanță), pe 5 fluctuează în jur de 35, 8. Un copil și jumătate, foarte lent, vânătăi sub ochi. Poate cineva să întâlnească o astfel de situație? Am avut asta după o temperatură ridicată de o săptămână. Pe timp de noapte, am coborât la 35,3 câteva zile. Doctorul a spus că este normal după o temperatură atât de ridicată.

Am avut un copil cu o astfel de temperatură, am fost speriat că am sunat ambulanța, ambulanța a asigurat că dacă ar exista o temperatură înaintea ei și ei ar fi făcut topirea la cald, atunci este normal, atunci se va forma. - Nu frecați copilul în nici un fel cu temperatură scăzută a corpului, se poate agrava starea lui. Și cât mai mult posibil, încălziți copilul cu căldura voastră. În timp ce temperatura lui nu este normală, puneți bebelușul la culcare. Și nu uitați să vă informați pediatrul despre starea copilului. Este posibil ca medicul să vă prescrie orice teste sau teste. ------ Pentru a pune temperatura în jos, pune lumanari pe efferalgan. A doua zi, copilul a devenit lent, palid și un fel de frig, au măsurat temperatura abia 35 au venit să curgă, am fost speriată cu seriozitate. Am sunat pediatrul, ne-a asigurat, spunând că o astfel de reacție este posibilă după folosirea lumanarilor. Un astfel de ritm a durat o zi. ------ Serios a avut ARVI, temperatura a crescut la 39, au fost convulsii, astazi in prima zi nu a existat temperatura, dar pe timp de noapte a scăzut la 34.2, eu sunt foarte îngrijorat, au spus încă 5 zile pentru a pune lumanari Viferon, mi-e teamă că poate exista o scădere din cauza lor, gâtul este încă roșu, pot fi înlocuite lumanari cu altceva sau pot fi anulate cu totul? ---- copilul a avut o temperatură scăzută pentru o lungă perioadă de timp după o pneumonie, o lună sau mai mult, el a fost umed. Apoi totul a plecat, a pus haine calde și a băut cald

---- Uneori, o temperatură scăzută a corpului la un copil apare la copiii mai mari, la 2-3 ani. Acest lucru se manifestă, de obicei, prin letargie și apatie și indiferență absolută față de alimente de către copil. Ce să facem în acest caz și de ce se întâmplă acest lucru? La copiii în vârstă de doi ani și trei ani, temperatura scăzută a corpului poate dura până la o săptămână după boală, de exemplu, o răceală. Pediatrii spun că o astfel de reacție adversă este uneori cauzată de utilizarea anaferonului pentru tratarea copiilor. Acesta este un medicament proteic care este prescris copiilor aflați în stadiile incipiente ale bolii și ajută organismul să lupte. În nici un caz, nu frecați copilul cu o temperatură scăzută a corpului, acesta poate agrava starea sa. Și cât mai mult posibil, încălziți copilul cu căldura voastră. În timp ce temperatura lui nu este normală, puneți bebelușul la culcare. Și nu uitați să vă informați pediatrul despre starea copilului. Este posibil ca medicul să prescrie orice teste sau teste. Dacă temperatura bebelușului dvs. a scăzut sub normal, fără un motiv evident, acest lucru poate fi un indiciu al imunității scăzute. În acest caz, aveți nevoie nu doar de consultarea pediatrilor, ci și de sfatul unui imunolog. Medicul vă poate sfătui să vă întăriți, un curs de vitamine sau medicamente care ajută la îmbunătățirea imunității copilului.

Pagina 2

Intrare anterioară Următoarea intrare

Israeli Orchestra de Cameră oferă concerte deschise.

Locul de întâlnire este Gan HaAtzmaut (Tel Aviv), care oferă o oportunitate excelentă de a evalua disponibilitatea copiilor de a participa la concerte de muzică clasică, de a se distra - și de a se retrage la locul de joacă în voia lor. atașament la eveniment. Dar, aparent, nervii orchestrei sunt puternici - și ei înșiși le-au oferit clasicii cu covoare și suflete însetate pentru un gust mai plăcut. Cei care doresc să obțină o reducere de 25% la concertele din hol pot aranja la fața locului (periodic o fată cu broșuri publicitare și un record pentru reduceri).

9 iulie - "Victor nu mai poate"

ויקטור לא יכול יותר

ניצוח, הנחיה ועיבודיםעמנואל חנון, משחקכתיבה-רוני פורת | לומי מושקוביץ

Top